Projektbeskrivning

CLAIRE DI QUATTRO

År: 2016

Administration: Stall MARLIN – KB

Stam: Sto e: SCARLET KNIGHT – MANON DI QUATTRO

Exteriörsiffror: 453434

Säljstatus: Det finns fem 1/20-delar till salu för 5 000 kr.

Skötare: Åshild Jakobsen

Veckokommentarer

24/9: Hon startar på söndag men fick skitspår. – Hon känns dock så fin i jobben nu att vi startar trots spåret, dessutom kan det vara bra att inte köra nåt från start med henne och spara all speed. Det är ju landets längsta upplopp! Vi hoppas verkligen att hon vågar kämpa nu efter operationen, för hon har mycket ogjort, sa Marcus.

18/9: Claire känns riktigt bra för dagen och bl a jobbar skötaren väldigt mycket med bogmassage nu. – Vi laddar för Tingsryd nästa helg, en banan som hon trivs fint på, sa Marcus. Hästen har blivit mycket smidigare överlag efter att hon börjat i djupsanden och sedan fått behandling i bakkärran. Väldigt spännande att se om Claire kommer att våga ta i som i fornstora dagar nu efter halsoperationen. – Isåfall har hon mycket att hämta, säger Lindgren.

10/9: Ibland undrar man om det finns nån som vakar över stallet och hästarna? Hon blödde näsblod efter måndagsjobbet så det var säkert nåt skit i kroppen i helgen och bra att hon slapp starta. Idag var allt normalt igen och hon ser skitfin ut i kroppen. Fulla jobb i nästa vecka och sedan ska hon vara redo att anmäla igen.

3/9: Tyvärr ströks hon pga transporthinder idag men allt verkar bra. Vi trimmar på ett par veckor till då eftersom detta innebär 10 dagars startförbud. Det finns passande lopp inom kort så ingen större skada skedd på detta..

28/8: Hon jobbar på riktigt bra i sanden och det är aktuellt med ny start inom kort. Hon är kort på poäng så ev blir det breddlopp i Kalmar nästa fredag.

20/8: Hon blev behandlad av veterinär i måndags och har mest tagit det lugnt efter det. På måndag kör vi igen och nästa fredag bör vi ha besked om hur bra allt är för dagen, om det blir ny start inom kort etc.

13/8: Hon gick 13 blankt i comebacken efter operationen, utan att ha ett sulkyjobb innanför västen. – Jag tycker att hon var bra men orken tröt sista 100, sa Jonas. Nu fixar vi till henne inför nästa start som blir den intressanta som ett test för halsen, det är då hon ska gå hela vägen! – Jag tror att hon behöver lite hjälp med bakknäna inför nästa start, baksidan av sandträningen som dock hjälper henne på så många andra sätt. Dessutom behöver hon gå ner lite i vikt till nästa start om ca 3 veckor, eftersom hon såg lite tung ut igår. Det känns bra framåt, sa Marcus.

8/8: Hon drog 2/1640a i comeback på Åby på torsdag. Det kommer inte att krävas stordåd av oss utan hon ska ha ett fint lopp och gå hela vägen in efter en smygare… Kul att ha henne tillbaka!

3/8: Hon var grymt fin i dagens vässning på rundbanan på Veka. – Vi körde en 500-repa efter 1.12 och då såg hon ut att småjogga, sa Marcus. Nu blir det start inom kort. – Jag tycker att hon känns mycket bättre än tidigare, sa skötaren Jonas som ju kört många lopp med henne på slutet. Vilket lopp det blir är inte bestämt men det blir snart…

23/7: Hon känns redan startklar och kommer att klämma lite på sanden de närmaste veckorna för att bli redo för comeback i augusti. Kul! – Ja, hon känns mycket fräschare nu när hon tränar på djupsanden, sa Jonas som kör de flesta jobben.

16/7: Nu tar hon jobben riktigt bra och redan nästa vecka ska hon vara uppe i full kräm i sanden. Mycket spännande inför hösten!

9/7: Hon kämpar på och är nu uppe på sex intervaller, dock inte i snabbaste tempot. Vi ger henne nog lite längre tid på sig att hitta stilen helt i sanden, men full intensitet bör vi ändå nå inom 2-3 veckor.

2/7: Hon går fint i sanden och i nästa vecka ska vi vara uppe på full intensitet är tanken. Sedan jobbar vi så i ca en månad innan vi sneglar på att vässa lite för comeback.

25/6: Det går jättebra för henne på Veka och hon trivs finfint i djupsanden. Vi höjer lite till nästa vecka.

18/6: Hon är igång och det var riktigt roligt att se henne på djupsanden i morse! Nu ökar vi intensiteten successivt under de närmaste 2-3 veckorna tills hon är uppe på fullt.

12/6: Hon har longerats hela veckan och ser fin ut. På måndag börjar vi köra igen!

4/6: Hon har flyttat ut på landet och stormtrivs. Nu blir det longering en vecka inna vi siktar på att sätta henne för vagn igen.

