Projektbeskrivning

HEY BROTHER

År: 2016

Administration: Stall MARLIN – KB

Stam: Valack e: WEINGARTNER – WINDSOR GIMECREDIT

Exteriörsiffror: 545443

Säljstatus: Det finns 1/20-andelar till salu för 1 000 kr per styck

Skötare: Evelina Petersson

Veckokommentarer

10/8: Han har återhämtat sig nu men Marcus anser att den här hästen visar för dåligt psyke för att vara i ett proffsstall och åka på tävlingar. – Han bör säljas till en mindre amatörtränare med mycket tid och kunskap. Det finns fart och kapacitet i hästen men som han är nu finns ingen chans att han ska kunna föda sig i ett proffsstall, sa Marcus. Vi tävlar inget mer med hästen utan kommer att skicka ett mejl till samtliga ägare under veckan, där man erbjuds en vettig kompensation inför framtiden. – Det är ju enligt Easys regler 80 procents majoritet bland ägarna som avgör saken men vi tycker inte att han ska tävla mer för oss, sa Marcus avslutningsvis.

31/7: Ja, vad ska man säga? Hästen har rekord på 1.19 och hade jobbat 1.20 inför comebacken men fick öppna 1.14 första varvet. Givetvis tröttnade han tidigt och vi får hoppas att han tar detta rätt och går framåt. – Vi har pratat med många av delägarna och HB får augusti på sig att bevisa att han ska vara kvar i proffsträning, annars försöker vi hitta ett bra amatörhem till den här trevlige hästen, sa Marcus. Han är en riktigt fin travare men frågan är hon hårdheten finns redan nu för att möta kraven?

24/7: Han fortsätter på det goda spåret och ska nu göra comeback på torsdag i Visby. Det blev bra läge och vi tror att han är startsnabb med bil. – Hästen känns och uppträder klart förbättrat så det blir intressant att se hur det räcker i lopp, sa Marcus.

17/7: Han tog banjobbet helt okej och kommer att starta inom kort. – Ej bestämt när men det blir i juli, sa Marcus.

10/7: Han gick 20,5/2100 på riktigt bra vis igår och det var låg puls och helt rätt intryck enligt tränaren. Det blir antagligen inga fler sulkyjobb innan vi börjar starta och om han tar detta rätt så kan det bli comeback inom tre veckor.

3/7: Han gick lite skarpare på banan idag och var klart bättre nu när värmen avtagit. Dessutom var pulsen låg och fin så nu laddar vi för sulkytest om en vecka.

26/6: Han trivs inte med megavärmen och var ganska slut av sandträningen idag. Det blir bättre nästa vecka när det svalnar av. Ev blir det sulky i slutet av veckan men mest troligt om ett par veckor.

18/6: Jo, men han tar det fint och har nu gått ett par trippelheat på banan och löst det på bra sätt med skötaren. Det ska inte dröja mer än 10-14 dagar innan vi gasar lite tuffare för att se om han är redo för comeback.

12/6: Han tränar på fint å nästa vecka lägger vi på honom utrustning för att testa i ett trippelheat över 1600 på banan, det blir intressant.

5/6: Grabben har blivit stor (se kortet som togs i veckan) och den här fula ankungen är på väg att blomma ut på riktigt. Exteriörsiffrorna har uppdaterats och han har utvecklats klart över Marcus förväntan. – Han ska bli riktigt spännande att träna för start nu, sa han.

22/5: Han kändes uppåt inne på banan i tisdags. Nästa vecka blir det intervaller i sanden.

15/5: Han har gått framåt väldigt bra på slutet och i nästa vecka blir det ett första test på banan.

8/5: Idag gick han sju varv på sanden och hade längre puls än i vintras när han gick tre! Det ser väldigt bra ut och om ett par veckor är han redo för lite test på banan.

1/5: Allt har gått bra och nästa vecka går han upp på full intensitet.

24/4: Han har börjat träna på riktigt igen och har verkligen tagit till sig av vilan ute på gården hos Cissi. Han har lagt på sig rejält med massa och känns fin i träningen. Inom två veckor bör vi bara uppe på maxintervaller.

17/4: Han är tillbaka och har mått bra av att vara på landet ett tag medan han växte så mycket. Nu ser hästen riktigt fin ut i kroppen igen och känns spänstig i lugna farter. Nästa vecka blir det sandintervaller igen och så får vi trimma på ett tag innan det blir dags för banjobb.

