Projektbeskrivning

CALACALUA JET (IT)

År: 2018

Administration: Stall MARLIN – KB

Stam: Sto e: GOOGOO GAAGAA  – TROIKA JET

Exteriörsiffror: 554543

Säljstatus: Hon erbjuds i 1/10-delar, som alla hästar som ingår i SELECT. Det är tävlingsrätten till 231231 som gäller. Slutsåld sedan länge – men vi har nu klart med tre 1/10-delar från 1 maj, sedan vi köpt loss dessa från en delägare. Mejla oss på info@marlincheval.com vid intresse!

Skötare: Linnea Engström

Veckokommentarer

13/5: Hon gick sitt första trippelheat i tisdags och var då skitfin på 1.25/1600 i tredje heatet som snabbast på den morgontunga banan efter regnet. – Hon avslutade i 1.12-rappet och såg bländande fin ut. Nytt banjobb om cirka två veckor, sa Marcus. Den svarta märren hade makalöst låg puls efter det här jobbet och blir mycket spännande att följa den närmaste tiden.

7/5: Pulsen kom snabbare än beräknat så nu går vår svarta skönhet troligen sitt första trippelheat på banan redan i nästa vecka. – Den här blir otroligt spännande att följa och det kan vara ett sto av allra högsta klass, sa Marcus.

30/4: Hon ser fruktansvärt fin ut på rakbanan för dagen, på ren svenska. – Det fattas ca 2 veckors träning på konditionen innan vi ska köra det första trippelheatet för att göra henne klar för kval. Men så fin som hon är nu har hon aldrig varit. Den här tror vi stenhårt på, sa Marcus.

23/4: Hon är nu uppe på full intensitet i träningen och vi är jättenöjda. Om ett par veckor kan coachen nog bli lite sugen att testa henne på banan…

16/4: Hon fick stort grönt ljus av Tornell och hon är nu i full gång med sina intervaller, redan nästa veckoslut lär hon vara uppe i full intensitet. – Där ska hon sedan ligga i 3-5 veckor beroende på hur snabbt hon tar sig i spänsten, sedan blir det banjobb, sa Marcus.

9/4: Hon gick första intervalljobbet idag och trots dåliga banor var hon jättefin. – Riktigt smidig och fin, sa Jonas. På torsdag blir det återkoll hos Tornell och vi förväntar oss grönt ljus efter växtperioden så att hon kan vässas mot start under senvåren/tidiga sommaren.

2/4: Hon ser helt grym ut för dagen och kommer att börja intervallträna igen i nästa vecka. Den här kan vara en av de allra mest spännande i hela stallet för året.

26/3: Allt ser bra ut och nästa vecka ökar vi träningsdosen till det dubbla i kilometer per pass. Vi tänker oss två veckor av rejälare motion innan vi börjar speeda henne i intervaller igen.

12/3: Hon fick OK av veterinären och har tränat på i jogging denna veckan. – Knäet ser bra ut och nu kör vi! Det blir bara jogging i en månad innan vi börjar gasa för att göra henne redo för kval och start under våren. Hon kvalar nog redan i maj nu när tillväxtzonerna gått till sig så fint och det här är en av de mest intressanta hästarna i vårt stall tycker jag, sa Marcus.

26/2: Hon skrittar på och allt ser bra ut. På torsdag i nästa vecka ska hon till Jonas för återbesök med hans röntgenmaskin. – Vi hoppas få okej då att börja träna på riktigt igen, sa Marcus.

19/2: Hon skrittar på och ser bra ut. En vecka till med skritt innan vi gör ett återbesök för att se hur knäet ser ut inna vi börjar trava igen.

29/1: Hon avslutade vinterträningen med att åka på check hos Jonas Tornell, landets bästa veterinär. – Calacalua är en jättefin häst som just för dagen har omogna framknän, sa Jonas. Han behandlade framknän plus vänster has, så de problemområden som Per Spångfors fixade i november var inget bekymmer nu. – När de får såna tillväxtknän får man ta det lite piano och mest skritta/jogga en period för att vänta ut at det sätter sig igen. Skönt att hon precis är klar med sitt tunga arbete och nu kan vi bara vänta in de bra banorna i mars så är hon redo att rappa till för kval och start till våren, sa Marcus.

22/1: I nästa vecka går hon och de andra som ligger längst fram i styrketräningen sitt sista styrkepass i backen på ett tag, när det blir omläggning till rakbana istället. Dubbelheaten över 2600 fortsätter vi med på fredagar hela våren och hästarna kommer sedan att börja kvala i mars vartefter de blir klara. Meningen är att vi ska avsluta vinterträningen med ett återbesök hos veterinären i slutet av nästa vecka, vi återkommer.

