CALLING OUT

År: 2018

Administration: Stall MARLIN – KB

Stam: Valack e: UNCLE LASSE – CAPUCINE COGLAIS

Exteriörsiffror: 554543

Säljstatus: SELECT – Det finns andelar till salu – kolla HÄR.

Skötare: Nathalie Wiberg

Veckokommentarer

Under fyra fredagar i oktober/november testar vi att skicka ut veckorapporten via adminbolaget Asap KB och deras nya tjänst för information till hästägarna.

14/10: Han har varit fin under veckan men kom lös igår efter att ha blivit skrämd av en skock skenande ponnyer i hagen bredvid körvägen. Som tur var klarade sig både hästen och Linnea utan en skråma. Puh! På måndag fortsätter vi träna för start 30 okt.

6/10: Nä, allt blev fel igår och vi får bryta ihop och komma igen. Hästen testades nu utan sulan på höger fram och det blev bara sämre. Dessutom blev det dåligt fäste i bakskorna och det måste rättas till inför nästa start. – Vi fixade framkotan och slog tillbaka sulan idag och nu laddar vi honom rejält i sanden hemma för nästa start som planeras till hemmabanan den 30/10, sa Marcus.

29/9: Han har jobbat på riktigt bra i sina långjobb i sanden och såret på bakbenet har läkt fint. Så nu startar han igen, denna gång på Åby nästa torsdag. – Synd på spåret eftersom vi helst kör honom på innerspår, spets rent av. Men det kanske Calle kan lösa ändå, vi får se på torsdag!, sa Marcus och lät väldigt nöjd med vår häst.

22/9: Han var riktigt fin som tvåa på 15,6 över lång distans i måndags och Jepson som körde lät lite småimponerad. – Jag tycker att han var skitfin men han låg på lite under vägen och blev lite trött sista 200 m. Men travet flöt fint och jag tror att han kan bli riktigt bra framöver med lite lopp i kroppen. Vad kul! Marcus och Carl Johan har pratat ihop sig om ett passande lopp på Åby den 5 oktober som vi nu ställer siktet mot om allt går som det ska. Men det verkade helt okej med hästen i sandjoggen idag men vi vet mer hur han har tagit comebacken på måndag. – Jag tror inte att han kommer att bli ofräsch utan allt handlar bara om att hålla höger bakben i bra skick, där han fick smällen på Mantorp i vintras och det lätt blir lite skavsår från de gamla märkena.

15/9: Han har jobbat på fint efteråt och anmäldes till comeback hemma i Halmstad på måndag. Det blev bra läge och kusk men Marcus ligger ändå lite lågt i första starten. – Ja, vi har bara fokat på att få en fräsch häst så han behöver startas igång.

8/9: Han gick 1.18/1600 i dödens på häst igår och Nygren var lika lyrisk nu som förra veckan. Nu ska vi bara tillverka ett skydd som inte skaver upp hans gamla sår på höger bak innan vi ska starta. – Ja, för det stora problemet med höger fram är som bortblåst nu efter vilan, frysbränningen och omläggningen av träning. Räkna med start under september, sa bossen efter gårdagens jobb. Spännande!

1/9: Han gick ett lugnt dubbelheat igår med 1.10 sista 500 i andra heatet. – Så här fin har jag nog aldrig känt hästen, sa nestor Nygren som körde. Så ruskigt kul! – Ja, men nu har överbenet på höger fram lagt sig helt och frysbränningen av sex av de åtta prickarna på höger bak är helt återställda. Så detta är snart klart. Vi testar i sulky inom kort, kanske redan nästa vecka. sa Lindgren.

25/8: Han har verkligen varit fin nu och i nästa vecka planerar vi att köra ett bantest för att pejla läget inför hösten. Spännande!

18/8: Han preppas i backen nu och när Marcus och Patrik kollade över ben mm i eftermiddags kunde vi bestämma att det nu är dags för ett första bantest inom kort. Kul!

11/8: Han gick en lång värmning på banan igår och sedan tre intervaller i backen. Det ser ut som det ska nu och vi kommer att trimma på så här i några veckor till innan bantest.

14/7: Han jobbar på i sanden och ser allt större ut i kroppen och fötterna. Med andra ord fungerar hans kropp igen! Nu avvaktar Marcus tills överbenet på höger fram har lagt sig helt och hållet innan vi gasar till honom i träningen för comeback. – Svårt att säga när det ger sig fullständigt men jag siktar på comeback kring derbyt, sa Marcus. Han ska vara bra när han kommer ut.

30/6: Det är träningsperiod i sanden och inte så mycket att säga. Han mår bra pojken!

16/6: Han jobbar på jättebra i sanden och nästa vecka börjar vi med backintervaller en dag i veckan också. – Den här ska tillbaka som segermaskin till hösten, så är det bara. Han ser så mycket bättre ut generellt nu efter att vi fått fixa bakbenets skada och vi ser fram emot comebacken, sa Marcus.

9/6: Han har fortsatt i fin stil på sandslingan. – Så vi kör på en vecka till i all fall innan vi börjar vässa i backarna, sa Lindgren.

2/6: Nu har han en vecka med rejäl motionskörning i djupsanden varannan dag och det ser bra ut. Vi har planen att låta honom fortsätta så i 2-3 veckor till innan vi kör några hårdare farter för att boosta konditionen och kolla läget inför och när det kan bli comeback.

25/5: Han har gått motion denna vecka och allt ser positivt ut. Hästen har redan fått märkbart bättre fötter och det känns väldigt bra. Nu väntar en månads sand- och backträning innan vi vässar nåt på banan inför comeback.

18/5: Han har redan förändrats, fått bättre fötter och gått upp i vikt. – Så ingreppet ser lyckat ut. Vi kör igång med motion i nästa vecka och intervaller kring månadsskiftet, sa Marcus.

5/5: Han är frysbränd på det krånglande överbenet/området på skenan höger bak nu. – Micki gjorde det igår och utan den insatsen är det lönlöst att gå vidare; det slogs upp i sista sväng på Mantorp i vintras och har krånglat från och till sedan dess, sa Marcus. Nu vet vi att han störs alldeles för mycket av det i kurvorna i tävlingstempo, trots att tiden gått, så det finns inget annat att göra. När ska det sluta krångla med den här, undrar man ju?

28/4: Han gick i mål med krafter sparade men gick inte att vrida ut i spåren ur sista kurvan igen. – Nä, trots att han i princip gick barfota runt om idag så räckte det inte och han slår sig på spatten fortsatt när man flyttar honom det minsta i sidled, sa en suckande tränare/kusk efter loppet. Veterinären säger att vi måste frysbränna hela området på bakbenet där han fått de här slagen i vinter och det är något vi planerar för att göra i nästa vecka. – Alldeles oavsett vad vi sedan väljer att göra så måste detta göras först om han ska kunna tävla på någon nivå att tala om, sa Marcus. Jag tycker att vi suger på karamellen och återkommer nästa helg.

21/4: Han har tränat två riktigt fina pass denna vecka och Marcus har nu siktet inställt på comeback i ett sprinterlopp på Halmstad nästa fredag. – Om han tar det loppet bra så finns passande V75-lopp både på Åby och Charlottenlund veckorna som följer. Detta blir spännande!

