Projektbeskrivning

COUNTERFEIGHTR

År: 2012

Administration: Stall MARLIN – KB

Stam: Valack e: PASSWORD – FRANCESKA KEMP

Exteriörsiffror: 445353

Säljstatus: Det finns två 1/20-delar till salu för hästägares räkning – han ska ha 9 000 kr för båda.

Skötare: Nathalie Wiberg

Veckokommentarer

24/9: Det visade sig att han hade vrickat sig på en framkota i starten i Karlstad, den snabba manövern för att akta sig för galoppören. Så därav galoppen. – Nu är han fixad av veterinär och ser bra ut igen. Vi letar nytt lopp om 2-3 veckor för vår lille krigare, sa Marcus.

18/9: Tyvärr blev han grymt störd i starten idag. – Han blev hetsig efter korrigeringen och var för laddad in i svängen. Synd för han kändes verkligen grym, sa Per.

14/9: Bra spår på lördag och idag laddade Marcus upp honom lite extra i jobbet. Rygg ledaren eller tredje in och han kan ta fina pengar på lördag.

10/9: Jättefin i longeringen idag och vi anmäler till silver i Karlstad nästa helg.

6/9: Det blev helt fel hela vägen och det löste sig aldrig för André. Nu gick Counterfeightr i mål med precis rubbet sparat och vi hoppas på bättre klaff framöver. Hästen är i toppslag och från bättre läge är han med i striden oavsett motstånd nästa gång.

3/9: Drog dåligt spår som vanligt på måndag men annars verkar allt bra. Inga ändringar och med klaff kan han nypa dem!

28/8: Han är fortsatt som ett lyckopiller i träningen hemma i sanden och vi siktar på start hemma 6 september och om loppet klaffar kan det bli dubbelstart med ett passande lopp i Mantorp en vecka senare.

22/8: Han fick betyget ”magisk” av Jonas i värmningen och i själva loppet hade Erik att välja på att köra fram i dödens eller backa ner i sjunde ytter. – Det var nära att vi fick rygg på vinnaren 500 kvar och då blir det fina pengar. Hästen kändes skitbra och kanske körde jag fel men det kändes rätt i det läget, sa Erik. Vi håller med, lugn dödens är nog bättre för hästen än att sitta sist i lågt tempo (som varit alternativet denna gång). Nu är han på väg hem och vi laddar för ett passande lopp hemma 6 september.

18/8: Han har jobbat på som vanligt men fick ju riktigt skitspår på lördag. Det blir ingen övernattning innan loppet pga sen start, utan vi övernattar efteråt. Vi behöver flax med hård körning för att komma in i matchen men vi räds iaf inte motståndet.

13/8: Allt verkar bra hemma och nu laddar vi för Gävle nästa lördag.

5/8: Han gick en trea på djupsanden idag och var kanonfin. Skönt att han inte tog nån skada alls av det hårda loppet i söndags. Men det blev ganska rejäl körning och Marcus tycker inte om att starta den gamle tätt när han fått vara med i rejäl finishkörning. – Nä, så blev han alltid sjuk tidigare så nu undviker vi det. Det finns ett kanonlopp i silver veckan efter finalerna och vi siktar på det, sa coachen.

2/8: Skit också! Det blev onödig öppning 08,5 första 500 mot en statist och sedan åkte han dit på målfoto. Men tiden 13 blankt är riktigt bra på Åmål och hästen såg grym ut. Han måste ju få vinna snart

30/7: Perfekt läge på söndag med ”hemmasonen” Jepson i jollen – Calle har inte kört vår krigare sedan V75-vinsten som fyraåring! – Calle känner Åmål utan och innan och vi tror på bra chans, sa Marcus

23/7: Han var grym i sanden idag och har på riktigt inte varit i närheten av att se så här bra ut tidigare. – Han är i bästa skick i sitt liv och det verkar bara peka uppåt, sa Marcus. Vi siktar på Åmål i bakvarv nästa söndag.

19/7: Skit att det gick så långsamt som 1.15 första 500 i loppet så att vår häst la bort krafter i onödan. Sedan avslutade han 11,5 sista 1600 i detta långlopp till nytt rekord som fyra i silver. – Jag tycker att han såg bättre ut än nånsin och vi var jättenöjda med hur det blev. Han klarar inte att lägga bort så mycket kraft från början i årets långsammaste öppning i silver, sa Marcus.

14/7: Allt har varit kanon i veckan och äntligen har vi bra spår på lördag. – Hästen är gynnad av läge och distans, blir det bara hårt tempo ska det bli spännande att se honom på upploppet trots det hårda motståndet, sa Marcus.

9/7: Fortsatt grymt fin var pojken idag och vi hoppas att poängen räcker för 2640a i silver på Årjäng nästa helg.