15/1: Hon har gått från klarhet till klarhet i fräschören på slutet och så fin som hon var idag på banan tror vi nog aldrig att hon har varit. – Nä, visserligen saknades det lite ork i henne efter juluppehållet från banjobben men så fräsch och fin som hon var idag, trots lite dålig bana, har hon aldrig varit. Pulsen var ändå inte hög, hon hade 7 slag högre än startklara Taittinger som gick i samma heat, sa Marcus. Nu laddar vi på med ett dubbelheat i veckan ett tag och det här blir som sagt förr mycket spännande. – Hon är så stark i kropp och själ den här att man verkligen ser fram emot att få se henne i sommar, sa Marcus.

8/1: Hon har gått igång fint efter juluppehållet och nästa vecka blir det full intensitet igen.

31/12: Hon har tränat flest pass av samtliga tvååringar och Marcus lät henne därför vila även denna vecka. På måndag drar hon igång igen och det blir backjobb och dubbelheat över 2600 som omväxling nu under vintern för kval och debut framåt våren när banorna blivit perfekta igen.

23/12: Hon har tragglat på och manglat styrka hela december och det är otvivelsaktigt så att hon är den starkaste av våra tvååringar. Nu blir det lite julefröjd innan vi gasar på i januari igen, innan februari ska bjuda på lite mer vässande träning inför debut i mars/april. Den här längtar vi efter att se på tävlingsbanan!

11/12: Hon har varit fullt normal i backjobben denna vecka och tog ingen skada av banjobbet förra veckan. Nästa vecka trummar vi på innan det blir lite julvila för den här damen som har tränat 66 snabbjobb under 2020 och på det ligger hon väldigt långt fram i kondition och styrka.

4/12: Hon gick dubbelheat över 2600 idag och visade 1.25 sista varvet i dödens i andra heatet. – Hon är grym den här. När de går 1.20 sista varvet i andra heatet odrivna, ja då vet vi att de är redo att krossa på 15/16 full väg och jag tycker att Calacalua ligger i mycket bra fas för att göra detta fram i mars, sa Marcus.

27/11: – Det bästa jag känt henne i backen, sa Marcus efter dagens jobb. Hon har verkligen fått hjälp av att bli av med vargtand och behandling i käkleden. Man måste bara älska den här, hon har det mesta.

20/11: Hon har gått motion i veckan och förberetts inför vinterträningen. Hon ser skitfin ut och nästa vecka börjar tuffa manglingen för den här kanonmärren. – Ska bli skönt att se henne i toppskick när hon blivit av med sina problem orsakade av vargtanden, sa Marcus.

14/11: Hon var hos veterinär Per Spångfors i torsdags och enligt honom var det en av de starkaste och sundaste tvååringar han hade undersökt på mycket länge. – Hon behandlades bara i en bog samt i käkleden där vargtanden suttit och spökat. Den ska behandlas om i nästa vecka och sedan är det full fart på vinterträningen igen, vi vet vad hon kan och vi kommer troligen inte att kvala henne förrän hon ska starta tidigt till våren, sa Marcus.

6/11: Igår stämde ingenting och efter att ha galopperat generat i början valde Marcus att köra hem. – Hon fick fel lånevagn när vår sits ramlade av i defileringen. Men så hängde hon töm och var irriterad också. Idag visade det sig vara en vargtand som spökade ganska ordentligt men den är nu borta, sa Marcus. Vi vet ju hur bra hon är denna märren så detta ses bara som ett mindre hack i skivan.

30/10: Hon är fortsatt skitfin och är nu anmäld till kval på Åby på torsdag.

21/10: Hon gick 1.19/1600 med 16,5 sista varvet i dödens i sitt sulkyjobb igår och Marcus var mycket, mycket nöjd. Hon får en lite lugnare vecka nu och så kollar vi att hon tar jobbet på rätt sätt innan vi sätter planen för hösten, men meningen är att kvala under november. – Det här är en topphäst, sa Marcus.

16/10: Hon har standardtränat på starkt sätt i veckan och Marcus planerar ett sulkyjobb nästa vecka.

9/10: Hon gick ett banjobb i speedmaster idag och visade 1.20 sista varvet i dödens på riktigt bra sätt, vilket för henne redo för 16-17 ett varv i sulky redan nu. Om inget konstigt inträffar kör vi i sulky om ca 10 dagar och det blir spännande inför kval i november.

2/10: Hon är nu i full gång igen och vi kör nog banjobb om 10-14 dagar.

26/9: Hon är igång igen och ser skitfin ut, får hon bara vara frisk nu så blir det banjobb om ett par veckor.

18/9: Hon är friskförklarad och känns jättefin i lugn träning. I slutet av nästa vecka tränar hon intervaller igen.

11/9: Hon tvingades till hippotrim och det blir en vecka till med vila.

4/9: Dessvärre fick hon feber igår och tack vare en uppmärksam skötare så fick hon givetvis stå över sitt träningsjobb. Vi tar nya tag nästa vecka.

28/8: Hennes senaste vecka har varit magisk och nästa vecka är hon planerad att gå i sulky som finslipning inför höstens kval.

21/8: Hon har tränat fint i veckan och idag blev det ca 23,5 sista varvet i dödens på Calling Out. Jobbet motsvarade ca 1.21-22/1600 i sulky och detta var riktigt bra. Vi trimmar i backen en vecka nu och sedan kan det vara dags för ett finslipande sulkyjobb inför kval.

