CAMELOT AS (IT)

Skötare: Madde Nordström

År: 2018

Administration: Stall MARLIN – KB

Stam: Hingst e: MAIN WISE AS – ISOLA DEI VENTI

Exteriörsiffror: 555334

Säljstatus: SELECT. Det finns andelar till salu – kolla HÄR.

Skötare: Madde Nordström

Veckokommentarer

Under fyra fredagar i oktober/november testar vi att skicka ut veckorapporten via adminbolaget Asap KB och deras nya tjänst för information till hästägarna.

Det innebär att du som hästägare i ”stall MARLIN – Asap” får informationen kring samtliga andelshästar i stallet. Vill du som extern läsare ta del av informationen får du kontakta Marlin Cheval AB på info@marlincheval.com eller testa och ringa till Marcus Lindgren på 0708-733 337.

20/10: Det har sett stabilt ut efter starten och han gick lugna intervaller på rakan idag med nöjd skötare. Vi stod över start på söndag eftersom det då hade blivit tredje loppet på 16 dagar. Vi letar lopp veckan därpå men det är ännu oklart vilket det blir. – Jag vill helst testa honom över 2640 eller 3140 nu framöver eftersom han är fräschare nu och egentligen är en stayer. Blir kul när vi hittar såna lopp framöver, sa Lindgren.

15/10: Han var jättefin igår men hamnade i maskin på slutvarvet i röran med alla galoppörer. Hästen gick stabilt fram till tredjeplatsen men Patrik ryckte aldrig tussarna eller körde max eftersom det blev för långt fram ändå. Camelot fungerade jättebra på nya balansen och kommer att starta på nytt inom kort! Det blir en nyttig häst nu i höst/vinter!

11/10: Han har joggats och verkar lika fin som innan Kalmar. Ny start med skor på i Göteborg på lördag.

6/10: Efter en lysande värmning och provstart blev han lite tight i gången i positionskörningen i första sväng. – Galoppen kom av att han tappade fästet och slog sig på ett knä. Men hästen är så mycket starkare i bak nu att han klarar att gå med skor, så får vi köra nästa gång och ta revansch, sa Nygren.

3/10: Bra spår fick vi och hästen kändes riktigt fin i ett lugnt jobb idag. Han kan bli en obehaglig överraskning för motståndarna på fredag.

29/9: Han kändes lika fin idag som innan starten och Marcus tänker anmäla ut honom igen på Kalmar nästa fredag, vi hoppas på bättre spår vid lottningen på måndag!

26/9: Ja, han är ju lite tveksam bakom hästar och trivs bäst i dödens. Men galoppen nu tar kusken på sig. – Ja, med facit i hand skulle jag bara ha släppt ner Christoffer framför mig och inte kämpat om positionen. Hästen kändes grymt fin innan och efter och upphämtningen var stark då jag körde ca 15,5 i jämn fart bakom för att ge honom ett riktigt lopp i kroppen, sa Patrik.

22/9: Marcus gav honom ett riktigt rejält jobb på banan i måndags. – Han känns stark som en oxe och nu får vi starta. Han är anmäld till Jägersro på tisdag men jag glömde att lämna spårförbehåll och fick givetvis bricka 11, sa Marcus. Men hästen är betydligt förbättrad i trav och vilja i jobben hemma nu och ska prestera starkt framöver.

15/9: Han har jobbat på riktigt bra i veckan och är redo för start. Men det finns inget riktigt bra lopp före Axevalla den 29e så ev väntar vi ändå en vecka till.

8/9: Allt ser bra ut och det kan ev bli start redan nästa fredag på Åby, vi avvaktar lite med motstånd mm fram till måndag morgon men hästen är redo för start!

1/8: Redan efter tre veckor med tryckvagnen var hästen redo för helt andra farter vid gårdagens lugna dubbelheat som test. – Jag kunde köra ca 5 sekunder snabbare med träningsutrustning än för tre veckor sedan och nu var hästen nere som bäst i 08,5 på upploppet. Han ska få trimma på i tre veckor till med tryckvagnen och därefter borde han vara riktigt redo, sa Marcus och lät väldigt nöjd efteråt.

18/8: Han går intervaller i 50-fart i tryckvagn nu och gör det riktigt fint. Vi fortsätter så lite till innan nästa beslut. – Får vi honom att jobba helt rent så går han ju en bit genom klasserna, sa Marcus. Styrkan och rätta skallen finns ju helt klart.

11/8: Vi testade ett rejält jobb på banan igår och hästen är urstark i hjärta och lungor men fuskar lite med travet fortsatt när det går som fortast. – Nu är han ju mycket bättre med tävlingsbalans och vi kan starta inom kort. Vi tror dock att hästen skulle må bra av några veckors omlagd träning i lugnare farter i tryckvagn nu så jag kommer att avvakta lite med nästa start, det får bli i september, sa Marcus.

1/8: Han är kärnfrisk och får toppbetyg i lugna jobb. Nu ska vi bara köra lite rappare under veckan och sedan hitta nytt lopp så fort som möjligt.

21/7: Tyvärr blev det galopp i rygg på ledaren efter tre kurvor i onsdags och kusken misstänkte ömma fötter. Men det var inga fel alls på fötterna igår, däremot så hostar hästen och matvägrar så det känns ju ganska troligt att han släppte grejorna och galopperade i onsdags för att han inte kände sig riktigt 100 i halsen. Vi ger honom lite medicin och eftersom hästen i övrigt ser smällfin ut utgår vi från att det går över fort så vi kan träna igen i slutet av nästa vecka.

14/7: Han fick spets efter ett halvvarv men var dessvärre chanslös på speed mot en bra häst på bortre långsidan. – Men han blev tvåa ändå sedan hästen avslutat mycket starkt sista halvvarvet och tagit in en bra bit på vinnaren igen, sa Marcus. Hästen tog loppet bra och startar igen på Karlshamn på torsdag. – Kort bana och många kurvor passar Camelot bra och blir det bara nån strykning invändigt tycker jag att spåret längst ut kan vara riktigt bra på den banan, sa coachen.

7/7: Han jobbade riktigt bra idag och har dragit spetsläge över lång distans på Vaggeryd på måndag. Som vi ser det är det vettig chans, det blir spännande! Glöm inte att det finns billiga andelar till salu via Asap KB innan loppet.

30/6: Han känns skitfin i jobben igen och vi siktar på ny start inom kort, troligen på Vaggeryd den 10e juli.

22/6: Han blev behandlad i en has och i de opererade karpaltunnlarna av veterinär Hanna Lähdekorpi idag och det var nog välbehövligt efter tre starter. Det finns riktigt bra lopp åt honom från den 10e juli så det passade bra detta.

20/6: Nja, kusken sa efteråt att han aldrig riktigt fick upp hästen på bettet och då blev det svårt att få till det. Nu tappade hästen mycket från start och sedan ännu mer i en krånglig situation 800-900 kvar och det fanns inte mycket att göra. – Han gick ändå 14,8 full väg och pulsen var som senast. Detta var inget att bry sig så mycket om skulle jag säga, men till nästa start är det dags för helstängt och rycktussar igen som det känns. Åtminstone rycktussar, blir det voltstart och lång distans nästa gång får nog norsken sitta kvar, sa Marcus.

16/6: Allt verkar bra och han är anmäld i en fin prop på Axevalla på tisdag från perfekta spår 2. Det är ju visserligen inte den allra mest lättkörda hästen och ute i lärlingslopp men vi tycker att Camelot travar så pass mycket bättre nu att det är värt att prova när vi fick en bra kusk.

