Projektbeskrivning

STOLETHESHOW (NO)

År: 2015

Administration: Stall MARLIN – AB

Stam: Hingst e: DREAM VACATION – ABBA HALL

Exteriörsiffror: 553444

Säljstatus: Inga andelar till salu för dagen

Skötare: Nathalie Wiberg

Veckokommentarer

16/4: Han har varit riktigt fin i veckan efter behandlingen och fick sedan en ombehandling i bakkärran igår. I slutet av nästa vecka kan vi säga mer om den närmaste matchningen men det känns onekligen mycket skönt att vi hittade felet så snabbt!

9/4: Nu känns det mycket bättre! – Vi åkte med honom till Spångfors igår och det var lika diffust på bandet utan vagn som det varit med vagn på banan på sistone. Men veterinären hittade felet senare vid genomgång via ultraljud och det visade sig vara en sträckning i bakdelen. Det är nu behandlat och detta ska kunna gå över snabbt, sa Marcus med stor glädje. Det blir lätt träning i nästa vecka innan återbesök. Vi hoppas och tror på snabbt ”tillfrisknande”. – Han var ju grymt fin i årsdebuten så det var knäckande att han kändes så dålig senast, detta besked var väldigt bra, sa coachen.

4/4: Det var ingen lysande värmning och i loppet blev det dödens och drygt 1.10 första varvet. Detta resulterade i första felfria oplacerade loppet i hela livet för hästen och detta var ingen höjdare. – Det är något diffust fel på hästen nu, han är konstig i travet i värmningarna utan att det går att se några fel på honom, sa Marcus bekymrat. Vi ska kolla honom ordentligt nästa vecka.

31/3; Det blev ett skitspår men han kändes i alla fall bra i jobbet och nu kör vi barfota bak. Vilken taktik vi väljer får vi se efter värmningen, det är hästens dagsform som avgör.

26/3: Han kändes helt enkelt grym i banheatet igår och nu siktar vi på barfota bak och start i Halmstad i påsk.

18/3: Han gjorde det riktigt riktigt bra som fyra från dödens tävlandes med skor och öppet huvudlag. – Han var inte riktigt lika smidig som i årsdebuten och ska få lite hjälp med bakknäna idag så han kommer att studsa fram nästa gång, sa Marcus. Planen är i första hand att starta i Halmstad i påsk.

12/3: Han gick ett lugnt trippelheat inne på banan igår och var fin på det. Nu blir det ny start på onsdag men det var tufft emot och vi kräver inte seger redan nu.

26/2: Ja, vad ska man säga? En bättre årsdebut är svårt att tänka sig som tvåa på fin tid. Han gick 13,1/2160 volt med 11,5 sista 1300 i andraspår. – Järnskor och öppet huvudlag och ingen halsplatta körde vi med, det var något nytt. Nu tänker vi matcha med ca 3 veckors mellanrum ett par lopp innan vi eventuellt tar kval till Olympiatravet eller vad det heter, sa Marcus. Det ska bli en spännande säsong.

19/2: Det blir årsdebut på Solvalla på onsdag och det såg intressant ut. – Vi körde 1.17/1600 idag och han var fin på det. Givetvis inte fullt vässad till årsdebut men vi ville ha ett lopp bakifrån och med skor första gången, sa Marcus.

12/2: Nytt trippelheat i måndags och han var ännu finare. Det blir mest troligt årsdebut på Solvalla i slutet av februari.

5/2: Han gick ett inledande trippelheat över 1600 i måndags och var riktigt läcker. Vi gasar på lite om vart annat den närmaste tiden så får vi se hur snabbt han blir startklar. – Meningen är att han ska ut i mars, sa Marcus.

29/1: Han känns startklar redan och på måndag planerar Marcus att bussa in honom på banan igen för ett första test inför 2021 års säsong.

22/1: Han hann gå i måndags innan allt regnade bort i Falkenberg. Det blev nio intervaller i sanden och det gjorde han med full spänst och klart lägst puls av samtliga. – Skapligt av den som tränat minst på gymmet i hela stallet, sa Marcus och skrattade.

15/1: Han är oförskämt fin för dagen och vi trummar på ett tag till innan vi börjar vässa för årsdebut.

8/1: Han är riktigt laddad och fin för dagen och jobbar på för fullt med styrketräning ett tag till.