2/7: Frågan är om han inte svarade för det bästa loppet i livet i onsdags då han gick först i tredjespår i 650 meter och avslutade ca 1.08/600 utan rygg där ute som fyra i ett stenhårt gäng? Nu laddar vi om och planen är först och främst Örebro om två veckor och om vi har poäng och formen kvar är det sedan Åbergsdagen som hägrar.

25/6: Enormt bra igen i jobben och vi startar på Solvalla om 100 000 kr på onsdag. Som vanligt vid dessa lopp med mycket pengar så fick han dåligt spår, men med klaff duger han ändå. Håll tummarna!

18/6: Han är igång igen och har verkligen inte tappat något av formen. Det blir ny start igen inom kort, det finns intressanta lopp från 27-30 juni som vi väljer mellan.

12/6: Han var lite tagen efter loppet i tisdags och veterinären behandlade bägge framkotorna igår, fredag. – Han brukar inte bli så där trött efter ett lopp så det var lika bra att ge honom en veterinärtid så vi inte startar för fort med honom igen och förstör hans fina formklättring som vi haft en längre tid nu, sa Marcus. Det är skottgräs just nu och den lille har gått upp i vikt så han kan ha varit lite nedsatt av det i tisdags, alla våra hästar på Veka som startade under veckan hade lite högre puls än normalt. Gräset är som tuffast just nu och nån vecka till innan den effekten avtar.

9/6: Både Marcus och Kevin tyckte att hästen kändes bättre än någonsin i värmning respektive provstarter. – Men jag tittade bort i en sekund och samtidigt blev det tvärstopp framför och vi krockade med Adrian framför. I den vevan var vi nära galopp och när jag rett ut situationen hade vi tappat 20-30 m på täthästarna. Det gick inte att jaga ikapp, speciellt eftersom han släppte bettet i samband med ”olyckan”, sa Kevin. Vi tar det som ett olycksfall i arbetet men hästen hade högre puls efteråt än på länge så vi får nog avvakta ett par veckor innan nästa lopp.

4/6: Han tränar ännu bättre nu än inför Umeå och har dessutom gått upp en 20 kg på senare tid. Det är start som favorit över tre varv i Malmö på tisdag och klarar han bara starten ska det vara fin chans i det loppet.

28/5: Det blev väldigt tufft för ett vanligt DD-lopp hemma i Halmstad så vi stod över och siktar istället på Mantorps silver nästa helg. Det är goda möjligheter att han kommer med men annars finns vanliga lopp ett par dagar senare. – Han känns fortsatt grym i jobben, kanske ännu bättre än efter Umeå-resan, sa Marcus.

21/5: Han fixades i framkotorna i måndags och nu laddar vi för ny start i ett DD-lopp hemma i Halmstad i slutet av maj.

16/5: Neeeej! Grabben älskar verkligen långresorna och dominerade stort i Umeå. Tyvärr, tyvärr så vågade inte Uffe styra på 750 kvar och blev istället hindrad och dragen sist med galopp som följd. – Han flög fram som sexa efter galoppen och vi kan utan att darra säga att det antagligen var segern som rök när man satt kvar på bortre lång, sämre än tvåa är han i vart fall inte, sa Marcus. Ibland blir det fel men detta var surt, när han kom igenom så fint och de körde 1.07 första 500 kunde det ju inte bli bättre för Counter, det är ju såna lopp han ska ha. Vi har bra med poäng och fortsätter med samma typ av matchning framöver, den här formen ska hållas länge så vi vässar inget.

11/5: Han drog 10/1640a på Umåker i silver på lördag. Ett dåligt sprinterspår men ändå typ det näst bästa som den här hästen har haft på V75 på 20 starter. – Han var grym i sanden igår, måndag, och kommer med toppform. Vi kör barfota runt om igen men från bakspår behåller vi norsken, från bättre spår hade det blivit första helstängt. Det var några bra emot men om det blir tuff körning första varvet är hästen bra nog att skrälla. Övernattning och långresa älskar han, två gånger tidigare har han varit superbra på Umåker men suttit fast med vinstkrafter, sa Marcus. Vi ska inte sitta fast på lördag!

29/4: Han var helt ruggigt magiskt fin igår och gick nytt rekord i 82:a starten som fastlåst med rubbet sparat och norsken oryckt. – Han är bättre än någonsin och nu siktar vi på silver i Umeå om 2,5 veckor. Kanske blir det då första helstängt?, funderade Marcus.

23/4: Han drog bra spår i Stockholm på onsdag och tränade strålande med coachen i vagnen idag. – Nu kör vi barfota runt om och tar bort alla skydd utom knäkapporna på onsdag, det har vi inte gjort sedan Vermo 2016. Hästen är i sitt livs form och nu är det dags att maxa lite. Spännande!