10/8: Problemen som hon haft med hovlederna/fötterna och en has är avhjälpta och hon ser helt lysande ut i låga farter. – Nu skärper vi farten igen och inom ett par veckor förväntar jag mig att hon är redo att gå sulkyjobb, sa Marcus. Den här hästen kan mycket väl komma ut i bra författning redan i höst.

24/7: Det blir inte alltid som man tänkt sig och idag fick hon stå över träning pga dåliga banor och växtvärk. Nya tag inom kort!

17/7: Hon var smällfin i backen idag. Nu blir det nytt sulkyjobb i nästa vecka.

10/7: Hon är i toppskick igen och visade ca 1.27/1600 utan checkrem i dödens i andra heatet idag. Vi trummar på i backen i början av nästa vecka och sedan kan det bli sulky igen inom 7-10 dagar.

3/7: Hon är i full gång igen och var riktigt fin i backen igår. Nästa vecka blir det lite banjobb igen enligt planen.

18/6: Tvååringar är upp och ner. Den här veckan har hon kommit in i växtperiod så det blev inget banjobb. Nu får hon ta sina tio dagars sommarsemester som de andra redan haft, sedan är hon fit-for-fight igen.

12/6: Den här veckan har hon känts ännu bättre än tidigare och när hon gick 1.25/1600 i tisdags var det med superlåg puls och hon skvallrar om att det är klart för rejäl sänkning inom kort. – En sjukt fin häst, sa Jonas som körde.

5/6: Förra veckan jobbade hon 23,5/1600 i sitt andra sulkyheat och det löste hon väldigt enkelt. Den här veckan har hon dansat fram i två jobb, där det ena gick i speedbacken där de äldre normalt tränar. – Hon är grym, snart blir det kortvagn en tredje gång, sa Marcus.

22/5: Calacalua gick ett tuffare banjobb förra veckan så denna veckan har det tränats intervaller. Hon tränar på fint och nästa vecka blir till att återuppta banjobb igen.

15/5: Calacalua gick mycket bra idag när hon provade tävlingsvagn för första gången. 1.25/1600 på ett väldigt enkelt sätt. Hennes låga puls efteråt skvallrar om att kapaciteten på denna märren är väldigt hög!

8/5: Återigen en bra vecka för Calacalua. Även denna fredagen gick hon ca 1.28/1600 på ett mycket bra sätt! Nästa fredag är planen att börja med sulky. Spännande

1/5: Hon fortsätter att lösa sina träningspass på bästa sätt! Idag gick hon ca 1.28/1600 i andra heatet inne på banan med ca 1.23 sista 500. ”Jag får rysningar” sa Jonas som körde.

24/4: En jättefin träningsvecka är över och det blev åter ca 1.30/1600 i andra heatet på banan idag. Det gick i jämn fart förutom sista 400 som avverkades efter ca 1.21. – Imponerade, sa Marcus som körde. Samma som förra veckan..

17/4: En jättefin träningsvecka är över och det blev åter ca 1.30/1600 i andra heatet på banan idag. Det gick i jämn fart förutom sista 400 som avverkades efter ca 1.21. – Imponerade, sa Marcus som körde.

10/4: Nu är hon tillbaka på banan och var riktigt fin på ca 1.30/1600 i långvagn ytter om en treåring idag på långfredagen. Det här är en superhäst, inget snack om saken. Marcus siktar på en månad till i de här farterna innan det kan vara dags för sulkyjobb framåt mitten/slutet av m

27/3: Nu har hon varit kanonfin i sanden två gånger den här veckan och nästa vecka blir det återgång till ett pass i sanden och ett pass på banan. En sån underbar häst, vi längtar efter att få visa upp henne på banan!

13/3: Hon har bara tränat på sanden den här veckan och det känns väldigt givande för henne. Hon går ett eller två sandpass i veckan ett tag nu, hon är redan nere på 1.30 på banan så det är inget som känns bråttom just nu. – Vi får se, vi bestämmer efter tisdagen om hon går banheat eller i sanden på fredag men överlag är planen att det blir banjobb varannan vecka nu, sa Marcus om sin ögonsten.

6/3: Calacalua jobbade kring 1.30/1200 idag och var riktigt bra på det. Hon är säker som ett lås och nu ska hon och de andra kanontvååringarna hållas på max 1.30 ett par månader innan vi börjar sänka ner för start under juni om allt fortsatt står rätt till. – Ett riktigt råämne av högsta klass, sa Marcus.

28/2: Calacalua tränar på som vanligt och glänser rejält. Hon ligger väldigt bra på det när det gäller pulsen och dagens notering på 1.33/1200 i andra heatet var ren jogging. Detta är en fin häst utöver det vanliga.

15/2: Hon är mammans första avkomma. Mormor är syster med Disco Volante’s, Prosperous’ och Moses’ mammor. En riktig stortalang som ”ska” starta som tvååring. Hon har det mesta och känns väldigt intressant.