REDBULL PELLINI

Skötare: Nathalie Wiberg

År: 2018

Administration: Stall MARLIN – KB

Stam: Valack e: READLY EXPRESS – GULIETTA BROLINE

Exteriörsiffror: 534443

Säljstatus: SELECT. Det finns andelar till salu. Kolla HÄR.

Skötare: Nathalie Wiberg

Veckokommentarer

Under fyra fredagar i oktober/november testar vi att skicka ut veckorapporten via adminbolaget Asap KB och deras nya tjänst för information till hästägarna.

Det innebär att du som hästägare i ”stall MARLIN – Asap” får informationen kring samtliga andelshästar i stallet. Vill du som extern läsare ta del av informationen får du kontakta Marlin Cheval AB på info@marlincheval.com eller testa och ringa till Marcus Lindgren på 0708-733 337.

20/10: Han fick ett riktigt tufft heat på Veka idag och Marcus gav honom en femma utan att tveka. – Så här bra har han inte varit förut och se upp med raketbullen i vinter. Vi laddar för Solvalla om 12 dagar, slog Lindgren fast efter dagens arbete.

14/10: Han var dunderfin i sanden mot Nugget igår och vi tragglar på mot nästa start. – På tisdag kan vi avgöra matchningen, sa Marcus. Men lutar åt Solvalla 1/11.

6/10: Han fick en tuff inledning igår men fullföljde bra som trea även om han inte var lika bra som i starten innan. – Men vi hade inte kunnat drämma till honom riktigt lika inför den här starten pga olika anledningar och jag var nöjd med både häst och kusk, förkunnade Lindgren efteråt. Idag blev hästen behandlad i sina bakknän och vid nästa start tror Marcus att hästen kommer att vara nära toppformen. – Inte bestämt exakt vilket lopp men det finns inget perfekt förrän på Solvalla den 1 nov. Vi får se, det finns några andra tänkbara innan dess också så vi får hålla det lite öppet ännu.

29/9: Han har jobbat fint men lite lagom lugnt i sanden under veckan och anmäldes till Åby på torsdag, tyvärr blev det ett riktigt skitspår med det får Jepson helt enkelt lösa =)

22/9: Han har tagit loppet väldigt bra och siktas nu på ny start på hans favoritbana Åby den 5 oktober.

15/9: Äntligen! Jepson lovade ju seger efter senast om han skulle få köra igen. – Han löste det perfekt! Men dödenshästen höll oerhört bra så det var just så det räckte. Men Redbull ska inte skämmas för segern och han kan ju ännu bättre om det blir hårdare tempo på loppen, sa en mycket nöjd tränare efteråt.

11/9: Han kom med och fick drömläge med Jepson på fredag. – Jag var dundernöjd med dagens jobb mot Nugget Zon också och det ska faktiskt bli riktigt spännande på fredag, sa Marcus.

8/9: Han känns dunderfin och vi siktar på start nästa fredag i Göteborg bara poängen räcker.

1/9: Han var riktigt fin i onsdags men det var inget flyt på vägen så trots 11,5-12 sista varvet i via spår blev det bara en liten peng. – Men han kändes riktigt bra och den här vill jag köra nästa gång också, var Jepsons kommentar. Vi var supernöjda med hästen i joggen idag så han har tagit loppet mycket bra och kommer ut igen inom kort.

25/8: Han känns stenfin och anmäldes till Åby på onsdag. Skitspår igen men från tillägg ska det inte vara några problem med rutinerade Jepson i vagnen. Hästen är knappast redo för seger men han behöver få ett lopp nu efter allt strul!

18/8: Han jobbar på fint och hoven är läkt. Vi letar lopp att starta i innan vi bestämmer planen med Frankrike men har väl inte hittat något riktigt passande än. Vi klurar lite…

11/8: Han läkte ihop väldigt snabbt och har gått två lugna jobb denna vecka. Vi tror att han ska kunna starta igen under augusti och därefter är planen fortsatt att gå ner till Frankrike. – Han passar ju väldigt bra där nere, åtminstone fram till vintermeetinget då det säkert är bäst att starta honom hemma istället då det går långsammare här då, sa Marcus om vår stayerkung.

3/8: Det blev ingen start eftersom han trampade sig lite illa på vänster fram i värmningen. Typiskt! Så det blir inget av Frankrike just nu för vi måste hem och laga först…

28/7: Han har bra läge med Christoffer på Jägersro på tisdag och därifrån åker vi direkt ner mot Frankrike. Det finns ev ett bra lopp på gräs i mitten av augusti redan!

21/7: Det blev en femma i betyd efter dagens jogging i sanden. – Så här fin har hästen aldrig varit och nu ska vi starta en gång till inom kort innan vi åker ner till Frankrike. Meningen är att Christoffer Eriksson ska hjälpa och och även köra loppen där nere, så Marcus har tänkt sätta upp sin forne förstekusk på Redbull i en start hemma först så de lär känna varandra. Spännande!

18/7: Det blev inget bra från spår 4 och Kevin körde ner i fjärde inner och såg aldrig dagens ljus. Nu avslutade hästen starkt med under 1.10 sista 600 med full fart över mål och med bättre spår i starten hade vi nog spetsat och då vunnit enkelt i den konkurrensen. Nu får vi se hur han tar detta men planen är att åka neråt inom kort…

14/7: Det var det bästa betyget i år som Marcus gav hästen efter dagens sandjobb. – Nu känns det bra att vi anmälde till start på måndag, sjukt vad fin han har blivit här den här veckan.

7/7: Han blev friskförklarad av veterinären igår och gick ett lätt jobb idag på okej sätt. Nästa vecka tränar vi som vanligt och nu siktar Marcus på ett vanligt lopp hemma under juli innan det blir Frankrike i augusti. – Ja, vi måste ge honom ett lätt lopp som fungerar här hemma först innan vi skickar ner honom. Dessutom har han mycket bättre lopp där nere i augusti och september, sa coachen.

30/6: Det visade sig att han var rejält öm i bägge sina framkotor och de har nu veterinären behandlat med 14-dagars kortison. – Redbull brukar inte få problem med sina kotor, men det är mest troligt en bieffekt av att han fick så ont i fötterna på långloppet barfota på Tingsryd onödigt hårda bana, sa Marcus. Med facit i hand skulle vi inte ha anmält så tätt inpå, utan att vi riktigt hunnit testa honom i jobben men alltid lätt av vara efterklok. Nu vaccinerades han mot herpes, vilket är ett krav i Frankrike, och förbereds nu för en sommar där nere. – Vi återkommer snarast med upplägg och planerade starter, sa coachen.

23/6: Han tog loppet bra och har nu fått aluminium tvärtå som vi kommer tävla på framöver. Det blev bra läge på Vaggeryd på onsdag, över 3656 m voltstart. – Vi har siktat på det loppet en längre tid men efter Tingsryds tuffa lopp var jag i valet och kvalet om att välja något lättare. Men han verkar fin efteråt och normalt ska han ju vara rejält gynnad av distansen, sa Marcus. Det är hårt emot men ändå intressant att se om han kan vara topp-3 på onsdag!

16/6: Nä, det gick inget bra alls i onsdags. – Han fick helt fel resa med tredjespår och dödens på 3200 m i hård konkurrens så det är ju bara att ta nya tag. Men han var heller inte helt som bäst i onsdags och det visade sig efteråt att han blev ömfotad barfota fram, sa Marcus. Vi trodde att han skulle klara bättre i år att gå barfota, eftersom fötterna är så fina. Men Readly-hästarna verkar precis som pappan ha stora problem med ömma fötter så nu kör vi med aluminium fram igen som förra hösten. – Det gick ju rätt bra då med.

9/6: Han gick 18/2600 med 1.11/500 utan check med järnskor i måndags och är nu väl förberedd inför bronsdebuten på onsdag. Nu hoppas vi på lite klaff!

2/6: Han är smidig som en katt för dagen men någon start innan Tingsryd blir det inte. – Nä, det fanns inget riktigt passande och vi kör en vässning med sulky hemma på måndag istället, sa Marcus. Hästen är i toppslag för dagen och vi ser fram emot sommaren med tillförsikt.

