Projektbeskrivning

REDBULL PELLINI

År: 2018

Administration: Stall MARLIN – KB

Stam: Valack e: READLY EXPRESS – GULIETTA BROLINE

Exteriörsiffror: 535444

Säljstatus: SELECT. Det finns för dagen inga andelar till salu.

Skötare: Linnea Engström

Veckokommentarer

24/9: Han var skitfin i dagens jobb, vilket var bra eftersom hästen är anmäld till Kriterierevanschen på onsdag. Läget blev åter iskallt men denna gång är det bara att backa och ta dem till slut istället för att lägga allt krut första halvan av loppet. – Det ska bli kul att se hur långt han räcker om vi kör ett snällare lopp, sa Marcus.

18/9: Vi fixade bakknäna med veterinär i måndags och igår gick han tre lugna intervaller på rakbanan i finfin stil. Jobbar han bra nästa vecka kommer Marcus att anmäla till Kriterierevanschen onsdagen efter.

10/9: Nä, det gick inte att komma till vettigt i loppet och det mesta blev fel med facit i hand. Men hästen gick ändå 14,7/2640a med en rejäl störning efter 100 körda och vida spår under vägen. – Så detta var ingen dålig prestation och dessutom första gången som hästen varit trött efter ett lopp, så nu visade han att han kämpar även som slagen, sa Marcus. Ny start inom kort för att bibehålla formen. – Helst nära hemmaplan eftersom han är bättre då, men det kan bli Kriterierevanschen på Solvalla också.

6/9: Han var riktigt fin i dagens lätta rakbanejobb och drog bricka 7 i kvalet på fredag. – Vi får fundera på taktik mm för helst vill vi ju till spets, sa Marcus. Det blir till att slå ur underläge från det här spåret…

3/9: Han fick gå 1.26/2600 i långvagn plus 1.16/1600 i sulky igår och gjorde det som en bra genomkörare med Linnea sin skötare i vagnen. – Han var lite sådär i ryggar i första heatet men helt annan och mycket bättre i spets i andra, sa hon. Nu är det lottning till kvalet på måndag, vi håller tummarna för spetsläge för då kan han matcha de bästa!

28/8: Han tränade på riktigt bra igår och blev sedan underhållen i bakknäna av veterinär. – Full laddning mot Kriteriekvalet nu, sa Marcus.

20/8: Han studsade fram i motionskörningen idag och det kunde faktiskt inte ha sett bättre ut. Nu låter vi honom äta upp sig lite och laddar för Kriteriekvalet den 10 september.

17/8: YES! Marcus var väldigt uppåt på hästen inför dagens lopp och gick även ut i TV och sa att Redbull var en bättre chans än vår andra häst för dagen (som var storfavorit). – Ja, detta var första gången som det var maximal utrustning och vässning i jobben inför en start. Man kan säga att det var hans första riktiga tävlingssstart efter att ha fått en del inskolningslopp innan. Det var spetsläge och i spets är det inte lätta att slå den här, sa Marcus. Redbull gick faktiskt 12,5 sista varvet i relativt opressad och detta var en femstjärning insats. – Norskt istället för rycktussar var också en plusfaktor som vi tar med oss framåt, sa coachen.

12/8: Han drog spår 1 i BC-bonusen om 125k på tisdag och det blir Rikard N som ska köra. – Jag tyckte att hästen kändes bättre än nånsin i dagens jobb och nu är han äntligen i samma skick som vid årsdebuten i april. Det blir spännande på tisdag och går han lika bra där som jag tror att han kommer att göra så siktar vi sedan på Kriteriekvalet den 10 september, sa Marcus.

8/8: Han var grymt fin igår och närmast pullade undan i stor ledning hela vägen. Kort före mål spratt han i plötslig galopp och det var segern som rök. Men inget ont som inte har nåt gott med sig, nu står han perfekt inne på start i ett kanonlopp på Jägersro nästa vecka. Skönt att hästen var så fin efter några utrustningsändringar!

