Projektbeskrivning

COUNTERFEIGHTR

År: 2012

Administration: Stall MARLIN – KB

Stam: Valack e: PASSWORD – FRANCESKA KEMP

Exteriörsiffror: 444354

Säljstatus: Det finns för dagen inga andelar till salu

Skötare: Nathalie Wiberg

Veckokommentarer

10/8: Dåligt spår som vanligt men ändå bättre än normalt. Lördagens brons från spår 9 ser intressant ut! Han övernattar som vanligt och om det klaffar med löpningsförlopp och tempo kan han absolut vara med i det här gänget.

4/8: Han kom aldrig till och den här starten är bara att glömma.

29/7: Han kändes grym i veckans jobb och startar i brons på lördag. Det blir övernattning men det är inga bekymmer för den här hästen som om det blir buskörning kan vinna ett sånt här lopp. Håll tummarna för 1.08 första 500 så kommer vi in i matchen…

24/7: Han känns så sjukt fin nu att Marcus valde att stå över Åmål och bomba mot brons på Rättvik nästa helg! – Om poängen inte räcker så blir det Vaggeryds G75 på söndagen istället.

10/7: Vi kollade upp honom med veterinär igår efter två väldigt snabba löp på kort tid. Hon tyckte att hästen var i toppskick men det blev en liten lyxbehandling av framknän och hovleder. – Det tror jag var bra och nu laddar vi för G75 på Åmål om ett par veckor, sa Marcus, eftersom det inte finns några V75 i söder nu.

7/7: Efter en perfekt styrning löste sig allt och Kevin kunde finåka till lätt seger på nytt rekord och 600 p/30 000 kr. Härligt med lite klaff äntligen, det har hästen verkligen tjänat ihop till.

3/7: Han är fortsatt kanonfin i jobben och drog 9/1640a på tisdag i Malmö. Går han felfritt kan det bli kul med tanke på vad han visade senast!

26/6: Skit alltså, norsken åkte ner i första sväng så att hästen blev så pigg att han sprang upp i framförvarande vagn och galopperade. Hästen tappade massor men gick ikapp och skar som en kniv i smör mellan hästar på upploppet. – Kan ha varit det bästa lopp han gjort i hela livet, tillsammans med Vermoloppet för några år sedan. Nu ska vi få ordning på alla remmar och så, norskt och rycktussar på den här och han duger i silver, sa Marcus efteråt.

18/6: Han var grymt fin i sanden i veckan och Flemming Jenssen får chansen bakom vår krigare på tisdag i Malmö. – Bara det blir tempo tror vi på bra chans, sa Marcus.

12/6: Han kändes jättefin men det blev ju ingen körning alla och sedan kan ju alla hästar springa fort i 300 meter. Vår lille häst hade sjukt låga 77 i puls efteråt som fyra. – Han fungerar bättre i hårda gäng där det blir körning, skit att han inte kom med i Bodens brons istället, det var nära, sa Marcus, som tyckte att hästen kändes skitfin annars.

10/6: Nu var han riktigt bra i veckans jobb och känns äntligen som han gjorde i Umeå. Det blev ett skitläge på fredag men hästen ska räknas med bra chans ändå som han känns nu.

5/6: Han känns fin i sanden och vi siktar på Tingsryd nästa fredag.

29/5: Han var inte som bäst i torsdagsjobbet och vid undersökningen efteråt blev han ombehandlad i vänster framknä samt en has. -Det var inget allvarligt men bättre att ge honom återbesök och sikta på Tingsryd om två veckor än att åka 120mil för bakspår och tveksam insats, sa Marcus.

19/5: Han kändes fin i värmningen i söndags men trots 12 första varvet och ett perfekt lopp i andra ytter så kände Marcus att det var bäst att gå ner invändigt runt slutsvängen eftersom det var tomt i tömmarna. Det blev en tredjeplats och troligen en klar finalplats i Skive om två veckor men hästen kan bättre än så här och mycket riktigt hittade vi dubbla framknän idag som behandlades av veterinär. – Han var inte trött i söndags och med lite hjälp i knäna uppföljt av lite sandträning kan det bli riktigt bra nästa gång, sa Marcus.

