FLAPS OUT

År: 2020

Administration: Stall MARLIN – KB

Stam: Hingst e: UNCLE LASSE – SALSA MARANDAISE

Exteriörsiffror: 454554

Säljstatus: SELECT. Det finns för dagen inga andelar till salu.

Skötare: Nathalie Wiberg

Veckokommentarer

Under fyra fredagar i oktober/november testar vi att skicka ut veckorapporten via adminbolaget Asap KB och deras nya tjänst för information till hästägarna.

20/10: Han fick perekt läge med Jepson på onsdag om 125 000 kr till vinnaren och det blir spännande att se hur långt vi räcker. – Jag tycker att Flaps känns klart förbättrad i fräschör och spänst nu efter vilan efter borrelian och tror att han kommer att göra sin bästa prestation hittills på onsdag, så länge banan blir bra och ger fäste. Men om han räcker hela vägen är mycket svårt att sia om eftersom vi inte har en aning om hur vässat det är bland konkurrenterna, sa coachen.

14/10: Han var riktigt fin i måndags och nu har Marcus lagt upp planen för start i BC-loppet på Åby den 25 okt.

6/10: Han ser bra ut igen och har tränat på fint i veckan, dock var banorna inte helt perfekta pga mycket regn så han har fått vänta på fulla jobb tills på måndag. Nästa fredag bör vi kunna lämna besked om vad som händer och sker med matcningen i det närmsta!

29/9: Nu verkar allt normalt igen och vi hade hästägare som var och tittade på honom igår i hans intervaller. – Såg bra ut, sa Lasse. Kul att hästen är normal igen efter det här hemska med fästinggrejen och vi planerar att träna fullt i nästa vecka. På fredag ska vi kunna lämna besked om hur den närmaste framtiden ser ut.

22/9: Han har fått gå motion denna vecka och ser bra ut. Däremot tycker inte Linnea att han äter riktigt lika bra som han ska ännu så vi avvaktade med snabbjobb tills efter helgen.

15/9: Det visade sig att det var en akut borreliainfektion så han har vilat och fått dundermedicin under veckan. Men vi tog detta i rätt tid och han ser väldigt bra ut hästen. – När man kommer så rätt på det och inte anstränger dem i akutskedet och sedan behandlar med medicinen så går det fort över detta. Jag räknar med att träna honom som vanligt i nästa vecka och nästa fredag vet jag besked om vi kan anmäla direkt eller om det behövs lite mer tid. sa Marcus.

8/9: Han jobbade på bra idag på rakbanan, dock utan att pressas nåt, för han hade lämnat lite mat i onsdags så vi har tagit blodprov. – Svar kommer på måndag och vi får hoppas att det inte är nåt allvarligt så vi kan starta på igen inom kort, sa Marcus.

1/9: Han gick 13,7 som femma med gott om krafter kvar i onsdags och Marcus lät supernöjd. – Ja, med spetsläge törs jag sticka ut hakan och säga att han hade gått 12,5 och säkert haft bra chans. Nu satt vi med rubbet kvar i tredje invändigt, men när jag skulle styra ner på open stretch blev han skogstokig och bara bromsade och tjurade. Så det slutade med att jag fick släppa ut honom igen sista biten och rädda placeringen. Vi hade suttit fast som femma hur vi än gjort. Men han var helt oberörd efteråt och passade bra i bike. Den här blir rolig framöver. Ny start inom kort, vi vet att Marcus har sett ut ett perfekt lopp på Axevalla om ett par veckor, men man vet aldrig var det blir nästa start =)

25/8: Han har gått standardjobb denna vecka och varit bra. Det blev dåligt spår på Åby nästa onsdag men det ska bli intressant att se honom ändå. – Jag ska testa bike på måndag, är sugen att ha det på honom i loppet, sa tränaren som också ska köra hästen i lopp för första gången nästa vecka.

18/8: Marcus valde att stå över långresa och stenhårt motstånd med honom och mest troligt startar han hemma 28/8 eller i Göteborg 30/8 istället. – Bättre att matcha lite lugnare i höst känner jag, det är en stor talang men han skulle kunna gå åt fel håll om vi körde för tufft nu tror jag, sa coachen. Dagens jobb var kanonbra så nu laddar vi för bra insats i det nästa!