5/8: Han har tränat fint med stänkglasögonen och drog 4/1640a i ett K50-lopp hemma på lördag. Han möter äldre och vi är nöjda med en bra insats och fina pengar. Nästa vecka finns ett väldigt passande treårslopp på Jägersro.

23/7: Det var bästa värmningen på nån häst på väldigt länge enligt Marcus men i loppet sprang hästen mest bakåt/åt vänster. – Han var så sjukt irriterad på stänket från de framför så han gick inte framåt förrän jag styrde ut i fjärdespår på upploppet. Nu gick han en låg 1.14-tid ändå efter tappstart och vida spår så givetvis var det ingen dålig prestation. Men han kan ju inte göra så om det ska bli stora pengar framöver, eftersom han i så fall bara kan gå i spets eller dödens i hela livet, sa Marcus. Så vi inleder omedelbart träning med stänkmask och stänkglasögon som Counterfeightr använder. Vi hoppas att det gör susen och vi siktar på ny start inom kort.

16/7: Han var skitfin i veckans jobb och nu blir det comeback i Kalmar på torsdag. – Barfota runt om och jänkarvagn, sa Marcus. Han känns riktigt bra nu igen.

9/7: Han tog det tuffare trippelheatet på bästa sätt och var ännu bättre nu på rakan igår. Det blir troligen nytt bantest i nästa vecka för att göra honom helt redo för minicomeback. – Han kom lite snett på det här kring de två senaste starterna men är inte så dumhan heller, jag tror att han nog är starkare än såväl Camelot As som Calling Out ännu så länge så vi tror en hel del på Redbull inför sommaren och hösten, sa Marcus. Han har börjat karriären bra men kan ännu bättre.

2/7: Han är tillbaka på riktigt! – Så fin som han var i trippelheatet på banan idag har jag bara känt honom en gång tidigare, just innan årsdebuten som slutade med övertygande seger. Vi körde 1.22/1600 med en 1.12-avslutning i speedmastervagnar med breda däck i sista heatet så det var ett rejält jobb. Han behöver nog ett rappare banjobb till innan comeback men det känns väldigt skönt att han är tillbaka i rätt stil, det här är en väldigt stark och bra häst, sa coachen

25/6: Marcus har tyngt ner honom i balansen nu i träningen och menar på att häste kommer att bli mer redo för barfota-körning till hösten om vi tränar tungt och sedan rycker, än att köra med de lätta racerskor vi haft på ett tag nu. – Ja, det känns rätt att göra så nu när det blev ett litet uppehåll pga tillväxten. Nästa vecka kan vi syna honom lite mer och återkomma med bättre status-update.

18/6: Nu är han bränd ordentligt och har börjat jobba lite i sanden igen. Men på det hela taget: vi har mätt hästen och det visar sig vara ganska kraftigt tillväxt på kort tid, om än i så jämn fas över hela kroppen att det inte riktigt har synts. – Vi kommer att jobba honom i sanden och backen tills det känns att han kommit ur detta helt och åter är redo för speeder. Det kan ta två veckor, eller något helt annat, det ser vi snart, sa Marcus. För att snabba på processen får han nu allmänbehandling med ett antiinflammatoriskt preparat i 10 dagar samtidigt som han bara går i backarna och inte tränas tävlingsmässigt med snabba intervaller. – Det är inga specifika benkrämpor på hästen, han är sund i benen. Så detta är inget att oroa sig för, alla unghästar har såna här perioder.

12/6: Nja, vi fick frysbränna hans framben en andra gång sedan Marcus ansett att detta fortfarande stört hästen lite i torsdagsjobbet. – Det blev bra nu, sa veterinär M Djupsjöbacka igår. Vi tycker att den här hästen har mycket bra styrka men något har stört hans utveckling efter debutsegern. – Helt säkert denna ömhet på skenbenet höger fram. Det ska bli bra nu på en vecka och sedan siktar vi framåt. Men troligen får vi skjuta på starten något och det är inte säkert att han är klar redan till midsommar, sa Marcus. Det måste vara bättre att hästen är riktigt bra igen när han kommer ut nästa gång.

