Projektbeskrivning

NUGGET ZON

År: 2018

Administration: Stall MARLIN – AB

Stam: Hingst e: FROM ABOVE – DIAZ BOKO

Exteriörsiffror: 454444

Säljstatus: Auktionen är inställd. Hör av dig vid intresse, det här är en topphäst i vardande!

Skötare: Urban Johansson

Veckokommentarer

31/7: Han gick 1.27/1600 i långvagn på lite seg bana idag och var riktigt, riktigt fin på det. Han har tagit styrketräningen på bästa sätt och vi siktar vidare mot kval i höst och debut till våren. – Det är en kanonhäst men någon tvåårsstart blir det inte för honom, absolut inte, sa Marcus.

17/7: Han går framåt rejält i styrketräningen men vi fortsätter med den ett tag till innan det blir några snabbare farter på banan. Just nu värmer de upp med cirka 1.35-1.40/2600 i bakvarv innan backintervallerna så han får ju lite distansjobb ändå. – Den här ska inte starta i år så det finns ingen anledning att trycka ner honom mer ännu, sa Marcus.

3/7: Han bara manglar i sanden och i speedbacken och utvecklingskurvan på hans fysik och mentalitet är brant uppåt. Den här vansläktas inte och måste vara en av de mest intressanta hästarna inför Kriteriet nästa höst?!

18/6: Han kändes bra i backen idag och jobbar på tre dagar i veckan med ren styrka ett tag till.

12/6: Han går inga banjobb nu en tid, utan får bara jobba på styrkan i sanden. Han ser bättre och bättre ut och enligt tränaren behövs inte speedträning med denna, bara mängd. – Vi vet redan att han kan springa ovanligt snabbt och fint så vi tränar honom som en From Above-häst och ger honom mycket mängd inför treåringssäsongen, sa Marcus.

5/6: Det ser bra ut och han utvecklas som han ska i sanden.

22/5: Nugget gick ett tuffare banjobb förra veckan så denna veckan har det tränats intervaller. Han tränar på fint och nästa vecka blir till att återuppta banjobb igen.

15/5: Nugget tränar på i backen och det ser mycket bra ut! Vi vet att han har en fin speed men här ska vi skynda långsamt. Det är treårssäsongen som gäller för honom med Kriteriet som det stora målet.

24/4: Han går från klarhet till klarhet men på banan har det inte blivit några sänkningar eftersom han är så rädd för skuggorna på banan i sista sväng. – Typisk häst efter From Above, sa Marcus. Men han känns skitfin.

10/4: Han jobbar på i sanden och blir allt bättre. Smidigare och starkare och hästen som ju är lite yr/adhd-ig men ändå klart bättre nu efter en tid på sandbanan i öppet huvudlag. Den här gillar vi.

27/3: Så otroligt fint som han har utvecklats efter några veckor i sanden! Både Marcus och Urban är lyriska för dagen och inom kort kommer Nugget att få gå ett banjobb i veckan igen. Brorsan i Karlstad kvalade på 16,4 i förra veckan så han verkar onekligen ha att brås på också. – Det är en otrolig häst. Ingen tvååring som syrran Felicity Shagwell men väl en blivande topphäst lite längre fram som treåring, sa Marcus.

13/3: Nu har alla tvååringarna inlett sandträningen och den här killen känns skitfin i intervallerna där. Han och några av de andra kommer att trimmas in där ett par veckor nu så det blir nog inget banjobb för honom på ett par veckor nu. – Springa fort det kan han, men nu är han och banan redo för lite styrka, sa Marcus.

6/3: Marcus höll sig på 1.35/1200 med honom idag och det var jättefint som hästen löste sitt jobb. Det finns massvis inombords den här men tränaren har inte så bråttom med hästen eftersom det i första hand är treåringssäsongen som gäller för honom. – Det är en From Above, det kan man inte bortse ifrån; de brukar behöva lite mer tid för att stabilisera skelettet än de vassande nya hingstarnas avkommor men vi väntar gärna och vinner Kriteriet med den här, sa Marcus.

28/2: Idag visade han cirka 1.37/1200 i andra heatet och det gör han felfritt och med bra puls. Vi har tänkt att hålla oss kring 1.40-strecket ett tag till men han är lite för bra för det. En riktig flygmaskin i vardande.

15/2: Bästa syskonet heter Felicity Shagwell: 6 segrar, 11,5ak – 1 175 000 kr. Nugget Zon är något så ovanligt som en tidigt utvecklad hingst efter From Above, vad månde bliva? En riktig kanonhäst i vardande som Marcus gillar skarpt.