25/5: Spångfors fixade hans dåliga muskelfäste efter senast och så fin som Redbull kändes idag var nästan löjligt. – En klar femma! Vi startar ev en gång före Tingsryd 14/6 men inget är helt bestämt ännu, sa Marcus. Vi avvaktar listor, väder & vind etc…

18/5: Han var riktigt bra som femma efter grov störning i första kurvan. Gustav som körde var imponerad och Marcus låt supernöjd. – Hästen har aldrig känts så fräsch och fin i hela sitt liv så med detta lopp i kroppen kan det bli riktigt, riktigt roligt, sa Marcus. Ägarna har fått mejl idag om sommarens planer!

11/5: Han har varit väldigt fin under veckan och ska starta i ett ligalopp i Köpenhamn på söndag. Det är inget blufflopp men samtidigt är hästen så pass bra att han bör duga fint i konkurrensen om fäste och löpningsförlopp stämmer. – Väldigt spännande att se hur bra han står sig direkt i comebacken efter de riktigt fina träningarna på slutet, sa Marcus.

5/5: Han tog banjobbet oförskämt bra och kommer att anmälas till comeback i Köpenhamn nästa söndag. – Han kommer att vara bra direkt men måste givetvis ha ett lite enklare lopp innan vi går i hetluften efter så lång vila, sa Marcus.

28/4: Han visade motsvarande 16,5/2100 innan tävlingarna idag och Marcus var väldigt nöjd. – Hästen har mått gott av detta upplägg med rejäl vila efter vintersäsongen och känns klart bättre än tidigare. Om detta håller i sig startar han om ett par veckor. Oj, så det låter spännande!

21/4: Han var toppfin i ett tuffare rakbanejobb i tisdags och lika fin i ett lugnare backjobb idag. – Nu siktar vi ev på ett sulkyjobb innan tävlingarna nästa fredag, sa Marcus.

14/4: Förhoppningen höll – veckorapporten på Redbull är en femma! – Han gick i 1.30-tempo i andra heatet igår och han ser ruskigt fin ut. Jag kan säga att hästen aldrig varit så spänstig och fräsch som nu så det här ofrivilliga tävlingsuppehållet kanske blir vår smala lycka framöver?, klurade Marcus. Vi kommer att traggla på honom hemma i ett par veckor till. – Om det inte blir några fler oförklarliga bakslag efter fyra träningspass till tror jag att han är redo för banjobb…

7/4: Han har jobbat på bra utan bakslag i veckan och nu tänker vi dra på lite hårdare i jobben igen. – Nästa helg hoppas vi kunna leverera en rykande stark veckorapport, sa Marcus.

31/3: Han tränar igen och vi är försiktigt optimistiska. – Ja, hästen studsar fram i jobben efter sin ofrivilliga vila och nu hoppas vi bara att vi inte får fler oförklarliga bakslag med vänsterbenet, sa Marcus. Vi återkommer nästa fredag 🙏🙏

17/3: Bakslag, igen! Under helgen blev han jättetjock i benet och det såg lite oroligt ut i några dagar. Nu är allt normalt igen och mest troligt fick han en hudinflammation eftersom det blev skare i hagen och han haft ett rakat ben pga ultraljudet. – Vi har fått bukt på det igen men veterinären ville att vi skulle vila honom helt i nästa vecka, sa Marcus. Måndag 27 mars kör vi igång igen och då börjar vi med ett par veckor på fina jordbanan som äntligen tinat fram i toppskick igen efter vintern. – Verkligen tjurigt efter att han blev påkörd i Kalmar men vi hoppas och tror att detta var ett tillfälligt avbrott.

9/3: Han var helt enkelt smällfin på ren svenska i några lugna intervaller på rakbanan igår och Marcus var jublande nöjd. Mer info inför nästa helg!

3/3: Jaaaaa! Marcus var jublande glad efter veckan när det gäller Redbull. – Ja, nu hittade vi felet för så fin som han känts i motionskörningen denna vecka var det extremt länge sedan jag känt honom. Det blev en ombehandling idag och så kör vi motion igen i nästa vecka innan vi därefter sätter igång med intervaller igen. – Ja, men nu får vi ge honom tre veckor innan vi bestämmer färdväg igen så vi vet var han står efter debacle i Kalmar, sa coachen.

24/2: Han var hos vetr Spångfors idag och sprang på löpbandet, behandlades i korset, höften och ett bakknä. Det blir lite lugn träning i slutet av veckan och sedan en ombehandling. – Men nästa fredag bör vi veta om vi därmed har honom på rätt spår igen eller om vi ska traggla vidare, sa tränarn efter dagens detektivarbete.

17/2: Han har inte blivit direkt bättre efter behandlingen så vi har bokat tid hos specialisten Per Spångfors i nästa vecka. – Alltså, han är ju fin när man kör men stel före och efter. Ingen skada utan något annat som stör. Det är mycket märkligt och vi kan inte se eller hitta vad som ställer till det för honom. Lika bra att låta Spången använda alla sina redskap och all sin list och kunskap för att hjälpa oss att reda ut vad som inte är som det ska, sa Marcus med en suck. – Ja, annars är ju hästen i toppform så detta är minst sagt enerverande. Jag har mina misstankar och valde veterinär efter detta…

10/2: Vi tog och behandlade hans vänstra bakkota, som blev påkörd i Kalmar, i måndags. – Den har småkrånglat lite till och från efter den starten så det var inte mycket att be för. Nu hoppas vi att han är som vanligt igen när vi testar lite på måndag, sa Marcus. Vi tar det som sagt lite piano nu tills han är helt 100 igen så vi inte gör bort oss… – Han har ju så bra lopp både i Sverige och Frankrike under året så vi får inte dribbla bort honom nu på att ha för bråttom under vintern, sa coachen.

3/2: Ja, vi kommer att sluta bort start på Åby nästa helg för det är fel läge just nu med mestadels dåliga träningsbanor. Vi tragglar på lite till och filar på lite detaljer innan vi startar igen. – Det finns ingen anledning till att chansa under vintern med den här fine hästen som ju duger året runt bara han är fräsch, sa Marcus. Is i magen är det som gäller nu när vädret är piss.

27/1: Han har tränat på bra men Marcus vill gärna fila på lite till inför nästa start. – Vi var nära att sikta på V86 på Solvalla på onsdag men han har inte kunnat träna fullt pga väder och vind under de senaste veckorna och vid gårdagens jobb så var pulsen lite för hög. Det är bra att han nu får lite mer tid på sig att bli helt 100 igen innan nästa start, sa Marcus. Siktet finns på Åby den 11e februari men det finns även fina V86-lopp veckan efter så vi får se…

20/1: Han ser ut att ha tagit det senaste loppet bra och det blir ny start inom kort. Dock finns inget lämpligt på V75 före den 11e februari…

14/1: Han hamnade illa till men gynnades av det hårda tempot. Det blev perfekta ryggar på bortre lång men tyvärr blev vi ändå bara femma idag. – Han blev grovt störd i sista sväng och var nära att galoppera. Vi tappade 20 m och all fart så då var den dagen förstörd, sa Viggo. Vi åker hem, slickar såren och kommer igen!

11/1: Han var magiskt fin i måndags och det ser intressant ut från spår 6 i V75-debuten på lördag i Kalmar. – Jag är lite småoptimist och tror att han duger långt om allt är som det ska även om ett par dagar; han är i toppform rent mentalt också vilket säger mig att han lär tåla en del grovjobb, sa Marcus.

6/1: Han tog loppet bra och Marcus gav honom en 5a efter motionsturen i snöstormen idag. – Vi går troligen för V75 i Kalmar nästa lördag.

4/1: Såja! Vilken bra start på året när han bara dundrade ifrån konkurrenterna till överlägsen seger i Kalmar igår. – Han blev vår jubileumshäst på segern nr 600 också så det var ju roligt. Redbull går från klarhet till klarhet och kan möta betydligt tuffare gäng framöver, sa Marcus.

30/12: Tränaren var lyrisk efter senaste jobbet och vi drog spår 2 på tillägg i ett mycket lämpligt lopp i Kalmar på tisdag.

23/12: Han tog loppet bra och är nu vaccinerad. Hästen ska träna i mellandagarna och vi siktar på årsdebut redan i Kalmar den 3e.

