R.R. NO TAR

År: 2021

Administration: Stall MARLIN – KB

Stam: Hingst e: FOURTH DIMENSION – ON HER TOES

Exteriörsiffror: 555334

Säljstatus: SELECT – Det finns för dagen inga andelar till salu.

Skötare: Nathalie Wiberg

Veckokommentarer

20/10: Omskoningen blev väldigt bra och idag gav Marcus vår lille knubbis en klar fyra efter träningen. – Ja, det var riktigt bra och länge sedan han var så här fin. Snart är han tillbaka i rätt skick igen efter sina sjukdomsproblem. Han är tung i kroppen så det har nog varit lite kämpigt för honom att komma tillbaka efter att ha tappat konditionen, sa Marcus. Jag har slagit bort kval som tvååring ur tankarna utan nu tragglar vi tillbaka full kondition och styrka i hästen först, han ska kunna starta tidigt som treåring istället.

14/10: Han tränar på och känns bättre igen. – Vi ska sko om lite nästa vecka och vi kör på nu med nya upplägget ute på gården, sa Marcus. Spännande tid för honom nu i höst!

6/10: Han har fått acklimatisera sig på nya gården och bara tränat lugnt denna vecka. På måndag blir det allvar igen =)

29/9: Nä, det blev lite rockad i schemat eftersom han har druttat omkull i hagen och som vi skrivit om tidigare gjort sig lite illa i bakdelen. – Han känns inte dålig men det stämmer inte som vanligt när han ska gå sina intervaller, sa Janne. Vi har därför valt att flytta ut honom till Veka nu och ge honom en vecka ledigt. – En sträckning brukar kunna ta några veckor innan det ger med sig och det här är inget som oroar. Dock är de ju inga maskiner så det blir bättre att lyssna på hästen och ändra tidsschemat lite med honom, sa Marcus. Vi gör i ordning en egen hushage åt honom på gården och Nattis kommer att bli hans nya skötare framöver.

22/9: Allt har varit bra i veckan och nu laddar vi för ett bantest nästa måndag mot Heja Ha.

15/9: Han var inte alls bra i måndags och vi befarade att han fått det väl tufft i banheatet i förra veckan. Men så var inte fallet utan han hade bara smällt på sig lite på ett bakknä i hagen när han busat under helgen och i dagens motion var han smidig och fin. – Då kör vi på igen i nästa vecka och så ska vi testa honom i kortvagn så fort som möjligt, sa Marcus.

8/9: Nu gick han 1.26/1600 i tredje heatet igår och känns fin på det. Vi kommer att ge honom ett par veckor utan banjobb nu och sedan lätta upp och köra ett heat i sulky för att testa om han är redo för kval eller om han behöver träna på lite till. Spännande!

1/9: Han gick 1.26/1600 i dödens i träningsvagn i andra heatet i måndags och är redo för en 1.20-tid i sulky redan nu. Men tränaren säger att det blir 1-2 trippelheat till innan det blir tal om sulky och sedan kval. – Han ska leka sig fram innan vi kvalar och det ligger väl för att vi gör debut i progammet i oktober, sa Marcus om den här fina hästen.

25/8: Han har jobbat på fint men eftersom delägarna kommer och tittar på måndag så flyttade vi banjobbet några dagar. Spännande nu!

18/8: Idag visade han sig äntligen på sin allra bästa sida då han gick 7 intervaller bredvid Flaps Out mellan 1.45 och 1.25 på rätt krävande bana. – De hade samma puls och det lät inget i halsen på vår ultratalang så nu är han äntligen redo för banjobb igen efter sina halsproblem, sa Lindgren.

11/8: Vi väntar lite till med banjobb eftersom han har haft lite känslig hals och det ju minst sagt varit skitväder på slutet. Men vi är supernöjda med hur han känns i jobben nu och kommer snart att testa av lite på banan igen.