14/5: Han kom inte med på Mantorp men väl i ett ligakval i Köpenhamn på söndag. Är man bland de tre som är vi i final veckan efter elitloppet med cirka 60 lax i första. Det är ett litet fält och nu kör vi barfota runt om och det kan bli intressant helt klart. – Han gynnas av litet fält så man inte är lika utlämnad ifall det blir dåligt tempo, sa Marcus.

8/5: Han har tagit loppet bra, tränade skitbra på sanden idag. Det blir anmälan igen inom kort, ev redan på Mantorp inom V75 nästa helg.

3/5: Han har verkligen inget flyt vår lille krigare. Fast på innerspår och långsamt på varvet, exakt vad vi inte hade önskat oss…”Counterfeightr var precis lika fin idag som senast, men när varvet går på 16 biter inte hans 09-speed alls som när det går 12 på varvet som i Umeå. Vi tar nya tag, snart måste det väl släppa i loppen” säger Marcus.

29/4: Han har tränat på fint och det är spår 1 på Vaggeryds race på söndag. Han kan knappast försvara spets men om det blir hålet eller tredje inner och inte för lågt tempo på mellanvarvet så kan det ju bli trevligt, låt oss hoppas/be för att det inte blir snabbt första 300 och sedan krypkasino för det funkar dåligt för vår häst.

23/4: Han var vansinnigt bra på sanden idag men vi anmälde inte till V86 nästa vecka eftersom de loppen blev stenhårda. Nu blir det anmälning till brons i Örebro och Vaggeryds söndagsrace som reserv nästa helg istället. Hästen känns som i sitt livs form och med lite klaff framöver kan han tjäna grova pengar.

20/4: Ja, vad ska man säga? Fast med rubbet på 12,8 full väg och på det sättet?! Han såg helt enkelt dödsläcker ut och det var ju verkligen otur att inte finnen körde undan lite till så att vi åtminstone fått bli tvåa och finalklara. Nu finns V86-lopp 29/4 som vi hoppas komma med i. Counterfeightr måste väl vara en av andelsmarknadens mest prisvärda hästar i hela landet just nu?

15/4: Han kom med i brons i Umeå! Läget blev det bästa på länge med spår 5 bakom bilen och Marcus pratar om att rycka alla skydden för första gången sedan Vermo. – Hästen är i riktigt bra form och med klaff vet vi att han duger, sa Marcus.

10/4: Dessvärre blev han bara första reserv på Jägersro. Han fortsätter att träna fint och vi får sikta på Halmstad 23 april istället.

3/4: Han har stabiliserats och acklimatiserats rejält nu på sistone och den här veckan har nog varit hästens bästa på år och dar (vilket inte vill säga så lite). Nu hoppas vi att han kommer med på Jägersro den 15 april

27/3: Han jobbade i sanden idag och var skitfin helt enkelt. Det finns ingen uppsjö av lopp just nu men han kommer ut asap. Snart lossnar det i loppen med, så fin som han är för dagen.

24/3: Han kändes skitfin i värmningen och var i toppslag igår. Men det blev helt fel i första sväng och ännu mer fel i sista sväng så hästen fick inte chansen och hade träningspuls efteråt. Tyvärr är det ju poängbrist men något annat finns inte att klaga på. Han kommer att få till det i loppen snart, just wait for it…

19/3: Han känns skitfin men fick tyvärr skitspår på måndag. Vi får se hur det kan lösa sig…

13/3: Han har tränat på bra och vi har fixat med lite småsaker. Det blir start hemma i Halmstad i ett passande lopp den 23:e enligt planen.

3/3: Det blev skitbana, vilket han inte alls fungerar på. Speciellt inte med skor. – Man får ju inte byta från skor till barfota, inte ens om banan blir så dålig. Vi hade varit tvungna att anmäla barfota, trots att det inte var grundtanken, för att få köra barfota nu när det blev såhär. Systemet är fel. Hästens insats är bara att glömma och när vi körde jobb med honom idag på nya gården så var hästen lika fin som innan, sa Marcus. Ny start inom kort.

27/2: Han var grym i sista jobbet i DW-backen idag och sedan gick flytten till nya gården på Veka. Det är en drömgård och både hästarna och Nattis kommer att trivas som fisken i vattnet där så vi tror inte på några bakslag på söndag.

