Projektbeskrivning

CALCULATING

År: 2018

Administration: Stall MARLIN – AB

Stam: Valack e: UNCLE LASSE – DIGITAL POINTER

Exteriörsiffror: 455544

Säljstatus: Auktionen är inställd. Hör av dig vid intresse, det här är en topphäst i vardande!

Skötare: Urban Johansson

Veckokommentarer

10/8: Jättefin i backen idag och han är inne i en mycket fin utvecklingsperiod. – Han är tillsammans med Appe de två hästar i stallet som tydligast visar sig bättre efter foderbytet, sa Marcus.

31/7: Idag körde vi 1.27/1600 i långvagn på en lite tung bana och det gjorde han med bravur. – En riktigt fin häst, sa Urban som körde. Vi nöter på och den här springer 1.20 i sulky inom ett par månader om vi vill. – Men det är en häst som kommer att bomba som treåring så troligen står vi över mer än kval i år, sa Marcus.

24/7: Det blev inget banjobb pga pissväder men hästen kändes ändå skitfin i styrkejobbet och vi siktar på banjobb på tisdag istället. – Den här har utvecklats rejält över sommaren, sa Urban som har varit borta på semester ett tag och direkt kände utvecklingen.

17/7: Det blev samma här, han har dånat på i backen och ser smällfin ut. Nästa vecka blir det banjobb för första gången på länge.

10/7: Han dånar på i backen och det finns inget att anmärka på. – Skitfin häst, sa tränarn.

3/7: Det var snabbt avklarat och den här veckan har han tränat på fint. En kanonhäst som vi ska bomba på med styrka nu under hösten innan vi börjar sänka ner hans långa ben i tiderna för den viktiga treåringssäsongen.

23/6: Tyvärr fick han in sidokappan på skon i hoven igår och därmed får hästen vila veckan ut för att läka ut. Inget att oroa sig för men det går inte att träna med nageltrång.

18/6: Han är igång igen och har mått väldigt bra av lite semester. Tre repor i speedbacken idag och det löste han på bästa vis. Det blir en vecka till i backen innan han får testa lite på banan igen. Kanonhäst!

5/6: Han gick strax över 1.30/1600 med 1.25 sista 500 i speedmaster med tunga däck i tisdags och det var riktigt bra, han ligger jämförbart med Kailua Boko i träningen förra året och den märren kvalade i augusti samt vann på Solvalla på topptid i november. – Så, visst är han efter våra tidigaste hästar men han är inte sen på något sätt; betänk också att han fick stå över en del i samband med kastrationen i vintras. Nu ska han och de andra tvååringarna som inte siktas mot tidig start få tio dagars semester, sa Marcus. När man har tränat rejält är vila ett vapen.

22/5: Calculating gick ett tuffare banjobb förra veckan så denna veckan har det tränats intervaller. Han tränar på fint och nästa vecka blir till att återuppta banjobb igen.

15/5: Det rullar på bra för Calculating. Han växer rejält för dagen men är stark och ligger alltid lågt i puls. Nästa vecka skor vi om honom med förhoppning att han ska sänka sina tider ordentligt på kort tid. Men någon start som tvååring är inte aktuellt utan vi siktar helt in oss på treårssäsongen med honom.

8/5: Han fortsätter att genomföra sina träningspass på mycket bra sätt. Idag gick han ca 1.35/1600 i fin stil.

24/4: Han gör allt han ska och gör det bra. Idag gick han på banan för första gången och visade 1.38/1600 ensam för Urban. Hästen behöver lite mer rutin givetvis men den här gillar vi skarpt.

10/4: Den här har bara gått sex snabbjobb i livet så långt, jämfört med 20-25 jobb på de hos oss som kommit längst, men nu efter kastrationen är han flygandes och det märks inte alls att han skulle vara tre månader efter när han tränar på i sanden. – Det här kan vara den värsta av hela högen, sa Marcus här i veckan.

27/3: Han är igång lite smått och sköter sig fint. Vi ökar dosen successivt under de närmaste veckorna. – Han har vuxit något kopiöst under den här lugnare perioden och har nu så länga ben att det nästan ser sjukt ut. Blir spännande att speeda med snart, sa Marcus.

13/3: Nu är han redo att börja tränas igen, trampet har gett sig. Härligt!

1/3: Dessvärre trampade han sig rejält i hagen i förra veckan och måste vila lite. Han har så mycket energi den här rackarn.

15/2: Nu har han joggats upp rejält efter kastrationen och kommer att börja med snabbjobb igen inom kort.

1/2: Han kastrerades pga för mycket energi för ett par veckor sedan men allt ser bra ut och han har börjat jogga igen.

15/1: En riktigt fin travare som dock inte är redo för att gå snabbjobb med de andra ännu pga för mycket energi i skallen. – Han kastreras nu och sedan kommer det problemet att lösa sig. Det här är en mycket tidigt utvecklad och snabb leksam, sa Marcus. Exteriört sett en riktig värsting och han har redan visat att steget finns där. Det är en tuffing som kastrerades redan under januari. Som valack tror vi på tidig start, kan absolut bli en tvååring av den här.

Bästa syskon: mamman är ny i aveln, men mormors avkommor har tjänat 9 miljoner kr där Friction: 17 segrar, 10,6ak – 4 305 000 kr är den bästa.