4/6: Han känns nu som han gjorde i våras men pulsmässigt hade han tappat lite på den lilla vilan och nästa vecka blir det full huggning igen för att ha honom riktigt bra till ett passande lopp i Kalmar på midsommar.

28/5: Han var till en ny veterinär i tisdags och fick hjälp med bakknän och karpaltunnlar. – Det känns bra att vi äntligen fick göra det som uppenbart har varit fel sedan Solvalla-starten. Nu hoppas vi på att det hjälper snabbt så att vi inte tappar mer tid inför de stora loppen i sommar och höst. Det blir en rätt lugn vecka som kommer men vi gör återbesök och ser så att allt är tip top så nästa fredag hoppas vi kunna ge kanonbesked till ägarna, sa Marcus.

25/5: Vi testade ett nytt värmningsupplägg, det vanliga för våra starthästar, igår. Han fick bara gå bakvarv och på motionsbanan och inget tufft i rätvarv, som vi gjort med honom inför varje start. Det var nog ingen höjdare för i loppet var han slapp och oengagerad och galopperade också helt omotiverat in i första sväng. – Han var bra iväg men när jag tog upp och släppte förbi Peter Untersteiner i startrusningen så kanske hästen uppfattade det som en omstart, vad vet jag? Det var mycket märkligt att han galopperade i det läget. Sedan fick han gå 13,5 sista varvet men han hade träningspuls och tog inte alls ut sig igår. Jag tror att veterinären har missat ett par ömma unghästknän och vi ska fixa till det omedelbart, för i övrigt känns hästen i riktigt bra skick, sa Marcus. Redbull gick 14,5 sista 1800 efter galopp på våra klockor och har man då 80 i puls efteråt och inte rör på näsborrarna så finns kapaciteten bara vi får slipa lite på honom ett tag. Nya tag!

21/5: Han är med i matchen igen och drog spår 2 på Halmstad i ett litet fält på måndag. – Vi kör med vanlig sulky, öppet och skor igen. Men det blir första gången med rycktussar i alla fall, sa Marcus. Vi tror på en bra insats även om hästen säkert behöver loppet i kroppen för att bli riktigt bra sedan han stått över lite i samband med en frysbränning av ett gammalt överben på ett framben efter Vaggerydsstarten.

13/5: Det verkar bra med honom efter starten och nu trimmar vi för ny start hemma i Halmstad den 24 maj som nästa mål.

7/5: Han tränade skitbra efter starten men vi tog ändå och kollade upp honom igen och det visade sig att hovlederna behövde en smörj till. – Det är ju sån skalle på den här att han inte vill visa sånt där. Men nu ska vi fixa hans lite omogna hovleder en gång för alla så att vi kan köra barfota senare i år när det gäller. Ny start planerad till helgen om två veckor, sa Marcus.

2/5: Marcus tyckte att hästen kändes 40 m bättre än senast i värmningen och minst 20 m bättre än vid segern. I loppet blev det ryckigt kört men han avslutade strax över 1.13 sista varvet som tvåa och det är aldrig lätt att vinna bakifrån på Vaggeryd. – Rikard var helnöjd och nu startar vi på nytt om 2-3 veckor, sa Marcus.

27/4: Han var skitfin i ett trippelheat idag med 1.23/1600 i långvagn som snabbast. – Han känns lika rapp och fin nu som inför årsdebuten. Så trots dåligt läge tycker jag att vi ska räkna med honom på söndag, sa Marcus, som tillägger att det troligen blir kvartsstängt på igen.

23/4: Han verkar bara bra och mest troligt siktar vi på start i Vaggeryd nästa söndag.

16/4: Ja. allt verkar bra och han gick jobb i backen idag. – Skitfin, sa Linnea. Vi trimmar på lite till nu innan vi bestämmer nästa lopp, det finns hur mycket som helst att välja på för honom.