1/8: Trippelheatet förra måndagen blev inställt pga dåligt väder men hästen jobbar på för fullt på rakbanan och är grymt fin igen. Pulsen är tillbaka på rätt nivå också så nu siktar vi på nytt trippelheat innan nästa rapport. – Efter det jobbet vet jag om det är dags för sulky snart eller om vi behöver trimma lite till, sa Marcus. Spännande tid nu!

21/7: Han är tillbaka i full träning och har sänkt sin puls så fint som vi hoppats efter allmänbehandlingen. Det blir ett lättare trippelheat på banan på måndag så får vi ser var han står.

14/7: Han har gått igång med lätta intervaller och ska gå full träning i nästa vecka och eventuellt ett nytt trippelheat på banan dagen före Hugo Åbergs. Vi tar det försiktigt med honom eftersom han har varit lite småkrasslig i sommar. – Han är ju en tidig häst men vi måste lyssna på honom och inte pressa på för tidigt ändå, sa Lindgren. Vi hoppas att han håller sig frisk nu efter behandlingen och därmed kan utvecklas som han ska och kanske kvala i september/oktober istället för augusti.

7/7: Han friskförklarades igår och börjar gå motion igen på måndag och snabbjobb om en vecka.

30/6: Han var fin i måndagsjobbet men puls och andning är ändå lite mer ansträngd än det ska efter förkylningen så vi lät veterinären ge lite medicin i halsen i onsdags. Det blir lugnt en vecka och motion i slutet på nästa vecka innan vi gasar som vanligt igen. – Man måste ge dem chansen att bli helt friska igen så det är bara att vänta lite, sa Marcus.

23/6: Vilken bild, jösses! Han är frisk igen och gick på rakan idag utan anmärkning. Det blir ett lugnare banjobb nästa vecka men den rejäle tvååringen får vänta en vecka till innan vi kör trippelheat med honom igen pga förkylningen i förra veckan.

16/6: Det blev inget trippelheat eftersom han var lite snorig i tisdags. Halskollen var okej så det var ingen fara men han har fått hålla sig till egen träning i den stora hagen resten av veckan. Vi räknar med rakbanan som vanligt i nästa vecka.

9/6: Han har trummat på i intervaller på rakbanan denna vecka och hästen är riktigt smidig för dagen. Nytt trippelheat på torsdag!

2/6: Ja, inte var han sjuk inte och när han nu fick gå sitt första trippelheat i livet igår så var det med fem plus. Det sista gick efter 1.30 och det gjorde han väldigt lätt. Planen är lite rakbana nu och sedan nytt trippelheat om 14 dagar. – Om han fungerar lika bra då och sänker pulsen ytterligare ca 5 slag så kommer vi därefter att planera för ett första sulkytest, sa en mycket nöjd tränare efter veckans banjobb.

25/5: Vi körde 28,5/1600 med honom i tisdags och det gjorde han ytter om ledaren på bra sätt. Han är inte långt borta från sulkyheat men hade lite för hög puls jämfört med tidigare så nu avvaktar vi till nästa vecka för att vara på den säkra sidan så han inte blivit sjuk.

18/5: Han trummar på riktigt bra och blir bara starkare och starkare. Med start under elitloppsveckan går han in i samma program som våra treåringar. – Ja, han ska få testa lite tuffare träning i en månad nu så vi ser om han ska ut tidigt mot de bästa eller om vi ska backa lite, sa Marcus om den spännande pojken uppe på höjden.

5/5: Han visade 32,5/1600 i spets joggandes med löjligt låg puls igår och den här hästen har det lilla extra. – Ja, men Janne hotar med kastrering från och till eftersom det är lite extra bök med pojken också, han har en egen vilja om man säger så. Men så länge som han sköter sig när det är allvar så trummar vi på och nästa lördag får ni se honom på uppvisningsdagen, sa en mycket nöjd tränare efter banjobbet. – Gorsky, som vi fortfarande kallar honom i stallet, har det lilla extra och vi får se hur hormonerna spelar med honom nu under våren. Men håller han sig i skinnet och allt flyter på så finns absolut tankar på tidigt kval i sommar med den här, sa Marcus.

