Projektbeskrivning

RED JAMIE

År: 2016

Administration: Stall MARLIN – KB

Stam: Valack e: JOCOSE – MADAM UNIQUE

Exteriörsiffror: 444443

Säljstatus: Det finns för dagen inga andelar till salu

Skötare: Linnea Engström

Veckokommentarer

10/8: Han har sett fräsch och fin ut i jobben efter Visby men idag fick han en smäll på hasen av sin s k ”kompis” Den of Warlock. Det gick att träna men vi får avvakta till slutet av veckan innan vi vet om han är redo att anmälas igen. Warlock har fått byta hage efter detta…

31/7: Han gjorde det bra i comebacken igår men det var ett par hästar som var sjukt bra för klassen i Visby som gjorde att vår häst sprang på sig mjölksyra och fick nöja sig med ett femtepris. – Aldrig lätt att springa med järnskor och sulor och öppet huvudlag i sommar-Sverige, när de andra dansar barfota. Men vi hade inte mycket till val och Jamie kommer att gå framåt rejält med loppet, sa Marcus

24/7: I morse slipade vi lite till och Marcus var så nöjd att det blev anmälan direkt. Ensamt springspår på Visby i ganska lämplig omgivning vad det verkar. – Han känns väldigt fräsch och glad nu igen och det är dags; han behöver säkert ett lopp innan han är riktigt bra men det är en löphäst och han ska göra bra ifrån sig direkt, sa Marcus.

17/7: Vi testade honom med ny balans i torsdags morse och det var klart bättre. Nu gick han 1.19/2100 med cirka 1.11 sista 400. – Klart bättre och det är inte långt borta med en comeback, sa Marcus. Nu blev hästen återbehandlad i sitt vänstra bakknä och höger hovled direkt efter banjobbet och så slipar vi lite till på balansen. Start bör bli om ca 3 veckor.

10/7: Jamie gick 1.20/2100 i dödens igår och var kanonfin rent styrkemässigt men inte helt ren i travet. Marcus och Patrik gick igenom hästen från topp till tå efteråt och duon var rungande överens om att det inte är många större fel på honom utan att det handlar om att balansera till honom det sista. – Hästen är fräsch sånär som på lite problem med framfötterna. Vi har skott om honom efter det och kommer att testa på nytt i slutet av nästa vecka så får vi se om vi har löst allt så att han är redo för comeback, sa Marcus.

3/7: Nu känns den lille riktigt bra igen och idag fick han ett test efter 1.27 på banan med 1.20-fart till slut i perfekt stil. Så om en vecka kör vi en finslipning och sedan hoppas vi vara redo att börja kolla proppar igen.

26/6: Han har tränat på i sanden denna veckan och visat allt väl. Nästa vecka går vi upp på maxintensitet igen – äntligen!

18/6: Nu är han igång och tränar i sanden igen och ser väldigt bra ut. Det gäller att ge honom kondition för start nu bara och det får ta några veckor, vi kan inte ha för brått nu efter uppehållet. – Räkna med träning under juli så är vi tillbaka sen, sa Marcus.

5/6: Tornell gick igenom hästen grundligt och hittade egentligen inget annat än lite problem med bakknäna. – Men det kommer att bli bra på några veckor och detta är inget allvarligt fel, sa den erkänt skickliga veterinären. Nästa vecka blir det återbesök och sedan siktar vi på att vara i full gång igen innan midsommar. – Bara hans problem i bakknäna får lägga sig så vet vi ju hur bra den här är, sa Marcus.

22/5: Jamie är inbokad hos Tornell redan på måndag.

21/5: Vi har lite krångel med Jamie, sista biten mot start. -Han känns mjuk och smidig, närmast bättre än någonsin. Men när vi ska köra riktigt fort så funkar det inte och vi kommer att åka med honom till Tornell inom kort för att få bästa och snabbast möjliga hjälp med vad som krånglar, han känns ju annars mycket startklar för dagen, sa tränaren.

15/5: Vi var dessvärre inte helt nöjda med speedträningen på banan under veckan men det kan finnas orsaker till detta, annars känns hästen verkligen skitfin och smidig för dagen. – Vi testar på banan igen i nästa vecka för att se om det är ett problem eller en engångsföreteelse, sa tränarn.

8/5: Han jobbar på i riktigt fin stil i sanden och i backen. Nästa vecka är det dags för lite speedträning på banan.