9/6: Camelot var heroisk tvåa på nytt rekord från dödens i tisdags och kommer allt mer. Han verkar ha tagit loppet bra och tränar hästen fint på måndag anmäler vi direkt på nytt!

2/6: Det blev varken Halmstad eller Jägersro men väl Kalmar på tisdag. Han har tränat på strålande och drog bra läge i lämpligt gäng. Vi åker till östkusten med en god känsla! – Det finns några andelar till salu i den här fina hästen också till väldigt vettigt pris, sa Marcus.

25/5: Hästen har tagit loppet bra men fick ingen start på Solvalla pga spårstrykning. Det blir därmed Jägersro eller Halmstad nästa!

15/5: YES! Han krossade dem ytter om ledaren sin vana trogen och fungerade fint barfota nu när han var fräschare. – Han var även fin i lugna intervaller idag och verkar mycket tuffare i benen nu efter operationen. Om allt är bra hela veckan kan det bli anmälan till ett långlopp på Solvalla nästa fredag men det vet vi innan helgen, sa Marcus.

11/5: Han har jobbat fint i veckan och ska starta på lördag från bricka 7. Det känns som ett lämpligt motstånd och vi kommer att köra barfota runt om nu. – Han var inte bra när vi testade med Örjan förra året men nu känns hästen fräschare och Patrik som kör loppet är van vid Camelots speciella trav i träning så vi tror på det inför, sa Marcus. Spännande comeback!

5/5: Nu testade vi honom i sulky igår, det blev 1.22/2600 med snabb avslutning under 1.10-strecket sista 300. – Så här fin i travet har han inte varit sedan debutvinsten. Det blir mycket spännande om han kan hålla sig så här fräsch framöver med lopp i kroppen, sa Marcus. Comeback planerad till nästa lördag!

28/4: Han gick ca 1.22/1600 med praktikant i jollen i tredje heatet igår och var bra på det. Nu trimmar vi på honom rejält inför årsdebuten som är planerad till lördag om två veckor under vår uppvisningsdag i Halmstad.

21/4: Nu gick han 23,5/1600 utvändigt om häst i tredje heatet i träningsvagn igår och var riktigt bra på det. Marcus sa på stående fot att det nu är dags får comeback efter operationen! Den här pojken började ju karriären lysande men sedan har det krånglat. Om det funkar på rätt sätt nu efter operationen så blir det klassklättring…

12/4: Nä, tyvärr var Marcus inte helt nöjd med hästen i finslipningen igår så det blev ett litet veterinärbesök istället för comeback. – Inga stora grejor men har vi manglat så här länge måste hästen få vara helt fräsch i lederna också när vi gör comeback efter operationen. Förhoppningsvis hittade veterinären rätt så att vi kan starta om ett par veckor.

7/4: Han har varit fin i veckan och nu siktar vi på comeback 16-18 april om inget händer i det närmaste. Kul!

31/3: Han gick ca 1.19/2100 med under 1.16 sista 1000 på regntung bana idag och var fin på det. – Helt klart startklsr igen, sa Nygren som körde. Nu siktar vi på comeback asap efter påsk!

24/3: Han gick ett rejält trippelheat i bakvarv idag med Tilda Express och bägge två var flygandes över mål i sista heatet efter ca 1.25/1600 i långvagnar. Om inget tillstöter blir det nu sulkytest för de här båda på fredag. – Han har inte travat så här bra nångång sedan jag tog över honom som skötare för ett halvår sedan, sa Mange R efter dagens banjobb. Kul!

17/3: Han var planerad för sulkyjobb i tisdags men ströks pga morgonfeber. Blodproven är bra nu och det var inget virus.  Det är flera hästar i stallet som varit sjuka i veckan och det har ju varit ett hemskt konstigt väder de senaste veckorna, med kalla nätter och varma dagar samt en massa nederbörd och rå luft så det är nog inte så konstigt! Vi räknar med att vara igång med träning igen i början av nästa vecka och ev kan det bli sulky på fredagen men troligen tisdagen veckan därpå.

3/3: Han har jobbat på riktigt fint sedan förra rapporten och gick idag sitt första trippelheat med 1.30 som snabbast. – Camelot ser skitfin ut och om detta håller i sig blir det sulkytest inom tre veckor, sa Lindgren glatt inför helgen.

17/2: Allt går över all förväntan och han har redan tränat fulla intervaller en hel vecka! – Ja, det ser onekligen bra ut och som detta fortlöper kommer han att vara redo för banjobb under mars, sa en mycket glad tränare efter fredagsjobbet.

10/2: Peppar, peppar men allt har gått som på räls efter operationen och nu är han redan igång och tränar intervaller. Det är ju en superfin häst och detta blir spännande. Vi ökar successivt under de närmaste veckorna men som det ser ut nu kommer han vara i maxträning redan i början av mars!

3/2: Han känns skitfin och mest troligt börjar vi köra lite lätta träningsjobb redan i slutet av nästa vecka!

27/1: Han har joggats igång och allt ser bra ut. Vi joggar på en vecka till innan vi ev börjar kolla på att öka tempot. – Han ligger ju snart en månad före i tidsschemat efter operationen och allt verkar minst sagt positivt för dagen, sa Lindgren.

20/1: Han ser bra ut i skritten och nu planerar vi att börja jogga i nästa vecka. Han ligger väldigt bra på det i tid efter operationen hästen!

13/1: Återbesöket gick bra och nu ska vi sätta igång med skritt i slutet av nästa vecka.

6/1: Han busar som en galning i hagen och enligt Marcus ser benen klart bättre ut än vad är normalt på tre veckor efter en sådan här operation. – Det blir återbesök redan på tisdag, vilket är två veckor tidigare än planerat.

23/12: Han är glad som en speleman sedan han har fått slippa sin boxvila från igår! – Såren ser väldigt bra ut och som det ser ut nu kan vi säkert börja köra ett par veckor tidigare än planerat.

16/12: Inga konstigheter så här långt och vi sköter om såren varje dag. Pigg och glad är han.

9/12: Nu är han opererad och klar. – Det var ingen fara med blodet i högerknät, taggen hade bara rispat ett blodkärn och inte förstört senan någonting. Däremot var det två trånga kanaler så prognosen är mycket god, sa kirurg Bengan Johansson efteråt. Nu väntar vila över nyårshelgen och sedan får vi se hur det ser ut i början av januari. – Maximalt väntar man sex veckor innan träning men kan det kan gå på fyra åxå, sa Marcus. Hur som helst ska han vara tillbaka i mars, när han får gå barfota igen. – Nu drömmer vi om barfota runt om, det brukar fungera mycket bättre på de här hästarna efter operation.

1/12: Under en rutinkontroll hos Per Spångfors igår visade det sig att han inte var helt bra i karpaltunneln höger fram och när veterinären gick in med nålen för att preppa området med lite dmso så kom det rejält med blod. Vidare undersökning visade på att förträngningen han har haft i senskidan sedan han var liten, och som det varit kontroll på flera gånger för att se om han måste opereras, nu blivit värre och behöver opereras. – På sätt och vis skönt att ha hittat ett fel som kan förklara varför han ideligen har tagit två steg bakåt när han tagit ett framåt under sommaren och hösten, sa Marcus. Operation är bokad redan till nästa vecka och sedan är det 3-5 veckors vila. – Det är en relativt billig och enkel operation och eftersom Camelot ändå är klart bäst barfota så är det verkligen läge att göra detta nu under barfotaförbudet; vid en operation i början av december ska han kunna vara tillbaka på tävlingsbanan i mars, dvs samma tidsram som barfotaförbudet. Det finns inget att fundera på i frågan, vet Spångfors var ganska tydlig i sitt omdöme om att detta inte kommer att fungera utan operation. De delägare som har ytterligare frågor ombedes kontakta tränaren.

