Projektbeskrivning

FORREST GUMP S.F.

År: 2016

Administration: Stall MARLIN – KB

Stam: Valack e: ANDOVER ANDOVER – MIMOSA BRICK

Exteriörsiffror: 444444

Säljstatus: Inga andelar till salu för dagen

Skötare: Evelina Petersson

Veckokommentarer

22/5: Forrest har tränat på i sanden under veckan och allt har varit väl med honom.

15/5: Marcus har blivit mycket positivt överraskad av Forrests framsteg efter förra veckans banjobb och inom 14 dagar blir det därför nytt test i sulky.

8/5: Han gick 19,5/2100 på bra vis igår och sköter sig bra på banan. Marcus säger att hästen behöver träna lite i djupsanden för att få rätt klipp i baksteget innan vi gör comeback men att allt ser ut att gå åt rätt håll. Comebacken dröjer lite och rent krasst är det troligt med start kring midsommar. – Han har vuxit något enormt och det måste man bara ta med i beräkningen.

1/5: Han gick ett starkt trippelheat igår med bättre puls än någonsin. Så nu spänner vi bågen och siktar på ett sulkytest i slutet av nästa vecka.

24/4: Han har gått stentufft med maximala 21 korta intervaller i tisdags och känns nu redo för att börja på banan. Redan i nästa vecka kommer han att få ett trippelheat på banan om allt går som det är tänkt.

10/4: Full dos den här veckan och vi tycker att han är riktigt mysig! En vecka till minst innan vi sätter fart på honom på banan.

3/4: Nu är han igång och idag var det tre x tre intervaller i sanden som gällde. Han är fin och kommer att gå upp på full dos inom kort. Det ska bli spännande i comebacken senare i vår!

27/3: Han uppträder som en dröm och Evelina har varit supernöjd med hästen sedan han började jogga igen. På måndag blir det snabbjobb och inom ett par veckor ska vi veta status och mer exakt plan innan comeback. – Så spännande att se honom halsopererad, det känns som han har gått på 60 procent i loppen än så länge, säger Marcus.

19/3: Han är idag friskförklarad och kommer att börja träna igen på måndag!

13/3: Allt ser bra ut och nästa torsdag ska han på återbesök och därefter hoppas vi kunna börja träna igen.

28/2: Vi fick snabbt ihop de 80 procent JA som behövdes för operation och den gjordes i måndags. Allt har gått bra och det blir nu några veckors vila innan vi kan sätta fart igen.

21/2: Halskameran igår bekräftade våra farhågor och det blir operation av gomseglet redan på måndag om ägarna godkänner ingreppet. Vi ska kontakta alla ägare asap men om du redan nu vet med dig att du röstar ja så går det bra att ringa Tobbe eller Marcus direkt. – Det är ju mycket bra prognos och kort konvalescens på ingreppet. Givet att göra anser jag, sa tränaren.

13/2: Han ser bättre ut i benet nu och nästa vecka blir det halskoll med kameran.

6/2: Dessvärre blev dagens kamerauppdrag uppskjutet en vecka pga en spark i hagen. Så vi får vänta några dagar till med beskedet…

31/1: Han var inte sjuk och är därmed inbokad på halskamera på torsdag. – Jag har misstänkt gomseglet på honom en tid när det varit dåligt väder så det är lika bra att kolla det nu en gång för alla, sa Marcus. Hästen har känts så förbättrad här i vinter att det inte ska behöva bli såna plattmatcher som senast, det kan mycket väl vara så att det är något mekaniskt fel. Vi återkommer!

24/1: Tyvärr blev det riktigt tung bana och sur luft i Köpenhamn, det gillar inte Forrest. Så Marcus släppte spets direkt men hästen var ändå såg tidigt. Vi kollar upp ev fel till veckan men mycket troligt var det förutsättningarna som blev helt fel. – Inte alls samma häst som i jobben på slutet, sa Marcus.

21/1: Forrest jobbade superfint igår och drog perfekta 5/1600a på Lunden på fredag. Det kan bli gott!

