Projektbeskrivning

TILDA EXPRESS

År: 2017

Administration: Stall MARLIN – KB

Stam: Hingst e: READLY EXPRESS – SPARKLING LADAY

Exteriörsiffror: 435534

Säljstatus: Efter en mycket god treåringssäsong har vi nu köpt in hennes till stall MARLIN från 1/1-2021. Det kostar 15 000 kr per 1/20-del just nu, ett pris som troligen kommer att bli mycket dyrare framåt våren när hon börjar barfota-dansa igen. Det är tävlingsrätten fram till maximalt 231231 som gäller.

Skötare: Matilda Engström

Veckokommentarer

15/1: Hon har börjat jogga igen efter sitt juluppehåll. – Hon var mycket laddad och fin, sa skötaren Matilda som körde. Nästa vecka blir det också lugn träning innan vi börjar marschen mot årsdebuten i slutet av mars/början av april veckan därefter, sa Marcus. Den här tror vi tar sig till final i ett par årgångslopp under året.

31/12: Vi är mycket glada att kunna erbjuda en sådan fin blivande topphäst i andelsstallet! Hon gjorde en mycket stark treåringssäsong, där 14 starter gav placeringarna 2-3-3 och ca 275 000 kr inkört. Åtta fina penningplaceringar av 10 felfria lopp, därtill fyra startgalopper. Hon avslutade året i allra bästa skick och ska nu vinterträna ett par månader för att prepareras för de stora årgångsloppen för fyraåriga ston under 2021, där vi siktar främst på Drottningens Pokal och StoSprintern. – Hon har ett hjärta av guld och en mycket fin speed/startsnabbhet så både jag och kusken Rikard N Skoglund tror att hon har möjlighet att tjäna stora pengar i årgångsloppen nästa år, sa Marcus.