21/5: Torsdagens operation gick smärtfritt och vet Bengan Johansson meddelar följande: – Hon har nu en protes inopererad i s k ”Tight forward-läge”. Dessutom har vi lasrat gommen och jag tror att den här hästen kommer att bli mycket hjälpt av det här ingreppet. Kul säger vi! Nu väntar 10-14 dagar på box innan hon sedan flyttar ut på Veka och börjar träna där inför comeback i sommar.

13/5: Hon har tränat på bra i sanden och nu har ägarna röstat JA till hennes halsoperation. – Den blir torsdag 20 maj och till dess tränar hon styrka i sanden och håller formen. Därefter blir det lugnt i 14 dagar och sedan flyttar hon till Veka och vässas till i djupsanden innan comeback i sommar, sa Marcus.

7/5: Hon tränar på i sanden och ser skitfin ut i väntan på sin halsoperation den 20 maj. Förhoppningsvis får vi beskedet av ägargruppen innan dess att det är okej att göra detta lilla ingrepp.

30/4: Nu har vi kollat allt på henne och veterinär Bengan Johansson säger att hon visserligen inte lägger mjuka gommen fel, utan lägger av innan det blir så illa, men att han anser sig vara säker på att hennes mekanik är skadad och behöver opereras. – Det är ju säkert så att hon fick problem när hon ådrog sig borrelian och fick ta ut sig med infektion i kroppen. Claire är dock så smart att hon stannar innan hon inte får luft, så därför har hon inte blivit stressad och tunnat ur eller på annat sätt visat att hon behöver hjälp. Nu planerar vi för en enkel halsoperation, vilket givetvis delägarna får chansen att rösta om först, sa Marcus. Mejl om detta kommer på måndag. Efter en operation tar det 3-4 månader innan vi har henne i startform igen.

23/4: Hon känns fin i jobben och ligger bra i puls. Men vi kör på med standardträning ett tag till så att hon också ser bra ut i hårremmen igen innan vi pressar till. – Det var ju något som störde henne på slutet och vi har inte kommit på vad det var ännu, så vi tar lite tester här vartefter för att komma till rätta med problemet. Vi vet ju att hon är riktigt vass i ljusa stunder och efter borrelian i höstas har hon inte riktigt hittat tillbaka. Skam den som ger sig, nu ska vi lösa de (små?) problem som stör henne från att hitta toppformen igen, sa Marcus.

16/4: Hon jobbar fint och ligger bra i puls men hon är precis i färd med att släppa vinterpälsen och ser därför inte helt hundra ut i hårremmen. Vi kör på ett par veckor till med standardträning innan vi börjar vässa.

9/4: Hon har jobbat på i veckan men pga påsken blev det bara ett tuffare intervalljobb. Vi kör eventuellt ett trippelheat på banan nästa fredag om allt verkar som det ska.

2/4: Hon var skitfin på ren svenska på rakbanan idag och Åshild som körde fick blodad tand. -Riktigt kul att köra fort med passhästarna när de är så här fina. Vi tragglar nån vecka till innan vi vässar för start barfota runt om.

26/3: Hon är i full gång och tränar på riktigt fint med järnpäron på framfötterna. Hon har nog inte så långt kvar innan vi kan snegla på lopp igen utan det viktiga är att hon får komma ut med Jonas i jollen och smyga så fint som de gjorde ihop vid andraplatserna i vintras. – Det gäller bara att få henne på topp igen rent mentalt i loppen så blir det mycket fina pengar i stoloppen längre fram under året, sa Marcus.

12/3: Vi har för säkerhets skull kollat allt på henne nu, dvs borrelia och övriga blodvärden samt EKG för hjärtat och ett böjprov. Det finns inga direkta fel på henne förutom att muskelvärdena är lite förhöjda samt att hon är lite rakbent och stel på framknäna vid böj. – Jag misstänker att det är borrelian som gjort henne känsligare för hård träning. Dessutom är jag rätt säker på att hon måste återgå till tunga tvärtåskor i jobben för att inte tappa steget, sedan kan vi lätta i själva loppen, sa Marcus. Så nu är hon behandlad i framknäna och återskodd med de tunga skor hon hade när vi inledde förra säsongen. – Nu ska vi hitta storformen på henne igen för det mesta av det dåliga i resultaten på sistone sitter i att hon inte känner sig riktigt på topp ännu. Det här rättar vi till men när vi tar nästa start vill jag ha lite osagt, vi vill preppa på lite i alla fall eftersom det är viktiga poäng som ryker i de två kommande loppen.

9/3: Claire kändes väldigt fin hela vägen, sa Kevin, och han styrde till attack efter bra resa ca 300 kvar. Hon satt då i rygg på den blivande dödensvinnaren så uppenbarligen kändes vår märr mycket bra runt slutsvängen eftersom kusken styrde på. – Men hon gick bara i 100 meter och gav upp sista biten, det kändes mentalt, sa Kevin.