11/8: Han gick ett riktigt rejält dubbelheat på banan idag över 2600 och Marcus var nöjd. Det kan bli tal om E3:s andraklass nästa lördag men vi har inte riktigt bestämt oss ännu. – Nä, det är alltid lite vanskligt med långresa och övernattning för treåringarna men distansen och prispengarna lockar; det kan dock bli så att vi håller oss hemma och startar ett tag till i alla fall, sa Marcus. Vi får se på söndag kväll när anmälningarna till Romme går ut!

3/8: Tyvärr blev det galopp direkt då kusken och hästen inte var överens i vändningen i volten. Vi tar nya tag. – Ja, men det kändes att det var en riktigt fin häst, sa Gustav.

1/8: Linnea som sköter kom tillbaka idag och körde en lätt intervall inför morgondagens start. – Skitfin! Vi håller tummarna för att Gustav fixar Flaps känsliga mun direkt i första försöket…

26/7: Han jobbar på som han ska och drog spår 7 i volt på Jägersro i ett rätt lämpligt lopp på tisdag. Det ska bli intressant att se honom från ett bra spår i voltstart nu!

21/7: Dessvärre räckte det bara till en tredjeplats på 14,9 i måndags men pulsen var låg och såväl tränaren som kusken tyckte att hästen kändes ännu bättre än förra gången. Banan var smetig på innerspåret efter monsunregnet och tiden var inte så tokig ändå. Pulsen var låg och just nu arbetar vi med teorin att vi helt enkelt gjorde fel när det kördes så sakta på långsidan och i sista sväng och Flaps kunde helt enkelt inte speeda fortare till slut men var inte trött. – Nä, han har ju excellent kurvteknik men är lite sämre på rakorna när man gasar max eftersom han är lite på vänstertömmen, sa Marcus. Men allt verkar ok efteråt och vi ser på måndag efter ett tuffare jobb om det bara är att anmäla ut igen, för isåfall finns passande lopp i Malmö den 1a aug.

14/7: Han drog spår 4 bakom bilen på Halmstad på måndag i ett treårslopp över 1640 auto. – Det är ett viktigt testlopp inför sommarens matchning så jag laddade till honom lite extra igår. Faller det väl ut så lär han kunna prestera riktigt bra på måndag, men det kan ju också backfire så att säga, men då vet vi det inför framtiden, sa Lindgren väldigt optimistiskt. Det viskas om att tränaren tror att Flaps går under 1.13 över kort distans redan nu om han fungerar som han ska…

7/7: Allt enligt plan med Flaps. Vi återkommer nästa vecka.

30/6: Viggo och Flaps kom inte riktigt överens från start och i första sväng och det blev galopp. – Ja, vi skulle ner i tredje invändigt i rygg på favoriterna men det ville inte hästen. Han gick mycket starkt till slut och det kändes att detta är en kanonhäst, var danskens kommentar efteråt. Vi vet att Flappen är lite känslig i munnen och inte helt lätt att köra första gången. Nästa start planeras till 1640a på hemmaplan den 17e juli och då blir det troligen barfota bak och lite mer allvar! – Flaps avslutade ca 1.11 sista 700 och då var det mest hästar i vägen hela tiden så detta var en bra genomkörare inför viktigare lopp, sa Marcus.

22/6: Han tog loppet bra och har sedan haft besök av såväl osteopat som hovlagare i veckan, för att hjälpa honom framåt. Det blir ny start från tillägg på Åby på torsdag. – Men det loppet är mest ett led i matchningen inför juliplanen som inbegriper flera 1600-lopp i passande stil med tanke på att det ev kan vara så att Romme den 19e augusti kan vara något för honom, sa Marcus. Tränaren tror ju att detta kan vara en riktigt bra sprinter för unghästloppen. Precis som med Nugget Zon, som missade pga sjukdom, så är det SprinterMästaren om ett år som är det stora målet.