16/12: YES! Han fungerade perfekt med korta brodd i bakskorna och var överlag så där underbart lugn och fin igen, som hästen varit på tävling sedan comebacken i augusti med undantag för senast i Kalmar då han hade ont i ett framknä. – Det blev 12,5 sista varvet i spåren då han rundade fältet från jumboplats till lätt seger utan att drivas. Han lovar mycket inför 2023 tycker jag och nu laddar vi för V75-debut i januari, sa en glad tränare dagen efter segern.

9/12: Han var skitfin i ett långjobb mot Nugget Zon igår. – Nu ligger han rätt i puls också så vi anmälde till Åby på torsdag. Tyvärr skitspår men vi måste ju ändå ha ett lopp i kroppen innan stordåd efter vilan, sa Marcus.

2/12: Hästen känns nu helt 100 i smidighet och psyke men det fattas en del i spänst och kondition efter vilan. – Vi får se när vi hinner ut, det måste bli ett lopp innan V75, det är inget alternativ att gå ut direkt i sånt lopp så vi får se om det blir rikstotodebut i slutet av december eller januari, Halmstad kör ju V75 med lämpliga lopp åt honom bägge månaderna som kommer nu, sa tränaren. Men tänk på att han snart är ur klass I så det är lite av sista chansen nu innan det blir brons.

25/11: Han är riktigt fin igen och ska nu få träna upp konditionen lite inför comeback om några veckor. – Det vore sedan roligt att avsluta säsongen med seger på V75 på uppesittarkvällen i Halmstad, sa Marcus.

18/11: Han kändes otroligt smidig och fin efter ombehandlingen och nu lät det på Marcus som att vi ska sätta högsta fart på konditionsträningen i nästa vecka för att få ut hästen i toppslag så fort som möjligt.

10/11: Han tränade riktigt bra idag och nu fanns inget spänt eller stressat kvar i hästen. – Behandlingen lyckades men vi ska fixa en ombehandling av ett framknä efter tisdagsjobbet så hästen är riktigt redo för comeback därefter, sa Marcus. Antingen går vi direkt för V75 på Åby den 10e december eller så hittar vi nåt lämpligt innan dess, vi avvaktar lite med att bestämma det.

2/11: Det var mycket riktigt ett par framknän samt en kota som spökade lite i fredags, vilket visade sig när veterinären gick över honom idag. Det behandlades direkt och sedan får vi se i nästa vecka om grabbarna är riktigt nöjda eller om vi behöver fixa lite till innan nästa start. – Det finns chans att det blir start redan 16 nov på Solvalla men då ska det verkligen va tiptop nästa vecka, sa Marcus. Det var inga stora saker som spökade i Kalmar, överlag känns hästen fortsatt mycket starkare och fräschare nu.

29/10: Nä, igår var det något som inte riktigt stämde för vår sockerbulle. – Han var lite nervös innan värmning och för vass i själva uppvärmningen. Sedan böev han tokhet upp till bilen och sedemera påkörd i första sväng. Vi ska fixa framknäna till veckan och sen tror jag att hästen är snabbt tillbaka, han känns generellt mycket bättre nu, sa Marcus.

25/10: Han känns dunderfin i jobben och drog 9/1640a på fredag. – Det blir verkligen intressant att testa honom på kort distans nu, sa Marcus.

21/10: Det funkade inte med proppen på Solvalla så det blir Kalmar nästa fredag istället som genrep inför V75-debut i november.

14/10: Han har varit fortsatt kanonfin och herpesvaccinerades igår. Vi siktar på ett passande lopp i Stockholm den 26e innan det kan bli V75 i november.

7/10: Han var magisk i sitt långjobb på Veka igår. – Han fick till och med bättre betyg än Nugget Zon igår, sa en mäkta imponerad tränare. – Nu är hästen äntligen så bra som han lovade som tvååring och det kan bli en kul höst och vinter, sa Marcus.

30/9: Han mönstrades av Marcus och veterinär i måndags och hästen är oförskämt fräsch och fin trots de fyra tuffa loppen. – Det var bara hasarna som behövde fixas men det lär förbättra tekniken i kurvorna och från start framöver. Vi får klura på matchningen ett tag till, sa Lindgren. Nu är han ju så bra att vi kan lägga en riktig proffsplan… =)

26/9: Han var fruktansvärt bra igen som tvåa på nytt rekord i lördags. – Han har utvecklats flera klasser i sommar och är på gränsen till att kunna vara en BC-finalist med lite klaff, sa Marcus efteråt. Redbull har dock inte varit helt körbar runt slutsvängen bägge gångerna på slutet och idag kollade vi upp honom med veterinär. – Vi fixade bägge hasarna så kombinerat med lite kortare check nästa gång ska det bli intressant att se, sa Lindgren. Sista BC-kvalen går 10-11 okt så vi får klura lite tills dess!

23/9: Han har varit skitfin i veckan och det ser minst sagt intressant ut på lördag. – Det är nog mest övernattningen som oroar känner jag, motståndet känns enklare än senast och detta blir spännande, sa Marcus.

16/9: Han avslutade drygt 1.11 sista varvet som tvåa igår och var helt enkelt mycket bra! – Det bästa var att han gick full fart under 1.10 sista 500 och det hade han kunnat fortsätta med en bra bit till, sa en riktigt glad tränare och kusk. Den här grabben har utvecklats rejält nu. Nästa start är inte bestämd men han kan nog starta lite var som nu som det känns… – Han är helt klart en lördagshäst nu, konstaterade Marcus.

9/9: Han kom inte med i stayerfinalen på Kalmar så vi tog ett 2140-lopp på Åby på torsdag istället. – Vi rycker framskorna den här gången och det kan nog passa bra med ett medeldistanslopp utan att möta de allra bästa över tre varv redan nu, sa Marcus.

2/9: Han gick riktigt starkt i onsdags. – Norsken åkte ner i första sväng på ena sidan så han blev lite vass i spets sen. Därför släppte jag till storfavoriten efter ett varv. Jag ber om ursäkt för det för vi förlorade ju loppet på det, sa Eklundh efteråt. Men avslutningen var mycket stark och vi förstår styrningen. Marcus kommer att testa av vår starke gosse på måndag innan vi bestämmer närmaste matchningen men stayerfinalen med 150k till vinnaren på Kalmar den 16e sep ligger ju nära till hands…

26/8: Han startar med spetsläge över tre varv på Åby på onsdag och Lindgren var riktigt nöjd med hästen i dagens långjobb ute på Veka. – Riktigt roligt att köra honom när han är så fin som nu, det blir intressant framåt.

19/8: Han formligen studsar fram i hagen nu och så fort karenstiden gått ut så kan han starta igen. – Troligen ett enklare lopp till innan vi eventuellt spänner bågen, sa Marcus.

16/8: YES! Redbull var grymt fin vid segern i comebacken och klockades till ca 11,5 sista varvet med en 500 meter speed mitt i loppet efter 1.07! – Han var inte ens tom och jag ryckte aldrig snöret på extraväxeln, sa en märkbart tagen kusk efter loppet. Idag fixade vi hans has med veterinär så att Redbull kan va ännu bättre nästa gång. – Ja, den har tagit lite stryk av sandträningen men å andra sidan har han ju fått använda alla ben nu och visat oss var problemet egentligen suttit hela tiden, sa Marcus. I djupsand kan inte de här rakbenta hästarna fuska som på vanlig bana.

9/8: Han gick 20/2100 på bra sätt i dödens igår och anmäldes till comeback hemma i Halmstad nästa måndag.

29/7: Han har tagit sig fint nu på slutet och börjar imponera så smått i sanden. Nästa vecka kör vi ett 6000 meters heat på banan också för att se hur hans status är på riktigt gällande orken. – Ingen start på gång redan men vi får se vad vi säger efter det heatet, sa Marcus.

15/7: Han är i gruvan och manglar på. Vi återkommer om ett par veckor =)

7/7: Han har flyttat ut och börjat att jobba i sanden nu. – Det är lite som med Wisdom med den här, han ska få jobba på riktigt uppharvad bana med tung vagn så att han inte springer ovanpå. Ge honom en månad i sanden så kommer det att ske stora saker, sa Marcus.

1/7: Han har känts fin på rakbanan i veckan och flyttar till Veka för sandträning på måndag.

