LET’S PACE

År: 2021

Administration: Stall MARLIN – KB

Stam: Sto e: ORLANDO VICI – ISLAY BROLINE

Exteriörsiffror: 455443

Säljstatus: SELECT – TR till 261231. Det finns andelar till salu – kolla HÄR.

Skötare: Nathalie Wiberg

Veckokommentarer

Under fyra fredagar i oktober/november testar vi att skicka ut veckorapporten via adminbolaget Asap KB och deras nya tjänst för information till hästägarna.

20/10: Hon gick ett rejält trippelheat mot äldre hästar i tisdags och efter det tävlingsskoddes hästen med sikte på debut under november. Hon får det lite lugnt en vecka efter skoning, har visat sig vara lite känslig direkt efter att man verkar fötterna på henne, men i övrigt är allt tip-top på den här damen. – Det finns bl a ett perfekt stolopp för tvååringar hemma i Halmstad i mitten av november som det kan bli tal om, sa tränaren om vår fina häst.

14/10: Hon är dunderfin för dagen och Marcus säger att det kan bli start nu om det dyker upp lämpligt lopp. – Men huvudspåret är att köra på med rejäl träning ett tag till egentligen, sa Marcus.

6/10: Hon var lysande fin i testet i måndags och Marcus höll bara i sig efter 1.20/1600 i spets. – Det var åkandes och jag tycker att hennes teknik är femstjärnig även i tävlingsfarter. Hon verkar ha tagit jobbet bra och nu får hon en standardvecka hemma på gården innan vi tar ställning till vad vi gör härnäst, får hon kan ju springa en 1.16-tid över kort distans redan nu och om hon håller sig så här fin under oktober kan det bli tal om start redan i år, sa Marcus.

29/9: Hon har jobbat på bra och nu siktar vi på att ta med henne in för ett lättare sulkyheat mot Heja Ha på banan innan tävlingarna på måndag.

22/9: Idag gick hon ett motsvarande trippelheat ute på rakbanan/rundbanan på Veka. Det sista heatet gick efter 1.25-1.30 per intervall och hon var riktigt fin. – Pulsen skvallrar också om att hon har kommit rätt långt och dessutom återhämtat sig helt efter kvalet, sa Marcus. Nu jobbar vi på henne rejält här ute ett tag så får vi se om några veckor om det känns rätt att dra in henne till banan för nytt banjobb eller hur vi gör. – Hon bestämmer själv och huvudplanen är att mangla ner henne i 1.18-1.19/1600 innan vinterträning med sikte på mycket tidig start under 2024, sa coachen.

15/9: Hon har gått lugna jobb på rakbanan denna vecka och bekantat sig mer med sin nya miljö. – Helt underbar liten häst, var Nattis omdöme om sin nya passhäst. Nästa vecka kör vi nog lite tuffare med henne för att pejla lite läge.

8/9: Hon var ju ensam tvååring i kvalet och fick springa helt själv hela vägen. Janne körde 1.24 exakt hela vägen och det var en väldigt enkel utmaning. – Ingen idé att jaga runt henne när det blev så där, sa Hansen som var nöjd med sin passhäst. I onsdags flyttade hon så ut på Veka och får Nattis som ny skötare. – Lillan var fin i första lugna jobbet idag och det kommer att passa henne perfekt att träna på den rakbanan och bo på landet, sa Marcus. Vi jobbar på och tar det lite lugnt nu efter foderbyte mm så ser vi om en månad eller så om hon är redo att göra någon start redan i år eller om vi väljer att förbereda för tidig start 2024.

1/9: Nu är hon mycket bättre och på måndag blir det kval!

25/8: Nä, Marcus valde att stå över kvalet nu på måndag eftersom hon varit inne i en liten växtperiod och vänt precis. – Men hon är redan bättre och jag skulle nog tro att vi nästa fredag kommer att säga att hon är redo att anmälas, sa coachen. Inget ovanligt med tvååringarna att det går lite upp och ned i fräschören.

18/8: Hon har fått det lugnt en vecka, en och en halv efter senaste sulkyjobbet och bara gått i hage och tränat motion. Så idag när hon gick sitt intervalljobb var hon inte lika bra som vanligt. – Vi ser på måndag om det är läge att anmäla till kval direkt eller om vi väntar lite till med den här superfina tvååringen, sa Lindgren. Inget ovanligt att en unghäst kan ha en dålig dag ibland så vi avvaktar helt lugnt till på måndag.

