Projektbeskrivning

THE REAL RAGNAR

År: 2019

Administration: Stall MARLIN – KB

Stam: Hingst e: SJ´s CAVIAR – I ME MINE

Exteriörsiffror: 555343

Säljstatus: Han är en SELECT-häst och minsta insläpp är på två andelar = dvs 10 procent. Det finns för dagen två 1/20-delar till salu för kunds räkning a 12 500 kr/styck

Skötare: Urban Johansson

Veckokommentarer

13/5: Han har börjat speeda på rundbanan nu och rör sig fint i träningsfarter nu. Nästa vecka blir det första regelrätta banjobbet för den snygge fuxen. – Äntligen rör han sig som han borde, om man betänker hur han såg ut på auktionen. Den där hasen har verkligen stört honom för nu har han även ett helt annat framsteg när han vågar trycka på med bakbenen, sa Marcus. Det ska bli spännande att se hur snabbt han kan sänka ner sig i tiderna nu och ansluta till de mest försigkomna i gruppen.

30/4: Nu springer Ragnar rakt och fint så behandlingen av hasen gjorde susen. Han fick dock en vecka till med motionsträning innan vi nästa fredag återupptar snabbträningen med vår lille fux.

23/4: Han joggar på och det ser bra ut. Han kan vara redo för snabbjobb igen nästa torsdag.

16/4: Ja, det ser bättre ut helt klart. Vi trummar på med körning i ett par veckor innan vi börjar gasa tider igen.

9/4: Han har gått igång lite försiktigt nu och benet ser träningsbart ut igen. – Så svullet som hasen blev efter bränningen har det varit ett större problem än vi kunnat se innan. Men med några veckors lugn träning kommer det att vara tip-top sen, sa Marcus.

2/4: Nä, vi fick vänta en vecka till eftersom benet blev rejält svullet efter behandlingen.

26/3: Det ser bra ut och mest troligt börjar vi köra igen på måndag.

19/3: Det har varit något litet som hållit tillbaka honom lite ett tag, han har gått fint men agerat lite för trögt. Den här veckan fick vi svaret då han svällde upp i en has. – En riktig harhas och den måste vi fixa, sa Urban som sköter om unghästarna. Det blir gjort med frysbränning på måndag och sedan väntar en veckas vila innan vi gasar igen. – Men det där har vi nästan väntat på, nu får vi se inom en månad hur mycket han kan utvecklas; det borde komma mycket nu när vi får bort hasproblemet, sa Marcus.

12/3: Nu har han gått motion i en vecka igen och kommer att gå banjobb i slutet av nästa. – Det var en ny förkylning som stoppade honom i ca 10 dagar men nu har vi ställt honom på torv och det ser bra ut, sa Marcus.

26/2: Han ser fin ut och i nästa vecka är det dags för det första riktiga distansjobbet med de andra tvååringarna.

12/2: Han jobbar på för fullt med pga de lösa banorna håller vi kvar honom och de flesta av tvååringarna kring 1.40-strecket än så länge.

29/1: Ragnar är igång med sina speedjobb och igår när vi hängde på dubbla boots drog han iväg i 1.40-tempo utan problem. Det är ju en skitsnygg och trevlig häst som bör utvecklas fort nu när han fattat att man ska springa framåt.

22/1: Han är i full gång igen och nästa vecka blir det speedjobb för hans del.

8/1: Han är helt frisk och jobbar på för fullt. Nästa vecka är det dags för att börja med lite fartlek och nån speed. Så kör vi nån vecka innan det sedan blir dags för regelrätta snabbjobb på banan.

23/12: Han är frisk igen och tränar på. Men det blir ju lite lugnare nu under jul och nyår innan vi gasar på igen efter helgerna. Det blir bara fartlek för honom under januari pga sjukdomen i december och vi siktar sedan på snabbjobb i februari.

11/12: Han har varit lite sjuk men är medicinerad och frisk nu. På måndag kör vi igång den här snyggingen igen.

20/11: Han har verkligen fin gång och riktig utstrålning den här grabben. Det blir garanterat så att han blir med i första grupp som börjar gå lite fartträning över 1200 m på banan i december.

14/11: Han går från klarhet till klarhet och är helt klart av rätt sort, både till psyket och kroppen.

6/11:  Han sköter sig riktigt bra och alla är nöjda med honom för dagen.

23/10: Nu går vi upp på 4 km om dagen och hästen blir bara finare och finare.

9/10: Han går bättre och bättre i vagn och sköter sig utan problem nu. Nästa vecka går han upp på 3 km om dagen

26/9: Nu är han för vagn och nästa vecka trummar vi på. Han är jättefin i psyket säger Urban.

11/9: Han är tömkörd hela veckan och sköter sig bra. I nästa vecka kan det bli tal om att sätta honom i vagn.

4/9: Han kom till oss i tisdags eftermiddag och var lite stimmig till en början. Men det är redan tillrätta med den biten och på måndag inleds tömkörningen. En otroligt ädel och fin liten ettårshingst!