24/6: Han tränar igen och känns fin men lite klen. – Han har tappat på sjukdomen och vilan och planen blir att flytta ut honom till gården så fort som alla är friskförklarade där ute. En månad i styrkebanan kan göra susen för den här grabben, sa Marcus.

17/6: Han har vilat klart sina 10 dagar nu och är frisk som en nötkärna enligt honom själv och veterinärerna. Så nästa vecka drar vi igång igen.

10/6: Han har tränat lite lugna pass i veckan och fått fina betyg. Igår gjordes en sköljning av lungsäcken för att utreda om det finns nåt skit där nere. Svaret kommer på måndag…

3/6: Han testades med halskamera igår och den visade inga fel på gomseglet. – Men däremot lite märkligt slem från lungsäcken. Så vi tog blodprover, som inte visade någon infektion akut men däremot ganska dåliga värden generellt. Så under nästa vecka kommer vi att leta vidare för att få reda på vad som egentligen spökar för honom, sa en bekymrad tränare.

27/5: Det blev förvisso hårt tempo med 13,5 första 1000 i spets i måndags men att han ska kasta in handduken redan 500 kvar känns inte rätt. – Nä, han hade inte speciellt hög puls heller så han är knappast sjuk. Vi har bokat tid för halskamera nästa vecka, vi måste utesluta gomseglet först innan vi klurar vidare, sa en besviken tränare efter loppet.

19/5: Det blir intressant start på Halmstad den 23e från ett perfekt innerspår. Nu rycker vi framskorna för första gången på länge och om Kevin bara prickar starten säger tränaren att detta är en toppchans. – Redbull har absolut form och kunnande för 13,5-1.14 i spets över full väg, sa Lindgren. Det borde räcka ifall man får spets.

13/5: Han har fortsatt  i fin stil och nu blir det start 23 eller 26 maj.

6/5: Han verkar fortsatt bra i jobben och vi kommer att starta inom kort. Det finns ett gäng passande lopp mellan 16-23 maj men exakt vilket det blir är ännu inte möjligt att bestämma.

29/4: Det fungerade jättebra med jänkarvagn och nya balansen. Men hästen brukade sig, sin vana trogen, inte för fullt när han fick anfalla bakifrån. – Nä, han är bättre i främre träffen men kan också bruka sig bättre med lite ”elakare” kusk bakom än tränaren. Redbull kändes väldigt stabil och från ett mer passande spår kommer vi att kunna öppna rätt bra framöver, sa Marcus. Även om det inte blev några pengar igår så hänger vi inte läpp och hästen ska starta igen inom kort, fast gärna mot lite enklare motstånd än gårdagens bushårda konkurrens. – Det blev ett par sena anmälningar som vi inte hade koll på så gårdagens start var inte lyckad ur många perspektiv mer än att vi fick koll på att hästen fungerar perfekt i travet med sin nya balans, sa Marcus. Nya tag inom kort säger vi!

22/4: – Nu var jag så ruggigt nöjd med honom i gårdagens arbete så vi skodde till honom för ytterligare en start med skor. Vi startar i en bra uppgift på Åby nästa torsdag och då testar jag att köra själv för att testa jänkarvagnen igen. Det känns som att vi är på väg att få Redbull dit vi vill igen, sa Marcus.

15/4: Tyvärr blev han kvar på innerspår och sedan hindrad inte mindre än tre gånger på slutvarvet i tisdags. Efter sen lucka avslutade Redbull starkt som trea med gott om krafter kvar och troligen vinner hästen lätt med lite klaff. – Jag var skitnöjd med hästen som nu anmäls till V75 på hemmaplan på lördag i passande långlopp. Kommer han inte med finns andra bra lopp nästa vecka, sa Marcus. Redbull är riktigt på gång mot toppformen nu!

8/4: Han startar i amatörlopp över 2640a från spår 1 på tisdag i Malmö. – Nu tränar han väldigt rappt och fint så blir man inte fastlåsta på innern räknar vi med bra chans, sa Lindgren.

1/4: Han är riktigt bra i ordning nu och den omlagda träningen gör susen för att rappa upp honom efter vinterträningen. Marcus börjar till och med prata om kval till Kungapokalen…

25/3: Han känns verkligen makalöst fin i jobben nu efter behandlingen. – Vi har också lagt om träningen lite för att rappa upp honom efter vinterträningen och i mitten av april räknar jag med att han ska vara riktigt bra och redo för en bra prestation igen, sa Marcus.

16/3: Inga fel alls på blidprovet och veterinären ombehandlade bakknäna igår. Det blir bara motionsträning fram till slutet av nästa vecka, då han å andra sidan lär studsa fram. – Ja han kan mycket bättre än han visade på Solvalla så det blir intressant att testa honom i lopp igen så snart som möjligt, sa Marcus.

10/3: Nä, han stod inte att känna igen på Solvalla igår och hade hög puls efteråt. Vi kollade honom på bandet hos veterinär Spångfors idag utan att hitta några direkta fel och avvaktar nu blodprovssvaret. Ny info så fort vi vet nåt om detta!

4/3: Han ser ut att ha tagit loppet bra och startar i en mycket intressant propp på Solvalla på onsdag. – Från mitt i banan ska han öppna bra barfota fram bakom bilen, sa Marcus.

25/2: Tyvärr missade kusken starten helt och i rena ivern att komma iväg senare så blev det galopp. Redbull visade under 14,5/2500 efter inslagen och reparerade mycket bra som fyra. – Han hade ju vunnit det där loppet lätt även från dödens. Synd men vi kommer igen, hästen såg riktigt bra ut, var Marcus kommentar efter loppet. – Äh, jag fick honom lite för vass i provstarten med sidostången på. Så jag vågade inte ha den i volten, men då blev han svår att vända med så vi missade starten, sa en som vanligt sympatisk Kevin Oscarsson efteråt när han erkände sitt misstag. Ja, sånt kan hända den bästa och vi tar nya tag inom kort.

18/2: Han tog loppet på bästa sätt och startar i ett mycket lämpligt lopp i Kalmar nästa torsdag. Det ser ut som spets direkt för Kevin!

13/2: Han var skitfin i värmningen men senare i loppet var inte banan lika fast, utan toppmaterialet ganska löst och tungt. – Så han fastnade i banan och var nära att galoppera i körning för spets, sa Per. Hästen kändes sedan skitfin men loppet blev fel kört med speedkörning till slut och jag är nöjd ändå, sa Lennartsson. Vi tar nya tag och siktar på ny start inom kort.

10/2: Han var lite seg i måndags men det var väntat. – Det blev bara tre lugna intervaller i måndags och samma idag. Som det kändes nu är formtoppen på gång och vi ser fram emot lördagen med tillförsikt; det är några tuffa emot på tillägg men det känns ändå intressant, sa Marcus.

4/2: Han var mäktig på 16,5/2100 ensam med öppet huvudlag på lite seg bana igår och Marcus var sjukt nöjd. – Nu går vi ut direkt på V75 nästa helg, sa tränarn.

28/1: Han var dunderfin i ett dubbelheat över 2600 igår och i rätvarvsheatet gick han ca 22,5/2600 med ca 1.19 sista varvet i långvagn. Med tanke på de yttre omständigheterna var det ett brutalt bra arbete och hästen är redo för årsdebut, sa Marcus. Det finns ett V75-lopp över tre varv på Åby den 12 februari och om allt faller rätt framöver så går vi för det. Men vi får se lite med väder och vind mm, dock är hästen i riktigt bra skick så han kommer ut inom kort.

21/1: Han har gått två jobb i backen här i veckan och gjort det bra. Nästa vecka går vi upp på full intensitet igen efter vilan. – Vi ska börja putsa på honom för start i februari, sa Marcus.

14/1: Han har joggat igång men ännu inte gått några snabbjobb. – Vi kör igång igen i nästa vecka, sa Marcus. Det finns flera passande lopp i februari så vi får se under de närmaste veckorna vilket lopp vi väljer att sikta på.

30/12: Han hade satt ett litet överben på höger fram efter förra starten och det var lämpligt att frysbränna det idag när han ändå skulle vaccineras. – Då har vi en förklaring till varför han tappade spänsten lite grand i sista sväng på den hårda banan senast. Nu blir det 10 dagar ganska lugnt men sedan sätter vi full fart igen och siktar på att inte vila från tävling för länge, sa Marcus. Den här mår bäst av att träna på reguljärt och starta med jämna mellanrum så någon regelrätt dundermangel under vintern blir det inte för honom.