17/6: Vilken härlig insats vid segern igår! Han var grymt fin med sitt nya huvudlag och uppträdde perfekt hela vägen. – Jag körde aldrig nångång på honom och detta var riktigt bra, sa Kevin. Vi har ju förstått på Marcus en längre tid att detta är en riktig häst, kul att Flaps fick visa det nu också! – Ja, men efter tre förberedande lopp så var det tävling på riktigt för första gången igår och hade han inte vunnit eller gjort en riktigt bra prestation hade jag varit besviken på riktigt. Vi får se hur han tar detta innan vi lägger planen, sa Lindgren.

14/6: Han drog bra spår på fredag och Marcus var nöjd med hålat helstängt i dagens test. Spännande start på gång! – Jag ser gärna att han körs i spets, sa Lindgren.

9/6: Hästen kändes riktigt fin på Åmål i onsdags och uppträdde perfekt. – Tyvärr blev han lite störd ur sista sväng och därefter tog han inte fart igen. Men den här blir bra, sa Lennartsson efteråt. Idag, fredag, var tränaren mycket nöjd med hästen i jogging. – Riktigt spänstig och vi siktar på start hemma nästa fredag med skygglappar. Han håller på att släppa till riktigt.

1/6: Han har tränat på bra i veckan och drog spår 10 bakom bilen på Åmål på onsdag. – Jag tycker att vi har lyckats bra med jobbet på honom på sistone och han springer rakare i jobben. Åmål bör passa en vänsterdragare väldigt bra och bakspår bryr jag mig inte om eftersom han ska gå bakifrån i början av karriären. Det blir en intressant onsdag, sa Lindgren.

25/5: Allt verkar bra och i nästa vecka kan vi bestämma planen framåt.

18/5: Han var till veterinären i tisdags och det var en del smågrejor som fixades till. Han har ju inte direkt varit ofta hos veterinären och detta känns rätt inför fortsatta karriären. – Det blir full träning i slutet av nästa vecka igen och kring 5-10 juni ska vi kunna sikta på nästa start, sa Lindgren. Men vi väntar nog ett tag till på att rycka bakskorna, så vi väljer banunderlag med omsorg.

12/5: Det blev helt fel resa för Flaps, som uttalat ska gå bakifrån i början av karriären. Det gick dock sakta efter ett halvvarv och Kevin tyckte nog att Flaps var för bra i debuten för att inte testa dödens med. – Men Flaps går med tunga järnskor bak ännu och är grov i gången så han är inte förberedd att gå såna lopp han fick idag. Det blev syra i bakkärran och en andraplats byttes mot en femteplats sista biten, sa Marcus. Vi tar inte så hårt på detta eftersom vi vet varför det gick som det gick. – Nästa gång är han betydligt bättre och vi kommer att starta på banor med mindre material i bankroppen nästa gång, som ex Halmstad, Vaggeryd eller Jägersro. Längre fram när vi rycker bakskorna spelar det mindre roll vad det blir för underlag men än så länge vill han ha bra racingbana för att lyckas, sa coachen. Trav är trav, som Olle Goop så mästerligt myntade!

5/5: Han var helt okej på rakbanan igår och är redo att starta igen. – Vi skodde om honom idag bara, för att få mer passande skor på framfötterna inför nästa start på Kalmar nästa fredag, sa Marcus.

1/5: YES! Helt överlägsen på en 1.17-tid och sista 300 m sprang han mest och undrade var de andra tog vägen. – Mycket skönt att han uppträdde som i träning även när det blev allvar. Den här lufsen har helt klart potential för grupploppen så det återstår att se om han kan ta rätt kliv nu under sommaren, sa Marcus.

28/4: Allt har sett bra ut på rakbanan den här veckan och på söndag blir det en mycket spännande debut på Vaggeryd, om än från svårt spår.

21/4: Han har tränat på riktigt bra även denna vecka och på måndag kommer vi att anmäla till debut. – Det blir antingen hemma på fredag eller på Vaggeryd två dagar senare beroende på hur anmälningen går. Spännande att äntligen få börja med den här talangen, sa Marcus efter en kaffekopp mellan heaten idag.

