Projektbeskrivning

THE REAL RAGNAR

År: 2019

Administration: Stall MARLIN – KB

Stam: Hingst e: SJ´s CAVIAR – I ME MINE

Exteriörsiffror: 554343

Säljstatus: SELECT. Det finns för dagen inga andelar till salu.

Skötare: Jonas Oscarsson

Veckokommentarer

24/9: Fortsatt bara bra i jobben och vi manglar på lite till innan vi testar några speeder.

18/9: Han går från klarhet till klarhet och är skitfin i sanden. Vi manglar ett tag till!

10/9: Han trampar på riktigt fint i sanden och går omväxlande tre snabba intervaller (1.40-tempo) och omväxlande lugna intervaller tre plus tre (1.50-1.55-tempo). Så snabbt går ingen annan tvååring i sanden förutom Roadrunner Apps ännu.

3/9: Han har kommit in fint på gården och i sanden gick han som snabbast i 1.43-tempo idag och var riktigt bra. – Han kommer att bli en skitbra häst när det är färdigt den här. Men han kommer inte att klara av att vara hingst, så jag rekommenderar kastration senare i höst när han fått en rejäl träningsperiod i sanden och ska vila lite inför att börja gå även på rundbanan, sa Marcus.

28/8: Han har flyttat ut på Veka och sett väldigt fin ut i långa travrepor i sin nya gräshage. På måndag inleder han sandträningen och vi får se, det kan bli så att han slipper kastreras. – Det ser ut att släppa fint för honom så vi kan eventuellt slippa att göra honom till valack. Återkommer om detta längre fram i höst, sa Marcus.

20/8: Hon jobbar på bra i backen och ser allt rappare och starkare ut.

13/8: Nu gasade han fullt med Cobra Kai och Dexter Morgan tre vänder i backen efter ca 1.30-fart. Han skötte sig skitbra men låg ca 20 slag högre i puls. – Han är ju efter i träningen men det är skitkul att se att det lossnat för den här snygge krabaten, sa Marcus. Kastration ligger kvar i min bok, han ska inte vara hingst den här.

5/8: Han är riktigt på gång för dagen och utvecklas rejält för varje vecka. Idag gick han 40-35-30 i tre repor i backen och det var med lätta skor och inga boots. Nu går det framåt! – Han springer och tjyvbromsar lite då och då och kommer att må väldigt bra av en kastration i höst. Han är urtypen av kastrationsobjekt, som kommer att kapa 10 sekunder direkt utan kulorna, sa Marcus.

23/7: Han fortsätter i backen på bra vis och vi ska sko om honom till banträningsbalans inom några veckor. – Hans fötter tål det inte riktigt ännu så vi får ge oss till tåls en liten tid ytterligare innan vi börjar sänka ner honom i tider, sa Marcus.

16/7: Han gick ett lugnare banheat idag och har verkligen utvecklats. Det blir tre backjobb och ett banjobb ett tag framöver (två jobb i veckan och en gång på banan varannan vecka) och nu är han riktigt på rull.

9/7: Han sköter sig väldigt bra och är en sån häst som ligger lågt och fint i puls efter backjobben. Banjobb planerat till nästa fredag.

2/7: Han går från klarhet till klarhet i träningen och sköter sig med den äran hela tiden. Banheat efter Sprintermästarstöket planeras om ca 2 veckor.

25/6: Allt har varit bra i backen den här veckan och det kan vara dags för lite banheat igen redan nästa, alternativt nästnästa vecka.

18/6: Två heat i backen under veckan och han har verkligen stabiliserats. Nu spelar det ingen roll längre vem som kör och därmed kan vi säga att hans inskolningstid är över och riktiga träningsperiod inleds. – Det är ju en så snygg häst den här att man går av på mitten. Nu när han börjar fatta vad det går ut på också blir det ju ännu roligare, sa coachen.

12/6: Nu går han i backen en dag i veckan och på banan en gång. Han är verkligen skitfin för dagen och gör lätt speeder under 1.30-fart på banan. I backen fungerar han lika fint som de starkaste och som man kan se på den nya bilden har han utvecklats makalöst fint den senaste tiden. – Nu ser han lika fin ut som jag såg framför mig på auktionen. Detta kan vara en häst av helt rätt sort. Dock finns väl risken för kastration till hösten, eftersom han är lite väl glad i att leka och busa och inte koncentrera sig till max, sa Marcus.

4/6: Nu tränar han fullt med de andra på rakbanan och i backen. Idag skoddes han till rejält för snabbare tempon på banan framöver. – Hans utstrålning och huvud är bland de värsta vi haft genom alla år. Och nu kan man köra honom i 1.30-1.35-fart utan problem när han slutar krångla. Det ska bli riktigt spännande att se hans utveckling den närmaste tiden nu när han kommit igång på allvar, sa Marcus.

28/5: Han går från klarhet till klarhet och börjar på rakbanan med de andra nu på måndag. En helmysig häst med vägvinnande steg!

