Projektbeskrivning

SALON SISU

År: 2017

Administration: Stall MARLIN – KB

Stam: Sto e: MAKE IT HAPPEN – CHOCOLATE GEM

Exteriörsiffror: 555344

Säljstatus: Det finns 1/20-andelar till salu till kampanjpris! Hör av dig till oss asap, delarna går åt snabbt nu.

Skötare: Matilda Engström

Veckokommentarer

31/7: Hon fortsätter att glänsa i sanden och vi planerar ett första banjobb om cirka två veckor. Hon står fortfarande i otroligt låga 2 500 kr per andel och den här ska man hoppa på om man vill ha en prisvärd och fin treåring, säger tränaren.

17/7: Hon ser verkligen lysande ut nu sedan borrelian har släppt. Hon fick flytta ut på gården igår och ska mangla i djupsanden i ett par månader. – Den här får ni se upp med i september, jag tror att hon blir en raket, sa Marcus. Det krävs bara lite styrketräning så kommer hon att vinna flera stolopp i höst.

1/7: Hon kom hem idag igen och är verkligen i lysande skick. På måndag sätter vi igång och tränar för vagn igen, så kul!

26/6: Hon trivs som fisken i vattnet med simträningen och av borrelian märks nu ingenting. Det är inte många veckor bort innan vi tar hem henne igen och börjar vässa till höstvinster.

12/6: Hon trivs skitbra med sin alternativa sommar. Du som ägare betalar ca halva priset för den här träningen och i juli sedan återgår hon till rutinerna och jobbas igång mot nya starter under sensommaren/hösten.

29/5: Idag flyttade hon till ett kombinerat träningsläger och sommarbete i 6 veckor så att Dr Gräs får hjälpa henne att bli återställd efter fästinghistorien. -Hon kommer att träna lätt tre dar i veckan under betet och det blir susen för henne inför hösten. Vi siktar på comeback i september och tills dess går hon på specialtaxa, sa Marcus.

22/5: -Salon har ju varit konstig på slutet och vi tog därför ett blodprov i veckan. Det visade sig att hon hade en akut borreliainfektion som kommer att behandlas med rätt antibiotika i nästa vecka, sa Marcus. Det innebär att vi fått svaret på varför hon varit diffust sämre på sistone och med två veckors vila bör hon bli helt återställd. – Hur lång tid det tar innan hon är redo och på topp igen går inte att veta nu, det brukar ta en månad till ett halvår beroende på hur hårt det tar. Normalfallet är två månader och om det är så får vi tillbaka vår toppmärr redan i sommar, sa Marcus. Tack för kaffet! Hon är till salu för väldigt låga 2500 per andel, ett pris som blev ännu bättre nu.

15/5: Hon har jobbat på fint i motionen den här veckan och ska gå motion en vecka till innan vi börjar trippelheaten på banan, ingen mer i sanden för henne nu.

8/5: Hon var hon veterinären igår och fixades i en has. Det blir en veckas vila och sedan omlagd träning så att hon blir fräschare inför fortsatta starter i sommar. – Det är en högkapabel märr med snabba ben och bra psyke, hon ska bara komma rätt på det igen och vi slutar med sandträningen för hennes del nu pga ömma hasar. Det finns delar till salu för 2 500 kr nu, vilket är en kraftig rabatt mot vad hon kan, sa Marcus.

5/5: Hon galopperade tyvärr direkt i starten och så var den dagen förstörd. – Jag var ändå inte helt nöjd med  henne och tror att veterinären missat att hon behöver lite hjälp med en has, det fixar vi på torsdag. Hon har kapacitet och bra psyke den här men ska inte starta så ofta än så länge, hon blir starkare framåt sensommaren, sa Marcus

1/5: Idag var hon jättefin i sanden och det känns överlag bättre än inför den förra starten. Hon möter några bra men från fint läge ska hon kunna vara med där framme.

28/4: Det blev Mantorp och bra spår.

24/4: Vi fick in en tid hos Spångfors också och fixade hennes krånglande höft en gång för alla. Det ser bra ut nu, hon verkar väldigt harmonisk och på tisdag morgon vet vi om Marcus anser henne redo för ny start då anmälan går ut till Mantorp 4 maj (där hon har ett perfekt lopp).

17/4: Igår kollades Salon upp och det visade sig mycket riktigt vara en framfot som var lite öm. Det är ett litet problem och hon får tillbaka sulor på måndag och i övrigt var hästen mycket fräschare och starkare efter den här starten än efter debuten. Vi siktar på nytt race i början av maj.