1/5: Det ser väldigt spänstigt ut för Jamie och det blir nog bara en vecka till i sanden innan vi gasar på banan för att göra redo för start igen.

24/4: Han var exemplarisk i veckan och i dagens sandintervaller travade han 100 procent och Jonas som körde var riktigt nöjd. Nästa vecka går vi upp på maxintervaller igen och sedan får vi se hur snabbt det går innan han är redo för att testas på banan, det behöver inte ta så lång tid som det ser ut nu.

17/4: Benet ser oförändrat ut och hästen har börjat träna igen. Nästa vecka kan vi förhoppningsvis höja dosen igen.

10/4: Det ser jättebra ut och på måndag börjar han träna igen. Bara oturen släpper ska han ju kunna komma ut igen under maj och prestera som vid segrarna.

27/3: Det gick bra hos veterinären och benrötan som var på gång vid smällen på skenan är borta. Vi får vila några dagar till så ser vi hur det ser ut i mitten av nästa vecka. Förhoppningsvis kan han gå igång igen därefter och detta ska bara skjuta fram comebacken några veckor.

19/3: Dessvärre har slagskadan han fick på höger bakben efter förra starten tagit om nu och blivit värre. Så vi måste göra ett lite tuffare ingrepp hos veterinären på måndag. Ibland har man verkligen otur med en häst så här och detta kommer att ta några veckor innan det lägger sig tyvärr…

13/3: Full fart på träningen igen från och med idag och nästa fredag kan vi ge besked om närmaste matchningen.

5/3: Dessvärre var han inte som bäst i dagens banjobb och Marcus tog honom direkt till veterinären efteråt. Det visade sig vara hovlederna som behövde en duning. – Vi ska inte skylla på Charlottenlund enbart för han fick en smäll i hagen av en sk kompis kort därefter och har varit lite haltande av den anledningen. Mest troligt har han därför lagt mer vikt på frambenen i jobben på slutet och nu fick vi fixa hovlederna samt ge lite penicillin för bakbenet. Därmed missar vi Halmstad nästa lördag men det är karens på behandlingen enbart till fredagen den 20 mars så vi bör normalt vara ute i lopp rätt snart igen trots allt, sa Marcus.

28/2: Han fixades i sina bakknän med underhudsblister av veterinären redan i måndags och idag gick han ett fint jobb på banan. – VIlket litet lyckopiller han är den här, sa Marcus. Planen ligger fast med mest trolig start i ett rikstotolopp på Halmstad den 14 mars.

23/2: Så sjukt färglöst. Vi åkte till Köpenhamn för att matcha in för ett perfekt rikstotolopp hemma om tre veckor men så bestämde sig banpersonalen för att harva upp banan istället för att packa hårt som de brukar. Det fungerar inte alls för Jamie så den starten är bara att glömma. Han skakade mycket i bakknäna efteråt och vi får hjälpa honom med dem under veckan, så ska det nog bli bra till Halmstad-starten, sa Marcus.

18/2: Det har sett bra ut i veckan och på söndag startar han som storfavorit med Håkan B i ett amatörlopp i Köpenhamn. – Det finns ett lämpligt rikstotolopp i Halmstad 14 mars och då får han inte tjäna mer än de 12 000 kr som är i förstapris i Danmark, sa Marcus.

13/2: Jamie känns skitfin på ren svenska och ska starta nästa helg.

7/2: Han tränade på jättefint igår och allt ligger på plan för start i Köpenhamn den 23:e och sedan i ett rikstotolopp hemma i mars.

31/1: Veterinären var supernöjd med hur mycket bättre Jamie var nu jämfört med tidigare men det blev behandling av bägge framknäna. Nu siktar Marcus på ett danskt lopp den 23:e och så kan det bli rikstotoloppet med tillägg vid 95 000 kr i Halmstad 14 mars.

24/1: YES! Han var riktigt rejäl igen och nu körde vi bara med ett lätt boots istället för dubbla tunga. Jamie drog undan i jämnt tempo och var överlägsen på 17,2 – en riktigt bra tid på gårdagens banunderlag. Nu siktar Marcus på att ge hästen en uppfräschning i framknäna och sedan starta igen på ca 3 veckor. – Den här blir intressant på långa lopp i år, sa coachen.