14/4: Han måste ha trampat på en sten eller något för allt var helt normalt igen i måndags och hästen har tränat på riktigt bra i veckan. – Vi gjorde som Stefan Hultman gjorde med From Above inför Elitloppsvinsten: hästen har haft lite problem med höger framben i slutskedet av loppen på sistone och eftersom varken vi eller veterinärerna har kunnat hitta det exakta felet så testade vi att behandla upp varenda led på det benet inför nästa start, sa Marcus. Det finns ett passande V86-lopp på Åby om ett par veckor som är vårt comeback-target i nuläget…

7/4: Han har tränat på rejält efter sjukdomen och konditionsmässigt är han redo för comeback. Dock kändes han lite sliten i sista jobbet och hans opererade karpaltunnlar ska ses över redan på tisdag. – Vi vet mer om planen för comeback nästa helg, sa Marcus. Klart att det ska krångla lite med honom efter sjukdomen, han har ju inte riktigt fått ett liv på räls denna pojke, suckande Lindgren inför påskhelgen. Men skam den som ger sig!

31/3: Allt har sett bra ut och dagens träning i backarna var riktigt bra. Det kan bli start redan i påsk men hur som helst är det inte långt borta. – Han har inte tappat nåt speciellt trots sjukdomen så det blir intressant att testa honom med mer somrig balans framöver, sa coachen.

24/3: Han har gått motionsträning hela veckan och allt verkar bra. Vi kommer att träna på i sanden i nästa vecka och ev testa av lite på banan på fredag. Är allt bra vid nästa rapport kan vi lägga plan på ny start i anslutning till påsken.

17/3: Han är fin i benen nu men dessvärre har han stått med 40 graders feber ett par dagar denna vecka och därför fått vila. Nu ser blodproven bra ut igen och var inget virus på honom. – Vi kör igång med motion i nästa vecka och så kan det bli snabbjobb igen veckan därpå. Nästa start bör därmed planeras in till början/mitten av april och inte tidigare än så, sa Marcus.

10/3: Han kändes fin igår enligt Marcus men efter en snabb rusch på sista bortre långsidan så kom mjölksyran 300 kvar. – Ja, det blev inte helt optimalt men hästen kändes så löpsugen och stark på baksidan att han fick gå på i sitt tempo men nu föll vi på kuppen. Han behövde säkert loppet i kroppen, var ju likadant när vi kom tillbaka i Kalmar efter nyår, sa Marcus. Vi har inget bestämt i matchningsväg utan kollar hur han tar detta nästa vecka innan vi bestämmer oss. – Det finns ju ev ett mycket passande V75-lopp på Åby den 1a april men vi kollar till veckan, sa coachen. Ibland tar de ju lite stryk när de tävlar på brodd och inte riktigt trivs med det så bättre att ta det lite varligt efter ett sånt lopp när det blev som det blev med vädret…

3/3: Han har jobbat fint i veckan och anmäldes till Åby nästa torsdag. Det är ett litet fält med en bra Goop-häst på start och vi har tillägg. – Men det kändes väldigt lämpligt att stå tillägg i så litet fält över lång distans. Om väder och vind tillåter är tanken att testa honom barfota bak, sa Marcus.

24/2: Han tog behandlingen jättebra och har redan gått fulla intervaller i sanden den här veckan. – Jag räknar med att han är startklar inom ett par veckor, sa Marcus.

17/2: Överbenet har läkt fint och på måndag får han gå upp till trav från skritt i sin träning igen. – Det blir en vecka rätt lugnt innan vi förhoppningsvis kan köra på fullt i sanden på fredag, sa Marcus. Det kan bli start i första halvan av mars men vi får avvakta ett par veckor innan vi vet bättre. – Ja, han har en extremt intressant säsong framför sig så ingen stress. Det finns passande lopp 7-9 mars som hade varit intressanta om allt går som det ska, sa coachen.

10/2: Det visade sig vara ett överben som poppat upp på den hårda banan i Mantorp så det frysbrändes av veterinäre redan i måndags. – Det förklarade varför han var nära att galoppera men det känns fint att få fixa till detta direkt. Det innebär vila den här veckan och nästa men om inget oförutsätt inträffar så tränar han igen veckan därpå i början av mars, sa Marcus. Om vi sedan hinner förbereda honom för V75-debut i Halmstad redan den 11e i mars eller om det blir något annat lopp före rikstoton får vi låta vara osagt ett tag till. – Men läget är bra och nu ska vi bara fila till honom ytterligare något snäpp inför resten av den mycket intressanta säsongen, sa Lindgren.

3/2: YES! Ännu en seger och nu på fina 15,7 över lång distans. Men det satt hårt åt och det var nära galopp på upploppet. – Ja, han fick inte riktigt till det på den stenhårda banan som passade hans aktion illa. Men hästen kämpade tappert och vann ju till slut säkert ändå. Men han kommer inte att starta på Åby i nästa vecka, efter en sån här insats på ett sådant hårt underlag. Vi får helt enkelt ta och förbereda honom för V75 på ett vettigare sätt och invänta bättre banor mm i mars, sa Marcus efter loppet. Tre segrar på fyra starter efter comebacken är ju bra ändå och nu har vi poäng för att kunna välja och vraka bland loppen framöver!

27/1: Det har tränats bra under veckan även om dagens arbeten på travet blev inställda pga usla förutsättningar. – Men vi drog ner till stranden med honom och lät grabben jogga och skritta en mil där nere istället. Han gillade det skarpt och hästen kändes fin, sa Marcus. Nu blir det start från bakspår mot lite bättre hästar på torsdag. – Jag vill gärna testa honom över lång distans och detta passar bra inför kommande större uppgifter. Om allt går perfekt kan det bli V75-debut på Åby den 11e februari men det finns även andra vettiga uppgifter på V86 i det närmaste. Vi jobbar på och den här hästen känns spännande inför 2023!

20/1: Han tränade riktigt bra på sandbanan på travet idag och tog loppet bra. Det har krånglat lite med att få hem rätt material till ombalanseringen men det blir gjort i helgen. Nästa vecka blir spännande! – Är vi nöjda då så blir det start inom kort, sa Marcus.

13/1: Han tog loppet väldigt bra och ser helt oberörd ut. Vi ska fixa lite med balans och fötter i nästa vecka så får vi se vad som blir nästa start. Det finns ett väldigt intressant lopp på Åby i februari…

10/1: Shit, så bra han var! Att vinna så där den tunga vägen på 15,3 full väg mitt i vintern var inte dåligt direkt. Marcus var helnöjd men lät meddela att de flesta ändringar föll väl ut men att vi fortfarande har lite att fila på i balansen på den kapable bjässen. – Ja, vi skyndar långsamt eftersom det har krånglat så med borrelia två gånger. Han och fötterna tog ju mycket stryk men kan vi bara hålla honom frisk och sund nu framåt så vet vi att det kan bära långt.

6/1: Han tog loppet bra och kommer att selas ut med ny utrustning på tisdag, för att kunna flyttas i sidled. – Hästen känns skitfin och vi byter bl a bett så ska det nog fungera ännu bättre, sa Marcus. Det är ju start igen på Halmstad på tisdag. – Spår 5 innebär också mycket snabbare start för den här rakbente hästen som inte alls gillar innerspåret än så länge.