16/4: Eftersom vi verkligen vill ha honom på topp den 28 april så var han till veterinären i veckan och fixade sina framkotor. – I övrigt väldigt fin, sa veterinären. Vi jobbar på mot april månads slut då vi tänkte ha honom på topp på V86 och rycka skorna.

9/4: Hepp!! Igår var han till Örebro och värmde strålande. Tyvärr blev det ingen körning alls och mellanvarvet gick på 1.23… – Han kändes skitfin men hann givetvis inte med till slut, sa gästkuskande Stefan Persson. I och med femteplatsen klev ”Fisen” över EN MILJON KR intjänat i karriären och därmed blev han den artonde hästen ur vår unghästverkstad att ta sig till sjusiffrigt! – Det har inte varit en spikrak väg för lillgrabben men nu tycker vi att han varit väldigt stabil under ett par år och snart lossnar det väl också med lite bättre spår och glid i loppen, undrar Marcus? Nästa start planeras genomföras barfota för första gången sedan i somras…

2/4: Han tog loppet fint och tränade kanonbra i sanden härom dagen. Vi kollade också igenom hästen utan några anmärkningar efteråt och nu startar han i Örebro på torsdag. Efter den starten ska han till veterinären och göras i ordning tip top inför en start i slutet av april på V86 då vi tänker rycka skorna

26/3: Det blev tyvärr ingen seger även om det såg lovande ut länge. – Han är lite ospeedig, speciellt med skorna på (vi kan inte köra barfota än på några veckor för fötterna har vuxit dåligt under vintern) men var ändå fin på 12,2 i spets som tvåa, sa Marcus. Nu har hästen 998 000 kr på kontot och vi siktar på en start till med skor, troligen i Örebro den 8 april, innan det finns kanonlopp på Solvalla och Åby den 28 april. – Håller han sig frisk hela vägen så bör fötterna vara redo då och det kan bli första barfota runt om utan skydd sedan Vermo i den starten då för han känns verkligen toppad och harmonisk nu, sa Marcus avslutningsvis.

19/3: Han tränar på fint efteråt och fick spår 4 bakom bilen på Åby på torsdag. – Eventuellt kan det bli barfota bak nu men vi får kolla till veckan, sa Marcus om hästen som blir miljonär vid ev vinst.

16/3: Han gick riktigt starkt från kön inbakat en störning av galopperande häst framför i sista sväng. – Han går sina 1.10 sista 800 på bra sätt varje gång, det beror helt på var han sitter och hur fort det har gått första varvet om vi tänker på placering. Nästa gång får vi hoppas på bättre klaff, sa Marcus. Det finns ett perfekt lopp på Åby den 25 mars och seger där innebär att han blir miljonär…

10/3: Han drog som vanligt ett iskallt spår när det handlar om V75 men det är långt upplopp på Axevalla och nu tar vi bort sulorna bak till denna start. – Han går lika bra med aluminum bak som barfota, bara banan blir fast och fin. Så får vi bra bana och ca 11,5 första varvet tycker jag att man kan vara optimist ändå. Men hästen behöver ju bra bana och bra tempo för att komma till sin rätt med dessa förutsättningar, sa Marcus. Spännande blir det!

28/2: Han kändes enligt Marcus helt enormt fin i värmningen och därför fick Kevin order om att köra för spets. – Tyvärr sa Kevin att hästen blev lite för vass bakom bilen så han kunde inte ladda fullt. Nu blev man kvar för länge med gott om krafter kvar som tvåa, sa Marcus. Hästen bör hitta toppformen snart men enda smolken i glödjebägaren är att vi får leta lopp på Solvalla och Halmstad ett tag till, för hans bakfötter är inte redo att gå barfota. – Men hästen är lika bra med skor bara det är riktigt fast och fin bana så vi måste leta på de banorna som har fin bana i första hand, sa Marcus. Vi kommer ut igenom om ca 2 veckor.

26/2: Han har övertygat i lätta jobb i veckan och på söndag blev det bricka ett hemma i Halmstad. Det bör bli en bra resa därifrån och det ser spännande ut!

19/2: Han var skitfin men det blev bara 1.17 på varvet och så gick Kevin på lite för tidigt. – Synd att jag inte kunnat hålla mig lite bättre, väntar jag några sekunder så är vi nog med i striden, sa Kevin. Vi tyckte att hästen var skitfin och anmäler igen till lopp hemma i Halmstad nästa söndag.

12/2: Han fick en vässning igår och anmäldes idag till Åby nästa torsdag. Det blev ett bra läge och överkomligt motstånd så när som på en bra dansk. Vi har förhoppningar om en bra insats direkt bara banan blir bra. – Håller banan lika fin kvalitet som den gjorde igår så skulle det passa vår lille häst som hand i handsken, blir det skitigt och/eller löst så är han istället mycket sämre när han måste gå med bakskor så vi håller tummarna för vädret, sa Marcus.

