Projektbeskrivning

EAU DE VIE EAGRA

År: 2019

Administration: Stall MARLIN – KB

Stam: Hingst e: BRILLANTISME – LADYMATIC

Exteriörsiffror: 444443

Säljstatus: Det finns 1/20-andelar till salu, pris 10 000 kr per andel, direkt via uppfödaren.

Skötare: Urban Johansson

Veckokommentarer

20/11: Han var skitfin idag och har gjort en bra träningsvecka. Detta är en av de ettåringar som känns mest redo att börja gå lite 1200 m-heat under december.

6/11: Han jobbar på och ser riktigt trevlig ut på banan. Bra tryck i steget!

23/10: Han går sina 4 km om dagen och ska snart upp på 5 km. Det är en stark och sund häst som bara är glad och trevlig. Det säljs andelar i honom i princip varje vecka så vill du vara med är det dags att slå till snart!

9/10: Han sköter sig jättebra och snart går han upp på 4 km om dagen. En superfin häst!

2/10: Han är uppe i 3-4 km om dagen nu och allt ser bra ut.

26/9: Han sköter sig med den äran och den här gillar Marcus och Urban väldigt mycket.

18/9: Han är uppe på 2-3 km om dagen och sköter sig bra.

11/9: Han sköter sig riktigt bra och visar upp ett fint steg på banan. Än så länge går han 2 km om dagen men växlas upp eftersom och inom kort är det 5 km per dag som gäller. Senare i höst börjar vi öva med korta fartlekar, för att förbereda hästarna för snabbjobb i slutet av januari/början av februari (beroende på vädret). – En jättefin häst helt klart, konstaterade både Marcus och Urban.

4/9: Han sköter sig verkligen fint och i nästa vecka sätts han för vagn.”

28/8: Han har skött sig klanderfritt både i hantering, tömkörning och i hagen med sin nya kompis. En kanonindivid helt enkelt som säkert går att sätta i vagn inom kort.

21/8: Han kom med uppfödaren förra helgen och det är en skitsnygg häst som är genomtrevlig. Vi har redan inlett tömkörningen och den här hästen rekommenderar vi starkt för den som vill lägga 10 000 kr per andel på en unghäst. – Pappan har ju börjat strålande i Frankrike och lämnat tidiga hästar, det här är en kanonfin individ, sa Marcus.

31/7: Han har utvecklats fint över sommaren och nu är det bara två veckor kvar innan han kommer för inkörning. Spännande häst helt klart!

29/7: Han kändes grym i veckans jobb och startar i brons på lördag. Det blir övernattning men det är inga bekymmer för den här hästen som om det blir buskörning kan vinna ett sånt här lopp. Håll tummarna för 1.08 första 500 så kommer vi in i matchen…

1/6: Stam som en dröm: fadern Brillantissime är en son till fenomenet Ready Cash. Brillantissime tillhörde den absoluta kulltoppen i Frankrike som 2- & 3-åring. Han gjorde sex starter som 2-åring vilket resulterade i fyra segrar och en andraplats, han visade fantastiska fartresurser och var odiskutabel kulletta bland tvååringarna. Som treåring vann Brillantissime flertalet grupplopp och sprang in hela 500.300 euro – detta mot stjärnor som Bold Eagle, Bird Parker och Billie de Montfort i samma kull. Hela karriären inbringade nästan 1 miljon euro.

Brillantissimes kommer ur samma möderne som Bold Eagle. Brillantissimes första kull i Frankrike är födda 2016 och innehåller stjärnor som Girls Talk, Granon Vedaquais och Guerilla de Simm, vilka samtliga sprungit in över 1 miljon kronor innan halvårsskiftet. Brillantissime toppade listan över kvalade 2-åringar 2018 och gör så även 2019.

Stakes-vinnaren Ladymatic är mamma. Hon tävlade framgångsrikt i Nordamerika. Vinnare av Matron Stakes, tvåa i Dunroven Stud Trot, trea i International Stallion Stakes & Champlain Stakes. Totalt sprang Ladymatic in 356.518 dollar. Hon är efter championhingsten Muscles Yankee. Mamma till Ladymatic är Speedy Trip 135.704 dollar, som blev tvåa i World Trotting Derby, också hon Stakes-vinnare liksom hennes mamma Quick Trip 234.141 dollar. Ladymatic har i Nordamerika bland lämnat Patinumatic sto (e Credit Winner) 102.118 dollar och Leaping Lady sto (e Donato Hanover) 54.255 dollar. Ur detta möderne kommer även dom svenska unghästtalangerna Sissy Jean Boko 1.623.817 kr och Aga Khan Boko 1.193.757 kr.

25/11: Uppfödaren har valt att samarbeta med oss och Marcus har godkänt exteriören på den här mycket tilltalande hingstungen med två rika föräldrar. Han kommer i träning 15/8-2020 och står kvar utan kostnad hos uppfödaren fram till dess.