4/3: Hon fick bra läge på måndag och i jobben är hon laddad. – Men jag tycker kanske att hon är lite kortare i framsteget nu och det är möjligt att det inte varit lyckat med päronskor så länge? Vi körde med boots på senast och lär göra så igen på måndag, sa Marcus.

26/2: Hon fick en störning kort innan start men redde ut det. Sedan hittade Gustav tredje inner men blev grovt överkörd in i första sväng och var nära att gå omkull. Sedan blev man också utputtade i tredjespår i speedkörningen på sista bortre långsidan. – Det var bara att ge upp när det gått så sakta från början också, sa Gustav. Claire hade vilopuls efter loppet och det är bara att dra ett streck. – Nu har hon ett perfekt stolopp över 1640a hemma om två veckor, sa Marcus.

19/2: Hon har jobbat på fint efter Åby och startar igen i ett intressant långlopp för b-kuskar på Solvalla på onsdag. Det blir vår egen mr Hellman som ska köra och nu är det ett smyglopp som gäller. – Jag tror att hon duger gott trots att det inte bara är ston, det vill till att hon får bra resa bara, sa Marcus.

12/2: Så tråkigt! Vi hade förberett henne efter kostens alla regler inför Åby igår och dessutom dragit spår 1 bakom bilen, som ju är extra bra på Åby pga open stretch. Tyvärr gjorde kusken tvärtom vad Marcus sade till honom, Claire vill ju inte gå i spets längre efter att hon startade med akut borreliainfektion i kroppen i spets på Solvalla i höstas. Men trots den infon valde kusken att ladda fullt för spets och redan 900 kvar kastade Claire in handduken. – Jag tog emot henne själv efter loppet och det var inga fel alls på henne. Pulsen var normal och idag har hon varit helt normal. Nästa start ska hon smygas igen, hon är i fin form och ska starta igen inom ett par veckor, sa Marcus.

5/2: Allt verkar bra med henne och det blev spår 1 bakom bilen på Åby på torsdag.

29/1: Vår underbara lilla häst blev behandlad i framknäna av veterinären dagen efter start och det var det vanliga med henne så att säga. Claire har tagit uppståndelsen över loppet i måndags med ro och verkar må hur bra som helst. Vi tränar igen på måndag och sedan startar vi så fort karenstiden gått ut, första lämpliga lopp går den 17 feb.

25/1: Claire var inte som bäst för dagen så Jonas körde snällt invändigt och fick luckan perfekt in i sista sväng. Tyvärr tappade hon travet lite in på upploppet så att Jonas fick korrigera henne lite hastigt med sidostången men sin vana trogen visade Claire väldigt bra inställning och kämpade sig till andraplatsen! – Det blev ett tråkigt efterspår på loppet eftersom måldomaren av oklar anledning anklagade Jonas för att ha sparkat på Claire på upploppet. Det vill vi å det kraftigaste dementera, det är nog faktiskt den största felaktighet typ ”Fake News” jag hittills stött på. Jonas sparkade inte på hästen och det är en handling som han aldrig någonsin kommer att göra heller, det är jag säker på. Vi får acceptera att vår lärling fick en månad i buren, det är domaren som dömer, men i övrigt var detta efterspel en ren parodi, sa Marcus.

22/1: Hon har nu anmälts till Halmstad på måndag, men lång distans och volt är ingen fördel. – Hon har så fin form att vi måste testa ändå när det är hemmaplan och passande motstånd, är hon bara fräsch ska hon vara med i striden ändå, sa Marcus.

15/1: Hon har inte haft några passande lopp att anmäla till i veckan så det lutar åt Halmstad nästa måndag. – Så fin som Claire har sett ut i jobben för Matilda den här veckan vet jag inte om hon nånsin varit faktiskt? Hästen är på väg att hitta formen riktigt och efter skobytet har hon lyft sig minst ett par snäpp, sa Marcus.

6/1: Hon spurtade grymt bra från sistaplats 400 kvar och blev tvåa innan mål. Vi fick 17 500 kr och 325 p för detta och det var skönt att se henne så fin i travet och rejäl hela vägen. – Hon var lite öm på en framfot efter förra starten, vilket säkert hade med hennes sämre prestation att göra. Till denna start hade vi skott om och det såg skitbra ut helt enkelt. Mest troligt testar vi en start till ganska tätt inpå innan hon får en sväng till veterinären igen, sa Marcus

31/12: Hon har tränat på skitbra efter starten och idag bytte vi även skor på henne inför nästa tisdags revanschstart i Malmö. – Hon var lite öm på sina hörnstöd fram igen när vi kollade upp henne igår så nu har hon fått päronskor för första gången i livet. Hon känns ju redo att gå barfota vilket innebär att hon borde kunna lättas så här. Litet fält och lite enklare emot nu, samt lopp i kroppen. Ja, fina pengar ska det kunna bli på tisdag men hon behöver nog starta på lite till utan avbrott för att hitta tillbaka till sommarens form, sa Marcus.

