HEJA HA

Skötare: Madde Nordström

År: 2020

Administration: Stall MARLIN – KB

Stam: Sto e: SCARLET KNIGHT – VILJA HA

Exteriörsiffror: 554454

Säljstatus: SELECT – TR. Det är TR tävlingsrätten till 251231 som gäller. Det finns 1/20-del till salu för hästägares räkning a 15 000 kr för dagen – kontakta info@marlincheval.com för mer info.

Skötare: Madde Nordström

Veckokommentarer

Under fyra fredagar i oktober/november testar vi att skicka ut veckorapporten via adminbolaget Asap KB och deras nya tjänst för information till hästägarna.

Det innebär att du som hästägare i ”stall MARLIN – Asap” får informationen kring samtliga andelshästar i stallet. Vill du som extern läsare ta del av informationen får du kontakta Marlin Cheval AB på info@marlincheval.com eller testa och ringa till Marcus Lindgren på 0708-733 337.

20/10: Hon gick 1.20/1600 i spets igår och hade låg puls på det. Men hon var enligt tränaren inte helt 100 i spänsten och vi kommer att rappa till träningen ytterligare på henne nu inför nästa banheat om några veckor. Kval i november är fortsatt planen på vår tanks.

14/10: Hon fick hjälp av osteopaten i tisdags och var sedan som vanligt efter behandling lite stel i gårdagens jobb. Hon kommer att få ett vanligt rakbaneheat på måndag och om allt är som det ska då blir det sulky i slutet av veckan.

6/10: Hon gick runt 1.20 i sulky ytter om häst i måndags och travade fint på det. Vi behöver putsa lite på vissa utrustningsdetaljer till nästa gång som blir redan nästa måndag enligt planeringen. – Hon såg bra ut igår och blir bara bättre och bättre nu när vi börjar rappa till hennes tunga kropp som uppenbarligen är tillräckligt styrketränad för att tåla speederna. Det blir en vecka i backen nu innan vi testar på banan igen men om ändringarna slår rätt ut kan det vara det sista hon går på banan innan det stundande kvalet, sa Marcus.

29/9: Allt har varit bra i veckan och nu planerar vi för ett sulkytest mot Lets Pace innan tävlingarna på måndag. Spännande!

22/9: Hon fick faktiskt testa i sulky igår och gick tre heat i kortvagn för att lära sig. Det snabbaste av tre heat klockades till 1.23/1600 med 1.20 sista 500 och hon travade klockrent och uppträdde som en gammal snabbloppare. – Det enda som fattas i den här pansarvagnen är lite sprutt i benen så detta var ett bra led i matchningen inför ett riktigt banheat över full distans om ett par veckor, sa Lindgren.

15/9: Det ser bra ut även denna vecka och Marcus siktar på nytt banheat i slutet av nästa.

8/9: Hon gick faktiskt 1.24/1600 i tredje heatet i spets igår och hade låg puls på det. Hon ser mästerlig ut men är fortsatt lite seg i benen efter all styrketräning. – Men hon kan alltså 1.19-1.20/2100 i sulky redan nu och vi kommer att vässa på henne med 1-2 ytterligare trippelheat under de närmaste veckorna för att göra henne redo för sulkytest lite senare. Vi tror mycket på henne framöver, sa Marcus, om vår pansarvagn som fick fjolårets uppträning förstört av bihåleinflammation.

1/9: Hon gick 28,5 i sista heatet på banan i måndags och var skitfin. Hon kommer att gå banheat var tredje jobb nu ett tag för att bli redo för sulkyjobb senare i höst. – Hon var dessutom minst lika fin i dag så hon tog banan bra. Detta kan bära långt om det inte börjar strula med något konstigt igen, sa Marcus om vår stenkross till märr.

25/8: Hon har varit ännu bättre denna vecka men banjobbet flyttat till på måndag eftersom hon inte hade någon sparring igår. Spännande nu!

18/8: Hon dundrar på och ser magisk ut. Banjobb nästa torsdag!