14/4: Skit också! Hon galopperade med segern ”klar” på upploppet på Axevalla ikväll. – Vi lättade henne och tog bort sulorna efter Mantorp, eftersom hon slog sig lite för mycket på ett knä där vid tredjeplatsen i debuten. Nu slog hon sig inte men banan blev ovanligt hård och hästen saknade sina sulor och var aldrig riktigt körbar pga detta. Vi kommer igen.

10/4: Hon är anmäld till Axevalla på tisdag och tränade fint både måndag och torsdag på ny, lättare balans här i veckan.

27/3: Hon fick ta det lugnt en vecka efter starten men har nu gått både tisdag och fredag i sanden på bra vis. Det kan bli start hemma nästa måndag men inget är helt klart ännu. – Vi skyndar långsamt med den här fina damen, sa Marcus.

16/3: Salon Sisu gjorde en mycket bra debut på en 1.17-tid som trea bakom två bra äldre hästar. Hon har skött sig exemplariskt hela dagen och här kan det bli barfota-körning ganska omgående faktiskt.

5/3: Hon har tagit kvalet på bästa sätt och Marcus säger att hon nu är startklar. Det finns sex lopp att välja mellan under perioden 13-18 mars så vi får se vad det blir.

24/2: Hon klarade kvalet gallant med blinkers å huva. – Jag satt med rubbet kvar i rygg på Håkan B och hon är mogen en låg 17-tid redan nu. Den här blir intressant, sa Marcus.

17/2: Salon har tränat på fint här och anmäls igen till kval hemma på måndag. – Nu blir det lite kortare check så hon inte får ner huvudet mellan benen på upploppet, sa Marcus.

13/2: Hon har joggats och kändes väldigt smidig och fin. Det blir nytt kval nästa måndag.

10/2: Dessvärre galopperade hon kort före mål och blev diskad. – Hon fick ner huvudet för lågt och slog sig på ett knä så hon tappade balansen, sa kusken.

5/2: Nu är hon med i listan igen, spår 3 på 40 m tillägg på måndag i Halmstad.

31/1: Fortsatt fin i sanden och planen ligger fast.

24/1: Inget att anmärka på den här veckan, planen ligger still.

17/1: Fortsatt jättefin i träningen och Marcus har redan anmält till kval hemma 10 feb. – Nu ska det inte krångla mer, jag känner det på mig, skrattade coachen efter fredagsjobbet i sanden. Den här är nog lika bra som Kailua Boko faktiskt, det får jag nog sticka ut hakan och påstå.

11/1: Hon gick 1.23/1600 med en rykande avslutning i sista heatet igår och Marcus var formligen lyrisk! – Hon har verkligen hittat stilen, det är en liten kopia av Pin Kronos det här när man sitter bakom; det är en riktig flygmaskin. Hon är kvalklar sedan flera månader tillbaka men sedan har det bara småkrånglat. Nu finns inga lopp här hemma på några veckor så vi får se om vi tar med henne till Åby eller väntar ut Halmstad, sa Marcus. Men den här kommer att starta tidigt under våren.

4/1: Salon kändes kanonfin i sanden igår enligt Marcus som körde. Det blir banjobb inom kort och det känns som att hon ska vara redo för sitt kval igen inom kort.

22/12: Hon har jobbat på som vanligt hela tiden men nu blir det lite lugnare under julhelgerna med vaccinationer och avmaskning. Det har ju gått troll i hennes kval och vi får helt enkelt se hur hon är i fas efter nyår om hur vi gör.

13/12: Det ser redan bättre ut och vi har redan återupptagit träningen. Marcus har ordinerat sulor på igen efter strykningen i måndags och det kommer att hjälpa henne att fungera på de lite hårdare banorna nu framöver.

10/12: Tyvärr tvingades vi stryka pga karledsproblem igår. Hon kommer igen, vi återkommer med info asap.

5/12: Nu är Salon igång igen och ska kvala på måndag hemma i Halmstad.

30/11: Hon gick ett lugnt heat på banan idag och såg jättefin ut. På måndag går hon fullt jobb och är allt som det ska blir det anmälan till kval morgonen efter.

25/11: Det var inget allvarligt alls och idag var hon fin. Så från imorgon blir det vanliga programmet, vi återkommer senare i veckan med ny plan kring kvalet.

22/11: Tyvärr så vrickade hon sig i jobbet igår och vi får avvakta måndagen innan vi kan avgöra hennes närmaste framtid, men mest troligt blir kvalet uppskjutet. – Man vill inte chansa nåt, sa Marcus.