25/11: Han var fin i joggen igår och det var en smidig och fin häst efter loppet. – Det finns passande lopp hemma om ca två veckor så vi borde kunna sikta på det trots låga poäng, sa Marcus.

21/11: Han gick som tåget idag, det var mycket bättre tryck i honom bakifrån än tidigare. – Galoppen berodde på att han nästan tappade ryckhuvan och han är fortfarande valpig och känslig så det blev plötslig galopp av det. Men sedan gick han riktigt starkt och givetvis hade det varit bra chans felfri. Nu hoppas vi att det inte var en engångsföreteelse att han tog i så bra bakifrån utan att han börjar fatta vad det går ut på, sa Marcus. För då har hästen mycket pengar att hämta nästa år.

18/11: Nu är han anmäld till Halmstad hemma på lunchen på måndag. – Han gillar inte mörker hästen, är rädd för skuggor och allt möjligt, så det är fördel att starta hemma på lunchen. Läget blev dock helt iskallt för häst som är bäst i spets/dödens men jag är mycket nöjd med honom för dagen och lägger på nån form av skygglappar igen och så blir det första rycktussar på måndag. Plus barfota bak. Så man ska nog inte räkna bort honom helt, trots att han ju hittills aldrig varit speciellt bra bakifrån, klurade Marcus efter sista jobbet.

11/11: Han ska starta igen i november, så han får ett lopp barfota bak i Sverige innan skoförbudet. – Men jag tycker att det finns lite småfix att göra först så det blir ingen start i nästa vecka i alla fall, sa Marcus.

4/11: Allt har verkat bra i lugna jobb efter starten och på tisdag kör vi lite mer allvarligt igen för att bestämma matchningen framåt. – Han har mycket ogjort och med tanke på förra insatsen kan vi sikta på start hela vintern så han får komma igång ordentligt nu, sa Marcus.

29/10: Han var riktigt positiv i sin ”lillcomeback” med skor och öppet huvudlag. – Han bromsade till när jag skulle ner i tygg på vinnaren 500 kvar men tog fatt igen när jag gick ut igen. En gedigen tredjeplats och nästa gång kör vi med neddragbara skygglappar och rycktussar. Den här har V75-power i kroppen, sa coachen.

25/10: Det blev perfekt läge bakom bilen på fredag och dagens test med rycktussar funkade fint. – Meningen är öppet huvudlag med jordbländare och rycktussar i Kalmar, sa Marcus. Vi kör med fyra järnskor nu.

21/10: Dagens intervaller kan vara de bästa jag känt honom i så här långt, sa Marcus. Nu ska vi starta nästa vecka!

14/10: Han är återställd och har joggats hela veckan och är nu herpesvaccinerad som de andra. – Vi testar honom på banan på fredag och sedan hoppas vi kunna anmäla ut honom direkt, sa Lindgren.

5/10: Tyvärr fick vi stryka idag pga en akut hovböld. Oturen fortsätter att grina honom i ansiktet men detta problem ska vara löst inom kort. – Hästen har annars aldrig varit bättre än nu så vi hoppas vi kan köra på igen redan på måndag, sa Marcus.

30/9: Han har jobbat på fint och drog spår 1 i lämplig omgivning på Åby på onsdag. – Han har blivit mycket kvickare från start nu också men spår innerst i Göteborg är inte helt hundra för en häst som Camelot, sa Marcus. Tyvärr har en bakfot blivit lite sliten av materialet i hagarna nu när det regnat så vi får se på måndag om hovslagaren kan lämna klartecken för barfotakörning på onsdag eller inte. – Men annars finns inget smolk i bägaren på Camelot för dagen. Det var mycket lämpligare motstånd den här gången än senast, avslutade Lindgren.

23/9: Han ser lika bra ut nu efter loppet och det är knallform i vardande. Men eftersom det inte fanns några passande lopp i det närmaste så avvaktade Marcus med tussryck till nästa vecka. – Det finns en uppsjö med bra lopp i trakterna runt oss mellan 3-5 oktober som vi siktar på, sa Marcus.

16/9: Fxn! – Han kändes lika förbättrad i loppet som i träning hemma men öppningen blev ju i tuffaste laget till spets över lång distans, så jag försökte spara lite krut därefter men blev synad av Jepsons kanonhäst. När vår grabb går bakifrån så vill han inte alls på samma sätt. Vi ska öva med rycktussar och lite ändringar så han lär sig, kolla på Redbull Pellini som lärt sig sent om sider, sa Marcus. Hästen såg fantastisk ut och anmäls igen inom kort.

9/9: Han har gått två jobb i backen den här veckan. Först körde Marcus och idag var det Patriks tur. Bägge gubbarna sa samma sak: – Hästen känns mycket bättre än tidigare och har utvecklats ett par snäpp i det senaste efter ombalansering och ny veterinärbehandling. Det blir Åby på torsdag och det kommer att vara mycket spännande!

2/9: Han var riktigt fin på 1.19/2100 från dödens mot ett par Untersteiner-hästar i dagens sulkyjobb. – Jag tycker att han känns riktigt bra nu och vi siktar på start igen i mitten av september. Så fin som han känns nu förväntar jag mig riktigt bra prestationer i det närmaste, sa Marcus.

26/8: Det verkar bara bra med Camelot och vi letar efter passande lopp. Helst vill Marcus ha lång distans och bilstart men det finns lite att välja mellan i början av september.

12/8: Han behandlades i framknäna och skoddes om igår. – Hästen är i toppskick men hade gjort tre starter i rad utan åtgärd och det var dags för behandling/fixning av lite småsaker. Vi siktar på ny start i början av september, kanske på Jägersro under derbyhelgen, men ska då leta lopp där han har chans på tätkänning eftersom det verkar som att han fungerar klart bättre i spets/dödens, sa Marcus.

3/8: Han såg väldigt fin ut innan loppet men sprang mest och bromsade i ryggar under loppet. Örjan tyckte att Camelot var bättre i travet på rakorna och hästen fick trafikproblem så Kihlström sket i det hela och hästen kom in med tröningspuls. – Jag kommer att köra honom på banan på måndag, skulle det finnas något orytmiskt har vi tid hos veterinären på eftermiddagen. Men främst är det ju så att Camelot tjänat alla sina pengar från spets/dödens, så vi får se om det går att starta igen, men med bättre förutsättningar, eller om han behöver pausa 14 dagar för behandling, sa Lindgren.

29/7: Han har tagit Axevalla-loppet väldigt bra och anmäldes till Solvalla på tisdag. – Det fanns inte ett vettigt lopp i hans klass på flera veckor så vi testar detta. Bakspår och voltstart är ingen fördel men vi planerar för att han ska gå barfota runt om för första gången och eftersom jag är på semester nästa vecka har vi hyrt in Örjan som stand-in. Hästen har stabiliserats rejält i psyket på sistone så att det ska gå så illa som förra gången jag lånade ut honom tror jag inte alls, det löser Örjan, flinade tränaren glatt efter dagens jobb.

21/7: Han blev oplacerad men avslutade 1.10 sista 500 och Marcus lät nöjd. – Han var spänstig och fin men behövde loppet samt passade ju illa i speedkörningen. Det hörs på tränaren att han är riktigt nöjd med Camelot nu, så det blir intressant nu i augusti.

15/7: Han flyttade med Elin in till banan igår och drog spår 10 i debuten över kort distans på Axevalla på fredag. – Det var stenhårt motstånd och bakspår så vi får se hur det går; han måste nog gå med framskor på fredag så risken finns att han är lite för dåligt från start fortsatt för att kunna vinna över korta häcken? Men vi behöver starta honom och eftersom han inte kom med på Karlshamn så fanns inga andra alternativ än Tingsryd nästa måndag.

