Projektbeskrivning

CLAIRE DI QUATTRO

År: 2016

Administration: Stall MARLIN – KB

Stam: Sto e: SCARLET KNIGHT – MANON DI QUATTRO

Exteriörsiffror: 453434

Säljstatus: Det en andel till salu för kunds räkning för 10 000 kr – fynd!

Skötare: Matilda Engström

Veckokommentarer

20/11: Hon fick galoppör i knät i starten och hamnade sist. Fortfarande 300 kvar satt hon fastlåst men Jonas backade sig ut på upploppet och Claire gick starkt sista 100 och hann fram till tredjeplatsen. Trots avsaknaden av banjobb efter borrelian hade hon vunnit loppet med lite bättre klaff, nu siktar vi på snabb revansch i ett mycket passande lopp på Sundbyholm om nio dagar.

14/11: Det har varit fint i veckan och mest troligt anmäls hon till Kalmar nästa fredag.

6/11: Vi har hittat Kalmar den 20 och Eskilstuna den 29 som roliga lopp framöver och nu laddas hon dit. – Vi fräschade upp hennes framknän igår och nu är hon redo för comeback, sa Marcus.

30/10: Hon gick ett nytt banjobb idag och var lika fin som förra veckan. Nu letar Marcus i propphäftet igen!

23/10: Hon var skitfin i ett trippelheat på banan igår och det var över förväntan på formen. – Hon har inte tagit skada av borrelian i alla fall och nu blir det nytt trippelheat om en vecka och sedan ska vi se om hon inte är att betrakta som startklar igen, funderar Marcus.

16/10: Hon har gått fullt på bra sätt en vecka till och fortsätter hon så här går hon snart banheat igen. – När hästar reser sig så här bra/snabbt efter borrelia brukar det handla om bra och tuffa hästar, det bådar gott, sa Marcus.

9/10: Hon är uppe på full jobb nu och får fortsätta ett tag. Man får inte ha bråttom efter borrelia men hon är säkert redo i november.

2/10: Hon är igång igen och ser verkligen fin ut. Det tar cirka en månad att trimma upp för start igen men henne tänker vi ha igång i vinter.

26/9: Hon är friskförklarad och har börjat jogga igen. Pga att borrelia är lite förrädiskt så blir det en lugn vecka till innan vi intervallar. Visst är hon fin på nytagna bilden?

18/9: Claire har som sagt medicinerats under veckan och det finns inget nytt att rapportera om. Nästa vecka blir också lugn och eventuellt så får hon gå lätt motion i slutet på veckan.

11/9: Tyvärr stod Claire inte att känna igen i spets i onsdags och hon var trött och slagen redan 700 kvar. Pulsen var låg och det gjorde att det mesta talade för akut borrelia enligt vår erfarenhet. – Blodprovet visade också att så var fallet och i nästa vecka ställs hon på specialmedicin för att bli frisk. När man upptäcker borrelia så snabbt och sätter in rätt behandling är vår erfarenhet att hästarna är tillbaka i full träning redan på tre veckor, sa Marcus.

4/9: Hon tränar på riktigt bra och drog bricka 4 inom V86 på Solvalla på onsdag. Motståndet mycket mer lämpligt nu igen och vi siktar på seger.

25/8: Hon var smällfin i värmningen men hamnade långt bak i andraspår i detta busgäng. De tre första i mål hör nog till landets sex-sju bästa fyraåriga ston och att Claire inte kunde ta nåt från jumboplats och tredjespår är henne helt förlåtet, säger tränaren. Vi tar nya tag inom kort och hoppas på bättre spår så vi kan utnyttja hennes enorma startsnabbhet. – Hon hade låg puls efter loppet och gav helt enkelt upp, en smart häst, sa Kevin.

