Projektbeskrivning

MAJOR TALLMADGE

År: 2015

Administration: Stall MARLIN – AB

Stam: Valack e: FROM ABOVE – OVERWORKED

Exteriörsiffror: 544443

Säljstatus: Inga andelar till salu för dagen

Skötare: Nathalie Wiberg

Veckokommentarer

10/8: Vilken spurt i rikstotoloppet i onsdags! Han kommer allt mer och om det tränas lika fint i början av veckan kommer vi att anmäla till Solvalla och ett av två bra lopp nästa vecka.

31/7: Han tog loppet väldigt bra och kom faktiskt med i ett rikstotoförsök på Mantorp på onsdag trots få poäng. Läget blev givetvis iskallt men hästen duger på V75 om det klaffar och från detta läge får vi jaga fina poäng och pengar.

24/7: Trots att han trampade av sig ett tungt 250 grams framboots i starten så höll han sig på rätt köl och vann säkert och såg fin ut. – Motståndet var skralt men hästen kändes frisk och stark och ska få gå ut i bättre lopp nästa gång. Håller han sig frisk bär det upp i V75 i höst, sa Marcus.

17/7: Han går fint i jobben igen och ska starta på onsdag. Vettigt läge och motstånd, så trots avsaknad av banjobb efter sjukdomen kan han säkert vara med och kriga.

10/7: Han är i full gång igen och gick maxträning igår. Vi är nöjda med hur han ser ut och tränar på nån vecka till innan vi startar igen.

26/6: Han fortsätter att vara fin men blodprovet som vi fick svar på idag visade på låga vita och en avtagande infektionsbild. Så han har mått bra av att få ta det lugnt en vecka efter Tingsryd och kommer att få en ny lugn vecka innan träning i slutet av veckan. Förhoppningsvis är han då frisk igen och kan laddas för nya starter. – Hästen känns ju så sjukt förbättrad i övrigt så det var ju på sätt och vis skönt att få reda på att han inte var bra senast, en smart häst som bara sket i det när han kände att det inte funkade, sa Marcus.

18/6: Majoren känns som han ska i sanden och vi kan inte annat tro än att hästen bara inte trivdes på Tingsryd. Det blir ny start inom kort.

12/6: Han kändes väldigt fräsch men var bara trög hela vägen. – Han ville ingenting, kanske för att vi bytte huvudlag? Eller så saknade han Nattis som ju är i Boden?, funderade tränaren efteråt. Hästen varken kissade eller drack på hela resan så det kan helt enkelt ha varit så att han bara saknade sin skötare – pulsen var väldigt låg så han var inte sjuk.

10/6: Han var kanonfin i sanden igår och trots dåligt spår på fredag måste vi tro på bra chans.

5/6: Han jobbar på fint i sanden och vi siktar på Tingsryd nästa fredag.

21/5: Majoren såg helt klart bättre ut på den här balansen, efter omlagd träning. Rikard var supernöjd med honom och han ryckte aldrig tussarna. Den här hästen kommer att speeda genom klasserna i år bara han får vara frisk, sa Lindgren.

15/5: Vi testade och anmälde till Solvalla på onsdag. Hästen ska vara klart förbättrad med omlagd träning men det kan fattas lopp eftersom han inte gått fortare än 1.40 nånting efter förra starten

8/5: Han känns riktigt bra i sanden men kommer att få några veckor till på sig att ställa om i det tunga materialet. – Han kan inte springa och fuska nåt i träningen längre, det märks. I djupsanden måste han jobba korrekt och det ska bli mycket spännande att se hur mycket han kan förbättras med omlagd träning, sa Marcus.

1/5: Han är frisk igen och gick lätt i sanden idag. Full sula nästa vecka så ser vi hur det verkar innan vi anmäler igen.

24/4: Han kändes väldigt bra i djupsanden igår men dessvärre blev han lite trött redan på femte intervallen och pulsen var ovanligt hög efteråt. Vi kollade halsen idag som inte var slemmig men väl rödknottrig så han får fem dagars medicin innan vi kör på igen.

17/4: Han är hur fin som helst i djupsanden och behandlingen gjorde susen efter senaste starten. Nu är det utedrift och tung träning som gäller. – Jag vill helst matcha över 1640 ett tag också eftersom det sliter mindre på framknäna, sa Marcus.

10/4: Dessvärre galopperade han som slagen på upploppet och Kevin fattade ingenting efter loppet. – Han kändes skitfin och varvet kvar trodde jag på seger, sa kusken. Men det var ömma knän efteråt som är behandlade och nu ändrar vi upplägg. – Han flyttade ut på utedrift i måndags och kommer nu bara att tränas lätt i djupsanden, aldrig snabbare än 1.50-fart, mellan starterna pga sköra knän. Hästen har känts dunderfin i jobben på slutet så vi får testa att dra ner på träningen och starta istället, sa Marcus.

