Projektbeskrivning

SWEET ELOISE

År: 2016

Administration: Stall MARLIN – KB

Stam: Sto e SJs CAVIAR – YATZY BOKO – VIKING KRONOS

Exteriörsiffror: 355343

Säljstatus: Det finns en andel till salu för hästägares räkning för 5000 kr

Skötare: Linnea Engström

Veckokommentarer

20/11: Hon har startat tätt och vi gjorde därför vid hennes framknän igår. Hon är mycket sundare än tidigare och det kommer att tränas för start direkt som karensen går över på två veckor.

14/11: Hon går från klarhet till klarhet och var nu ännu finare i jobben efter vinsten än tidigare. – Vi verkar peppar, peppar ha hittat rätt med hennes snedbalans nu och detta kan bli riktigt kul i vinter eftersom hon alltid går med skor och klarar alla underlag, sa Marcus.

6/11: Hon var väldigt rapp och fin på sin nya balans så trots dödens kunde hon koppla grepp i god tid – vinst på bra sätt! Hon tappade visserligen travet efter mål men hon blev mest oskärpt när det var klart. Äntligen efter snedbalanseringen har vår donna kunnat tävla på med lite kontinuitet!

30/10: Hon tog söndagsloppet bättre än vanligt och det känns som att den nya skoningen verkligen har gjort susen! Ny start nästa helg.

25/10: Hon kändes enligt Marcus skitfin men det blev ett stenhårt lopp i andra/tredjespår i 1.13-tempo. – Stort fall framåt, det blev ett stenhårt lopp, sa Marcus. Vi kommer ut igen inom 2-3 veckor.

23/10: Hon har gått lugnt i veckan och balanserats om inför söndagens start hemma. Vi hoppas att hon har en bra dag för då såg det ut att kunna bli seger eller framskjuten placering. Annars är det dags för lite veterinär igen nästa vecka.

16/10: Vi stod över veterinären och chansar på att hon klarar en start till innan knäna får lite smörj. Osteopaten gick igenom och fixade lite och allt verkar väl.

10/10: Jonas var supernöjd med hästen som kändes markant bättre än vid andraplatsen senast. -Men tyvärr blev vi grovt störda efter ett halvvarv och sedan regelrätt kapade in i slutsvängen. Jag hade inte ens tagit fram spöet ännu och är tämligen säker att vi vunnit annars, sa Jonas. Vi tar nya tag inom kort.

6/10: Hon var grym i dagens jobb och listan på fredag ser intressant ut, det kan absolut bli seger.

2/10: Hon tränar grymt bra i backen nu och det blir Kalmar nästa fredag.

26/9: Hon har hittat spänsten igen och kommer att anmälas till start veckan efter nästa, ev redan på Mantorp 5 oktober.

18/9: Den tunga banan på Vaggeryd slet något på henne, så hon behöver två-tre veckor på sig innan det blir en ny start.

14/9: Banan var rejält tung när hennes lopp kördes men hon klarar sånt och avslutade riktigt starkt som tvåa. Vi hoppas att hon inte blir sliten av detta och avvaktar lite med plan om nästa start.

11/9: Hon jobbade på fint i backen och anmäldes direkt till Vaggeryd på söndag. Autostart = felfri. Spännande start!

4/9: Så tråkigt! Hon kom aldrig riktigt runt i volten och när ett ekipage blir sådär sent ur volten är det nästan omöjligt. Galoppen kom som ett brev på posten och så var den dagen förstörd. Linnea tyckte att värmningen var strålande och Stefan var jättenöjd med hästen i provstarten och efter galoppen. Vi tar nog nya tag i Vaggeryd redan på sönd

28/8: Hon var ännu bättre i backen idag och fick en 5:a i betyg för andra veckan i rad. Wow säger vi, för det delas bara ut när hästarna tränar som ”stenklara” och på onsdag är det bricka ett på V86 och det blir mycket spännande.

21/8: Den stora märren var magisk i backen idag och startar inom kort. Inget passande lopp nästa vecka men därefter finns mycket.

10/8: Hon jobbar på fint och ska få träna några veckor med sikte på kanonlopp för ston i hennes klass i början av september. – Hon går så fint med skor och ska matchas snyggt och varsamt i rätt klass under hösten så att hon kan skörda när de andra dansat färdigt i december då barfotaförbudet infinner sig, sa Marcus.

