Projektbeskrivning

CALLING OUT

År: 2018

Administration: Stall MARLIN – KB

Stam: Hingst e: UNCLE LASSE – CAPUCINE COGLAIS

Exteriörsiffror: 554554

Säljstatus: Han erbjuds i 1/10-delar. Hästen är förvisso uppdelad i tjugo andelar men eftersom han är med i SELECT så är det minsta insläpp på två andelar = dvs 10 procent. Det finns två andelar kvar.

Skötare: Linnea Engström

Veckokommentarer

15/1: Det blev en öppning ute på gården så i onsdags flyttade han ut till gården. Där blir det sandträning och vistelse i utebox, vilket kommer att gynna hans än så länge lite känsliga hals. Hästen är redo för att börja träna på rejält nu, det blir en kul tid framöver!

8/1: Han har mått gott av sitt lilla uppehåll och till och med fått lite mage. Hästen har känts spänstig och fin i lite lugn upptakt denna vecka och nästa vecka ökar vi intensiteten ordentligt för honom. – Däremot väntar vi lite med banjobb med den här grabben utan vi fokuserar nu på styrketräning ett tag, sa Marcus.

31/12: Han behandlades om i sina bakknän igår och nu laddar vi för att börja träna igen på måndag. Den här supertalangen ska mangla i sanden i några månader till innan det blir banjobb och prep för kval. – Det kan vara den finaste av allihopa men han behöver mer styrketräning eftersom han tappade tre månader på en benbitsoperation för ett år sedan, sa Marcus.

23/12: Han gick till veterinären för första gången i livet i tisdags, alla tvååringar får göra det under november/december så vi har full koll på dem inför 2021. Han hade väldigt bra framknän men behandlades i sina bakknän. – Där sitter hans svaghet ännu, det är extremt långa ben och snabb teknik på den här. Så nu blir det lite julevila och sedan fortsätter han med mangelträning i minst två, kanske tre månader till innan det är dags att börja vässa. Teknik- och utseendemässigt ligger den här i världslklass enligt Marcus och han är mycket spännande att följa 2021.

4/12: Han har friskat på sig och tränat på rejält i veckan. – Så skönt att han är tillbaka i friskt läge. Det är ju en sån läcker travare detta att man längtar ihjäl sig de veckor han inte kan träna, sa Marcus.

27/11: Han har gått motion den här veckan för att slow-starta igen efter sjukdomen. Han ser läcker ut den här!

20/11: Men vilken skit! Först hovböld och sedan en rejäl förkylning. Han har stått på hippotrim i veckan och är pigg igen så på måndag drar han igång igen.

14/11: Den här veckan har han fått vila pga en hovböld men den är fixad och avlastad nu och nästa vecka är han igång som vanligt igen.

31/10: Han gick första dubbelheat över 2640 idag och såg fin ut. Vi manglar på nu över jul!

23/10: Han jobbar på fint och ska nu som alla andra tvååringar in i slutskedet av styrkeförberedelserna inför nästa år. Det blir omväxlande dubbelheat över 2640 på banan, intervaller i backen och lite rappare på rakbanan. Så kommer vi att hålla på nu i några månader. – Sista fasen, sa Marcus. Alla hästarna i den här kullen är med i schemat och det känns riktigt inspirerande att gå in i den här sista förberedande fasen nu och samtidigt ha den första till start nästa vecka.

16/10: Marcus är supernöjd med hästen men har valt att köra vidare med grundträningen och skjuta på sulkyjobb ett tag. – Jag tror inte att vi kvalar i år eftersom den här kan springa lite väl fort för sitt eget bästa, han är ju några månader efter i träningen pga operationen för lösa benbiten, sa Marcus.

9/10: Han fick ett lätt backjobb och sedan ytterligare ett heatjobb på banan denna vecka. Nu sänkte han till ca 1.23/1600 i speedmaster och om inget inträffar innebär det att vi kör i sulky om ett par, tre veckor för att slipa för kval.