5/2: Han går som han ska och vi siktar på att vässa till honom lite i slutet av nästa vecka för att sedan starta veckan därpå.

29/1: Han blev perfekt efter behandlingen i vänster bakknä förra veckan och planen står fast.

22/1: Han gick ett grymt sandjobb i måndags och är konditionsmässigt mer än redo för start igen. Hästen har grym form! Men vi valde att behandla ett bakknä på honom idag för att få honom helt perfekt igen så att hela säsongen kan flyta så bra som möjligt. – Han är ändå sämre med skor och blir lätt lite sliten när han startar med bakskor. Så vi gör detta nu istället och siktar på comeback den 18 februari, sa Marcus.

15/1: Nu har han tränat på topp igen och är redo för start. – Vi ska tuffa till det lite i sanden nästa vecka och göra årsdebut den 28:e om allt går som det skall, sa Marcus.

8/1: Han är bättre igen men vi är inte där ännu och vi avvaktar även nästa veckas träning innan vi avgör årsdebuten. – Jag vill gärna att han ska vara toppfin igen i jobben innan vi återupptar startandet, så vi inte gör bort oss med den gamle. Han hade en sån här period i somras med, men då jobbade vi med honom och fick honom perfekt igen och sedan dess har det varit raka spåret.

23/12: Han gjorde det minst lika bra i lördags som vid starterna tidigare och det var 1.10 sista 800 i vida spår och hästen var inte det minsta trött. – Han hade bara fel spår, är garanterat i striden med bra läge i lördags. I nuvarande form borde han nog vara bättre på lite längre distanser, alternativt med framspår över 1600 så han kan vara med i främre träffen och köra på i jämn fart, sa Marcus. Det blev ingen bronsfinal pga vaccinationsläget och nu vilar han över jul och nyår efter ett par tuffa, täta starter. – Han är ju i toppslag nu men startar vi för mycket och för tätt så kommer han att bli ofräsch och då är vi tillbaka på ruta ett. Vi siktar nog på ett lopp hemma 11 januari som första uppgift efter helgerna, sa tränarn.

16/12: Det blev tyvärr bricka 8 i silverdebuten, faktiskt 17:e gången på 18 försök som han har spår 6-12 inom V75. Veckans träning var femstjärnig och nu hoppas vi att de kör 1.08 första 500 så vi har nån chans att komma in i matchen.

11/12: Han gick grymt bra vid andraplatsen igår. Det gick 12,5 första varvet när han fick lägga flera speeder i andra- och tredjespår. Sedan åkte han dit mot en bra och perfekt smygkörd häst precis på mållinjen. Hästen är i grymt slag och nu ser vi fram emot silverdebuten nästa vecka, mest troligt i Halmstad annars på Mantorp dagen före jul.

4/12: Han har jobbat på ännu bättre nu efter V75-bronset senast och startar i ett lämpligt lopp med Per Lennart åter i jollen på Mantorp på torsdag. Marcus tycker att det blir ett perfekt genrep inför V75 på hemmaplan.

27/11: Han tränar ännu bättre nu och planeras starta en gång till innan silverdebuten hemma den 19 december, troligen blir det i ett bra lopp på Jägersro eller Mantorp 9-10 dec.

16/11: Han var jättestark och fin som fastlåst trea i sista bronsstarten i lördags. Per trodde på vinst om han haft bättre spår och därmed kunnat ta hålet. Men vår lille krigare var lite för vass under loppet och Marcus hittade lite ömhet i höger bakknä idag. – Vi fixar det med veterinären imorrn och ska sen ha nåt lopp i början av december. Därefter blir det silver hemma 19/12 samt ev final veckan efter, sa Marcus.

12/11: Han är skitladdad och fin inför sin start i brons på Romme på lördag. Det blir ingen övernattning och från det läget har Per blivit informerad om att det är dags för laddning. Vi vill ha spets eller rygg på Bergh för att klaffa in en finalplats i brons om två veckor. Spännande!

6/11: Han kom inte med på Sundbyholm men tränar fortsatt starkt och vi letar nytt lopp som passar, inte helt klara på vad som blir nästa ännu men blir snart start.

30/10: Han känns ännu bättre nu och Marcus var överlycklig efter veckans jobb. Nu hoppas vi att han kommer med på V75 inom kort…

23/10: Han gjorde det riktigt bra som tvåa i onsdags och har nu äntligen över 1000 poäng igen. Dessutom just under gränsen för brons så om hästen visar att han tar loppet rätt lär Marcus sikta mot V75 i nästa start.