11/8: Hon har verkligen varit fin i jobben nu med och enligt Marcus ska vi köra på fullt i backen en vecka till innan vi sneglar på banjobb med den fina tanksmärren!

21/7: En dundervecka har passerat och Marcus låter så otroligt glad över att Heja nu är helt 100 och tränar max. – Ja, fortsätter hon så här i 2-3 veckor till är det dags för banjobb, sa Marcus.

14/7: Nu har hon dundrat på rejält i jobben den här veckan och det börjar kännas riktigt bra. – Hon har ju haft problem med ett framben som satt sig i skuldran men det finns inga hältor kvar och stelheten blir bättre och bättre. Ge oss sommaren så är hon redo sen, det här är en keeper, sa en mycket nöjd tränare efter torsdagsintervallerna

7/7: Detta var bästa träningsveckan för Heja Ha på år och dar! – Ja, så kul att hon hittat stilen på riktigt igen. Nu blir det hårdmangling en tid för att få henne redo för banjobb så fort som möjligt, sa Lindgren mycket förnöjt efter gårdagens träning. Men vi skyndar långsamt, hon kommer att ha så mycket pengar att hämta i höst när hon kommer ut fulltränad att det inte tjänar något till att hasta ut henne nu i sommar.

30/6: Hon är igång och går tre intervaller per dag nu och det ser lovande ut. Vi höjer lite vartefter. – Hästen bestämmer, sa chefen.

23/6: Kolla in den nya bilden vilken snygging hon har blivit, om än lite väl tjock för dagen. Hon var fin i lugna farter denna vecka och nästa vecka blir det intervaller igen. – Nu får det vara bra med strul, fastslog Lindgren idag.

16/6: Det har ju varit lite småsurt med Heja en tid nu och det har inte varit helt enkelt att förstå varför. Men nu har vi lokaliserat problemet och det är en benhinna som blivit lite inflammerat, troligen efter ett slag från hennes andra framben när hon brallat i hagen. Veterinären satte lite kortison i området efter träningen i måndags och nu har hon fått vila några dagar. På måndag körs hon igen och i slutet av nästa vecka spår veterinären att hon är tillbaka i full vigör igen så vi kan ladda på mot sommarens kval.

9/6: Hon har tränat två lätta backjobb denna vecka och gör det bra. Nästa vecka kör vi på utökat och hoppas vara igång helt som vanligt inom ett par veckor.

2/6: Hon var klart bättre redan idag och nästa vecka tänker vi att det ska kunna bli träning i backen igen som vanligt.

29/5: Hon fick en smäll på ett ben i fredags och blev lite knackig. Idag har vi kollat över henne hemma och det är uppenbart exakt var hon har ont. Vi hoppas att det går snabbt över och återkommer med ny rapport på fredag.

18/5: Heja gick ett lugnt jobb på banan i uppvisningen i lördags och var fin. Under veckan som gått har hon varit riktigt bra och nu är det full träning som gäller från nästa vecka. – Hoppas verkligen att hon tål detta nu och kan komma igång ordentligt; det ser onekligen positivt ut för dagen och hon är helt klart en av de mest spännande inför framtiden, sa Marcus och påminner om hur bra Heja Ha började innan hon fick bihåleinflammation och lite problem med ett överben.

12/5: Hon har jobbat fint här onsdag och torsdag efter ombehandlingen och kommer att visas på banan imorrn!

5/5: Hon blev bättre av behandlingen och har fått lugna jobb hela veckan för att hennes känsliga muskulatur inte ska bli dålig av vila. Ombehandling idag och så går hon igång i lugna, korta jobb i början av veckan så att ni får se henne på banan i ett lättare heat på uppvisningsdagen.

28/4: Hon har vilat efter behandlingen och vi sätter igång med lugn träning igen på måndag.

