Projektbeskrivning

CAMELOT AS (IT)

År: 2018

Administration: Stall MARLIN – KB

Stam: Valack e: MAIN WISE AS – ISOLA DEI VENTI

Exteriörsiffror: 555344

Säljstatus: Han erbjuds i 1/10-delar. Hästen är förvisso uppdelad i tjugo andelar men eftersom han är med i SELECT så är det minsta insläpp på två andelar = dvs 10 procent. Det finns fyra andelar kvar.

Skötare: Jonas Oscarsson

Veckokommentarer

15/1: Vi fick ta en lugn vecka till med annan typ av medicinering för att bli kvitt den sega förkylningen. Men nu peppar, peppar är den väldige treåringen redo för träning igen på måndag. – Han har utvecklats så grymt i kropp och själ på slutet att denna är en av de jag ser fram emot mest att börja tävla med, sa Marcus.

8/1: Han har fått lugn träning denna vecka eftersom han varit förkyld. Men han ser oförskämt bra ut och förhoppningsvis kan vi köra fullt med honom nästa vecka.

31/12: Fräschörmässigt är han på topp nu men det har varit lite snorigt på sistone. Nu ser han helt frisk ut igen men det blir bara lugn träning över helgerna innan vi manglar på under januari. I februari kan det bli fortsatt mangel, eller möjligen upplättning till mer vässande träning för debut i mars. – Det ser vi om en månad, hästen är stor som ett hus men också tidigt utvecklad. Han bestämmer, sa Marcus.

11/12: Han har gått igång igen efter bränningen och Jonas som körde igår var supernöjd. Det blir träning fram till jul men sedan bara ett heat per vecka över helgerna innan han manglas för fullt i januari. – I februari blir det mycket spännande att se hur han står sig, den här är riktigt fin, sa Marcus.

4/12: Han blev frysbränd i en has efter kvalet men allt har gått bra och på måndag drar vi igång igen. – Det har vi bara väntat på eftersom ena hasen är lite krokig och det är ju hästens enda svaghet. Efter en frysbränning kommer det att rätta till sig och nu blir det full mangling mot tidig debut till våren, sa Marcus. Det här är en riktigt pampig och bra häst att se upp med 2021.

23/11: Han klarade kvalet galant och kom i mål på 19,8/2160 utan att få riktigt fritt. – Han skötte sig jättebra och luckan kom inte förrän 100 kvar och då var det inte lönt att böka ut honom i spåren. En stor och rejäl häst som vi nu ska fixa lite smågrejor på och sedan preppa för tidig start 2021, sa Marcus.–

14/11: Han har varit kanonfin i backen den här veckan och anmäls nu till kval hemma i Halmstad den 23:e så får vi se. – Han är så redo för det men om det sedan blir någon start innan jul eller om vi väntar till våren får vi avvakta med, sa Marcus.

6/11: Han gick 18,5/1600 på bra sätt ensam idag och närmar sig kval med stormsteg.

30/10: Han har tränat skitfint i veckan och testats på ny balans. – Nästa vecka ska han testas med tävlingsutrustning, sa Marcus.

21/10: Han gick väldigt starkt i backen igår och Marcus tycker att han känns bättre än någonsin för dagen. Det kan bli kval inom några veckor. Den här bumblingen är också långt utöver det vanliga kan jag lova, men vi ska inte starta honom förrän till våren, sa Marcus.

9/10: Vi har även ombehandlad karpaltunneln en gång nu så vi skjuter något på kvalet.

2/10: Han blev fixad i korsleden en gång till här och går nu mot kval i mitten av oktober

18/9: Han var väldigt positiv på 19,5/1600 i tisdags och utvecklas stadigt för dagen. –Kan bli start i höst, säger Marcus.

11/9: Vi har skott om honom för att göra hästen redo för kvaltider och han svarade mycket bra på det. Nu planerar vi ett bantest i nästa vecka.

4/9: Idag visade han 22,5 sista varvet i rätvarvsjobbet med speedmaster och det var riktigt, riktigt bra. Det betyder att han är redo för sulkyjobb inom 10-14 dagar om inget händer.

28/8: Han är ur sina problem och formligen flög uppför backen i 1.30-tempo idag trots att det regnade och var segt i backen. – Nu är han som han ska igen, den här känns som ett monster även han, sa Marcus. Nu blir det grundträning i några veckor innan det blir att slipa fart på banan. Den här kvalar i oktober om det inte blir fler växtperioder.

21/8: Han blev lite öm och kom i växtperiod efter förra update-texten. Han vilar veckan ut men det ser redan bättre ut och nästa vecka kör vi igen. – Normalt med såna veckor på tvååringarna ibland, sa Marcus. Ska bli riktigt kul att se honom i september, sa Marcus.

