Projektbeskrivning

SECRET SCORE (US)

År: 2015

Administration: Stall MARLIN – AB

Stam: Valack e: MUSCLES YANKEE – WIN A MILLION

Exteriörsiffror: 543443

Säljstatus: Inga andelar till salu för dagen

Skötare: Nathalie Wiberg

Veckokommentarer

20/11: Han tränar med lätthet bättre än nånsin för dagen men kommer inte med i loppen som vi vill starta i. Förhoppningsvis blir det ett 1640-lopp nästa helg, annars får vi nog prova ett vanligt 2140 trots allt.

6/11: Vi vet inte vad som felar för Kevin tyckte att han kändes som en mordvinnare första 1,5 varven. Vi ska rappa upp träningen och testa 1640 inom kort.

29/10: Han är anmäld igen till Halmstad på måndag och vi ska göra lite ändringar för att få fram hästens form och kapacitet…

23/10: Han tog spets och såg jättefin ut i travet men hade inget bett i steget in i slutsvängen när det höjdes tempo. Han hade ingen hög puls efteråt men av nån anledning kämpar han inte helhjärtat. – Eller så kan kroppen bara inte trycka till ordentligt. Vi får klura på vad vi kan göra men kanske testar vi i monté inom kort, sa Marcus.

20/10: Han var grym i sanden igår och får nu Jorma och spetsläge på fredag. Spännande!

16/10: Allt väl i veckan och mest troligt kör vi start nästa fredag.

9/10: Han är som vanligt lite ojämn i jobben men i måndags var han grym och vi tänker anmäla till start nästa vecka.

26/9: Vi hittade inga fel på honom utan har vaccinerat och nu är han igång igen, förhoppningsvis redo att anmäla nästa vecka.

14/9: Han kändes fin i värmningen men till loppet var innerspåret säkert fem sekunder tungt. – Jag såg dessutom ingenting och både häst och kusk sket i det. Vi tar blod för säkerhets skull, sa Marcus.

11/9: Ja det blir start på Vaggeryd på söndag från tillägg över 2640. – Han är redo men behöver ett prepplopp innan vi kan förvänta oss stordåd, sa Marcus. Spännande som tusan!

4/9: Han ser dunderfin ut i sanden och anmäls inom kort.

28/8: Det blev 17,5/2100 ensam igår och Marcus var riktigt nöjd på det. Comebacken rycker närmare…

21/8: Nu har han varit inne en gång i veckan och gått trippelheat på banan. Det var en helt annan häst i sandintervallerna idag och Nattis var lyrisk. Nu blir det sulkyjobb inom kort.

31/7: Marcus var riktigt nöjd med hästen i sanden nu i veckan men det är fortfarande ett par månader innan hästen är redo för stordåd. – Den som väntar på nåt gott, skrattar Marcus.

17/7: Han är tillbaka som pigg och glad och gick ett första sandjobb idag. Nästa vecka tränar vi fullt och det kan bli bantest igen veckan därefter om allt går bra, annars nån vecka till innan han är redo igen efter sjukdomen.

1/7: Det visade sig vara borrelian som kommit åter så han har fått medicin igen och faktiskt blivit mycket piggare på en gång. Förhoppningsvis går det snabbt över

26/6: Tyvärr bakslag med höga pulsar i bägge veckans jobb. Det kan ha berott på hettan men också på sjukdom så vi har tagit blodprov och får svar på måndag…

12/6: Nä han har gått framåt så oerhört att han fick sparra Stoletheshow i tisdagsjobbet på banan och det var magiskt. – Så här fin har hästen aldrig varit när jag kört, sa Patrik. Det blir spännande efter nästa banjobb om några veckor.

22/5: Secret fortsätter att träna på. Det flyter på bra, men det dröjer minst en månad till innan vi låter honom gå jobb inne på banan igen.

15/5: Han har nu tränat på två veckor i djupsanden ute på Veka och verkar trivas som fisken i vattnet. När han är redo med denna styrketräning om ett par månader ska hans problem med menisken i vänster bakknä vara överbyggt och framgångarna öka markant.

17/4: Han var hos veterinär Tornell igår och utreddes för sin rörelsestörning höger fram/vänster bak. Det fanns dock inga större fel men menisken vänster bak är nu under behandling och Jonas lovar att hästen ska bli som ny efter detta.

10/4: Han är frisk och kry igen och har gått igång så smått.

27/3: Nu har han fått borreliamedicin i en vecka och verkar piggare. Men det blir en vecka till med full vila innan vi börjar så smått igen

20/3: Tyvärr blev han sämre i slutet av veckan och blodprov visade att borrelian/anaplasman kommit tillbaka. Ridå!

13/3: Han känns riktigt stark i jobben för dagen och eventuellt blir det start hemma nästa måndag. Lördagsloppet såg väl tufft ut och vi skyndar inte på så med honom efter en tuff vinter.

6/3: Secret känns mycket bättre nu och vi har hittat ett fel på mjukdelar vid höger framben som vi jobbar med. Eventuellt blir det start hemma i ett sprinterlopp nästa lördag men kanske väntar vi lite till.

28/2: Allt verkar normalt med hästen efter senast men nästa start är ej bestämd ännu.

21/2: Tyvärr fick han svar av en skithäst i spetskörningen igår och sedan var den dagen förstörd, att kajka i dödens och lägga flera speeder över lång distans funkar ju inte. – Men hästen travade bättre än tidigare och den ändring vi gjort föll väl ut. Nu väntar vi tills han kan gå barfota bak om en dryg vecka med nästa start men det ska bli intressant, sa Marcus.

