Projektbeskrivning

PRUTTI DI MARE

År: 2018

Administration: Stall MARLIN – KB

Stam: Valack e: UNCLE LASSE – DIGITAL POINTER

Exteriörsiffror: 544543

Säljstatus: Det finns för dagen inga andelar till salu.

Skötare: Nathalie Wiberg

Veckokommentarer

16/9: Kvalet i måndags var grymt bra och Marcus hade 1.14 sista varvet i ganska så opressad stil. Vi gjorde i ordning knäna idag och nu ska han få mangla lite i sanden innan debut i oktober.

10/9: Han har varit fin i veckans jobb och på måndag blir det kval. dock från ett skitspår.

3/9: Idag var han inne igen och testade. Denna gång blev det 1.16/1600 med låg puls och även om han uppträder väldigt opolerat så ska vi testa att kvala nu.

20/8: Han var in på banan idag och gick i sulky för första gången. Vi körde ca 1.20/2600 med honom ensam och det var helt okej. – Till nästa test om några veckor ska vi ändra lite i balansen och så sätta en sparring så han fattar bättre. Jag tror att han är redo för kval på bra tid om cirka en månad, sa Marcus.

13/8: Han gick ett monsterjobb på rundbanan på gården mot Stoletheshow i tisdags och hade då fenomenala 51 i puls på 15 minuter trots att vi körde på rejält. – Den här är redo att sätta i sulky inom kort, han har verkligen utvecklats och verkar vara stark som en björn, sa gårdsbossen Gustav som körde.

5/8: Han fick stå över lite för behandlingen och var då klart sämre i första jobbet. Men det gick till sig fort och vi tragglar på nån vecka innan det blir kval.

23/7: Han har jobbat på starkt och blev fixad i bakknäna av veterinär igår. Nu siktar vi på kval i augusti med den här starke pojken.

9/7: Han var inne och gick ett trippelheat idag – och som han gjorde det! Det blev ca 18,5/1600 i tredje heatet i tung vagn och det var faktiskt riktigt, riktigt bra. – Det innebär att hästen kan ca 15,5/2100 i sulky redan nu om vi tyder vårt träningsprogram rätt. Sulkyn gör ca 3 sekunder på tiden och när de går en tid i sista heatet i våra 1600-tripplar brukar hästarna kunna den tiden över 2100 i ett heat. Tar han detta bra kan det med andra ord bli kval inom en månad, sa Marcus.

25/6: Han går allt starkare i djupsanden och snart tar vi in honom för ett trippelheat igen. Kval planeras till augusti.

12/6: Han jobbar på i sanden och är riktigt stark. Manglas ett tag till innan nästa banjobb.

28/5: Han var in till banan igår och gick ett första banheat för året. Det blev ca 1.25/1600 som snabbast i tung vagn med Stoletheshow och vi var riktigt nöjda. Nu fortsätter vi sandmangel i cirka tre veckor innan vi gasar lite tuffare.

21/5: Han krigar på riktigt fint i sanden och vi kommer kanske att köra ett första banjobb med honom lite tidigare än beräknat.

13/5: Han har sett riktigt fin ut i djupsanden den här veckan och var mycket längre kommen rent styrkemässigt än vi trodde. – Han får jobba på där en månad nu innan vi går till Halmstad för ett första trippelheat, sa Marcus.

7/5: Nu blev det en öppning ute på Veka så han fick flytta dit på studs. – Han har stått på kölista för utedrift och djupsandsträning länge och nu när chansen dök upp fick vi ändra hans planer lite. Det blir sandjobb en månad nu iallafall innan vi testar banan, sa Marcus

20/4: Han har gått från klarhet till klarhet sista månaden och nu kommer vi snart att sätta upp honom i några inledande trippelheat för att göra honom redo för kval innan midsommar. Fin häst!

26/3: Han känns verkligen fin i backjobben nu och kommer att få börja med lite mer speed på rakbanan lite då och då nu också. Det går framåt med styrkan och vi siktar på kval innan midsommar med den här riktigt fina hästen.