10/8: Kanonfin i backen idag och eventuellt blir det banjobb redan på fredag.

31/7: Han är fin igen och allt är som det ska. Lite snorig har han varit, som många av de andra just nu, men enligt halskameran var det ingen fara. Nästa vecka får han dunka på som vanligt igen och veckan därefter hoppas vi att han är redo för banjobb igen

24/7: Han har tränat grymt fint den senaste tiden men i tisdags rullade han fast i boxen och gjorde sig lite illa. Osteopaten var här igår och satte korset rätt igen så nu verkar det ordnat. Men det blev inget jobb i slutet av veckan, dock missade han inte mycket pga busvädret. Nästa vecka bör han vara okej igen men det får nog väntas ytterligare en vecka innan det planerade banjobbet. – Med en så här fin häst kan man inte chansa det minsta, sa Marcus.

10/7: Vi har trimmat på och han blir bara bättre och bättre. Läge för sulky igen inom 7-10 dagar.

3/7: Idag fick han testa lite med de äldre på banan och det blev ca 1.27/1600 med snabbare avslutning som bäst. Han går framåt hela tiden och om 10-14 dagar är det dags för sulky igen.

26/6: Bara backen denna vecka men allt väl. En sån styrkevecka till innan vi gasar mer på banan.

18/6: Han bara trummar på och blir bättre och bättre. Nu ska vi dunka i backen ett tag innan nästa banjobb.

12/6: Han gick 1.25/1600 enkelt i sin sulkydebut med sjysste puls i tisdags och vi trimmar vidare. Detta är en fantastiskt trevlig och talangfull häst som vi tror mycket på.

5/6: I förra veckan gick han 1.28/1600 i långvagn ensam och gjorde det på så bra sätt att han nu var schemalagd till sulkydebut idag. – Men banan var för dåliga pga regnet så vi körde lite alternativ träning och siktar på banjobb i nästa vecka istället. Kolla på nya kortet som vi lägger upp idag, det här är en topphäst i vardande och det finns ett par andelar kvar, sa Marcus.

22/5: Camelot gick ett tuffare banjobb förra veckan så denna veckan har det tränats intervaller. Han tränar på fint och nästa vecka blir till att återuppta banjobb igen.

15/5: Camelot ser riktigt fin ut för dagen och Jonas som sköter har varit ruggigt nöjd under veckan. Han har kommit ur sin växtperiod nu och fungerar mycket bättre. Att han är två år kan man inte tro, stor och rejäl som han är. Idag gick han 1.32/1600 med 1.24 sista 400 på ett fint sätt!

8/5: Inga konstigheter under veckan för Camelot. Idag gick han ca 1.35/1600 på ett bra sätt.

24/4: Han har fått hålla sig på 1.33/1600 ett tag till men känns fantastisk. – Det har blivit skuggor på banan och han har visat sig vara väldigt fjantig för detta så därför har vi inte pressat ner honom något snabbare just nu.

10/4: Han går från klarhet till klarhet och löste 1.33/1600 ytter om häst i andra heatet i tisdags utan problem. Jättefin i sandintervallerna idag med. Blir uppklassad nästa vecka och känns superintressant helt klart.

3/4: Han gick fint i banjobbet igår och var mycket säkrare med sulor. En riktigt fin häst!

27/3: Han har jobbat på i sanden och sköter sig fint. Nästa vecka lägger vi på ett par sulor och börjar köra på banan också.

13/3: Han har sett lysande fin ut i sandjobben den här veckan och eventuellt får han börja med banheat igen redan nästa fredag. Vilken kanonfin häst detta är!

6/3: Nu är han uppjoggad efter konstens alla regler igen och kommer att börja med snabbjobb i nästa vecka. Han ser jättefin ut och blir intressant att följa utecklingen på nu som valack.

28/2: Bästa syskonet heter Tyrell As: 12 vinster, 11,8 ak – 350 000 kr. Mormor har lagt tre miljonärer. Mormors mor har lagt en euro-miljonär. Bjässe med väldigt fin teknik. Kastrerad pga en outvecklad testikel under februari. Har ändå visat prov på enastående kunnande. Mycket intressant häst med bländande exteriör. Han är redan igång och jobbar efter kastrationen och i nästa vecka lär vi återuppta snabbjobben.

15/2: Han kastrerades igår pga en outvecklad testikel.

1/2: Den här hör till våra mest talangfulla och speeder ner i 1.30-fart gör han enkelt. Men han har lite problem med en testikel och ska opereras.