17/1: Han har fortsatt fint i jobben och i nästa vecka kommer Marcus att anmäla till start igen. – Jag vill helst ha 1640.

11/1: Forrest har trampat på fint under veckan och nästa vecka blir det lite vässning på banan igen innan Marcus anmäler till start. Det låter som på tränaren att han har graderat upp tron på Forrest markant efter den senaste tidens träning. Intressant!

4/1: Han kändes väldigt bra i sandintervallerna igår och är i fint skick. Det ska bara vässas lite på banan innan vi startar honom igen, så inget lopp bestämt ännu men det borde bli i slutet av januari om allt går enligt plan.

22/12: Forrest har fortsatt att träna på väldigt bra men det har inte funnits något passande lopp åt honom just nu. Och nu blir det vaccinationer och avmaskning under ett par veckor med lugnare träning så nästa start blir i mitten/slutet av januari om allt går som det är tänkt. – Han ska starta på i vinter och det är inga problem om det krävs hakar, sa tränarn.

13/12: Han har gått tillbaka i träningsschemat och smällen var inget allvarligt, hästen känns fin. Eventuellt kan det bli en start till i år, i så fall är det Mantorp på uppesittarkvällen men vi har inget säkert bestämt ännu.

9/12: Dessvärre blev det strykning pga sparken. Nu ser det dock bättre ut redan och han kan säkert träna normalt om ett par dagar och då lär vi anmäla igen inom kort.

5/12: Ny start i Mantorp på måndag. Han har dock fått en smäll på vänster has av en s k kompis och det finns viss risk för strykning som det ser ut nu.

1/12: Forrest spurtade förbättrat som tvåa igår och blir allt bättre. – Vi kommer att låta honom starta på nu under vintern, jag tror inte att han kommer att få några problem med vinterbanorna, sa Marcus.

25/11: Spår 8 i volt ytterligare en gång för Forrest på måndag, i morse var Marcus mycket nöjd med hästen i en lugn träning.

22/11: Det blev lite väl mycket spår på vägen för Forrests del idag, Gustav började i fjärde inner men backade sig sedan ut 900 kvar och det var inte riktigt förberett för det. Det betyder ju åtminstone att kusken tyckte att han kändes väldigt fin. Hästen fullföljde bra på upploppet och blev fyra trots att han fick mjölksyra och med loppet i kroppen ska han vara bättre nästa gång. – Jag vill helst starta på ganska tätt nu för att få upp lite mer spänst i honom, sa Marcus.

19/11: Han jobbade skitbra igår och startar igen på fredag hemmavid.

15/11: Kanonbra, är det enda vi kan säga om den här veckan.

8/11: Det nya blodprovet i tisdags visade faran över och han har nu tränat lätt varje dag ons-fre. På måndag kör vi full sula igen och han ska få starta på å utvecklas framöver. – Men han får 2-3 veckor efter infektionen innan vi anmäler igen, sa Marcus.

30/10: Blodprovet kom tillbaka och visade med säkerhet tecken på infektion. Ingen jätteinfektion tack och lov men dock en säker infektion. Så det var väl nästan det bästa beskedet vi kunde få och sluta leta efter knepigare fel! Det blir en veckas ledigt och sedan tar vi om provet, förhoppningsvis går det över fort.

28/10: Han såg helt magisk ut barfota bak och flög till spets från bricka sju. Kevin som körde var helt säker på seger hela loppet igenom men så in på upploppet var det bara tomt. Högre puls efter loppet också och vi utreder direkt. Återkommer asap…

22/10: Allt väl i jobb och det blir ny start med Kevin Oscarsson i jollen hemma i Halmstad på måndag.

18/10: Forrest har övertygat i veckan och Marcus tänker mest troligt starta honom i Kalmar nästa fredag eller hemma måndagen efter. – Han har utvecklats ett par hack nu.

11/10: Han har bara gått lugnt efter segern men det verkar normalt. I början av nästa vecka vet Marcus om det är dags att anmäla igen eller om vi måste ge honom lite mer tid.

