Projektbeskrivning

SALON SISU

År: 2017

Administration: Stall MARLIN – KB

Stam: Sto e: MAKE IT HAPPEN – CHOCOLATE GEM

Exteriörsiffror: 445344

Säljstatus: Det finns för dagen inga andelar till salu.

Skötare: Jonas Oscarsson

Veckokommentarer

18/9: Hon slog sig på ett bakben i första kurvan i söndags och blev tjock i benet. Veterinären var säker på att det väberodde på yttre våld mot benet så det ska inte vara nån fara. – Dock måste hon bara gå i hage i två veckor innan vi kollar om och förhoppningsvis börjar på det igen, sa Marcus.

13/9: Hon var skitfin i värmning och i provstarter men när det sedan blev uppskjuten start så blev hon för vass och fick inte riktigt till det. – Jag vässade upp henne rejält för att hålla spets men det blev inget bra när starten sedan blev uppskjuten. I första sväng vinglade hon ut lite och det blev för trångt på 800 m-bana så hon slog ihop och galopperade, sa Jonas. Vi tycker annars att hon tränar skitbra för dagen och det blir nya tag inom kort.

10/9: Hon har varit fin i jobben i veckan och drog spår 1 över 1640a på söndag. – Vi skor om för rappare start samt säger till Jonas att vässa på rejält i provstarterna så att hon kan hålla spets. Om man tar ledningen så tror jag att Salon avlägger maiden, sa Marcus.

3/9: Fortsatt skitfin i sanden och det kan bli start i ett passande lopp på Åmål nästa söndag.

25/8: Tyvärr var hon chanslös på spets och blev sedan fast med vinstkrafter i andra ytter. – Jag tycker att hon kändes riktigt stark men det är ingen häst man kastar sig på med i tredjespår redan 500 kvar. Vi vinner med lucka på upploppet, sa Jonas. Nu trimmar vi på lite igen och siktar på ny start om ca 2 veckor.

20/8: Hon tränar faktiskt strålande och vi tror att hon leder runt om på Mantorp på måndag.

13/8: Hon tränar klart förbättrat men Marcus valde att stå över Tingsryd eftersom det inte var ett stolopp och dessutom blev ganska så tufft. Vi siktar på start inom en vecka i bättre prop.

5/8: Hon jobbar på riktigt bra och vi siktar på Tingsrynd nästa söndag.

30/7: Salon höll farten riktigt bra på nytt rekord i söndags och att hon tappade travet lite till slut efter tre täta starter och 13,5 första 1000 var inte mycket att säga om. Hon kändes riktigt fin på sanden direkt i jobbet efter så vi behöver ingen veterinär.

23/7: Allt väl så långt och det ser intressant ut inför söndagen.

19/7: Hon var skitfin i söndags men fick tyvärr dödens sista 1200 och orkade inte riktigt sista biten. Nu blev hon ändå femma på goda 16,2 full väg volt och med bättre resa hade hon garanterat segerstridit. Hon är anmäld till ny start på söndag och drog spår 1 över 2140a och kan du gå i bike och med blinkers istället för vanlig vagn och sulky som i söndags. Med klaff tar hon fina pengar, det är 50 lax till vinnaren.

16/7: Hon är fortsatt skitfin i jobben och vi tror att det kan vara dags för seger på Årjäng imorrn.

7/7: Hon var ännu finare nu men blev tempotorsk i kön och avslutade strålande som trea på bra tid igen. Nästa start är planerad till Årjäng på lördag och första segern kommer inom kort!

2/7: Salon känns bara bättre och bättre och startar igen på Tingsryd på tisdag. Det blev kanonläge och Kevin ska testa henne för första gången. Det kan vara dags för vinst…

25/6: Hon har bara gått lugnt efter Visby men allt verkar bra. På måndag testar vi lite mer allvarligt och ser om hon är redo att anmälas igen eller om hon ska få en ny liten träningsperiod för att höja sig ytterligare.

22/6: Shit, så mycket bättre hon var efter några jobb i djupsanden! Hon gick 14 blankt i andra- och tredjespår och såg skitfin ut. Vad månde bliva om ett par månader?