9/4: Han kändes riktigt fin i veckans träningar men då var banorna mjuka och eventuella hovleder kamouflerades därmed. Veterinären gick igenom igår och då var det mycket riktigt hovleder bägge fram och en bakkota som fick sig en liten smörj. Det var inga stora saker och nästa vecka är han på det igen som vanligt. – Vi siktar på att starta honom vid månadsskiftet, sa Marcus.

2/4: Han reste bra och kändes fin i värmningen. Men upp till bilen var han lite för laddad och sedan var det nära galopp i första sväng. Det blev ännu mer byngligt att ligga i rygg i lågt tempo så Marcus valde att glida fram i dödens 900 kvar för att undvika att köra galopp om det skulle bli nån hastig tempoväxling. – Ja, travet flöt inte lika fint för honom i denna start och det är möjligt att det hade att göra med långresan och så eftersom det blev så fel för honom på Solvalla i debuten. Men jag tror nog mest att ha ändå var lite sliten i en hovled och kanske lite i framknäna efter den våldsamma prestationen i årsdebuten, sa Marcus. Vi kollar upp honom under nästa vecka och sedan blir det lite träning igen innan nästa start eftersom planen hela tiden varit att ge honom två snabba felfria och utvecklande lopp efter vinterträningen.

26/3: Han tog loppet oförskämt bra och startar igen på Solvalla på onsdag. Bara fem konkurrenter men givetvis kommer det att vara lite tuffare än senast iallafall. – Men nu lägger vi på kvartsstängt och då finns det en del att hämta, sa Marcus. Vi åker upp till Stockholm med en god känsla och sedan får vi se hur bra motståndarna är.

19/3: YES! Vilken insats av Redbull som vann enkelt på övertygande vis på 16 blankt från dödens tidigare idag. – Jag körde på säkerhet från start och hade fast huva samt öppet huvudlag idag. Det blev lite bättre än 14,5 sista 1600 trots tuff resa och han var inte alls tom. Tar hästen loppet bra utan att behöva hjälp med något så blir det nog Åby och ett autolopp om två veckor.

12/3: Han tränar på riktigt fint och är nu helt redo för årsdebut.

2/3: Igår gick han ett fint trippelheat där han avslutade med 1.16/1600 ensam i sulky på bra vis. Den här blir intressant i år! – Det finns en fjärdedel till salu för den som letar riktigt bra häst, det är en av delägarna som bestämt sig för att bara äga egna hästar framöver och säljer därför alla sina andelar. Ett klart tillfälle skulle jag säga, sa Marcus.

26/2: Han tog jobbet riktigt bra och nu planerar vi för att tävlingstesta honom riktigt i ett jobb på måndag eller tisdag. – Så fina som banorna blivit nu är det dags för årsdebut snart, sa Marcus.

19/2: Han visade 1.21/2100 med 1.16 sista 500 i sulky idag på den tunga banan och hade sjukt låga 76 i puls efteråt. – Jag tycker att han var lite seg med öppet huvudlag på tung bana idag men hästen är generellt startklar, sa Patrik som körde. Vi siktar troligen på att vässa till honom lite mer innan årsdebut men den store bumlingen är redo.

12/2: Han går från klarhet till klarhet och idag blev han rejält påkörd i jobbet men stod ändå på benen och travade på. Sedemera gick han fram i dödens och avslutade 1.23 sista varvet i andra heatet över 2600. – När de går 1.20 enkelt sista varvet är de startklara och redo för riktigt bra tider, enligt vår erfarenhet. Så fort banorna blir bättre tror jag att den här kommer att vara där, sa Marcus.

5/2: Det har varit en vanlig vecka med intervaller i backen samt dubbelheat 2600 på banan och hästen har varit kanonfin. Men banorna är fortfarande för lösa för att vi ska trycka till ordentligt och som det verkar nu blir det lika samma nästa vecka. Bara att ha is i magen.