12/3: Han tränar på riktigt fint i backen och är nu redo att ta nåt jobb då och då även på rakbanan för att sätta lite fart på de långa benen. Den här säger Marcus kommer bli riktigt bra till hösten och nästa år.

12/2: Han är i full träning igen och har lagt på sig fint och ser bra ut. Nu blir det mangel hela februari/mars och ev flytt ut på gården för djupsandsträning inom kort.

22/1: Han är igång igen och har vuxit mycket över sitt uppehåll. Nu ska det tränas tungt ett tag.

31/12: Han har gått lugnt den här veckan efter vaccineringen innan jul. På måndag dånar han igång igen och det blir tuff träning i sanden några månader till för den här långbente herren som vi inte planerar ut som någon av de första. – Toppfin häst men vi siktar på lite senare under säsongen, sa Marcus.

4/12: Han har trummat på i sanden i veckan och vi har varit mycket nöjda med honom. Hästen är stark som en björn i hjärta och lungor men behöver bygga upp sin bakbensstyrka i sanden och i backen. Spännande för treåringssäsongen! – Men han blir inte nån av våra tidigaste, sa Marcus

20/11: Han gick dubbelheat över 2640 med Nugget Zon idag och skötte sig riktigt bra. Vi ökar trycket efterhand nu och nu blev det cirka 1.26 sista varvet i andra heatet; om några månader är vi under 1.20 på sista lappet.

14/11: Han ligger lägst av alla i puls och är ruggigt stark i hjärta/lungor. Det behövs mer styrka i bakkärran och det manglar vi in nu över vintern. Mycket spännande häst.

31/10: Han gick första dubbelheat över 2640 idag och såg fin ut. Vi manglar på nu över jul!

23/10: Han jobbar på fint och ska nu som alla andra tvååringar in i slutskedet av styrkeförberedelserna inför nästa år. Det blir omväxlande dubbelheat över 2640 på banan, intervaller i backen och lite rappare på rakbanan. Så kommer vi att hålla på nu i några månader. – Sista fasen, sa Marcus. Alla hästarna i den här kullen är med i schemat och det känns riktigt inspirerande att gå in i den här sista förberedande fasen nu och samtidigt ha den första till start nästa vecka

9/10: Han jobbar nu på för fullt och ska ha en veckas mangling till innan det blir heatjobb på  banan.

2/10: Han är igång igen efter förkylningen och går igång på riktigt på måndag. Han har mått bra av vilan pga förkylningen och vuxit på fint. Spännande höst för honom mot kval i november.

11/9: Dessvärre är även han lite slemmig i halsen och tar det lugnt i hagen en vecka med slemlösande medicin.

4/9: Han har bombat på i backen denna vecka och blir bara bättre och bättre. Den här gillar vi skarpt!

21/8: Banjobb igen efter tre veckor i backen och idag visade han 1.26/1600 med under 1.20 sista 500. Den här hästen utvecklas på rätt sätt och kommer att bli en bomb när han kommer ut nästa år. – Jag tror stenhårt på den här, har jag gjort hela tiden, sa Urban som körde idag.

10/8: Jättefin i backen idag och han är inne i en mycket fin utvecklingsperiod. – Han är tillsammans med Appe de två hästar i stallet som tydligast visar sig bättre efter foderbytet, sa Marcus.

31/7: Idag körde vi 1.27/1600 i långvagn på en lite tung bana och det gjorde han med bravur. – En riktigt fin häst, sa Urban som körde. Vi nöter på och den här springer 1.20 i sulky inom ett par månader om vi vill. – Men det är en häst som kommer att bomba som treåring så troligen står vi över mer än kval i år, sa Marcus.

24/7: Det blev inget banjobb pga pissväder men hästen kändes ändå skitfin i styrkejobbet och vi siktar på banjobb på tisdag istället. – Den här har utvecklats rejält över sommaren, sa Urban som har varit borta på semester ett tag och direkt kände utvecklingen.

17/7: Det blev samma här, han har dånat på i backen och ser smällfin ut. Nästa vecka blir det banjobb för första gången på länge.