18/6: Hon blir allt starkare efter varje sandjobb och på måndag är hon med i ett lämpligt kortlopp med bil på Visby. – Läget blev lite långt ut men hon är mycket startsnabb och får bike bakom bilen. Ska bli intressant att se hur långt hon räcker och rekordsänker efter de inledande veckorna på gymmet, sa Marcus.

12/6: Hon känns verkligen skitfin i sanden nu och det kan bli start inom kort. Dock lär det ta en månad till innan full effekt i gymmet uppnås… – Men den här kan nog bli rätt bra framöver som det känns, sa Jonas som kört henne mest.

4/6: Hon har flyttat till Veka och trivs som fisken i vattnet. Salon har redan hunnit gå två jobb i sanden och hon känns riktigt fin. – Men hon ligger cirka 10 slag högre i puls än de andra så vi hade rätt i att detta var vad som fattades. Ge henne ett par, tre veckor så kommer hon att vara redo att starta igen fast rekordsänka 1-1,5 sekunder och därmed segerstrida i sin klass, sa Marcus.

28/5: Hon gjorde det bra som trea igår men är lite för svag ännu och ska flytta ut till djupsanden på Veka på måndag. – Det är i fint skick hon åker dit så vi tror att hon kommer att sätta styrkan ganska fort och det lär kunna bli ny start inom en månad. Sedan bör hon bygga på sig undan för undan i 3-6 månader och bara bli bättre och bättre, sa Marcus.

21/5: Det blev svårt spår och det var inte lätt för Jonas att få till ett vettigt smyglopp. Hon fick nu gå lite för tidigt och orkade inte riktigt hela vägen, men såg i övrigt fin ut. – Det var ganska så hög puls efteråt så det var ju synd att hon inte kunde nå innerspåret och därmed smyga med till fina pengar. Hon tog loppet bra och anmäldes direkt i en mer lämplig propp på Åby nästa torsdag. Det ska bli intressant att se henne där och med klaff så hon får gå i spets eller rygg ledaren kan det nog blir lite småintressant nästa vecka, sa Marcus.

13/5: Hon har varit fortsatt fin och ska nu starta på Åby på onsdag i ett ungdomslopp. Det blev dåligt spår men det var bara sex hästar på volten och med lite klaff på bitarna kan hon säkert ta fina pengar direkt i årsdebuten. – Men det var ganska bra emot och vi väntar nog med segerförhoppningarna en gång, sa Marcus.

7/5: Så fin som hon var på 1.23/1600 i tredje heatet i speedmaster i tisdags har hon inte varit i närheten av tidigare i livet. – Det gick i 1.13-fart över linjen och detta med lång check och öppet huvudlag. Det lutar åt comeback på Axevalla i ett stolopp den 18/5, sa Marcus. Nu ska hennes tidigare otur släppa, det känns i hela kroppen.

30/4: Hon känns ruggigt fin för dagen men det finns ju inga passande lopp förrän på Tingsryd den 16:e eller Axevalla den 18:e maj. – Så vi vässar lite till nu så att hon är riktigt bra när hon årsdebuterar. Jag tycker att hon känns minst två klasser bättre nu än tidigare, sa Marcus.

20/4: Hon är fixad i munnen nu, det var en mjölktand som vänt sig fel väg och gott rätt upp i gommen. Allt är bra och hon kan träna som vanligt igen. Men det blev penicillin i helgen så hon har startförbud fram till 3 maj. – Då hinner vi vässa till det sista och sedan starta i nåt vettigt lopp först innan hon har target på Axevalla 18 maj i hennes klass mot enbart ston, sa Marcus.

16/4: Det blev anmälning till Vaggeryd och vi drog perfekt spår 5 och hon hade blivit favorit i det loppet. Tyvärr har hon fått akut tandvärk och kan inte starta. – Maximal oflyt men tandläkaren kommer ner på måndag och fixar detta. Hennes startförbud är bara i 10 dagar och det finns ett flertal passande lopp 28-29 april istället och hon ska inte tappa nåt på detta.

9/4: Ja, hon var riktigt bra i banjobbet igår då hon knallade 1.23 sista varvet med tung vagn utan check. – Så bra har hon inte varit med träningsbalans nångång i livet och nu är hon redo för start. Det kan bli i breddlopp redan nästa helg men annars är det ett riktigt passande lopp i Malmö den 27 april.

