Projektbeskrivning

COBRA KAI

År: 2019

Administration: Stall MARLIN – KB

Stam: Hingst e: NUNCIO – SLIDING WINDOW

Exteriörsiffror: 545444

Säljstatus: Han är en SELECT-häst och minsta insläpp är på två andelar = dvs 10 procent. Det finns från och med 1 februari chans att köpa in sig på ett par andelar för den som vill – ring Marcus på 0708-733 337 eller mejla oss på info@marlincheval.com vid intresse.

Skötare: Urban Johansson

Veckokommentarer

16/4: Nu har de börjat med två jobb i veckan, ett på rakbanan och ett i backen. – Sen kör vi banjobb en gång var annan, tredje vecka. De ska ju inte bli startklara i juni, skrattar Marcus.

9/4: Hepp! Han var tillbaka i gott slag igen i måndags och igår körde vi 1.31/1600 med 26,5 sista 500 med Kai lufsandes ytter om Nuncio-brodern Imperial Wine. – Jag älskar den här och tar helst en fredagtur med honom innan man avslutar veckan, skrattade chefen.

2/4: Det blev ingen sänkning ner till 1.32 idag som planerat för att han ville annat. – Han hade busat i hagen i morse och var skavd på ett framben. Inget som oroar det minsta men han får vänta med att träna till i början av nästa vecka.

26/3: Han blev först ut av tvååringarna att gå dubbelheat över 1600 och som snabbast körde vi ca 1.35/1600 med 27,5 sista 500 ytter om Claire di Quattro som sparring. Den här är vi väldigt nöjda med.

19/3: Han har varit utan motstånd på slutet eftersom de enda som kan matcha honom stått över jobb pga förkylningar. Så det blev ca 1.34/1200 som bäst, men nu fick han testa rätvarv och allt funkade fint. Det dröjer nog två veckor innan han har riktig sparring redo så att vi kan börja sänka mer. – Men vi ligger ju tidigt på det så det är lugnt, sa Marcus.

12/3: Han gick lite bättre än 1.36/1200 med 1.28 sista 500 i förra veckan och är vår ”season leader”. Denna vecka blev det inget banjobb eftersom resten av hans kollegor inte var i träningsdugligt skick i torsdags pga lite förkylningar. – Det är ju inte så många som kan sparra Kai så det vill till att de andra är friska så att han kan få träna på lite, flinade coachen.

26/2: Han fortsätter att övertyga och idag körde vi distansjobb med tvååringarna för första gången, när banan äntligen var riktigt fin. – Det blev 37,5/1200 i andra heatet och på det låg han bra i puls. Det kändes som att han är redo att sänka sig ganska rejält inom kort, sa Marcus.

12/2: Han blev den förste att speeda under 1.30-strecket i 300 meter idag när vi körde lite på banan. Den här är alla tre gubbarna, dvs Urban, Marcus och Patrik helt lyriska över. – Det är en banklånehäst, sa Patrik…

5/2: Vi avvaktar med distansjobb nu när banorna är så frystorkade och lösa på ytan. Men han och några till har dundrat iväg i 1.35-tempo i 300 m ändå i speedjobben. Den här är läcker!

22/1: Nu har han gått sitt första banjobb och detta på bästa sätt. Vi körde mellan 1.50-1.55/1200 i två heat i bakvarv och som snabbast pinnade han på en speed i 1.35-tempo. Inte illa för första gången! – Den här känns väldigt komplett som häst, stor och stark med bra teknik och ett fantastiskt psyke, sa Marcus.

15/1: Nu har vi inlett fortkörningen och man kan lugnt konstatera att Kai är ”season leader”. Den här Nuncio-hästen ser ut att ha det mesta och är mycket intressant. – Delägarna har planen att sälja av ett antal andelar i den här SELECT-hästen och som spekulant bör man passa på inom kort innan priset blir för dyrt, sa Marcus som gillar den här hästen så mycket att han i dagarna köpt loss mamman från TZ…

8/1: Han trummar på fint och nästa vecka är han planerad att gå med i första banjobbet.

23/12: Han har hunnit med tre mindre speedpass under slutet av december och som snabbast har han fått trava på i 1.40-tempo några korta sträckor. Det blir regelrätta snabbjobb sedan när vi kommer igång igen efter jul och nyår. Den här gillar vi som tusan!

4/12: Han trummar på och är riktigt fin. Men inga speedjobb ännu.

20/11: Han lufsar på riktigt bra och är säkert så pass långt framme så att han hinner gå nåt speedpass han med redan innan juluppehållet, detta trots att han ju anlände bland de sista pga Kriterieauktionen.

10/11: Stam: Hans pappa Nuncio behöver ingen närmare prestation, eftersom han är en av de bästa tävlingshästarna i modern tid såväl i USA som Sverige. Hans äldsta avkommor är just ett år och med tanke på hur fin Cobra Kai och ett antal andra avkommor efter Melanders världsstjärna är så kan det nog bli en flygande start för Nuncio i aveln.

Mamman Sliding Window är rutinerad i aveln och har lagt årgångshästarna Digital Frame och Digital History, som båda två var med i flera unghästfinaler i början av 2010-talet.

Mormor Dana di Ala har lika gedigen produktion som sin dotter, utan att ha lämnat något storstjärna. Mest framgångsrik har Digital Performer (en knapp miljon kr intjänat) samt Trans Atlantic (800 000 kr) varit men nio av tio avkommor har vunnit lopp.

1/11: Cobra Kai är ny häst i vår stora unghästsatsning på SELECT, dvs individer som har såväl stam som exteriör och karisma av högsta betyg. – Jag tycker nog att Cobra Kai är den häst som har imponerat mest på mig på samtliga auktioner i Sverige under 2020 och vi blev superglada när vi fick köpa honom. Han har alla exteriöra siffror i ordning och det är en mycket fin gång i honom redan för vagn. Dessutom verkar psyket vara av det bästa slaget, såväl i stallet som på banan, säger Marcus. Det här är den häst som jag helt klart rankar först i SELECT-kullen födda 2019.