7/7: Han är igång igen och jobbar fint efter vilan. Nästa vecka gasar vi på rejälare igen så får vi se hur mycket han tappat i flås och spänst. Men det känns bra!

1/7: Vi gav alla några dagar extra för att vara riktigt på säkra sidan. Men han ser frisk ut till vardags och går igång igen på måndag!

24/6: Han kollades i halsen idag och det var nästan bra redan. Vi ger honom lite ångbehandling och väntar till på onsdag istället för måndag innan han börjar träna igen. Någon start under SM-veckan blir det därmed inte men något större avbräck ska det inte vara. – Jag tror att alla våra hästar kommer att vara riktigt i ordning i sommar med start ungefär till Axevallas trippeltrav, sa Marcus. Den här ska vi vinna många fina lopp med.

17/6: Tyvärr så fick vi avbryta träningen idag eftersom han började hosta. Det blir 10 dagars vila istället och sedan hoppas vi att viruset ger med sig. Hippotrim får han också. – Det kan bara gå över på strikt vila såna här virus och nu var han näst sist av våra hästar att få skiten ute på Veka, så det är början på slutet i alla fall, suckade chefen.

13/6: Han var helt grym igår och vann på nytt rekord trots tredjespår och dödens på långsamma Vaggeryd. – Ja, den här har stort kunnande och känns bra mycket starkare och klokare än ifjol. Med lite glid går han långt, sa en glad boss efter segern.

10/6: Han har inte stått inne något utan trivs i sin utedrift och verkar peppar, peppar att ha klarat sig från skiten som de hästar som stått inne i stallet fått. Det blev inget Åmål men vi går ut på Vaggeryd redan på söndag istället. – Det ska vara vettig chans som det ser ut, sa Marcus.

3/6: Han har verkligen tränat på fint i veckan och vi siktar på start inom V86 på Åmål om en vecka om allt går som det ska. – Han är ju fin i kurvorna och det såg ut att vara en perfekt propp där, sa Lindgren.

27/5: Det var ett mycket bra intryck som Camelot gav i måndags. Tvåa från dödens på en bra tid efter 13,5 sista 1000. – Han var helt perfekt i uppförandet och det fattades bara lite tempo. Men det kommer ju med loppet! Vi fixade hans hasar en gång till efter loppet och siktar på ny start om 2-3 veckor, sa Marcus. Kul! Den här blir spännande inför året…

20/5: Han var grymt fin på rundbanan ute på Veka idag och på måndag blir det årsdebut på Mantorp från bra läge. Det kan givetvis fattas ett lopp i kroppen men tränaren låter riktigt nöjd med vår häst för dagen. – Han har utvecklats både styrkemässigt och mentalt i vinter och nu känns han också riktigt fräsch för dagen. Det blir väldigt spännande att börja tävla nu.

13/5: Han har varit lysande fin här i veckan och nu siktar vi på start i slutet av maj!

6/5: Han var inne på banan igår och slipades ett sista jobb inför årsdebuten. Vi körde bara 1.19/1600 i sista heatet men det gick vansinnigt fort över upploppet och nu är det bara smågrejor kvar inför debut, sa Marcus. Veterinären fixade de småsaker som ännu inte var helt 100 i smidighet och nu ställer vi in siktet på comeback i slutet av maj. – Peppar, peppar. Får vi honom att vara frisk och fräsch nu så går han rakt igenom klasserna, sa tränarn.

26/4: Han gick finslipning på banan ute på gården idag och det var mestadels positivt. – Han känns riktigt formstark och glad. Men det är ännu inte 100 smidighet och vi kommer att fila lite till på honom innan årsdebuten, sa Marcus. Det finns ju väldigt hög potential i den här bjässen men vi har igen om det får ta nån vecka extra så han är finfin när vi inleder säsongen. – Ja, det känns som att vi har bättre koll på honom inför 2022 än 2021 och lyckas vi sätta honom i ännu bättre fräschör i år så blir det en kändis innan året är slut, sa tränarn. Klart vi ska!

22/4: Det är redan bättre och han har tränat på som vanligt under veckan. Vi hoppas kunna köra ett lite bättre test med honom i nästa vecka för att sedan ta sista finslipningen för årsdebut i början av maj.

15/4: Han var dunderfin i tisdagsjobbet så Marcus lade planen att sko om för tävling och köra ett finslipande banjobb nästa tisdag. Tyvärr måste det skjutas upp en aning eftersom han ser ut att ha vrickat en bakkota i hagen idag på morgonen. – Han levde verkligen rövare i hagen i morse, hästen såg skitfin ut när han drog sina repor. Men när vi skulle köra så ville han inte trycka ifrån och vid undersökning efteråt ömmade hästen på ledböjning på en bakkota, sa Marcus. Vi tror inte att det är något allvarligt, för hästen är inte halt på det men vi får helt enkelt avvakta helgen och se till veckan hur det verkar…

8/4: Allt bra i lugn träning denna vecka, nästa vecka sätter vi fart igen och därefter blir det nytt bantest inför stundande comeback.

1/4: Han var hos veterinären i tisdags och fixades i korset plus i sina haser. Planen från förra veckan ligger fast. – Den här tror vi mycket på inför säsongen, sa Hellman.

25/3: Han gick 16,5/1600 ensam i sulky igår och hade sjukt låga 79 i puls efteråt. – Men han är inte helt klockren i smidigheten i benen och muskulaturen ännu efter vinterträningen och ska ha ett nytt test om ett par veckor. Men det bör bli årsdebut för den här intressanta herren i månadsskiftet april/maj, sa Marcus. Camelots sjukperiod i slutet av februari kostade en hel del i tid för den store hästen, men vi kan inte skynda mer än vi gör.

18/3: Han gick en ”Veka-patentare” mot Nugget Zon idag och var riktigt fin i alla nio intervallerna. – Det blir ett sulkytest i nästa vecka om inget händer, han är stor och tung så det blir bäst att ha det innanför västen innan årsdebuten, sa Marcus.

11/3: Han är frisk igen och tränade riktigt bra på sanden idag. I nästa vecka är han åter i full träning och det ska kunna vara dags för rappare ”patentare” inom kort. – Han känns riktigt fin för dagen, sa Hellman efter dagens körning.

4/3: Han var skitfin i tisdags men fick stå över idag pga att han var snorig när han skulle hämtas in från sin boning imorse. – Vi tar det säkra före det osäkra och låter honom få lite hjälp och några dagars vila; på så sätt ska det gå fort över, sa Marcus.

25/2: Det var riktigt bra intryck denna vecka och idag gick han intervaller med Nugget Zon. – Patrik som körde var ruskigt nöjd och hästen hade lägre puls än vår stjärna. Detta lovar gott, sa Marcus.

18/2: Nu är han uppe på fulla arbeten igen och ska gå så en vecka till innan vi testar på speedbanan. – Det ska kunna bli comeback under mars, han känns skitfin nu, sa Marcus.

11/2: Han var fin i backen på Veka idag och har kommit igång fint igen. Nu trimmar vi på för årsdebut i mars.

4/2: Det har läkt fint så på måndag börjar vi träna igen.

28/1: Ja, vi valde att fixa en has med veterinären idag istället och ställer in oss på årsdebut i mars när barfotaförbudet har släppt. – Vi vill inte lämna nåt åt slumpen med Camelot, det krånglade alldeles för mycket med ett antal småsaker förra året och den här säsongen ska det bli andra bullar, sa Marcus.