26/3: Hon gick ett fint jobb på banan igår morse men Marcus tyckte ändå att det vore bäst med ett veterinärbesök innan årsdebuten. – Det blev behandlat lite i en has och en hovled, nya fynd hos en ny veterinär som känns intressanta att få fixade, sa Marcus. Hennes karenstid går ut 15 april och räkna med att vi ställer i ordning för debut på bra sätt kring det datumet om inget konstigt inträffar.

19/3: Hon gick 17,5/1600 i sulky i tredje heatet idag och var bra på det. – Vi ska slipa lite på balansen i nästa vecka och på fredag vet vi om det blir anmälan direkt eller ett litet veterinärbesök först innan årsdebut, sa Marcus. Men hon är mycket stark nu och startar inom några veckor om inget mystiskt skulle inträffa.

12/3: Det blev ett backjobb förra veckan och idag åkte vi med henne till Veka så att hon fick testa på djusanden där och jämföra sig lite med de andra. – Det var riktigt bra och nu siktar vi på sulkyjobb före tävlingarna på fredag, sa Marcus.

26/2: Hon fick en fis på tvären i onsdags men det blev inget allvarligt och hon har tränat på i sanden hela tiden. Banjobbet fick vänta en vecka men nu är banorna bra så det är dags inom kort.

19/2: Hon var riktigt fin i backen igår och vi kör där igen nästa torsdag. Därefter kan det bli tal om banjobb.

5/2: Hon har gått som vanligt i backen men pga för lösa banor kan vi inte gasa något på banan ännu. – Hon får träna på som vanligt i två veckor för den här är oduglig på löst så det är inte lönt att prova på banan nu, sa Marcus.

29/1: Hon fick ytterligare ett backjobb igår och låg ännu bättre i puls. Nu är planen att backträna en gång till och sedan hoppas på sommarbana om två veckor så vi kan testa i sulky.

22/1: Hon var ännu ett snäpp bättre nu och både Marcus och Urban är överens om att Salon nu är bättre än nånsin tidigare. – Vi kör på med detta fantastiskt passande träningsupplägg under februari och siktar på att ha henne riktigt i ordning första veckan i mars då hon får starta barfota, vilket är en stor fördel för henne, sa Marcus.

15/1: Efter omlagd träning, med djupsandsintervaller och skritt i djupsand varannan dag ute på gården, kändes Salon bättre än nånsin i backintervallerna igår. – Hon var jättefin i baksteget och mycket mer harmonisk än tidigare, ja klart bättre än vid starten senast exempelvis. Vi ser hur mycket bättre hon är i kondition nästa torsdag innan vi bestämmer nån matchning, sa Marcus.

8/1: Hon var fin i backjobbet och låg bra i puls. Nu höjer vi träningsdosen i ridjobben hemma på gården och så fortsätter vi med rejäla jobb i speedbacken en gång i veckan. Det kan bli dags för start i månadsskiftet.

31/12: Hon är tillbaka i regelrätt träning och var fullt normal i dagens jobb på rakbanan. Nästa vecka börjar vi med riktiga backjobb igen, där fungerar hon som bäst och vi behöver inte ladda på henne för fullt på banan varje gång längre när hon ju redan hittat tillbaka till starttider. – Efter backjobbet nästa vecka kan vi mer exakt säga hur mycket hon har tappat på strulet och när man kan tänka sig att det blir start igen, men räkna med minst en månad till, sa Marcus.

23/12: Veterinären tyckte att hon skulle tränas i mjuka sanden en vecka till så vi avvaktar till mellandagarna med att ta in henne och köra på banan igen. Men det ser bra ut för benet och hon tränas för fullt igen.

16/12: Hon tränas lugnt varje dag ute i sanden på Plönninge nu och på tisdag i nästa vecka ska hon gå lite på banan. Vi återkommer med bättre info efteråt.

8/12: Hon har fått komma hem igen och benet är under kontroll. Det var nån elak bakterie som tagit sig in i huden och ställt till med problemen. Det blir bara lugn träning denna vecka innan vi kan köra fort igen nästa. Så troligen ingen start innan nyår, tyvärr…

4/12: Nu står hon på djursjukhuset över helgen. Man har stabiliserat läget och senskidan och karpaltunneln är spolade rena från inflammationen som skett pga något fel i behandlingen. Det är ett försäkringsärende så vi behöver bara betala självrisken. Det var höjden av otur men som det ser ut nu ska allt vara löst i början av nästa vecka. Men hur vi lägger upp planen för nästa start måste vi återkomma till senare under nästa vecka.