21/4: Hon fick faktiskt gå till veterinären igår för att hon blev lite stum i framknäna igen efter det snabba banjobbet förra veckan. – Hon var ju knackig i vintras när det var frusna banor men då räckte det med en liten veterinärbehandling och omskoning så tyckte såväl vi som veterinären att hon inte behövde behandlas mer. Men hon har inte blivit lika smidig och fin som de andra treåringarna nu när banorna blivit fina så det har givetvis varit något litet som ändå stört i framknäna ett tag, sa Marcus. Nu jobbar vi på med ett program som ska göra henne perfekt smidig inför våren och vi räknas/hoppas på att kunna visa upp henne fit-for-fight på vår uppvisningsdag den 13e maj.

14/4: Hon gick årets tredje och det första trippelheatet efter förkylningen igår och var helt okej på det. – Heja är ju en rackarrökare till häst men nu när det krånglat så mycket med väder/vind, hårda banor och förkylningar i vinter så är hon lite rostig. Vi tror att vi ska kunna få igång henne riktigt fint på en månad så att hon ska glänsa vid vår uppvisningsdag som planeras till lördag den 13 e maj, sa Marcus.

7/4: Hon ser finfin ut i backen nu och kommer säkert att gå trippelheat på banan inom kort, kanske redan på torsdag! Kul, den här fina damen har vi väntat på i vinter.

31/3: Hon är i full gång igen men stod till för A2-vaccinering idag så nästa vecka hoppas vi att det inte blir några bakslag i hälsan pga detta. Nu vill vi trimma henne!

24/3: Hejas blodvärden var kanonfina idag och hästen har också sett väldigt alert och fin ut i stallet hela veckan. Nu börjar vi träna på måndag! – Ja, den här fina märrn längtar jag verkligen efter att få träna på rejält nu ett par månader på bra banor; vi anar ju stora saker i henne, sa Lindgren inför helgen.

17/3: Hon har som så många andra hästar runt om Halmstad varit sjuk den här veckan, men dessvärre är hon en av få hos oss som har virus enligt blodproven. – Hon har haft feber flera dagar den här veckan också och vi får avvakta till i början av nästa vecka med att se om hennes status tillåter att börja träna igen eller om det blir att vila en hel vecka till, sa Marcus. Hon ser ändå pigg och glad ut i boxen och när hon blir frisk igen är banorna äntligen kanonfina så att hon kan börja träna riktigt hårt igen, hon har ju inte gillat de hårda vinterbanorna. Vi hänger inte läpp för detta men givetvis vill vi ha henne frisk så fort som möjligt.

10/3: Hon har varit jättefin under veckan och har nu ju avslutat sin backperiod utan kommer bara att gå långa styrkepass dubbelheat 2600 på banan plus intervaller på rakbanan nu tills våren kommer så vi även kan lägga till trippelheat 1600 på rundbanan var 4-6 jobb för att göra henne redo för kval till försommaren. Kul!

3/3: Hon har tränat på som planerat under veckan. Nästa vecka blir det omläggning till nästa fas i hennes träning inför stundande kval. Kul att hon är tillbaka, nu väntar vi bara in våren och de fina banorna innan vi kan göra henne redo på riktigt!

24/2: Hon har lite växtvärk i knäna och fick därför hjälp av veterinär idag. – Första gången i livet som hon fått rundsmörjning i lederna och det har hon gjort sig förtjänt av, sa Marcus. Hanna tyckte inte det var så farligt så vi räknar med snabbjobb igen om tio dagar.

17/2: Hon har fått på sig pg-skor nu och jobbat på okej under veckan. Det blir inget banjobb i nästa vecka heller utan vi avvaktar och ser lite eftersom hon har kommit in i en växtperiod.

10/2: Den här veckan har vi haft kanonbanor i Halmstad hela tiden och har inget att gnälla på. De fina unghästarna Aileron Thrust, Loaded Vilda och Heja Ha (som alla blev redo för banjobb under januari) har kunnat träna på i backen två pass men pga att det varit lite för hårt i backen nu ett tag så har Marcus tagit beslutet att låta dem återgå till backen i några veckor innan vi börjar med trippelheat på banan igen. – Ja, det blev lite för bra att inleda snabbare träning med dessa tre talanger när banorna var ovanligt stumma/dåliga för Halmstad och för säkerhets skull låter vi dem nu träna på i backen ett tag igen. Vi vill att de ska va lika fina och träningssugna som efter nyår innan vi gasar på i trippelheat igen, man måste ha lite is i magen med så här fina hästar så att man inte gasar i fel lägen, sa Marcus.