23/12: Marcus var supernöjd med värmning och provstart igår och eftersom hon även känts skitfin i träningen efter senaste behandlingen så valde han att ladda från start. Det blev lite för tufft och med facit i hand var det inte så klokt. – Nä, hon hade bara fyra jobb i kroppen efter behandlingen med borrelia-medicinen och det var helt enkelt för lite. Hon var trött 300 kvar och 100 kvar lät jag henne vara, när det stod klart att hon inte skulle få några pengar. Men inget tyder på nån sjukdom och hon ska nu få starta på för att hitta formen, det är en tuff klass hon är i och det vill till att de får starta kontinuerligt om det ska bli segrar, sa Marcus.

18/12: Hon drog bricka 1 på Jägersro och är ju rätt startsnabb normalt, även om hon inte kunde öppna från svåra bricka 1 på Eskilstuna. Vi ändrar nog till hålat stängt mot vanligt stängt för att hon ska se de utvändigt lite bättre och svara. Spets vore intressant, sa Marcus. Men samtidigt säger han att formen ännu inte är helt på topp.

11/12: Claire har nog sällan känts bättre, både löpglad och spänstig, i veckans båda jobb. Ett gick i backen och ett på rakan. Nu laddar vi för Jägersro.

4/12: Marcus tänkte om vad gäller täta starter och anmälde inte till Mantorp. – Hon har ett kanonlopp för ston 22 dec på Jägersro så vi matchar dit istället. På inrådan av veterinären har vi också gett en andra omgång av borreliamedicinen för att vara på den säkra sidan, sa Marcus.

30/11: Tyvärr blev hon över från start och dragen sist 600 kvar. När Per sedan gick ut så blev Claire fimpad av Kenta, precis som luckan kommit. – Det hade faktiskt löst sig perfekt och Claire var på väg ut i rygg på den som vann loppet. Utan störningen är hon minst trea men säkert tvåa. Vi anmäler troligen till Mantorp 10 dec, sa Marcus.

27/11: Hon drog spår 1 på söndag i ett stolopp för fyraåringar som hon normalt vinner om det är full form. Marcus säger att det inte riktigt är det redan men från bra läge finns chans på seger eller fina pengar i alla lägen.

20/11: Hon fick galoppör i knät i starten och hamnade sist. Fortfarande 300 kvar satt hon fastlåst men Jonas backade sig ut på upploppet och Claire gick starkt sista 100 och hann fram till tredjeplatsen. Trots avsaknaden av banjobb efter borrelian hade hon vunnit loppet med lite bättre klaff, nu siktar vi på snabb revansch i ett mycket passande lopp på Sundbyholm om nio dagar.

14/11: Det har varit fint i veckan och mest troligt anmäls hon till Kalmar nästa fredag.

6/11: Vi har hittat Kalmar den 20 och Eskilstuna den 29 som roliga lopp framöver och nu laddas hon dit. – Vi fräschade upp hennes framknän igår och nu är hon redo för comeback, sa Marcus.

30/10: Hon gick ett nytt banjobb idag och var lika fin som förra veckan. Nu letar Marcus i propphäftet igen!

23/10: Hon var skitfin i ett trippelheat på banan igår och det var över förväntan på formen. – Hon har inte tagit skada av borrelian i alla fall och nu blir det nytt trippelheat om en vecka och sedan ska vi se om hon inte är att betrakta som startklar igen, funderar Marcus.

16/10: Hon har gått fullt på bra sätt en vecka till och fortsätter hon så här går hon snart banheat igen. – När hästar reser sig så här bra/snabbt efter borrelia brukar det handla om bra och tuffa hästar, det bådar gott, sa Marcus.

9/10: Hon är uppe på full jobb nu och får fortsätta ett tag. Man får inte ha bråttom efter borrelia men hon är säkert redo i november.

2/10: Hon är igång igen och ser verkligen fin ut. Det tar cirka en månad att trimma upp för start igen men henne tänker vi ha igång i vinter.

26/9: Hon är friskförklarad och har börjat jogga igen. Pga att borrelia är lite förrädiskt så blir det en lugn vecka till innan vi intervallar. Visst är hon fin på nytagna bilden?

18/9: Claire har som sagt medicinerats under veckan och det finns inget nytt att rapportera om. Nästa vecka blir också lugn och eventuellt så får hon gå lätt motion i slutet på veckan.

11/9: Tyvärr stod Claire inte att känna igen i spets i onsdags och hon var trött och slagen redan 700 kvar. Pulsen var låg och det gjorde att det mesta talade för akut borrelia enligt vår erfarenhet. – Blodprovet visade också att så var fallet och i nästa vecka ställs hon på specialmedicin för att bli frisk. När man upptäcker borrelia så snabbt och sätter in rätt behandling är vår erfarenhet att hästarna är tillbaka i full träning redan på tre veckor, sa Marcus.

4/9: Hon tränar på riktigt bra och drog bricka 4 inom V86 på Solvalla på onsdag. Motståndet mycket mer lämpligt nu igen och vi siktar på seger.