31/7: – Hon har genomgått någon form av metamorfos på sistone sedan vi ändrat lite i träningsupplägget, sa Marcus. Hon var trea på riktigt bra sätt i måndags med en tid kring 12,8-12,9 i mål bakom en väldigt bra vinnare. Hon sprang då med järnskor, sulor och öppet huvudlag. Vi kan lätta henne framöver och lägga på ett norskt men överlag så verkar hästen ha hittat stilen rejält och debaclet på Visby vet vi inte riktigt vad det berodde på; hon var sur hela dagen och kanske inte gillade att åka båt?

24/7: Hon var jättefin i veckans jobb med och det blev Tingsryd på måndag. – Då blir det ändring till öppet huvudlag, ingen bomull i öronen samt skor runt om. Hon tränar vansinnigt bra nu helt enkelt, så får vi se i loppet, sa Marcus.

17/7: Vi slog på skorna och körde ett test i sanden i tisdags. Marlene var jättenöjd och när Marcus var tillbaka testade han henne rejält i backen idag. – Det bästa jag nånsin känt henne och det blev faktiskt 1.13 sista vändan i backen på ruggigt sätt. Vi gjorde lite ändringar, körde bl a utan tussar, och hon var rent strålande. Vi testar en gång till men kommer då att köra med skor runt om, sa Marcus. Trolig start nästa helg.

10/7: Övernattningen gick nog bra men Marcus plockade av alla skor och i loppet fungerade hon inte alls i travet. – Mycket märkligt, det borde ha fungerat perfekt. Vi får leta fel till veckan, sa Marcus.

3/7: Hon är med på V86 på Skrubbs på onsdag och läget var förvisso dåligt men motståndet avskräcker inte och spår 8 med snabb och rejäl häst i spårtrappa kan vara ganska bra. Hon får testa övernattning men det ska säkert gå bra.

26/6: Det har sett bra ut för henne och i början av nästa vecka är det dags för ett litet test så vi vet om hon är redo för start igen eller inte.

18/6: Hon har jobbat på lätt i sanden den här veckan och ska jobba fullt i sanden under nästa vecka, sedan kommer vi att fundera på anmälning igen, det blir inga banjobb inför comeback denna gång för att hon ska hålla ihop bättre i sina bakknän.

5/6: Som skönt var så krånglade inte höfter och korsled när vi kollade upp henne i veckan utan det var ”bara” bakknäna. Det är mycket enklare att lösa och det blir ett återbesök och sedan kan hon återgå till sandträningen. – Vi kan göra vissa justeringar i hennes träningsupplägg efter detta som gör att hon ska kunna starta på mer frekvent utan loja insatser från en ointresserad madame, sa Marcus. Comeback kring månadsskiftet.

29/5: Hon var inte alls intresserad av att tävla idag och hade extremt låga 82 i puls efteråt. -Hon gör så ibland i träning också den här primadonnan, jag tror dessutom att hon aldrig fattade att det var race: dagtrav, joggvärmning på slingan på hemmaplan samt provstarter i 30-fart. Vi kollar henne för säkerhetsskull på tisdag hos veterinären men var säkert bara brunstig, säger Marcus.

22/5: Eloise är anmäld igen redan på torsdag hemma i Halmstad. Det blev spår 9 med Kevin.

21/5: Eloise älgade på fint utvändigt ledaren och med omvända spår på Westholms och vår märr blir det nog en annan i spets och annan vinnare. -Hon stannade aldrig men blev lite seg, jag tror att det fanns krafter kvar, sa Rikard. Vi kommer att lägga till rycktussar nästa gång!

15/5: Marcus stod över Mantorp men det blev Solvalla på onsdag istället från bra läge i ett passande gäng. Enligt tränaren känns Eloise klart förbättrad efter förra starten och detta kan bli intressant.

8/5: Hon tog loppet på bästa sätt och det blir ny start inom kort, ev redan på Mantorp nästa söndag.

3/5: Så nära seger idag på Vaggeryd! Det såg väldigt ljust ut in på upploppet, men tyvärr så blev det målfototorsk. Snöpligt, men vi gläds åt att hon var så fin efter det långa tävlingsuppehållet.”Eloise sa jag till Kevin att vara offensiv med. Hon är stor, tung och flegmatisk och behöver jämnt tempo. Synd att hon åkte dit på linjen men det var en kanonfin comeback. Vi siktar på ny start om 2-3 veckor, hon tål inte att träna så hårt när hon tävlar” sa Marcus efter loppet.

29/4: Hon är med i ett passande stolopp med bra pengar på Vaggeryd på söndag. Vi kan inte riktigt bedöma hur bra hon är för dagen, eftersom hon inte är något träningslejon, eller motståndet för den delen, men en bra placering ska det kunna bli så pass mycket bättre som hon jobbar nu. Det blir barfota bak för första gången.