21/8: Dåligt spår i derbykvalet på tisdag så idag vässade Marcus rejält i speedintervaller på banan. – Hon känns grym, mycket mer redo än tidigare, och skulle vi gå till final är det nog läge att testa henne barfota runt om, annars tar vi det i BC senare i höst, sa Marcus.

10/8: Vi kollade henne med veterinär i förra veckan och det var bara smågrejor. Idag gick hon ett lugnt jobb och nu ska Marcus tagga till henne rejält på fredag och måndag för att vässa formen riktigt inför derbykvalen den 25 augusti.

4/8: YES! Så grym hon var då hon spatserade undan på 13,6 full väg första gången i spets!

31/7: Hon tog loppet bra och startar igen i ett vanligt lopp i Karlstad på måndag. – Det blir ett självförtroendehöjande lopp till och sedan preparering inför derbykvalet den 25 augusti, sa Marcus.

28/7: YES! Kevin körde snyggt och Claire avgjorde busenkelt på 12,6 över milen. Det var åkandes och bättre än så här har hon nog aldrig sett ut. – Lite enklare emot nu än senast, skrattade Kevin…

24/7: Allt väl i veckan och läget blev perfekt på måndag.

17/7: Hon blir bara fräschare och fräschare nu och nästa start blir i ett vanligt stolopp på Tingsryd 27 juli. Möjligen ett lopp till sedan innan kvalet till derbystoet, vi håller det öppet.

10/7: Hon hamnade långt bak i lågt tempo och fick attackera längst ut på upploppet. Claire gick minst lika bra som de framför som sexa och med bra spår så hon fått rygg på ledaren här tror Marcus att hon haft en riktigt god chans att vara i final. Nu blir det att slicka såren och ta nåt vanligt lopp innan vi testar derbystoet i slutet av augusti. – Hon ska vara med i de här sällskapen, snart måste det klaffa bättre, sa Marcus.

6/7: Spår 8 i kvalet är rena mörkret tyvärr, vi tror inte att det blir lätt från ett sånt skitspår över 2640.

3/7: Allt har gått som på räls i vässningen inför det stora slaget nästa vecka och brunsten har avtagit. Nu är det bara att hålla tummarna att hon får vara frisk och ha lite tur i kvalet med lottning och löpningsförlopp så…

26/6: Vi kollade henne med veterinär efter starten och för första gången i livet var hon UA på böjprov! I dagens backjobb var hon kanonfin och nu laddar vi med tillförsikt mot kval till stochampionatet den 10 juli.

23/6: Hon öppnade rejält men blev hindrad runt slutsvängen och fick attackera i vida spår in på upploppet. Trots detta sprang hon jämnt med ett par riktigt skarpa kullsystrar till slut och blev sexa på nytt rekord.

18/6: Allt väl under veckan. Loppet på måndag blev stentufft och mest troligen får loppet bli en perfekt genomkörare till stochampkvalet den 10 juli, men man vet aldrig. BG upp!

12/6: Hon var kanonfin i veckans jobb och Marcus har bestämt att lätta henne och lägga på racerbalans och anmäla till kval till Stosprintern den 22 juni nästa gång. – Antingen blir det en perfekt genomkörare inför Stochamp-kvalet eller så går vi till final, inte omöjligt så fin hon känns nu! Hon har ju blivit så startsnabb på sistone också, sa Marcus. Kul med kval till grupp-lopp!!

5/6: Hon kollades med veterinär igår och blev behandlad i sina knän. – Det såg dock mycket bättre ut än tidigare och hon går verkligen åt rätt håll hela tiden. Detta innebär också att hon underpresterade på Solvalla mest troligt pga brunsten så den får vi ta och hålla koll på framöver, sa Marcus. Nästa start är inte planerad ännu men meningen är en till två starter ytterligare innan kval till Stochampionatet i mitten av juli.

