Projektbeskrivning

SETAUKET (US)

År: 2015

Administration: Stall MARLIN – KB

Stam: Valack e: CANTAB HALL – TOO BUSY TO CARE

Exteriörsiffror: 545444

Säljstatus: Det finns för dagen inga andelar till salu

Skötare: Nathalie Wiberg

Veckokommentarer

20/11: Han jobbar på och även han ska bli av med sina träningspjäxor till nästa start. Det lär betyda en hel del och vi har ett par lopp att välja bland i slutet av månaden.

14/11: Han har tagit loppet på helt rätt sätt och nu letar vi passande lopp att starta i.

6/11: Han gick goda 14,5/2640 i comebacken igår men det räckte inte alls. – Hästen var skitfin men felanmäld av mig över lång distans i första starten på fem månader och en förkylning för 7-8 veckor sedan. Men hästen ska framåt med loppet och vi ser nästa vecka om han är redo för stordåd eller inte.

30/10: Han var riktigt fin i veckan och anmäldes till en spårtrappa på Åby på onsdag. – Det blir lång distans nu, vilket känns spännande nu efter djupsandsträningen, sa Marcus.

23/10: Han är tillbaka i full träning efter sina behandlingar och känns fin. Det behövs ett par veckor tuff mangling innan han är riktigt redo som han kändes innan sjukdomen i slutet av augusti, om man lyssnar på vad tränaren tror.

16/10: Han är nu fixad i has och korsled och nästa vecka blir det full gas igen. Förhoppningsvis anses han startklar inom 10-14 dagar.

9/10: Han känns fulltränad igen men innan vi startar vill Marcus fixa till hasar och bakknän på hästen hos Spångfors. Det sker inom kort och vi har siktet inställt på ett lopp i slutet av oktober.

26/9: Han är i full träning och siktas på comeback i slutet av oktober. – Man måste vara lite försiktig efter borrelia annars biter det en i baken, sa Marcus. Men hästen känns jättefin.

11/9: Han behandlades direkt och verkar redan mycket piggare och är igång med jogging. Nästa vecka drar vi igång lite lugnt igen så ser vi på pulsen om han är fullt frisk redan eller behöver en vecka lugnt till.

4/9: Han var grymt fin i sandjobbet i tisdags men på onsdagen fick han borrelia och vi har strukit från helgens V75-lopp. Han verkar inte tagen av det hela utan febern gick över snabbt och han fick medicin direkt. – När man tar det så där direkt brukar det bara ta ett par veckor innan de är bra igen, sa Marcus…

28/8: – Så bra som han kändes i sanden i tisdags har jag aldrig känt honom och nu siktar vi på V75 på Jägersro över 2640a nästa lördag. Jag inbillar mig faktiskt att han kan vara bättre över 2640 än 1640 för dagen, sa Marcus.

21/8: Han gick 1.20/3000 med 12 sista 500 i måndags och Marcus var nöjd med det. Vi ser i början av nästa veckan om han tar det rätt och avvaktar matchning tills dess.

10/8: Han verkar redo igen och under veckan ska Marcus testa av för att bestämma nästa start.

31/7: När vi skulle sätta full fart den här veckan gick det inte alls. Men det visade sig vara en hovböld som var problemet och det blir full gas nästa vecka istället men trolig start i mitten/slutet av augusti istället.

17/7: Han gick tre heat igår och blev bättre och bättre för varje gång. I försök ett fick han en tuff öppning, kom ner i rygg ledaren och med bra lucka så kunde han kämpa sig till segern på nytt rekord. I det andra loppet körde vi med skor och då räckte han inte till efter tuff öppning från sämsta läget, dock på nytt rekord. I skiljeheatet hade vi maxat allt men det räckte inte mot den imponerande vinnaren men Setauket gick med full fart hela vägen och kom in med bara 86 i puls efter sista heatet. Nu fick vi 100 000 kr och 1450 startpoäng på dessa tre lopp på en dag, sitter perfekt inför resten av sommaren. Det blir en lugn vecka men sedan ska han på det igen och nu start planeras helst om cirka tre veckor om allt går som det ska.

10/7: Han gick 1.19/2100 i onsdags med under 1.10 sista 500 och det var åkandes trots ett tappat boots. – Tidigare hade det betytt garanterad galopp men hästen är så mycket starkare och fräschare nu. Det blir comeback direkt i heatloppet på Axevalla på fredag, sa Marcus.

3/7: Marcus körde ett jobb i djupsanden som uppvärmning och sedan två treset 500-intervaller på vanliga rakorna efteråt. Det var tydligen väldigt bra för Marcus snackade om det bästa hästen visat så långt…

26/6: Han har tränats igång igen och Marcus siktar på comeback i heatloppet på Axevalla den 17 juli.