11/8: Hon gick ett dubbelheat i sulky på banan idag och det gick ca 21,5-1.22 i bägge. – Janne som körde var dundernöjd med henne och pulsen var otroligt låg. Nu laddar vi för att kvala henne hemma den 28/8 om inget händer, sa en glad tränare efter jobbet.

1/8: Förra måndagen gick hon sitt första sulkyheat och trots regntung bana gick hon 22,5/1600 i spets på riktigt bra vis. – Hon har tagit det bra och tränat fint på rakbanan efteråt så nu ligger planen på nytt sulkyheat antingen måndag 7e eller torsdag 10e aug, sa Marcus.

21/7: Hon har varit dunderfin under veckan, dels med ett trippelheat på banan där det gick 1.27 i tredje heatet och då dånade hon iväg i 1.15-fart sista biten och utmanade Adiago Trot som ju trots allt gått 1.11 och tjänat över en mille. Idag gick hon intervaller på rakbanan i lugnare stil men var lika fin. – Vi planerar för ett första sulkyheat på måndag om inget händer, det ska bli intressant, sa Marcus.

14/7: Hon var skitfin i intervallerna i måndags men det blev bara intervaller på rakbanan igen igår eftersom vädret ställde till det lite. – Vi kör banjobb på måndag istället och är hon som vi har tänkt då så kommer jag att planera in hennes första sulkytest inom kort, sa Marcus.

7/7: Hon är tillbaka i träning och ser lika fin ut som vanligt. Det blir banjobb i slutet av nästa vecka. – Ja, vi får ta ett trippelheat till nu efter förkylningen och skjuta upp sulkytestet lite, sa Marcus.

30/6: Tyvärr fick vi ställa in dagens arbete pga hosta. Hon får vila över helgen så ser vi men vi räknar med fulla jobb redan i slutet av nästa vecka.

26/6: Hon gick sitt femte banheat i livet idag och hon löste nu 1.29 utvändigt om ledaren i sista heatet som om det vore en piece-of-cake. – Det är en grym häst helt enkelt, sa Lindgren.

23/6: Hon var fortsatt jättefin på rakbanan idag och det blir nytt trippelheat i nästa vecka, om inget händer. – Och följer hon planen även fortsatt är detta det femte tuffare heatet på banan så det kan bli tal om sulkyjobb under SM-veckan, sa Marcus.

16/6: Hon var minst sagt grymt fin i veckans trippelheat och om allt går som det är tänkt nu så blir det rakbana två gånger nästa vecka och sedan letar vi fram en liten sulky åt henne och testar. Håll tummarna!

9/6: Hon gick på rakan i tisdags och var fin. Idag höjde Marcus farten rejält på de tre sista intervallerna och det var ett kanonjobb. – Ja, så fin som hon var idag ser jag verkligen fram emot nästa veckas trippelheat, sa en märkbart nöjd och lycklig tränare efter jobbet.

2/6: Ja, inte var hon sämre nu när hon igår fick gå sitt första trippelheat i livet. Det sista gick efter 1.30 och det gjorde hon väldigt lätt. Planen är lite rakbana nu och sedan nytt trippelheat om 14 dagar. – Om hon fungerar lika bra då och sänker pulsen ytterligare ca 5 slag så kommer vi därefter att planera för ett första sulkytest, sa en mycket nöjd tränare efter veckans banjobb.

25/5: Var hon grym senast så var hon magisk på banan denna veckan! – Det blev 28,5/1600 i spets i andra heatet vilket betyder ca 23,5 i en sulky, sa Marcus. Hon löser det väldigt bra och får trumma på rejält nu och banjobb var 10-14 dag ett tag framåt.

18/5: Hon var grym på 1.31/1600 ytter om häst i lördags och har fortsatt fint i standardträningen efter det. Pace-märren ska gå nytt banheat i början av nästa vecka enligt planen. – Hon är skitfin, passa på att hoppa på henne så länge hon inte kommit ända till kval eftersom prislappen än så länge är låg, sa coachen.