14/4: Marcus var nöjd med hästen som sprang 16,5/2000 igår. – Han var inte tom på det och överlag kändes han redo för debut. Det finns lite att slipa på men den här hästen har övervintrat väl och utvecklats mycket både fysiskt och mentalt sedan kvalet i höstas, sa Marcus. Debut inom kort om inget händer! Spännande häst, minst sagt…

7/4: Han har jobbat på och är nu redo för bantest i nästa vecka efter sin sjukdom. På fredag vet vi nog vilken plan Marcus kan lägga för honom i april! – Han var ju 100 procent redo för debut innan förkylningen slog till. Hoppas han är redo nu, men nästa helg vet vi.

31/3: Han är igång igen men kommer inte att starta annandag påsk. – Han har precis gått igång igen så det vore dumt. Men vi trimmar på och debuten är inte långt borta, sa Marcus.

24/3: Det var tack och lov inget virus på den fine pojken men han var sista häst att bli sjuk och hans förkylning har inte riktigt gett med sig. – Så idag fick han en rejäl kur av veterinären som får pågå till onsdag. På torsdag och fredag i nästa vecka räknar jag med att han är tillbaka igen men detta lilla nedslag gör att jag ännu inte kan vara säker på debut i påsk som planerat, eventuellt blir det något försenad debut för att vara på den säkra sidan, sa Marcus.

17/3: Hans blodprov har inte varit så felaktiga i veckan och han har inte haft någon feber. Dock var dagens arbete inte helt perfekt eftersom pulsen var för hög och av ren säkerhet så får vi avvakta i början av nästa vecka och ta ett nytt blodprov innan vi tränar hårt igen. – Ja, vi passade på att fixa hans bakknän med veterinären idag eftersom han pga dagens puls ändå inte ska anmälas i början av nästa vecka, sa Marcus. Det är flera hästar i stallet på banan som varit sjuka i veckan och det har ju varit ett hemskt konstigt väder de senaste veckorna, med kalla nätter och varma dagar samt en massa nederbörd och rå luft så det är nog inte så konstigt! Snart övergående…

10/3: Han var kanonfin i bantestet i måndags när underlaget var kanon. – Nu kan vi anse hästen startklar och vi letar efter lämpligt lopp att börja i; han ska absolut inte starta på hårda eller frusna banor som kräver hakar, sa Marcus. Det ska vara vår innan han startar men just nu är det mest vädret som hindrar oss från att anmäla honom.

3/3: Allt har sett bra ut efter förra rapporten och han har jobbat på fint i backen. Nästa vecka planerar vi att testa lite på banan igen för att avgöra om det är dags för debut eller inte. Spännande!

17/2: Han gick ett trippelheat i speedmaster idag och Patrik som körde var mäkta imponerad. – Han är ju lite orutinerad men när det blev allvar på upploppet tog han fatt rejält och detta är en fin häst. Vi körde lite bättre än 1.21/1600 i speedmaster i tredje heatet och på detta hade han mycket bra puls. – Det innebär att Flappen kan ca 1.17/2100 på bra bana i sulky redan idag och nu ska vi fila lite på honom för debut under mars, sa Marcus. Spännande!

10/2: Han gick ett trippelheat med Nepenthe Boko före tävlingarna idag och i tredje heatet gick det 1.25/1600 i tunga vagnar. – Det var kanonbana att träna på men lite segt och den tiden motsvarar under 1.20 på sommarbana i sulky. Jag var riktigt nöjd och om allt går som det ska så kör vi ett heat i speedmaster nästa fredag, sa Marcus. Det låter som att debuten närmar sig med stormsteg!

3/2: Han ser väldigt bra ut nu men vi har inte kunnat köra något tuffare ännu. Så i nästa vecka blir det ett lätt trippelheat och så kanske vi kan hinna köra sulkyjobbet veckan därpå. – Banorna avgör, det chansas ingenting med den här fine hästen, sa Marcus.

27/1: Eftersom han inte har kunnat gå sina vanliga jobb den här veckan så har Marcus valt att skjuta upp sulkyheatet som var tänkt i nästa vecka. – Ja, han hade behövt en hel och full träningsvecka till innan dess, efter juluppehållet, och nu blev det inte så. Men det är inget att oroa sig för, snart stabiliserar sig vintern och då kör vi; det ska inte chansas med de här fina unghästarna, slog Lindgren fast under fredagen, då vi fått ställa in alla snabbjobb pga något så ovanligt som riktiga grisbanor i Halmstad.