1/12: Nu har vi haft all världens otur. Benet gav inte riktigt med sig och när veterinären ultraljudade gaffelbandet igår så var det inga fel alls. Men man valde att behandla karpaltunnlarna, som hade rejält tryck i sig. Och det gick inte bra. Hon är rejält tjock i benet nu och det här ser tråkigt ut. – Veterinären kommer inte att ta något betalt för detta och under alla våra år som träningsstall har vi bara varit med om det här en gång tidigare, sa Marcus.

27/11: Ja, vi kör igång igen på måndag och hon bör inte tappa så mycket. Marcus planerar att känna på henne lite på torsdag så om en vecka vet vi närmaste planering för nästa start.

24/11: Hon har dessvärre trampat sig höger fram och kan inte starta på Åby imorgon. Det är ingen fara med hästen men det går inte att vara med i lopp när benet är så pass påverkat som det blir när de får ett sådant sår. – Jag skulle tro att hon är tillbaka i träning i slutet av veckan eller senast i början av nästa så det ska inte göra så mycket, sa Marcus. Men synd nu när hon fått så bra spår imorgon…

20/11: Hon var fin i lugn träning efter Kalmar och anmäldes till ett passande treårslopp för ston på Åby nästa vecka och hon drog perfekta spår 1.

12/11: Shit va fin hon var! – Jag fick köra max för att runda till spets så det gick väl fort. De ropade 15 första varvet i högtalarna men det gick faktiskt 13,5 på varvet. Hon höll starkt till 100 kvar och blir mycket intressant framöver om hon tar detta rätt, en riktig speedkula, sa Marcus.

6/11: Tisdagstestet var bra! Det blev bra läge i Kalmar på torsdag och Marcus säger sig testa bike i värmningen. Spännande!

30/10: Hon jobbar på fint och ska få ett tredje test på banan på tisdag. Det finns ett mycket passande lopp i Kalmar 12 nov…

23/10: Det blev ytterligare ett banjobb i speedmastern och igen blev det 1.18 sista varvet. Ytterligare bättre i travet denna gången och nu är det mindre att fila på inför start. – Pulsen var mycket lägre och hon är helt startklar i konditionen. Det är lite smått att fila vidare på innan jag är helt nöjd med det blir start under november, sa Marcus.

9/10: Hon gick ytterligare ett banjobb idag och visade ca 1.18 sista varvet i tung vagn ensam. Marcus hade lite att fila på i balansväg men i övrigt är hon redo nu. Så det blir sulkyjobb om 2-3 veckor och sedan ska det kunna vara nära start.

2/10: Hon gick ett rappt jobb i backen idag och är nu redo för sulkyjobb om ett par veckor.

26/9: Hon fick en vecka till i djupsanden för sadel och kommer in till banan för test nästa vecka.

18/9: Hon har bara ridtränats denna veckan. Nästa vecka planeras att hon ska in till banan på torsdag

11/9: Idag testade vi henne i backen och pulsen är nu på väg mot startbart skick.- Det är lite i balans och smidighet som vi ska slipa på innan hon är redo för sulkyjobb men det borde inte dröja så många veckor till som det känns, sa Marcus.

4/9: Hon gick 22,5 sista varvet på bra sätt idag och är cirka 2-3 veckor bort från ett sulkytest. – Så 5-7 veckor kvar till start, eftersom vi vill ha henne redo på bästa vis, sa Marcus.

28/8: Hon gick nytt jobb på banan igår och gick 5 sekunder snabbare men hade ändå 8 slag lägre puls. Salon trimmas vidare mot comeback i oktober.

21/8: Hon gick sitt första heat på banan idag efter den omlagda träningen och Marcus var extremt nöjd med hästen efteråt. – Det blir ett nytt sånt här heat nästa vecka och detta känns jättebra, hon har inga problem med sjukdomen längre och ser helt enkelt fantastisk ut i kroppen igen, sa Marcus.

31/7: Hon fortsätter att glänsa i sanden och vi planerar ett första banjobb om cirka två veckor.