29/5: Hon var inte det minsta intresserad av att tävla idag och var loj tidigt trots perfekt lopp. -Hon var brunstig och kan dessutom ha fått lite känningar i framknäna. Vi hade planerat veterinärbesök nästa vecka redan, jag tror inte att detta är något att oroa sig över utan det blev onödigt många lopp utan veterinär nu när hon startgalopperati volt, sa Marcus. Hon kommer ut i slutet av juni igen och sedan är det ju plan för kval på Axevalla….

22/5: Claire var tyvärr alldeles för laddad i lördags och Rikard var chanslös att få iväg henne felfri ur volten. Ridå! Hon har känts bra under veckan och startar igen på fredag i ett stolopp på Solvalla från spår 7 bakom bilen med Kevin.

14/5: Hon drog perfekt läge på lördag och kändes jättefin i sina lätta intervaller idag. – Täta startar ska därmed inte vara ett problem och det gäller för Rikard att hålla ut trean första biten, för då blir det spets eller rygg ledaren för vår häst; kommer Oskar förbi kan det bli krångel. Med klaff tror jag att hon jagar en finalplats, sa Marcus.

8/5: YES! Nu klaffade det fint och segern blev knapp men mycket säker på nya rekordet 14,6/2140a och det var 800 poäng/50 000 kr in ikväll. Kevin var mycket nöjd med hästen och det var även tränaren. – Hon har ju tränat strålande ett par månader och nu visade hon ju att vi drog upp henne till V75 i Umeå av rätt anledning. Felfri är hon både snabb och stark och duger bra i klassen. Nu har vi poäng att välja lopp som vi vill och det känns bra. Målet är ju Stochampionatet i sommar men till dess blir det lite stolopp av lämplig karaktär.

1/5: Hon fortsätter att träna fint och vi siktar på ett bra stolopp i Kalmar nästa fredag.

24/4: Hon tog resan och loppet bra och nu siktar vi närmast på ett stolopp på Kalmar nästa fredag.

20/4: Hon värmde bättre än någonsin och Marcus var nästan säker på en pallplats efter uppvärmningarna. Hästen öppnade också bättre än tidigare och tog spets direkt men fick släppa för press och blev sedan lite störd till galopp när Rikard försökte ta ut henne i banan kort efter att man släppt spets. – Det blev lite mycket för henne med dosering, stänk på näsan och hastig utflyttning. Ren orutin och jag körde 1.10/300 efteråt och hon kändes superfin innan jag utgick, sa Rikard. Hon reste bra och vi kommer att ta nya tag inom kort. – Den här hästen är bra, sa Marcus.

15/4: Hon drog ett bra läge i stodivisionen utanför kupongen på lördag. Resan inleds fredag morgon med övernattning i Sundsvall. Men vi tror inte att det ska vara nåt problem för den här kloka hästen. Hon mötte en bra häst 20 m bakom men vi är ändå uppåt inför detta eftersom Claire tränar mycket bra. – En plats bland de tre på en låg 15-tid ser jag framför mig som första led i matchningen mot stochampionatet, sa Marcus.

3/4: Hon gick ett trippelheat i måndags och visade 1.24/1600 i långvagn i det sista heatet och då var det 1.13-fart upploppet ner. Hon gjordes vid i framknäna en gång till efter torsdagsjobbet och är nu redo för comeback. – Hon var så kusligt mycket finare i banjobbet i måndags än tidigare så jag klurar på att ta V75 direkt i comebacken. Men något kval till drottningens blir det inte utan vi går i vanliga stolopp fram till Stochampionatet i sommar, sa Marcus.

27/3: En kanonvecka i sanden och hästen har utvecklats, helt klart! Nu blir det banjobb i nästa vecka och sedan läggs planen för comeback inom kort.

19/3: Hon har tränat på riktigt bra denna vecka men Marcus vill ha en vecka till på sig innan han lägger planen framöver.

