Projektbeskrivning

TILDA EXPRESS

År: 2017

Administration: Stall MARLIN – KB

Stam: Sto e: READLY EXPRESS – SPARKLING LADAY

Exteriörsiffror: 435534

Säljstatus: Efter en mycket god treårings-säsong har vi köpt in henne till stall MARLIN från 1/1-2021. Det kostar 20 000 kr per 1/20-del just nu, ett pris som troligen kommer att bli dyrare framåt sommaren när hon börjar barfota-dansa igen. Det är tävlingsrätten fram till 231231 som gäller. Det finns fyra delar kvar…

Skötare: Åshild Jakobsen

Veckokommentarer

16/4: Nu går hon fulla intervaller och känns skitfin. Så det blir mangel i ca en månad till och vi har även lagt på skittunga skor för att öka dosen extra. Den här blir mycket spännande, säger teamet!

9/4: Hon har fortsatt fått halvtuff träning denna vecka och känts bra. Nästa vecka ska hon vara redo för att köras fullt igen.

26/3: Hon är igång igen och nästa vecka smyger vi igång med lite lätta intervaller. Härligt!

19/3: Nu är hon frisk igen och på måndag börjar hon träna på nytt. Hon har fått helt annan aptit och hon följer med i alla rörelser i stallet på ett sätt vi inte sett på ett tag. Så nu är hon riktigt på gång igen! Dags för fortsatt mangling för att förbereda henne för de stora loppen i sommar och höst…

12/3: Tyvärr drabbades hon av infektion för några veckor sedan men vi upptäckte det direkt och hon behandlades med antibiotika i en vecka. Nu ser hon mycket bättre ut i hårrem och hull och vi avvaktar en vecka till innan vi börjar träna på nytt. Hon är inte klar med vinterträningen och ska jobba på ett tag till innan det blir några banjobb, så denna sjukdom ska inte påverka henne inför året. – Det enda som det kan innebära är att vi troligen inte siktar på Drottningens. Men det var ändå inget huvudmål eftersom jag hela tiden varit mest intresserad av Stosprintern hemma i juli, sa Marcus.

19/2: Hon fäller vinterpäls som bara den och ser allt starkare ut i backen. Vi manglar en månad till och sedan får vi se hur långt det är från startläge för henne. Drottningens Pokal går ju i maj och det kan ligga i planen.

12/2: Nu är hon igång och styrketränar. Det behöver hennes kropp men hjärtat tycker att det är en söndagsskoleutflykt och hon ligger lägst av alla i hela stallet i backen. Hon manglar på ett tag till.

29/1: Hon har tränat så snuskigt fint i veckan att det nästan är osannolikt. Nästa vecka börjar hon i backen. – Den här känns verkligen intressant inför 2021 och vi har tre intressenter som tänker komma och kolla på henne i nästa vecka, det gäller nog att ta lite fart om man vill vara med på det här fina erbjudandet, sa Marcus.

22/1: Hon började snabbjobbas igen idag och var riktigt fin direkt. Nu ska vi mangla i backen ett par månader innan det ska vässas för årsdebut i april. – Mer prisvärd starthäst än detta får man nog leta efter. Bara 15 000 kr per andel för en så pass meriterad, välstammad och startsnabb häst får man nog leta efter, sa coachen.

15/1: Hon har börjat jogga igen efter sitt juluppehåll. – Hon var mycket laddad och fin, sa skötaren Matilda som körde. Nästa vecka blir det också lugn träning innan vi börjar marschen mot årsdebuten i slutet av mars/början av april veckan därefter, sa Marcus. Den här tror vi tar sig till final i ett par årgångslopp under året.

31/12: Vi är mycket glada att kunna erbjuda en sådan fin blivande topphäst i andelsstallet! Hon gjorde en mycket stark treåringssäsong, där 14 starter gav placeringarna 2-3-3 och ca 275 000 kr inkört. Åtta fina penningplaceringar av 10 felfria lopp, därtill fyra startgalopper. Hon avslutade året i allra bästa skick och ska nu vinterträna ett par månader för att prepareras för de stora årgångsloppen för fyraåriga ston under 2021, där vi siktar främst på Drottningens Pokal och StoSprintern. – Hon har ett hjärta av guld och en mycket fin speed/startsnabbhet så både jag och kusken Rikard N Skoglund tror att hon har möjlighet att tjäna stora pengar i årgångsloppen nästa år, sa Marcus.