Projektbeskrivning

CAMELOT AS (IT)

År: 2018

Administration: Stall MARLIN – KB

Stam: Hingst e: MAIN WISE AS – ISOLA DEI VENTI

Exteriörsiffror: 555344

Säljstatus: Han erbjuds i 1/10-delar, som alla hästar som ingår i SELECT. Slutsåld sedan länge – men vi har nu klart med tre 1/10-delar från 1 maj, sedan vi köpt loss dessa från en delägare. Mejla oss på info@marlincheval.comvid intresse!

Skötare: Åshild Jakobsen

Veckokommentarer

13/5: Han har tränat på fint i veckan men fick hålla sig på rakbanan eftersom det krånglade med en sko så han missade sin sparring på banan. Vi kör på banan på måndag istället och därefter avgör vi när det blir debut. – Men det är nära nu och det ska bli riktigt spännande att börja med den här bjässen, sa Marcus. Det kan ta några lopp innan poletten trillar ner men det kan också gå fort.

7/5: Han var ruggigt fin på rakbanan igår och nu ska han gå ett lättare trippelheat på tisdag innan Marcus bestämmer sig för var debuten kommer att äga rum. Den här blir mycket spännande och det finns tre delar kvar att handla innan han börjar. – Det är inte lätt att köpa in sig i en startklar, toppstammad och mycket fin treåring. Dessutom till det här priset. Det går att köpa in sig för 35 000 kr på en tiondel som jag förstår det, mycket prisvärt, sa coachen.

30/4: Han har ridtränats lugnt denna vecka och fått bogen ombehandlad. På måndag drar vi igång för fullt igen, den här ska starta i maj.

23/4: Han var till Spångfors igår och blev kollad på bandet. Per hittade lite fel i bägge haserna och i en bog, som nu är åtgärdat. Så det blir lätt träning i två veckor medan dessa inflammationer hävs och sedan kommer han att laddas för debut i mitten av maj.

16/4: Idag gick han ett trippelheat över 1600 på banan och de två sista var rejäla test i rätvarv. Först gick han ca 1.24/1600 med breda däck och ca 1.11 sista 400. I det avslutande heatet blev det ca 1.18/1600 med ca 1.09 sista 300. – Nu börjar han bli redo. Balansen kändes bra och hästen var stabil i bägge heaten. Vi ska fixa hans bakknän i nästa vecka men sedan blir det debut inom ca tre veckor som det känns nu, sa Marcus. Den här hästen har enorm kapacitet men är lite trång i gången och teamet säger att han behöver lite rutin för att hitta helt rätt teknik till sin linjegång. Spännande vår och sommar på den här!

9/4: Han har fortsatt att träna riktigt fint på rakbanan denna vecka och nu har vi planerat för ett banjobb i slutet av nästa vecka. – Han är inte långt från start och vi ska bara trimma in helt rätt utrustning innan vi anmäler, sa Marcus.

2/4: Vi la nya framskor på honom efter banjobbet och såväl Jonas som Marcus var lyriska efter dagens tuffa rakbaneheat mot Nugget Zon, där den näst sista intervallen gick efter 1.20/500 på den tunga och fina träningsbanan. – Snart kör vi på banan igen och han är inte långt borta från start, sa Marcus.

26/3: Vi testade honom barfota runt om i ett sulkyjobb igår innan han skulle skos och det var positivt för aktionen. Han gick ca 1.18/1600 på ett par sekunder långsam bana och låg väldigt fint i puls. – Men vi ska ändra lite på skoningen efter detta för att få honom att gå helt rent. Jag räknar med att han behöver 1-2 månaders slipning av kropp och överaktiv hjärna innan han är helt redo att debutera på bästa sätt, men den som väntar på nåt gott och så vidare, sa Marcus. Den här tror vi mycket på inför sommaren och hösten.

19/3: Han har tränat på fint och ska få ett riktigt vässarheat i nästa vecka. – Det känns som att vi bara är småjusteringar från debut, sa Marcus.

12/3: Han har hunnit gå ett banjobb till där han visade 17,5/1600 med 1.11 sista 400 på bra vis. Efter det har han tränat på bra i backen och på rakbanan så det är dags för nytt sulkyjobb nästa fredag om inget händer. – Den här fina hästen räknar jag med att vi har startklar i april, helt klart en intressant häst att köpa in sig i, sa Marcus. Det finns en delägare som bestämt sig för att bara äga hela hästar framöver som har ett antal andelar i hästen som nu finns till salu för vettigt pris. – Jag gillar den här riktigt mycket, sa Jonas.

26/2: Han tog jobbet bra och har varit fin i veckan. Nästa vecka planeras för nytt banjobb.

19/2: Han gick 1.21/2100 med 1.16 sista 500 på den tunga banan idag och det var bra. Vi testade lite utrustning på honom men vi återgår till det gamla vanliga i nästa jobb om ett par veckor. – Den här bjässen är väl förberedd och jag tror att det behövs 1-2 banjobb till med 2-3 veckors intervall innan han är riktigt startklar. En mycket fin häst, sa Marcus.