20/1: Han gick årets inledande trippelheat idag och var skitfin. Det blir backe ett par pass nästa vecka och om allt sedan är som det ska så planerar Marcus ett sulkyjobb mot någon starthäst veckan därefter. – Ja, som han ser ut nu kan det bli start redan under februari.

13/1: Nu är han redo att börja på banan igen och Marcus körde själv i backen idag och lät grymt nöjd. – Nu siktar vi på ett trippelheat nästa fredag och sedan blir det sulky så fort som möjligt därefter. Vi tänker oss att starta honom redan i mars som det känns.

6/1: Flappen har gått motion hela veckan och allt verkar bra. På måndag drar vi igång året med riktig träning på honom igen och sedan ska det bli intressant att se var han står om några veckor…

23/12: Han fick träffa veterinären igår innan vaccination och lite jullov. – Vi hittade inga fel nånstans och nu får han gå till sin välförtjänta julpaus riktigt fräsch och fin, sa Marcus. Vi jobbar på igen efter nyår och siktar på debut när banorna blir riktigt fina framåt mars.

16/12: Nä, det har inte varit läge med några sulkyjobb under rådande väderläge så vi har trummat på i backen istället. Nästa vecka ska Flaps få träffa veterinären för första gången i sitt liv, en genomgång med böjning av leder mm känns som att hästen har gjort sig förtjänt av nu efter en lång och tuff träningsperiod fram till juluppehållet.

9/12: Han har varit fin i veckan men dagens sulkyjobb snöade bort så vi hoppas få köra på banan i nästa vecka istället.

2/12: Han är fortsatt fin och vi planerar ytterligare ett banjobb nästa fredag eftersom banorna är så otroligt fina i Halmstad för dagen är det läge att passa på och ge honom rejäl grund inför debut.

25/11: Han fortsätter uppåt och ser riktigt bra ut för dagen.

18/11: Vi bröt av styrketränandet med ett 1.21-jobb full väg ytter om häst igår, eftersom hästen har känts kraftigt förbättrad efter kvalet. – Ja, det var riktigt riktigt bra detta och han går verkligen framåt nu. Han kommer att fortsätta med styrketräning i huvudsak framöver men vi kommer att bryta av med lite banjobb när det passar för att ge honom den typen av rutin som han behöver inför tidig start som treåring, sa Marcus. Det här känns som en kanon.

11/11: Han har fortsatt att träna på riktigt bra här under veckan och allt ser bra ut. Vi trummar på med 3000m i värmningsheatet och sedan intervaller i backen. – Det blir nog att gå upp från tre intervaller till tre + tre nu varannan gång framöver när vi ju ändå inte ska starta innan nyår, sa Marcus. Den här är riktigt bra och det finns andelar till salu hos de ursprungliga investerarna som ännu inte har sålt en ända andel. Passa på, säger jag, innan priset sticker, sa tränaren efter dagens pass.

4/11: Han har tränat på lugnt och fint efter kvalet och känns närmast bättre än tidigare. – Nästa vecka blir det full fart igen och nu ska det manglas styrka i de långa och mycket talangfulla benen inför våren, sa Marcus.

25/10: Marcus lät närmast chockad efter kvalet igår. – Ja, vilken aha-upplevelse! Han är ju lite orutinerad men efter galoppen joggade han 17,5/1800 och då körde jag 12,5 sista 400 utan större problem, sa en otroligt nöjd tränare. Pulsen var sjukt låg också. – Jag fick Gandhi Boko-feeling igår, den här är verkligen spännande! Tränaren siktar inte på start i år men det ska bli tidig debut till våren!

21/10: Allt har varit bra i veckan och på måndag blir det kval hemma i Halmstad.

14/10: Han har varit jättefin den här veckan och ska gå ett lugnt banheat nästa. – Är han bra då så blir det kval efter det, sa Marcus.