23/12: Han skötte sig bra igen men sedan André kört mästerligt på klockan i täten var det chanslöst att hinna fram till mer än ytterligare en andraplats. – Men säsongen avslutades med fyra starka prestationer i rad och nu får han lite rundsmörjning när han ändå ska vaccineras och vila en vecka, sa Marcus. Redbull tränar sedan på som vanligt och det kan bli tal om nya starter i januari, det beror på hur hästen känns sedan efter nyårsvilan.

17/12: Han tränar fortsatt bra och nu startar vi i ett treårslopp över korta 2640 på onsdag. Lämpligt motstånd och distansen lär vara störst plus för vår häst i det loppet. – Redbull gynnas av små fält när han inte kan gå i spets eftersom han då slipper positionsproblem i tempoväxlingarna, sa Marcus. Detta borde vara vettig chans till perfekt säsongsavslutning, bara JU reder ut hästens lite speciella stil redan i första försöket. Men det tror jag nog, vi är uppåt inför onsdagen, sa tränarn.

9/12: Han var helt enkelt grymt bra som tvåa igår efter att Lennartsson dragit på i jämn fart i spets hela vägen. – Hästen känns skitbra men behöver bli ännu starkare i sin stora och slappa kropp innan han riktigt orkar växla tempo till slut, var Pers betyg. Vi tar hand om hästen igen och siktar på ny start innan julevilan.

3/12: Det var toppträning igår och vi anmälde till Solvalla och ett passande lopp över tre varv. – Hästen känns ännu bättre nu efter de två loppen i kroppen och det är tydligt att nuvarande upplägg med lite lättare träning och mer starter är vad han behöver just nu för att hitta rätta spänsten, sa Marcus. Vi lägger även ett par andra skor till den här starten som vi tror kommer att passa ännu bättre. Felfri räcker Redbull långt på onsdag som jag ser det, sa Marcus.

26/11: Han tog loppet oförskämt bra och kommer att starta på nytt inom kort när vi hittar passande lopp. Han är ju mycket snabbare från start i volt än med bil så ska det vara autolopp vill Marcus helst ha lite mindre fält så han inte behöver komma bort i tempoväxlingar och positionskrig. Det finns flera lopp varje dag 7-11 dec att välja bland…

23/11: Shit så bra han var igår! – Det gick 1.12 sista varvet och Redbull gick hela vägen in i mål. Det var bra gjort av Per att parera och ta det lugnt när vår häst fick problem i temposkärpningen ut på sista bortre men det hela underlättades ju av ett litet fält så att han inte behövde hamna i positionskrig där i samma veva, sa Marcus. Det kan ha varit det bästa lopp hästen gjort hittills och hur som helst var det nytt rekord. – Han fungerar fint med skor och känns överlag på väg in i riktigt bra form för dagen. Vi siktar på att starta hela vintern med den här om inget händer, sa tränarn.

19/11: Han var fin efter starten och går ut igen i ett litet med bra fält på måndag. Det ser ut som att vår sockerbulle ska kunna vara bland de tre och tjäna fina pengar. – Det blir med skor på den här gången så det skulle vara det då som eventuellt sätter käppar i hjulet för honom, sa Marcus. Men loppet var riktigt passande och sedan kommer han att få trumma på under barfotaförbudet. Vi tror på en bra avslutning av 2021 och en kanonstart på 2022.

12/11: Han kändes enligt Marcus riktigt fin i värmningen i onsdags och i loppet blev det rätt. Tempot blev precis som vi ville med 20/18,5/17 som mellantider. – Därför trodde jag på toppchans ut på slutsvarvet och drog på rejält 800 kvar. Dessvärre var tre varv och avsaknad av lopp i kroppen något som gjorde att han var lite seg redan in i slutsvängen. Han kämpade på bra ändå som fyra på 16 blankt över tre varv och får givetvis godkänt, sa Marcus. Det blir ny start inom kort och den här starke herren planeras att starta på över vintern eftersom han är relativt konkurrensen gynnad av barfotaförbudet.

5/11: Han var skitfin i lätta intervaller igår och startar i mycket lämplig propp på Jägersro på onsdag. – Vi får verkligen hoppas att jag får iväg honom felfritt, för det här loppet ser som klippt och skuret ut åt honom, sa coachen.

1/11: Tyvärr blev det galopp direkt i lördags. – Han fick väldigt bråttom iväg men var annars dunderfin i provstarterna, sa Rikard. Nya tag!

29/10: Linnea var supernöjd med hans tre upprappande 200 m-speeder på banan idag. – Som snabbast i 1.30-fart men han kändes grym.

25/10: Han tränade på skitbra idag och har spår 3 i volten på start i långloppet på V75. – Ettan jagar också spets men Redbull är kvick i volt så vi laddar järnet för spets, där hästen är flera klasser bättre. Från ledningen tror jag att han duger gott även i V75, sa Marcus.

22/10: Han fick gå 1.17/1600 igår i ett upprappande snabbjobb inför nästa helg. – Han är riktigt bra nu och vi hoppas på spetsläge nästa lördag, sa Marcus.

15/10: Han har varit skitfin i backen och ska nu vässas i ett banjobb i nästa vecka för att göra V75-debut i Malmö den 30 oktober om allt går som det ska.

8/10: Dunderfina jobb hela veckan och vi letar lopp med spetsläge. Eventuellt väntar vi med start ända till ett intressant långlopp på V75 i Malmö i slutet av oktober. – Han är kvick ut i voltstart och spets kommer han långt på även i rikstoton, sa Marcus.

1/10: – Rikard var skitnöjd med hästen men från fel läge blev det pannkaka igen. – Han kan inte springa i så låg fart i ryggar, sa kusken. Vi bryter ihop och kommer igen. Nästa start blir närmare hem och helst med spetsläge! – Han är nog den mest spetsberoende häst vi har i stallet för dagen, sa Marcus. Både stänkrädd och långstegad så han gör sig klart bäst i spets eller dödens.

24/9: Han var skitfin i dagens jobb, vilket var bra eftersom hästen är anmäld till Kriterierevanschen på onsdag. Läget blev åter iskallt men denna gång är det bara att backa och ta dem till slut istället för att lägga allt krut första halvan av loppet. – Det ska bli kul att se hur långt han räcker om vi kör ett snällare lopp, sa Marcus.

18/9: Vi fixade bakknäna med veterinär i måndags och igår gick han tre lugna intervaller på rakbanan i finfin stil. Jobbar han bra nästa vecka kommer Marcus att anmäla till Kriterierevanschen onsdagen efter.

10/9: Nä, det gick inte att komma till vettigt i loppet och det mesta blev fel med facit i hand. Men hästen gick ändå 14,7/2640a med en rejäl störning efter 100 körda och vida spår under vägen. – Så detta var ingen dålig prestation och dessutom första gången som hästen varit trött efter ett lopp, så nu visade han att han kämpar även som slagen, sa Marcus. Ny start inom kort för att bibehålla formen. – Helst nära hemmaplan eftersom han är bättre då, men det kan bli Kriterierevanschen på Solvalla också.

6/9: Han var riktigt fin i dagens lätta rakbanejobb och drog bricka 7 i kvalet på fredag. – Vi får fundera på taktik mm för helst vill vi ju till spets, sa Marcus. Det blir till att slå ur underläge från det här spåret…

3/9: Han fick gå 1.26/2600 i långvagn plus 1.16/1600 i sulky igår och gjorde det som en bra genomkörare med Linnea sin skötare i vagnen. – Han var lite sådär i ryggar i första heatet men helt annan och mycket bättre i spets i andra, sa hon. Nu är det lottning till kvalet på måndag, vi håller tummarna för spetsläge för då kan han matcha de bästa!

28/8: Han tränade på riktigt bra igår och blev sedan underhållen i bakknäna av veterinär. – Full laddning mot Kriteriekvalet nu, sa Marcus.

20/8: Han studsade fram i motionskörningen idag och det kunde faktiskt inte ha sett bättre ut. Nu låter vi honom äta upp sig lite och laddar för Kriteriekvalet den 10 september.