12/2: Idag avslutade han lite bättre än 1.25 sista varvet i andra heatet över 2600 på banan och han hade lägst puls av samtliga treåringar. – Nästa vecka kör jag själv igen och är det bättre bana då så kommer vi att gasa på lite till för den här är redo att sänkas nu, sa en mycket nöjd tränare efteråt.

5/2: Han gick sitt första dubbelheat på banan över 2600 idag och det var en mycket nöjd tränare som klev av vagnen efteråt. – Han känns precis som en riktigt bra häst ska göra, pigg och glad och i bra balans. Dessutom orkar han bra numera och han börjar kännas redo. Blir kul att se honom på bra banor i mars, sa Marcus.

29/1: Han ser snuskigt fin ut i jobben nu och ser inte ut att ha tappat nåt på uppehållet. Nästa vecka är han uppe på maxintensitet och sedan får vi helt enkelt se hur många veckor det tar innan han är startklar. – Om han håller sig frisk så startar han i mars som det ser ut nu, sa Marcus.

15/1: Vi fick ta en lugn vecka till med annan typ av medicinering för att bli kvitt den sega förkylningen. Men nu peppar, peppar är den väldige treåringen redo för träning igen på måndag. – Han har utvecklats så grymt i kropp och själ på slutet att denna är en av de jag ser fram emot mest att börja tävla med, sa Marcus.

8/1: Han har fått lugn träning denna vecka eftersom han varit förkyld. Men han ser oförskämt bra ut och förhoppningsvis kan vi köra fullt med honom nästa vecka.

31/12: Fräschörmässigt är han på topp nu men det har varit lite snorigt på sistone. Nu ser han helt frisk ut igen men det blir bara lugn träning över helgerna innan vi manglar på under januari. I februari kan det bli fortsatt mangel, eller möjligen upplättning till mer vässande träning för debut i mars. – Det ser vi om en månad, hästen är stor som ett hus men också tidigt utvecklad. Han bestämmer, sa Marcus.

11/12: Han har gått igång igen efter bränningen och Jonas som körde igår var supernöjd. Det blir träning fram till jul men sedan bara ett heat per vecka över helgerna innan han manglas för fullt i januari. – I februari blir det mycket spännande att se hur han står sig, den här är riktigt fin, sa Marcus.

4/12: Han blev frysbränd i en has efter kvalet men allt har gått bra och på måndag drar vi igång igen. – Det har vi bara väntat på eftersom ena hasen är lite krokig och det är ju hästens enda svaghet. Efter en frysbränning kommer det att rätta till sig och nu blir det full mangling mot tidig debut till våren, sa Marcus. Det här är en riktigt pampig och bra häst att se upp med 2021.

23/11: Han klarade kvalet galant och kom i mål på 19,8/2160 utan att få riktigt fritt. – Han skötte sig jättebra och luckan kom inte förrän 100 kvar och då var det inte lönt att böka ut honom i spåren. En stor och rejäl häst som vi nu ska fixa lite smågrejor på och sedan preppa för tidig start 2021, sa Marcus.–

14/11: Han har varit kanonfin i backen den här veckan och anmäls nu till kval hemma i Halmstad den 23:e så får vi se. – Han är så redo för det men om det sedan blir någon start innan jul eller om vi väntar till våren får vi avvakta med, sa Marcus.

6/11: Han gick 18,5/1600 på bra sätt ensam idag och närmar sig kval med stormsteg.

30/10: Han har tränat skitfint i veckan och testats på ny balans. – Nästa vecka ska han testas med tävlingsutrustning, sa Marcus.

21/10: Han gick väldigt starkt i backen igår och Marcus tycker att han känns bättre än någonsin för dagen. Det kan bli kval inom några veckor. Den här bumblingen är också långt utöver det vanliga kan jag lova, men vi ska inte starta honom förrän till våren, sa Marcus.

9/10: Vi har även ombehandlad karpaltunneln en gång nu så vi skjuter något på kvalet.

2/10: Han blev fixad i korsleden en gång till här och går nu mot kval i mitten av oktober

18/9: Han var väldigt positiv på 19,5/1600 i tisdags och utvecklas stadigt för dagen. –Kan bli start i höst, säger Marcus.

11/9: Vi har skott om honom för att göra hästen redo för kvaltider och han svarade mycket bra på det. Nu planerar vi ett bantest i nästa vecka.

4/9: Idag visade han 22,5 sista varvet i rätvarvsjobbet med speedmaster och det var riktigt, riktigt bra. Det betyder att han är redo för sulkyjobb inom 10-14 dagar om inget händer.

28/8: Han är ur sina problem och formligen flög uppför backen i 1.30-tempo idag trots att det regnade och var segt i backen. – Nu är han som han ska igen, den här känns som ett monster även han, sa Marcus. Nu blir det grundträning i några veckor innan det blir att slipa fart på banan. Den här kvalar i oktober om det inte blir fler växtperioder.