17/7: Hon ser verkligen lysande ut nu sedan borrelian har släppt. Hon fick flytta ut på gården igår och ska mangla i djupsanden i ett par månader. – Den här får ni se upp med i september, jag tror att hon blir en raket, sa Marcus. Det krävs bara lite styrketräning så kommer hon att vinna flera stolopp i höst.

1/7: Hon kom hem idag igen och är verkligen i lysande skick. På måndag sätter vi igång och tränar för vagn igen, så kul!

26/6: Hon trivs som fisken i vattnet med simträningen och av borrelian märks nu ingenting. Det är inte många veckor bort innan vi tar hem henne igen och börjar vässa till höstvinster.

12/6: Hon trivs skitbra med sin alternativa sommar. Du som ägare betalar ca halva priset för den här träningen och i juli sedan återgår hon till rutinerna och jobbas igång mot nya starter under sensommaren/hösten.

29/5: Idag flyttade hon till ett kombinerat träningsläger och sommarbete i 6 veckor så att Dr Gräs får hjälpa henne att bli återställd efter fästinghistorien. -Hon kommer att träna lätt tre dar i veckan under betet och det blir susen för henne inför hösten. Vi siktar på comeback i september och tills dess går hon på specialtaxa, sa Marcus.

22/5: -Salon har ju varit konstig på slutet och vi tog därför ett blodprov i veckan. Det visade sig att hon hade en akut borreliainfektion som kommer att behandlas med rätt antibiotika i nästa vecka, sa Marcus. Det innebär att vi fått svaret på varför hon varit diffust sämre på sistone och med två veckors vila bör hon bli helt återställd. – Hur lång tid det tar innan hon är redo och på topp igen går inte att veta nu, det brukar ta en månad till ett halvår beroende på hur hårt det tar. Normalfallet är två månader och om det är så får vi tillbaka vår toppmärr redan i sommar, sa Marcus. Tack för kaffet! Hon är till salu för väldigt låga 2500 per andel, ett pris som blev ännu bättre nu.

15/5: Hon har jobbat på fint i motionen den här veckan och ska gå motion en vecka till innan vi börjar trippelheaten på banan, ingen mer i sanden för henne nu.

8/5: Hon var hon veterinären igår och fixades i en has. Det blir en veckas vila och sedan omlagd träning så att hon blir fräschare inför fortsatta starter i sommar. – Det är en högkapabel märr med snabba ben och bra psyke, hon ska bara komma rätt på det igen och vi slutar med sandträningen för hennes del nu pga ömma hasar. Det finns delar till salu för 2 500 kr nu, vilket är en kraftig rabatt mot vad hon kan, sa Marcus.

5/5: Hon galopperade tyvärr direkt i starten och så var den dagen förstörd. – Jag var ändå inte helt nöjd med  henne och tror att veterinären missat att hon behöver lite hjälp med en has, det fixar vi på torsdag. Hon har kapacitet och bra psyke den här men ska inte starta så ofta än så länge, hon blir starkare framåt sensommaren, sa Marcus

1/5: Idag var hon jättefin i sanden och det känns överlag bättre än inför den förra starten. Hon möter några bra men från fint läge ska hon kunna vara med där framme.

28/4: Det blev Mantorp och bra spår.

24/4: Vi fick in en tid hos Spångfors också och fixade hennes krånglande höft en gång för alla. Det ser bra ut nu, hon verkar väldigt harmonisk och på tisdag morgon vet vi om Marcus anser henne redo för ny start då anmälan går ut till Mantorp 4 maj (där hon har ett perfekt lopp).

17/4: Igår kollades Salon upp och det visade sig mycket riktigt vara en framfot som var lite öm. Det är ett litet problem och hon får tillbaka sulor på måndag och i övrigt var hästen mycket fräschare och starkare efter den här starten än efter debuten. Vi siktar på nytt race i början av maj.

14/4: Skit också! Hon galopperade med segern ”klar” på upploppet på Axevalla ikväll. – Vi lättade henne och tog bort sulorna efter Mantorp, eftersom hon slog sig lite för mycket på ett knä där vid tredjeplatsen i debuten. Nu slog hon sig inte men banan blev ovanligt hård och hästen saknade sina sulor och var aldrig riktigt körbar pga detta. Vi kommer igen.