31/12: Han tränar med underbar studs i steget och glöd i blick och bett för dagen, man skulle kunna tro att han skulle starta inom kort. – Men det blir lite mer träning först innan vi ska börja snegla på årsdebut för 2021. Han hade ju mycket stolpe ut under 2020 men drog ändå in 1,2 miljoner kr via fyra segrar på 14 starter, sa Marcus. Andraplatsen i Jubileumspokalen i augusti på overkliga 10,3/2140a trots en öppning på under 1.09 första varvet var kronan på verket. Framtiden får utvisa hur mycket det kan bli på kontot framöver, men med lite glid är det nog inte omöjligt att putsa årets siffror rejält…

18/12: Idag kom beskedet att ägargruppen har bestämt sig. En kille kliver av och hästen blir kvar i Halmstad. Fantastiskt trevligt, tycker vi! Hästen har tränat på bra under veckan och nu fortsätter han på halvfart i två veckor till innan det sedan blir att sätta full speed inför 2021.

11/12: Han är i strålande skick och har till och med börjat gå ett styrkepass på tung bana per vecka nu, det har han inte klarat för halsen tidigare så det känns mycket kul. – Den här har mycket ogjort och 2021 kan bli en riktigt bra säsong, bara ägarna kan komma överens, sa Marcus. Det har ju stått på ett par, tre (uppenbart oseriösa) Internet-tidningar under veckan att hästen ska flytta till USA och Åke Svanstedt. – Men det är inget sådant bestämt idag, jag borde veta som både är tränare och företrädare för hästen? Tyvärr har vi en av fyra delägare som krånglar och vill flytta; han tycker uppenbart att jag inte fjäskar tillräckligt för honom. Vad som de facto händer efter nyår är inte bestämt ännu och även om det finns i kortleken att vi skickar hästen till USA så är det absolut inget givet, ena huvudägaren på Global Glide har pratat med Åke om plats och så, om vi väljer att köra över hästen, men jag har inte ens hunnit prata med Åke ännu; Stoletheshow har många väldigt fina lopp att sikta på här hemma också nästa år, sa Marcus.

6/11: Han jobbar på fint men tränas ner lite för dagen efter lång säsong.

20/10: Han är hemma igen efter sjätteplatsen i EM. Det såg länge ut att bli seger men på upploppet fattades den rätta kicken. Vi tror helt enkelt att hästen tappat den mentala toppformen efter tokloppet i Stockholm och trots hundraprocentig fysik får han gå till vinterträning. Ett bra år är till ända och nu laddar vi för våren och alla storlopp 2021!

9/10: Han tog loppet bra och ska nu starta i EM för femåringar i Paris nästa fredag.

1/10: Ja, vad ska man säga? 12 blankt i spets över full väg i regn med press hela vägen. Han hade stått över jobb och vaccinerats så vi tycker nog att prestationen var topp trots allt. Nästa gång kommer han att vara ännu bättre, återstår att se var det blir…

26/9: Bra i jobb och bra spår, vi håller tummarna på måndag…

18/9: Han gick ett trippelheat på banan i måndags och kändes mycket bra. Nu blir det troligen start i Halmstad den 28:e innan vi tar sikte mot Frankrike.

11/9: Nu är vi riktigt nöjda med vår Stolle igen och han gick full träning denna vecka. Nästa vecka gasar vi på lite mer inne på banan och sedan bestäms planen men det lutar åt ett halvstort lopp hemma i Halmstad den 28 september och sedan Paris och EM-loppet…

4/9: Han tog loppet bra men Marcus ville ändå ge hästen en vecka till med lugn träning eftersom en framkota blev lite sliten och behandlades efter det tuffa loppet i Stockholm. Om hästen känns lika bra som innan under nästa vecka kommer vi att anmäla till STL-finalen under Kriteriehelgen men annars blir det något lättare lopp som prepare innan vi siktar på EM i Paris i oktober.

28/8: Han tog loppet bra men blev ändå behandlad av veterinär igår. – Hästen var lite stel i värmningarna den här veckan och även om han kändes grym i intervallerna så var det nåt litet som störde. Det är fixat nu och det var hästen värd att vi hjälpte honom med efter förra tokloppet. Det kan bli Hagmyren om två veckor men hästen bestämmer, sa Marcus.