7/10: Riktigt taggad i veckan och vi dunkar på i backen en vecka till innan vi klurar på nytt banjobb eller kval med den här ruskigt fina hästen.

30/9: Han har varit mycket pigg och fin i körningen den här veckan. – Nästa vecka gasar vi på igen, det ska ju inte vara så långt kvar innan vi anmäler till kval, sa Marcus.

23/9: Han trampade sig i hagen i söndags så det har bara varit skritt för den här fine herren den här veckan. Men vi har hunnit sko till honom och lite annat smått och gott så nästa vecka är han i full fart igen. – En av de mest spännande i stallet för dagen, slog Lindgren fast på lunchen idag.

15/9: Han gick 18,5/1600 utvändigt om häst i förrgår och var mycket fin. – Om han tar detta rätt kan det bli kval inom en månad, sa Marcus om vår fine talang. Härligt!

9/9: Allt väl under veckan och nu laddar vi för ett sulkyheat i nästa vecka – spännande!

2/9: Han går från klarhet till klarhet och visade ca 1.25/1600 i speedmaster i tredje heatet med skötaren Linnea i vagnen idag. – Fortsätter han så här blir det sulkytest inom ett par veckor, sa en mycket nöjd tränare efteråt.

26/8: Han gick ca 1.27/1600 i tredje heatet igår och var riktigt fin. Ge honom tre veckor till så kan det vara dags för det första testet i kortvagn!

19/8: Han var väldigt fin i backen idag och Lindgren lät väldigt nöjd. – Skönt att den här kanonen är tillbaka i toppslag. Blir banjobb nästa torsdag om inget händer.

12/8: Det har varit lite småtjurigt för Flaps senaste månaden, först kolik och sedan skaffade han sig en tramp på ballen vänster fram. – Men han har kunnat träna på lite lätt i backen ändå så ingen större ko på isen. I nästa vecka ser det ut som att han ska vara redo för full träning igen den här snyggingen, sa Marcus.

29/7: Han fick en lättare kolik igår men vi gav dropp direkt och veterinären var inte alls orolig. Han missade detta jobb och vi får se i början av veckan om det blir normal träning igen eller om vi väntar tills på torsdag. – Det har ju varit megavarmt ett tag så det har varit lite problematiskt för en del hästar. Men inget att oroa sig för, han är stark och tuff och har ju redan gått så många jobb att det inte spelar någon roll att bomma ett eller två pass, sa Marcus.

21/7: Han var riktigt fin i backen igår och trimmar nu på som vanligt ett par veckor innan det blir dags för nästa sulkyjobb om allt vill sig väl.

15/7: Han har gått i backen nu pga skavsåret men allt verkar bra. Såret är nu läkt men vi fortsätter med backe en vecka till nu innan det blir några speedjobb för hans del igen.

7/7: Allt är bra med hästen men han får bara gå i backen nu en 7-10 dagar pga ett skavsår av ett benskydd på ett bakben. Ja det måste få lite tid att läka så nu blir det så. – Ingen fara med ett extra backjobb, sa Marcus. Det är ju bara bra för hästen på sikt.

1/7: Han joggade runt på 21,5/1600 med gott om krafter kvar igår och uppträdde i det närmaste helt perfekt. Marcus håller den här killen väldigt högt och nu blir det ytterligare ett sulkyjobb senare i sommar innan vi klurar på kval.

24/6: Han var riktigt fin i sitt 1.30-heat över 1600 i måndags och lika fin i backen idag. – Det kan bli sulkyjobb i slutet av nästa vecka om allt är som det ska, sa Marcus. En riktigt spännande häst.

17/6: Han var fin i backen idag och kommer att jobba på som vanligt igen i nästa vecka.

10/6: Han har varit fin i de lugnare arbeten han fått denna vecka och vi är övertygade om att han är tillbaka med de hårda jobben igen i slutet av nästa vecka. Han är ju bara två jobb efter den som gått flest av våra tvååringar hittills så att han missar ett par till nu gör varken till eller från. – Det är viktigare att inte pressa på när tillväxtzonerna är för öppna i knäna, sa coachen. Den här chansas det inget med, så fin som han är.