29/1: Han gick ett lite lugnare dubbelheat över 2600 idag och Linnea som körde var riktigt nöjd. Nästa fredag får vi se om det blivit riktig sommarbana igen, annars väntar vi lite med att sätta riktig fart på honom.

22/1: Det blev så dåliga banor nu att vi istället passade på att ge honom lite boost i kosten och köra lugnare träning i 7-10 dagar medan vi väntar på bättre banor. – Inte kan vi riskera en sån här fin unghäst med att gasa på det här? Nä vi får avvakta lite helt enkelt, man rår inte på naturen, sa Marcus.

15/1: Han gick ett trippelheat på banan i måndags och var mycket fin enligt Patrik som körde. Pulsen var astronomiskt låg, 20 slag lägre än två bra starthästar som tränade samma heat. – Nästa vecka skor vi om för start och testar honom lite lätt i sulky för eventuell årsdebut i början av februari, sa Marcus.

8/1: Han har varit jättefin på rakan och i backen den här veckan och nästa vecka tänker Marcus att det är dags för ett test på banan, om inget konstigt inträffar. – Han känns redo så vi kollar om han ska starta redan nu i januari eller inte, sa Marcus.

31/12: Han var skitfin i backen idag och med en vecka till innanför västen kan det vara dags för ett bantest därefter. – Han har utvecklats hastigt som valack och ser inte ut som någon unghäst längre, mycket talar för att hästen helt enkelt måste börja starta på riktigt redan i vinter och inte drögas ner igen när han redan känns så stark och redo, sa Marcus.

23/12: Han har tränat magiskt bra i backen på slutet och igår skulle vi ha kört ett litet starttest, men då fick han en smocka av en hagkompis och därmed blev det inställt. Ingen fara på torpet, det tog inte illa och med lite vila för vaccination är han igång igen i mellandagarna. I början av janari kan det bli tal om ett test ändå, om han kommer tillbaka och känns lika stark igen.

11/12: – Det här är en blivande stjärna, sa Urban som körde i backen idag.

4/12: Han är igång igen och känns minst lika fin som innan kastrationen. – Grymt fin, sa Jonas som körde snabbjobbet igår.

27/11: Allt har gått bra och på måndag börjar vi träna igen.

20/11: Han kastrerades igår och allt har gått bra. Det blir vila i en vecka.

12/11: Ägarna är överens med tränaren och det blir kastration i nästa vecka.

11/11: Han fick rygg på Berghs fina häst, precis som Marcus ville. Men så kom galoppen efter 600 körda. – Hästen bara skickade upp huvudet och fick antagligen grus i ögat, för han fick panik av stänket när vi kom ikapp Bergh. Jag körde till en bit i 12-fart i upphämtningen och avslutningen var stark. Det här blir en topphäst men han är lite för omogen ännu och det var inga plus att han blev påkörd i volten två gånger i debuten, sa Marcus. Nu tar vi en träningsperiod innan vi kommer tillbaka tidigt som treåring.

6/11: Det verkar bra med honom och det blir ny start på onsdag i Göteborg.

28/10: Han reste jättebra och har skött sig helt perfekt hela dagen. Tyvärr blev han påkörd av tvåan i volten i tre startförsök av tre och Rikard tyckte att vår häst blev stressad och spänd av detta. Tyvärr uppmärksammade inte startpetsonalen detta mer än i första försöket och nu är det bara att bryta ihop och komma igen. – För säkerhetsskull kommer vi att gå igenom hästen på fredag och så avvaktar vi tisdag nästa vecka när han går jobb igen innan vi bestämmer vidare tågordning, sa Marcus på väg hem från Solvalla.

23/10: Han drog bricka 1 i ett riktigt getingbo på Solvalla på onsdag och blir banan bra lär det krävas ner mot 1.16 full väg för att vinna. Men det blir mycket intressant att se hur bra han står sig och Redbull blir då först ut av våra SELECT-18 att starta – mycket spännande!