10/4: Hon är anmäld till Axevalla på tisdag och tränade fint både måndag och torsdag på ny, lättare balans här i veckan.

27/3: Hon fick ta det lugnt en vecka efter starten men har nu gått både tisdag och fredag i sanden på bra vis. Det kan bli start hemma nästa måndag men inget är helt klart ännu. – Vi skyndar långsamt med den här fina damen, sa Marcus.

16/3: Salon Sisu gjorde en mycket bra debut på en 1.17-tid som trea bakom två bra äldre hästar. Hon har skött sig exemplariskt hela dagen och här kan det bli barfota-körning ganska omgående faktiskt.

5/3: Hon har tagit kvalet på bästa sätt och Marcus säger att hon nu är startklar. Det finns sex lopp att välja mellan under perioden 13-18 mars så vi får se vad det blir.

24/2: Hon klarade kvalet gallant med blinkers å huva. – Jag satt med rubbet kvar i rygg på Håkan B och hon är mogen en låg 17-tid redan nu. Den här blir intressant, sa Marcus.

17/2: Salon har tränat på fint här och anmäls igen till kval hemma på måndag. – Nu blir det lite kortare check så hon inte får ner huvudet mellan benen på upploppet, sa Marcus.

13/2: Hon har joggats och kändes väldigt smidig och fin. Det blir nytt kval nästa måndag.

10/2: Dessvärre galopperade hon kort före mål och blev diskad. – Hon fick ner huvudet för lågt och slog sig på ett knä så hon tappade balansen, sa kusken.

5/2: Nu är hon med i listan igen, spår 3 på 40 m tillägg på måndag i Halmstad.

31/1: Fortsatt fin i sanden och planen ligger fast.

24/1: Inget att anmärka på den här veckan, planen ligger still.

17/1: Fortsatt jättefin i träningen och Marcus har redan anmält till kval hemma 10 feb. – Nu ska det inte krångla mer, jag känner det på mig, skrattade coachen efter fredagsjobbet i sanden. Den här är nog lika bra som Kailua Boko faktiskt, det får jag nog sticka ut hakan och påstå.

11/1: Hon gick 1.23/1600 med en rykande avslutning i sista heatet igår och Marcus var formligen lyrisk! – Hon har verkligen hittat stilen, det är en liten kopia av Pin Kronos det här när man sitter bakom; det är en riktig flygmaskin. Hon är kvalklar sedan flera månader tillbaka men sedan har det bara småkrånglat. Nu finns inga lopp här hemma på några veckor så vi får se om vi tar med henne till Åby eller väntar ut Halmstad, sa Marcus. Men den här kommer att starta tidigt under våren.

4/1: Salon kändes kanonfin i sanden igår enligt Marcus som körde. Det blir banjobb inom kort och det känns som att hon ska vara redo för sitt kval igen inom kort.

22/12: Hon har jobbat på som vanligt hela tiden men nu blir det lite lugnare under julhelgerna med vaccinationer och avmaskning. Det har ju gått troll i hennes kval och vi får helt enkelt se hur hon är i fas efter nyår om hur vi gör.

13/12: Det ser redan bättre ut och vi har redan återupptagit träningen. Marcus har ordinerat sulor på igen efter strykningen i måndags och det kommer att hjälpa henne att fungera på de lite hårdare banorna nu framöver.

10/12: Tyvärr tvingades vi stryka pga karledsproblem igår. Hon kommer igen, vi återkommer med info asap.

5/12: Nu är Salon igång igen och ska kvala på måndag hemma i Halmstad.

30/11: Hon gick ett lugnt heat på banan idag och såg jättefin ut. På måndag går hon fullt jobb och är allt som det ska blir det anmälan till kval morgonen efter.

25/11: Det var inget allvarligt alls och idag var hon fin. Så från imorgon blir det vanliga programmet, vi återkommer senare i veckan med ny plan kring kvalet.

22/11: Tyvärr så vrickade hon sig i jobbet igår och vi får avvakta måndagen innan vi kan avgöra hennes närmaste framtid, men mest troligt blir kvalet uppskjutet. – Man vill inte chansa nåt, sa Marcus.

15/11: Allt har sett normalt ut under veckan och tränaren siktar nu på kval inom kort, ev redan 30 november under hästägareventet hemmavid.

