Projektbeskrivning

CAVA VENDIL

År: 2018

Administration: Stall MARLIN – KB

Stam: Sto e: SJs CAVIAR – GLORY DREAM

Exteriörsiffror: 455443

Säljstatus: Nyhet! Från 1 juni blir det möjligt att köpa 1/20-delar i tävlingsrätten i stortalangen Cava Vendil. Priset löjligt låga 7 500 kr per andel och det är tävling till och med 231231 som gäller.

Skötare: Matilda Engström

Veckokommentarer

10/8: – Den som inte köper in sig i den här hästen för priset 7 500 kr per andel under augusti (höjs i september) bör inte fundera på att köpa andel i någon andelshäst faktiskt. Idag körde jag 1.22 i sista intervallen i backen och då formligen dansade hon fram, den här är helt enkelt grymt lovande, sa Marcus. Men jag tänker inte att hon ska starta som tvååring utan vi väntar till tidig vår.

31/7: Marcus sken som en sol efter dagens banjobb efter 1.27/1600 på lite tung bana. Det blev lite bättre än 1.24 sista 500 och det var helt obrukat i mål. – Hon har blivit mycket starkare och hennes aktier stärktes ytterligare efter detta, sa Marcus. Cava kan helt klart starta i år men det är inget vi tänker sikta på. – Det får räcka med kval och sedan vinterträning för tidig start 2021.

24/7: Hon är så grymt fin i backen nu att det ska bli väldigt spännande att se henne på banan i nästa vecka, bara vädret blir bättre än det var idag…

17/7: Hon har dånat på i backen och ser smällfin ut, verkligen! Nästa vecka blir det banjobb för första gången på länge.

10/7: Hon har tränat på i backen i veckan och det är utan tvekan så att Marcus är supernöjd med den här. – Ett sånt klipp i steget som hon har är ovanligt, sa Marcus. En mycket spännande häst inför treåringssäsongen.

3/7: Hon gick lite på rakbanan igår och den här hästen är faktiskt löjligt fin! Nästa vecka är hon tillbaka i full träning.

26/6: Cava är frisk och kry igen och på måndag börjar hon sommarträningen.

18/6: Hon hade lite slem i halsen idag och kommer att få ytterligare en veckas lugnare träning innan vi gasar på för fullt igen. Men som hon ser ut den här! Ojojoj…

5/6: Hon gick lite bättre än 1.30/1600 med de äldre härom dagen och gjorde det väldigt fint. Hon ligger klart före en sådan som Kailua Boko i träningsschemat jämfört med förra året så om vi absolut vill kan hon säkert starta redan i år. – Men vi siktar in oss på tidig treårsstart med den här märren, jag känner instinktivt att det kommer att vara bättre. En kanonhäst som nu ska få 10 dagars semester efter ett tufft träningsprogram i fem månader, sa Marcus.

22/5: Cava gick ett tuffare banjobb förra veckan så denna veckan har det tränats intervaller. Hon tränar på fint och nästa vecka blir till att återuppta banjobb igen.

15/5: Cava har gått motion efter att ha fått sig en liten smäll i hagen i början av veckan. Ingen stor grej dock, idag var hon åter på banan och gick 1.35/1600 på ett bra sätt.

8/5: Återigen en bra vecka för Cava. Idag gick hon ca 1.35/1600 utan anmärkning.

1/5: Hon har skött veckans träning utan anmärkning. Idag gick hon ca 1.30/1600 i andra heatet inne på banan med ca 1.25 sista 500 på ett mycket bra sätt!

24/4: Hon har jobbat på rakbanan och sanden i veckan och allt har varit bra.

17/4: Hon ser väldigt bra ut nu och rör sig fint i 1.35-fart på banan, hon har gått två jobb i rad på rundbanan som många av tvååringarna just nu. Hon får jobba på och ska ner mot 1.30/1600 under maj som det är planerat, fortare än så behöver hon inte gå på ett bra tag utan det blir varvat med sandintervaller och styrkebyggande.

3/4: Hon fortsätter att övertyga i sanden och på tisdag är det dags för hennes första dubbelheat över 1600 på banan i livet. Det blir intressant!

27/3: Hon går från klarhet till klarhet i sanden och i dagens jobb glänste hon mest av alla tvååringarna. – Wow, sa Jonas som körde.

13/3: Hon har skött sig snyggt i veckan. Alla tvååringarna har börjat träna ett eller två pass korta sandintervaller nu och Cava kommer att gå enbart i sanden ett tag. – Hon behöver bara bygga styrka just nu, springa fort kan hon, sa Marcus. Den här hästen gillar jag mycket skarpt och tror att det finns chans till stora lopp för henne nästa år.