16/9: Han tränar på skitfint och nu testar vi 3 km på V86 på onsdag. Volt är ett orosmoln men vi hade bonnröta i lottningen och drog ensamt springspår så det ska funka. – En mycket spännande start i nuvarande slag, sa Marcus. Med rätt resa ska de till nån riktigt bra för att stå emot honom till slut.

9/10: Han tog loppet bra och vi ska testa anmälan till Gävles brons över tre varv nu när hästen blivit så lugn.

6/10: Han satt med rubbet kvar och hade vunnit plättlätt med fritt. Synd på så rara ärtor men viktigast är ju ändå att hästen mår som en prins och ser ut som en studsboll. Ny start inom kort.

1/10: Ja han gick 1.22/2100 i speedmaster i måndags och var fin på det. Bra läge på Mantorp på måndag, vi förväntar oss en bra prestation direkt.

26/9: Ja, inget nytt. Hästen glänser rejält och det blir Mantorp.

18/9: Fin i veckan och siktas mot Mantorp 5/10.

11/9: Ja, han tränar grymt bra och anmäls troligen till nästa helg. Det är Färjestads brons som gäller då, annars blir det att vänta till ett perfekt lopp på Mantorp 5 oktober.

4/9: Vi sket i Hagmyren men det finns andra lopp kort därefter närmare hem. Hästen ser magisk ut för dagen och är nog finare i hull och hårrem än nånsin. – Jag tror verkligen att han får en toppsäsong i höst och vinter, sa Marcus.

28/8: Han var nog finare än nånsin i tisdags och vrickningen är helt borta på höger fram. – Men en sula på det benet har han hittat ytterligare en växel i träningen nu och detta kan vara orsaken till att han inte fungerade barfota runt om. Vi tränar en vecka till och sedan är han startklar igen, det kan bli V75 på Hagmyren, funderade Marcus idag.

21/8: Det ser redan bättre ut på kotan och vi tänker köra ett jobb på tisdag och kolla läget. Nästa fredag ska vi ha koll på hur matchning framöver ska se ut.

15/8: Dessvärre blev det ingen start idag eftersom hästen var knackig i torsdagsjobbet. Det är inga större saker. – Han har vrickat sig lite på höger framkota men vi har vidtagit åtgärder och jag räknar med att han är bra på 7-10 dagar, sa Marcus.

10/8: Dåligt spår som vanligt men ändå bättre än normalt. Lördagens brons från spår 9 ser intressant ut! Han övernattar som vanligt och om det klaffar med löpningsförlopp och tempo kan han absolut vara med i det här gänget.

4/8: Han kom aldrig till och den här starten är bara att glömma.

29/7: Han kändes grym i veckans jobb och startar i brons på lördag. Det blir övernattning men det är inga bekymmer för den här hästen som om det blir buskörning kan vinna ett sånt här lopp. Håll tummarna för 1.08 första 500 så kommer vi in i matchen…

24/7: Han känns så sjukt fin nu att Marcus valde att stå över Åmål och bomba mot brons på Rättvik nästa helg! – Om poängen inte räcker så blir det Vaggeryds G75 på söndagen istället.

10/7: Vi kollade upp honom med veterinär igår efter två väldigt snabba löp på kort tid. Hon tyckte att hästen var i toppskick men det blev en liten lyxbehandling av framknän och hovleder. – Det tror jag var bra och nu laddar vi för G75 på Åmål om ett par veckor, sa Marcus, eftersom det inte finns några V75 i söder nu.

7/7: Efter en perfekt styrning löste sig allt och Kevin kunde finåka till lätt seger på nytt rekord och 600 p/30 000 kr. Härligt med lite klaff äntligen, det har hästen verkligen tjänat ihop till.

3/7: Han är fortsatt kanonfin i jobben och drog 9/1640a på tisdag i Malmö. Går han felfritt kan det bli kul med tanke på vad han visade senast!

26/6: Skit alltså, norsken åkte ner i första sväng så att hästen blev så pigg att han sprang upp i framförvarande vagn och galopperade. Hästen tappade massor men gick ikapp och skar som en kniv i smör mellan hästar på upploppet. – Kan ha varit det bästa lopp han gjort i hela livet, tillsammans med Vermoloppet för några år sedan. Nu ska vi få ordning på alla remmar och så, norskt och rycktussar på den här och han duger i silver, sa Marcus efteråt.

18/6: Han var grymt fin i sanden i veckan och Flemming Jenssen får chansen bakom vår krigare på tisdag i Malmö. – Bara det blir tempo tror vi på bra chans, sa Marcus.