10/7: Han dånar på i backen och det finns inget att anmärka på. – Skitfin häst, sa tränarn.

3/7: Det var snabbt avklarat och den här veckan har han tränat på fint. En kanonhäst som vi ska bomba på med styrka nu under hösten innan vi börjar sänka ner hans långa ben i tiderna för den viktiga treåringssäsongen.

23/6: Tyvärr fick han in sidokappan på skon i hoven igår och därmed får hästen vila veckan ut för att läka ut. Inget att oroa sig för men det går inte att träna med nageltrång.

18/6: Han är igång igen och har mått väldigt bra av lite semester. Tre repor i speedbacken idag och det löste han på bästa vis. Det blir en vecka till i backen innan han får testa lite på banan igen. Kanonhäst!

5/6: Han gick strax över 1.30/1600 med 1.25 sista 500 i speedmaster med tunga däck i tisdags och det var riktigt bra, han ligger jämförbart med Kailua Boko i träningen förra året och den märren kvalade i augusti samt vann på Solvalla på topptid i november. – Så, visst är han efter våra tidigaste hästar men han är inte sen på något sätt; betänk också att han fick stå över en del i samband med kastrationen i vintras. Nu ska han och de andra tvååringarna som inte siktas mot tidig start få tio dagars semester, sa Marcus. När man har tränat rejält är vila ett vapen.

22/5: Calculating gick ett tuffare banjobb förra veckan så denna veckan har det tränats intervaller. Han tränar på fint och nästa vecka blir till att återuppta banjobb igen.

15/5: Det rullar på bra för Calculating. Han växer rejält för dagen men är stark och ligger alltid lågt i puls. Nästa vecka skor vi om honom med förhoppning att han ska sänka sina tider ordentligt på kort tid. Men någon start som tvååring är inte aktuellt utan vi siktar helt in oss på treårssäsongen med honom.

8/5: Han fortsätter att genomföra sina träningspass på mycket bra sätt. Idag gick han ca 1.35/1600 i fin stil.

24/4: Han gör allt han ska och gör det bra. Idag gick han på banan för första gången och visade 1.38/1600 ensam för Urban. Hästen behöver lite mer rutin givetvis men den här gillar vi skarpt.

10/4: Den här har bara gått sex snabbjobb i livet så långt, jämfört med 20-25 jobb på de hos oss som kommit längst, men nu efter kastrationen är han flygandes och det märks inte alls att han skulle vara tre månader efter när han tränar på i sanden. – Det här kan vara den värsta av hela högen, sa Marcus här i veckan.

27/3: Han är igång lite smått och sköter sig fint. Vi ökar dosen successivt under de närmaste veckorna. – Han har vuxit något kopiöst under den här lugnare perioden och har nu så länga ben att det nästan ser sjukt ut. Blir spännande att speeda med snart, sa Marcus.

13/3: Nu är han redo att börja tränas igen, trampet har gett sig. Härligt!

1/3: Dessvärre trampade han sig rejält i hagen i förra veckan och måste vila lite. Han har så mycket energi den här rackarn.

15/2: Nu har han joggats upp rejält efter kastrationen och kommer att börja med snabbjobb igen inom kort.

1/2: Han kastrerades pga för mycket energi för ett par veckor sedan men allt ser bra ut och han har börjat jogga igen.

15/1: En riktigt fin travare som dock inte är redo för att gå snabbjobb med de andra ännu pga för mycket energi i skallen. – Han kastreras nu och sedan kommer det problemet att lösa sig. Det här är en mycket tidigt utvecklad och snabb leksam, sa Marcus. Exteriört sett en riktig värsting och han har redan visat att steget finns där. Det är en tuffing som kastrerades redan under januari. Som valack tror vi på tidig start, kan absolut bli en tvååring av den här.

Bästa syskon: mamman är ny i aveln, men mormors avkommor har tjänat 9 miljoner kr där Friction: 17 segrar, 10,6ak – 4 305 000 kr är den bästa.