3/2: Även dagens trippelheat fick ställas in pga väder och otjänlig bana men hon verkar fin i backen. – Idag var det så dåligt att vi bara kunde köra motion. Av den anledningen får vi hålla öppet om det blir banjobb nästa fredag eller om vi skjuter upp det till tisdagen därefter, vi får helt enkelt se hur alla treåringarna uppträder i början av nästa vecka först, sa Marcus. Just nu är det besvärligt träningsläge även i Halmstad så man måste vara försiktig med hästarna och det är banornas dagsform som avgör. – Men snart är det vår så det är bara att ha is i magen nån vecka till, sa coachen.

27/1: Allt har varit ”dandy” i veckan men trippelheatet fick bytas ut mot en motionstur idag pga otjänlig tävlingsbana. – Vi oroar oss inte för banan imorgon, det frös under natten och bangubbarna ville nog helt enkelt inte salta nåt för att riskera tjällossning när det blir varmt igen på lördag, sa Marcus. Men vi kör trippelheat nästa fredag så det är inget att oroa sig för, hon och de flesta av hennes träningskamrater ligger bra till i schemat.

20/1: Idag gick hon sitt femte trippelheat i livet och Marcus som körde lät riktigt nöjd. – Det blev enkelt ca 1.28/1600 ytter om ledaren på lite krävande bana i tredje heatet och pulsen var lika låg som vanligt, sa Marcus. Vi brukar köra fem till tio såna trippelheat innan vi sätter sulky på hästarna och vad gäller Heja så närmar hon sig sitt första riktiga farttest med stormsteg. – Om inget tillstöter så lär vi inte köra mer än 1-2 ytterligare trippelheat innan hon är redo.

13/1: Allt har varit bra men det blir inget på banan förrän nästa fredag. – Nä, det kändes rätt att ge henne lite mer i backen nu efter nyårshelgerna; hon har ju ändå lite känslig muskulatur så det blir bättre med mindre risk för bakslag, sa Marcus.

6/1: En bra vecka igen och ev kör vi lite på banan nästa fredag.

30/12: Hon fick något förhöjd temp efter vaccinationen och lämnade lite lunch nån dag så hon gick bara rask motion under veckan. Men allt verkar bra nu och nästa vecka ska hon gå i backen igen. – Så fort allt är normalt igen är hon redo för nytt banjobb, sa tränarn.

23/12: Hon hann med ett heatjobb på banan i onsdags innan vaccination och allt var bra då. Vi kör på med henne även mellan jul/nyår och hon har ju vilat så det räcker redan i samband med sjukdomen tidigare. – När vi har bra bana sen i januari så kör vi på lite rappare på rundbanan, hon är redo, sa Lindgren.

16/12: Vädret avgjorde så att Heja bara jobbade på i backen den här veckan. Vi hoppas kunna få se henne i ett banjobb innan jul! Vädret bestämmer…

9/12: Dagens trippelheat snöade bort men backen var fin så hon fick gå ett sånt tuffare backjobb även denna vecka. Och även denna vecka hade hon lägre puls än starthästarna hon tränade emot… Banjobb nästa vecka får vi hoppas, det är vädret som avgör!

2/12: Hon fick gå rejäla intervaller i backen idag utan vila mellan intervallerna, så som vi gör ibland med starthästarna för att pressa upp pulsen och tvinga fram bättre ork i hästarna, och vår blivande fantommärr löste det gallant och hade lägre puls än sina treåriga ”motståndare”. – Hon är underbar den här och vi kommer att trumma på i backen och sedan sätta henne i lämpliga trippelheat på banan när det är läge och bra underlag, sa Marcus. Det blir ingen vintervila utan rejäl mangling så att hon ska vara startklar till våren.