24/2: Han tog loppet bra som det verkar och är nu anmäld till Mantorp på söndag. Man får köra barfota då men det är inte bestämd om så blir fallet för Counter redan nu. Hur som helst en spännande propp!

21/2: Som han spurtade! Andraplatsen var värd 17 500 kr och välbehövliga startpoäng. Synd bara att Rikard felbedömde Untersteiners häst en aning bara, för attackeras det bara lite tidigare blir det nog seger för vår läckre minifransos. Nu laddar vi för en start till i början av mars för att skaffa tillräckligt med poäng för bronsloppet i Halmstad den 14 mars.

14/2: Nu drog han spår 1 på Åby på torsdag och Rikard ska köra. Så bra som Marcus tyckte att hästen kändes i måndags kan detta bli mycket intressant. – Spår ett på Åby är inte optimalt för långstegade Counterfeightr men han har stabiliserats markant det sista året och med rätt feeling i uppkörningen blir det spets eller rygg ledaren här, sa Marcus.

11/2: Det var en lysande comeback och efter sen lucka spurtade han vasst som fyra med väldigt låg puls. Det här är ett lyckopiller! Nu blir det ny start inom kort.

5/2: Counter kommer ut i Halmstad på måndag i ett litet passande fält för comeback. Kul!

31/1: Han har tagit sig väldigt fint i hullet på kort tid nu och han tränar på fint. Planen står fast.

21/1: Counterfeightr är anmäld men felanmäld till Lunden på fredag. Vi ger honom lite boost för magen och karensen gör att han inte får starta på fredag. Vi siktar på comeback i en passande propp hemma 10 feb.

17/1: Han gick 1.21/2100 i långvagn i måndags och var bra på det. Nu siktar vi på comeback i ett 1600a-lopp i Köpenhamn nästa fredag så slipper han dra till Solvalla direkt i comebacken.

11/1: Han har tränat fullt den här veckan och behöver en vecka till av full träning innan han är redo för anmälan. Sen kör vi! Hästen känns skitfin helt enkelt.

4/1: Counterfeightr är i full träning och har dessutom mått väldigt bra av foderbytet. – Han har aldrig varit så här bra i magen tror jag och det här blir spännande, sa Marcus. Ny start inom kort och sedan blir det race hela vintern och våren.

22/12: Nu är allt i ordning igen och han har tränat fint i veckan. Nu blir det avmaskning och vaccinering och sedan siktar vi på en fin vinter.

13/12: Han är fortfarande inte helt återställd efter sin sparkskada så det blir inga fler starter innan jul- och nyårsuppehållet. Vi siktar på mitten av januari.

6/12: Det är ingen fara med benet på lång sikt men veterinären gav honom 14-dagars karensbelagd medicin igår och idag för att läka benet. Så vi kan inte starta på ett par veckor, dock tränar han som vanligt från och med måndag.

30/11: Counter fick dessvärre en liten smäll i hagen på ett bakben som gjorde att vi tvingades lägga i lite karensbelagd salva. Annars känns hästen lika fin som innan och det ser ut att bli Kalmar nästnästa fredag.

22/11: Han blev väldigt stänkrädd idag och galopperade helt plötsligt 1300 kvar. Upphämtningen var av det svettigare slaget och femteplatsen hade med stor sannolikhet blivit seger felfri. Hästen är i toppform igen och det gäller bara att få lite klaff nångång, sa Marcus uppgivet.

15/11: Nu har han tränat på jättefint den här veckan och vi siktar på lunchtravet hemma nästa fredag.

8/11: Han hamnade helt snett på det i det låga tempot från sitt skitspår så det är bara att glömma. Han tappade åtminstone inga poäng och startar igen om ca två veckor. – Han ska vara på topp december till februari när resten måste gå med skor, sa Marcus.

1/11: Som vanligt blev det dåligt spår när det vankas lite mer pengar. Bricka 11 på V86 nästa onsdag i Göteborg men det fanns med ett gäng som kan ge oss högt tempo så vi får se vad som händer. Ville K får chansen bakom hästen denna gång då ingen av hans vanliga kuskar finns på plats på Åby.