12/6: Han kändes jättefin men det blev ju ingen körning alla och sedan kan ju alla hästar springa fort i 300 meter. Vår lille häst hade sjukt låga 77 i puls efteråt som fyra. – Han fungerar bättre i hårda gäng där det blir körning, skit att han inte kom med i Bodens brons istället, det var nära, sa Marcus, som tyckte att hästen kändes skitfin annars.

10/6: Nu var han riktigt bra i veckans jobb och känns äntligen som han gjorde i Umeå. Det blev ett skitläge på fredag men hästen ska räknas med bra chans ändå som han känns nu.

5/6: Han känns fin i sanden och vi siktar på Tingsryd nästa fredag.

29/5: Han var inte som bäst i torsdagsjobbet och vid undersökningen efteråt blev han ombehandlad i vänster framknä samt en has. -Det var inget allvarligt men bättre att ge honom återbesök och sikta på Tingsryd om två veckor än att åka 120mil för bakspår och tveksam insats, sa Marcus.

19/5: Han kändes fin i värmningen i söndags men trots 12 första varvet och ett perfekt lopp i andra ytter så kände Marcus att det var bäst att gå ner invändigt runt slutsvängen eftersom det var tomt i tömmarna. Det blev en tredjeplats och troligen en klar finalplats i Skive om två veckor men hästen kan bättre än så här och mycket riktigt hittade vi dubbla framknän idag som behandlades av veterinär. – Han var inte trött i söndags och med lite hjälp i knäna uppföljt av lite sandträning kan det bli riktigt bra nästa gång, sa Marcus.

14/5: Han kom inte med på Mantorp men väl i ett ligakval i Köpenhamn på söndag. Är man bland de tre som är vi i final veckan efter elitloppet med cirka 60 lax i första. Det är ett litet fält och nu kör vi barfota runt om och det kan bli intressant helt klart. – Han gynnas av litet fält så man inte är lika utlämnad ifall det blir dåligt tempo, sa Marcus.

8/5: Han har tagit loppet bra, tränade skitbra på sanden idag. Det blir anmälan igen inom kort, ev redan på Mantorp inom V75 nästa helg.

3/5: Han har verkligen inget flyt vår lille krigare. Fast på innerspår och långsamt på varvet, exakt vad vi inte hade önskat oss…”Counterfeightr var precis lika fin idag som senast, men när varvet går på 16 biter inte hans 09-speed alls som när det går 12 på varvet som i Umeå. Vi tar nya tag, snart måste det väl släppa i loppen” säger Marcus.

29/4: Han har tränat på fint och det är spår 1 på Vaggeryds race på söndag. Han kan knappast försvara spets men om det blir hålet eller tredje inner och inte för lågt tempo på mellanvarvet så kan det ju bli trevligt, låt oss hoppas/be för att det inte blir snabbt första 300 och sedan krypkasino för det funkar dåligt för vår häst.

23/4: Han var vansinnigt bra på sanden idag men vi anmälde inte till V86 nästa vecka eftersom de loppen blev stenhårda. Nu blir det anmälning till brons i Örebro och Vaggeryds söndagsrace som reserv nästa helg istället. Hästen känns som i sitt livs form och med lite klaff framöver kan han tjäna grova pengar.

20/4: Ja, vad ska man säga? Fast med rubbet på 12,8 full väg och på det sättet?! Han såg helt enkelt dödsläcker ut och det var ju verkligen otur att inte finnen körde undan lite till så att vi åtminstone fått bli tvåa och finalklara. Nu finns V86-lopp 29/4 som vi hoppas komma med i. Counterfeightr måste väl vara en av andelsmarknadens mest prisvärda hästar i hela landet just nu?

15/4: Han kom med i brons i Umeå! Läget blev det bästa på länge med spår 5 bakom bilen och Marcus pratar om att rycka alla skydden för första gången sedan Vermo. – Hästen är i riktigt bra form och med klaff vet vi att han duger, sa Marcus.

10/4: Dessvärre blev han bara första reserv på Jägersro. Han fortsätter att träna fint och vi får sikta på Halmstad 23 april istället.

3/4: Han har stabiliserats och acklimatiserats rejält nu på sistone och den här veckan har nog varit hästens bästa på år och dar (vilket inte vill säga så lite). Nu hoppas vi att han kommer med på Jägersro den 15 april

27/3: Han jobbade i sanden idag och var skitfin helt enkelt. Det finns ingen uppsjö av lopp just nu men han kommer ut asap. Snart lossnar det i loppen med, så fin som han är för dagen.

24/3: Han kändes skitfin i värmningen och var i toppslag igår. Men det blev helt fel i första sväng och ännu mer fel i sista sväng så hästen fick inte chansen och hade träningspuls efteråt. Tyvärr är det ju poängbrist men något annat finns inte att klaga på. Han kommer att få till det i loppen snart, just wait for it…

19/3: Han känns skitfin men fick tyvärr skitspår på måndag. Vi får se hur det kan lösa sig…

13/3: Han har tränat på bra och vi har fixat med lite småsaker. Det blir start hemma i Halmstad i ett passande lopp den 23:e enligt planen.