4/1: Han blev trea med gott om krafter kvar igår men tyvärr kunde inte Marcus flytta ut hästen i banan för att vinna utan fick styra tillbaka invändigt och bli fast. – Ja, han blev superkrånglig i munnen när jag tog i högertömmen. Märkligt för han travade bra, till och med bättre än vanligt. Vi får klura lite på orsaken men nåt större fel ska det inte vara.

30/12: Han har tränat ännu bättre efter banjobbet och nu blir det tidig årsdebut i Kalmar på tisdag. – Läget blev spår 1, vi får se om det räcker för spets men hur som helst får han ju bra lopp på innerspår, sa Marcus.

23/12: Han fick träna på ordentligt idag och gick 19,5/2600 på banan. – Jag tycker att han är riktigt fin nu och det här gjordes på en mjuk men krävande bana och var ett rejält arbete, sa Marcus. Många lopp att välja på efter nyår men troligen Åby den 5e.

16/12: Han har tränat på utan anmärkning men Marcus valde att vaccinera hästen idag istället för att chansa och starta i nästa vecka. – Nu siktar vi på tidig start av 2023 istället, håll bara tummar och tår för att han får hålla sig lika frisk som han varit efter förkylningen.

9/12: Han är frisk igen och är körd i slutet av veckan utan bakslag. – Nästa vecka blir det full träning igen och kanske hinner han starta innan jul, annars vaccinerar vi lite tidigare så han kan starta direkt efter nyårshelgen, sa Marcus.

2/12: Tyvärr kunde det inte gå över av sig själv så han fick hippotrim idag och får stå på det över helgen och en bit in i nästa vecka så vi planerar för första jobbet på fredag. Då har han fått stå över fyra snabbjobb och ska kunna återhämta sig från det ganska så snabbt ändå, sa Marcus. Nu hoppas vi verkligen att förkylningen lägger sig på honom, som de gjort snabbt på de tre andra i samma stall som också varit lite snoriga (men nu är friska).

28/11: Tyvärr blev han riktigt snorig i helgen och måste vila kommande vecka istället för att starta. – Ja, för att det ska gå över fortast möjligt måste det bli några dagars vila så vi inte kör på honom något värre. Suck, men han är snart tillbaka ändå, det kommer att bli en kanonvinter för den här bara vi tar det lugnt i såna här lägen, sa Marcus.

24/11: Det märkliga med benet har lagt sig och han har känts fin i veckan, men vi stod över Solvallas anmälan idag eftersom loppet såg stenhårt ut. Vi siktar på att anmäla honom på måndag morgon för ett lopp i Kalmar nästa fredag.

18/11: Vi har varit sagolikt nöjda med honom i jobben nu men tyvärr blev det ingen anmälan till Halmstad på måndag eftersom han just måndag em och tisdag morgon hade ett svullet blodkärl på ett ben. – Man chansar inte i det läget men det var ingen fara, utan han hade bara slagit sig lite med en sko i hagen. Det är bra igen och i dagens jobb fick han fem plus. Ny start innan månadsskiftet ska det bli, sa Marcus.

11/11: Han tog loppet väldigt bra och startar igen inom kort. – Jag vill gärna skynda långsamt efter sjukdomen med den här stora hästen men vi ska trimma klart och sedan sikta på klass II när han är riktigt redo, sa Marcus. Mest troligt start hemma igen nästa måndag.

4/11: Han skoddes till idag samt fixades i sina opererade karpaltunnlar. – Han är igång igen i slutet av nästa vecka och får den här pojken bara vara frisk så blir det V75 i vinter, sa en nöjd tränare.

2/11: YES! Det var en fin och skön comeback som slutade med enkel seger mestadels i dödens hemma i Halmstad igår. – Han var helt oberörd över mål och hade låg puls efteråt. Jag tycker att travet fungerade bättre än tidigare även om jag nog tror mig ha en häst som kommer att trava ännu bättre framöver efter några ytterligare korrigeringar. Skönt att ha honom tillbaka efter borrelian, sa en lättad och glad tränare/kusk efter loppet.

28/10: Han är med i Halmstad på tisdag från 6/1640a i en spårtrappa. Vi är spända att se honom i comeback nu men det har inte varit några banjobb på två månader så vi får utgå ifrån att han behöver lopp i kroppen först. – Ja, men viktigast är att puls och aktion varit på topp en tid, sa Marcus. Vi måste inte vinna direkt

21/10: Han är fortsatt skitfin i varje jobb nu och startar så fort han kommer med i nåt passande lopp.

14/10: Han är riktigt fin i jobben nu och kommer att starta inom kort, enligt Marcus. – Han har ju inga poäng men det finns många lopp i klassen, kanske Kalmar 28e?

7/10: Han var riktigt bra i testet i tisdags men kom inte med i loppet på måndag. Allt väl i sanden idag också och Marcus letar nya lopp att anmäla till.

30/9: Ja, det känns bara bättre och bättre. I början av nästa vecka ska vi testa startbalans på vår bjässe och sedan kan det bli tal om comeback inom kort ifall det testet faller väl ut. – Calling har aldrig varit starkare och bättre än nu men han har förändrats i kroppen och behöver filas till lite i balansen; han ska vara riktigt bra när han kommer ut igen, sa Lindgren.

23/9: Det blir stadigt bättre men vi vill ge det lite mer tid. – Inte roligt att visa upp en häst som inte ser helt 100 ut faktiskt. Men han tränar på väldigt starkt och har nog aldrig haft så låg puls som nu, sa Marcus. Det borde vara tillräckligt bra i hårremmen inom kort.

17/9: Han jobbar på riktigt bra men pälsen är fortfarande inte som den borde efter borrelian så Marcus säger att vi gör bäst i att vänta lite till…

9/9: Han blir bara starkare och starkare och pälsen börjar nu se startbar ut också efter borreliasättningen. – Vi testar lite balans mm på tisdags och är han lika bra då så kommer vi att kolla på comeback, sa Marcus.

2/9: Allt verkar bra men vi har slutat bort Tingsryd. – Ja, banunderlaget var för dåligt där senast de hade breddlopp så vi väntar nog nån dag till och tar nåt annat lopp,sa Marcus.

26/8: Han känns verkligen redo nu men eftersom han fortsatt är mitt i fällningen av vinterpälsen han satte i samband med borrelian för ett tag sedan så tycker Marcus att det är bättre att vänta ett par veckor till med comebacken. Det finns ett breddlopp på Tingsryd den 11 september som ligger väldigt rätt i tiden. – Vi börjar nog där, bara inget händer med honom igen, sa Marcus och knäpper händerna. Nu är det nog med otur för den här stortalangen.

19/8: Vi körde 1.17/2100 med honom igår och det var på bra sätt. – Hans känns nära start, vi kollar på måndag morgon hur han tog detta innan vi bestämmer comebackplanerna, sa coachen.

12/8: Han tränar på riktigt fint för dagen. – Men han fäller sin borreliapäls som en galning och fick därför vitamindropp intravenöst igår. Så vi får vänta ett par veckor med comebacken, sa Marcus.

29/7: Han har tränat på hela veckan och ser bra ut igen. – Skönt att vi fick ordning på det överbenet direkt, sa Marcus. Vi trimmar på en vecka till hemma innan vi börjar snegla på nästa steg.

20/7: Tyvärr tvingades vi stryka grabben idag eftersom han slagit på sig på ett skenben i hagen. – Inget att oroa sig för men det behövdes lite medicin för att få svullnaden på själva skenbenet att ge sig, sa Marcus. Därför får comebacken vänta tills i augusti.

