Projektbeskrivning

FOX CREEK WINE

År: 2018

Administration: Stall MARLIN – KB

Stam: Sto e: SJs CAVIAR – YQUEM WINE

Exteriörsiffror: 454443

Säljstatus: Tävlingsrätten fram till 231231 – inga andelar till salu för dagen.

Skötare: Urban Johansson

Veckokommentarer

11/9 Hon får vila en vecka till innan vi sätter full fart, detta pga att hennes hagkompis varit jättesjuk och vi tar det lite lugnt även med Fox av den anledningen.

4/9: Vi kollade hennes tillväxtzoner med veterinär idag för att vara på den säkra sidan innan vi börjar gasa rejält igen. Hon såg bra ut och det var bara lite mindre saker att kolla på enligt veterinären. – Skönt, då vet vi. Nu är det dags att trumma igång igen, sa Marcus.

28/8: Hon äter och mår fint, blank och rund som en säl. Men vilan har gett henne chansen att börja växa så nu får hon bara gå motion ett par veckor till för att komma i balans för snabbjobb igen. – Det viktigaste med unghästträning är att veta när man inte ska köra hårt. Hon gick ju 18,5 redan i maj så det handlar bara om att få henne på rätt köl igen så är hon där hon ska vara, sa Marcus.

10/8: Vi har misstänkt borrelia ett tag och tagit prover kontinuerligt. Förra veckan var antikropparna framme och nu är hon under medicinering. – Men den här visar inte mycket av sjukdomen och de tuffaste hästarna brukar inte bli speciellt tagna av borrelian, bara man upptäcker det innan man tränar för hårt. Räkna med att hon är tillbaka i full träning första veckan i september och så får vi ta det därifrån, sa Marcus. Borrelia så här är inget att oroa sig för, det blir bara 1-2 månaders förskjutning.

31/7: Hon tränar på varannan dag nu men Marcus har valt att låta henne få gå motionsträning ett par veckor till för att hon verkligen ska hitta tillbaka till sig själv igen innan vi börjar gasa på allvar.
24/7: Hon har tränat på fint i veckan, om än bara med halv intensitet. Men allt är som det ska igen och nästa vecka blir det full fart. När vi väljer att debutera vet vi ännu inte men inom tre veckor bör hon ha gett oss svar och därmed en plan.

17/7: Vi smög igång henne med lätt träning fem dagar i rad denna vecka och det verkar fungera. Nästa vecka är tanken att hon ska kunna återgå i reguljär träningen igen. Därefter får vi se hur snabbt hon är tillbaka i samma bländande skick som innan kvalet. – Det är svårt att säga nu men jag vet mer på fredag, sa Marcus.

10/7: Hon är igång igen men röd som hon är visade hon dessvärre lite muskelproblem nu efter vilan. – Lustigt, jag har ju sagt att hon är en kopia av Conrads Rödluva som liten. De är ju väldigt lika på många sätt, exempelvis utseendet och framsteget men nu också känslig muskulatur. Skämt å sido, det är ingen fara med det nu när vi känner till det och kan göra nödvändiga ändringar direkt. Vi får smyga igång henne under nästa vecka men mer än så ska hon inte tappa, sa Marcus.

26/6: Hon skötte sig exemplariskt i kvalet i måndags och tog loppet bra. Sedan igår vilar hon och det blir 10 dagar ledigt som för alla andra tvååringar efter vårprogrammet. Om en dryg vecka går hon igång med sommarträningen och då får hon visa om det är dags för start redan i juli eller om det blir till att vänta lite.

18/6: Hon är anmäld till kval på måndag, där vi siktar på att köra henne kring 1.21 full väg eller liknande. Märra tränade på fint i finslipet idag och det ska inte vara några mörka moln på himlen inför detta. Direkt efter kvalet är det tänkt att hon ska få lite sommarvila, för att sedan trimmas mot debut senare i sommar. Men det är Foxy som bestämmer takten efter hur hon känns och mår, det blir ingen press! – Men hon är ju grym så det skulle inte förvåna mig om vi är med i Malmö i första tvåårsloppet, sa Marcus.

