Projektbeskrivning

IMPERIAL WINE

År: 2019

Administration: Stall MARLIN – KB

Stam: Hingst e: NUNCIO – SWEET HOME ALABAMA

Exteriörsiffror: 445433

Säljstatus: Inga andelar till salu för dagen

Skötare: Urban Johansson

Veckokommentarer

16/4: Han var grym på rakan i måndags men blev sedan lite ful i benen och har bara joggats resten av veckan. Allt ser bra ut nu och det var säkert bara nåt skit i kroppen, det brukar kunna bli så där då. – Men han blir starkare i kroppen och fick rödljusbehandling tisdag-torsdag och idag såg han skitfin ut igen. På måndag blir det nya intervaller på rakbanan, som snabbast gör de bästa tvååringarna 1.30/500 på den lite tyngre rakan, sa Marcus.

9/4: Han utvecklas starkt och gick 1.31/1600 med 1.27 sista 500 i spets mot Nuncio-brodern Cobra Kai utvändigt igår. Det var riktigt fint och nu går vi över och börjar köra rakbaneintervaller två gånger i veckan med unghästarna från och med nästa vecka. – Sedan blir det dubbelheat 1600 ungefär varannan, tredje vecka under våren och försommaren, sa Marcus. Den här gillar vi skarpt.

2/4: Det första banjobbet över 1600 i två heat gick väldigt bra! När kamraterna galopperade bort sig fick han springa själv men det bekom honom ingenting och det blev 1.35/1600 med 1.30 sista 500 på riktigt bra sätt. Inget trött alls enligt kusken och den här gillar vi skarp

26/3: Ja, han gick ett lugnt banjobb denna vecka och nästa ska han vara redo att gå sitt första dubbelheat över 1600.

19/3: Han har blivit frisk igen och joggats hela veckan. Nästa vecka blir det banjobb igen och veckan därefter ska han vara redo att möta Cobra Kai igen och sänka sig ytterligare.

12/3: Han gick lite bättre än 1.36/1200 med 1.28 sista 500 förra veckan men har varit lite snorig denna. Ingen fara på taket men det blev inga snabbjobb nu. Nästa vecka lär han vara åter i träning som vanligt den här fina hästen. – Han har verkligen utvecklats, det känns även i motionskörningen att det är en riktig häst, sa Marcus.

26/2: Han fortsätter att övertyga och idag körde vi distansjobb med tvååringarna för första gången, när banan äntligen var riktigt fin. – Det blev 37,5/1200 i andra heatet och på det låg han bra i puls. Det kändes som att han är redo att sänka sig ganska rejält inom kort, sa Marcus. Nuncio ser bra ut…

12/2: Han trummar på och Jonas var lyrisk i banjobbet igår då han visade 1.30/300 m med lätthet i väldigt fin stil. Den här gillar vi!!

5/2: Han blev frisk fort och känns jättefin. Han drog till med 1.35/300 i speeden med bl a Cobra Kai idag och den här gillar vi skarpt. Det blir inga distansjobb innan banorna är normala igen.

29/1: Han har haft lite hög temp mm den här veckan så det har inte blivit några speedjobb, bara motion och skritt. Vi tror säkert att han är som vanligt igen på måndag.

22/1: Nu har han gått sitt första riktiga banjobb och detta på bästa sätt. Vi körde mellan 1.50-1.55/1200 i två heat i bakvarv och som snabbast pinnade han på en speed i 1.40-tempo. Inte illa! – Den här känns väldigt komplett som häst, stor och rejäl med bra teknik, sa Marcus Det enda är att han har vuxit så in i bomben att han idag är lite för tung för sitt hjärtas skull.

15/1: Han har vuxit på sig rejält över uppehållet och både blivit högre och grövre, framför allt. I första jobbet igår var hästen skitfin och detta är helt klart en stor plusvariant!

8/1: Han är i full gång igen och i nästa vecka kommer vi att köra lite speeder med honom, om inget händer innan dess. Han har mått riktigt bra av en lite lugnare period och är nu riktigt fin igen.

23/12: Han var lite förkyld under december men har nu gått fullt sista veckan. Det blir lite vila över helgerna men sedan sätter vi full fart igen. Han får kanske börja med lite snabbjobb redan i januari men troligast får han börja med några pass av fartlek först och snabbjobb 1 feb.

4/12: Nu är han uppe på full dos och kommer att trampa på så fram till juluppehållet. Sedan blir det successiv ökning och fortkörning från 1 feb.

20/11: Han trummar på och är en av dem som först blir redo att börja trampa på 1200 m i lite fart här under december.

6/11: Han jobbar på och det finns inget negativt att anmärka. Det dröjer en månad till i alla fall innan vi börjar gasa lite korta speeder.

23/10: Nu är han uppe på fyra varv om dagen och inom ett par veckor flyttar han upp till 5 km. Allt ser bra ut, riktigt mysig och fin häst.

9/10: Han trummar på och går 3-4 km per dag

26/9: Ja, inga konstigheter. Han är fin!

18/9: Han är uppe på 2-3 km om dagen och sköter sig bra.

11/9: Det går som på räls men än så länge har han inga skor och vi får avvakta med superlativen tills han kommit lite länge. Troligen skos han redan i nästa vecka och sedan börjar vi marschen mot snabbjobb i februari!

28/8: Han sköter sig väldigt bra överlag och kommer att tömköras ytterligare en vecka innan vi testar vagn på honom. En riktig kejsare som typ!

21/8: Vi hämtade hit honom igår och det handlar om en stor, välväxt och fint hingst. Trevlig verkar han också. På måndag inleder vi med tömkörningen!

31/7: Den tvåårige brodern blev trea på en 1.14-tid på Jägersro i tvååringsdebuten i tisdags. Imperial Wine har snart gått klart sommarbetet och kommer till oss på inkörning om ca 2 veckor!

5/6: Den tvååriga brodern till Imperial kvalade på 20,2 i Danmark under veckan och den imponerade rejält.

1/8: Uppfödaren har valt att samarbeta med oss och Marcus har godkänt exteriören på den här mycket tilltalande hingstungen med två riktiga champions som föräldrar. Han kommer i träning 15/8-2020 och står kvar utan kostnad hos uppfödaren fram till dess.