13/3: Nu är hon tillbaka i full träning och nästa fredag kan Marcus ge besked om närmaste matchningen. – Vi får se hur mycket hon behöver vässas för att vara redo för start igen, sa Marcus. Riktigt laddad och nästan svårhanterlig har hon blivit under vilan så nog är hon på gång ordentligt, alltid!

4/3: Detta är helt sjukt men igår slog hon sig på det andra knät och måste vila tre-fyra dagar till. Enligt veterinärerna ska det inte vara någon fara men vi får skjuta upp allt en vecka…

28/2: Tyvärr slog hon sig på ett framknä i boxen i början av veckan och träffade en slemsäck som svällde upp som en tennisboll. Men hon har inte ont av det och har tränats på lugnt under veckan. På måndag blir det full fart igen och comebacken får därför skjutas upp en vecka cirkus så det blir andra halvan av mars om allt fungerar.

21/2: Hon har ombehandlats i framknäna under veckan och nu sätter vi full fart mot nya starter redan på måndag.

14/2: Veterinären fixade hennes knän igår och nu blir det 10 dagars vila och sedan sätter vi full fart för att ha henne tillbaka i startlistorna i mitten av mars. – Då tror jag att hon kommer att lyfta sig ytterligare ett snäpp, sa Marcus.

11/2: Hon hamnade i dåliga ryggar men avslutade bra som trea. Nu har hon fått gå en rejäl tävlingsperiod med täta starter och ska kollas av veterinär på torsdag och sedan få en månads tävlingsuppehåll. – Efter det uppehållet kommer Claire att lyfta sig ett par snäpp är det meningen, sa tränarn.

5/2: YES! Nu var det inga störningar eller annat och då gjorde hon processen kort med motståndet och vann avstannandes med ett par längder! – Hon var riktigt fin och hade gott om krafter kvar, sa segerkusken. Claire är inne i en bra period och har verkligen återfått all kraft igen efter foderbytet. Ny start med gamla skötaren Matilda i ett perfekt K30-lopp på Axevalla på tisdag. – Hon är stark i bakkärran den här och mjuk bana och mycket material är nästan en fördel för henne så Axet bör passa, sa Marcus.

31/1: Hon var fin i sanden idag och startar igen på Mantorp på tisdag, nu från spår 10 så det bör inte kunna bli nåt mer krångel med tidig galopp. Låt oss hoppas att oturen släpper, hon är redo för vinst!

28/1: Claire värmde jättebra men blev dessvärre störd till galopp efter 50 körde så den dagen var förstörd. – Hon fick ettans ytterhjul under magen i en trång situation kort efter start och Rikard tvingades kasta henne ut i banan för att undvika en olycka. Därefter körde han bara runt med henne utan att pressa hästen det minsta så det blev en sjundeplats med fräsch häst, sa Marcus på plats på Mantorp. Kan en häst ha sån här otur hela tiden? Det måste ju vända i loppen snart!

22/1: Hon var bra i jobb på rakbanan igår och anmäldes idag till Mantorp på måndag i en spårtrappa där hon tjänat mest och drog 7/2140a.

17/1: Claire tog loppet bra och siktas mot ny start inom kort. Inte riktigt klart än men det kan bli Mp 27 jan.

11/1: Hon kördes tufft för spets men fick tyvärr svar av en chanslös högoddsare, som sedan drog henne sist och bakom hästarna som startat 40 m efter. Spurten var stark och även om hon inte hade krafter kvar i mål var det en mycket bra prestation på en fin tid över lång distans. – Från spets hade hon ju vunnit detta med 20 m men tyvärr var det med en kamikazepilot i loppet som förstörde för oss. Barfota bak fungerade hon perfekt, som jag både trott och hoppats, och det blir ett bra vapen till våren. Nu startar vi på och ger henne lite hårdhet, sa Marcus.