21/8: Ja, vad tusan ska man säga? Hästen öppnar alltså 05,5 första 700 men kommer ändå till mål som knappt slagen tvåa på fantomtiden 10,3/2140a. – Folk har ju inte riktigt fattat hur bra han är den här. Vi har haft detta som mål hela tiden och nu är han för första gången i livet toppad för att möta de bästa. Det var surt att bli bestulen på segern sådär men kul att få visa upp den lilla krigaren i detta skick för hela världen!, sa en rörd och stolt tränare efteråt. Nästa mål inte klart ännu, det får hästen bestämma. – Men Elitloppet 2021 är redan helt klart både mitt och Rikards mål, jag tror inte att ägarna säger emot, sa Marcus idag.

15/8: Han är genomgången utan fel och anmäld till årets mål, dvs Jubileumspokalen. Vi fick ett bra spår och det här blir spännande bara han får vara fortsatt frisk…

10/8: YES YES YES! Superlätt seger odriven på snygga 10,6 betydde 220 000 kr in och nu räcker poängen garanterat till en plats i Jubileumspokalen om 1,5 vecka. Håll tummar och tår för spårlottning och hälsa. Barfota-balansen klarar han nu som en dans och det ger hästen ytterligare en växel från start och i sista sväng, som med skor inte har fungerat exakt lika bra som barfota.

31/7: Han har fått en lite lugnare period för första gången på länge och Marcus klämde därför av honom på en lite tung banan igår och det blev 13,5/1600 ensam. Den här hästen är kanonbra och ska ut i ett passande lopp i Göteborg nästa lördag som sista finslipning inför Jubileumspokalen

17/7: Allt verkar bra och nu laddar vi för ett lopp till innan Jubileumspokalen, troligen blir det Åby 8 augusti.

10/7: Han blev behandlad i en has och bägge framknäna igår men veterinären tyckte att han var i topptrim hästen. Nu blir det laddning för en start till innan Jubileumspokalen.

5/7: Vi testade hästen barfota runt om på den mjuka fina banan och det föll väldigt bra ut. Dessvärre började det brakregna innan loppet så vi inte vågade ha på bandagen och det medförde att han trampade igenom lite i sista sväng. – Då ville han inte ta i nåt på upploppet och kom in med längre puls än vid vissa jobb. Det blev fel men vi kommer snart igen, sa Ma

1/7: Han drog spår 3 på lördag och vi siktar på knock! Om banan blir fin så går hästen barfota runt om för första gången och Rikard är inte inne på att släppa nån fler gång… Vi får se hur det blir på lördag, väderprognosen är inte bra, men det är hästen…

18/6: Han behandlades i sina framknän igår men det var mest underhåll. Vi går mest troligt till ett femåringslopp på SM-lördagen hemma i Halmstad som nästa steg.

14/6: Så grym han var! Hundra lax in och en prydlig tredjeplats var ett bra facit i Boden. Nu laddar vi om inför sommarens storlopp.

10/6: Han drog spår 4 i Boden på lördag och tränade sjukt bra på banan idag. Nu laddar vi för en riktigt bra insats i Norrbottens stora, det blir avresa tidigt på fredag morgon och övernattning i Sundsvall precis som till Umeå.

5/6: YES! Jeppe fixade det och vi inkasserade 85 000 kr och en lagerkrans vid segern i Skive. Tiden 12,2 full väg är en toppnotering på den lösa banan. Nu siktar vi på nästa femårslopp antingen på Bjerke eller Solvalla om ett par veckor.

29/5: Han har jobbat på fint och startar i Jyskt Femschampionat på Skive på måndag. Ny kusk oroar alltid en en smula men Jeppe fixar det säkert.

19/5: Han var lysande i söndags och spetsade från svåra bricka 1 på Lunden. Segern blev sedan överlägsen på 14,2 via 9,5 sista 500 med låg puls efteråt. Han blir bara bättre och bättre och troligen siktas han nu mot Skives femårschampionat om två veckor. – Pga strulet på Åby har vi för lite poäng för Östersund så vi testar nog så här och så får vi se om vi går till Boden eller Bjerke därefter, sa Marcus.

15/5: Allt verkar bra med honom efteråt och nu är det spår 1 på Lunden på söndag i ett femårslopp. Det är Lewis Ale som ser värst emot ut på förhand men frågan är hur formen är på den? Vi jagar revansch!