25/8: Hon var smällfin i värmningen men hamnade långt bak i andraspår i detta busgäng. De tre första i mål hör nog till landets sex-sju bästa fyraåriga ston och att Claire inte kunde ta nåt från jumboplats och tredjespår är henne helt förlåtet, säger tränaren. Vi tar nya tag inom kort och hoppas på bättre spår så vi kan utnyttja hennes enorma startsnabbhet. – Hon hade låg puls efter loppet och gav helt enkelt upp, en smart häst, sa Kevin.

21/8: Dåligt spår i derbykvalet på tisdag så idag vässade Marcus rejält i speedintervaller på banan. – Hon känns grym, mycket mer redo än tidigare, och skulle vi gå till final är det nog läge att testa henne barfota runt om, annars tar vi det i BC senare i höst, sa Marcus.

10/8: Vi kollade henne med veterinär i förra veckan och det var bara smågrejor. Idag gick hon ett lugnt jobb och nu ska Marcus tagga till henne rejält på fredag och måndag för att vässa formen riktigt inför derbykvalen den 25 augusti.

4/8: YES! Så grym hon var då hon spatserade undan på 13,6 full väg första gången i spets!

31/7: Hon tog loppet bra och startar igen i ett vanligt lopp i Karlstad på måndag. – Det blir ett självförtroendehöjande lopp till och sedan preparering inför derbykvalet den 25 augusti, sa Marcus.

28/7: YES! Kevin körde snyggt och Claire avgjorde busenkelt på 12,6 över milen. Det var åkandes och bättre än så här har hon nog aldrig sett ut. – Lite enklare emot nu än senast, skrattade Kevin…

24/7: Allt väl i veckan och läget blev perfekt på måndag.

17/7: Hon blir bara fräschare och fräschare nu och nästa start blir i ett vanligt stolopp på Tingsryd 27 juli. Möjligen ett lopp till sedan innan kvalet till derbystoet, vi håller det öppet.

10/7: Hon hamnade långt bak i lågt tempo och fick attackera längst ut på upploppet. Claire gick minst lika bra som de framför som sexa och med bra spår så hon fått rygg på ledaren här tror Marcus att hon haft en riktigt god chans att vara i final. Nu blir det att slicka såren och ta nåt vanligt lopp innan vi testar derbystoet i slutet av augusti. – Hon ska vara med i de här sällskapen, snart måste det klaffa bättre, sa Marcus.

6/7: Spår 8 i kvalet är rena mörkret tyvärr, vi tror inte att det blir lätt från ett sånt skitspår över 2640.

3/7: Allt har gått som på räls i vässningen inför det stora slaget nästa vecka och brunsten har avtagit. Nu är det bara att hålla tummarna att hon får vara frisk och ha lite tur i kvalet med lottning och löpningsförlopp så…

26/6: Vi kollade henne med veterinär efter starten och för första gången i livet var hon UA på böjprov! I dagens backjobb var hon kanonfin och nu laddar vi med tillförsikt mot kval till stochampionatet den 10 juli.

23/6: Hon öppnade rejält men blev hindrad runt slutsvängen och fick attackera i vida spår in på upploppet. Trots detta sprang hon jämnt med ett par riktigt skarpa kullsystrar till slut och blev sexa på nytt rekord.

18/6: Allt väl under veckan. Loppet på måndag blev stentufft och mest troligen får loppet bli en perfekt genomkörare till stochampkvalet den 10 juli, men man vet aldrig. BG upp!

12/6: Hon var kanonfin i veckans jobb och Marcus har bestämt att lätta henne och lägga på racerbalans och anmäla till kval till Stosprintern den 22 juni nästa gång. – Antingen blir det en perfekt genomkörare inför Stochamp-kvalet eller så går vi till final, inte omöjligt så fin hon känns nu! Hon har ju blivit så startsnabb på sistone också, sa Marcus. Kul med kval till grupp-lopp!!

5/6: Hon kollades med veterinär igår och blev behandlad i sina knän. – Det såg dock mycket bättre ut än tidigare och hon går verkligen åt rätt håll hela tiden. Detta innebär också att hon underpresterade på Solvalla mest troligt pga brunsten så den får vi ta och hålla koll på framöver, sa Marcus. Nästa start är inte planerad ännu men meningen är en till två starter ytterligare innan kval till Stochampionatet i mitten av juli.

29/5: Hon var inte det minsta intresserad av att tävla idag och var loj tidigt trots perfekt lopp. -Hon var brunstig och kan dessutom ha fått lite känningar i framknäna. Vi hade planerat veterinärbesök nästa vecka redan, jag tror inte att detta är något att oroa sig över utan det blev onödigt många lopp utan veterinär nu när hon startgalopperati volt, sa Marcus. Hon kommer ut i slutet av juni igen och sedan är det ju plan för kval på Axevalla….

22/5: Claire var tyvärr alldeles för laddad i lördags och Rikard var chanslös att få iväg henne felfri ur volten. Ridå! Hon har känts bra under veckan och startar igen på fredag i ett stolopp på Solvalla från spår 7 bakom bilen med Kevin.