4/1: Vi har inte kunnat hitta några fel på henne och nu är hon avmaskad och dubbelvaccinerad under helgerna. Vissa hästar blir lite sämre i slutet av vaccinationsperioden för herpes och vi får hoppas att det var vad som satte ned henne lite senast. Allt verkar bra i den lugna träningen under jul och nyår och nästa fredag vet vi status på om hon ev tappat lite i form eller är startklar direkt. – Hon ska starta på i vinter om hon fortsätter att utvecklas som hon gjort i höst, sa Marcus.

22/12: Hon värmde strålande och Kevin körde offensivt för seger. Dessvärre blev öppningen lite för hård och hennes krafter tröt sista biten så att tredjeplatsen försvann och resulterade i en sjätte. – Först tyckte jag att Kevin körde lite väl offensivt men med närmare eftertanke så måste jag säga att Claires krafter tröt lite väl mycket sista biten och vi får utreda vad som kan ha felat. För hon ska inte bli muskeltrött sådär tycker jag med den där starka rumpan, sa tränaren.

16/12: Intressant debut på V75 på lördag.

13/12: Hon gick en vända till veterinären på återbesök nu när hon har startat på lite tätt. Hanna tyckte att hästen kändes mycket fräschare än tidigare och vi behandlade bara småsaker. I torsdagens jobb kan vi garantera att det var bättre än nånsin och nu siktar vi på V75-loppet för treåriga ston nästa lördag, förhoppningsvis räcker poängen. – Hon står perfekt inne i loppet och med vettigt läge ska det bli kul att se henne, sa Marcus.

5/12: Ja, vad ska man säga? Hon gick nåt enormt efter galoppen, slagen med 10 cm efter 70-80 meters galopp. Detta kan bli bra framöver, ev blir det V75 på hemmaplan i ett stolopp den 21 dec.

30/11: Claire kändes kanonfin igår och är nu anmäld igen till Solvalla på onsdag från perfekt läge.

24/11: Hon fungerade riktigt bra på ny balans och jänkarvagn men blev dessvärre kvar med mycket sparat som femma. Marcus var helnöjd och vi kommer att starta på fram till jul innan hon får en liten tävlingspaus under värsta vintern.

19/11: Det ser onödigt bra ut inför morgondagen och med lite klaff kan hon ta väldigt fina pengar trots att hon inte verkar vara det minsta betrodd…

15/11: Ännu bättre i sanden idag och det blir Jägersro nästa lördag.

12/11: Vi har skott om henne lite och i gårdagens jobb var hon nog bättre än nånsin. Återstår bara för Marcus att välja bästa möjliga lopp åt henne nästa vecka.

8/11: Hon gick ett lugnt jobb idag och allt verkar bra. Det finns bra lopp lite överallt att anmäla till nästa vecka. – Hon är värd en seger snart, sa Marcus.

4/11: Tyvärr blev hon grovt störd till galopp men Ville var annars mycket nöjd.

30/10: Jo, men hon har sett ut att ta loppet bra och startar igen hemma på måndag från 1/2160 i ett stolopp för treåringar. Det blir Ville K som ska köra och med klaff är hon med i striden.

25/10: Claire hamnade ju ruttet på det från sitt åttondespår men spurtade formidabelt till tredjeplatsen på nya rekordet 16,6 full väg i Mantorp imorgon. – Hon hängde lite på högertömmen så jag fick vänta med attacken till upploppet, annars vinner vi garanterat. Vi ska fixa lite med några småsaker och så tror jag att hon kommer att vara ännu bättre nästa gång om ett par veckor, sa en mycket nöjd tränare och kusk efter loppet. Grattis till Uffe som i dagarna köpte de sista andelarna i den här fina märren, hon kan gå långt!

18/10: Hon har tränat på kanonbra och startar igen på Mantorp på torsdag. Tyvärr blev det dåligt spår men det brukar ju betyda mindre i treårsloppen.