3/3: Det blev skitbana, vilket han inte alls fungerar på. Speciellt inte med skor. – Man får ju inte byta från skor till barfota, inte ens om banan blir så dålig. Vi hade varit tvungna att anmäla barfota, trots att det inte var grundtanken, för att få köra barfota nu när det blev såhär. Systemet är fel. Hästens insats är bara att glömma och när vi körde jobb med honom idag på nya gården så var hästen lika fin som innan, sa Marcus. Ny start inom kort.

27/2: Han var grym i sista jobbet i DW-backen idag och sedan gick flytten till nya gården på Veka. Det är en drömgård och både hästarna och Nattis kommer att trivas som fisken i vattnet där så vi tror inte på några bakslag på söndag.

24/2: Han tog loppet bra som det verkar och är nu anmäld till Mantorp på söndag. Man får köra barfota då men det är inte bestämd om så blir fallet för Counter redan nu. Hur som helst en spännande propp!

21/2: Som han spurtade! Andraplatsen var värd 17 500 kr och välbehövliga startpoäng. Synd bara att Rikard felbedömde Untersteiners häst en aning bara, för attackeras det bara lite tidigare blir det nog seger för vår läckre minifransos. Nu laddar vi för en start till i början av mars för att skaffa tillräckligt med poäng för bronsloppet i Halmstad den 14 mars.

14/2: Nu drog han spår 1 på Åby på torsdag och Rikard ska köra. Så bra som Marcus tyckte att hästen kändes i måndags kan detta bli mycket intressant. – Spår ett på Åby är inte optimalt för långstegade Counterfeightr men han har stabiliserats markant det sista året och med rätt feeling i uppkörningen blir det spets eller rygg ledaren här, sa Marcus.

11/2: Det var en lysande comeback och efter sen lucka spurtade han vasst som fyra med väldigt låg puls. Det här är ett lyckopiller! Nu blir det ny start inom kort.

5/2: Counter kommer ut i Halmstad på måndag i ett litet passande fält för comeback. Kul!

31/1: Han har tagit sig väldigt fint i hullet på kort tid nu och han tränar på fint. Planen står fast.

21/1: Counterfeightr är anmäld men felanmäld till Lunden på fredag. Vi ger honom lite boost för magen och karensen gör att han inte får starta på fredag. Vi siktar på comeback i en passande propp hemma 10 feb.

17/1: Han gick 1.21/2100 i långvagn i måndags och var bra på det. Nu siktar vi på comeback i ett 1600a-lopp i Köpenhamn nästa fredag så slipper han dra till Solvalla direkt i comebacken.

11/1: Han har tränat fullt den här veckan och behöver en vecka till av full träning innan han är redo för anmälan. Sen kör vi! Hästen känns skitfin helt enkelt.

4/1: Counterfeightr är i full träning och har dessutom mått väldigt bra av foderbytet. – Han har aldrig varit så här bra i magen tror jag och det här blir spännande, sa Marcus. Ny start inom kort och sedan blir det race hela vintern och våren.

22/12: Nu är allt i ordning igen och han har tränat fint i veckan. Nu blir det avmaskning och vaccinering och sedan siktar vi på en fin vinter.

13/12: Han är fortfarande inte helt återställd efter sin sparkskada så det blir inga fler starter innan jul- och nyårsuppehållet. Vi siktar på mitten av januari.

6/12: Det är ingen fara med benet på lång sikt men veterinären gav honom 14-dagars karensbelagd medicin igår och idag för att läka benet. Så vi kan inte starta på ett par veckor, dock tränar han som vanligt från och med måndag.

30/11: Counter fick dessvärre en liten smäll i hagen på ett bakben som gjorde att vi tvingades lägga i lite karensbelagd salva. Annars känns hästen lika fin som innan och det ser ut att bli Kalmar nästnästa fredag.

22/11: Han blev väldigt stänkrädd idag och galopperade helt plötsligt 1300 kvar. Upphämtningen var av det svettigare slaget och femteplatsen hade med stor sannolikhet blivit seger felfri. Hästen är i toppform igen och det gäller bara att få lite klaff nångång, sa Marcus uppgivet.

15/11: Nu har han tränat på jättefint den här veckan och vi siktar på lunchtravet hemma nästa fredag.

8/11: Han hamnade helt snett på det i det låga tempot från sitt skitspår så det är bara att glömma. Han tappade åtminstone inga poäng och startar igen om ca två veckor. – Han ska vara på topp december till februari när resten måste gå med skor, sa Marcus.