25/11: Det var backjobb i tisdags och nytt trippelheat på banan idag. – Men vi körde bara 1.30 i 3e heatet idag och avvaktar en 10-14 dagar med något tuffare på banan, sa Marcus. Hon är ju jättefin och det finns inget att skynda för just nu.

18/11: Hon tog sitt banjobb bra och har dansat fram i lugna backintervaller den här veckan. Det kan bli tal om nytt banjobb redan i slutet av nästa vecka men vi har inte riktigt bestämt oss ännu.

11/11: Hon gick sitt första trippelheat idag och det var mycket bra resultat på det. – Hon kändes riktigt taggad och smidig, sa Mange R som körde. Heja Ha hade bara 65 i puls efter jobbet som gick efter 47,5/37,5/27,5 över distansen på en kladdig bana. – Det motsvarar ca 1.22/1600 i sulky på bra bana och med tanke på att det var hennes första banjobb är ju den pulsen helt sinnessjukt låg, sa en imponerad tränare. Vi jobbar på och om allt är som det ska blir det nytt trippelheat om nån vecka och backjobb däremellan.

4/11: Ännu bättre vecka för Heja Ha nu och Marcus som körde idag lät närmast lyrisk. – Hon var bra i vintras och våras också, innan det började krångla med överben och sjukdom. Men nu har hon inte bara kommit tillbaka utan även förbättrat spänsten rejält, sa Marcus. Hon måste ut i banjobb inom kort, troligen ett första trippelheat redan på fredag.

28/10: Ytterligare en toppvecka! Vi tragglar på i backen lite till men snart är det nog dags för trippelheat igen.

21/10: Nu är hon uppe på full intensitet i backen igen och Marcus körde henne första gången på länge idag. – Hon är verkligen mäktig denna. Pulsen var också tillbaka till det extremt låga läge hon brukar ligga på och det är ju snudd på att vi någonsin haft en häst i träning med samma hjärtkapacitet som den här. Nu trummar vi på i backen ett tag till med stor glädje!

14/10: Hon har varit jättefin i backen i veckan och vi tragglar på så en tid nu innan vi ropar hej och spänner bågen igen på banan. – Hon ser så levnadsglad och spänstig ut igen och låt oss be för att hon får vara frisk nu, sa Marcus om vår otursdrabbade stortalang.

7/10: Hon är igång igen och såg lysande fin ut i veckans lugna jobb. Nu ökar vi successivt och hoppas ha henne på maxträning inom tre veckor.

30/9: Hon har tränat på hela veckan och verkar oförskämt fin. I nästa vecka får hon jobba fyra gånger i motion och därefter är planen att sätta igång henne i intervaller igen. Härligt!!

23/9: Hon har varit symptomsfri hela veckan och veterinären har gett klartecken till träning från måndag – yes!

14/9: Undersökningen visade att vi hade rätt, det var bihåleinflammation. – Men turligt nog var den så pass grund att det ska läkas snabbt med antibiotika, sa Marcus. Vi räknar med vila denna och nästa vecka innan vi förhoppningsvis får sätta fart igen, sa Marcus.

9/9: I onsdags brakade det loss igen. – Det kom gult snor ur bägge näsborrarna och lite feber kom tillbaka. Men hon verkar pigg och glad som aldrig förr så det är lite märkligt. Det mesta tyder nu på att detta är en bihåleinflammation och vi ska få det bekräftat eller dementerat i en undersökning på måndag morgon, sa Marcus. Vi hoppas och tror att detta är rätt diagnos nu, och då blir det antibiotika i några veckor och sedan ska det nog vara bra. – I vissa extrema fall går inte bihåleinflammationer över av antibiotika och då finns det andra metoder att ta till, men låt oss hoppas att hon löser det här den enkla vägen, sa Marcus. Det är verkligen dags för Heja Ha att få bli helt frisk igen så att hon kan återuppta sin grundträning inför treårssäsongen. – Ja, så fin som hon har varit hela tiden måste vi bara få detta att släppa och sedan gasar vi på igen. Hon är väl grundad så det ska inte bli någon sen treåring ändå bara vi får detta i schack nu.