9/11: Eftersom hon snart ska anmälas till kval är det sista chansen att byta namn. De som äger majoriteten har därför bestämt att hon byter namn till Salon Sisu nu till veckan. De ägarna gillar, precis som tränaren, att dricka champagne. Och ni som vet något om just den ädla drycken vet därmed bakgrunden till det här fina namnet. – Ja, att vara namngiven efter en underbar champagne istället för ett giftemål mellan ryskt slakteriavfall och tyska kemikalier känns väl bra, skrattar Marcus.

7/11: Idag tränade hon sulky igen och hon löste 19,5/1600 på bra sätt. Det kan bli kval i slutet av månaden.

1/11: Hon jobbar för fullt igen och eventuellt blir det ett sulkytest i slutet av nästa vecka.

25/10: Nu är hon i rullorna på riktigt igen och nästa vecka kör vi på fullt.

18/10: Hon har joggats varje dag denna vecka och det verkar bra. I nästa vecka början hon träna på riktigt igen. Det känns inte som att hon har tappat nåt speciellt och vi ska kunna sikta på kval i november.

11/10: Nästa vecka drar vi igång henne igen.

5/10: Ja, det ser bra ut. Hon får vila en vecka till innan vi drar igång igen. Vi får se när det blir kval, det vet vi om några veckor.

30/9: Idag verkar det tack och lov mycket bättre! Vi ska inte ropa hej ännu men det var ingen hälta på hästen idag när vi mönstrade henne. Boxvila en dag till men nu känns det bättre, mest troligt har hon bara sträckt sig.

27/9: Tyvärr blev hon rejält påkörd i träningen av en skrämd häst så att kusken flög ur och hon själv skenade in i ett stall. Hon står just nu på ett mycket ömt bakben och vi kan bara ge henne smärtstillande och be en bön för att det inte är något allvarligt…

20/9: Nu är hon frisk och tränar igen. Vi kör på en vecka med vanliga jobb innan det blir sulky veckan efter Kriteriet om allt vill sig väl.

13/9: Haribo har varit snorig som sin boxgranne Taittinger i veckan och bara gått lugnt. I mitten/slutet av nästa vecka förväntas hon träna fullt igen och därmed blir sulkyjobb och kval lite skjutet på framtiden.

6/9: Hon har tränat på fint under veckan och det ser bara bättre och bättre ut. Dagens 1.25/1600 i speedmaster på lite seg bana löste hon väldigt enkelt. Marcus säger att det blir ett sulkyjobb till inom kort, eller eventuellt kval redan den 16:e på hemmaplan.

30/8: Idag gick hon 22,5 sista varvet i långvagn ytter om Taittinger och kändes ytterligare lite förbättrad.

22/8: Haribo har fått jobba lite lugnare och få massage och osteopatisk behandling efter förra veckans dunderjobb. Hon ser klart förbättrad ut nu och det blir ytterligare banjobb inom ett par veckor. Hon startar i år. – Bara att köpa in sig i, sa Marcus.

13/8: Hon gick över all förväntan och visade ca 1.20/1600 i sitt första sulkyjobb igår. Detta är en riktigt fin talang som nu ska gå ett till sulkyjobb om ca 2-3 veckor innan det blir dags för kval om allt stämmer. – Hon kommer mest troligt att starta lite redan i år, sa tränarn.

9/8: Haribo var kanonfin på rakbanan idag, med 1.20 sista 300 som snabbast på en intervall. – Hon blir spännande i kortvagn nästa vecka, sa Marcus.

2/8: Hon har fortsatt marschen framåt men nu gått mest på rakbanan. I tisdags gick hon ett dubbelheat 1600 på banan mot Kailua Boko, som är kvalklar, där det snabbaste gick efter 1.30 med 1.22 sista 500. Vi kör ett sådant heat till i början av nästa vecka och sedan är det preliminärt sulkyjobb måndag 12 aug.

12/7: Idag gick hon ca 1.25/1600 med de äldre och gjorde det på enkelt sätt. Marcus säger att hon ska jobba så här i två veckor till innan det kan bli tal om sulkyjobb.

5/7: Hon har fortsatt att träna fint och nästa vecka tränar hon lite på banan mot de äldre igen, så får vi se om det blir en ytterligare sänkning.