17/8: YES! Marcus var väldigt uppåt på hästen inför dagens lopp och gick även ut i TV och sa att Redbull var en bättre chans än vår andra häst för dagen (som var storfavorit). – Ja, detta var första gången som det var maximal utrustning och vässning i jobben inför en start. Man kan säga att det var hans första riktiga tävlingssstart efter att ha fått en del inskolningslopp innan. Det var spetsläge och i spets är det inte lätta att slå den här, sa Marcus. Redbull gick faktiskt 12,5 sista varvet i relativt opressad och detta var en femstjärning insats. – Norskt istället för rycktussar var också en plusfaktor som vi tar med oss framåt, sa coachen.

12/8: Han drog spår 1 i BC-bonusen om 125k på tisdag och det blir Rikard N som ska köra. – Jag tyckte att hästen kändes bättre än nånsin i dagens jobb och nu är han äntligen i samma skick som vid årsdebuten i april. Det blir spännande på tisdag och går han lika bra där som jag tror att han kommer att göra så siktar vi sedan på Kriteriekvalet den 10 september, sa Marcus.

8/8: Han var grymt fin igår och närmast pullade undan i stor ledning hela vägen. Kort före mål spratt han i plötslig galopp och det var segern som rök. Men inget ont som inte har nåt gott med sig, nu står han perfekt inne på start i ett kanonlopp på Jägersro nästa vecka. Skönt att hästen var så fin efter några utrustningsändringar!

5/8: Han har tränat fint med stänkglasögonen och drog 4/1640a i ett K50-lopp hemma på lördag. Han möter äldre och vi är nöjda med en bra insats och fina pengar. Nästa vecka finns ett väldigt passande treårslopp på Jägersro.

23/7: Det var bästa värmningen på nån häst på väldigt länge enligt Marcus men i loppet sprang hästen mest bakåt/åt vänster. – Han var så sjukt irriterad på stänket från de framför så han gick inte framåt förrän jag styrde ut i fjärdespår på upploppet. Nu gick han en låg 1.14-tid ändå efter tappstart och vida spår så givetvis var det ingen dålig prestation. Men han kan ju inte göra så om det ska bli stora pengar framöver, eftersom han i så fall bara kan gå i spets eller dödens i hela livet, sa Marcus. Så vi inleder omedelbart träning med stänkmask och stänkglasögon som Counterfeightr använder. Vi hoppas att det gör susen och vi siktar på ny start inom kort.

16/7: Han var skitfin i veckans jobb och nu blir det comeback i Kalmar på torsdag. – Barfota runt om och jänkarvagn, sa Marcus. Han känns riktigt bra nu igen.

9/7: Han tog det tuffare trippelheatet på bästa sätt och var ännu bättre nu på rakan igår. Det blir troligen nytt bantest i nästa vecka för att göra honom helt redo för minicomeback. – Han kom lite snett på det här kring de två senaste starterna men är inte så dumhan heller, jag tror att han nog är starkare än såväl Camelot As som Calling Out ännu så länge så vi tror en hel del på Redbull inför sommaren och hösten, sa Marcus. Han har börjat karriären bra men kan ännu bättre.

2/7: Han är tillbaka på riktigt! – Så fin som han var i trippelheatet på banan idag har jag bara känt honom en gång tidigare, just innan årsdebuten som slutade med övertygande seger. Vi körde 1.22/1600 med en 1.12-avslutning i speedmastervagnar med breda däck i sista heatet så det var ett rejält jobb. Han behöver nog ett rappare banjobb till innan comeback men det känns väldigt skönt att han är tillbaka i rätt stil, det här är en väldigt stark och bra häst, sa coachen

25/6: Marcus har tyngt ner honom i balansen nu i träningen och menar på att häste kommer att bli mer redo för barfota-körning till hösten om vi tränar tungt och sedan rycker, än att köra med de lätta racerskor vi haft på ett tag nu. – Ja, det känns rätt att göra så nu när det blev ett litet uppehåll pga tillväxten. Nästa vecka kan vi syna honom lite mer och återkomma med bättre status-update.

18/6: Nu är han bränd ordentligt och har börjat jobba lite i sanden igen. Men på det hela taget: vi har mätt hästen och det visar sig vara ganska kraftigt tillväxt på kort tid, om än i så jämn fas över hela kroppen att det inte riktigt har synts. – Vi kommer att jobba honom i sanden och backen tills det känns att han kommit ur detta helt och åter är redo för speeder. Det kan ta två veckor, eller något helt annat, det ser vi snart, sa Marcus. För att snabba på processen får han nu allmänbehandling med ett antiinflammatoriskt preparat i 10 dagar samtidigt som han bara går i backarna och inte tränas tävlingsmässigt med snabba intervaller. – Det är inga specifika benkrämpor på hästen, han är sund i benen. Så detta är inget att oroa sig för, alla unghästar har såna här perioder.

12/6: Nja, vi fick frysbränna hans framben en andra gång sedan Marcus ansett att detta fortfarande stört hästen lite i torsdagsjobbet. – Det blev bra nu, sa veterinär M Djupsjöbacka igår. Vi tycker att den här hästen har mycket bra styrka men något har stört hans utveckling efter debutsegern. – Helt säkert denna ömhet på skenbenet höger fram. Det ska bli bra nu på en vecka och sedan siktar vi framåt. Men troligen får vi skjuta på starten något och det är inte säkert att han är klar redan till midsommar, sa Marcus. Det måste vara bättre att hästen är riktigt bra igen när han kommer ut nästa gång.

4/6: Han känns nu som han gjorde i våras men pulsmässigt hade han tappat lite på den lilla vilan och nästa vecka blir det full huggning igen för att ha honom riktigt bra till ett passande lopp i Kalmar på midsommar.

28/5: Han var till en ny veterinär i tisdags och fick hjälp med bakknän och karpaltunnlar. – Det känns bra att vi äntligen fick göra det som uppenbart har varit fel sedan Solvalla-starten. Nu hoppas vi på att det hjälper snabbt så att vi inte tappar mer tid inför de stora loppen i sommar och höst. Det blir en rätt lugn vecka som kommer men vi gör återbesök och ser så att allt är tip top så nästa fredag hoppas vi kunna ge kanonbesked till ägarna, sa Marcus.

25/5: Vi testade ett nytt värmningsupplägg, det vanliga för våra starthästar, igår. Han fick bara gå bakvarv och på motionsbanan och inget tufft i rätvarv, som vi gjort med honom inför varje start. Det var nog ingen höjdare för i loppet var han slapp och oengagerad och galopperade också helt omotiverat in i första sväng. – Han var bra iväg men när jag tog upp och släppte förbi Peter Untersteiner i startrusningen så kanske hästen uppfattade det som en omstart, vad vet jag? Det var mycket märkligt att han galopperade i det läget. Sedan fick han gå 13,5 sista varvet men han hade träningspuls och tog inte alls ut sig igår. Jag tror att veterinären har missat ett par ömma unghästknän och vi ska fixa till det omedelbart, för i övrigt känns hästen i riktigt bra skick, sa Marcus. Redbull gick 14,5 sista 1800 efter galopp på våra klockor och har man då 80 i puls efteråt och inte rör på näsborrarna så finns kapaciteten bara vi får slipa lite på honom ett tag. Nya tag!

21/5: Han är med i matchen igen och drog spår 2 på Halmstad i ett litet fält på måndag. – Vi kör med vanlig sulky, öppet och skor igen. Men det blir första gången med rycktussar i alla fall, sa Marcus. Vi tror på en bra insats även om hästen säkert behöver loppet i kroppen för att bli riktigt bra sedan han stått över lite i samband med en frysbränning av ett gammalt överben på ett framben efter Vaggerydsstarten.

13/5: Det verkar bra med honom efter starten och nu trimmar vi för ny start hemma i Halmstad den 24 maj som nästa mål.

7/5: Han tränade skitbra efter starten men vi tog ändå och kollade upp honom igen och det visade sig att hovlederna behövde en smörj till. – Det är ju sån skalle på den här att han inte vill visa sånt där. Men nu ska vi fixa hans lite omogna hovleder en gång för alla så att vi kan köra barfota senare i år när det gäller. Ny start planerad till helgen om två veckor, sa Marcus.

