Projektbeskrivning

TAITTINGER

År: 2017

Administration: Stall MARLIN – KB

Stam: Sto e: SAHARA DYNAMITE – SPARKLING DREAMS

Exteriörsiffror: 554443

Säljstatus: Inga andelar till salu för dagen.

Skötare: Linnea Engström

Veckokommentarer

22/5: Taittinger har känts mycket fin i veckan. Med all sannolikhet var det hagsmällen och/eller att hon var nyskodd som gjorde att Marcus inte var helt nöjd med henne i förra veckans banjobb. Nu blir det ett nytt banjobb på tisdag, och faller det väl ut så går vi till kval asap.

15/5: Knäet var återställt men hästen inte riktigt lika fin i sitt andra banjobb tidigare idag. Hon gick 17,5/2100 igen med samma puls som senast men det var ändå inte samma plus. – Nä, normalt ska hon ju gå framåt med jobbet senast men nu var hon dessvärre nyskodd i tisdags och det kan absolut vara så enkelt att hon var lite tassig för det; när hon fick smällen i förra veckan hamnade hon fel i schemat så det fanns inte mycket att göra än att isåfall vänta ytterligare med sulkyjobbet, sa Marcus. Nu kollar vi hur hon tar detta i början av nästa vecka innan vi bestämmer oss för när hon ska kvala. Har vi väntat så här länge så kan vi vänta nån vecka till om det skulle behövas

8/5: Dessvärre fick hon en smäll på ett framknä i hagen igår och det blev inget sulkyjobb. Men det var redan bättre idag och vi siktar på nytt banjobb nästa fredag

1/5: Hon tog sulkyjobbet bra och ska gå nytt banjobb i slutet av nästa vecka. – Troligen får hon byta partner från Dats Caballo och Kailua Boko till Adiago Trot nästa gång, sa Marcus. Sköter hon nästa banjobb lika bra som det första så kommer vi att snegla på kval.

24/4: Nä, hon var alldeles för bra i tisdags så det blev sulkyjobb direkt nu idag. Första gången i kortvagn joggade hon ca 17,5/2100 bakom hästar och hade 81 i puls på det. Det gick i 1.10-klippet över upploppet och hästen kändes helt perfekt enligt kusken. – Jag har nog aldrig kört ett så här bra första jobb i sulky med någon unghäst tidigare. Om vår märr får vara frisk och kry framöver så siktar vi på ett sulkyjobb till om några veckor och sedan kval i slutet av maj.

17/4: Herregud, var Marcus ord efter backjobbet mot Den of Warlock idag. Taittinger är på väg mot kval med stormsteg men först ska hon gå ytterligare ett trippelheat på banan nästa vecka om allt vill sig väl. – Sedan är det meningen att vi ska ta fram sulkyn ett par veckor efter det om allt är som det ska, sa tränarn och mös som en fredagsmätt katt.

10/4: Hon har fortsatt lika fin stil i jobben efter detta och hon ligger bra till i programmet. Det är väl ett par månader innan hon är riktigt redo ändå men den som väntar på nåt gott. – Ja, hon kan säkert springa 1.16/1600 redan idag men en sån här typ av häst måste vara överpreparerad innan hon kommer ut, annars kan det bli galet, sa Marcus.

3/4: I måndags gick hon 1.24/1600 i långvagn mot Claire dig Quattro i något som var Taittingers första trippelheat i livet. – Hon skötte sig magnifikt bra och inte många okvalade hästar skulle ha kunnat göra det hon gjorde. Men vi skyndar långsamt med den här jättelika märren och tar detta som ett klart plus på vägen.

27/3: Hon gick ett mycket tufft pass i speedbacken i måndags och klädde bl a av Gandhi Boko, som annars brukar vara svårslagen i träning. – Det kan vara dags att börja vässa för start nu, vi får se hur hon verkar i början av nästa vecka men som ni vet har jag ingen brådska med den här hästen; jag vet att det är en kanonhäst men också att hennes storlek gör att det kan behövas lite mer tid, sa Marcus.

13/3: Hon har inte tappat något av detta och i dagens sandjobb var hon femstjärnig enligt Marcus.  Det blir en veckas styrkepass till efter sjukdomen men sedan kommer vi att börja rappa upp henne i banheat.

9/3: Frisk igen!

5/3: Nä, skit också! Boxgrannen har varit sjuk och smittat ned henne. Nu står hon på medicin i fem dagar och vi siktar på att återuppta träningen nästa torsdag/fredag så planeringen är uppskjuten en vecka.

28/2: Det känns inte som att Marcus väntar en hel månad till med Taittingers start på nästa fas i träningen. – Nä, knappast. Hon var så sjukt fin i sanden idag att jag mest troligt börjar med lite fartträning redan i slutet av nästa vecka, sa Marcus.

21/2: I tisdags flyttade hon och Linnea tillbaka till banan. Allt har gått bra och Taittinger är i en mycket bra period igen nu. – Hon kommer att styrketräna en månad till på det hela och därefter gå över på varannat pass fart och varannat pass styrka så länge det behövs innan hon är redo. Men nu är hon där hon ska vara igen, sa Marcus.