28/4: Han har jobbat på fint i lugna heat mellan 1.45-1.50 ett par gånger den här veckan. I nästa vecka planerar vi att köra i rätvarv med unghästarna igen. Spännande!

21/4: Han gick 1.35/2000 i andra heatet i måndags och då visade han faktiskt 1.20-fart sista 200 i avslutning. – Det är på tiden att den här talangfulla marodören får lära sig att tänka framåt så nu gick det undan. Det är en riktigt fin häst som sedan följde upp med toppintryck i ett lugnt heat på banan med 47,5/2000 som snabbast i två heat igår, sa Marcus.

14/4: Han är lite ofokuserad och opolerad den här och det blev galopp i tredje heatet på banan igår. – Vi skulle köra 1.40/1600 i tredje heatet första gången men eftersom han krånglade fick jag ”sträcka upp honom lite” efter malören och då blev det 1.32 sista varvet bakom de andra, sa Marcus. Han var helt oberörd ändå och vi tragglar på framöver för att ha honom redo för 1.30 över distansen vid uppvisningsdagen den 13e maj. – Det var första gången i rätvarv nu och han sprang på riktigt fint i kurvorna.

7/4: Grabben har jobbat på riktigt fint på banan i lugna långa pass under veckan och nu har Marcus tänkt öka takten. – På torsdag planerar vi att köra ett första trippelheat på banan med båda våra fina tvååringar. De är rejält förberedda och nu inleder vi marschen ner mot 1.30 i maj. – Om de visar sig hålla för pressen och starta som tvååringar vet vi sedan under juli månad, sa Marcus.

7/4: Grabben har jobbat på riktigt fint på banan i lugna långa pass under veckan och nu har Marcus tänkt öka takten. – På torsdag planerar vi att köra ett första trippelheat på banan med båda våra fina tvååringar. De är rejält förberedda och nu inleder vi marschen ner mot 1.30 i maj. – Om de visar sig hålla för pressen och starta som tvååringar vet vi sedan under juli månad, sa Marcus.7/4: Grabben har jobbat på riktigt fint på banan i lugna långa pass under veckan och nu har Marcus tänkt öka takten. – På torsdag planerar vi att köra ett första trippelheat på banan med båda våra fina tvååringar. De är rejält förberedda och nu inleder vi marschen ner mot 1.30 i maj. – Om de visar sig hålla för pressen och starta som tvååringar vet vi sedan under juli månad, sa Marcus.31/3: Han ser underbar ut och i dagens backintervaller var vår spännande gangster toppfin. Nästa vecka ska han fortsätta med ett pass i backen men även gå ett pass på rakbanan. – Efter påsk ska vi köra lite rappare på banan om inget händer, sa Marcus om den lovande unghästen.

24/3: Han gick fint i backen idag och i tisdags fick han sparring av en treåring på banan. – Helena som körde satt mest och skrattade efteråt eftersom han var så fin. Vi körde lite drygt 1.40/2100 och det gjorde han utan att förta sig det minsta, sa Marcus. Detta handlar om en riktigt fin häst som ska bli väldigt kul att följa framöver.

17/3: Han gick sitt första pass i backen idag och glänste rejält. – Vilken sjukt fin häst, sa Marcus och skrattade gott.

14/3: Idag gick tvååringarna sitt första riktigt rappa snabbjobb, där de visade 47,5/2000 m i bakvarv i andra heatet. Det gjorde han enkelt och det här ser mycket spännande ut inför framtiden. – Han är intressant stammad men har framför allt ett underbart steg och lika härligt psyke; helt klart en ovanligt fin tvåårshingst, sa Marcus.

1/3: R.R.No Tar är ny andelshäst i stallet och honom är vi mycket stolta över. Pappan Fourth Dimension har inlett magiskt i svensk avel, med ett flertal storstjärnor i första kullen bl a Fiftyfour och Frustration som blev miljonärer redan som tvååringar. Mamman On Her Toes är en fin Viking Kronos-dotter som börjat bra i aveln och kommer från mormor Tapdancers fantastiska produktion.