Projektbeskrivning

DATS CABALLO

ÅR: 2014

Administration: BOLAGSSTALLET

Stam: Valack e: JOCOSE – NO ENTRY

Exteriörsiffror: 444444

Säljstatus: Inga andelar till salu för dagen

Skötare: Matilda Engström

Veckokommentarer

15/5: Dessvärre kom hältan tillbaka och det visade sig vara en ny skada i höger bakfot som tvingar honom till betesvila i flera månader. Bolagsstallet kommer därmed att byta häst och vi återkommer med det i nästa vecka.

8/5: Han är inte alls halt längre och på måndag/tisdag testar vi och tränar igen så får vi se, just nu kan vi inte hitta något fel på hästen iallafall.

4/5: Hästen var seg på sista bortre men när Rikard styrde ner på innerspår blev det annat ljud i skällan och Caballo gick i mål med gott om krafter kvar. Så gott om det att han slog bakut efteråt och skenade en vända. Hästen stannade dock utanför stallet och inget hände med någon människa eller utrustning. Hästen var dock halt efteråt och vi får återkomma med vad som händer.

30/4: Han drog ett bra spår i comebacken på Mantorp på måndag och hästen har tränat fint efter sulkyjobbet. Räkna inte med en toppad häst, som måste gå med skor och sulor runt om än så länge, men vi är säkra på en bra insats direkt hur som helst

24/4: Han har tränat på som han ska hela tiden och idag gick han 17,5/2100 med en snabb avslutning i 1.10-klippet på bra sätt. Pulsen var extremt låga 71 på 15 minuter och om han tar detta på rätt sätt blir det start inom kort.

10/4: Idag gick han 1.25/1600 i långvagn i tredje heatet och börjar verkligen bli redo. Inom 14 dagar kommer vi att gasa lite allvarligare i lättare vagn om allt är som det ska fortsatt, peppar, peppar.

3/4: Han har jobbat på hela veckan med full dos. Nu ska vi börja med nästa fas i träningen, med sikte på comeback i mitten av maj!

27/3: Nu är den store uppe på full dos och Marcus säger att hästen känns betydligt bättre än tidigare. – Han är faktiskt så fin nu att vi skjuter upp årsdebuten lite, han står perfekt inne i klass I och det finns lopp på Åby i början av maj som skulle kunna passa perfekt. Vi småsiktar på det, så får vi se om allt klaffar, annars blir det vanligt lopp i maj som årsdebut.

13/3: Han gick ett dubbelheat på banan igår och såg helt perfekt ut. Tre pass i veckan får han nu, två för sadel och ett för vagn. Vi fortsätter så en vecka till innan han sedan är uppe på full dos. Han ska enligt plan göra årsdebut i april och han har verkligen tagit vintern på fint sätt som det ser ut.

6/3: Caballo var jättefin i två heat på banan, det fortaste gick efter 1.35 och Marcus låter helnöjd. Vi trappar upp jobben vecka för vecka och siktar på comeback så fort som möjligt. Början av april?

28/2: Den store gick jobb idag igen och det var en lika löpsugen kille som förra veckan. Nu höjer vi upp med ett heat till nästa vecka. Sannerligen en spännande häst denna! – Om han kan hålla sig lika fräsch som han känns nu hela året så kommer han att ånga genom klasserna, sa Marcus.

21/2: Idag gick han sitt första snabbjobb efter att hoven blev skadad i vintras. Hästen var löpsugen och fin och nu trummar vi på med snabbträning en gång i veckan en tid framöver. – Han känns nästan bättre nu än inför vinsten senast så det här lovar gott. Årsdebut kan ske i månadsskiftet mars/april om inget händer, sa Marcus

13/2: Det var inga konstigheter och han har tränat på som vanligt nu med rätt sko på igen. Han börjar vara ganska så löpsugen och vill nog börja snabbträna om man frågar honom =)

7/2: Igår testade vi och tog bort fixérskon men det var lite för tidigt så på måndag byter vi tillbaka igen. Han har annars tränats på med motion varannan dag och allt har sett bra ut.

31/1: Det ser bara bra ut för Caballo som får gå upp i intensitet under nästa vecka. Snabbjobb är planerade till att startas upp igen under andra veckan av februari för comeback till våren (kanske redan i mars?)

22/1: Jo men han fortsätter att joggas varannan dag och så långt ser det bra ut.

17/1: Idag kördes han i jogging-fart för första gången sedan hovskadan och allt såg perfekt ut. Vi smyger igång träningen mer reguljärt i nästa vecka och både hoppas och tror att det kommer att fungera nu.

11/1: Han rör på sig varje dag nu och på veterinärundersökningen i torsdags var det väldigt positiva tongångar. Vi kommer att utöka hans rörelse i nästa vecka och inom kort kommer Marcus också att börja jogga honom lite lätt och sätta igång hästen igen för start i mars när vi får köra på hans balans.

4/1: Hästen mår bra och på måndag/tisdag kommer vi att börja röra på honom igen!

22/12: Han har fått sulan nu och det går enligt plan. Vi siktar på att börja röra på honom igen efter helgerna.

13/12: Han är inte halt längre och det har fungerat bra. På tisdag lägger vi om skon på nytt, nu bl a med en sula, och så kommer vi att testa honom i jogging för att se hur bra det har tagit ihop. Hästen mår hur som helst bra, verkar helnöjd med att ta det lite lugnt ett tag.

6/12: Idag tog vi av gipset och lade på ett sjukomslag som kallas fixer-sko. På onsdag/torsdag kan vi avgöra om det fungerade optimalt eller om det ska göras om.

30/11: Han är mycket bättre men omgipsades i torsdag och på tisdag ska vi kolla om det är dags att sko honom.

22/11: Tyvärr trampade han snett i boxen efter loppet och gjorde sig illa. Han var ju helt perfekt i loppet och även i avjoggningen efteråt. Men i en vändning i boxen hände något som gjorde honom blixhalt. – Röntgen igår visade att han fått en liten men dock akut fraktur i ena vingen i höger bakhov. Det blir gips i fem dagar och sedan slår vi på honom en fixersko. Detta brukar inte alls bli något problem på någon vecka, bara man får till skoningen, och eftersom han ändå inte ska starta förrän tidigast 1 mars pga barfotaförbudet så kommer detta hack mest troligt inte att ställa till så mycket, sa Marcus.

19/11: Dats-gubben vann väldigt enkelt på 14,1 på tung bana från dödens med under 1.09 sista 500. Härligt!

15/11: Jo, men allt ser bra ut och det blir start i Mantorp med Rikard N på tisdag. Lättare motstånd än tidigare i år men samtidigt är ju formen något diffus.

12/11: Han gick 1.18/1600 ytter om en annan häst imorse och gjorde det riktigt bra. – Nu är han redo för start igen efter allt strul med hasen mm höger bak, sa Marcus.

1/11: Nu är det klart att Caballo blir kvar som häst i Bolagsstallet även nästa år. Årets tre starter har alla slutat med att han suttit fast för länge med krafter kvar på 1.12-tider. Sedan började det krångla med en has men den är fixad nu och hästen är inte långt från comeback.