2/10: Han gick 1.25/1600 i tung vagn i måndags och avslutade 17,5 sista 400 i fin stil. – Han är lika bra som jag sagt, sa Marcus.

26/9: Han är frisk igen och kommer att gå på banan redan nästa vecka, detta är en kanonhäst säger Marcus.

11/9: Tyvärr var han full i snor imorse så det planerade banjobbet fick ställas in och nu står han på hippotrim för halsinfektion med en veckas vila. Snart tillbaka!

7/9: Han var så grym i backen idag att Marcus omedelbart satte upp honom på ett bantest på freda

21/8: Han är tillbaka i full träning och idag visade han 23,5 sista varvet på bästa vis med låg puls efteråt. – Den här är grym, sa Marcus

31/7: Tyvärr blev han lite sjuk efter förra veckan och vilar några dagar till. Nya tag nästa vecka.

24/7: Det blev inget banjobb pga pissväder men hästen kändes ändå skitfin i styrkejobbet och vi siktar på banjobb på tisdag istället. – Den här har utvecklats rejält över sommaren, sa Patrik som körde.

17/7: Det blev samma här, han har dånat på i backen och ser smällfin ut. Nästa vecka blir det banjobb för första gången på länge.

3/7: Det ser bara bra ut och Marcus var supernöjd med honom i backen mot Calacalua Jet igår. Det blir nog lite banjobb igen inom kort men den här hästen sparar vi för treåringssäsongen oavsett.

18/6: Han är igång igen och har mått väldigt bra av lite semester. Tre repor i speedbacken idag och det löste han på bästa vis. Det blir en vecka till i backen innan han får testa lite på banan igen. Kanonhäst!

5/6: Han gick strax över 1.30/1600 med 1.25 sista 500 i speedmaster med tunga däck i tisdags och det var riktigt bra, han ligger jämförbart med Kailua Boko i träningen förra året och den märren kvalade i augusti samt vann på Solvalla på topptid i november. – Så, visst är han efter våra tidigaste hästar men han är inte sen på något sätt; betänk också att han fick stå över en del i samband med operationen för lös benbit i vintras. Nu ska han och de andra tvååringarna som inte siktas mot tidig start få tio dagars semester, sa Marcus. När man har tränat rejält är vila ett vapen.

22/5: Calling Out gick ett tuffare banjobb förra veckan så denna veckan har det tränats intervaller. Han tränar på fint och nästa vecka blir till att återuppta banjobb igen.

15/5: Calling Out har tränat på i backen och på banan under veckan och gjort det mycket bra! Han har en riktigt fin teknik och går onekligen en spännande framtid till mötes.

24/4: Han går framåt rejält för varje jobb och ska trampa på ett par veckor till i sanden innan han får börja på banan med de övriga.

10/4: Han har börjat gå fort i sanden nu och sköter sig fint. Han ligger ju 3-4 månader efter de tidigaste pga operationen av benbiten men det gör inget säger tränarn. – Alla kan ju inte vinna allt som tvååring, vi får sopa banan med motståndet med den här som treåring istället.

27/3: Han har jobbat i tre veckor nu utan krav och allt ser bra ut. Vi börjar nog lite smått med honom i tuffare stil i nästa vecka.

6/3: Han kollades av veterinären igår som gav oss grönt ljus att börja jogga honom på riktigt igen inom två veckor. Han är skrittad i tre veckor efter benbitsoperationen och ser väldigt bra ut i kroppen. Det ska bli mycket spännande att se hur detta fysiska praktexemplar har utvecklats under den här ”vilan”. – Jag tycker nog att han är mest spännande av hela högen trots allt. Men han ligger givetvis efter och lär siktas på debut som tidig treåring istället, sa Marcus.

15/2: Bästa syskon: han är mammans första avkomma. På mödernet finns över 15 miljonärer i Frankrike på de tre senaste leden. Från den här stammen hade vi en halvstjärna i Amour du Coglais för några år sedan. Exteriört sett är Calling Out bland det bästa som vi sett på en auktion faktiskt. Opererad för lösa benbitar i februari men visade innan dess att han kan vara något långt utöver det vanliga.