Projektbeskrivning

COBRA KAI

År: 2019

Administration: Stall MARLIN – KB

Stam: Hingst e: NUNCIO – SLIDING WINDOW

Exteriörsiffror: 545444

Säljstatus: Han är en SELECT-häst och minsta insläpp är på två andelar = dvs 10 procent. Det finns från och med 1 februari chans att köpa in sig på ett par andelar för den som vill – ring Marcus på 0708-733 337 eller mejla oss på info@marlincheval.com vid intresse.

Skötare: Urban Johansson

Veckokommentarer

15/1: Nu har vi inlett fortkörningen och man kan lugnt konstatera att Kai är ”season leader”. Den här Nuncio-hästen ser ut att ha det mesta och är mycket intressant. – Delägarna har planen att sälja av ett antal andelar i den här SELECT-hästen och som spekulant bör man passa på inom kort innan priset blir för dyrt, sa Marcus som gillar den här hästen så mycket att han i dagarna köpt loss mamman från TZ…

8/1: Han trummar på fint och nästa vecka är han planerad att gå med i första banjobbet.

23/12: Han har hunnit med tre mindre speedpass under slutet av december och som snabbast har han fått trava på i 1.40-tempo några korta sträckor. Det blir regelrätta snabbjobb sedan när vi kommer igång igen efter jul och nyår. Den här gillar vi som tusan!

4/12: Han trummar på och är riktigt fin. Men inga speedjobb ännu.

20/11: Han lufsar på riktigt bra och är säkert så pass långt framme så att han hinner gå nåt speedpass han med redan innan juluppehållet, detta trots att han ju anlände bland de sista pga Kriterieauktionen.

10/11: Stam: Hans pappa Nuncio behöver ingen närmare prestation, eftersom han är en av de bästa tävlingshästarna i modern tid såväl i USA som Sverige. Hans äldsta avkommor är just ett år och med tanke på hur fin Cobra Kai och ett antal andra avkommor efter Melanders världsstjärna är så kan det nog bli en flygande start för Nuncio i aveln.

Mamman Sliding Window är rutinerad i aveln och har lagt årgångshästarna Digital Frame och Digital History, som båda två var med i flera unghästfinaler i början av 2010-talet.

Mormor Dana di Ala har lika gedigen produktion som sin dotter, utan att ha lämnat något storstjärna. Mest framgångsrik har Digital Performer (en knapp miljon kr intjänat) samt Trans Atlantic (800 000 kr) varit men nio av tio avkommor har vunnit lopp.

1/11: Cobra Kai är ny häst i vår stora unghästsatsning på SELECT, dvs individer som har såväl stam som exteriör och karisma av högsta betyg. – Jag tycker nog att Cobra Kai är den häst som har imponerat mest på mig på samtliga auktioner i Sverige under 2020 och vi blev superglada när vi fick köpa honom. Han har alla exteriöra siffror i ordning och det är en mycket fin gång i honom redan för vagn. Dessutom verkar psyket vara av det bästa slaget, såväl i stallet som på banan, säger Marcus. Det här är den häst som jag helt klart rankar först i SELECT-kullen födda 2019.