5/5: Hon gick 32,5/1600 utvändigt om häst igår i andra heatet och var skitfin på det på ren svenska. – Hon gör allt rätt, sa Nygren som körde. – Hon ligger före alla våra tvååringar vid samma tid förra året, detta utan att vi pressat henne det minsta, sa Lindgren. Visas på uppvisningsdagen nästa lördag, det finns några delar kvar…

28/4: Hon har jobbat på fint i lugna heat mellan 1.45-1.50 ett par gånger den här veckan. I nästa vecka planerar vi att köra i rätvarv med unghästarna igen. Spännande!

21/4: Hon jobbade på riktigt bra i ett lugnt dubbelheat på banan igår med 1.47/2000 m i bakvarv som snabbast. – Vi släppte av henne lite för första gången och då var hon rapp och fin på 1.30 sista 200; hade vi velat så hade hon enkelt sprungit i 1.20-fart till slut. Det här är en stor talang som också har rätt psyke, sa Lindgren lyriskt efter gårdagen. – Hon är minst lika talangfull som våra tidigaste tvåårsmärrar förr om åren, då tänker jag speciellt på Miss America och Pin Kronos. Inom kort kommer hon att gå mycket fortare på banan, än veckans facit…

14/4: Hon gick sitt första trippelheat på banan igår och lekte sig fram till 1.40/1600 i tredje heatet med låg puls. – Den här är verkligen fin, sa nestor Nygren som körde. Vi jobbar ner henne i tider löpande så att hon förhoppningsvis är redo för 1.30 vid uppvisningsdagen den 13e maj.

7/4: Hon har jobbat på riktigt fint på banan och backen under veckan och nu har Marcus tänkt öka takten. – På torsdag planerar vi att köra ett första trippelheat på banan med båda våra fina tvååringar. De är rejält förberedda och nu inleder vi marschen ner mot 1.30 i maj. – Om de visar sig hålla för pressen och starta som tvååringar vet vi sedan under juli månad, sa Marcus.

31/3: Hon ser underbar ut och i dagens backintervaller var hon toppfin. Nästa vecka ska hon fortsätta med ett pass i backen men även gå ett pass på rakbanan. – Efter påsk ska vi köra lite rappare på banan om inget händer, sa Marcus om den lovande unghästen. Det är verkligen en fin häst detta!

24/3: Hon har tränat på jättefint även denna vecka och idag värmde hon upp med 1.50/2000 på banan och gick sedan tre intervaller i backen efter samma tempo. – Hon dansar fram och är osedvanligt stark och fin i travet så här tidigt i livet. Jämfört med de finaste ungston vi haft som tvååringar tidigare är denna faktiskt i särklass, sa en väldigt imponerad tränare efter dagens jobb i regnet. Det ska bli väldigt spännande att se om det betyget står sig fram i maj då Marcus säger att han ska börja låta henne känna på trippelheaten i 1.30-fart…

17/3: Hon gick sitt tredje lugna pass i backen för sitt liv idag och hon var lika fin som vanligt. – Det är en störtmysig häst med ett fantastiskt framsteg detta. Hon blir mycket intressant att följa utvecklingen på under våren, sa en lyrisk tränare efter veckans jobb.

14/3: Idag gick tvååringarna sitt första riktigt rappa snabbjobb, där de visade 47,5/2000 m i bakvarv i andra heatet. Det gjorde hon enkelt och det här ser mycket spännande ut inför framtiden. – Hon är intressant stammad men har framför allt ett underbart steg och lika härligt psyke; helt klart en ovanligt fin tvåårsmärr, sa tränare Lindgren.

1/3: Dear Friends trekvartssyster Lets Pace är ny andelshäst i stallet. Tvååringarna har jobbat på fint hela vintern och började med snabbjobb för en månad sedan. I början gick de bara kring tvåminuter eller överkant men nu börjar de vara redo för att inleda sänkningen ner mot 1.30-strecket som planeras att bräckas i maj. Mamman Islay Broline tjänade själv över en halv miljon och har lagt en del skapliga hästar. Blodkorsningen Orlando Vici på Pine Chip-sto har förutom vår egen kändis, sexfaldiga miljonärskan Dear Friend, även producerat hästar som 1.10-travarna Porthos Amok och Shocking Superman. Helt klart dunderintressant! – Löpsteg och exteriör är också av toppklass på den här, sa Lindgren som start.