2/5: Marcus tyckte att hästen kändes 40 m bättre än senast i värmningen och minst 20 m bättre än vid segern. I loppet blev det ryckigt kört men han avslutade strax över 1.13 sista varvet som tvåa och det är aldrig lätt att vinna bakifrån på Vaggeryd. – Rikard var helnöjd och nu startar vi på nytt om 2-3 veckor, sa Marcus.

27/4: Han var skitfin i ett trippelheat idag med 1.23/1600 i långvagn som snabbast. – Han känns lika rapp och fin nu som inför årsdebuten. Så trots dåligt läge tycker jag att vi ska räkna med honom på söndag, sa Marcus, som tillägger att det troligen blir kvartsstängt på igen.

23/4: Han verkar bara bra och mest troligt siktar vi på start i Vaggeryd nästa söndag.

16/4: Ja. allt verkar bra och han gick jobb i backen idag. – Skitfin, sa Linnea. Vi trimmar på lite till nu innan vi bestämmer nästa lopp, det finns hur mycket som helst att välja på för honom.

9/4: Han kändes riktigt fin i veckans träningar men då var banorna mjuka och eventuella hovleder kamouflerades därmed. Veterinären gick igenom igår och då var det mycket riktigt hovleder bägge fram och en bakkota som fick sig en liten smörj. Det var inga stora saker och nästa vecka är han på det igen som vanligt. – Vi siktar på att starta honom vid månadsskiftet, sa Marcus.

2/4: Han reste bra och kändes fin i värmningen. Men upp till bilen var han lite för laddad och sedan var det nära galopp i första sväng. Det blev ännu mer byngligt att ligga i rygg i lågt tempo så Marcus valde att glida fram i dödens 900 kvar för att undvika att köra galopp om det skulle bli nån hastig tempoväxling. – Ja, travet flöt inte lika fint för honom i denna start och det är möjligt att det hade att göra med långresan och så eftersom det blev så fel för honom på Solvalla i debuten. Men jag tror nog mest att ha ändå var lite sliten i en hovled och kanske lite i framknäna efter den våldsamma prestationen i årsdebuten, sa Marcus. Vi kollar upp honom under nästa vecka och sedan blir det lite träning igen innan nästa start eftersom planen hela tiden varit att ge honom två snabba felfria och utvecklande lopp efter vinterträningen.

26/3: Han tog loppet oförskämt bra och startar igen på Solvalla på onsdag. Bara fem konkurrenter men givetvis kommer det att vara lite tuffare än senast iallafall. – Men nu lägger vi på kvartsstängt och då finns det en del att hämta, sa Marcus. Vi åker upp till Stockholm med en god känsla och sedan får vi se hur bra motståndarna är.

19/3: YES! Vilken insats av Redbull som vann enkelt på övertygande vis på 16 blankt från dödens tidigare idag. – Jag körde på säkerhet från start och hade fast huva samt öppet huvudlag idag. Det blev lite bättre än 14,5 sista 1600 trots tuff resa och han var inte alls tom. Tar hästen loppet bra utan att behöva hjälp med något så blir det nog Åby och ett autolopp om två veckor.

12/3: Han tränar på riktigt fint och är nu helt redo för årsdebut.

2/3: Igår gick han ett fint trippelheat där han avslutade med 1.16/1600 ensam i sulky på bra vis. Den här blir intressant i år! – Det finns en fjärdedel till salu för den som letar riktigt bra häst, det är en av delägarna som bestämt sig för att bara äga egna hästar framöver och säljer därför alla sina andelar. Ett klart tillfälle skulle jag säga, sa Marcus.

26/2: Han tog jobbet riktigt bra och nu planerar vi för att tävlingstesta honom riktigt i ett jobb på måndag eller tisdag. – Så fina som banorna blivit nu är det dags för årsdebut snart, sa Marcus.

19/2: Han visade 1.21/2100 med 1.16 sista 500 i sulky idag på den tunga banan och hade sjukt låga 76 i puls efteråt. – Jag tycker att han var lite seg med öppet huvudlag på tung bana idag men hästen är generellt startklar, sa Patrik som körde. Vi siktar troligen på att vässa till honom lite mer innan årsdebut men den store bumlingen är redo.

12/2: Han går från klarhet till klarhet och idag blev han rejält påkörd i jobbet men stod ändå på benen och travade på. Sedemera gick han fram i dödens och avslutade 1.23 sista varvet i andra heatet över 2600. – När de går 1.20 enkelt sista varvet är de startklara och redo för riktigt bra tider, enligt vår erfarenhet. Så fort banorna blir bättre tror jag att den här kommer att vara där, sa Marcus.

5/2: Det har varit en vanlig vecka med intervaller i backen samt dubbelheat 2600 på banan och hästen har varit kanonfin. Men banorna är fortfarande för lösa för att vi ska trycka till ordentligt och som det verkar nu blir det lika samma nästa vecka. Bara att ha is i magen.

29/1: Han gick ett lite lugnare dubbelheat över 2600 idag och Linnea som körde var riktigt nöjd. Nästa fredag får vi se om det blivit riktig sommarbana igen, annars väntar vi lite med att sätta riktig fart på honom.

22/1: Det blev så dåliga banor nu att vi istället passade på att ge honom lite boost i kosten och köra lugnare träning i 7-10 dagar medan vi väntar på bättre banor. – Inte kan vi riskera en sån här fin unghäst med att gasa på det här? Nä vi får avvakta lite helt enkelt, man rår inte på naturen, sa Marcus.

15/1: Han gick ett trippelheat på banan i måndags och var mycket fin enligt Patrik som körde. Pulsen var astronomiskt låg, 20 slag lägre än två bra starthästar som tränade samma heat. – Nästa vecka skor vi om för start och testar honom lite lätt i sulky för eventuell årsdebut i början av februari, sa Marcus.

8/1: Han har varit jättefin på rakan och i backen den här veckan och nästa vecka tänker Marcus att det är dags för ett test på banan, om inget konstigt inträffar. – Han känns redo så vi kollar om han ska starta redan nu i januari eller inte, sa Marcus.

31/12: Han var skitfin i backen idag och med en vecka till innanför västen kan det vara dags för ett bantest därefter. – Han har utvecklats hastigt som valack och ser inte ut som någon unghäst längre, mycket talar för att hästen helt enkelt måste börja starta på riktigt redan i vinter och inte drögas ner igen när han redan känns så stark och redo, sa Marcus.

23/12: Han har tränat magiskt bra i backen på slutet och igår skulle vi ha kört ett litet starttest, men då fick han en smocka av en hagkompis och därmed blev det inställt. Ingen fara på torpet, det tog inte illa och med lite vila för vaccination är han igång igen i mellandagarna. I början av janari kan det bli tal om ett test ändå, om han kommer tillbaka och känns lika stark igen.

11/12: – Det här är en blivande stjärna, sa Urban som körde i backen idag.

4/12: Han är igång igen och känns minst lika fin som innan kastrationen. – Grymt fin, sa Jonas som körde snabbjobbet igår.

27/11: Allt har gått bra och på måndag börjar vi träna igen.

20/11: Han kastrerades igår och allt har gått bra. Det blir vila i en vecka.

12/11: Ägarna är överens med tränaren och det blir kastration i nästa vecka.

11/11: Han fick rygg på Berghs fina häst, precis som Marcus ville. Men så kom galoppen efter 600 körda. – Hästen bara skickade upp huvudet och fick antagligen grus i ögat, för han fick panik av stänket när vi kom ikapp Bergh. Jag körde till en bit i 12-fart i upphämtningen och avslutningen var stark. Det här blir en topphäst men han är lite för omogen ännu och det var inga plus att han blev påkörd i volten två gånger i debuten, sa Marcus. Nu tar vi en träningsperiod innan vi kommer tillbaka tidigt som treåring.

6/11: Det verkar bra med honom och det blir ny start på onsdag i Göteborg.

28/10: Han reste jättebra och har skött sig helt perfekt hela dagen. Tyvärr blev han påkörd av tvåan i volten i tre startförsök av tre och Rikard tyckte att vår häst blev stressad och spänd av detta. Tyvärr uppmärksammade inte startpetsonalen detta mer än i första försöket och nu är det bara att bryta ihop och komma igen. – För säkerhetsskull kommer vi att gå igenom hästen på fredag och så avvaktar vi tisdag nästa vecka när han går jobb igen innan vi bestämmer vidare tågordning, sa Marcus på väg hem från Solvalla.

