Projektbeskrivning

CALCULATING

Calculating

År: 2018

Administration: Stall MARLIN – AB

Stam: Valack e: UNCLE LASSE – DIGITAL POINTER

Exteriörsiffror: 455544

Säljstatus: Auktionen är inställd. Hör av dig vid intresse, det här är en topphäst i vardande!

Skötare: Urban Johansson

Veckokommentarer

22/5: Calculating gick ett tuffare banjobb förra veckan så denna veckan har det tränats intervaller. Han tränar på fint och nästa vecka blir till att återuppta banjobb igen.

15/5: Det rullar på bra för Calculating. Han växer rejält för dagen men är stark och ligger alltid lågt i puls. Nästa vecka skor vi om honom med förhoppning att han ska sänka sina tider ordentligt på kort tid. Men någon start som tvååring är inte aktuellt utan vi siktar helt in oss på treårssäsongen med honom.

8/5: Han fortsätter att genomföra sina träningspass på mycket bra sätt. Idag gick han ca 1.35/1600 i fin stil.

24/4: Han gör allt han ska och gör det bra. Idag gick han på banan för första gången och visade 1.38/1600 ensam för Urban. Hästen behöver lite mer rutin givetvis men den här gillar vi skarpt.

10/4: Den här har bara gått sex snabbjobb i livet så långt, jämfört med 20-25 jobb på de hos oss som kommit längst, men nu efter kastrationen är han flygandes och det märks inte alls att han skulle vara tre månader efter när han tränar på i sanden. – Det här kan vara den värsta av hela högen, sa Marcus här i veckan.

27/3: Han är igång lite smått och sköter sig fint. Vi ökar dosen successivt under de närmaste veckorna. – Han har vuxit något kopiöst under den här lugnare perioden och har nu så länga ben att det nästan ser sjukt ut. Blir spännande att speeda med snart, sa Marcus.

13/3: Nu är han redo att börja tränas igen, trampet har gett sig. Härligt!

1/3: Dessvärre trampade han sig rejält i hagen i förra veckan och måste vila lite. Han har så mycket energi den här rackarn.

15/2: Nu har han joggats upp rejält efter kastrationen och kommer att börja med snabbjobb igen inom kort.

1/2: Han kastrerades pga för mycket energi för ett par veckor sedan men allt ser bra ut och han har börjat jogga igen.

15/1: En riktigt fin travare som dock inte är redo för att gå snabbjobb med de andra ännu pga för mycket energi i skallen. – Han kastreras nu och sedan kommer det problemet att lösa sig. Det här är en mycket tidigt utvecklad och snabb leksam, sa Marcus. Exteriört sett en riktig värsting och han har redan visat att steget finns där. Det är en tuffing som kastrerades redan under januari. Som valack tror vi på tidig start, kan absolut bli en tvååring av den här.

Bästa syskon: mamman är ny i aveln, men mormors avkommor har tjänat 9 miljoner kr där Friction: 17 segrar, 10,6ak – 4 305 000 kr är den bästa.