10/5: Han öppnade snyggt och tog spets i ett huj. Men trots att tränaren sagt till kusken att det var spets som gällde så släppte man ledningen 1900 kvar. Det blev lugn fart och sedan väldig tempoväxling 600 kvar, precis helt fel för vår häst. Inte nog med det eftersom kusken laddade för att komma ut i andra/tredje in på upploppet men där fanns ingen lucka så man fick börja om och kasta åt vänster. – Men där var det en vit linje som hästen inte ville passera så det dröjde till 50 kvar innan vi kunde köra fullt, sa Goop. Hästen var helt oberörd efteråt och det där blev skit, sa Marcus. Men vi kommer igen och jagar seger inom kort.

7/5: Han har tränat på fint i veckan och har ett intressant läge i Lyons lopp på lördag. Upp till bevis!

1/5: Han gick ett trippelheat på banan igår och var ruggigt fin. Vi håller tummar och tår för att han fortsätter att hålla sig frisk…

20/4: Han gick urstarkt och kom i mål med rubbet kvar efter sen lucka som trea. Det var under 1.06 sista 200 i avslutningen och då sköt han till så bra vid tussrycket att Erik Adielsson framför nästan blev överkörd. Nu siktar vi på nytt femåringslopp på Åby 9 maj.

15/4: Han tränade minst lika bra igår och kommer att börja resan till Umeå via Sundsvall på fredag morgon. Läget blev intressant och Marcus lär tydligen göra några småjusteringar i utrustningen för att få hästen optimalt snabb till Berth Johans Minne. Blir intressant…

10/4: Efter kanonförberedelser blev det dessvärre startgalopp. Synd, som loppet gestaltade sig är det stor chans att han fått rygg på Zarenne hela vägen och då är Stollen sämst trea som det känns. – Fy bövelen så trist att han inte ens fick vara med. Vi har inget flyt för dagen, bara att bryta ihop och komma igen, sa Marcus. Troligen Umeå nästa vecka när det blev så här.

3/4: Han har jobbat strålande i veckan och drog nu 10/1640a i Prinsens minne i Karlstad i ett riktigt getingbo på fredag. Men vi tror att det kan bli en pallplats ändå så fin som han känns för dagen.

27/3: Så fin som han var i speedbacken idag är det snudd på att han aldrig varit. Nu hoppas vi innerligt att travet tävlar på och att Stollen håller sig frisk för då blir det femåringsloppet i Karlstad under påsken.

19/3: Han tränade 13,5/1600 på bästa vis idag och planen ligger fast på påsk.

13/3: Han gick ett vässande jobb igår för att starta på Momarken nästa lördag. Snopet minst sagt när de idag meddelade att loppet blir inställt och att det inte blir något annat lopp i Sverige som passar (man lägger loppen i Sundsvall istället). – Vi får lägga om planen och sikta på påskens fina race istället, sa Marcus.

6/3: Stollen trivs fint på nya gården och har tränat på fint så långt. Inget bestämt om nästa start ännu men det blir snart.

28/2: Stollen fick gå till veterinären i tisdags och det var inga stora grejer som Micki fixade. Men hästen behöver lite hjälp med sina framkotor ibland och så blev det nu. Veckan blir därmed lugn och så sätter vi fart igen nästa. Igår flyttade han med Nattis ut till Veka och det blir spännande att se hur han kan utvecklas där på de nya träningsbanorna mm. Nästa start troligen på Solvalla 18 mars, det blir tight med guldloppet hemma lördagen innan pga behandlingen.

23/2: Han gick starkt igen som trea efter bra resa men opassande tempo. Nu blev det väldigt snabbt från 700 m kvar och han kunde inte riktigt vara med i det läget, sedan är det inte lätt att backa loss från innerspår till fjärdespår mitt på upploppet under 1.10-fart. Det blir en spännande vår nu som det känns!

17/2: Han drog 11 över 2640a på lördag i ett riktigt getingbo. Men hästen tränade kanonbra idag och vi har inte gett upp…

13/2: YES!! Sjukt snygg seger från dödens igår. Det var ett riktigt styrkebesked och nu lutar det åt att vi testar Guld igen på Axevalla nästa vecka.

6/2: Spår 6 bakom bilen i snabbloppet på Åby nästa onsdag. Dags för revansch!