12/6: Han gick ett nytt banjobb i tisdags och var bra på 17,5/2100 i dödens men Marcus ville fila på lite småsaker så igår var hästen till veterinären och behandlades bl a i sina karpaltunnlar och vänster bakknä. – Det återstår ca 3-4 veckor till start men då kommer han att vara bra, sa Marcus.

29/5: Han gick 15,5/1600 på väldigt bra sett i tisdags. Han börjar bli redo men ska ha ett banjobb till om 10-14 dagar.

19/5: Han gick ett trippelheat på banan idag och var precis så bra som vi trodde. Det blev 1.25/1600 i långvagn med 12,5 sista 500 i tredje heatet och detta kan bli hur bra som helst. Nu ser vi hur han tar detta innan vi bestämmer matchningen.

15/5: Han har gått ett sandjobb och ett intervalljobb denna veckan och allt verkar bra. Nästa vecka ska vi testa på banan och då får vi kvitto var han står.

8/5: Nu har vi två veckor kvar med köttning i djupsanden innan vi ska börja att lätta upp träningen för comeback. Spännande!

24/4: Marcus låter lyrisk över den här nu som redan är uppe och bombar på tre x tre = nio intervaller i djupsanden. – Han känns som en ny häst när han trycker ifrån i sanden, där kan han inte fuska nåt med bakbenen. Vi ger honom en månad till ungefär innan vi gör nåt mer, men räkna med att Setauket blir en av stallets bästa hästar 2020 efter den omlagda träningen.

10/4: Han går i sanden två gånger i veckan nu och det här kommer att bli sjukt spännande om några månader när han byggt upp sin bakkärra. – Läcker häst, säger Nattis som sköter om honom numera.

27/3: Han har börjat jobba i djupsanden och det här ser väldigt spännande ut. Han trivs som fisken i vattnet ute på Veka och har säkert också gått upp en 20-25 kg i vikt efter flytten. Planen är en ordentlig träningsperiod innan vi kommer ut i maj/juni.

13/3: Storgrabben jobbar på i backen nu och verkar pigg och glad. Han ska få lite tid på sig på nya gården innan vi vässar för start men generellt har det nog aldrig sett bättre ut för hästen som bör få ett kanonår.

6/3: Han trivs kanonbra där ute på Veka och har tränats igång lite försiktigt och känns redan skitfin efter behandlingen.

28/2: Igår flyttade han till Nattis och nya gården på Veka utanför Falkenberg. Den här hästen kommer att fungera och trivas perfekt därute, med sex olika sandbanor att välja bland. De sandbanor vi har haft till honom tidigare har inte fungerat pga olika skäl som vi inte ska krångla till det med här. Nu kommer han att få en liten träningsperiod pga omlagda förhållanden men när han sedan kommer ut i april/maj så tror Marcus att det kommer slå gnistor.

21/2: Han behandlades i sina framknän igår och får vila till onsdag innan vi sätter fart igen. Mest troligt blir det ingen längre vila för honom, spänsten bör komma tillbaka snabbt när framknäna fixats.

16/2: Han satt förvisso fast för länge i lördags men det var liksom inget tryck i hästen någongång under dagen. Han reste väldigt dåligt på en lånad buss och vi tror att det var huvudorsaken. Men vi kommer ändå att kolla upp honom med veterinär under veckan eftersom det har blivit många starter nu och det var något som fattades i lördags. Han kommer igen till våren!

11/2: Setauket är med från springspår på tillägg igen på V75 och tränade lugnt men fint idag. Kan hans otur i de större loppen släppa nu? Isåfall tror tränaren att formen är god nog att segerstrida.

7/2: Han verkar bra efter loppet på Åby och det kan bli ny V75-start redan nästa lördag.

2/2: Alltså, han börjar ha lite väl mycket otur i loppen nu tycker vi. Det blev ju helt fel när den framför tvärdog varvet kvar och han fick sedan lägga en tuff speed för att komma fram som trea in på upploppet. Att han stumnade lite på upploppet över 2640 efter det löpningsförloppet var inget att säga om. – Jag var supernöjd med värmning och kusken tyckte att hästen varit tvåa-trea med lite klaff. Vi kommer igen, sa Marcus.

28/1: Setauket drog dessvärre bricka 12 på lördag men om kometkusken Djuse bakom hittar rätta vägarna så tror Marcus på bra chans ändå. – Han var grym i morgonens backjobb, han är klart uppåt. Distansen ska funka bara man inte laddar från start.

24/1: Han har tagit loppet väldigt bra och nu siktar vi på V75 nästa lördag.

17/1: Det blev lite strul på vägen som vi misstänkte men spurten som trea var stark. Han är verkligen på rätt väg och ev blir det V75 på Åby nu den 1 februari. – US-hästar får ju inte vara med på V75 så ofta i dessa klasser så trots 2640 kan jag tänka mig att prova nu när han är i så fin ordning, sa Marcus.