15/7: Han drog spår 2 på Karlshamn i comebacken på torsdag. Igår flyttade han med Elin in till banan igen så det blir lite nytändning för hästen inför comebacken. – Han är ju inget vässad och ska starta i ett lätt sällskap först för att hitta formen, sa Marcus. Kul ändå att han kom tillbaks så snabbt efter borrelian.

7/7: Han har tränat på riktigt bra i veckan och även pulsmässigt har han legat jämnt med Nugget Zon i jobben redan nu. – Han är nog startbar mycket tidigare än beräknat, sa en glad tränare efter dagens jobb.

1/7: Han fick vila tre dagar extra och sattes igång igår. Idag gick han lite på styrkebanan och tränarn sa att hästen kändes startklar direkt trots uppehållet. – När han fick borrelia förra året tog det evigheter innan han blev bra men antagligen hittade vi det mer direkt nu för på bara några veckor är ju borrelian nu som bortblåst, sa en märkbart glad Lindgren efter dagens jobb. Det kanske inte behöver ta så många veckor i juli innan han är redo för comeback på riktigt? Kul!

24/6: Han kollades i halsen idag och fick grönt ljus att sättas igång lugnt i början av veckan och full träning framåt nästa helg. Nu hoppas vi verkligen att han får hålla sig frisk så att hästen snart kan få visa upp sitt stora kunnande på banorna.

17/6: Han är pigg och glad i sin skogshage och när man tittar till honom springer han ofta omkring med svansen på ryggen i ren glädje. Vi börjar nog köra honom igen i nästa vecka.

8/6: Tyvärr slog det om. – Han var blank som en säl för ett par veckor sedan men nu ser han ut som en svartbjörn helt plötsligt. Det visade sig att han både har virus i lungorna samt borrelia, så nu blir det medicinering och helt lugnt i en skogshage i två veckor, sa Marcus. Han gick ut på utedrift med Counterfeightr igår och doktor Gräs kommer att lösa detta på nån vecka, men han får givetvis borreliamedicen redan. Nu vet vi ju också varför Calling underpresterade senast så på nåt sätt var det ändå lite skönt att få reda på.

3/6: Han var mycket bättre idag och vi kommer att anmäla honom igen till nästa helg. – Då blir det skygglappar av någon form på, sa Marcus.

27/5: Det var inga fel på halsen vilket var skönt. – Arbetsteorin är nog den att gräset som exploderat sista veckan kan ha gjort honom loj, det händer ju vissa hästar den här perioden, sa Marcus. Vi jobbar på mot ny start så fort som möjligt, då åker skygglapparna troligen på igen.

23/5: Han kändes fräsch och fin enligt Marcus, men det var aldrig nåt tryck i honom igår. – Hade han bara varit lika taggad som på Axevalla så hade han ju vunnit enkelt utvändigt ledaren igår, men det var inget drag i hästen. Vi vet att Calling behöver helstängt för att fokusera ordentligt men han har inte varit redo för det ännu i år eftersom han då tänder rejält. – Vi ska kolla halsen imorgon för säkerhets skull, eftersom jag ändå inte riktigt kände igen hästen igår, suckade coachen.

19/5: Han drog perfekta spår 6 på söndag och motståndet ser enklare ut än senast. Vi har tro på vår häst som tränat fint under veckan. – Han fortsätter med fast huva och öppet huvudlag men vi väntar ett tag till med fler växlar, han ska duga gott i klassen så här, sa Lindgren idag.

13/5: Han har tränat förstklassigt under veckan och vi siktar på ny start nästa helg.

6/5: Han fixades av veterinären i sina opererade karpaltunnlar efter starten och ska nu göras redo för nästa start. Det blir antingen på Tingsryd om två veckor eller så kanske vi spänner bågen mot Solvallas elitloppsfredag…

4/5: Han skötte sig strålande i värmning, omstart och lopp. – Ja, han gick med öppet istället för stängt så här i årsdebuten och var mycket positiv. Ingen start på ett halvår och ändå 14,6 full väg efter att ha gjort jobbet själv lovar gott, sa en mycket nöjd kusk efteråt. Vi siktar på två perfekta Tingsryds-proppar efter detta!

29/4: Han drog 2/2140a i sin comeback på Axevalla på tisdag. Det är ett ganska så tufft lopp som han får börja i och det ser ut som att Calling är en 10-oddsare på tisdag. – Han tränar på fint och resultatet i första loppet är inte det viktigaste, bara att han får leverera en lika bra insats som i träningsjobben; det kan ju alltid fattas ett lopp i kroppen efter lång frånvaro, sa Marcus. Den här debuten blir minst sagt spännande! Träningen skvallrar om att han är bättre i år än förra året…

22/4: I tisdags gick han 17,5/2100 i ett finslipande bantest där vi kollade lite vagn och utrustning. – Han fungerade fint med öppet huvudlag och bike och så kommer vi att börja när det är dags, sa Marcus. Dagens lugna jobb på gården visade inget negativt efter sulkyheatet så nu börjar vi planera för årsdebut i början av maj. – Om den här får vara frisk kan det bära ganska långt, sa Marcus.

15/4: Allt verkar bra den här veckan och nästa vecka blir det mest troligt ytterligare ett bantest inför stundande årsdebut. Det börjar bli spännande nu!

8/4: Han var inne på banan igår och svävade fram på 1.15/1600 så kusken va nöjd. – Rejäl utveckling mot förra året, sa Marcus. Pulsen var också extremt låg och nu trimmar vi vidare mot årsdebut innan månadsskiftet om inget händer.

1/4: Han har svarat för sin bästa träningsvecka i livet och ska nu testa sulky på torsdag. – Pulsen ligger ca 15 slag bättre nu än vid motsvarande arbeten i höstas också så detta blir intressant, sa chefen.

25/3: Han känns nu riktigt redo och vi kommer att dra in honom till banan för bantest om cirka två veckor som det ser ut nu. – En mycket spännande häst inför den här säsongen, sa Patrik som körde idag.

11/3: Han har jobbat på hela veckan och fick sedan en smörjning i de opererade karpaltunnlarna av veterinären idag. I slutet av nästa vecka är han igång igen och sedan påbörjas den sista delen av hans ”vinterträning” med sikte på årsdebut om ett par månader.

4/3: ”Hur mycket vi än vill mata på med honom blir det svårare och svårare att hålla sig från att gasa på ordentligt”. Orden är Marcus efter dagens arbete mot Nugget Zon. – Den här känns äntligen så bra som jag förväntat mig sedan han var liten, vi får verkligen hoppas och be för att han får hålla sig frisk hela året…

25/2: Han har tränat lysande i veckan och Gustav Jr som körde igår sken som en sol. – En av de finaste jag kört i hela mitt liv, kanske den allra mäktigaste. Vi trimmar på…

18/2: Idag gjorde vi vid hans opererade karpaltunnlar som återbehandling. – Men han är tillbaka i träning redan i slutet av nästa vecka. Hästen imponerar så smått för dagen och ska bli riktigt intressant om några månader.