16/10: Han har varit mäktig i backen denna vecka och det kan bli debut på Solvalla 28/10 eller Åby 4/11 där det finns 2140-lopp för tvååringarna. Spännande!

9/10: Han har tagit kvalet fint och måste anses startklar nu. Men vi vill leta lämplig start åt honom så vi får se vad det blir.

2/10: Det blev 1.20 i kvalet efter en kortare galopp i början men ca 1.15 sista varvet. – Helt opressat, sa Marcus. Nu får han det lite lugnare en vecka och sen får vi se.

26/9: Kval anmält på måndag, det blir spännande. – Jag tänker nog inte köra snabbare än 1.20 men hans puls i träningarna på sistone skvallrar om att han kan bättre än så. Jag vill dock helst inte gasa hårt med en tvååring på annat än 1640, sa Marcus.

18/9: Redbull var väldigt fin i tisdagens banjobb. Kvalet ligger inte långt borta och kan eventuellt bli av 28/9. –Inte ofta man kör 16,5/1600 så enkelt. Mycket spännande häst säger Marcus.

11/9: Han var grym i backen idag och Marcus har planerat ett bantest på tisdag.

4/9: Han skulle gå ett lugnt banjobb idag som förberedelse för sulkyjobb om 10-14 dagar men det blev 22,5 sista varvet i dödens och han formligen bara bombade! Nu är han tillbaka där han ska vara och det blir intressant i höst, troligen blir han kvalklar med ett sulkyjobb till.

28/8: Han är tillbaka i rätt slag och gick i fin stil i backen idag. Det blir ett par veckor av styrketräning för att få tillbaka rätt spänst i honom efter växtperioden innan vi trycker till för kval.

21/8: Det är lite tillväxtproblem för dagen så han vilar en vecka men sedan ska vi kunna köra på igen. – Fullt normalt, sa Marcus.

10/8: Nu ser han mäktig ut igen men han har lite växt i stora kroppen för dagen. Vi testar lite mer offensivt på torsdag så vet vi mera efter det. – Han gick ju 21-22 i våras innan han blev lite sjuk och nu ska han vara redo att börja sänka sina tider igen bara inte tillväxtzonerna har börjat spöka när han vilat ner sig lite, sa Marcus.

24/7: Han var lite hängig i början av veckan och fick därför bara gå motion onsdag/fredag. Blodprovet visade på lite sned diff så nåt var hon fel förra helgen men infektionen gav inget utslag idag så den har gått över. Nästa vecka bör han vara som vanligt igen.

17/7: Han har jobbat på i backen och verkar bra. Nästa vecka blir det nytt banjobb.

3/7: Idag knallade han enkelt 22,5/1600 och hade gått mycket snabbare om hans sparringpartner varit lite mer på hugget. Det var bra puls och vi gnetar på, den här gör allt rätt och trots sin storlek ser det väldigt spänstigt och lätt ut för honom.

26/6: Han var grym i backen med Father idag när dessa båda oxar fick öka från tre till fem vändor för första gången. Det kan bli sulky igen i slutet av nästa vecka eller börjar av veckan därefter.

18/6: Han är igång igen och var maffig i backen idag. Det blir backträning även nästa vecka innan vi lägger på sulky på vår kanon igen.

12/6: Han var inte som bäst i tisdags och vi bestämde oss för att bara jogga honom. – Vi kör aldrig med unghästarna om de har en tillväxtdag utan det ger bara bakslag som jag ser det. Nu fick han istället gå över i 10 dagars lugn träning, som alla tvååringar som inte ska kvala inom kort, och så lär han vara som vanligt igen veckan efter midsommar då vi återupptar speedträningen med honom. Vi siktar ju inte på de stora tvååringsloppen med den här, han är inte ens anmäld eftersom han är så bjässestor, men det kan absolut bli något tvåårslopp framåt hösten ändå eftersom han är så bra, sa Marcus.