21/1: Det har sett väldigt bra ut efter vaccineringen och i nästa vecka ska vi testa honom lite på banan för att se om han är redo för årsdebut eller om det behövs lite mer finslipning innan vi inleder säsongen. – Den här tror vi ju mycket på inför säsongen men jag vet inte om vi kanske måste invänta barfotabalanser innan vi kommer ut igen, sa Marcus.

14/1: Han har jobbat skitbra denna vecka och blev omvaccinerad igår pga de nya reglerna. – Men han sprang och kvastade i hagen ändå och verkar inte speciellt brydd över det ingreppet. Vi kör på som vanligt i nästa vecka och det ska kunna bli start vid månadsskiftet, sa Gustav.

30/12: Det är uppenbart så att det var avsaknaden av jordbländare som ställde till det i loppet senast. – Han var knappt körbar förbi vattenpölarna idag utan jordbländaren på sandrakan, sa Patrik. Men när jag körde där det inte fanns pölar kändes han skitbra. Vi gav lite allmänbehandling och vaccinerade idag så tar vi nya tag efter trettonhelgen. Med jordbländare…

24/12: Hästen testades med helstängt, utan jordbländare samt lättare bakskor med grepp i värmningen igår. – Han såg så sjukt bra ut där ur kurvan att man blev alldeles varm i kroppen, sa försteman Hellman efter uppvärmningsheatet. Dock funkade hästen inte alls i loppet. – Tyvärr drog han på en riktig tvärnit kort efter start och sedan sprang han bara och tjurade. Jag har ingen annan förklaring än att han inte klarade av att springa och se backen, så han bara bromsade i stället. Till nästa start blir det att gå åter till blinkers med jordbländare, vi får testa rycktussar istället för helstängt, sa en besviken tränare och kusk som hade segerfeeling efter värmningen. Nu väntar vaccinering och lite vila över jul men hästen är i toppskick och lär starta igen redan i januari om inget inträffar.

17/12: Han fortsätter att få 5:or i sandjobben och är anmäld till V75 på hemmaplan nästa torsdag. Men det var tufft emot. – Ja, det såg stenhårt ut och hästen var verkligen bekänna färg. Men känns han lika stark och pigg som när han är som bäst i provstarterna på torsdag lär vi köra offensivt, sa Marcus. Annars tar vi det lugnt och avvaktar lite trots att han är lite ospeedig.

10/12: Patrik var våldsamt nöjd med Camelot idag. – Bättre än nånsin, sa nestorn. Vi jobbar på och siktar på ny start under juleveckan.

7/12: YES! Han fungerade med järnskor bak också och trots en mycket långsam inledning och forcering till dödens efter 700 körda så vann Camelot säkert på mycket bra vis igår. – Han kan bli bättre i baksteget med andra skor men det var ändå positivt att han överhuvudtaget fungerade med bakskor, det hade inte funkat för några månader sedan, sa segerkusken. Hästen låg faktiskt sist efter 150 m körda men Marcus hade ingen tanke på att ge upp. – Nä, det var bara att ta sig fram i dödens så fort som möjligt men utan att äventyra något. När vi väl var där visste jag att segern var klar och det var rätta trycket i honom igen efter en loj insats i Stockholm på opassande underlag gången före. Marcus låter med andra ord mycket nöjd. – Det var en riktigt bra treåring i spets också som Camelot krossade på det där viset. Om allt är bra blir det kanske V75-debut 22-23 dec.

1/12: Han anmäldes på uppstuds och har ett kanonlopp hemma i Halmstad på måndag.

28/11: Han travade bättre än nånsin och sprang nästan helt rakt hela vägen, både i värmning (med skor) och barfota i loppet. Men han är väldigt dåligt från start när han har bakspår så det gick inte att komma till ordentligt i loppet. – Sedan fick jag ingen feeling att attackera fram i dödens varje sig 1350 kvar eller 900 kvar, fråga mig inte varför. Men det var inte rätta bettet i baksteget och möjligen hade han stått över lite för många jobb nu pga veterinär och sedan hovböld? Så han blev tempotorsk i kön i dåliga ryggar men fick åtminstone 10 000 kr för träningsjobbet. Vi tänker oss att starta på ett tag till när hästen känns så fräsch nu, han är stor och tung och behöver starta lite mer kontinuerligt, sa Marcus.

24/11: Han fick bakspår på lördag men det är ett litet fält och det ska inte göra så mycket eftersom han ändå inte är startsnabb. I jobben på slutet har hästen känts bättre än nånsin men frågan är om han är tillräckligt vässad i orken eftersom han dels varit till veterinären och dels stått över ett jogg pga hovböld efter senast? – Ja, helt säker kan man inte vara men han är ju grundstark och vi har försökt att köra rätt tufft med honom nu sista veckan innan start. Slår det rätt ut så är han garanterat med och strider i det här loppet, sa Marcus. Spännande!

19/11: Tyvärr missade han måndagsjobbet pga en hovböld med Gustav fick ut den kvickt och hans prestation i dagens rappa jobb på Veka var riktigt bra. Vi anmäler till Solvalla på lördag och så vässar vi lite till på måndag så ska det bli spännande!

12/11: Han har gått ett lugnt jobb i sanden innan ombehandling av korsleden igår. Så nu på måndag sätter vi full fart för att göra honom konditionsmässigt redo för årets target på Solvalla om femton dagar.

5/11: Han har varit oförändrat fin i sandjobben och igår fick han gå till veterinären. – Jag misstänkte korsleden och det bekräftades av Spångfors. Så nu ska travet kunna fungera ytterligare lite bättre framöver och vi laddar för säsongsavslutning på Solvalla den 27 november innan skotvånget.

29/10: Han tog loppet jättebra och vi laddar på lite lagom i jobben denna och nästa vecka.

23/10: Efter en kanonvärmning lämnade Marcus nästan skriftligt på segern igår kväll. – Ja, hästen kändes så avslappnad och fräsch i värmningen att jag förstod att det bara skulle handla om att ha is i magen och köra felfritt första 500. Segern blev oerhört enkel och idag hade han till och med lägre puls efter loppet än fenomenet Nugget Zon. Nu trimmar vi för att vara på topp 27/11 som planeras bli säsongsavslutning inför skoförbudet dec-feb, sa Marcus efter loppet. Den här oxen blir mycket spännande under fyraåringssäsongen!

19/10: Han drog bra spår på fredag och har tränat fint hela tiden nu. – Han har samma balans som vid segern igen och felfri ska det va bra chans nu, sa coachen.

15/10: Han har varit riktigt fin i jobben efter senaste starten. Vi siktar på start i Kalmar nästa fredag för att ha honom kvar i klassen till bonusloppet på Solvalla i slutet av november, där 125 000 kr hägrar till vinnaren i ett lopp för BC-anmälda med under 75 000 kr intjänat.

8/10: Han har varit väldigt smidig i veckan och det var tydligt med facit i hand att veterinärens hjälp var behövlig. – Grymt fin nu idag i sanden och vi laddar för ny start inom kort. Den här hästen ska bli väldigt intressant att följa när han nu förhoppningsvis får börja tävla kontinuerligt.

1/10: Han behandlades i alla knän idag och det var länge sedan han var hos veterinären. – Jag tror att det var i april senast som han behandlades i nån led så detta var han förtjänt av. Det var inte lika bra trav i hästen i onsdags som när han vann i somras och efter flera månader av vässningar, strykningar och andra missöden så var det nog dags, sa Marcus. Camelot gick 15,5 full väg på lite seg bana nu senast, utan riktigt lopp i kroppen på tre månader. Vi tror att det kommer att bli riktigt bra framöver nu. Nästa lopp är inte bestämt men det finns lämpliga lopp bl a på Jägersro den 20 oktober.