21/8: Han blev lite öm och kom i växtperiod efter förra update-texten. Han vilar veckan ut men det ser redan bättre ut och nästa vecka kör vi igen. – Normalt med såna veckor på tvååringarna ibland, sa Marcus. Ska bli riktigt kul att se honom i september, sa Marcus.

10/8: Kanonfin i backen idag och eventuellt blir det banjobb redan på fredag.

31/7: Han är fin igen och allt är som det ska. Lite snorig har han varit, som många av de andra just nu, men enligt halskameran var det ingen fara. Nästa vecka får han dunka på som vanligt igen och veckan därefter hoppas vi att han är redo för banjobb igen

24/7: Han har tränat grymt fint den senaste tiden men i tisdags rullade han fast i boxen och gjorde sig lite illa. Osteopaten var här igår och satte korset rätt igen så nu verkar det ordnat. Men det blev inget jobb i slutet av veckan, dock missade han inte mycket pga busvädret. Nästa vecka bör han vara okej igen men det får nog väntas ytterligare en vecka innan det planerade banjobbet. – Med en så här fin häst kan man inte chansa det minsta, sa Marcus.

10/7: Vi har trimmat på och han blir bara bättre och bättre. Läge för sulky igen inom 7-10 dagar.

3/7: Idag fick han testa lite med de äldre på banan och det blev ca 1.27/1600 med snabbare avslutning som bäst. Han går framåt hela tiden och om 10-14 dagar är det dags för sulky igen.

26/6: Bara backen denna vecka men allt väl. En sån styrkevecka till innan vi gasar mer på banan.

18/6: Han bara trummar på och blir bättre och bättre. Nu ska vi dunka i backen ett tag innan nästa banjobb.

12/6: Han gick 1.25/1600 enkelt i sin sulkydebut med sjysste puls i tisdags och vi trimmar vidare. Detta är en fantastiskt trevlig och talangfull häst som vi tror mycket på.

5/6: I förra veckan gick han 1.28/1600 i långvagn ensam och gjorde det på så bra sätt att han nu var schemalagd till sulkydebut idag. – Men banan var för dåliga pga regnet så vi körde lite alternativ träning och siktar på banjobb i nästa vecka istället. Kolla på nya kortet som vi lägger upp idag, det här är en topphäst i vardande och det finns ett par andelar kvar, sa Marcus.

22/5: Camelot gick ett tuffare banjobb förra veckan så denna veckan har det tränats intervaller. Han tränar på fint och nästa vecka blir till att återuppta banjobb igen.

15/5: Camelot ser riktigt fin ut för dagen och Jonas som sköter har varit ruggigt nöjd under veckan. Han har kommit ur sin växtperiod nu och fungerar mycket bättre. Att han är två år kan man inte tro, stor och rejäl som han är. Idag gick han 1.32/1600 med 1.24 sista 400 på ett fint sätt!

8/5: Inga konstigheter under veckan för Camelot. Idag gick han ca 1.35/1600 på ett bra sätt.

24/4: Han har fått hålla sig på 1.33/1600 ett tag till men känns fantastisk. – Det har blivit skuggor på banan och han har visat sig vara väldigt fjantig för detta så därför har vi inte pressat ner honom något snabbare just nu.

10/4: Han går från klarhet till klarhet och löste 1.33/1600 ytter om häst i andra heatet i tisdags utan problem. Jättefin i sandintervallerna idag med. Blir uppklassad nästa vecka och känns superintressant helt klart.

3/4: Han gick fint i banjobbet igår och var mycket säkrare med sulor. En riktigt fin häst!

27/3: Han har jobbat på i sanden och sköter sig fint. Nästa vecka lägger vi på ett par sulor och börjar köra på banan också.

13/3: Han har sett lysande fin ut i sandjobben den här veckan och eventuellt får han börja med banheat igen redan nästa fredag. Vilken kanonfin häst detta är!

6/3: Nu är han uppjoggad efter konstens alla regler igen och kommer att börja med snabbjobb i nästa vecka. Han ser jättefin ut och blir intressant att följa utecklingen på nu som valack.

28/2: Bästa syskonet heter Tyrell As: 12 vinster, 11,8 ak – 350 000 kr. Mormor har lagt tre miljonärer. Mormors mor har lagt en euro-miljonär. Bjässe med väldigt fin teknik. Kastrerad pga en outvecklad testikel under februari. Har ändå visat prov på enastående kunnande. Mycket intressant häst med bländande exteriör. Han är redan igång och jobbar efter kastrationen och i nästa vecka lär vi återuppta snabbjobben.

15/2: Han kastrerades igår pga en outvecklad testikel.

1/2: Den här hör till våra mest talangfulla och speeder ner i 1.30-fart gör han enkelt. Men han har lite problem med en testikel och ska opereras.