25/10: Dagens start var bland de sjukaste vi sett: 100 m före bilen ska släppa är fortfarande nr 9 framför vår häst och Christoffer får kasta sig fram för att hinna till starten, givetvis slutade det med galopp för vår lille grabb. Mörker… – Vi får ta nya tag men det där var inte roligt, helt otroligt att det ska få gå till så där, sa Marcus.

22/10: Det blev ett lämpligt lopp i Kalmar på fredag, allt ser bra ut.

18/10: Det har sett bra ut efteråt och hästen har jobbat på som vanligt. Ny start inom kort, antingen i Kalmar nästa fredag eller hemma måndagen efteråt.

12/10: Counterfeightr gick jättebra men räckte inte mot vinnaren, andraplatsen på 12,8 full väg var ändå bra.

9/10: Han startar mot sju motståndare på lördag och det kan bli intressant. Formen är i stigande!

2/10: Poängen räckte inte och då A2-vaccinerades hästen istället och stod över ett jobb. Nu är han igång igen och vi siktar på ny start 12-13 oktober.

22/9: Han var mycket bra enligt kusken, som trodde att Counterfeightr hade kunnat segerstrida med bättre klaff. – Klart bättre än förra starten och han närmar sig toppformen, sa Eriksson. Vi laddar om och hoppas att poängen räcker till brons 1 oktober…

17/9: Grabben kom med på Vaggeryd och drog bricka nio. Det blir nog första barfota runt om på söndag på väldigt, väldigt länge…

13/9: Han såg lysande ut, minst sagt, i onsdags, men tempot blev för lågt och då biter inte hans spurt lika bra. Han gick fint som fyra och ska ut på Vaggeryd nästa söndag om poängen räcker.

6/9: Counter känns ännu bättre nu och startar igen i Malmö på onsdag, tyvärr från dåligt spår ännu en gång. – Men han kändes oslagbar i dagens jobb, sa Nathalie som sköter och skötte körningen idag.

26/8: Han kändes grym enligt både Marcus och PU igår och galoppen berodde enbart på att Gordon i paret framför helt sonika skallade vår häst på mulen hårt och rejält 750 kvar när PU körde lite väl nära hästen framför. Det blev faktiskt böter för oss pga att PU enligt domarna körde för nära framförvarande, vi anser nog att det var Gordon som skulle bötfällas för tråkigt beteende. – Det är inte roligt att kuskar gör så där, det kan sätta sig i huvudet på hästarna. Men jag tror inte att Counterfeightr ska behöva bli kollrig av detta och vi siktar på ny start inom kort.

20/8: Counter tränar på lysande och går comeback på V75 i Köpenhamn på söndag från 9/2000a med PU i jollen. Vi har ganska fina förhoppningar direkt även om han givetvis behöver ett lopp innan toppform.

13/8: Han gick ett rejält trippelheat på banan idag och såg grym ut. Poängen räckte inte för brons så vi laddar för derbydagen i Köpenhamn istället, bra pengar i en perfekt propp.

9/8: Allt fint efter loppet och vi hoppas på att kunna starta på Tingsryd och Charlottenlund två söndagar i rad i lämpliga lopp.

2/8: Igår gick han 1.20/2100 i långvagn och var helt magiskt fin. Vi ombehandlade framknäna nu imorse just in case och siktar nu på comeback i bronsloppet på Tingsryd 18/8, räcker inte poängen så går vi ut kort senare. – Den här hästen kommer att tjäna grova pengar i höst och vinter om han får vara frisk, han kan inte fortsätta att ha sånt motglid som det blev i våras, sa tränarn.

19/7: Han har jobbat på med full intensitet denna vecka och kommer att testa lite inom kort. Allt ser jättebra ut.

12/7: Counterfeightr har gått intervaller två gånger denna vecka och verkligen varit fin. Nästa vecka går vi upp på max.

7/7: Han har börjat att röra på sig igen och det ser bra ut. Nästa vecka kör vi på med intervaller igen.

28/6: Vi tog och lyste bakknäna ändå på ren misstanke eftersom vi inte hittat någon sjukdomsbild på honom. Det visade sig att han trots allt var dubbelsidigt bakhalt på knäna och nu har han behandlats och vilar 10 dagar till innan vi gasar igen. – Han är lätt att få igång och jag räknar med att han startar i månadsskiftet juli/augusti igen, sa Marcus.