11/2: Han gick sex intervaller i djupa sanden idag och hade sjukt låga 61 i puls. – Han känns fruktansvärt bra och Kailua Boko som han tränade emot är startklar och brukar ligga bland de lägsta i puls efter styrkepassen. Men hon hade 67 idag, sa Marcus. Nu får vi jobba på ordentligt ett tag så han är riktigt förberedd inför säsongen, avslutade han. Calling Out blev landets snabbaste debutvinnare genom tiderna i somras men fick sedan säsongen förstörd av borrelia mm. Nu ser det ut som att vi kan ta nya tag inför säsongen 2022!

4/2: Han har gått framåt mycket i spänst redan nu och Marcus var helt lyrisk efter dagens backjobb. – När den här hästen har fått jobba på sig lite mer bakparti under vårvintern tror jag att det kommer slå gnistor om honom sedan; det är en helt annan häst än innan operationerna och den här skulle jag nog inte byta ut mot allt smör i småland, sa Lindgren…

28/1: Han är igång med lättare heatträning och var skitfin i lilla backen tidigare idag. – Han känns helt annorlunda mot innan operationerna så det känns riktigt positivt. Det enda som är lite oroväckande så här långt är att kastrationssåret är lite väl stort och det stramar på vänstersidan en aning; men i backen märktes det inte av nåt så vi jobbar honom där i nästa vecka tills svullnaden i pungen har gått ner helt, sa Marcus. Veterinären har kollat på problemet och han var inte orolig, så då är inte vi det heller. Vi räknar med att det tar lite tid för honom att ställa om helt efter kastrationen och operationen så planen är att ta det lite piano så vi har honom redo i slutet av april. – Den här hästen känns som en av de mest spännande för längre fram under 2022, avslutar coachen.

21/1: Han är igång på bra vis och det ser väldigt bra ut. I slutet av nästa vecka är det inte omöjligt att han redan är klar för lite enklare heat-träning i sanden. Härligt! – Han ska även flytta ihop med Counterfeightr inom kort så att han får börja njuta av lite sällskap också, sa Marcus.

14/1: Han springer och kvastar i hagen nu och på måndag drar vi igång med träning igen – spännande!

30/12: Allt ser bra ut för Calle men i måndags var det värre. – Han blev svullen vid operationssåret där bollarna suttit och fick vara på sjukhuset en natt. Det var ingen fara och penicillin veckan ut gjorde susen. Vi får avvakta med vaccineringen till nästa vecka pga detta men träningsplanen att börja i mitten av januari står fast, sa Gustav.

17/12: Nu har han fått gå ut i liten hage och nästa vecka släpps han i sin vanliga hage igen. – Skönt, sa Calling efter det ofrivilliga hagstoppet på två veckor. Det blir vila över helgerna, sedan en kortisonbehandling av de opererade tunnlarna och därefter ska han börja träna så smått igen i mitten av januari. – Mycket spännande häst inför 2022, sa Marcus.

3/12: Han opererades i karpaltunnlarna igår och kastrerades i samma veva. Nu blir det skritt för lina i ca 20 min per dag och återbesök om en månad för tunnlarna. I slutet av januari färväntar vi oss att ha honom åter i regelrätt träning igen. – Med dessa ingrepp hoppas och tror vi att hästen ska kunna utvecklas som förväntat, det tog ju tvärstopp efter borrelian i höstas, sa Marcus.

28/11: Han var som vanligt i lugna farter i värmningen, ser ju alltid stötig och knölig ut, men Marcus tyckte sedan att det var en av årets bättre värmningar i 1.15-fart: – Ja, igår kändes han klart tävlingsbar igen. Tyvärr blev han kraftigt generad till galopp kort efter start men en häst i perfekt balans galopperar inte av det där. Så vi ser fram emot kastration och karpaltunnelsoperation på torsdag. Calling Out har tyvärr inte utvecklats som förväntat i höst, sedan han blivit rejält nedsatt av borrelia i samband med Åbystarten där han blev diskad. – Och hans problem med frambenen och kulorna innanför bakbenen har bara eskalerat därefter. Så denna dubbelåtgärd är helt klart rätt väg att gå inför den viktiga fyraåringssäsongen. Av mentala skäl behöver han kastreras men det lär också hjälpa honom att hålla sig fräsch, det brukar vara så. Nu väntar ca en månads konvalescens och ytterligare en månads skritt innan vi dammar igång igen i slutet av januari/början av februari. – Perfekt läge för dessa operationer nu så tappar vi ingenting. Vi kan planera för årsdebut i slutet av april, avslutade tränaren.

24/11: Det blev bra spår på lördag och nu är det Per Lennartsson som ska ratta vår snygging. Hästen har tränat på riktigt bra sista veckan och om han fungerar lika bra i starten så kommer vi att se en stark insats. – Ja man vågar inte ropa hej förrän han är lika fin i värmningen som han varit i jobben nu på slutet. Det är ju lite krångel med hans karpaltunnlar och testiklar från och till så oavsett hur det går i loppet på lördag blir det operation och 1,5-2 månaders konvalescens efter detta. Vi håller tummarna för en riktigt bra avslutning på säsongen och siktar sedan på att kliva upp ett par hack nästa år!

19/11: Vi fixade hans karpaltunnlar hos veterinär och har sedan gnuggat på. Det såg oförskämt bra ut i jobbet idag så vi kommer att anmäla till Solvalla nästa lördag som säsongsavslutning innan kastration mm i december.

12/11: Han var inne och gick 1.15/1600 på banan i måndags och Marcus var både nöjd och missnöjd: – Han var ännu finare i sanden i torsdags och riktigt så bra var han inte nu. Vi tror att det går att korrigera med små ändringar av de nya beslagen vi la på förra veckan, så vi testar igen i nästa vecka innan vi bestämmer oss för Solvalla eller inte, sa Marcus. Det är ett väldigt bra lopp åt honom 27/11 men hästen ska vara riktigt i ordning om han ska starta.

5/11: Vi kan nu säga att Borrelia-medicineringen samt veterinärbehandlingen av karpaltunnlarna verkligen gjort susen. – Det var länge sedan han kändes så fin som idag, sa Marcus. Vi la även på ett par sulor av ett helt nytt patent igår och så fint som hästen agerade på sanden idag kändes det spännande. – Ja, det var första gången i år som han var helt körbar redan i första intervallen, normalt brukar han vara överladdad och allmänt svår i början, sa Marcus. Nästa vecka ska Calling få gå ett sulkytest för att se om vi fortsatt siktar på säsongsavslutning på Solvalla 27 november eller tar avstamp inför vinterträningen redan nu. – Så som det kändes idag är det stor chans att det blir Solvalla, avslutar coachen.

29/10: Han är nu slutmedicinerad och gick ett lugnt jobb i sanden idag och var som vanligt. – Fast nästan mer laddad än tidigare, sa Nattis som körde. Vi kommer att träna som vanligt i nästa vecka så att vi kan få en helhetsbild över hans allmäntillstånd och hur bra kroppen har hanterat borrelian efter medicineringen. Vi vet mer om planeringen nästa fredag, det måste ju vara hästens mående som avgör vår planer. – Jag har hoppet uppe att det ska snabbt över och att vi kan sikta på säsongsavslutning på Solvalla 27 november, sa coachen.

