Projektbeskrivning

LISTAS TERMINATOR

År: 2016

Administration: Stall MARLIN – EASY

Stam: Sto e: FROM ABOVE – I AM LAVEC

Exteriörsiffror: 534434

Säljstatus: Det finns nu tre 1/20-delar i tävlingsrätten fram till 221231 till salu för erbjudandet 12 500 kr per andel. Riktigt tillbud!

Skötare: Linnea Engström

Veckokommentarer

20/11: Vi tog det lite lugnt i början av veckan pga att hon hostade. Men det kom inte åter och halskollen var bra. Hon tränade jättefint idag och mest troligt blir det ett stolopp för fyraåringar nästa helg som genrep inför Solvalla-finalen.

14/11: Hon är på väg uppåt i form och är startklar igen, var hon kommer ut som genrep till finalen i december är dock inte klarlagt ännu.

6/11: Trots all strul som blev så spurtade hon förbi hela fältet på upploppet i onsdags och kan nu titulera sig Solvalla-vinnare! Vi behandlade om hennes bakknän idag och det finns bra lopp framöver innan finalen i MC på Solvalla 9/12 med 100 lax i första. – Hon vann ju försöket nu och vi laddar för final, sa Marcus. Hon är peppar, peppar frisk nu och under utveckling.

30/10: Hon kändes skitfin idag och startar i nytt sprinterlopp för ston på onsdag på Solvalla. Formen känns som att den sitter och vi hoppas att hon har bättre styrka nu med lopp i kroppen.

23/10: Vi tog och behandlade hennes bakknän och nu är hon igång lite lugnt igen. Nästa vecka blir det full gas och det är meningen ny start 4-5 nov.

16/10: Hon kändes som en vinnare på baksidan, sa Kevin, men när Samuelsson knuffade ut henne i tredjespår in i svängen gick luften ur henne och Terminator fick nöja sig med en fjärdeplats. Pulsen var mycket låg men hon blev lite muskeltrött efter vilan. Ny start inom 2-3 veckor, hon ser fin ut!

12/10: Hon är med i listan på torsdag och gör debut över korta häcken. I dagens snabbjobb sa tränaren att hon äntligen var som innan borrelian på våren 2019!

9/10: Hon gick en vässning i backen idag med Den of Warlock och hade samma puls som han så nu är det dags att anmäla igen. Troligen startar hon i Kalmar nästa vecka.

2/10: Hon är klar för full träning igen och ser lysande ut. Om ca 10-14 dagar kan vi trycka till henne för start igen. – Hon har så mycket ogjort den här, bara det slutar att småkrångla för henne med diverse så ska ni få se, sa Marcus.

26/9: Hon har redan gått motion och tränar normalt nästa vecka.

18/9: Tyvärr blev hon förkyld och kan tyvärr inte vara med på lördag. –Det ser inte allvarligt ut och förhoppningsvis tränar hon igen i slutet av nästa vecka, säger Marcus.

11/9: Hon har verkligen hittat formen nu med starterna och glänste rejält i dagens backjobb. Det blir troligen start nästa helg enligt planen.

4/9: Hon hade ett svårt spår med dansk kusk och tappade från början. Det går inte att ligga efter tilläggshästarna in på upploppet men hon gick bra i speedkörningen och slog nytt rekord. – Jag tyckte att hon såg klart rappare ut än tidigare och vi ska ut i nytt lopp inom kort, sa Marcus. Listas har nu startat sig in i rätt form och ska nu vara redo för att tjäna snabba pengar bara det klaffar lite i loppen.

28/8: Hon har jobbat på fint efter Eskilstuna och nu blir det V86 i Göteborg nästa onsdag. Ett spännande lopp där stallkamraten Sweet Eloise ser ut att bli värst emot.

18/8: Hon var fin i värmningen men i loppet fungerade det inte barfota på den väldigt lösa och knepiga banan. – Hon bara halkade och for och galopperade direkt bakom bilen. Jag körde ca 17,5/2000 efter galoppen för att ge henne ett lopp men det stämde inte hundra pga banan, sa Marcus.