5/2: Vi lade om träningsplanen när det inte såg ut som att han skulle komma med i finalen. Nu hade han gjort det som sista häst men då hade Marcus redan gjort sitt val. Nu blir det antingen ett V86-lopp på Åby nästa onsdag alternativt guld på Mantorp nästa lördag.

28/1: Kanonfin i backen idag och vi hoppas att han kommer med i guldfinalen nästa lördag.

21/1: Han kollades upp av veterinär igår och det var bara hasarna som fick lite behandling, i övrigt var hästen i toppskick enligt Micki.

19/1: Attans! Han blev riktigt rapp och fin på nya balansen men dessvärre gick det i överljudsfart runt slutsvängen och kort innan den tog slut rullade hästen över i galopp. – Synd för det var bara 10 m kvar av kurvan och hade jag klarat att hålla honom i trav fram till rakan så hade vi krafter kvar för att vinna loppet, sa Christoffer. Skit! Banan är ju snäv i kurvorna på Kalmar pga det långa upploppet så det var synd att det blev sån speedkörning att han inte klarade det. Men han visade med bestämdhet att han duger gott i guld redan nu!

14/1: Måndagsjobbet var femstjärnigt med lite ny balans och nu får vi se om Eriksson som kör kan hitta bästa vägen fram. Kanske chansar vi i rygg på ettan?

11/1: Vi har varit nöjda med honom under veckan och nu går vi mot Kalmar.

4/1: Han var dunderfin i ett trippelheat på banan igår och det är inte omöjligt att det blir guld igen i Kalmar om två veckor.

22/12: Stollen avslutade strålande som trea i gulddebuten. Det gick 8,5 sista 400 på täten och då gick han utan rygg i tredjespår så det var grymt. Pulsen var bara 80 och hästen kunde helt enkelt inte springa fortare bara. – Han kommer att duga fint i guld i vinter när det råder barfotaförbud, sa Marcus.

13/12: Han gick 1.24/2100 på tung bana i långvagn här i veckan mot Den of Warlock och Marcus tyckte trots ”förlusten” att Stoletheshow sällan känts bättre i träningsvagn. Det blir troligen gulddebut på lördag på hemmaplan.

6/12: Jättefin i backen idag och nu laddar vi mot Solvalla.

30/11: Dessvärre blev det tassigt igen utan sulorna så de åker på igen i nästa vecka.

25/11: Idag gick han rejält i backen nere på banan och det såg väldigt bra ut. – Efter medicineringen efter Hamburg har hästen förändrats och äter mycket bättre. Han går utan sulor och har nästan lagt på sig lite mage för första gången i livet. Det känns mycket positivt och vi siktar på att starta honom i vinter, ev i Stockholm 17 dec nästa gång, sa Marcus.

19/11: Nu är han i full gång igen och tränas för att fortsätta att starta lite under vintern.

8/11: Han tränade fullt i tre heat på banan idag och var plusbetonad. Det känns inte som om han har tappat mycket och vi tänker sikta på att starta i vinter som det ser ut.

1/11: ”Stollen” är igång igen och ser väldigt laddad och glad ut. Full träning i nästa vecka.

25/10: Han är nu färdigmedicinerad och behandlad i sina framknän. Vi börjar om med träning i nästa vecka.

18/10: Blodproven visade att han inte var frisk och nu blir det medicinering och vila en vecka. Annars är han pigg och glad!

14/10: Efter en helt perfekt resa i tredje inner drogs han tyvärr bakåt på upploppet och när luckan kom så hade han inte riktigt kraft att accelerera till andraplatsen. – Det visade sig efteråt att han hostade och hade 15 slag högre puls än vanligt så allt var inte helt 100 idag tyvärr. Nu blev han femma men annars blir han ju lätt tvåa med den här fina resan, sa en besviken tränare efteråt.

8/10: Nu fick han 9/2200a i storloppet på söndag. Vi ska lätta honom lite i balansen och med klaff strider han om segern!

30/9: Stollen var grym och slog nytt rekord på 12,1 full väg och kvalade in till UET. Vi valde dock att avstå finalen och laddar mot Hamburg dagen efter istället.

22/9: Han jobbade fint i fredags och får en skalle till imorgon. Det blev spår 2 i UET-kvalet på lördag.

19/9: Vid dagens genomgång hittades inga fel och vi gnuggar vidare mot höstens storlopp. Nästa uppgift blir UET-kvalet på Solvalla nästa lördag.