12/6: I tisdags strök vi hennes partner efter provstarterna men Marcus hittade ett Untersteiner-gäng att träna med. Vi kör ju inga 2100-jobb innan kvalet normalt men nu blev det så pga omständigheterna så att hon skulle få sparring. Foxy tränade 1.21/2100 med 1.17 sista varvet och gjorde det storstilat. Om hon håller stilen framåt kan det bli kval redan 22 juni.

5/6: Röda märrn gick 23,5/1600 på bra sätt i förra veckan och har varit majestätisk i styrkejobben denna vecka. Nästa vecka är det åter dags för sulkyjobb.

22/5: Foxy gick ett tuffare banjobb förra veckan så denna veckan har det tränats intervaller. Hon tränar på fint och nästa vecka blir till att återuppta banjobb igen.

15/5: Denna läckra fuxmärren har ett enormt kunnande. Första i sulky idag löste hon väldigt enkelt på 1.25/1600 med 1.19 sista 500. Vi matchar henne för tidig start som tvååring om inget oförutsett händer. På två veckor har hon nästan sålt slut, och det finns nu bara två 1/20-delar kvar i hästen!

1/5: Träningsveckan har flutit på bra för våran läckra fuxmärr. Idag gick hon ca 1.30/1600 i andra heatet inne på banan med ca 1.25 sista 500 på ett mycket bra sätt!
Inte många andelar kvar till salu nu, så skynda fynda!

24/4: Hon var kanonfin i dagens banjobb och den här går från klarhet till klarhet. Ruggigt prisvärd!

20/4: Nu är hon verkligen fin igen och har kommit ur sina växtproblem. Hon löste sitt första intervalljobb på rakbanan med våra värstingar på bästa sätt idag och den här hästen är det bara att gå med i till det löjligt låga priset hon erbjuds till!

10/4: Hon är tillbaka i rätt slag och gick ca 1.33/1600 i långvagn i tisdags. – Mer prisvärd tvååring måste vara svår att hitta för dagen, var Patriks kommentar efteråt. Det finns andelar över för ”inga pengar”.

3/4: Hon är tillbaka i kanonslag och nu blir det banjobb i nästa vecka.

27/3: Hon ser fortsatt jättefin ut i träningen men går mest på sanden just nu och har inte sänkt sina tider något nu. Vi avvaktar med det några veckor till.

19/3: Ja, hon ser mycket bättre ut igen och har löst sina sandintervaller på bästa sätt den här veckan.

13/3: Hon har gått motion den här veckan och det verkar bra med henne igen. Så nästa vecka blir det intervaller igen men vi avvaktar nog ett par veckor med nya banjobb.

6/3: För första gången har den röda märren hamnat i en lite växtsvacka och hon fick ta det lite lugnare den här veckan. Vi räknar med en lugnare vecka till innan hon får sätta full fart igen. – Alla de andra har redan haft minst en sådan här period, det är helt normalt, sa Marcus.

28/2: Hon fortsätter som en maskin och gör sina 1.40/1200 utan minsta problem. Nästa vecka ska hon fixas lite i balansen och sedan är det dags för 1.35-tempo hela vägen.

21/2:  Den fina fuxan har jobbat på sin vana trogen och gjort allt rätt den här veckan också. Hon är nästan som en maskin! Nästa vecka går hon och de andra i förstagruppen upp på två dagars heatkörning i veckan.

14/2: Hon har jobbat på lika bra som tidigare, om inte bättre, och visat 1.40/1200 i andra heatet som snabbast även denna vecka. – Men om vi ville kunde hon springa minst 10 sekunder snabbare redan nu, hon och Redbull är verkligen starka och fina, sa Marcus.