3/4: Han har trivts mycket bra med ett litet break i skogen och ser ut att kunna gå vidare till nästa steg nu. Han är tränad hela tiden med tömkörning och tungkörning i skogen men i nästa vecka kommer han tillbaka till oss på travet och börjar i sanden igen.

28/2: Någon vila blir det inte, utan han kommer att motionsköras under en månads tid ute hos vår massör. Där får han lite välbehövligt miljöombyte medans han äter ikapp sin enorma tillväxt. Priset reduceras på så sätt rejält under en månad och sedan är meningen att vi tar hem honom och fortsätter vår träning i början av april.

17/2: Hey Brother känns fin men eftersom han har vuxit så våldsamt på sistone och snart är störst i stallet känns det inte som att den rätta orken finns där i distansjobben. – Han har varit jättefin i intervallerna men idag när vi körde distans märks det att det fattas ork. Han skulle nog må bäst av 1-2 månaders hage och stort matintag för att hinna ikapp den stora kroppen. Att starta just nu är dödfött men det är en fin och trevlig häst som alldeles säkert blir bra om han får lite tid på sig. Vi ska kolla upp ett bra och billigare alternativ för ett par månaders vila, vi återkommer till alla delägarna senare under veckan, sa Marcus.

14/2: Han verkar fin i jobben igen och Marcus siktar på ny start inom 10-14 dagar.

7/2: Vi gav upp och böt tillbaka till hans gamla foder och då började han äta igen. Vi har kört igång träningen igen och han känns fin. Ny start cirkus inom ett par veckor.

4/2: Han får en lugn vecka nu, han skrittas bara nu eftersom han har lite dålig aptit efter starterna. Man får köra don efter person, så i hans fall är det en lugn vecka istället för ett par lugna dagar för de flesta hästar efter en start. Så småningom kommer det garanterat att bli bättre bara vi ger honom den tid han behöver mellan starterna. – Han har ju vuxit något ofantligt mycket det senaste halvåret så starterna han går nu i vinter och vår blir mer av en liten bonus, lite träning inför tiden när han är redo på riktigt, sa Marcus.

28/1: Nu hade han bara 90 i puls och var inte trött efter gårdagens tredjeplats. När Rikard styrde ut honom i andraspår mitt i speedrycken på upploppet så fattade han bara inte vad som skulle göras. Men han kommer allt mer och överlag var det en klart positiv insats tycker vi. Han kommer att få starta på med ca 3 veckors mellanrum nu i början så han hinner ta åt sig både lopp och träning.

24/1: Gårdagens jobb var det bästa hästen gjort så här långt och det kommer att bli lite ändringar i utrustningen på måndag, han bör vara klart bättre än förra starten.

21/1: Han har jobbat på fint nu, måndagsjobbet var bra och sedan får han en vässning till på torsdag eftersom det blir comeback på Mantorp på måndag från spår 2.

17/1: Hey Brother har haft en bra vecka och på måndag tänker Marcus testa av honom lite på banan igen för att kolla om det är dags att anmäla igen eller om vi behöver någon vecka till.

11/1: Han är i gång för fullt och känns fin. Men som hästen har vuxit! Han närmar sig 170 cm-strecket över manken. – När vi avmaskade honom och de andra över jul så formligen badade hans boxgolv i döda parasiter efteråt. Så han har nog haft ett dolt spolmaskproblem som har satt ned honom en del på slutet. Nu är det åtgärdat och allt är ju alltid så mycket lättare när man hittat felet. Vi tränar på lite till innan ny start men allt ser bra ut, sa Marcus.

22/12: Blodproven visade ingen infektion men väl lite problem med muskelaturen. Det är lätt bekämpat genom lite byte i kosten och förändring i träningsschemat. – Så det var ett perfekt provsvar och nu laddar vi om för start i slutet av januari, han kan mycket bättre än i debuten, sa Marcus.

13/12: Kevin var nöjd med värmningen men i själva loppet var hästen bara seg. Han gick aldrig riktigt framåt utan följde mest med som femma. – Vi får kolla upp så att inget var fel på hästen idag, för han ska kunna bättre än så här, sa Marcus efteråt.

9/12: Det blev springspår i Kalmar på fredag. Spännande!