11/1: Setauket har tagit julen och foderbytet fint och nu startar han inom V86 på Åby på onsdag. Marcus var supernöjd med torsdagens träning och vi har förhoppningar inför nästa vecka specifikt men framförallt hela 2020. – Jag hoppas och tror att den här hästen nu är redo att visa hur bra han är, det känns som att vi har fått ordning på hans tidigare problem och sedan 3-4 månader tillbaka är han i en mycket positiv spiral, sa Marcus.

4/1: Han har tagit det senaste loppet bra och i gårdagens lätta backjobb var Urban supernöjd med hästen. Setauket är lätt att träna så han kommer att starta inom kort.

22/12: Dessvärre blev det som vi befarade och Ville fick ta dödens. Sen tröt krafterna redan i slutsvängen men hästen kämpade på som femma. – Han blev het och började låta i halsen efter omstarten så jag tror att det var problemet, han kändes jättefin annars, sa Ville.

16/12: V75-debut på lördag men dessvärre från sämsta spåret och Ville behöver tur och komma ner nånstans. Hästen fortsätter i alla fall att träna mycket bra.

10/12: YES! Överlägsen seger från spets efter ca 1.14 sista varvet i spets på en inte alltför snabb bana. Han blir bättre och bättre och nu siktar vi på V75 under julen.

5/12: Det såg bra ut efter starten och nu blir det lugn träning och ny start på tio dagar, dvs i Mantorp på måndag.

1/12: Han öppnade väldigt snabbt och tog ledningen. Dessvärre missförstod hästen Villes instruktioner efter ett halvvarv, kusken ville bara skärpa upp hästen lite men Setauket som tidigare varit så trög tog i som bara den å drog iväg med 1.12-fart en bra bit. Hästen i dödens tröttnade sedan tidigt och när Ville plockade upp Setauket för att försöka hålla fast Uhrbergs häst i rygg blev det helt fel sedan på upploppet. – Han fick dessutom dåligt fäste i den lösa banan enligt Ville och det var inte mycket att säga om att det inte blev seger ikväll; hästen fick mjölksyra i bakkärran men hade låg puls efteråt. Jag hoppas kunna starta hästen igen inom kort och det här kommer att bli en framgångsrik vinter för Setauket, sa Marcus.

25/11: Setauket var kalasfin i backen i förmiddags och nu drog han spår 1 i volt över 1640 på lördag. Det bör kunna bli spets, bara Ville prickar starten. Intressant uppgift!

22/11: Han ser kanonfin ut i lätta backjobb för dagen och kommer att anmälas till start nästa helg.

15/11: Veckan har inneburit behandling i rödljuskammaren fem dagar i rad och så två lugna jobb i backen. Marcus tycker att hästen känns allt gladare och spänstigare och det blir ny start inom kort. – Den här är på gränsen till ett riktigt genombrott nu som det känns.

8/11: Dessvärre drogs han nästan sist 500 kvar i onsdags men spurten på stretchen var i det svettigaste laget och det var minst sagt en plusbetonad fjärdeplats. Han var fin i lugna farter idag å verkar allt bra på måndag kommer han att anmälas igen. Den här har väldigt fina pengar att hämta i vinter om han får vara frisk!

1/11: Det blev ett större lopp i Göteborg nästa onsdag. Det blir spännande!

30/10: Han testades på banan igår och formligen joggade 16,5/1600 med en snabb avslutning utvändigt om Brosa Am. Det var mycket plusbetonat och med tåvikterna på så travar han. Det blir start inom kort.

25/10: Setauket har ätit upp sig igen efter Hamburg och tränat på väldigt fint under veckan. Nästa vecka kommer vi att köra startförberedelser igen.

18/10: Han fick på sig sina tåvikter igen och kändes helt fantastiskt bra i dagens träning. Han kommer snart ut igen.

14/10: Efter en lysande värmning blev vi tvingade att ta bort hans tåvikter till loppet, det är tydligen förbjudet med detta i Tyskland. Det var något vi inte visste något om. Så trots vikt i form av boots på i loppet så rullade han över i passgång 800 kvar och det fungerade inte. – Han kändes grym annars, sa Patrik. – Han behöver sin vikt i tån så det här var ju riktigt skit, sa Marcus. Vi kollar upp allt med hästen under veckan och återkommer med info på fredag.

8/10: Hästen har varit kanonfin i veckans jobb och drog spetsläge 5/2200a i storloppet på söndag. Det här blir spännande!

5/10: Han vässades i några 1.17-varv på banan i torsdags och kommer att starta i Hamburg, exakt vilket av loppen han ska gå i bestäms inte förrän på måndag.