13/9: Nu har han avmaskats och vaccinerats och joggingen idag var kanon.

10/9: Det blev nog lite tomt efteråt, en riktigt urladdning mentalt. Men att bli fyra från dödens i ett derby är inte dåligt och nu har hästen klättrat över 2 mill inkört. Det blir antingen St Leger den 25:e eller så blir det bara vässning hemma inför Hamburg i mitten av oktober.

6/9: Veckans jobb var bra och nu laddar vi för derbyt på söndag. Bricka tre och nu rycker vi bakskorna som på Jägersro. Vi kan inte klaga på något just nu och vi ber om allas tankar och stöd inför det stora loppet. – Bara han får vara frisk så ska det nog gå bra som det känns. Prata inte om det!, sa Marcus.

28/8: YES YES YES! Efter väldigt långa förberedelser känns det väldigt skönt att vi slog in straffsparken i derbykvalet. – Vårt första derby och nu gäller det att ha lite fylt med hälsan i tio dagar så kan det gå väldigt bra nästa helg. Kriteriet har ju varit vårt lopp tidigare men nu uppgraderar vi till deryt, sa en väldigt glad tränare efter loppet.

23/8: Han drog bricka sex i kvalet på onsdag och lär bli storfavorit. Marcus var mycket nöjd med sista jobbet idag och nu är det bara att hålla tummarna och be en extra bön för att allt ska få löpa smärtfritt så vi tar oss till finalen i september…

7/8: Det krånglade lite med en kota så han blir behandlad av veterinär nu istället för start på lördag. Sedan laddar vi för derbykvalen den 28:e, vi knäpper alla händer och fötter och hoppas och ber om en frisk häst här i höst. Han ser fantastisk ut på alla sätt för dagen och det vore verkligen så roligt om han fick försvara sin norska kungakrona.

2/8: Han testades barfota bak i fyraåringsloppet på Åbergskvällen och spurtade formligen strålande som tvåa på 10,4/1640a. Eventuellt blir det en start till innan kvalen till derbyt i Norge som går i Oslo onsdag 28 aug.

19/7: Stollen har jobbat på i fin stil den här veckan och i tisdag vässade Marcus lite extra i speedbacken, som bäst i 1.13-fart.

9/7: Han tränade på fint på banan igår men pulsen var lite för hög för att tränaren skulle vart helt nöjd. Så nu lägger vi om planen lite och tränar på lite till. Jägersro på Åbergskvällen och sedan ett lopp till inför derbykvalet i Oslo den 28:e augusti.

27/6: Ja, han vann ju lätt och är nu uppe i Guld! Idag gick han till veterinären för en rundsmörjning och nu laddar vi mot Testet i Eskilstuna i mitten av juli som upptrappning inför derbyt.

21/6: Det blev åter ett lopp med tillägg, nu i ett amatörlopp i Malmö nästa tisdag. Allt verkar bra så långt och Marcus vill ha ett sånt till innan det blir allvar senare under juli och augusti.

14/6: Han blev tempotorsk i kön i dåliga ryggar, nästan som väntat, men gick bra till slut med låg puls i fin stil. Han tog loppet bra och laddas för ett sprinterlopp hemma om två veckor.

7/6: Nu är han anmäld till comeback från dubbla tillägg inom V86 på onsdag i Vaggeryd. Det är aldrig lätt att vinna bakifrån på den banan men vi får se. – Hästen känns iallafall som att han har tagit några kliv framåt under styrkeperioden, sa tränarn.

31/5: Stoletheshow har tagit sig igenom vintern riktigt bra och gick 15,5/1600 ytter om ledaren på rätt seg bana imorse när Marcus testade honom barfota bak. – Han hade 88 i puls på 10 minuter och är redan nu mycket bättre än jag kunde drömma om när vi började mangla i vintras. Nu är det dags att börja starta honom snart men vi står nog över Bjerke, sa Marcus.

24/5: Han ser bra ut och kommer att gå ett rappare test inom kort.

17/5: Idag gick han tre heat på banan och var närmast sjukligt förbättrad från första gången han gick heat på banan för två veckor sedan. – Han är startklar redan idag men jag tror att vi står över Fyraåringseliten ändå och håller oss till planen med comeback innan midsommar, sa Marcus.