29/9: – Jag tycker att han fungerade skitbra med nya huvudlaget, blinkers och jordbländare, och var inte alls lika spänd som med helstängt. Dock blev han riktigt generad av en konkurrent som brölande som en stucken gris 700 kvar och 500 kvar, då var det nära galopp om jag inte plockat upp. Men det tog lång tid för hästen att trava in sig från start även den här gången, som senast på Solvalla, och jag misstänker att vi måste fixa lite hos veterinären innan nästa start, sa Marcus efter dagens mersmakande fjärdeplats.

23/9: Han värmde bättre än tidigare och provstarten var grym. Dessvärre blev hästen rädd för Örjans häst i körningen upp mot bilen.  – Han tog galopp och betedde sig som en hästrädd individ helt plötsligt. Han kom ändå iväg och hade ju gynnats kraftigt av det tuffa tempot. Tyvärr blev han tveksam igen när Erik skulle backa ner sin och sen tappade han fokus och galopperade när han slog sig på ett knä, sa Marcus. Vi tar det helt och hållet på orutinskontot och har redan anmält igen till Jägersro nästa onsdag. – Spårförbehåll, jag vill absolut ha plats bakom bilen med den här kapable men opolerade pojken, sa Lindgren.

18/9: Han drog dåligt spår på onsdag och möter ett par riktigt bra hästar. Vi är dock väldigt nöjda med hästen i jobben och tror på en bra prestation. – Hur långt det räcker nu när han inte startat på länge får vi se, det är bara grundat och inte vässat inför detta, sa Marcus.

10/9: Han har fortsatt att träna väldigt bra och sandbanan passar honom riktigt bra. Vi ska starta nu, troligen på Solvalla nästnästa onsdag.

3/9: Han gick 1.26/2600 i långvagn i första heatet igår och sedan 1.16/1600 i sulky ytter om Redbull Pellini igår. Det är inga fel på hästen och vad som hände på Jägersro har vi ingen aning om. Idag har dr Nygren kollat över hästen utan anmärkning och vi trimmar på mot ny start inom kort.

28/8: Han har flyttat ut till Veka nu och det verkar bra. I nästa vecka ska vi testa honom i ett sulkyjobb för att göra klart för nästa start. – Det finns ett mycket fint lopp i auto på Solvalla under Kriterieveckan som vi sneglar på, sa Marcus.

20/8: Vi böjde ihop och kollade honom idag utan att hitta några direkta fel. – Möjligen lite öm framknäna men det vore inget konstigt efter den stenhårda banan i tisdags. Vi kör jobb på tisdag och kollar mer exakt, skulle det vara några fel får vi byta tillbaka framskorna, sa Marcus. Nu har det småkrånglat lite en tid så i nästa vecka flyttar han och skötaren ut till Veka.

17/8: Skit också, det där gick inte bra. – Jag hade kört felfritt med honom i första starten och då kunde vi nog ha vunnit. Men efter omstarten blev han mycket mer spänd och det var chanslöst, sa Rikard N som körde. Hård bana är inget plus för hästens framfötter. – Sen är han ingen lätt häst att köra för första gången, speciellt inte när det är dålig bana, sa Marcus som själv var upptagen med auktionen i Stockholm.

13/8: Han drog spår 2 i ett lopp på Jägersro på tisdag och kommer att köras av Rikard N. – Hästen är bättre i sina framfötter också så nu kör vi barfota runt om. Han saknar banjobb inför detta pga diverse krångel med svullna sår samt spårdator men jag tror att han ska vara duglig ändå, sa Marcus. Han gick rejält både 30/7 och 5/8 för att vara på topp förra torsdagen. Så det ska nog funka ändå. Jag lånar ut guldpojken till Rikard eftersom det är viktig auktion på Solvalla samma kväll, vi får hoppas att han sköter sig… =)

8/8: Givetvis drog han bricka 5 på Åby och därmed startar han inte där. Nu blir det Jägersro 17 eller Solvalla 18 istället. Han kan ju inte få spår 5 varje gång…

5/8: Han blev bra i benet ganska fort och har inte stått över ett enda jobb pga problemet i alla fall. Idag körde Marcus ett bra heat med honom och nu blir det start på Åby på torsdag (spårförbehåll för bricka 5), annars åker vi till Solvalla med honom veckan efter.

23/7: Han har tränat ännu bättre den här veckan men tyvärr så slog rötmånaden till. – Det blev ett litet skavsår av knäkappan i måndags och det ville sig så illa att hela benet svällde upp igår. Det är redan bättre idag men han kan inte ha knäkapporna som han behöver så därför tvingades vi stryka för säkerhets skull, sa Marcus. Hästen tränade som vanligt i morse och det är nu 10 dagars startförbud innan han kan komma ut igen.

16/7: Han fortsätter att övertyga i jobben och drog nu spår 4 bakom bilen på Axevalla på fredag. – Jag har fullt göra i stallet på fredag och eftersom det är tidig start på Ax på fredag lånade vi ut hästen till Kevin, det ska nog gå bra även om Camelot är rätt så speciell och orutinerad, sa coachen.

9/7: Han tog loppet oförskämt bra och i dagens banjobb var Camelot betydligt bättre än inför Åby. Det kan bli ny start nästa vecka, det finns att välja på men bästa loppet är på Årjäng på lördag.

2/7: Marcus testade med öppet huvudlag bakom bilen i Halmstad i måndags men det fungerade inte alls så vi körde med helstängt igen. Det gick ganska bra, eller hur? Från dödens blev segern överlägsen på ruggiga 15,2/2140a och så ska en slipsten dras! – Han klarade en snäv incident i första sväng och när jag väl hittat fram i dödens var det lugna gatan. Hästens teknik är bländande men också lite svår så man får vara med hela tiden så han inte klantar till det. Men det var inte slutsålt och han visade verkligen upp sig på en sida som bådar gott inför framtiden, sa Marcus. Ruggigt vad bra hästen såg ut från sidan, säger vi! Nästa steg är inte bestämt men om han verkar bra i början av veckan kan det bli ny start inom kort.

25/6: Han har tränat på riktigt bra med låg puls med sina nya utrustning och är nu anmäld till Åby på torsdag. Vi drog innerspår bakom bilen och motståndet såg väl ungefär ut som i debuten. Eventuellt kör vi med öppet huvudlag och jordbländare nu istället. Klart intressant häst detta!

18/6: Det var inga fel alls på halsen! Vi satte på samma halsutrustning som används på Stoletheshow och därefter har hästen genomfört två magiska träningspass under den här veckan. – Han får betraktas som en halshäst på samma sätt som Stoletheshow efter detta, så vi lägger träning och utrustning på samma sätt på den här. Pulsen har också sjunkit efter dessa ändringar och Camelot är startklar igen, sa Marcus. Exakt vilket lopp som blir nummer två är inte bestämt men det finns ett antal att välja på mellan 27-29 juni. Den här är riktigt intressant inför framtiden. – Det känns som att det finns det där lilla extra i honom, sa coachen.

12/6: Tyvärr hostade han i jobbet igår och vi fick avbryta. Han får vila över helgen så får vi se om han varit allergisk mot all pollen eller om det är en halsinfektion eller liknande, vi kollar på måndag. I övrigt känns hästen magiskt spänstig och fin för dagen. Vi hoppas få ordning på halsen inom kort!

4/6: Camelot har jobbat på jättefint den här veckan och han var anmäld till start i Malmö på tisdag men hade spårförbehåll på nr 5 (som han inte klarade i debuten) och givetvis fick han det så han är inte med i listan. Det blir start inom kort för den här käcke hästen. – Han var nästan otäckt bra i debuten och känns helt klart bättre efteråt. Den här blir spännande, sa Marcus.

