Projektbeskrivning

ROADRUNNER APPS

År: 2019

Administration: Stall MARLIN – KB

Stam: Sto e: UNCLE LASSE – DIGITAL INSIGHT

Exteriörsiffror: 554444

Säljstatus: ERBJUDANDE: Hon erbjuds som SELECT, fast avelsrätten är såld och det är tävlingsrätten 2021-2024 som finns till salu för 10 000 kr per 1/20-del. Som en del av vårt VIP-program SELECT är minsta insläpp två andelar = dvs 10 procent.

Skötare: Nathalie Wiberg

Veckokommentarer

24/9: Allt väl och hon är lika fin som vanligen igen efter smällen i hagen. Det är bara att mangla på!

18/9: Hon var jättefin i måndags men fick sen en tuff smäll på bogen i hagen och har stått på penicillin veckan ut. Hon tränar som vanligt igen från måndag. – Hon är så fin i psyket dör här stora damen så sårvården har varit helt prickfri. Hon är både urstark och smart denna, sa skötaren Nattis.

10/9: Hon trampar på riktigt fint i sanden och går omväxlande tre snabba intervaller (1.40-tempo) och omväxlande lugna intervaller tre plus tre (1.50-1.55-tempo). Så snabbt går ingen tvååring i sanden förutom The Real Ragnar ännu.

3/9: Det har sålts ett antal andelar i henne i veckan och det känns bra eftersom hästen är riktigt stark i jobben. Hon är den enda av tvååringarna som redan går två set i sanden och den här stora damen gillar vi rejält!

28/8: Hon har gått ett jobb i sanden på Veka och det kommer att passa henne som hand i handske. – Hon är 170 plus redan och ser ut som Calling Out på många sätt, fast långt långt före honom i styrka samma tid på året. Den här är riktigt spännande, sa Marcus.

20/8: Hon tränar på jättebra men ska nu få flytta ut på gården redan i nästa vecka. – Hon lär passa perfekt på den djupsandsbanan utan kurvor, sa avgående skötare Urban.

5/8: Hon har fått trampa på i backen och allt ser förtjusande bra ut. Inom 1-2 veckor lär Marcus sätta henne i banjobb igen. En långbent och väldigt fin märr med framtiden för sig.

16/7: Hon är i full gång och gick 1.32/1600 på mycket enkelt vis igår. Hon är snart i full kondition efter sin sjukdom och det bör bli lite rappare banjobb inom några veckor. – Den här går lätt 1.25 innan sommarn är över, sa Marcus.

9/7: Hon är tillbaka i banjobb och löste sina 32,5/1600 som en barnlek i andra heatet igår. Nästa fredag kommer hon att gå lite rappare och däremellan blir det lite backträning. Det här är en märr av högsta klass som vi ser det.

2/7: Hon är frisk igen och kändes skitfin idag. Nästa vecka blir det bara backjobb pga allt stök runt stora banan inför Sprintermästaren men den här är nåt extra, helt klart. – Stor som ett hus och det driver väldigt bra, sa Mange R som vickar med unghästarna i sommar.

25/6: Hon och Dexter har hostat och stått på medicin i veckan. Men nu är det redan bättre och vi räknar med snabbjobb i slutet av nästa vecka. – Det ska bli mycket spännande att se vad vilan har gjort på den här stora och läckra damen, sa Marcus.

18/6: Hon har tagit det lugnt i veckan och fått lite rödljusbehandling mm och allt ser bra ut. På måndag börjar hon igen!

12/6: Ja, hon går cina banheat kring 1.30/1600 på bra sätt och i backen är hon drottningen, ingen är starkare än vad hon är så här långt. Inte ens Cobra Kai! – Men nu ska hon vila 10 dagar som de andra som tränat rejält sedan årsskiftet, därefter får vi se om hon börjar bli mogen att sänkas för starter i år eller om vi avvaktar lite och tränar mer styrka till hennes gigantiska kropp, sa Marcus.

4/6: Hon har jobbat på i backen den här veckan och nästa torsdag är hon planlagd för nytt banjobb. – Hon är härlig att köra den här, det är ett grymt driv i steget, sa Patrik efter dagens arbete.

2/6: Stam: Pappan Uncle Lasse är ny i aveln men behöver ingen närmare presentation. Hans möderne rankas som ett av de bästa i världen, kanske det bästa totalt, och Lasse var själv framgångsrik redan som tvååring i USA med bl a en andraplats i Peter Haughton Memorial. Som fyraåring var han i Sverige och största framgången blev uppvisnings-segern i SprinterMästaren i Halmstad. Hans första kull är nu tre år och flera hästar har redan visat framfötterna. Extra roligt att flera ston redan vunnit på 1.15-tider full väg! Mamman Digital Insight är helsyster till sjufaldige miljonären Digital Ink, gemensam nämnare för de här hästarna och Roadrunner Apps är den högresta kroppen och långa benen.

1/6: Roadrunner Apps är ny i vår unghästsatsning SELECT, för unghästar med stam, exteriör och karisma av högsta klass. Marcus kommenterar: – Det är riktigt humör i den här damen och vi fick ta det lite varligt i början. Men hon är också väldigt klok och för tre veckor sedan körde vi 1.29/1600 med henne i första banjobbet. Det är ruggig gång och rejäl storlek i henne och vi tror att det här kan bli en topphäst, sa Marcus.