5/6: Han gick 23,5/1600 i förra veckan och trummar på som aldrig förr. Allt väl i veckans jobb och nu siktar Marcus på nytt sulkytest i nästa vecka.

22/5: Redbull gick ett tuffare banjobb förra veckan så denna veckan har det tränats intervaller. Han tränar på fint och nästa vecka blir till att återuppta banjobb igen.

15/5: Redbull är utan tvekan bland de bästa tvååringarna vi någonsin har haft. Första sulkytestet idag föll väl ut när Redbull retfullt enkelt ”joggade” 1.25/1600 med 1.19 sista 500 i tredjespår! Urban som körde tyckte att det gick för sakta :) Att det blir start som tvååring känns i dagsläget väldigt troligt.

8/5: Återigen en bra vecka för Redbull. Även denna fredagen gick han ca 1.28/1600 på ett mycket bra sätt! Nästa fredag är planen att börja med sulky. Spännande!

1/5: Redbull fortsätter att imponera på oss. Idag gick han ca 1.28/1600 i andra heatet inne på banan med ca 1.23 sista 500. Urban som körde var mycket nöjd!

24/4. En jättefin träningsvecka är över och det blev ca 1.30/1600 i andra heatet på banan idag. Det gick i jämn fart förutom sista 400 som avverkades efter ca 1.21. – Imponerade, sa Marcus som körde.

10/4: Nu är han tillbaka i rätt slag igen och har känts fin i mängdjobb denna vecka. Nästa vecka blir det återgång till snabbjobben och det blir intressant att se hur mycket han har utvecklats med ett par veckors lugnare träning efter en tuff period. Det är ju en kanonhäst detta.

27/3: Han gick ett riktigt monsterjobb i sanden i fredags men slog sig sedan lite i boxen på framsidan av en kota. Han har därför bara joggats den här veckan. Inget problem att tala om men uppflytten till banjobb mot treåringarna flyttas fram en vecka för den här stjärnan.

13/3: Han började i sanden i tisdags och var fantastiskt fin där direkt. Dagens heatjobb var lika bra som tidigare och han visade under 1.25 sista 500 på bästa sätt. – En kanonhäst som det ser ut, sa Marcus. Nästa vecka går han och Father upp från 3/4-miles i jobben till fulla 1600-miles.

6/3: Han går från klarhet till klarhet och idag joggade han 1.30/1200 i andra heatet och var helt opressad och spänstig på det. – Pulsen var låga 66 efteråt och den här gillar vi skarpt, sa Marcus

28/2: Idag knallade han 1.33/1200 i andra heatet och gjorde det utan att pressas. Han är både stark i kroppen och skallen den här bjässen. Helt klart en riktigt bra häst.

21/2: Den storvuxne grabben har jobbat på sin vana trogen och gjort allt rätt den här veckan också. Nästa vecka går han och de andra i förstagruppen upp på två dagars heatkörning i veckan.

14/2: Han har jobbat på lika bra som tidigare, om inte bättre, och visat 1.40/1200 i andra heatet som snabbast även denna vecka. – Men om vi ville kunde han springa minst 10 sekunder snabbare redan nu, sa Marcus.

7/2: Igår gick han ett riktigt redigt jobb, vi kör kring 1.40/1200 som bäst i andra heatet och kommer att hålla oss i de trakterna ett tag nu. Riktigt trevlig häst!

31/1: Igår knallade han sina två 3/4-miles på bra vis och visade som snabbast 1.30-fart i avslutningarna.

15/1: Redbull matar på och är en av våra stabilaste och säkraste unghästar, så här långt har han inte stått över många dagar. Urban, unghästbossen, är väldigt nöjd med vår häst som springer på lätt i 1.40-tempo så länge man önskar. – Det är en riktig tanks som gör allt man ber om, sa han.

1/1: Nu har han fyllt två år och det ska bli spännande att återuppta snabbträningen igen om ett par veckor. Han sprang på bra i 1.40-fart i första speedjobben under december.