14/5: Hon drog perfekt läge på lördag och kändes jättefin i sina lätta intervaller idag. – Täta startar ska därmed inte vara ett problem och det gäller för Rikard att hålla ut trean första biten, för då blir det spets eller rygg ledaren för vår häst; kommer Oskar förbi kan det bli krångel. Med klaff tror jag att hon jagar en finalplats, sa Marcus.

8/5: YES! Nu klaffade det fint och segern blev knapp men mycket säker på nya rekordet 14,6/2140a och det var 800 poäng/50 000 kr in ikväll. Kevin var mycket nöjd med hästen och det var även tränaren. – Hon har ju tränat strålande ett par månader och nu visade hon ju att vi drog upp henne till V75 i Umeå av rätt anledning. Felfri är hon både snabb och stark och duger bra i klassen. Nu har vi poäng att välja lopp som vi vill och det känns bra. Målet är ju Stochampionatet i sommar men till dess blir det lite stolopp av lämplig karaktär.

1/5: Hon fortsätter att träna fint och vi siktar på ett bra stolopp i Kalmar nästa fredag.

24/4: Hon tog resan och loppet bra och nu siktar vi närmast på ett stolopp på Kalmar nästa fredag.

20/4: Hon värmde bättre än någonsin och Marcus var nästan säker på en pallplats efter uppvärmningarna. Hästen öppnade också bättre än tidigare och tog spets direkt men fick släppa för press och blev sedan lite störd till galopp när Rikard försökte ta ut henne i banan kort efter att man släppt spets. – Det blev lite mycket för henne med dosering, stänk på näsan och hastig utflyttning. Ren orutin och jag körde 1.10/300 efteråt och hon kändes superfin innan jag utgick, sa Rikard. Hon reste bra och vi kommer att ta nya tag inom kort. – Den här hästen är bra, sa Marcus.

15/4: Hon drog ett bra läge i stodivisionen utanför kupongen på lördag. Resan inleds fredag morgon med övernattning i Sundsvall. Men vi tror inte att det ska vara nåt problem för den här kloka hästen. Hon mötte en bra häst 20 m bakom men vi är ändå uppåt inför detta eftersom Claire tränar mycket bra. – En plats bland de tre på en låg 15-tid ser jag framför mig som första led i matchningen mot stochampionatet, sa Marcus.

3/4: Hon gick ett trippelheat i måndags och visade 1.24/1600 i långvagn i det sista heatet och då var det 1.13-fart upploppet ner. Hon gjordes vid i framknäna en gång till efter torsdagsjobbet och är nu redo för comeback. – Hon var så kusligt mycket finare i banjobbet i måndags än tidigare så jag klurar på att ta V75 direkt i comebacken. Men något kval till drottningens blir det inte utan vi går i vanliga stolopp fram till Stochampionatet i sommar, sa Marcus.

27/3: En kanonvecka i sanden och hästen har utvecklats, helt klart! Nu blir det banjobb i nästa vecka och sedan läggs planen för comeback inom kort.

19/3: Hon har tränat på riktigt bra denna vecka men Marcus vill ha en vecka till på sig innan han lägger planen framöver.

13/3: Nu är hon tillbaka i full träning och nästa fredag kan Marcus ge besked om närmaste matchningen. – Vi får se hur mycket hon behöver vässas för att vara redo för start igen, sa Marcus. Riktigt laddad och nästan svårhanterlig har hon blivit under vilan så nog är hon på gång ordentligt, alltid!

4/3: Detta är helt sjukt men igår slog hon sig på det andra knät och måste vila tre-fyra dagar till. Enligt veterinärerna ska det inte vara någon fara men vi får skjuta upp allt en vecka…

28/2: Tyvärr slog hon sig på ett framknä i boxen i början av veckan och träffade en slemsäck som svällde upp som en tennisboll. Men hon har inte ont av det och har tränats på lugnt under veckan. På måndag blir det full fart igen och comebacken får därför skjutas upp en vecka cirkus så det blir andra halvan av mars om allt fungerar.

21/2: Hon har ombehandlats i framknäna under veckan och nu sätter vi full fart mot nya starter redan på måndag.

14/2: Veterinären fixade hennes knän igår och nu blir det 10 dagars vila och sedan sätter vi full fart för att ha henne tillbaka i startlistorna i mitten av mars. – Då tror jag att hon kommer att lyfta sig ytterligare ett snäpp, sa Marcus.

11/2: Hon hamnade i dåliga ryggar men avslutade bra som trea. Nu har hon fått gå en rejäl tävlingsperiod med täta starter och ska kollas av veterinär på torsdag och sedan få en månads tävlingsuppehåll. – Efter det uppehållet kommer Claire att lyfta sig ett par snäpp är det meningen, sa tränarn.