28/5: Ja, det blev precis som vi sa förutom att han tyvärr inte klarade spåret och därmed tappade mer än beräknat från start. – Jag körde inget med honom förrän 500 kvar men sedan gick det väldigt, väldigt fort. Han var nere under 1.09 sista 400 och han gav verkligen uttrycket ”flyga lågt” ett ansikte. Idag fixade vi lite med hans skoning eftersom det enda man kunde klaga på i debuten var att han sprang och hackade lite i travet första varvet innan han var rejält uppvärmd. Det kommer att bli bättre framöver och den här hästen är mogen 1.15 full väg redan nu, en klar plusvariant, sa en märkbart tagen tränare efter debuten.

21/5: Han tränar riktigt fint och nu är hästen anmäld till debut på Åby nästa torsdag. Tyvärr från snävt och tråkigt spår (5) men Camelot ska ändå få 2-3 inledande utbildningslopp enligt tränaren så det kanske inte spelar så stor roll? – Han har fart och kunnande i överflöd men är inte helt mogen i pallet ännu så vi tänker oss lugna starter och sedan utveckling i spurterna i ett par starter innan vi börjar ställa riktiga krav på honom, sa Marcus. Det här är en spännande häst, minst sagt.

13/5: Han har tränat på fint i veckan men fick hålla sig på rakbanan eftersom det krånglade med en sko så han missade sin sparring på banan. Vi kör på banan på måndag istället och därefter avgör vi när det blir debut. – Men det är nära nu och det ska bli riktigt spännande att börja med den här bjässen, sa Marcus. Det kan ta några lopp innan poletten trillar ner men det kan också gå fort.

7/5: Han var ruggigt fin på rakbanan igår och nu ska han gå ett lättare trippelheat på tisdag innan Marcus bestämmer sig för var debuten kommer att äga rum. Den här blir mycket spännande och det finns tre delar kvar att handla innan han börjar. – Det är inte lätt att köpa in sig i en startklar, toppstammad och mycket fin treåring. Dessutom till det här priset. Det går att köpa in sig för 35 000 kr på en tiondel som jag förstår det, mycket prisvärt, sa coachen.

30/4: Han har ridtränats lugnt denna vecka och fått bogen ombehandlad. På måndag drar vi igång för fullt igen, den här ska starta i maj.

23/4: Han var till Spångfors igår och blev kollad på bandet. Per hittade lite fel i bägge haserna och i en bog, som nu är åtgärdat. Så det blir lätt träning i två veckor medan dessa inflammationer hävs och sedan kommer han att laddas för debut i mitten av maj.

16/4: Idag gick han ett trippelheat över 1600 på banan och de två sista var rejäla test i rätvarv. Först gick han ca 1.24/1600 med breda däck och ca 1.11 sista 400. I det avslutande heatet blev det ca 1.18/1600 med ca 1.09 sista 300. – Nu börjar han bli redo. Balansen kändes bra och hästen var stabil i bägge heaten. Vi ska fixa hans bakknän i nästa vecka men sedan blir det debut inom ca tre veckor som det känns nu, sa Marcus. Den här hästen har enorm kapacitet men är lite trång i gången och teamet säger att han behöver lite rutin för att hitta helt rätt teknik till sin linjegång. Spännande vår och sommar på den här!

9/4: Han har fortsatt att träna riktigt fint på rakbanan denna vecka och nu har vi planerat för ett banjobb i slutet av nästa vecka. – Han är inte långt från start och vi ska bara trimma in helt rätt utrustning innan vi anmäler, sa Marcus.

2/4: Vi la nya framskor på honom efter banjobbet och såväl Jonas som Marcus var lyriska efter dagens tuffa rakbaneheat mot Nugget Zon, där den näst sista intervallen gick efter 1.20/500 på den tunga och fina träningsbanan. – Snart kör vi på banan igen och han är inte långt borta från start, sa Marcus.

26/3: Vi testade honom barfota runt om i ett sulkyjobb igår innan han skulle skos och det var positivt för aktionen. Han gick ca 1.18/1600 på ett par sekunder långsam bana och låg väldigt fint i puls. – Men vi ska ändra lite på skoningen efter detta för att få honom att gå helt rent. Jag räknar med att han behöver 1-2 månaders slipning av kropp och överaktiv hjärna innan han är helt redo att debutera på bästa sätt, men den som väntar på nåt gott och så vidare, sa Marcus. Den här tror vi mycket på inför sommaren och hösten.

19/3: Han har tränat på fint och ska få ett riktigt vässarheat i nästa vecka. – Det känns som att vi bara är småjusteringar från debut, sa Marcus.

12/3: Han har hunnit gå ett banjobb till där han visade 17,5/1600 med 1.11 sista 400 på bra vis. Efter det har han tränat på bra i backen och på rakbanan så det är dags för nytt sulkyjobb nästa fredag om inget händer. – Den här fina hästen räknar jag med att vi har startklar i april, helt klart en intressant häst att köpa in sig i, sa Marcus. Det finns en delägare som bestämt sig för att bara äga hela hästar framöver som har ett antal andelar i hästen som nu finns till salu för vettigt pris. – Jag gillar den här riktigt mycket, sa Jonas.

26/2: Han tog jobbet bra och har varit fin i veckan. Nästa vecka planeras för nytt banjobb.

19/2: Han gick 1.21/2100 med 1.16 sista 500 på den tunga banan idag och det var bra. Vi testade lite utrustning på honom men vi återgår till det gamla vanliga i nästa jobb om ett par veckor. – Den här bjässen är väl förberedd och jag tror att det behövs 1-2 banjobb till med 2-3 veckors intervall innan han är riktigt startklar. En mycket fin häst, sa Marcus.

12/2: Idag avslutade han lite bättre än 1.25 sista varvet i andra heatet över 2600 på banan och han hade lägst puls av samtliga treåringar. – Nästa vecka kör jag själv igen och är det bättre bana då så kommer vi att gasa på lite till för den här är redo att sänkas nu, sa en mycket nöjd tränare efteråt.

5/2: Han gick sitt första dubbelheat på banan över 2600 idag och det var en mycket nöjd tränare som klev av vagnen efteråt. – Han känns precis som en riktigt bra häst ska göra, pigg och glad och i bra balans. Dessutom orkar han bra numera och han börjar kännas redo. Blir kul att se honom på bra banor i mars, sa Marcus.

29/1: Han ser snuskigt fin ut i jobben nu och ser inte ut att ha tappat nåt på uppehållet. Nästa vecka är han uppe på maxintensitet och sedan får vi helt enkelt se hur många veckor det tar innan han är startklar. – Om han håller sig frisk så startar han i mars som det ser ut nu, sa Marcus.

15/1: Vi fick ta en lugn vecka till med annan typ av medicinering för att bli kvitt den sega förkylningen. Men nu peppar, peppar är den väldige treåringen redo för träning igen på måndag. – Han har utvecklats så grymt i kropp och själ på slutet att denna är en av de jag ser fram emot mest att börja tävla med, sa Marcus.

8/1: Han har fått lugn träning denna vecka eftersom han varit förkyld. Men han ser oförskämt bra ut och förhoppningsvis kan vi köra fullt med honom nästa vecka.

31/12: Fräschörmässigt är han på topp nu men det har varit lite snorigt på sistone. Nu ser han helt frisk ut igen men det blir bara lugn träning över helgerna innan vi manglar på under januari. I februari kan det bli fortsatt mangel, eller möjligen upplättning till mer vässande träning för debut i mars. – Det ser vi om en månad, hästen är stor som ett hus men också tidigt utvecklad. Han bestämmer, sa Marcus.