17/1: Han har tränats lugnt efter segern och allt verkar bra. Nu blir det ny start på Åby nästa torsdag, då med Rikard N i jollen.

11/1: Efter mycket regn blev banan hårdare än vanligt på Lunden och Hanna var orolig efter värmningen. Men Marcus var på plats och tillsammans kom man överens om att lägga på dubbla boots på hästen för att göra honom säkrare på benen och kusken lugnare. Det blev spets direkt och sedan var det verkligen läckert att se den lille köttbullen studsa runt på bra sätt vid sin första seger! – Han är som en hund den här, han gör allt rätt och är bara så helt underbar. Skönt att han börjar fungera nu med ny balans och utan kulor, det känns som att han kan bli bra i år som fyraåring. Speciellt över lite längre distanser. Det gäller bara att jag anmäler honom dit det är bra underlag, sa tränarn.

7/1: Marcus hittade en passande propp på Lunden i ett amatörlopp med Hanna i vagnen på fredag. – Det brukar vara fast bana som han vill ha på den banan och därmed sa jag till Hanna att hon kan åka till Köpenhamn och ta årets första seger, hoppas det blir sant, sa Marcus.

4/1: Allt har sett bra ut och gårdagens banjobb var fortsatt bra. Han startar igen inom kort, tränaren kommer att anmäla till en bana där vi tror att det kan bli fäste och fin bana. – Det är dags för den här nu, sa Marcus.

22/12: Jamie blev tempotorsk i kön men såg väldigt fin ut i Malmö i fredags. – Han blev egentligen inte tempotorsk utan föll på att hans grova bakaktion fastnade i klisterbanan på Jägersro. Men nya balansen med natural balance fram, springrem och ingen check fungerade helt perfekt och hästen kommer att utveckla ett helt annat driv framöver. Nästa gång ska han få starta på fast bana och då kommer jag att ha stor tro på honom som han känns nu, sa Marcus.

16/12: Nu blir det comeback i Malmö på fredag, spår 12 passar rätt bra eftersom Marcus ska testa ut ny balans och kommer att köra för att ge hästen ett lopp i kroppen.

13/12: Det gick väldigt bra i balanstestet i morse och nu tänker Lindgren anmäla ut till comeback, troligen i Halmstad nästa lördag.

10/12: Nu har vi balanserat till honom ordentligt och Marcus kommer att testa honom på denna inom kort för att se om vi ska anmäla till comeback innan jul eller inte.

6/12: Idag gick han 21,5/2100 på ett par sekunder tung bana och var fin på det med bra puls. Det är bara smågrejor att fila på och Marcus kommer att börja kolla i propparna nu, bara hästen känns fortsatt fin i nästa vecka.

30/11: Jamie gick ytterligare ett heat i snabba backen igår och var jättefin. Nästa vecka blir det banjobb!

25/11: Han gick tre intervaller i backen nere på banan idag och såg ruggigt läcker ut. I slutet av veckan får han lite heat på banan.

22/11: Det ser bra ut och det är inte omöjligt att vi testar lite på banan om 7-10 dagar.

15/11: Banan på gården är nyomlagd och vi har inte velat köra tuffa jobb med hästarna denna vecka pga det. Men Jamie har känts jättefin och nästa vecka ökar vi och får besked på hur mycket han eventuellt har tappat.

8/11: Jamie är i gång och näst vecka blir det intervaller igen. – Då vet vi hur mycket han har tappat av kastrationen i kondition, sa Marcus.

1/11: Han är redan igång och allt har gått bra.

25/10: Allt går enligt plan och vi siktar på att börja jogga honom i mitten/slutet av nästa vecka.

18/10: Idag är han lite ledsen i ögat eftersom veterinären tog bort hans megabollar imorse. Det lär göra lite ont över helgen men han får smärtstillande och nu blir det vila en och en halv vecka innan vi förhoppningsvis kan dra igång igen. Det ska bli mycket spännande att se hur han utvecklas när han slipper de ömmande bollarna.

14/10: Tyvärr blir det ingen start idag eftersom han har drabbats av flera patella-upphakningar under helgen. – Det beror på att han är svag i bakkärran och det stärker min tes om omgående kastration ytterligare eftersom ömma kulor ofta ger sura utsidor på bakknäna, sa Marcus. Mejl kommer till ägarna idag.

8/10: Han jobbade fint igår och startar på nytt på måndag i Karlstad, endast fyra motståndare om bra pengar.