1/11: Som vanligt blev det dåligt spår när det vankas lite mer pengar. Bricka 11 på V86 nästa onsdag i Göteborg men det fanns med ett gäng som kan ge oss högt tempo så vi får se vad som händer. Ville K får chansen bakom hästen denna gång då ingen av hans vanliga kuskar finns på plats på Åby.

25/10: Dagens start var bland de sjukaste vi sett: 100 m före bilen ska släppa är fortfarande nr 9 framför vår häst och Christoffer får kasta sig fram för att hinna till starten, givetvis slutade det med galopp för vår lille grabb. Mörker… – Vi får ta nya tag men det där var inte roligt, helt otroligt att det ska få gå till så där, sa Marcus.

22/10: Det blev ett lämpligt lopp i Kalmar på fredag, allt ser bra ut.

18/10: Det har sett bra ut efteråt och hästen har jobbat på som vanligt. Ny start inom kort, antingen i Kalmar nästa fredag eller hemma måndagen efteråt.

12/10: Counterfeightr gick jättebra men räckte inte mot vinnaren, andraplatsen på 12,8 full väg var ändå bra.

9/10: Han startar mot sju motståndare på lördag och det kan bli intressant. Formen är i stigande!

2/10: Poängen räckte inte och då A2-vaccinerades hästen istället och stod över ett jobb. Nu är han igång igen och vi siktar på ny start 12-13 oktober.

22/9: Han var mycket bra enligt kusken, som trodde att Counterfeightr hade kunnat segerstrida med bättre klaff. – Klart bättre än förra starten och han närmar sig toppformen, sa Eriksson. Vi laddar om och hoppas att poängen räcker till brons 1 oktober…

17/9: Grabben kom med på Vaggeryd och drog bricka nio. Det blir nog första barfota runt om på söndag på väldigt, väldigt länge…

13/9: Han såg lysande ut, minst sagt, i onsdags, men tempot blev för lågt och då biter inte hans spurt lika bra. Han gick fint som fyra och ska ut på Vaggeryd nästa söndag om poängen räcker.

6/9: Counter känns ännu bättre nu och startar igen i Malmö på onsdag, tyvärr från dåligt spår ännu en gång. – Men han kändes oslagbar i dagens jobb, sa Nathalie som sköter och skötte körningen idag.

26/8: Han kändes grym enligt både Marcus och PU igår och galoppen berodde enbart på att Gordon i paret framför helt sonika skallade vår häst på mulen hårt och rejält 750 kvar när PU körde lite väl nära hästen framför. Det blev faktiskt böter för oss pga att PU enligt domarna körde för nära framförvarande, vi anser nog att det var Gordon som skulle bötfällas för tråkigt beteende. – Det är inte roligt att kuskar gör så där, det kan sätta sig i huvudet på hästarna. Men jag tror inte att Counterfeightr ska behöva bli kollrig av detta och vi siktar på ny start inom kort.

20/8: Counter tränar på lysande och går comeback på V75 i Köpenhamn på söndag från 9/2000a med PU i jollen. Vi har ganska fina förhoppningar direkt även om han givetvis behöver ett lopp innan toppform.

13/8: Han gick ett rejält trippelheat på banan idag och såg grym ut. Poängen räckte inte för brons så vi laddar för derbydagen i Köpenhamn istället, bra pengar i en perfekt propp.

9/8: Allt fint efter loppet och vi hoppas på att kunna starta på Tingsryd och Charlottenlund två söndagar i rad i lämpliga lopp.

2/8: Igår gick han 1.20/2100 i långvagn och var helt magiskt fin. Vi ombehandlade framknäna nu imorse just in case och siktar nu på comeback i bronsloppet på Tingsryd 18/8, räcker inte poängen så går vi ut kort senare. – Den här hästen kommer att tjäna grova pengar i höst och vinter om han får vara frisk, han kan inte fortsätta att ha sånt motglid som det blev i våras, sa tränarn.

19/7: Han har jobbat på med full intensitet denna vecka och kommer att testa lite inom kort. Allt ser jättebra ut.

12/7: Counterfeightr har gått intervaller två gånger denna vecka och verkligen varit fin. Nästa vecka går vi upp på max.

7/7: Han har börjat att röra på sig igen och det ser bra ut. Nästa vecka kör vi på med intervaller igen.

28/6: Vi tog och lyste bakknäna ändå på ren misstanke eftersom vi inte hittat någon sjukdomsbild på honom. Det visade sig att han trots allt var dubbelsidigt bakhalt på knäna och nu har han behandlats och vilar 10 dagar till innan vi gasar igen. – Han är lätt att få igång och jag räknar med att han startar i månadsskiftet juli/augusti igen, sa Marcus.