21/5: Han har nu speedtränat i 1.40-fart ett varv och visat farter nedåt 1.30 som snabbast. Nästa vecka är han därmed redo att börja gå två jobb i veckan med de andra tvååringarna, trots att han varit borta för hasproblemet ett bra tag. Kul! – Han har verkligen blommat ut nu när vi hittat felet, det är ju en skitfin häst, sa Marcus.

13/5: Han har börjat speeda på rundbanan nu och rör sig fint i träningsfarter nu. Nästa vecka blir det första regelrätta banjobbet för den snygge fuxen. – Äntligen rör han sig som han borde, om man betänker hur han såg ut på auktionen. Den där hasen har verkligen stört honom för nu har han även ett helt annat framsteg när han vågar trycka på med bakbenen, sa Marcus. Det ska bli spännande att se hur snabbt han kan sänka ner sig i tiderna nu och ansluta till de mest försigkomna i gruppen.

30/4: Nu springer Ragnar rakt och fint så behandlingen av hasen gjorde susen. Han fick dock en vecka till med motionsträning innan vi nästa fredag återupptar snabbträningen med vår lille fux.

23/4: Han joggar på och det ser bra ut. Han kan vara redo för snabbjobb igen nästa torsdag.

16/4: Ja, det ser bättre ut helt klart. Vi trummar på med körning i ett par veckor innan vi börjar gasa tider igen.

9/4: Han har gått igång lite försiktigt nu och benet ser träningsbart ut igen. – Så svullet som hasen blev efter bränningen har det varit ett större problem än vi kunnat se innan. Men med några veckors lugn träning kommer det att vara tip-top sen, sa Marcus.

2/4: Nä, vi fick vänta en vecka till eftersom benet blev rejält svullet efter behandlingen.

26/3: Det ser bra ut och mest troligt börjar vi köra igen på måndag.

19/3: Det har varit något litet som hållit tillbaka honom lite ett tag, han har gått fint men agerat lite för trögt. Den här veckan fick vi svaret då han svällde upp i en has. – En riktig harhas och den måste vi fixa, sa Urban som sköter om unghästarna. Det blir gjort med frysbränning på måndag och sedan väntar en veckas vila innan vi gasar igen. – Men det där har vi nästan väntat på, nu får vi se inom en månad hur mycket han kan utvecklas; det borde komma mycket nu när vi får bort hasproblemet, sa Marcus.

12/3: Nu har han gått motion i en vecka igen och kommer att gå banjobb i slutet av nästa. – Det var en ny förkylning som stoppade honom i ca 10 dagar men nu har vi ställt honom på torv och det ser bra ut, sa Marcus.

26/2: Han ser fin ut och i nästa vecka är det dags för det första riktiga distansjobbet med de andra tvååringarna.

12/2: Han jobbar på för fullt med pga de lösa banorna håller vi kvar honom och de flesta av tvååringarna kring 1.40-strecket än så länge.

29/1: Ragnar är igång med sina speedjobb och igår när vi hängde på dubbla boots drog han iväg i 1.40-tempo utan problem. Det är ju en skitsnygg och trevlig häst som bör utvecklas fort nu när han fattat att man ska springa framåt.

22/1: Han är i full gång igen och nästa vecka blir det speedjobb för hans del.

8/1: Han är helt frisk och jobbar på för fullt. Nästa vecka är det dags för att börja med lite fartlek och nån speed. Så kör vi nån vecka innan det sedan blir dags för regelrätta snabbjobb på banan.

23/12: Han är frisk igen och tränar på. Men det blir ju lite lugnare nu under jul och nyår innan vi gasar på igen efter helgerna. Det blir bara fartlek för honom under januari pga sjukdomen i december och vi siktar sedan på snabbjobb i februari.

11/12: Han har varit lite sjuk men är medicinerad och frisk nu. På måndag kör vi igång den här snyggingen igen.

20/11: Han har verkligen fin gång och riktig utstrålning den här grabben. Det blir garanterat så att han blir med i första grupp som börjar gå lite fartträning över 1200 m på banan i december.

14/11: Han går från klarhet till klarhet och är helt klart av rätt sort, både till psyket och kroppen.

6/11:  Han sköter sig riktigt bra och alla är nöjda med honom för dagen.

23/10: Nu går vi upp på 4 km om dagen och hästen blir bara finare och finare.

9/10: Han går bättre och bättre i vagn och sköter sig utan problem nu. Nästa vecka går han upp på 3 km om dagen

26/9: Nu är han för vagn och nästa vecka trummar vi på. Han är jättefin i psyket säger Urban.

11/9: Han är tömkörd hela veckan och sköter sig bra. I nästa vecka kan det bli tal om att sätta honom i vagn.

4/9: Han kom till oss i tisdags eftermiddag och var lite stimmig till en början. Men det är redan tillrätta med den biten och på måndag inleds tömkörningen. En otroligt ädel och fin liten ettårshingst!