17/2: Han var stark idag och skoddes om efter jobbet för att om möjligt fungera ännu bättre på torsdag. Men det blir ingen dubbelstart. – Nä, vi skiter i Köpenhamn, det blir ett vettigt lopp över 2640 på torsdag och sedan inväntar vi barfota-mars, sa Lindgren.

14/4: Kanonfin i backen i morse och nu blir det Åby på torsdag och därefter eventuellt ett lopp i Köpenhamn på söndagen. – Han trivs med täta starter den här bjässen, sa Marcus.

12/2: Han gick riktigt bra efter tuff resa som tvåa och Marcus tycker att päronskorna bak fungerade mycket bättre. Nu blir det mest troligt en start i Danmark ändå så han får gå barfota igen men det är hur som helst positivt.

5/2: Lärlingslopp med Kevin på måndag och det ska bli mycket intressant att se hur hästen fungerar med päronskorna bak nu.

31/1: Han känns helt underbar efter starten och nu har Marcus testat päronskor bak med mycket gott resultat för att kunna starta en gång till i Sverige nu i vinter. Det ser ut att bli ett lärlingslopp hemma 10 feb och sedan finns lopp barfota i Köpenhamn 23 feb.

24/1: Secret blev utan spår i starten och Marcus blev sur på domarna som inte blåste omstart och körde ner invändigt. Luckan kom 75 kvar och hästen sköt till starkt som trea. Han är i form och passar bättre barfota. Ny start i Köpenhamn i februari för att underhålla formen innan han får gå barfota i Sverige igen.

21/1: Han vässades lite igår och drog 10/1600a på fredag i Danmark där han får gå barfota.

14/1: Alltså, han är lite missgynnad av att måsta gå med bakskor och andraplatsen igår får vi nog skylla på det, han tappar lite av sin speed. Men den som vann var ingen dålig häst och det var en bra prestation. Nu blir det troligen barfota och 1600a på Lunden nästa fredag.

10/1: Det blev inte Köpenhamn men väl ett 2640a-lopp på Mantorp på måndag. Han står till för spets och Secret Score borde passa väldigt bra i spets, gärna över 2640. Det var en tuff konkurrent med i loppet från bakspår men i övrigt såg det lite blekt ut. Hästen jobbar fint och nu blir det lättare framskor och jänkarvagn igen. – Hade det inte varit för barfotaförbudet hade jag trott stenhårt på första segern här, men nu får vi avvakta lite och se om det går med skor, sa Marcus.

4/1: Han tränade kanonfint igår och vi går troligen för Köpenhamn nästa fredag. Där får han gå barfota, vilket för honom är en stor fördel.

22/12: Secret kändes fin men kunde inte speeda fort nog med skor. Vi siktar troligen på några Danmark-starter barfota i vinter för hästen behöver starta på.

12/12: Han verkar fin efter en veckas vila och nu vässar vi för V75-debut nästa lördag.

1/12: Rubbet sparat i rygg på ledaren och träningspuls efter loppet. Ytterligare en tredjeplats och det finns inget negativt att säga om den här. Nu har han startat på fyra veckor i följd och kommer därför att få en liten tävlingspust nu. – De täta starterna har gett resultat, han är inte alls lika trög i loppen längre, och vi ska testa å starta på under vintern även med skor, sa Marcus.

25/11: Nu är det ny start på lördag, spår 7 bakom bilen i ett försökslopp med final i Köpenhamn under nyårshelgen.

22/11: Dessvärre galopperade han från start idag och första segern fick vänta. En tredjeplats på bra sätt blev facit. – Han har gått framåt med loppen men blev lite för laddad bakom bilen, sa Ville.

19/11: Allt ser bra ut och han startar igen på fredag hemmavid. – Det var en mycket fin propp och nu borde han kunna få sätta första vinsten, funderade Marcus efter dagens pass.

15/11: Secret gick 15,6 full väg som tvåa på den skitiga banan igår och avslutade under 1.12 sista 500. Men han fick slita med aktionen eftersom hans stora travsteg inte fick något fäste på den dåliga banan. – Han måste vinna när som helst, sa Ville.

12/11: Han svarade för en svettig spurt som fyra igår efter trafikproblem och det blir spännande att se vad det kan bli med att starta igen redan på torsdag med den här store och lite tröge hästen. – Antingen blir det hur bra som helst eller så blir det ett bakslag, det vet vi först på torsdag men jag tror på klar fördel för det första, sa tränarn.

8/11: Secret ser kanon ut nu men är ju fortfarande lite trög och opolerad. Det blir dubbelstart nästa vecka av den anledningen, måndag å torsdag. – Det kommer att göra honom gott inför vintersäsongen, sa Marcus.

1/11: Han blev struken pga smågrejor igår på Åby men jobbade lite lugnt idag och allt verkade bra. Vi kommer igenom inom kort som det ser ut.

25/10: Nu kom han med i lopp igen, det blev Åby nästa torsdag. Han känns fin i jobben men kan behöva loppet innan första segern bärgas.

18/10: Secret har tränat på bra nu igen och kommer säkert att anmälas ut igen inom kort.

11/10: Det blev lite hostigt efter Solvalla och samtidigt fixade vi hans framkotor igen. Men det var inga stora grejor och han har tränat lite lätt här i slutet av veckan. Nästa vecka spänner vi bågen igen och siktar på ny start inom kort.

1/10: Han svarade för en mersmakande prestation vid andraplatsen på Solvalla efter startgalopp i förra veckan. – Nu, äntligen början den store att fatta vad det här går ut på. Jag har kört invändigt i alla hans fem starter och nu visade han upp en helt annan glädje till sitt jobb än tidigare. Galoppen berodde på att han gick med öppet huvudlag för första gången och blev lite förvirrad när det galopperade en häst framför honom precis i starten, det blir helstängt nästa gång igen, sa Marcus.