23/10: Han drog bricka 1 i ett riktigt getingbo på Solvalla på onsdag och blir banan bra lär det krävas ner mot 1.16 full väg för att vinna. Men det blir mycket intressant att se hur bra han står sig och Redbull blir då först ut av våra SELECT-18 att starta – mycket spännande!

16/10: Han har varit mäktig i backen denna vecka och det kan bli debut på Solvalla 28/10 eller Åby 4/11 där det finns 2140-lopp för tvååringarna. Spännande!

9/10: Han har tagit kvalet fint och måste anses startklar nu. Men vi vill leta lämplig start åt honom så vi får se vad det blir.

2/10: Det blev 1.20 i kvalet efter en kortare galopp i början men ca 1.15 sista varvet. – Helt opressat, sa Marcus. Nu får han det lite lugnare en vecka och sen får vi se.

26/9: Kval anmält på måndag, det blir spännande. – Jag tänker nog inte köra snabbare än 1.20 men hans puls i träningarna på sistone skvallrar om att han kan bättre än så. Jag vill dock helst inte gasa hårt med en tvååring på annat än 1640, sa Marcus.

18/9: Redbull var väldigt fin i tisdagens banjobb. Kvalet ligger inte långt borta och kan eventuellt bli av 28/9. –Inte ofta man kör 16,5/1600 så enkelt. Mycket spännande häst säger Marcus.

11/9: Han var grym i backen idag och Marcus har planerat ett bantest på tisdag.

4/9: Han skulle gå ett lugnt banjobb idag som förberedelse för sulkyjobb om 10-14 dagar men det blev 22,5 sista varvet i dödens och han formligen bara bombade! Nu är han tillbaka där han ska vara och det blir intressant i höst, troligen blir han kvalklar med ett sulkyjobb till.

28/8: Han är tillbaka i rätt slag och gick i fin stil i backen idag. Det blir ett par veckor av styrketräning för att få tillbaka rätt spänst i honom efter växtperioden innan vi trycker till för kval.

21/8: Det är lite tillväxtproblem för dagen så han vilar en vecka men sedan ska vi kunna köra på igen. – Fullt normalt, sa Marcus.

10/8: Nu ser han mäktig ut igen men han har lite växt i stora kroppen för dagen. Vi testar lite mer offensivt på torsdag så vet vi mera efter det. – Han gick ju 21-22 i våras innan han blev lite sjuk och nu ska han vara redo att börja sänka sina tider igen bara inte tillväxtzonerna har börjat spöka när han vilat ner sig lite, sa Marcus.

24/7: Han var lite hängig i början av veckan och fick därför bara gå motion onsdag/fredag. Blodprovet visade på lite sned diff så nåt var hon fel förra helgen men infektionen gav inget utslag idag så den har gått över. Nästa vecka bör han vara som vanligt igen.

17/7: Han har jobbat på i backen och verkar bra. Nästa vecka blir det nytt banjobb.

3/7: Idag knallade han enkelt 22,5/1600 och hade gått mycket snabbare om hans sparringpartner varit lite mer på hugget. Det var bra puls och vi gnetar på, den här gör allt rätt och trots sin storlek ser det väldigt spänstigt och lätt ut för honom.

26/6: Han var grym i backen med Father idag när dessa båda oxar fick öka från tre till fem vändor för första gången. Det kan bli sulky igen i slutet av nästa vecka eller börjar av veckan därefter.

18/6: Han är igång igen och var maffig i backen idag. Det blir backträning även nästa vecka innan vi lägger på sulky på vår kanon igen.

12/6: Han var inte som bäst i tisdags och vi bestämde oss för att bara jogga honom. – Vi kör aldrig med unghästarna om de har en tillväxtdag utan det ger bara bakslag som jag ser det. Nu fick han istället gå över i 10 dagars lugn träning, som alla tvååringar som inte ska kvala inom kort, och så lär han vara som vanligt igen veckan efter midsommar då vi återupptar speedträningen med honom. Vi siktar ju inte på de stora tvååringsloppen med den här, han är inte ens anmäld eftersom han är så bjässestor, men det kan absolut bli något tvåårslopp framåt hösten ändå eftersom han är så bra, sa Marcus.

5/6: Han gick 23,5/1600 i förra veckan och trummar på som aldrig förr. Allt väl i veckans jobb och nu siktar Marcus på nytt sulkytest i nästa vecka.

22/5: Redbull gick ett tuffare banjobb förra veckan så denna veckan har det tränats intervaller. Han tränar på fint och nästa vecka blir till att återuppta banjobb igen.

15/5: Redbull är utan tvekan bland de bästa tvååringarna vi någonsin har haft. Första sulkytestet idag föll väl ut när Redbull retfullt enkelt ”joggade” 1.25/1600 med 1.19 sista 500 i tredjespår! Urban som körde tyckte att det gick för sakta :) Att det blir start som tvååring känns i dagsläget väldigt troligt.

8/5: Återigen en bra vecka för Redbull. Även denna fredagen gick han ca 1.28/1600 på ett mycket bra sätt! Nästa fredag är planen att börja med sulky. Spännande!

1/5: Redbull fortsätter att imponera på oss. Idag gick han ca 1.28/1600 i andra heatet inne på banan med ca 1.23 sista 500. Urban som körde var mycket nöjd!

24/4. En jättefin träningsvecka är över och det blev ca 1.30/1600 i andra heatet på banan idag. Det gick i jämn fart förutom sista 400 som avverkades efter ca 1.21. – Imponerade, sa Marcus som körde.

10/4: Nu är han tillbaka i rätt slag igen och har känts fin i mängdjobb denna vecka. Nästa vecka blir det återgång till snabbjobben och det blir intressant att se hur mycket han har utvecklats med ett par veckors lugnare träning efter en tuff period. Det är ju en kanonhäst detta.

27/3: Han gick ett riktigt monsterjobb i sanden i fredags men slog sig sedan lite i boxen på framsidan av en kota. Han har därför bara joggats den här veckan. Inget problem att tala om men uppflytten till banjobb mot treåringarna flyttas fram en vecka för den här stjärnan.

13/3: Han började i sanden i tisdags och var fantastiskt fin där direkt. Dagens heatjobb var lika bra som tidigare och han visade under 1.25 sista 500 på bästa sätt. – En kanonhäst som det ser ut, sa Marcus. Nästa vecka går han och Father upp från 3/4-miles i jobben till fulla 1600-miles.

6/3: Han går från klarhet till klarhet och idag joggade han 1.30/1200 i andra heatet och var helt opressad och spänstig på det. – Pulsen var låga 66 efteråt och den här gillar vi skarpt, sa Marcus

28/2: Idag knallade han 1.33/1200 i andra heatet och gjorde det utan att pressas. Han är både stark i kroppen och skallen den här bjässen. Helt klart en riktigt bra häst.

21/2: Den storvuxne grabben har jobbat på sin vana trogen och gjort allt rätt den här veckan också. Nästa vecka går han och de andra i förstagruppen upp på två dagars heatkörning i veckan.

14/2: Han har jobbat på lika bra som tidigare, om inte bättre, och visat 1.40/1200 i andra heatet som snabbast även denna vecka. – Men om vi ville kunde han springa minst 10 sekunder snabbare redan nu, sa Marcus.

7/2: Igår gick han ett riktigt redigt jobb, vi kör kring 1.40/1200 som bäst i andra heatet och kommer att hålla oss i de trakterna ett tag nu. Riktigt trevlig häst!

31/1: Igår knallade han sina två 3/4-miles på bra vis och visade som snabbast 1.30-fart i avslutningarna.

15/1: Redbull matar på och är en av våra stabilaste och säkraste unghästar, så här långt har han inte stått över många dagar. Urban, unghästbossen, är väldigt nöjd med vår häst som springer på lätt i 1.40-tempo så länge man önskar. – Det är en riktig tanks som gör allt man ber om, sa han.

1/1: Nu har han fyllt två år och det ska bli spännande att återuppta snabbträningen igen om ett par veckor. Han sprang på bra i 1.40-fart i första speedjobben under december.