Projektbeskrivning

DEXTER MORGAN

År: 2019

Administration: Stall MARLIN – KB

Stam: Valack e: UNCLE LASSE – INTEGRATED

Exteriörsiffror: 554544

Säljstatus: Han är en SELECT-häst och minsta insläpp är på två andelar = dvs 10 procent. Det finns bara två 1/20-delar kvar, dvs en plats. Ring Marcus på 0708-733 337 eller mejla info@marlincheval.com om du är intresserad!

Skötare: Linnea Engström

Veckokommentarer

24/9: Det blev en mellanvecka för Dexter då banjobbet regnade bort i stormen igår. Men allt väl och nästa torsdag gasar vi på lite igen.

18/9: Nu gick han 24,5/1600 i långvagn i andra heatet och hade trots tidskapning på två sekunder även sänkt pulsen med fyra slag. Vi fortsätter så här ett tag till så vi kan kvala i höst innan vintermanglingen.

10/9: Han gick ca 26,5/1600 i långvagn i andra heatet igår och var riktigt bra på det. – Det vara bara 80 i puls så han var inte direkt trött heller trots 1.20 sista 300. Efter jobbet skodde vi till honom för en 4-6 veckor av teknikträning innan höstrusket och mer styrketräning kommer, sa Marcus.

3/9: Det fanns inga passande sparringpartners den här veckan så det blev mer backjobb och väntan en vecka till på banan. Men den som väntar på nåt gott…

28/8: Han har trummat på med sin styrketräning på bästa sätt och nästa vecka ser det ut som att Marcus har planerat ett banjobb åt vår fina tvååring. Så står det iallafall i träningsdatabasen SecondTrainer.com som vi använder…

20/8: Han har löst den här veckan på bästa sätt och Marcus låter närmast lyrisk över hästen.

13/8: Den här gick backjobb mot Cobra Kai och Taittinger igår och det avverkades i 1.30-fart på riktigt bra sätt. – Visst, Dexter hade lite högre puls men med tanke på så lite han är tränad pga trampet i vintras är han otroligt bra redan nu. Den här gillar jag så att det räcker och blir över, sa Marcus.

5/8: Det blev ett lugnt banheat idag för att kolla status på hästen inför ev ombehandling. – Men han var så fin att vi står över en andra behandling, sa Urban som körde. Den här är riktigt fin och nu sätter vi upp honom på full sula igen.

29/7: Det var inga problem med strålbensbursan på Dexter men väl i hovlederna bägge fram.Det är fixat hos veterinären nu och han känns redan mycket rappare.

23/7: Han gick ett första banheat här i måndags och visade då 1.30 sista varvet på bra sätt. Det blir en vecka till med backjobb och så ska vi fixa till en krånglande framfot hos veterinären innan vi laddar för snabbare farter på banan. – Vi tror att han har trampat på en sten så vi vill kolla upp strålbensbursan hos Spångfors innan vi lägger vassare belastning på honom framöver, sa coachen. Det blir bara några dagars uppehåll efter en sådan behandling och räkna med ett rappare banjobb i mitten av augusti, därför innan får han trumma i backen.

16/7: Han har jobbat på i backen i veckan och allt verkar som det ska. Kan bli lite heat på banan nästa vecka.

9/7: Han går från klarhet till klarhet och i dagens backintervaller var han dunderfin i 1.35-fart i sista. En kanonhäst helt enkelt enligt tränaren.

2/7: Han är i full gång igen och frisk som en nötkärna. Det blir full träning i backen nästa vecka och när stöket efter Sprintermästaren är över på stora banan är det dags för ett lite vassare banjobb.

25/6: Han har varit lite dålig i halsen den här veckan och fått hippotrim. Men det är redan bättre och vi räknar med snabbjobb igen i slutet av nästa vecka. – De här riktigt bra hästarna blir ju oftast friska snabbt efter sjukdomar, sa Marcus.

18/6: Två backjobb den här veckan och hästen går från klarhet till klarhet. Det blir ett banjobb igen nästa vecka. – Jag älskar den här pojken, det är sån teknik och styrka att man får gåshud, sa Marcus.

12/6: Detta är en kanon, kunde Urban konstatera efter torsdagens banjobb. – Han gick 27,5/1600 (motsvarar under 1.25 om vi kört i kortvagn) i speedmaster och sprang bara och klippte med öronen. Den här drog ju iväg i 1.40-tempo i speederna redan i november så han hade säkert varit kvalklar redan nu om han inte gjort sig illa i hagen i julas. Hästen är mogen att gå riktigt fort inom kort men han har ju bara tränat i två månader så vi avvaktar åtminstone en månad till innan han får gå riktigt fort. – Men den här ska inte vila i sommar eftersom han tappade 2-3 månaders träning i vintras, sa Marcus.

4/6: Han har fortsatt i fin stil i backen den här veckan och är nu planerad till nytt banjobb på torsdag. – Hans helsyster hos TZ vann på fint sätt på 15,4 full väg volt i tisdags och den här hästen känns bara mer och mer intressant, sa Marcus.

28/5: Han tog det skarpare banjobbet i förra veckan på bästa sätt och den här hästen kan vi rekommendera skarpt. – Det är en riktig skjutare, helt klart en stor plusvariant och kanske bäst av alla i höst, sa Marcus.

21/5: Han visade 1.31/1600 på riktigt bra sätt igår och den här hästen kan vara den bästa i hela vår kull. – Tänk på att han ligger två månader efter i träningen pga trampet som han ådrog sig i hagen kring jul. Detta är en häst av allra högsta klass, sa en segersäker Marcus efter banjobbet. I onsdags debuterade helsystern Polar Operation med en mycket mersmakande tredjeplats på 15,8 på Solvalla. – Men exteriört sett är den här killen ett snäpp värre.

13/5: Han fortsätter att utvecklas och gick ett enkelt banjobb efter 1.35/1600 med 1.25-fart över upploppet igår. Nu ska han börja gå snabbjobb två gånger i veckan som de andra som inte stått över pga strul som han hade med trampet. Spännande utveckling på gång!

7/5: Han är en urläcker häst med bländande exteriör och ett flygande steg. Ändå är han cirka tre månader efter våra mest försigkomna tvååringar. – Det beror på att han trampade sig illa i hagen innan jul och fick ta det väldigt lugnt i ett par månader. Men han är igång och går snabbjobb nu sedan 1 april och förra veckan gick han distansen efter 1.35 på väldigt enkelt sätt, sa Marcus. Som bäst har vi speedat i 1.25-tempo med honom redan och vi tror att han kommer att vara ikapp sina kullkamrater redan i sommar. – Ja, han har sådan fulländad exteriör och balans så det ska inte vara något problem.

1/5: Dexter Morgan är den senaste i raden av våra SELECT-hästar att erbjudas marknaden. Han är efter ultratalangen Uncle Lasse och mamman Integrated är franskättad där bästa syskonet är miljonären Track Angle. Mamman är ny i aveln och första avkomman blev en liten rackare som ändå visat framfötterna på V75 redan, det är Digital Eye som vunnit på 13,2 full väg. Dexter Morgan är ett exteriört praktexemplar och trots att han blev valack redan i april som ettåring pga hårt humör har han utvecklat fin muskulatur (bilden är från oktober som ettåring). – Han har bra inställning och psyke på banan också. Den här gillar vi verkligen skarpt, sa Marcus.