2/9: Nu är hon igång igen och har tränat motion hela veckan. Allt ser bra ut och i slutet av nästa vecka lär hon vara tillbaka i backen. Skönt!

26/8: Hon är mycket bättre och vi kan nu konstatera att hon inte har haft någon fästingsjukdom, utan att det var en förhastad slutsats på sjukhuset. – Hennes muskelvärden är inte helt perfekta idag men i övrigt ser blodprovet bra ut så vi kan säkert börja smyga igång henne igen i nästa vecka, sa Marcus. Skönt som tusan att det inte var en fästingsjukdom!

19/8: Veterinärerna trodde att Heja Ha fått anaplasma (en fästingsjukdom) men efter behandlingen kom febern tillbaka idag och vi kommer att få förbereda oss på en vecka till i vila med en annan antibiotika. – Men hon ser välmående ut ändå och vi är inte oroliga, sa veterinären idag på eftermiddagen.

12/8: Hon har varit magiskt fin i jobben på slutet men igår var hon lite matt. Idag har hon feber och äter inte hundra, men i övrigt har hon agerat piggt och glatt. – Vi håller koll på henne över helgen men nån större fara tror vi inte att det är, de små kan ju få febertoppar ganska lätt, sa Marcus. På måndag vet vi mer.

29/7: Hon har varit helt grymt fin i backen den här veckan och verkligen slimmat till sig nu på kort tid. Vi trummar på i backen lite till och sedan blir det banjobb igen med start i mitten av augusti.

21/7: Två heat i backen har hon löst fint i veckan och vi trummar på med såna jobb ett par veckor till innan nästa rappare banheat så hon hinner tappa lite vikt… ;)

15/7: Hon flyttade in till banan med Elin igår och gick sitt första riktiga trippelheat på rundbanan direkt på förmiddagen. – Hon skötte sig 100 procent prickfritt och visade motsvarande ca 1.26/1600 i sista heatet. Det är fortfarande lite rund mage på den här damen så vi kommer att trimma på nån vecka till i backen och med vanliga trippelheat innan vi sneglar på sulkyn, sa Marcus om vårt toppämne.

7/7: Nu är hon mycket mer slim i kroppen igen och har verkligen hittat rätta formen efter vilan. – Hon gick mot Imperial Wine i måndags och då gick hon ca 1.28 i sista heatet med 1.25 sista 500. Hon gör det så enkelt och första sulkyjobbet närmar sig med stormsteg, sa Marcus.

1/7: I veckans trippelheat sänkte hon sin puls från förra veckans 90 till 78 trots att hon gick samma tider, så hon håller på att återfå rätta flåset efter sin sommarvila pga frysbränningen. – Oj, vad hon har utvecklats sedan jag körde henne i april, sa Patrik som körde nu. Det vill ju inte säga lite, eftersom hon redan då var en liten guldkula. Det blir en spännande sommar! Men något banjobb blir det nog inte ännu på 3-4 veckor men osvuret är bäst, ibland går det fasligt fort för dem att hitta rätta spänsten.

24/6: Hon gick ett trippelheat över 1600 härom dagen och gick under 1.30 mot Nugget Zon i det sista. Hon var jättefin på det men hade lite högre puls än vad vi hade förväntat oss och det är ju så att fröken Heja blivit lite rund om magen efter vilan. Så nästa vecka trummar vi på med samma träning och då utgår vi från att hon hittat bättre form. Därefter tar vi beslut om när hon ska in till banan för första gången.

17/6: Hon är fin hela tiden men fortfarande lite tjock över magen efter vilan. Men hon löser allt som vi ber om på bästa sätt och vi får se hur hon är i nästa vecka innan vi lägger någon plan för banjobb inne på Halmstad.

10/6: Nu är hon uppe på full dos igen och hon glänser. Nästa vecka ska hon gå lite rappare på rundbanan för första gången efter vilan och det ska bli intressant.