2/4: Veckans träning har varit kanonfin och på lördag blir det intressant från bricka 1 på V75. Hästen är startsnabb och ska få ett halvstängt norskt för första gången. Rikard får order att bara släppa till nån av de två bra, för Marcus vill helst se honom i rygg ledaren. Men lucka till slut ska vi kunna ta en finalplats, kanske till och med kriga om segern eftersom hästen är mogen att rekordsänka ganska så rejält.

27/3: – Han känns underbar, helt klart bättre än tidigare, sa Marcus. Med lite flyt och rätt upplägg tjänar han lätt en halv mille i år.

19/3: Han öppnade snabbt och släppte i första sväng, luckan kom i slutkurvan och avslutningen var fin på nya rekordet 14,1 full väg. Men det här loppet i kroppen bör han vara riktigt bra nästa gång, ev testar vi på V75 i Malmö 4 april.

13/3: Han har känts kanonfin i jobben och ska starta i Malmö på onsdag. Det blev ett perfekt läge och vi siktar på att köra barfota bak nu. – Visst kan det behövas ett lopp för att vara helt på topp efter sjukdomen men han brukar vara bra direkt efter vila, sa Marcus.

6/3: Han har varit sjukt fin i veckans bägge träningsjobb och det lär bara behövas en veckas full träning till innan vi kan starta honom igen. När det lossnar för den här bär det iväg igenom klasserna säger tränare

28/2: Han har nu flyttat och ser ut att trivas som fisken i vattnet. På måndag blir det full träning igen och sedan lär vi kunna starta på några veckor.

21/2: Majoren blev behandlad i framknäna igår och ska vila tills flytten till Veka, den nya gården, i mitten på nästa vecka. Sedan sätter vi full fart framåt igen för den här hästen har mycket att hämta i år om det klaffar lite.

16/2: Dessvärre fick han dödens och därifrån blev det för tufft, galoppen kom som ett brev på posten in på upploppet. – Hästen är ursäktad men jag tror ändå inte att han tävlade på topp igår så vi kollar upp honom till veckan, sa Marcus.

12/2: Majoren tränade fint igår och har spår 3 i V75 på lördag. Det ska bli intressant, hästen är bra nog för att klara sig långt på rikstoton om det klaffar.

7/2: Han verkar fortsatt fin och eventuellt anmäler Marcus till V75 på nytt, nästa lördag är det 2640 volt på Mantorp i hans klass. – Jag har inte bestämt mig ännu men han klarar de flesta spår i volt i alla fall, sa Marcus.

2/2: Så försmädligt! Efter en superfin värmning steg våra förhoppningar men dessvärre slutade det med galopp efter 100 körda. – Han tappade ett beslag på frambenen och tappade balansen, synd för han kändes väldigt fin annars, sa kusken. Vi kommer snart igen!

28/1: Majoren drog bricka 10 på lördag och tränade mycket bra i morse. Marcus testade norskt men det blir inga ändringar på lördag som det låter.

24/1: Han tog loppet bra och nu går vi för V75 nästa lördag.

19/1: Ja, men det var ju väldigt trevligt igår! Den största dramatiken för dagen var att han tappade en tåvikt i värmningen, som kom farande med en faslig speed nära viktiga delar på kusken så att säga… Men vi satte dit nya och i loppet var hästen omutlig från dödens! – Han fick ett bättre steg med tåvikterna och sammantaget tycker jag äntligen att han såg ut som det är tänkt idag. Nu blickar vi framåt, den här tror jag blir bra, sa tränarn.

14/1: Han tränade riktigt bra i ett par heat på banan igår och ska bli intressant att se på lördag i ett av ramloppen till V75. – Han får lite annan balans nu och jag tror att första 1640a kan vara mycket intressant. Den här hästen har hittat stilen nu och jag ser fram emot en riktig sk ”From Above-säsong” nu som femåring. De hästarna brukar vara redo för stordåd då och så är det nog här med som det känns, sa tränarn.

1/1: Han har fått ta det lite piano nu över jul och nyår och bara gått ett jobb i veckan samtidigt som vi avmaskat och vaccinerat. Men han tränar mest ett tufft pass i veckan som standard numera så han ska inte tappa direkt något på det.

20/12: Majoren tog spets och släppte och såg sedan segerfarlig ut över upploppet men blev dessvärre avslagen precis innan mål. En andraplats som gav 35 000 kr till högt odds var dock inte fy skam och nu är vi på rätt väg verkligen. – Äntligen har han börjat lossna rejält, det finns både styrka och speed i honom och nu börjar kroppen hänga på, sa Marcus.

12/12: Han svarade för en fin comeback som tvåa ute i spåren sista varvet och nu är han anmäld till V86 på Åby i nästa vecka.

1/12: Det börjar se riktigt bra ut igen efter sjukdomen i samband med Hamburg-starten i oktober. Vi lade om träningen efter den resan och nu börjar han verkligen hitta spänsten. – Han blir intressant framöver, sa coachen.