11/12: Han har gått igång igen efter bränningen och Jonas som körde igår var supernöjd. Det blir träning fram till jul men sedan bara ett heat per vecka över helgerna innan han manglas för fullt i januari. – I februari blir det mycket spännande att se hur han står sig, den här är riktigt fin, sa Marcus.

4/12: Han blev frysbränd i en has efter kvalet men allt har gått bra och på måndag drar vi igång igen. – Det har vi bara väntat på eftersom ena hasen är lite krokig och det är ju hästens enda svaghet. Efter en frysbränning kommer det att rätta till sig och nu blir det full mangling mot tidig debut till våren, sa Marcus. Det här är en riktigt pampig och bra häst att se upp med 2021.

23/11: Han klarade kvalet galant och kom i mål på 19,8/2160 utan att få riktigt fritt. – Han skötte sig jättebra och luckan kom inte förrän 100 kvar och då var det inte lönt att böka ut honom i spåren. En stor och rejäl häst som vi nu ska fixa lite smågrejor på och sedan preppa för tidig start 2021, sa Marcus.–

14/11: Han har varit kanonfin i backen den här veckan och anmäls nu till kval hemma i Halmstad den 23:e så får vi se. – Han är så redo för det men om det sedan blir någon start innan jul eller om vi väntar till våren får vi avvakta med, sa Marcus.

6/11: Han gick 18,5/1600 på bra sätt ensam idag och närmar sig kval med stormsteg.

30/10: Han har tränat skitfint i veckan och testats på ny balans. – Nästa vecka ska han testas med tävlingsutrustning, sa Marcus.

21/10: Han gick väldigt starkt i backen igår och Marcus tycker att han känns bättre än någonsin för dagen. Det kan bli kval inom några veckor. Den här bumblingen är också långt utöver det vanliga kan jag lova, men vi ska inte starta honom förrän till våren, sa Marcus.

9/10: Vi har även ombehandlad karpaltunneln en gång nu så vi skjuter något på kvalet.

2/10: Han blev fixad i korsleden en gång till här och går nu mot kval i mitten av oktober

18/9: Han var väldigt positiv på 19,5/1600 i tisdags och utvecklas stadigt för dagen. –Kan bli start i höst, säger Marcus.

11/9: Vi har skott om honom för att göra hästen redo för kvaltider och han svarade mycket bra på det. Nu planerar vi ett bantest i nästa vecka.

4/9: Idag visade han 22,5 sista varvet i rätvarvsjobbet med speedmaster och det var riktigt, riktigt bra. Det betyder att han är redo för sulkyjobb inom 10-14 dagar om inget händer.

28/8: Han är ur sina problem och formligen flög uppför backen i 1.30-tempo idag trots att det regnade och var segt i backen. – Nu är han som han ska igen, den här känns som ett monster även han, sa Marcus. Nu blir det grundträning i några veckor innan det blir att slipa fart på banan. Den här kvalar i oktober om det inte blir fler växtperioder.

21/8: Han blev lite öm och kom i växtperiod efter förra update-texten. Han vilar veckan ut men det ser redan bättre ut och nästa vecka kör vi igen. – Normalt med såna veckor på tvååringarna ibland, sa Marcus. Ska bli riktigt kul att se honom i september, sa Marcus.

10/8: Kanonfin i backen idag och eventuellt blir det banjobb redan på fredag.

31/7: Han är fin igen och allt är som det ska. Lite snorig har han varit, som många av de andra just nu, men enligt halskameran var det ingen fara. Nästa vecka får han dunka på som vanligt igen och veckan därefter hoppas vi att han är redo för banjobb igen

24/7: Han har tränat grymt fint den senaste tiden men i tisdags rullade han fast i boxen och gjorde sig lite illa. Osteopaten var här igår och satte korset rätt igen så nu verkar det ordnat. Men det blev inget jobb i slutet av veckan, dock missade han inte mycket pga busvädret. Nästa vecka bör han vara okej igen men det får nog väntas ytterligare en vecka innan det planerade banjobbet. – Med en så här fin häst kan man inte chansa det minsta, sa Marcus.

10/7: Vi har trimmat på och han blir bara bättre och bättre. Läge för sulky igen inom 7-10 dagar.

3/7: Idag fick han testa lite med de äldre på banan och det blev ca 1.27/1600 med snabbare avslutning som bäst. Han går framåt hela tiden och om 10-14 dagar är det dags för sulky igen.

26/6: Bara backen denna vecka men allt väl. En sån styrkevecka till innan vi gasar mer på banan.

18/6: Han bara trummar på och blir bättre och bättre. Nu ska vi dunka i backen ett tag innan nästa banjobb.

12/6: Han gick 1.25/1600 enkelt i sin sulkydebut med sjysste puls i tisdags och vi trimmar vidare. Detta är en fantastiskt trevlig och talangfull häst som vi tror mycket på.

5/6: I förra veckan gick han 1.28/1600 i långvagn ensam och gjorde det på så bra sätt att han nu var schemalagd till sulkydebut idag. – Men banan var för dåliga pga regnet så vi körde lite alternativ träning och siktar på banjobb i nästa vecka istället. Kolla på nya kortet som vi lägger upp idag, det här är en topphäst i vardande och det finns ett par andelar kvar, sa Marcus.

22/5: Camelot gick ett tuffare banjobb förra veckan så denna veckan har det tränats intervaller. Han tränar på fint och nästa vecka blir till att återuppta banjobb igen.

15/5: Camelot ser riktigt fin ut för dagen och Jonas som sköter har varit ruggigt nöjd under veckan. Han har kommit ur sin växtperiod nu och fungerar mycket bättre. Att han är två år kan man inte tro, stor och rejäl som han är. Idag gick han 1.32/1600 med 1.24 sista 400 på ett fint sätt!

8/5: Inga konstigheter under veckan för Camelot. Idag gick han ca 1.35/1600 på ett bra sätt.

24/4: Han har fått hålla sig på 1.33/1600 ett tag till men känns fantastisk. – Det har blivit skuggor på banan och han har visat sig vara väldigt fjantig för detta så därför har vi inte pressat ner honom något snabbare just nu.

10/4: Han går från klarhet till klarhet och löste 1.33/1600 ytter om häst i andra heatet i tisdags utan problem. Jättefin i sandintervallerna idag med. Blir uppklassad nästa vecka och känns superintressant helt klart.

3/4: Han gick fint i banjobbet igår och var mycket säkrare med sulor. En riktigt fin häst!

27/3: Han har jobbat på i sanden och sköter sig fint. Nästa vecka lägger vi på ett par sulor och börjar köra på banan också.

13/3: Han har sett lysande fin ut i sandjobben den här veckan och eventuellt får han börja med banheat igen redan nästa fredag. Vilken kanonfin häst detta är!

6/3: Nu är han uppjoggad efter konstens alla regler igen och kommer att börja med snabbjobb i nästa vecka. Han ser jättefin ut och blir intressant att följa utecklingen på nu som valack.

28/2: Bästa syskonet heter Tyrell As: 12 vinster, 11,8 ak – 350 000 kr. Mormor har lagt tre miljonärer. Mormors mor har lagt en euro-miljonär. Bjässe med väldigt fin teknik. Kastrerad pga en outvecklad testikel under februari. Har ändå visat prov på enastående kunnande. Mycket intressant häst med bländande exteriör. Han är redan igång och jobbar efter kastrationen och i nästa vecka lär vi återuppta snabbjobben.

15/2: Han kastrerades igår pga en outvecklad testikel.

1/2: Den här hör till våra mest talangfulla och speeder ner i 1.30-fart gör han enkelt. Men han har lite problem med en testikel och ska opereras.