5/10: Ja, men det där blev ju väldigt enkelt! Spets direkt och sedan var det lugna gatan. Hästen hade 20 slag lägre puls efter den här starten än vid tidigare försök så han har utvecklats en del efter sommaren. Härligt att han är igång! Nu ska vi starta på lite under hösten, så länge han håller sig så här fin. – Alltid kul att vinna med treåringarna även om man vet att de inte är färdiga förrän nästa år, sa Marcus.

30/9: Forrest var fin på rakbanan idag och drog 4/2140 med Stefan Persson i sulkyn i Kalmar på fredag. Marcus tycker att hästen känns markant förbättrad så det blir intressant att följa den här starten.

25/9: Han gick ett bantest för tredje veckan i rad igår och var nu kanonfin. Det blev cirka 1.19/1800 och då var det 1.12 sista 500 på klart förbättrat sätt. Eventuell start i Kalmar nästa fredag.

17/9: Han gick 18,5/1600 på tung bana idag och skötte sig riktigt bra. Vi underhudsblistrade hans bakknän med veterinär efteråt och Marcus planerar att ge honom ett rappt heat till i nästa vecka. Comeback i oktober.

13/9: Testet blev avbrutet igår och vi kör om på tisdag. Han ser väldigt bra ut för dagen och blir intressant att se för sulky.

5/9: Han gick riktigt starkt på sandrakan idag och ser mycket bättre ut nu. Det kommer att bli lite test på banan i slutet av nästa vecka och ny start är nog inte så långt borta.

30/8: Jo men Forrest ser riktigt bra ut i jobben nu och kommer snart att gå ett test på banan igen inför ev comeback.

23/8: Han har sett fin ut och allt ser ut att vara rätt med honom för dagen. Han har grovnat i mycket över sommaren och är riktigt biffig nu, så de här starterna har inte tagit ner hans allmäntillstånd något, snarare tvärt om. Men vi ska träna på några veckor till innan vi testar honom i sulky igen med lite ny utrustning.

16/8: Forrest har tränat på hela veckan, nästa vecka går han upp på full speed.

9/8: Han gick ett lugnt heat i sandbacken idag och allt var bra. Nästa vecka blir det full träning igen.

2/8: Vi hittade inget fel i halsen så här men däremot var han mycket riktigt dubbelsidigt framknähalt och blev behandlad hos veterinär idag. Det innebär att vi har 10 dagars lugn träning framför oss innan han kommer att vara redo att heata igen måndag/tisdag 12-13 aug. – Vi ska också börja utrusta honom som en halshäst för att avhjälpa eventuella mindre gomsegelproblem. Normalt ska han vara ute i lopp igen vid månadsskiftet aug/sep och vi har gott hopp; jag tror att det var extremvärmen som sänkte honom, sa tränarn.

30/7: Dessvärre var han inte som bäst i starten på Tingsryd och han slutade på sista pengen på 16,1/1609a. Det gick förvisso 13,5 första 1200 och han blev givetvis trött av det men hästen kändes inte som bäst, enligt Marcus. – Hals och/eller framknän, det var ingen spänst i honom.

18/7: Han var inte som bäst i comebacken och vi misstänker att han var väl seg av att gå ute hela tiden. Annars värmde han strålande men var mer loj i loppet. Vi kommer nu att ändra hans rutiner inför nästa start i Tingsryd den 29 juli.

12/7: Allt har sett bra ut i sanden och nu blir det debut i Karlshamn över 1680a på onsdag.

3/7: Han har sett bra ut efter kvalet och går sina vanliga jobb i sanden nu i väntan på vad tränarn ska hitta på i startsynpunkt.

24/6: Det blev ett fint kval och 18,5 var ingen direkt match för honom. Men han är inte riktigt färdigtränad ännu, det märks. Så vi kommer nog inte att starta under juli när det går som allra fortast utan ge honom en månad till att träna upp sin syratröskel lite till. Fart och kunnande finns så att det räcker och blir över, sa tränarn efter kvalet.