5/2: YES! Nu var det inga störningar eller annat och då gjorde hon processen kort med motståndet och vann avstannandes med ett par längder! – Hon var riktigt fin och hade gott om krafter kvar, sa segerkusken. Claire är inne i en bra period och har verkligen återfått all kraft igen efter foderbytet. Ny start med gamla skötaren Matilda i ett perfekt K30-lopp på Axevalla på tisdag. – Hon är stark i bakkärran den här och mjuk bana och mycket material är nästan en fördel för henne så Axet bör passa, sa Marcus.

31/1: Hon var fin i sanden idag och startar igen på Mantorp på tisdag, nu från spår 10 så det bör inte kunna bli nåt mer krångel med tidig galopp. Låt oss hoppas att oturen släpper, hon är redo för vinst!

28/1: Claire värmde jättebra men blev dessvärre störd till galopp efter 50 körde så den dagen var förstörd. – Hon fick ettans ytterhjul under magen i en trång situation kort efter start och Rikard tvingades kasta henne ut i banan för att undvika en olycka. Därefter körde han bara runt med henne utan att pressa hästen det minsta så det blev en sjundeplats med fräsch häst, sa Marcus på plats på Mantorp. Kan en häst ha sån här otur hela tiden? Det måste ju vända i loppen snart!

22/1: Hon var bra i jobb på rakbanan igår och anmäldes idag till Mantorp på måndag i en spårtrappa där hon tjänat mest och drog 7/2140a.

17/1: Claire tog loppet bra och siktas mot ny start inom kort. Inte riktigt klart än men det kan bli Mp 27 jan.

11/1: Hon kördes tufft för spets men fick tyvärr svar av en chanslös högoddsare, som sedan drog henne sist och bakom hästarna som startat 40 m efter. Spurten var stark och även om hon inte hade krafter kvar i mål var det en mycket bra prestation på en fin tid över lång distans. – Från spets hade hon ju vunnit detta med 20 m men tyvärr var det med en kamikazepilot i loppet som förstörde för oss. Barfota bak fungerade hon perfekt, som jag både trott och hoppats, och det blir ett bra vapen till våren. Nu startar vi på och ger henne lite hårdhet, sa Marcus.

4/1: Vi har inte kunnat hitta några fel på henne och nu är hon avmaskad och dubbelvaccinerad under helgerna. Vissa hästar blir lite sämre i slutet av vaccinationsperioden för herpes och vi får hoppas att det var vad som satte ned henne lite senast. Allt verkar bra i den lugna träningen under jul och nyår och nästa fredag vet vi status på om hon ev tappat lite i form eller är startklar direkt. – Hon ska starta på i vinter om hon fortsätter att utvecklas som hon gjort i höst, sa Marcus.

22/12: Hon värmde strålande och Kevin körde offensivt för seger. Dessvärre blev öppningen lite för hård och hennes krafter tröt sista biten så att tredjeplatsen försvann och resulterade i en sjätte. – Först tyckte jag att Kevin körde lite väl offensivt men med närmare eftertanke så måste jag säga att Claires krafter tröt lite väl mycket sista biten och vi får utreda vad som kan ha felat. För hon ska inte bli muskeltrött sådär tycker jag med den där starka rumpan, sa tränaren.

16/12: Intressant debut på V75 på lördag.

13/12: Hon gick en vända till veterinären på återbesök nu när hon har startat på lite tätt. Hanna tyckte att hästen kändes mycket fräschare än tidigare och vi behandlade bara småsaker. I torsdagens jobb kan vi garantera att det var bättre än nånsin och nu siktar vi på V75-loppet för treåriga ston nästa lördag, förhoppningsvis räcker poängen. – Hon står perfekt inne i loppet och med vettigt läge ska det bli kul att se henne, sa Marcus.

5/12: Ja, vad ska man säga? Hon gick nåt enormt efter galoppen, slagen med 10 cm efter 70-80 meters galopp. Detta kan bli bra framöver, ev blir det V75 på hemmaplan i ett stolopp den 21 dec.

30/11: Claire kändes kanonfin igår och är nu anmäld igen till Solvalla på onsdag från perfekt läge.

24/11: Hon fungerade riktigt bra på ny balans och jänkarvagn men blev dessvärre kvar med mycket sparat som femma. Marcus var helnöjd och vi kommer att starta på fram till jul innan hon får en liten tävlingspaus under värsta vintern.

19/11: Det ser onödigt bra ut inför morgondagen och med lite klaff kan hon ta väldigt fina pengar trots att hon inte verkar vara det minsta betrodd…

15/11: Ännu bättre i sanden idag och det blir Jägersro nästa lördag.

12/11: Vi har skott om henne lite och i gårdagens jobb var hon nog bättre än nånsin. Återstår bara för Marcus att välja bästa möjliga lopp åt henne nästa vecka.

8/11: Hon gick ett lugnt jobb idag och allt verkar bra. Det finns bra lopp lite överallt att anmäla till nästa vecka. – Hon är värd en seger snart, sa Marcus.

4/11: Tyvärr blev hon grovt störd till galopp men Ville var annars mycket nöjd.