15/11: Allt har sett normalt ut under veckan och tränaren siktar nu på kval inom kort, ev redan 30 november under hästägareventet hemmavid.

9/11: Eftersom hon snart ska anmälas till kval är det sista chansen att byta namn. De som äger majoriteten har därför bestämt att hon byter namn till Salon Sisu nu till veckan. De ägarna gillar, precis som tränaren, att dricka champagne. Och ni som vet något om just den ädla drycken vet därmed bakgrunden till det här fina namnet. – Ja, att vara namngiven efter en underbar champagne istället för ett giftemål mellan ryskt slakteriavfall och tyska kemikalier känns väl bra, skrattar Marcus.

7/11: Idag tränade hon sulky igen och hon löste 19,5/1600 på bra sätt. Det kan bli kval i slutet av månaden.

1/11: Hon jobbar för fullt igen och eventuellt blir det ett sulkytest i slutet av nästa vecka.

25/10: Nu är hon i rullorna på riktigt igen och nästa vecka kör vi på fullt.

18/10: Hon har joggats varje dag denna vecka och det verkar bra. I nästa vecka början hon träna på riktigt igen. Det känns inte som att hon har tappat nåt speciellt och vi ska kunna sikta på kval i november.

11/10: Nästa vecka drar vi igång henne igen.

5/10: Ja, det ser bra ut. Hon får vila en vecka till innan vi drar igång igen. Vi får se när det blir kval, det vet vi om några veckor.

30/9: Idag verkar det tack och lov mycket bättre! Vi ska inte ropa hej ännu men det var ingen hälta på hästen idag när vi mönstrade henne. Boxvila en dag till men nu känns det bättre, mest troligt har hon bara sträckt sig.

27/9: Tyvärr blev hon rejält påkörd i träningen av en skrämd häst så att kusken flög ur och hon själv skenade in i ett stall. Hon står just nu på ett mycket ömt bakben och vi kan bara ge henne smärtstillande och be en bön för att det inte är något allvarligt…

20/9: Nu är hon frisk och tränar igen. Vi kör på en vecka med vanliga jobb innan det blir sulky veckan efter Kriteriet om allt vill sig väl.

13/9: Haribo har varit snorig som sin boxgranne Taittinger i veckan och bara gått lugnt. I mitten/slutet av nästa vecka förväntas hon träna fullt igen och därmed blir sulkyjobb och kval lite skjutet på framtiden.

6/9: Hon har tränat på fint under veckan och det ser bara bättre och bättre ut. Dagens 1.25/1600 i speedmaster på lite seg bana löste hon väldigt enkelt. Marcus säger att det blir ett sulkyjobb till inom kort, eller eventuellt kval redan den 16:e på hemmaplan.

30/8: Idag gick hon 22,5 sista varvet i långvagn ytter om Taittinger och kändes ytterligare lite förbättrad.

22/8: Haribo har fått jobba lite lugnare och få massage och osteopatisk behandling efter förra veckans dunderjobb. Hon ser klart förbättrad ut nu och det blir ytterligare banjobb inom ett par veckor. Hon startar i år. – Bara att köpa in sig i, sa Marcus.

13/8: Hon gick över all förväntan och visade ca 1.20/1600 i sitt första sulkyjobb igår. Detta är en riktigt fin talang som nu ska gå ett till sulkyjobb om ca 2-3 veckor innan det blir dags för kval om allt stämmer. – Hon kommer mest troligt att starta lite redan i år, sa tränarn.

9/8: Haribo var kanonfin på rakbanan idag, med 1.20 sista 300 som snabbast på en intervall. – Hon blir spännande i kortvagn nästa vecka, sa Marcus.

2/8: Hon har fortsatt marschen framåt men nu gått mest på rakbanan. I tisdags gick hon ett dubbelheat 1600 på banan mot Kailua Boko, som är kvalklar, där det snabbaste gick efter 1.30 med 1.22 sista 500. Vi kör ett sådant heat till i början av nästa vecka och sedan är det preliminärt sulkyjobb måndag 12 aug.

12/7: Idag gick hon ca 1.25/1600 med de äldre och gjorde det på enkelt sätt. Marcus säger att hon ska jobba så här i två veckor till innan det kan bli tal om sulkyjobb.

5/7: Hon har fortsatt att träna fint och nästa vecka tränar hon lite på banan mot de äldre igen, så får vi se om det blir en ytterligare sänkning.