24/4: Hon visade 18,5/2100 på bra vis idag och är redo för comeback, troligen redan nästa söndag på Vaggeryd.

17/4: Hon har jobbat på och allt verkar som det ska. Nästa fredag planerar Marcus att köra ett sulkyjobb för att göra henne redo för comeback.

10/4: Hon var finfin på sanden i tisdags och är uppe på full dos nu. Marcus säger att det blir sanden en vecka till innan vi förhoppningsvis sedan ser henne på banan igen. – Den jättelika märren siktas mot comeback under maj, hon har en fin säsong framför sig, sa Marcus. Så vi skyndar inte så att det blir fel.

3/4: Nu är hon igång i sanden och det var ett starkt intryck direkt så hon gick upp från tre till fem varv redan idag. Nästa vecka blir det full mangling och sedan lär hon vara redo för ett trippelheat på banan därefter.

27/3: Hon är ombehandlad och har sedan satts igång och gick första intervalljobbet igår. Linnea var jättenöjd och nu är hästen tillbaka i rätt skick igen. – Vi lägger om träningen på henne nu när hon flyttat till banan; här har vi en sandbana där vi kör korta och rappa 200 m-intervaller i set om tre. Det kommer att passa hennes långa och lite slappa muskulatur som hand i handsken och när hon är redo för comeback i vår så tror jag på fina resultat, sa Marcus.

13/3: Nu är hon behandlad men inte i SI-leden för den var glädjande nog läkt och fin, utan i en höftled som istället krånglade. Det blir en ombehandling av den och lite småsaker i nästa vecka och sedan sätter vi full fart igen nästnästa måndag. – Skit när det blir såna här hack i kurvan men nu har vi hittat felet och kommer tillbaka under april, sa Marcus.

6/3: Nä, det blev inte helt lyckat med behandlingen och vi har bokat tid hos hennes bästa veterinär på torsdag. Det är korsleden som spökar trots allt, vi trodde att hon blivit stark nog att det problemet försvunnit men dessvärre icke. Det goda med detta är att när hon väl behandlats i den leden brukar hon bli symptomfri på dagen. – Det är få veterinären som kan behandla korsleden så därför har detta dragit ut på tiden. Men nu ska vi snart kunna trappa upp träningen till max igen och ny start är trolig att sikta på i början av april, sa Marcus.

21/2: Veterinären behandlade hennes karpaltunnlar igår och nu blir det vila till onsdag innan hon går igång igen. Vi tror på lyckat resultat på den här behandlingen och då blir det snabbjobb igen nästa måndag redan. – Jag vill helst kunna starta henne på tre veckor så det inte går för långt mellan starterna, sa Marcus.

17/2: Nja, idag var vi inte riktigt nöjda med henne så det blir lite småfix med frambenen innan vi kan starta. – Det är inga stora grejer men det kommer att ta ca 3 veckor, sa tränarn.

14/2: Det verkar bra med hästen igen och hon har tränat två lätta pass under veckan. I nästa vecka får hon gå lite rejälare och siktet är inställt på hemmstart den 24 feb.

6/2: Hon var knottrig i halsen med matrester på vissa ställen så antagligen hade hon satt i halsen innan start men fått loss det själv. Nu får hon hippotrim i 5 dagar men sedan ska det vara som vanligt igen. Skönt info!

4/2: Tyvärr blev det startgalopp för Eloise när Rikard försökte ladda med henne bakom bilen. Hon gick bra i opressad stil som sexa efteråt men det var ändå inte det rätta trycket och den rätta spänsten i henne, tyckte tränaren. – Hon hostade även efteråt, sa skötaren. Vi kollar läget med henne senare under veckan innan vi bestämmer nästa start. – Hon har annars känts väldigt mycket bättre de senaste veckorna, sa Marcus.

31/1: Nu möter Eloise en bra häst på tisdag men spåret blev perfekt och i dagens biltest kändes det väldigt bra. – Jag tror att hon öppnar bra och detta blir intressant även om den Elton Brick blir en tuff nöt, sa Marcus.

28/1: Eloise har tränat på strålande men Marcus tyckte att V75 blev lite väl tufft redan nu och siktar på ett passande lopp på Mantorp nästa tisdag istället.

22/1: Hon känns kanonfin i jobben och ska anmälas inom kort. Det kan bli V75 nästa lördag men det är ett tuff propp och det fanns ett passande lopp några dagar senare på Mp också.

