Projektbeskrivning

REDBULL PELLINI

År: 2018

Administration: Stall MARLIN – KB

Stam: Hingst e: READLY EXPRESS – GULIETTA BROLINE

Exteriörsiffror: 435444

Säljstatus: Det finns en 1/4-del till salu fortsatt, vill du säkra den sista delen i denna topptalang är det bara att höra av dig!

Skötare: Urban Johansson

Veckokommentarer

10/8: Nu ser han mäktig ut igen men han har lite växt i stora kroppen för dagen. Vi testar lite mer offensivt på torsdag så vet vi mera efter det. – Han gick ju 21-22 i våras innan han blev lite sjuk och nu ska han vara redo att börja sänka sina tider igen bara inte tillväxtzonerna har börjat spöka när han vilat ner sig lite, sa Marcus.

24/7: Han var lite hängig i början av veckan och fick därför bara gå motion onsdag/fredag. Blodprovet visade på lite sned diff så nåt var hon fel förra helgen men infektionen gav inget utslag idag så den har gått över. Nästa vecka bör han vara som vanligt igen.

17/7: Han har jobbat på i backen och verkar bra. Nästa vecka blir det nytt banjobb.

3/7: Idag knallade han enkelt 22,5/1600 och hade gått mycket snabbare om hans sparringpartner varit lite mer på hugget. Det var bra puls och vi gnetar på, den här gör allt rätt och trots sin storlek ser det väldigt spänstigt och lätt ut för honom.

26/6: Han var grym i backen med Father idag när dessa båda oxar fick öka från tre till fem vändor för första gången. Det kan bli sulky igen i slutet av nästa vecka eller börjar av veckan därefter.

18/6: Han är igång igen och var maffig i backen idag. Det blir backträning även nästa vecka innan vi lägger på sulky på vår kanon igen.

12/6: Han var inte som bäst i tisdags och vi bestämde oss för att bara jogga honom. – Vi kör aldrig med unghästarna om de har en tillväxtdag utan det ger bara bakslag som jag ser det. Nu fick han istället gå över i 10 dagars lugn träning, som alla tvååringar som inte ska kvala inom kort, och så lär han vara som vanligt igen veckan efter midsommar då vi återupptar speedträningen med honom. Vi siktar ju inte på de stora tvååringsloppen med den här, han är inte ens anmäld eftersom han är så bjässestor, men det kan absolut bli något tvåårslopp framåt hösten ändå eftersom han är så bra, sa Marcus.

5/6: Han gick 23,5/1600 i förra veckan och trummar på som aldrig förr. Allt väl i veckans jobb och nu siktar Marcus på nytt sulkytest i nästa vecka.

22/5: Redbull gick ett tuffare banjobb förra veckan så denna veckan har det tränats intervaller. Han tränar på fint och nästa vecka blir till att återuppta banjobb igen.

15/5: Redbull är utan tvekan bland de bästa tvååringarna vi någonsin har haft. Första sulkytestet idag föll väl ut när Redbull retfullt enkelt ”joggade” 1.25/1600 med 1.19 sista 500 i tredjespår! Urban som körde tyckte att det gick för sakta :) Att det blir start som tvååring känns i dagsläget väldigt troligt.

8/5: Återigen en bra vecka för Redbull. Även denna fredagen gick han ca 1.28/1600 på ett mycket bra sätt! Nästa fredag är planen att börja med sulky. Spännande!

1/5: Redbull fortsätter att imponera på oss. Idag gick han ca 1.28/1600 i andra heatet inne på banan med ca 1.23 sista 500. Urban som körde var mycket nöjd!

24/4. En jättefin träningsvecka är över och det blev ca 1.30/1600 i andra heatet på banan idag. Det gick i jämn fart förutom sista 400 som avverkades efter ca 1.21. – Imponerade, sa Marcus som körde.

10/4: Nu är han tillbaka i rätt slag igen och har känts fin i mängdjobb denna vecka. Nästa vecka blir det återgång till snabbjobben och det blir intressant att se hur mycket han har utvecklats med ett par veckors lugnare träning efter en tuff period. Det är ju en kanonhäst detta.

27/3: Han gick ett riktigt monsterjobb i sanden i fredags men slog sig sedan lite i boxen på framsidan av en kota. Han har därför bara joggats den här veckan. Inget problem att tala om men uppflytten till banjobb mot treåringarna flyttas fram en vecka för den här stjärnan.

13/3: Han började i sanden i tisdags och var fantastiskt fin där direkt. Dagens heatjobb var lika bra som tidigare och han visade under 1.25 sista 500 på bästa sätt. – En kanonhäst som det ser ut, sa Marcus. Nästa vecka går han och Father upp från 3/4-miles i jobben till fulla 1600-miles.

6/3: Han går från klarhet till klarhet och idag joggade han 1.30/1200 i andra heatet och var helt opressad och spänstig på det. – Pulsen var låga 66 efteråt och den här gillar vi skarpt, sa Marcus

28/2: Idag knallade han 1.33/1200 i andra heatet och gjorde det utan att pressas. Han är både stark i kroppen och skallen den här bjässen. Helt klart en riktigt bra häst.

21/2: Den storvuxne grabben har jobbat på sin vana trogen och gjort allt rätt den här veckan också. Nästa vecka går han och de andra i förstagruppen upp på två dagars heatkörning i veckan.

14/2: Han har jobbat på lika bra som tidigare, om inte bättre, och visat 1.40/1200 i andra heatet som snabbast även denna vecka. – Men om vi ville kunde han springa minst 10 sekunder snabbare redan nu, sa Marcus.

7/2: Igår gick han ett riktigt redigt jobb, vi kör kring 1.40/1200 som bäst i andra heatet och kommer att hålla oss i de trakterna ett tag nu. Riktigt trevlig häst!

31/1: Igår knallade han sina två 3/4-miles på bra vis och visade som snabbast 1.30-fart i avslutningarna.

15/1: Redbull matar på och är en av våra stabilaste och säkraste unghästar, så här långt har han inte stått över många dagar. Urban, unghästbossen, är väldigt nöjd med vår häst som springer på lätt i 1.40-tempo så länge man önskar. – Det är en riktig tanks som gör allt man ber om, sa han.

1/1: Nu har han fyllt två år och det ska bli spännande att återuppta snabbträningen igen om ett par veckor. Han sprang på bra i 1.40-fart i första speedjobben under december.