14/2: Hon är fortsatt skitfin och nu verkar hon vara inne i bra period igen. En härlig häst som Marcus säger sig sakna i banjobben. Men nu ska hon styrketräna ett tag så han får hålla sig! =)

7/2: Nu har ”Bubblan” gått en hel vecka precis som det är tänkt för vinterträning uppe på gården. Hon blir bara bättre och bättre och ska trumma på så här månaden ut.

31/1: Äntligen! Det var tränarns ord efter dagens jobb i DW-backen. Nu är ”Bubblan” som hon ska vara igen! Men någon start är inte aktuell förrän till våren. – Hon ska vinterträna rejält i sanden först, springa fort kan hon men det är styrkan som krävs innan hon är redo att vinna några stora lopp, sa Marcus.

24/1: Taittinger har jobbat på normalt i DW-backen den här veckan och har redan lagt på sig en del vikt efter flytten. Nu är hon verkligen på rätt väg igen, tack och lov!

17/1: Hon fortsätter att växa men har nu bytt smeknamn till ”Bubblan” efter flytten upp till tjejerna på gården. Hon har hittat stilen igen och Marcus var supernöjd med henne på rakbanan i måndags och bestämde sig då att skicka upp henne. – Hon är fräsch och i ordning igen och då blir det perfekt att skicka henne till gården så att hon får bli lugn och vuxen, hon är ju lite påverkad av att stå i närheten av en travbana annars har vi märkt, sa Marcus.

4/1: Tatte växer så att det knakar just nu och hon körs lugnt ett par veckor till.

22/12: Hon är inne i en växtperiod så det passar perfekt med lite lugnare träning under tiden det avmaskas och vaccineras nu ett par veckor.

6/12: Taittinger har inte ont i fötterna längre men växer för fullt för dagen och går därför lite lugnare jobb just nu och troligen året ut.

30/11: Hon har inte riktigt varit sig själv den senaste veckan med Patrik upptäckte ett fel igår som vi kommer att åtgärda med hovslagaren i början av nästa vecka. Vi hoppas och tror att det är hela anledningen.

22/11: Nu har hon börjat jobba i backen med de äldre grabbarna och dagens backintervaller med Setauket å Pane Vino löste hon gallant med 62 i puls. Vad månde bliva till våren?

15/11: Idag fick hon sparra Kailua Boko lite på banan inför hennes start på tisdag. Det blev 1.28/1600 i tunga vagnar på en ganska tung bana som snabbast och på det hade hon låg puls. Det går åt rätt håll, den här är mycket fin som Marcus avslöjat tidigare.

8/11: Taittinger jobbar nu på maxintensitet och ska göra så fram till jul.

1/11: Hon är i full träning igen och Marcus var som vanligt lyrisk efter dagens träningspass. Nu väntar några veckors mangling innan det blir lite test på banan när det ser ut att bli läge. – Vi har inte brått med den här, sa tränarn.

25/10: Bränningen tog bra och hon har tränat på lugnt och fint den här veckan. Nästa vecka blir det full fart igen med den här fina märren.

18/10: Även Taittinger blev fixad av veterinär i måndags och vilar över helgen. Vi hoppas sätta igång henne igen i mitten av nästa vecka.

11/10: Hon har satt ett överben på ett framben och ska frysbrännas i nästa vecka. Det gör att Marcus skjuter upp hennes första sulkyjobb några veckor. – Hon ska ju ändå inte starta som tvååring så detta gör ingenting.

5/10: Nu har hon börjat träna på allvar med de äldre hästarna på sandrakan, men hon har likförbenat lägre puls än de flesta.

30/9: Idag kördes hon med de äldre på sandrakan igen och det var lika bra som vanligt. Pulsen mycket låg och tränarens mun i båge.

20/9: Hon är igång igen och glänste rejält på sandrakan idag. Oj, oj, oj, sa tränarn.

13/9: Taittinger har joggats under veckan och är nu att anse som redo för rejäl träning igen.

5/9: Hon var fin i början av veckan och blev sedan skodd igår. Tyvärr var Taittinger snorig i morse men utan feber. Vi låter henne vila i hagen och må gott till på måndag.

30/8: Det gick undan värre idag när hon fick testa rätvarv för första gången. Marcus hade 22,5 sista varvet i täten och det gjorde hon med tung vagn och helt odriven. Detta är något riktigt intressant. – Men jag tror inte att vi siktar på några tvåårslopp ändå, sa tränarn.

22/8: Idag körde Marcus 1.16 sista 300 på sandrakan med henne. – Detta är något alldeles extra, sa tränarn.

13/8: Efter dagens intervalljobb på sandrakan sa Marcus: – den här är ju helt magisk. Om vi vill kan vi sko till henne och köra 1.17/1600 om ett par veckor men jag tror att vi väntar lite trots allt, hon är rätt stor.

9/8: Hon ser bra ut och nästa vecka hoppas vi på fina banor och fina träningspass. Det blir rundbanetest nästnästa vecka.

31/7: Taittinger jobbar på väldigt fint och hon blir bara starkare och starkare på sandrakan. Snart är det dags att testa henne på rundbanan igen.

19/7: Idag fick hon motsvarande tid som förra gången och det fanns inget att anmärka på.

12/7: Idag gick hon ca 1.25/1600 ensam och det var verkligen plusbetonat. Vilken härlig tvååring!

3/7: Hon fortsätter att övertyga och nu laddar vi för snabbare banjobb veckan efter Sprintern.