3/6: En rent igenom oförskämd häst, som redan sin första vecka tillbaka på jobbet visar sig ha lägre puls än de andra som har tränat på hela tiden under hennes vila för frysbränningen. Nästa vecka går hon över på ordinarie program igen.

27/5: Hon ser väldigt bra ut i jobben och nästa vecka går vi upp på fullt flås igen med den här rejäla madamen.

20/5: Hon ser verkligen jättefin ut och nästa vecka återupptar vi snabbjobben.

13/5: Hon är igång igen och ser väldigt bra ut. – Hon har nästan blivit lite småtjock under vilan och vuxit på höjden har hon också hunnit med, sa Marcus. Men vårt fina sto ser jättefin ut i motionskörningen och fortsätter med motion en vecka till så att såren på benet hinner lägga sig ordentligt.

6/5: Hon har inte gått något denna vecka heller eftersom benet ännu inte är helt 100 efter bränningen. Det kan ta 1,5 till 2,5 vecka innan det lägger sig och det är bara att vänta. – Men ingen ko på isen eftersom hon inte har stått över ett jobb på vägen, sa Marcus.

22/4: Överbenet är bränt och nu vilar hon i 1,5 vecka innan det blir träning på nytt.

15/4: Hon bara trummar på och idag löste hon till och med 1.40/1500 på jordbanan. – Hon är verkligen, verkligen fin den här. Men innan vi sänker ner henne ordentligt i tider i maj/juni så ska hon brännas i sitt överben på vänster fram som hon har haft sedan betesgången som unghäst, sa Marcus. Veterinären är bokad till nästa onsdag så det blir därför ingen träning för Heja Ha nu på två veckor. – Hon visar ingen ömhet alls när hon tränar, men överbenet har börjat att bli aktivt så det ska tas nu för att göra bäst nytta. Alla tvååringarna ska dessutom ha en kortare vila här efter uppträningen, så att hon får ta sin lite före de andra har ingen som helst betydelse för hennes utveckling.

1/4: Hon bara trummar på och löser sina 1.40/1600 i tredje heatet som en ren gaspning. Inom kort kommer hon att få gå lite snabbare, det är helt enkelt en skitfin häst!

18/3: Hon går från klarhet till klarhet och gör verkligen allt rätt!

25/2: Hon har gått jobb hela veckan och övertygar hela tiden. Den här är så klok, okomplicerad och fin i tekniken, säger grabbarna! Härlig framtid och något av bästa köpet hos oss för dagen pga det fasta priset som gäller inklusive alla kostnader betalda till sista juni.

11/2: Hon har varit på Veka en tid nu och allt ser bra ut. Inom ett par veckor ska vi börja med snabbjobb igen. – Underbart fin häst, sa försteman Hellman.

21/1: Hon gick 1.45/1300 med en lätt 1.30-speed till slut i tisdags när Matilda körde henne på banan. – Det här är en superfin häst, sa Marcus. Nästa vecka flyttar hon ut till utedriften på Veka.

14/1: Hon har tagit vilan väldigt bra och känns grymt fin. Nästa vecka börjar vi med lite intervallkörning!

24/12: Hon gick sitt första speedjobb igår. – Wow, hon joggade i 1.35-tempo till slut som om ingenting och det är väldigt ovanligt att de gör det opressat så här tidigt, sa Marcus.

17/12: Det här är en våldsamt fin häst. – Alla inblandade håller med mig, hon har rätt psyke och en underbar gång i travet. Mycket spännande häst, sa Marcus.

25/11: Heja Ha kommer från ett jättebra möderne och hennes syster Malvha Ha (bilden) tjänade nästan en miljon kr som treåring 2020. Marcus säger att Heja Has exteriör är bländande och att hennes löpsteg är makalöst fint redan nu. – Hon är dessutom något så ovanligt som en korrekt och tät Scarlet Knight-avkomma, det har jag bara sett på Disco Volante tidigare.

Den här hästen grundtränas nu i vinter och börjar gå intervaller i februari. Det förväntas start på hösten som tvååring eller på våren som treåring för en sådan här häst som har allt som krävs, inklusive psyke, stam och exteriör.