10/5: Den här veckan har varit riktigt bra och han närmar sig tävlingsform allt mer. Nästa vecka blir en mellanvecka innan det sedan är dags att gasa lite mer igen innan elitloppet. Vill sig allt väl blir det comeback innan midsommar.

3/5: Idag gick han två heat på banan och var perfekt helt enkelt. Nu väntar en vecka med tuffa intervaller i de olika backarna och veckan efter det är det meningen att han ska gå ett fullt trippelheat på banan, med sikte på comebacken.

27/4: Han har precis som Precious Lord nu börjat vässas mot comeback och i gårdagens backjobb var han kanonbra. Nästa fredag blir det första trippelheat 1600 med tanke på comeback i juni.

17/4: Stollen trummar på. Det är fulla intervaller i sanden nu och bara två pass i veckan. Han ska dundra på så här en månad till ungefär.

29/3: Han trummar på tre dagar i veckan i sanden och är som en studsboll. Nästa vecka trycker vi på lite ytterligare.

22/3: Han jobbar nu på uppe på gården och är som en studsboll!

12/3: Nu har han fått börja röra på sig igen och hästen har acklimatiserat sig väl uppe på gården.

1/3: Igår gick vi igenom honom hos vet Jonas Tornell efter säsongen och det var bara småsaker att fixa. På eftermiddagen flyttade han sedan upp till gården, från ”talangfabriken” nere i vårt högkvarter vid travbanan. Så nu får han stå med de vuxna grabbarna och växa till sig inför höstens stora slag. Ingen start planerad på länge nu, vi får se när tränarn har tänkt ta ut honom igen.

20/2: Stollen värmde fantastiskt bra och känns nog bättre än någonsin för dagen. Dock blev banan väldigt svårbemästrad av regnet till loppet, och det passar den hästen väldigt illa. Han sprang och fastnade i banan mest hela tiden och var nära att galoppera flera gånger första varvet. Knappt slagen trea på 15,3 full väg var starka papper. – Men i och med detta kommer vi nu att ta en tävlingspaus; egentligen hade jag tänkt mig 1-2 starter till nu under förvåren men efter att ha ansträngt hans ben ordentligt på den här skitbanan ikväll ändrar jag mig. Nu laddar vi för comeback i sommar och sedan är det derbyt som gäller, sa Marcus. Vilken säsong vi haft! 17 starter och nästa 1,7 mill inkört. Wow!

15/2: Han tränar på strålande, till och med ännu bättre nu sedan vi bytt till hårda, oranga sulor på framfötterna. Det blev 5/2160 med Per Lennartsson på Solvalla på tisdag och Marcus låter fortsatt optimistisk. – Antingen blir detta sista starten för säsongen, innan styrketräningen, eller så blir det nån start till; det beror på hur han går i loppet och tar sig ur det hela, sa coachen.

7/2: Stoletheshow galopperade från start, blev lite för ivrig, men ställde sig snabbt och kördes fram i dödens. Varvet kvar pressade sig Jorma till spets och sedan var det spel mot ett mål med tussarna kvar i öronen. – Mycket bättre idag, var Kontios ord. Idag, torsdag har vi gått över hästen och det ser bra ut efteråt. Vi kommer att sko om lite på framfötterna till nästa start för att få honom ännu bättre och säkrare på benen. Det lutar åt Solvalla igen den 19:e och tillägg känns som att det kan passa bra efter att han var lite för vass nu.

1/2: Han drog 3/2140a bland fyra konkurrenter på tisdag i Stockholm och idag gick han en finslipning på riktigt bra sätt.

25/1: Allt har varit bra i veckan och nästa vecka vässar vi till lite för nästa start. Han kommer att göra någon eller några starter till hur under vårvintern innan han sedan får flytta upp på gården och vässas till lite i DW-backen inför derbyt i höst.

21/1: Stollen har känts riktigt bra hela tiden och i dagens test var han lysande. Marcus valde ändå att stå över Paris till helgen eftersom det blev krångel med resan och vi vet ännu inte om han kommer med eller inte. Vi siktar på Solvalla 5/2 istället.

13/1: Han har tränat på hela tiden och varit mycket bra enligt stallet. Nu när tränaren är tillbaka från Australien blir det ett par tuffare test den här veckan för att vi sedan ska bestämma oss för om det blir Paris eller inte den 27:e…