6/3: Den här har fart och kapacitet långt utöver det vanliga. Men hon kommer inte att gå samma program som de hästar som Marcus valt ut som grupp där vi testar att nå de stora tvååringsloppen. – Hon får börja i sanden redan i nästa vecka och henne bygger vi för att vinna stora lopp som treåring; hon har inte styrkan i skelettet för att gå mot de bästa som tvååring så det är lika bra att redan nu lägga planen på tidig start som treåring istället, sa tränaren.

26/2: Hon gick sitt första snabbjobb efter behandlingen av överbenen igår. Marcus var lyrisk och meddelar att hon kan springa hur fort som helst! De andra tvååringarna går nu två pass x två heat per vecka men Cava får hålla sig till halva dosen ett tag till så att hon stabiliserar styrkan i kroppen till sitt kunnande först. – Den här är riktigt bra men är ännu inte redo att träna lika tufft som de i järngruppen, sa Marcus.

21/2: Hon har börjat jobba igen och det ser bra ut. Nästa vecka återgår hon till snabbjobb med de andra.

14/2: Cava har bara skrittats denna vecka pga behandlingen men kommer att gå igång som vanligt igen i nästa vecka.

7/2: Hon har tränat på som hon ska men ömmar lite på ett överben igen. Veterinären har varit på henne en gång tidigare men han var osäker på om det behövdes fler punkter eller inte men det kan vi konstatera nu. – Mycket snack om frysbränningar annars det sista året men att använda flytande kväve på just överben är det absolut bästa för hästen och för resultatet. Det blir bara någon dags vila så är vi igång igen, sa Marcus.

31/1: Cava har nu tagit sig ner i 1.30-farter som de andra av våra bästa och tidigaste. Hon har riktigt fin teknik och den här gillar Marcus skarpt.

24/1: Hon gick lika den här veckan och sköter sig fint på banan.

17/1: Cava var klart förbättrad nu efter vilan och två jobb i kroppen. Hon sprattlade på riktigt fint och visade som snabbast 1.35-fart på klockan. – Den här gillar jag mycket skarpt och kan redan nu säga att vi ska starta henne som tvååring bara hon håller sig frisk, sa Marcus.

11/1: Hon har skjutit i höjden en aning under juluppehållet men det ser vi som enbart positivt. Allt ser bra ut i motionsträningen och nästa vecka återupptar vi snabbjobben.

22/12: Cava rör sig väldigt fint och i andra jobbet visade hon 1.40/500 på bra vis. Nu väntar lite semester efter en tuff höst som innehållit 50 träningspass för hennes del. Snabbträningen återupptas i mitten av januari.

13/12: Hon har börjat vara med på lite speeder och som bäst visat 1.45-farter. Hon sköter sig bra och har både fint trav och psyke.

6/12: Cava har traskat på 5,5-6,5 km per dag den här veckan förutom igår då hon introducerades på skrittbandet. I nästa vecka är det planerat att hon ska få boots och bakbensskydd på sig för första gången och testa lite farter en av dagarna. Vi inleder så med dem tidigast utvecklade under december och januari, innan regelrätt snabbträning inleds 1 feb.

28/11: Hon och fyra andra av våra ettåringar fick extra bredspektrum maskmedel idag eftersom de inte är i samma fina päls som de övriga, vi bör se en förbättring redan på måndag så de får vila nu torsdag till söndag.

22/11: Inget negativt finns att säga om Cava, hon trummar på.

15/11: Det har sett bra ut hela veckan, det blir 5,5 km per dag.

8/11: Cava trummar på, det finns inget negativt att säga om henne. Skoddes igår och även där i skospiltan skötte hon sig exemplariskt. Vargtänderna rök igår åxå!

1/11: Hon är igång för fullt och är som våra tidigaste i vagn uppe i 5,5 km per dag.

25/10: Cava gick igång idag igen efter sin bränning.

18/10: Hon blev fixad av veterinär i måndags och vilar över helgen så hoppas vi gå igång igen i början/mitten av nästa vecka.

10/10: Hennes lilla överben på vänster fram har börjat att ömma och hon kommer att frysbrännas så fort som möjligt. Det innebär ca en veckas uppehåll i hagen innan hon sätter fart igen.

5/10: Hon bara trummar på och allt ser bra ut.

30/9: Allt verkar bra och hon kan verkligen trava. Vi jobbar vidare.

20/9: Hon jobbar på fint och har gått 2-3 km per dag den här veckan. Hon är begåvad även denna!

13/9: Hon är för vagn och är körd tre dagar redan. Det går undan värre och det ser mycket bra ut. – Hon är mycket begåvad, både mentalt och fysiskt, sa Marcus.

5/9: Även Cava ser fin ut och kommer att sättas för vagn i nästa vecka.

30/8: Inkörningen är i full gång och precis som med ”syrran” så går allt som på räls. Hon har bländande exteriör och hennes ”ben sida” (tredje siffran) är världsklass.