30/10: Jo, men hon har sett ut att ta loppet bra och startar igen hemma på måndag från 1/2160 i ett stolopp för treåringar. Det blir Ville K som ska köra och med klaff är hon med i striden.

25/10: Claire hamnade ju ruttet på det från sitt åttondespår men spurtade formidabelt till tredjeplatsen på nya rekordet 16,6 full väg i Mantorp imorgon. – Hon hängde lite på högertömmen så jag fick vänta med attacken till upploppet, annars vinner vi garanterat. Vi ska fixa lite med några småsaker och så tror jag att hon kommer att vara ännu bättre nästa gång om ett par veckor, sa en mycket nöjd tränare och kusk efter loppet. Grattis till Uffe som i dagarna köpte de sista andelarna i den här fina märren, hon kan gå långt!

18/10: Hon har tränat på kanonbra och startar igen på Mantorp på torsdag. Tyvärr blev det dåligt spår men det brukar ju betyda mindre i treårsloppen.

8/10: Precis när vi tränat färdigt och skott till hennes bakfötter för seger imorgon så blev hon skrämd av Livi Online när hon stod i sin box. Claire körde upp huvudet i stallöppningen och slog upp ett sår i pannan som tyvärr var så djupt att vi fick sy. Det innebär att hon inte får starta imorgon. Men hon kan träna som vanligt och vi kommer snart ut igen.

3/10: Jo, men allt var fint i sanden igår och hon anmäldes till Åby och fick springspår på onsdag.

27/9: Bara lugnt i träningen efter starten så testas hon lite tuffare i början av nästa vecka för att avgöra om det är läge för ny start.

19/9: Hon gick jättebra igår men tyvärr körde catchdrivern lite för snabbt kort efter start samtidigt som han skar ner i banan och det klarade hon inte. – Hon måste tas lite safe första 300 men sedan är hon helt travsäker. Synd på så rara ärtor för det där loppet tror jag att hon hade vunnit felfri med lite klaff, sa Marcus. Nu får vi avvakta hur hon tog detta innan vi anmäler igen.

13/9: Allt ser jättebra ut och det blir start på Jägersro på onsdag.

5/9: Vi har skott om henne och fixat hennes framknän hos veterinären. Idag gick hon första jobbet och det var helt utan anmärkning. Marcus har sneglat på ett nytt stolopp för treåringar den 18 september, denna gång i Malmö.

27/8: Claire skötte sig strålande och kom in som trea på 17 blankt med låga 94 i puls. Hon kom loss från tredje invändigt kort före mål och sköt till vasst sista biten. – En häst med en speciell aura runt om sig; hon är så tacksam för livet sedan hon mirakulöst räddades från den ovanliga formen av kolik som hon drabbades av som unghäst. Jag tackar högre makt för henne, sa Marcus.

20/8: Nu är hon med i programmet och drog 10/2140 i debuten på måndag hemma i Halmstad. Hon bör kunna gå en ganska bra tid direkt och med klaff blir det spännande att se hur långt hon räcker. – Ett par av hästarna är bra och de har också startat lite förut men det är 17 500 kr i tredjepris utan att behöva resa så detta blir intressant, sa Marcus.

13/8: Hon gick 1.20/1600 på väldigt bra sätt idag och Matilda som körde var helt lyrisk. – Claire uppförde sig exemplariskt idag och är redo för debut, sa Marcus.

9/8: Claire gick ett trippelheat på banan idag och var fin. Nästa vecka testar vi lite snabbare farter inför tilltänkt debut i slutet av månaden. – Hon ser riktigt läcker ut nu, sa en nöjd tränare efter dagens arbete.

2/8: Idag gick hon sitt första intervalljobb efter vilan och var riktigt alert och fin på rakbanan. Nu ökar vi takten under ett par veckor och siktar på debut innan augusti månads utgång.

19/7: Hon har behandlats i sina framknän nu som ett led inför debuten i augusti. Hon är så hård att hon inte visar såna här saker men vi hade en feeling av att hon behövde få lite extra hjälp inför debuten.

12/7: Claire har jobbat på som hon ska och närmar sig start. Det är inte lönt att debutera under juli bara, det går så fasligt for då.

5/7: Hon har fått träna på lite lugnt efter kvalet och i början av nästa vecka får hon gå på tuffare jobb igen, det är bäst att vara lite lugn med den här damen så att vi inte får några bakslag på den fina utvecklingen.

26/6: Claire slog sig lite på ett framknä i första kurvan i kvalet och galopperade men gick sedan riktigt fint och blev ändå godkänd. Hon gick under 1.18 i 1600 m efter galoppen och Marcus tyckte att hon kändes startklar. Så räkna med att hon kommer ut under juli om inget konstigt händer. – Jag tyckte att hon som varit lite ömtålig men samtidigt väldigt lättsam i psyket kunde få åka till landets mest skonsamma tävlingsbana Jägersro och kvala; hon kommer inte att bli knackig av detta, sa tränarn.