14/1: Från ett byngligt läge avslutade hon bra på fin tid som trea och hon utvecklas stadigt. – Pulsen var låg och hon behövde loppet efter sex veckors frånvaro. Det här kan bli bra till sommarn!, jublade tränarn direkt efteråt.

11/1: Hon är anmäld till Jägersro på tisdag och möter nog lite bättre hästar än hon gjort hittills. Men efter fredagens heat på banan är tränaren ändå optimistisk. – Ja, hon ser ut att ha utvecklats rejält sista månaden och Jägersros bana ska hon klara av också. Intressant att se var hon står, sa Marcus.

4/1: Eloise tränade fint i sandbacken igår och har mått bra av lite julvila. Nästa vecka blir det full sula igen och start i januari är målet.

22/12: Hon blev behandlad av veterinär igår men enligt honom ska allt bli bra igen efter det. Hon får lite lugn träning nu i två veckor under julhelgerna och så tror vi på ny start i slutet av januari. – Hon är ju sent utvecklad och behöver starta på nu när hon kommit igång i sin stora kropp, vinterbanor ska hon fixa, sa Marcus.

11/12: Dessvärre har hon fått en liten smäll på utsidan av vänster framknä i hagen här i veckan och vi får se hur det verkar i slutet av veckan.

6/12: Yes! Det blev överlägsen seger trots dödens och tung bana igår. Ville var imponerad och tyckte att hon blivit mycket finare än i debuten. Vad månde bliva om hon fortsätter att ta loppen så här bra? Ny start inom 14 dagar om allt verkar bra med henne i början av nästa vecka.

30/11: Hon startar på nytt nästa torsdag, denna gången på Axevalla å Ville kör igen. Hon har varit riktigt fin i lugna jobb efter debuten och ska rimligen vara ännu bättre med loppet i kroppen.

22/11: Det blev tredje inner och varvet kvar satt hon sist. Banan var ganska så tungsprungen men när hon fick fritt på upploppet skjutsade det till ordentligt och andraplatsen på 18,5 (lätt 16,5 på en sommarbana) togs enkelt. – En bra start på karriären och förhoppningen är att kunna träna lite lugnt och starta på var annan vecka nu ett tag, sa Marcus.

19/11: Det blev spår 1 på fredag och dagens jobbar var bra. Spännande!

15/11: Det såg väldigt bra ut i dagens lugna arbete och mest troligt anmäls hon nu till debut hemma i Halmstad på fredagens lunchtävlingar.

8/11: Hon löste kvalet fint och var först i mål efter att ha pressat i dödens sista 700. Hon kändes bra idag med och kommer antagligen att anmälas till debut inom kort.

30/10: Det verkar bra i träningen och på måndag blir det kval.

25/10: Éloise har tränat på fint i DW-backen den här veckan och nästa vecka ökar vi intensiteten för att göra henne klar för kval inom kort.

18/10: Hon är omskodd nu och nästa vecka gasar vi på igen.

11/10: Vi körde en ombehandling så det blir lugnt en vecka till men sedan ska problemet vara löst och vi siktar på kval inom en månad.

3/10: Det var bara framknäna som var lite ömma och de är nu behandlade. Det blir lugnt en vecka och i slutet av näst är hon igång med jogging igen.

30/9: Hon gick ytterligare ett banjobb idag efter ca 1.20/2100 på tung bana. Hon var inte riktigt lika pigg i det här jobbet men det kan ha varit den regntunga banan. Vi kollar upp henne med veterinär mm under veckan så att vi får koll på hennes status lite bättre. Det blir därmed inget kval redan nu utan vi avvaktar lite.

19/9: Nu gick hon 1.21/2100 med gott om krafter kvar i morse och Marcus siktar på nytt banjobb om 2-3 veckor. – Sedan ska hon vara klar för kval om inget händer, sa tränarn nöjt.

13/9: Idag gick hon ytterligare ett trippelheat över 1600 på banan och eventuellt kör vi ett sulkyheat redan om en vecka.

6/9: Eloise har jobbat på fint den här veckan och nu planerar Marcus ett trippelheat 1600 m med starthästarna i slutet av nästa vecka. – Hon ska inte vara långt från kval så vi kör detta först och sedan siktar vi på ett sulkyheat om några veckor.

1/9: Sweet Eloise är ny som andelshäst per idag. Hon lovade mycket som unghäst och tränade bl a 1.20/1600 redan i oktober som tvååring. Men sedan har hon haft mycket problem med tillväxten och i våras bestämdes att hon skulle få mogna på sommarbete och sedan sättas igång igen. Det ser nu väldigt bra ut och hon förväntas börja starta i oktober/november.