22/10: Det var inga fel på foten utan det hela satt i karpalsenskidorna och tunnlarna. Men blodprovet visade åxå höga borreliavärden så det var den största orsaken till torsdagens debackel. Vi går på med medicin i fem dagar med start idag så det blir bara motion en vecka. – När vi kör igång därefter kan vi ta beslut om framtida planering, det finns ju ett kanonlopp 27 november om han blir bra i tid, annars blir det att gå till vinterprepp. Skönt ändå att ha hittat felet, sa Marcus.

15/10: Han hade verkligen inte visat något ojämnt i träningen på slutet och då har vi ändå kört en del på rakbanan också. – Djupsanden kan vara väldigt förlåtande för låga framhältor men nu hade vi även testat honom ett par gånger på vanlig bana pga dåligt väder på sistone, sa Marcus. Men igår kändes det inte riktigt hundra, precis som i debuten. – Med facit i hand skulle jag givetvis ha kört av efter provstarten, men riktigt så enkelt är det inte. Nu blev det ett väldigt tufft förstavarv som också gjorde så att det såg sämre ut än vad det var, hade han fått ligga baki som förra gången, fast med hårt tempo på täten, så hade han säkert tagit fina pengar ändå; nu laddade han ur sig rejält första 500 och tappade sedan lite luft och spänst när man fick en rygg. Med tanke på detta så kollar vi upp hela hästen i nästa vecka och siktar sedan på ett lopp med 125 000 kr i förstapris i slutet av november, som är stängt för hästar som tjänat över 75 000 kr. – Vi tror att det är foten som fått ett återfall och om så är fallet går hältan fort över. Då får vi se det som ett olycksfall i arbetet som gav oss chansen att vara med i ett topplopp om en dryg månad, avslutade Marcus.

8/10: Det blev Åby och spår 3 bakom bilen på torsdag. Hästen har tränat på bra under veckan och det finns inga moln på himlen. – Förutom att han har satt lite vinterpäls, han går ju ute dygnet runt och det har blivit mörkt nu, sa Marcus. Men han har fått b-vitaminer mm under veckan för att avhjälpa.

1/10: Han har tränat superfint efter Solvalla och så bra som hästen var idag så lyste han upp Marcus regniga dag. – Bästa hittills och vi ska snart ut igen. Ev blir det Axevalla 12 okt som nästa uppgift.

23/9: Han startade sent igår, efter kl 2130, men eftersom vi åxå hade häst i lopp 1 blev det en väldigt lång dag för vår bjässe. – Han blev väldigt hingstig innan loppet och lättade på spänningstrycket på stallgången ett par gånger just innan defilering, sa tränarn. I loppet gick det 14,5 första 1000 men från sitt bakspår fick de sitta sist ytter, utan chans att  attackera. – Nä, de två bästa motståndarna satt i spets/dödens och höll ett sådant tempo att vi inte kunde göra nåt. Så jag la ner och körde byggning istället, hästen hade lätt gått 1.12 sista varvet med fritt men de i täten gick ju nåt liknande så det var helt omöjlig uppgift, fortsatte Marcus. Pulsen 82 efreråt och vi rankar detta loppet som det bästa hästen gjort hittills. – Med framspår hade han haft toppchans men det går helt enkelt inte att göra nåt från kön i såna lopp på så fint underlag, om inte täthästarna kör två sek för fort första varvet, sa coachen. Det finns passande treårslopp i söder om ca tre veckor.

18/9: Det blev stentufft på Solänget så vi valde ett fint lopp på Solvalla åt honom istället dagen efter. Han lär bli favorit trots bakspår och vi åker upp med bra känsla.

10/9: I tisdagsjobbet var Calling helt okej men glänste inte i första arbetet efter starten. Men han var väldigt, väldigt fin idag i gengäld. – Det är ju en stor häst som bevisligen behövde några extra dagar att återhämta sig på. Det var ändå bara nio dagar mellan start och dagens kanonjobb så det är helt i sin ordning. Vi siktar på BC och tuffare lopp nästa gång, men det bestäms efter tisdagsjobbet, sa Marcus om vår guldklimp. Ny bild idag, visst har han grovnat i och utvecklats fint?

3/9: Han verkar ha tagit loppet väldigt bra för han ligger som vanligt och sover i sin hage 90 procent av tiden. Vid dagens körning såg han väldigt smidig och fin ut. Nu laddar vi för tuffare gäng inom kort…

1/9: Ja, det där var sannerligen ingen bluff! Marcus fick en galoppör i knät i starten och Calling tappade ett par positioner på det. Sedan gick det väldigt sakta i täten efter ett halvvarv och Marcus ville inte låta andrahandsfavoriten bestämma som han ville i spets och ha 40-50 m fram varvet kvar. – Så jag styrde på 1300 kvar. Nästan exakt efter attacken galopperade ledaren och då gick givetvis Calle ut och svarade oss. Så det var bara att lägga om planen och sätta sig lugn en kurva i tredjespår. Men sedan när jag bad om lite speed så växlade han till spets in i slutsvängen och dansade undan på lätta fötter. Det var en klart bättre prestation än tidigare och han visar att det är en häst av rätt sort. Men han är inte alls klar ännu så vi står över Kriteriet. Det kan bli ett försök i BC i höst, sa Marcus.

26/8: Han drog bakspår på Åby på onsdag och jobbade dunderbra i sanden idag. – Han lättas lite i balansen nu och fungerar han som i jobben blir det en bra prestation på onsdag. Går han bra nästa vecka är det inte omöjligt att vi spänner bågen lite framåt, sa Marcus.

20/8: Han fick en ombehandling i sin framfot hos Spångfors igår och nu laddar vi för start på Åby den 1 september om allt går som det ska.

15/8: Han var skitfin, klart bättre än i debuten. – Men kusken i spets ville inte släppa så efter en tuff öppning första 300 tog jag upp och körde 1.16-fart i 900 m. Över upploppet var det full fart men trots det kom det en rackare långt ut och slog av oss. Att gå 12,9 i andra starten i dödens på det här sättet är ändå rätt skapligt va, frågade Marcus.

5/8: Han kändes grym i tisdagsjobbet, ett rejält arbete i tung sand. – Jepp, detta var grymt. Vi körde sista tre intervallerna på rundbanan och då hade vi en 500-repa i 1.12-rappet. Problemet med vänster fram är löst till minst 90 procent redan och nu blir det ny start inom kort, sa Marcus. Vi tänker autostart med den här bjässen och mest troligt Tingsryd en gång till. – Då står han fint inne i andra klassen i treårsloppen sedan när det dyker upp bilstart, sa coachen.

23/7: Det har speciellt varit vänster framfot som krånglat lite en tid men det problemet känns redan mycket bättre efter behandlingen. Vid dagens djupsandsintervaller var tränaren mycket, mycket nöjd med hästen i de första fem av sex intervaller. – Ge honom två veckor så kommer det nog att vara riktigt bra, sa Marcus. Ny start att förväntas i mitten av augusti.

16/7: Vi var till rullbandet hos Spångfors med honom igår och då upptäckte/fick vi misstankarna verifierade om en lättare inflammationer i framfötterna. – Vi har misstänkt det ett tag och det blir bra att fixa detta nu inför nästa start, sa Marcus. Enligt veterinären har hästen trampat på nåt vasst och fått problem med strålbensbursorna. – Men det går till sig så fort man behandlar, sa veterinären. Vi skyndar långsamt med den här kanonen.