8/10: Precis när vi tränat färdigt och skott till hennes bakfötter för seger imorgon så blev hon skrämd av Livi Online när hon stod i sin box. Claire körde upp huvudet i stallöppningen och slog upp ett sår i pannan som tyvärr var så djupt att vi fick sy. Det innebär att hon inte får starta imorgon. Men hon kan träna som vanligt och vi kommer snart ut igen.

3/10: Jo, men allt var fint i sanden igår och hon anmäldes till Åby och fick springspår på onsdag.

27/9: Bara lugnt i träningen efter starten så testas hon lite tuffare i början av nästa vecka för att avgöra om det är läge för ny start.

19/9: Hon gick jättebra igår men tyvärr körde catchdrivern lite för snabbt kort efter start samtidigt som han skar ner i banan och det klarade hon inte. – Hon måste tas lite safe första 300 men sedan är hon helt travsäker. Synd på så rara ärtor för det där loppet tror jag att hon hade vunnit felfri med lite klaff, sa Marcus. Nu får vi avvakta hur hon tog detta innan vi anmäler igen.

13/9: Allt ser jättebra ut och det blir start på Jägersro på onsdag.

5/9: Vi har skott om henne och fixat hennes framknän hos veterinären. Idag gick hon första jobbet och det var helt utan anmärkning. Marcus har sneglat på ett nytt stolopp för treåringar den 18 september, denna gång i Malmö.

27/8: Claire skötte sig strålande och kom in som trea på 17 blankt med låga 94 i puls. Hon kom loss från tredje invändigt kort före mål och sköt till vasst sista biten. – En häst med en speciell aura runt om sig; hon är så tacksam för livet sedan hon mirakulöst räddades från den ovanliga formen av kolik som hon drabbades av som unghäst. Jag tackar högre makt för henne, sa Marcus.

20/8: Nu är hon med i programmet och drog 10/2140 i debuten på måndag hemma i Halmstad. Hon bör kunna gå en ganska bra tid direkt och med klaff blir det spännande att se hur långt hon räcker. – Ett par av hästarna är bra och de har också startat lite förut men det är 17 500 kr i tredjepris utan att behöva resa så detta blir intressant, sa Marcus.

13/8: Hon gick 1.20/1600 på väldigt bra sätt idag och Matilda som körde var helt lyrisk. – Claire uppförde sig exemplariskt idag och är redo för debut, sa Marcus.

9/8: Claire gick ett trippelheat på banan idag och var fin. Nästa vecka testar vi lite snabbare farter inför tilltänkt debut i slutet av månaden. – Hon ser riktigt läcker ut nu, sa en nöjd tränare efter dagens arbete.

2/8: Idag gick hon sitt första intervalljobb efter vilan och var riktigt alert och fin på rakbanan. Nu ökar vi takten under ett par veckor och siktar på debut innan augusti månads utgång.

19/7: Hon har behandlats i sina framknän nu som ett led inför debuten i augusti. Hon är så hård att hon inte visar såna här saker men vi hade en feeling av att hon behövde få lite extra hjälp inför debuten.

12/7: Claire har jobbat på som hon ska och närmar sig start. Det är inte lönt att debutera under juli bara, det går så fasligt for då.

5/7: Hon har fått träna på lite lugnt efter kvalet och i början av nästa vecka får hon gå på tuffare jobb igen, det är bäst att vara lite lugn med den här damen så att vi inte får några bakslag på den fina utvecklingen.

26/6: Claire slog sig lite på ett framknä i första kurvan i kvalet och galopperade men gick sedan riktigt fint och blev ändå godkänd. Hon gick under 1.18 i 1600 m efter galoppen och Marcus tyckte att hon kändes startklar. Så räkna med att hon kommer ut under juli om inget konstigt händer. – Jag tyckte att hon som varit lite ömtålig men samtidigt väldigt lättsam i psyket kunde få åka till landets mest skonsamma tävlingsbana Jägersro och kvala; hon kommer inte att bli knackig av detta, sa tränarn.