15/8: Allt verkar bra efter senast och det blir ny start på måndag, första gången vi testar henne barfota runt om!

10/8: Hon skötte sig bra i comebacken och blev knappt slagen tvåa från dödens och ca 1.14 sista varvet. – Det var Fox Creek Wines obesegrade syster som slog oss och detta var en bra comeback med låg puls efteråt, sa Marcus. Hon kommer att gå framåt väldigt med loppet i sig och efter nästa lopp bestäms om vi går för derbykval eller om vi väntar in BC som kommer lite senare i höst.

31/7: Hon gick 1.19/2100 på riktigt bra sätt idag och ska starta inom kort. Det finns några andelar kvar ännu och priset 7 500 kr per andel gäller tills hon startar igen. – Nu känns hon verkligen redo och barfota runt om i derbykvalet ska det blir spännande att se hur långt hon räcker, sa Marcus.

17/7: Hon gick ett första fulljobb här idag och Marcus var jättenöjd. Hon känns riktigt fin efter uppehållet och än har tränarn inte gett upp hoppet om derbystoet. – Men oavsett om vi hinner med där eller inte så har hon en mycket bra höst och vinter framför sig, sa Marcus. Vi har sålt tio andelar i henne nu på ett par veckor och priset 7 500 kr står bara kvar juli ut, sedan anpassar vi priset mer efter marknaden…

10/7: Hon gick sitt första snabbjobb på fem veckor idag och det var ett mycket mäktigt intryck. Vi smyger upp henne i full dos under nästkommande veckor och nu är det dags för den här att få blomma ut inom kort! – Det var länge sedan vi hade en starthäst till salu för så lågt pris och så hög potential, sa Marcus.

3/7: Nu är hon igång och tränar igen, allt ser bra ut och ibland kan ju vila vara ett vapen. Terminator är blank som en spegel och ser ut att ha gått framåt med vilan. Nu joggas hon upp och går snabbjobb i slutet av nästa vecka. Comeback i början/mitten av augusti så hon får lopp i kroppen innan kvalet till derbystoet.

26/6: På måndag börjar hon träna igen, nu blir det spännande! Marcus säger ju att detta är vår bästa fyraåring…

18/6: Det såg mycket bättre ut vid dagens böjprov och veterinären trodde att hon är helt återställd efter ledvrickningen om en vecka. – Hästen ser otroligt fin ut för dagen, har äntligen satt rätt sommarpäls och vi kanske får tacka högre makt för att hon vrickade sig; den lilla vilan verkar vara precis det hon behövde, sa Marcus, som tror väldigt mycket på den här märren inför framtiden. – Hon är som en blandning mellan Hierro Boko och Bula Bula Am…

11/6. Hon kollades av veterinär idag och det fanns absolut inga fel alls på senor och ligament. – Det är bara en vrickning som är över inom 7-14 dagar, sa hon. Det ser bra ut, säger Marcus och detta är inget avbräck att tala om, hästen mår säkert bara bra av lite vila efter en riktigt tuff träningsperiod innan. Vi får se hur det blir med den närmaste matchningen men hon vilar några dagar till och sätter sedan full fart för att hinna i toppform till Derbystoet.

5/6: Dessvärre var hon tjock och öm i en framkota i förrgår men det har redan blivit bättre och vi tror inte att det är farligare än att hon har vrickat sig eller fastnat lite i boxen under natten. Kollas med veterinär inom kort.

1/6: Listas Terminator är ny andelshäst hos stall Marlin, där vi av en hästägare fått chansen att köpa in tävlingsrätten i den här jättefina From Above-märren för ”inga pengar alls”. Hon avslutade mycket starkt från kön senast på Solvalla som fyra och laddas upp mot sommarens och höstens stora lopp för ston i årgången. – Hon är inte vässad alls ännu och vi är rätt säkra på att hon har kapacitet för att vara med i årgångsloppen barfota runt om när toppformen nalkas framåt, sa Marcus