9/7: Han tog loppet bra men var lite kinkig över sin högra framfot som fått ett par mindre sprickor. Det förklarar varför han var lite stegig i slutet av loppet i tisdags och nu ska vi plasta upp det här och så bör han vara fit-for-fight igen i slutet av nästa vecka. – Vi avvaktar till dess med matchningsplan, sa Marcus.

7/7: Ja, vad ska vi säga? Tidernas snabbaste vinnande treåriga debutant i Sverige heter numera Calling Out! – Han skötte sig bra men banan var i hårdaste laget för hans lite ömtåliga framfötter idag och jag fick köra på honom hela vägen för att han skulle vara helt skärpt. Hade han haft nån sparring hade tiden kapats en del till, trött var han inte, men 13,8 var väl lagom att börja med, flinade Marcus på vägen hem från travet igår.

2/7: Han är nu anmäld till debut på Tingsryd på tisdag och allt verkar normalt. – Vi förväntar oss inga stordåd direkt i debuten med hästarna men den här är ju högkapabel och visade ju 16,4 ensam redan i kvalet så givetvis är förväntningarna höga nu när vi inleder karriären, sa Marcus.

25/6: Han har gått lite halvlugnt i sanden den här veckan och varit fin. På måndag ska han gå ett rejält jobb på den tunga banan och därefter bestämmer Marcus plan för debut mm. – Jag känner starkt för att matcha den här som Nurmos brukar göra med sina bästa ynglingar, och även vi oftast gjort med våra Kriteriehästar tidigare genom åren, dvs starta några gånger i småvarma lopp först. Det är ju obegränsad kapacitet i den här men jag tycker inte att han är riktigt färdig ännu. Det kan bli Tingsryd över 1609a första gången den 6 juli men det finns mycket att välja på, sa coachen.

18/6: Han gick lite lugnt i sanden idag och allt var bra. Nästa vecka blir det full träning igen och Marcus smider just nu planer om var hästen ska debutera…

12/6: Han var bättre i gårdagens lätta sandjobb än han varit före kvalet. – Han blir bara starkare och starkare. Men vi fixade en has och hans framknän på eftermiddagen för att göra honom riktigt redo för debut inom några veckor, sa Marcus.

8/6: Ja, vad ska man säga? Han kvalar opressad och ensam på 16,4 och gör det med 14,5 sista varvet. – När jag tog pulsen efter loppet blev jag nästan chockerad när det stod 75 på mätaren efter 15 minuter, sa Marcus. Nu får han det lugnt en vecka och sedan ska han preppas för debut i juli.

4/6: Han har fortsatt bra i sanden denna vecka och på måndag blir det kval kl 15 hemma i Halmstad.

28/5: Den svarte snyggingen gick 1.16/1600 ensam på riktigt bra sätt igår och nu är det dags för kval inom kort, kanske redan den 7 juni

21/5: Idag var Marcus helt salig efter djupsandsjobbet mot Kailua Boko. – Nä, nu är det dags att sätta honom i sulky! Det blir på torsdag ifall inget konstigt inträffar, nu är det dags att sätta fart på den här långbente pojken.

13/5: Den här veckan har han gått fulla intervaller i sanden för första gången, för oss betyder det tre 500-repor x tre set. Det är tuffa jobb och nu får han gå så typ en gång var tredje vecka för att boosta bakkärran lite extra innan kvalet. – Vi siktar på kval i juni och den här känns spännande, sa Marcus.

7/5: Han var skitfin på sanden idag och ska jobba på hemma några veckor till innan vi gasar på banan igen.

30/4: Han gick lite bättre än 1.20/1600 i långvagn i tredje heatet med en ryslig avslutning i tisdags. – Han har utvecklats väldigt fint på slutet och börjar vara redo för kval. Vi ska köra på med en träningscirkel på 4-5 veckor igen innan det är dags för nästa banjobb och därefter bör han vara redo för kval utan tvekan, sa Marcus.

23/4: Han går för fullt i sanden nu och känns riktigt pigg, glad och stark. Det kan bli ett trippelheat på banan redan nästa vecka.

16/4: Behandlingen bet bra och han känns skitbra i sanden igen. Det blir en vecka med full trim nu och sedan antagligen 1-2 ytterligare innan det är dags för nästa trippelheat på banan.

2/4: Han blev kollad av veterinären igår och det var så att han blev fixad i framknän och en hovled. – Hästen har kommit snabbt på sistone och tränar på rejält i sanden. Så detta var nödvändigt och nu får han en månad i sanden innan vi gasar igen på banan. Det bör bli kval i mitten/slutet av maj som jag ser det, sa Marcus.

26/3: Igår gick han ett trippelheat av det svettiga slaget på banan, där vi körde 1.22/1600 i det sista och detta med 1.16 sista 500. – Det var i speedmaster med grova hjul samt på en par sekunder långsam men fin träningsbana. Så i sulky på snabba förhållanden hade han lätt klarat 1.17/1600 redan idag. Nu ska vi ta igenom honom lite och småfixa en del innan vi trycker på en månad till i sanden innan nästa banjobb, sa Marcus. Det ska kvalas i början/mitten av maj enligt schemat och den här tror vi på!

19/3: Han tog banjobbet bra och var helt lysande på sanden idag. Nu blir det nytt banjobb i slutet av nästa vecka.

12/3: Han har kommit fort nu på slutet och igår fick han åka med in till banan för ett första trippelheat. – Det var ju inte det bästa vädret men banan var okej och hästen kändes mer än så. Det har gått fort framåt på styrkan efter den korta tiden på gymmet och nu gasar vi på en gång till om ett par veckor så ser vi hur fort detta går, sa Marcus. Planen var egentligen att ha honom redo för kval i slutet av maj men så stark som han kändes i det första banjobbet så kan det absolut bli tidigare. – Om du går och letar efter andelshäst behöver du nog inte leta längre, den här svarta rackaren har teknik och exteriör för att gå långt kan jag lova, sa scouten.

26/2: Han jobbar på riktigt bra och nu är djupsanden riktigt tung igen efter det frystorkade tillståndet. – Vi manglar på men detta ser riktigt bra ut, sa Marcus.

12/2: Han fortsätter att övertyga i sandjobben nu och inom kort drar vi upp intensiteten till max och därefter ska vi ligga så i ett par månader innan han är redo att heatas på banan.

5/2: Ja, han går från klarhet till klarhet ute på gården. Nu ökar vi dosen i sanden och tänker oss vara uppe på maxbelastning om ca 2 månader. – Den här är riktigt fin, sa Gustav efter att ha kört ett jobb med honom i början av veckan.

29/1: Han har nu hunnit med fyra pass i sanden och har lärt sig tekniken nu. Idag gick han enkelt i 1.40-tempo och fick en intervall extra. Nästa vecka kommer vi att öka dosen ytterligare. – Han trivs ypperligt med att bo ute och hästen är där han ska vara. Detta blir hur bra som helst framåt sommaren, vi siktar inte på tidiga lopp med den här, sa Marcus. När han är redo så är han redo på riktigt, det är helt rätt sort.

22/1: Det verkar bra med halsen men det har regnat så mycket på Veka denna vecka att han mest fått gå motion så långt. Sanden hoppas vi få börja med på måndag.

15/1: Det blev en öppning ute på gården så i onsdags flyttade han ut till gården. Där blir det sandträning och vistelse i utebox, vilket kommer att gynna hans än så länge lite känsliga hals. Hästen är redo för att börja träna på rejält nu, det blir en kul tid framöver!