5/10: Vi får förtydliga veckans inlägg och diskussioner: – Jag är ganska säker på att de stora bollarna ställer till det för Red Jamie i det långa loppet; så fort det blir krävande bana (vilket det nästan alltid blir när han startar) så fungerar det inte riktigt och han blir trött; han spänner sig extra. Men i övrigt är hästen i bra form för dagen och min plan är att starta på lite i de välbetalda treåringsloppen under hösten. Det är ingen häst för hakar så sedan bör han kastreras och vinterträna för att komma ut i mars igen; hästen har ju fin kapacitet, sa Marcus. Det kommer mejl om omröstning kring detta senare.

3/10: Erik tyckte att hästen kändes lysande men att han blev trött tidigt. – Sjuk eller så klarade han inte av banan, sa Adielsson. Vi tror att det är hans stora bollar som ställer till det så han spänner sig och det orkar han inte om banan blir krävande. Antingen startar vi på några gånger till nu eller så kastrerar vi direkt? Marcus ställer frågan, ägarna bestämmer!

30/9: Vi anmälde direkt och fick 1/1640a på onsdag. I dagens lätta jobb på banan var hästen kanonfin, klart finare än förra veckan. – Han är kvick bakom bilen och trots att han möter äldre hästar tycker jag att det här ser intressant ut, sa Marcus om hästen som enligt honom bör klara en låg 1.14-tid nu utan större problem.

25/9: Jamie öppnade snabbt men galopperade tyvärr efter 100 när Kevin tog upp. – Bara mitt fel, det blev lite för bra. Han kändes underbar och efteråt körde jag 1.24/1900 så det är bara att anmäla igen.

18/9: Han gick 1.19/1600 på fint sätt igår och är nu anmäld till Solvalla nästa tisdag. Vi hoppas på bra underlag för då kan första segern komma med lite tur i spårlottning och löpningsförlopp.

13/9: Det ser väldigt bra ut i jobben nu och Marcus siktar på den 24:e i Malmö eller Stockholm.

6/9: Han har joggats den här veckan för att få tid att återhämta sig. Nästa vecka dunkar vi styrkejobb igen och nästa start är planerad till Åby 19 eller Jägersro 24.

26/8: Jamie fungerade riktigt fint men fick först dödens och blev avlöst till andra ytter 1300 kvar. Det gick 1.14 första varvet och täten blev lite möra till slut. – Men han fick aldrig riktigt fritt och gick i mål med sparade krafter på nytt rekord. Den här grabben kommer att bli riktigt bra med tiden när han är stark nog i bakkärran, sa Marcus. Det blir att starta på med ca tre veckors mellanrum ett tag nu för att få honom i rätt spänst.

22/8: Han fick 5/2000a i ett treåringslopp i Köpenhamn på söndag. Idag testade han bilen och skötte sig fint. – Vi har skott om och lättat honom ganska rejält inför den här uppgiften, sa tränarn.

16/8: Jamie har tagit loppet bra sedan vi fixat hans bakknän. Marcus och Urban har nu lättat hästen ganska rejält och det blir start i Köpenhamn på söndag. – Där brukar alltid banan vara fast och fin, sa Marcus.

7/8: Han var jättefin igår och uppträdde åter som ett fullblodsproffs under hela resan. Men tyvärr var banan usel, blöt och lös under början av tävlingsdagen och det fungerar ju inte för den här. – Han var supermysig men sprang bara och slirade på den lösa banan. Så jag körde honom i handen hela vägen och preppade för framtiden, den här gillade jag som tusan, sa Per Lennartsson efteråt. Vi kommer att hjälpa honom med bakknäna igen efter detta och sedan starta på nytt om ett par veckor. Hästen har onekligen framtiden för sig!

2/8: Jamie gick 1.20/2100 på bra vis i förra veckan och är nu anmäld till Solvalla från bricka tre på tisdag. Det ska bli en mycket spännande start och blir banan bara fast och fin, som den brukar vid bra väder, där uppe så förväntar vi oss en bra prestation.

19/7: Han har tränat på fint i veckan och kommer att testas lite mer allvarligt på banan i början av nästa vecka.

12/7: Allt väl den här veckan och nästa vecka kommer vi att köra lite på banan igen för att se var han står.

3/7: Han är igång igen och ska få trampa på nån vecka till innan vi ser när vi tar nästa steg.