30/9: Alltså, så bra som hästen var i backen idag, fullt blås i fem intervaller mot Wisdom Teacher, har han aldrig varit. Nu blir det ett rappare banjobb på torsdag och sedan inställning mot Tyskland. – Den här ska du gå med i om du letar efter intressant starthäst, snacka om att det finns utveckling i den här bjässen, sa Marcus.

25/9: Om vi var oroliga innan veckan började så är vi det inte längre. Så bra som han var i backen i måndags har hästen aldrig varit. Siktet är nu inställt på b-finalen i Hamburg den 13 oktober och det blir inga mer starter innan dess. – Vi förbereder honom bäst hemma, sa Marcus.

20/9: Vi har inte varit helt nöjda med honom i veckan och nu blir det ombalansering igen inför måndagen. Det finns inga veterinära fel på hästen utan nu är det smådetaljer som ska bli rätt för att han ska komma upp i topp inför hösten.

13/9: Setauket har joggat på fint sätt i veckan och nästa vecka sätter vi tänderna i honom igen.

5/9: Han kändes inte bättre i måndags utan gick till veterinären som fixade hans framknän direkt. – Men det är inget att oroa sig för, sa vet Djupsjöbacka. Det bör vara bra igen på en vecka så vi inte tappar planen på Hamburg i oktober.

30/8: Setauket var lite sliten i sina höftböjare när vi kollade honom idag så det blev massage med el på eftermiddagen för att fixa till honom till nästa vecka. – Det har varit lite lösa och ovattnat på rundbanan på sistone och Setauket har nog tagit lite stryk av det eftersom han går många pass där. Förhoppningsvis känns han mycket bättre på måndag och vi avvaktar till dess med att bestämma närmaste matchningen.

26/8: Han kändes enligt kusken väldigt bra i värmning och provstart men efter en tuff öppning i spåren, troligen tuffaste öppningen på hela dagen från bricka sju, så tröt krafterna ganska tidigt trots en resa i rygg på ledaren. Han blev fyra i mål men pga de danska reglerna diskad för trängning i den trånga situationen efter 500 meter. – Domarna dömer men om vi skiter i just det så hade jag ändå förväntat mig mer av Setauket igår. Vi har tagit blodprov för att se om vi kan hitta nåt som ligger bakom hans lite väl klena ork, som han har tränat borde han ha varit trea här, sa Marcus. Det var ett vansinnigt bra lopp för klassen och de vann på en 1.12-tid full väg så det var ju inte hela vägen att bara bli fyra. Men vi har höga förväntningar på den här.

22/8: Nu är han med på V75 i Köpenhamn på söndag, från 7/2000a så det vill till att Marcus vässar upp och startar lika snabbt som när ekipaget senast hade bricka sju på Kalmar i våras. – Jag tycker att hästen känns uppåt och trots läget har vi inte gett upp, sa tränarn.

16/8: Han ser fin ut och startar snart igen.

9/8: Jättefin på rakbanan idag och han var så spänstig och gåvillig att han fick gå ett par extra intervaller mot planen. – Vad som än blev fel efter Axevalla så är han åter i rätt författning och detta var ett riktigt roligt jobb, sa Marcus med glädje efter jobbet.

2/8: Setauket blev knackig i sista jobbet och vi tog honom till veterinären igår. Det blev behandling av bägge framknäna och möjligen kan det ha legat och småpyrt lite i knäna ett tag. – Vi kan hoppas på att det har varit anledningen till att hästen har känts förbättrad i jobb och värmning på slutet men ändå agerat lika trögt som innan i loppen. Det var dock inget mycket och det blir bara fem-sex dagars vila innan vi går på det igen, sa Marcus. Hästen har ju inte varit hos veterinären mer än en gång på hela året så det var kanske på tiden…

21/7: Marcus var väldigt nöjd med värmingen men i loppet stämde inget. – Han framför oss borde nog inte ha varit med i loppet eftersom han förstörde för oss 20 m bakom på ett gräsligt sätt. Sedan blev vi fimpade en gång till 550 kvar och att det inte gick att få hästen att tända till efter det ska ni nog inte bry er det minsta om, var Pers kommentar efteråt. Det är dags att herpesvaccinera nu och sedan kommer vi tillbaka inom ett par veckor normalt sett.

18/7: Han gick sista jobbet på bästa sätt och kommer mest troligt att byta huvudlag till blinkers på söndag. Helgens bästa chans!

12/7: Setauket tog loppet bra och anmäls nu till Axevalla nästa helg.

5/7: Han gick bra igår men Goops var lite för bra, samtidigt som han missgynnades av 20-tempot mitt i loppet. Men värmningen var av bästa märke och vi letar ny start inom kort förhoppningsvis, vi får först avvakta till på måndag och känna hur han tog loppet på den krävande banan innan det kan bli någon ny anmälan.