5/12: Han ser bra ut igen men Marcus valde att avvakta lite, det kan bli debut i Kalmar nästa fredag.

30/11: Nu är han normal igen och om måndagsjobbet är bra så anmäler vi kanske till start redan nästa tävlingsdag i Halmstad men hur som helst är debuten inte långt borta.

22/11: Hovslagaren tog lite väl mycket av hoven i onsdags och i dagens jobb var han lite tassig. Han, som många andra, är lite känsliga vid verkning och ibland kan det bli så när man rättar till vinkar på fötterna. Vi avvaktar tills nästa vecka för att se om han gått till sig och därmed är redo för debut, annars får vi lov att vänta lite tills hovarna gått till sig.

12/11: Han kvalade på bra vis i sin ensamhet och kommer nog att börja starta inom några veckor som det kändes igår.

8/11: Inget negativt att tillägga, blir spännande på måndag!

1/11: Det ser bra ut och planen ligger fast för kval nästa måndag.

25/10: Efter herpesvaccinationen förra fredagen har han nu tränat på för fullt igen i slutet av denna och nästa vecka blir det sulkyjobb igen. – Är det lika bra eller bättre än förra gången så blir det kval sedan, sa Marcus.

18/10: Han har fortsatt med en bra vecka och ska ut i ytterligare ett sulkyheat om en dryg vecka.

11/10: Det blev ett trippelheat på banan mot bra hästar igår och det löste han snyggt. Vi siktar på lite sandjobb emellan och sedan nytt sulkytest om ett par veckor. Kval inte långt borta.

5/10: Igår flyttade han upp på gården och ska få träna lite i DW-backen där. Vi siktar på nytt banjobb om ett par veckor och därefter kan det bli kval kring månadsskiftet ungefär.

1/10: Idag gick han ca 1.18/1600 ensam i sulky för första gången och låg glädjande lågt i puls. Det har varit fin utveckling på honom på sistone och planen för kval i okt/nov ligger fast. Den här kan bli en riktig luring framöver, hans teknik och inställning är högoktanig!

20/9: Brorsan fungerar fint och Marcus var riktigt nöjd med honom i backen igår. En vecka till sedan ska det vara dags för första kortvagnsjobbet.

13/9: Han dunkade på rejält i jobben den här veckan och ska nu skos om inför stundande sulkyjobb.

6/9: Efter dagens rusher i backen så låg HB nästan 10 slag lägre än tidigare i puls och han utvecklas bra nu. Nästa vecka blir det ytterligare ett trippelheat över 1600 för honom och därefter ska vi se om det är dags för sulkytest.

30/8: Hey Brother har haft en kanonvecka på banorna och igår avslutade han det tredje heatet över 1600 efter ca 1.24 i långvagn och då gick det i 1.14-tempo sista 200. Han tar sig allt mer och kommer snart att gå sitt första sulkyjobb. – Han är ju lite efter fortfarande men hästen har bländande teknik och ett lika bländande psyke, sa Marcus. Det finns några billiga andelar kvar ännu, snacka om fyndhäst!

22/8: Han har glänst i lugna farter den här veckan och nästa vecka laddar vi på med tuff träning igen.

16/8: Det var tack och lov ingen borrelia, inte heller någon infektion så han blev bara väldigt trött i den nyomlagda sandbanken som var väldigt tung. Vi bombar på nån vecka till innan vi inleder upprappning inför kval.

9/8: Hey Brother har sett riktigt läcker ut på slutet men i dagens jobb noterades han på hög puls efteråt. Han kändes fin och stark i själva jobbet men det var nytt material i sandbacken och det kan vara därför. Vi kollar honom noga de närmaste dagarna så att han inte har någon smyginfektion.

1/8: Han har som bäst jobbat 1.24/1600 i långvagn några gånger (motsvarar ca 1.21 i sulky) och går mest på sandrakan och i sandbacken fortfarande, för att bli stark nog att börja tävla. Han är sent inkörd, han kom till oss som lätt motionerad i april som tvååring och har därför varit ett halvår efter de övriga. Marcus säger att hästen har teknik och skalle för att gå en bit genom klasserna den dagen han är stark nog i kroppen. Vi tränar honom för kval i oktober och tanken är sedan att försöka göra en Adiago-resa med att tävla sig igenom vintern. En lämplig häst för dig som inte vill lägga så mycket pengar på en häst men som ändå vill ha chansen att få nåt bra.