7/2: Igår gick hon ett riktigt redigt jobb med bl a Redbull Pellini, vi kör kring 1.40/1200 som bäst i andra heatet och kommer att hålla oss i de trakterna ett tag nu. Riktigt trevlig häst! – Hon är väldigt bra, stark och tidig med fast takt, sa Marcus.

31/1: Hon trummar på och det var precis likadant den här veckan som den förra. Hon är väldigt prisvärd och blir jätteintressant att följa under våren.

24/1: Foxy fortsätter att övertyga! Hon avslutade åter i 1.30-tempo i det andra 3/4-milsheatet på banan igår och hon framstår allt mer som en riktigt intressant unghäst. – En riktigt bra tvååring, sa unghästboss Urban efteråt.

17/1: Nu har vi börjat snabbträningen och den här märren tog ledningen direkt! Hon riktigt flyger fram och som snabbast visade hon upp 1.30-fart på klockan. – Vilken häst, sa Urban som körde! Vi kör på 7 500 kr per andel under januari men sedan måste priset skena på den här madamen. Skynda och fynda =)

11/1: Hon jobbar på utan krångel och nästa vecka inleder vi snabbjobben. Spännande! Den här hästen har stam, exteriör och steg som talar för tidig start.

22/12: Allt ser fint ut och nu väntar två veckors semester med dubbla vaccinationer och avmaskning efter den intensiva hösten där hos enligt vår träningsapp redan hunnit med 54 träningspass. Efter helgerna börjar snabbträningen reguljärt en gång i veckan, när vi drar ner från fem körningar i veckan till fyra. Spännande!

13/12: Nu har den röda märren flyttat fram sina aktier ytterligare och hon trampar på riktigt fint. Vi har kört 1.40/500 med några stycken och enligt Urban som är boss över unghäststallet så är den här högst upp just nu. Under januari börjar vi med reguljär snabbträning och Marcus säger att risken/chansen att priset stiger markant på henne när vi börjat med dem är överhängande… :)

6/12: Den här veckan kom hennes första avsteg från träningen då en s k kompis gav henne en känga på ett framben. Men det är absolut inget att oroa sig över och hon har istället fått introduceras på skrittbandet – även det skötte hon prickfritt.

30/11: Hon verkligen trummar på och gör det superbra. Nu har andelsförsäljningen tagit fart på allvar så passa på å ryck en andel innan de tar slut.

22/11: Det bara flyter på för ”Foxy” som verkligen gillar sitt jobb.

15/11: Hon bara trummar på och det finns inget negativt att säga om henne.

8/11: Foxy ser verkligen fin ut och det råder inget tvivel om att detta kommer att bli en tidig häst om inget konstigt händer.

1/11: Hon bara trummar på och trots att hon växer så att det knakar så travar hon på så fint så. Härlig häst!

25/10: Foxy ser bara fin ut. Snacka om rätt pris på häst! Fem andelar sålda bara denna vecka.

18/10: Hon är jättefin, gör allt rätt.

11/10: ”Foxy” körs fem dagar i veckan och är upp i 4,5 km utan problem. En riktigt fin och tidig ungmärr enligt Marcus.

5/10: Hon bara trummar på och imponerar på oss i uppträningen. En riktigt bra travare! Mormor är syster med Riordans genombrottshäst i Sverige 2013, unghäststjärnan Rosella Ross. Den här hästen ser också ut att bli tidig…

30/9: ”Foxy” trummar på och imorgon går vi nog upp på 4 km per dag. En jättefin travare helt enkelt – bara att köpa!

20/9: Hon jobbar på fint och har gått 2-3 km per dag den här veckan. Hon är begåvad!

13/9: Vi har satt henne för vagn och kört tre dagar redan. Det ser kanonbra ut. – Hon är väldigt lättlärd, sa Urban som är boss över småttingarna.

5/9: Hon sköter sig kanonbra och kommer att sättas för vagn i nästa vecka.

30/8: Inkörningen är i full gång och hon springer redan riktigt fint för tömmarna. Bra psyke också, en klar plusvariant!