8/1: Han har mått gott av sitt lilla uppehåll och till och med fått lite mage. Hästen har känts spänstig och fin i lite lugn upptakt denna vecka och nästa vecka ökar vi intensiteten ordentligt för honom. – Däremot väntar vi lite med banjobb med den här grabben utan vi fokuserar nu på styrketräning ett tag, sa Marcus.

31/12: Han behandlades om i sina bakknän igår och nu laddar vi för att börja träna igen på måndag. Den här supertalangen ska mangla i sanden i några månader till innan det blir banjobb och prep för kval. – Det kan vara den finaste av allihopa men han behöver mer styrketräning eftersom han tappade tre månader på en benbitsoperation för ett år sedan, sa Marcus.

23/12: Han gick till veterinären för första gången i livet i tisdags, alla tvååringar får göra det under november/december så vi har full koll på dem inför 2021. Han hade väldigt bra framknän men behandlades i sina bakknän. – Där sitter hans svaghet ännu, det är extremt långa ben och snabb teknik på den här. Så nu blir det lite julevila och sedan fortsätter han med mangelträning i minst två, kanske tre månader till innan det är dags att börja vässa. Teknik- och utseendemässigt ligger den här i världslklass enligt Marcus och han är mycket spännande att följa 2021.

4/12: Han har friskat på sig och tränat på rejält i veckan. – Så skönt att han är tillbaka i friskt läge. Det är ju en sån läcker travare detta att man längtar ihjäl sig de veckor han inte kan träna, sa Marcus.

27/11: Han har gått motion den här veckan för att slow-starta igen efter sjukdomen. Han ser läcker ut den här!

20/11: Men vilken skit! Först hovböld och sedan en rejäl förkylning. Han har stått på hippotrim i veckan och är pigg igen så på måndag drar han igång igen.

14/11: Den här veckan har han fått vila pga en hovböld men den är fixad och avlastad nu och nästa vecka är han igång som vanligt igen.

31/10: Han gick första dubbelheat över 2640 idag och såg fin ut. Vi manglar på nu över jul!

23/10: Han jobbar på fint och ska nu som alla andra tvååringar in i slutskedet av styrkeförberedelserna inför nästa år. Det blir omväxlande dubbelheat över 2640 på banan, intervaller i backen och lite rappare på rakbanan. Så kommer vi att hålla på nu i några månader. – Sista fasen, sa Marcus. Alla hästarna i den här kullen är med i schemat och det känns riktigt inspirerande att gå in i den här sista förberedande fasen nu och samtidigt ha den första till start nästa vecka.

16/10: Marcus är supernöjd med hästen men har valt att köra vidare med grundträningen och skjuta på sulkyjobb ett tag. – Jag tror inte att vi kvalar i år eftersom den här kan springa lite väl fort för sitt eget bästa, han är ju några månader efter i träningen pga operationen för lösa benbiten, sa Marcus.

9/10: Han fick ett lätt backjobb och sedan ytterligare ett heatjobb på banan denna vecka. Nu sänkte han till ca 1.23/1600 i speedmaster och om inget inträffar innebär det att vi kör i sulky om ett par, tre veckor för att slipa för kval.

2/10: Han gick 1.25/1600 i tung vagn i måndags och avslutade 17,5 sista 400 i fin stil. – Han är lika bra som jag sagt, sa Marcus.

26/9: Han är frisk igen och kommer att gå på banan redan nästa vecka, detta är en kanonhäst säger Marcus.

11/9: Tyvärr var han full i snor imorse så det planerade banjobbet fick ställas in och nu står han på hippotrim för halsinfektion med en veckas vila. Snart tillbaka!

7/9: Han var så grym i backen idag att Marcus omedelbart satte upp honom på ett bantest på freda

21/8: Han är tillbaka i full träning och idag visade han 23,5 sista varvet på bästa vis med låg puls efteråt. – Den här är grym, sa Marcus

31/7: Tyvärr blev han lite sjuk efter förra veckan och vilar några dagar till. Nya tag nästa vecka.

24/7: Det blev inget banjobb pga pissväder men hästen kändes ändå skitfin i styrkejobbet och vi siktar på banjobb på tisdag istället. – Den här har utvecklats rejält över sommaren, sa Patrik som körde.

17/7: Det blev samma här, han har dånat på i backen och ser smällfin ut. Nästa vecka blir det banjobb för första gången på länge.

3/7: Det ser bara bra ut och Marcus var supernöjd med honom i backen mot Calacalua Jet igår. Det blir nog lite banjobb igen inom kort men den här hästen sparar vi för treåringssäsongen oavsett.

18/6: Han är igång igen och har mått väldigt bra av lite semester. Tre repor i speedbacken idag och det löste han på bästa vis. Det blir en vecka till i backen innan han får testa lite på banan igen. Kanonhäst!

5/6: Han gick strax över 1.30/1600 med 1.25 sista 500 i speedmaster med tunga däck i tisdags och det var riktigt bra, han ligger jämförbart med Kailua Boko i träningen förra året och den märren kvalade i augusti samt vann på Solvalla på topptid i november. – Så, visst är han efter våra tidigaste hästar men han är inte sen på något sätt; betänk också att han fick stå över en del i samband med operationen för lös benbit i vintras. Nu ska han och de andra tvååringarna som inte siktas mot tidig start få tio dagars semester, sa Marcus. När man har tränat rejält är vila ett vapen.

22/5: Calling Out gick ett tuffare banjobb förra veckan så denna veckan har det tränats intervaller. Han tränar på fint och nästa vecka blir till att återuppta banjobb igen.

15/5: Calling Out har tränat på i backen och på banan under veckan och gjort det mycket bra! Han har en riktigt fin teknik och går onekligen en spännande framtid till mötes.

24/4: Han går framåt rejält för varje jobb och ska trampa på ett par veckor till i sanden innan han får börja på banan med de övriga.

10/4: Han har börjat gå fort i sanden nu och sköter sig fint. Han ligger ju 3-4 månader efter de tidigaste pga operationen av benbiten men det gör inget säger tränarn. – Alla kan ju inte vinna allt som tvååring, vi får sopa banan med motståndet med den här som treåring istället.

27/3: Han har jobbat i tre veckor nu utan krav och allt ser bra ut. Vi börjar nog lite smått med honom i tuffare stil i nästa vecka.

6/3: Han kollades av veterinären igår som gav oss grönt ljus att börja jogga honom på riktigt igen inom två veckor. Han är skrittad i tre veckor efter benbitsoperationen och ser väldigt bra ut i kroppen. Det ska bli mycket spännande att se hur detta fysiska praktexemplar har utvecklats under den här ”vilan”. – Jag tycker nog att han är mest spännande av hela högen trots allt. Men han ligger givetvis efter och lär siktas på debut som tidig treåring istället, sa Marcus.

15/2: Bästa syskon: han är mammans första avkomma. På mödernet finns över 15 miljonärer i Frankrike på de tre senaste leden. Från den här stammen hade vi en halvstjärna i Amour du Coglais för några år sedan. Exteriört sett är Calling Out bland det bästa som vi sett på en auktion faktiskt. Opererad för lösa benbitar i februari men visade innan dess att han kan vara något långt utöver det vanliga.