3/6: Han gick 27,5/1600 med Can Paixano i måndags och var jättefin men har sedan kommit in i lite växtperiod om man tittar på framknäna. Det lär inte hålla i sig länge men räkna med att han bara går styrkepass även nästa vecka. – Men riskerar inget med tvååringarna, speciellt inte en så här fin pålle. Utan de får sluta sina tillväxtzoner först så att det inte blir några men av det hela, sa tränarn.

27/5: Han bara trummar på och visade faktiskt 1.20-tempo till slut i veckans trippelheat. – Snart skriker han och Paxen om att få testa sulkyn, skrattade en nöjd tränare.

20/5: Han fortsätter att utvecklas och det fjärde trippelheatet över 1600 med ca 1.30 som fortast löste han på bästa vis igår. – En komplett häst som vi siktar på sulkyjobb med under juni, sa Marcus. En riktigt talangfull häst som säkert startar som tvååring. – Det är dags för hans slugger till mamma att lämna en riktig skjutare nu…

13/5: Han fortsätter i fin stil och gjorde sitt tredje trippelheat med ca 1.30 som bäst i sista heatet igår. – Nu ska vi trimma lite med balansen på den här innan vi kör snabbare, men det är helt klart en stark, talangfull och tidig häst detta, sa Marcus. Som med de andra i första träningsgrupp så är det två såna trippelheat kvar, där vi stannar på 1.30-fart, innan vi sneglar på sulkyn…

6/5: Både i lördags och igår gick han strax över 1.30/1600 i sista heatet och den här hästen gör verkligen exakt vad som begärs. – Vi kommer att trimma på så här under den närmaste månaden innan vi känner att det är läge för ett första sulkytest, sa Marcus. En blivande topphäst!

28/4: Han har fortsatt att imponera i lugn träning den här veckan. – Det ska bli kul att visa upp honom på eventet på lördag, sa Marcus om vår bruna blänkare från stall TZ.

22/4: De fick sänka 5 sekunder per heat på banan igår och det börjar vara riktigt fint nu. De ca 1.35/1600 de knallade i tredje heatet löstes enkelt och den här ligger helt rätt på det i vårt schema.

15/4: Han dundrar bara på i träningen och de 1.40/1600 som han får göra i tredje heatet är numera en ren gäspning. Han dunkade på tre backintervaller efter 1.40 också igår så den här går från klarhet till klarhet. – Nu dröjer det inte många veckor innan vi måste låta honom gå fortare, sa en mycket nöjd tränare efter torsdagsjobbet.

6/4: Rejäle Flaps Out gör allt rätt i uppträningen och det finns verkligen inte mycket att klaga på här. – Både exteriör, travsteg, styrka och psyke har hamnat rätt och den här grabben bara trummar på, sa Marcus. Sedan mitten av mars går han ett backjobb varvat med ett trippelheat över 1600 i jämn fart på banan. – Det passar dem väldigt bra att gå två sådana jobb i veckan, varvat med en joggingtur och ett par skrittpass, fortsatte Lindgren. Som fortast jobbar han och de andra i vår första grupp som snabbast i 1.40-tempo än så länge. – De kommer att få sänka sig till 1.35 under april och sedan 1.30 så fort de gör det utan minsta problem. Vi känner oss väldigt säkra på kunnandet hos den här kullen så vi kommer inte att börja sänka några tider förrän i juni, det behövs inte utan det är mängden de ska ha för att kunna starta tidigt i höst eller nästa vår, sa Marcus om en häst som vi gillar skarpt.

1/4: Mamman, helfranska Salsa Marandaise, vann hela åtta lopp på 14 försök i Sverige för sin tränare Stefan Melander och imponerade rejält med sin styrka. Hon har också börjat bra i aveln, där hennes fyra tidigare avkommor alla har startat och utmärkt sig på banorna. Det har blivit totalt 18 segrar på 170 starter med 1,2 miljoner inkört på syskonskaran. Salsa härstammar från en klassisk fransk linje från Atout-uppfödningen och helfranska ston lämpar sig väldigt väl att korsa med blåblodige ultratravaren Uncle Lasse, som har inlett lovande i aveln.