Projektbeskrivning

BRIDEZILLA

År: 2019

Administration: Stall MARLIN – KB

Stam: Sto e: UNCLE LASSE – BRIDAL SUITE

Exteriörsiffror: 454543

Säljstatus: ERBJUDANDE: Hon erbjuds fortsatt som SELECT, fast avelsrätten är såld och det är tävlingsrätten 2021-2024 som finns till salu för det facila priset av 7 500 kr per 1/20-del. Som en del av vårt VIP-program SELECT är minsta insläpp två andelar = dvs 10 procent.

Skötare: Nathalie Wiberg

Veckokommentarer

24/9: Hon flyttade upp på Veka idag och kommer nu att börja sandmanglas med de andra tvååringarna där uppe. Spännande att se hur snabbt hon utvecklas när hennes snabba, långa ben får börja på gymmet.

18/9: Hon har gått två lugna rakbanejobb i fin stil i veckan, nästa vecka går hon upp på full intensitet igen. – Den här har jag bra feeling för, sa coachen.

10/9: Hon är fin i motionen och ska börja med snabbjobb igen i nästa vecka. Hon har vuxit fint nu.

28/8: Hon går motion igen och det finns ingen hälta. Motion en vecka till innan vi kör på lite tuffare.

13/8: Frysbränningen gick bra och hon har vilat denna vecka. Nästa vecka ska hon skrittas och sedan kör vi igång igen. – Man får räkna med två veckor på ett sånt här ingrepp men sedan blir det alltid bra, finns inget att vänta på när de kommer, sa Marcus. Nu är bägge frambenen brända och det kommer att gå på räls framåt.

5/8: På måndag ska vi bränna ett överben på vänster framben. Det blir så ibland med unghästarna men med rätt behandling går det över på 1-2 veckor och de kan jogga under tiden.

2/8: Hon visade 1.29 ett varv i banjobbet igår och vi var riktigt nöjda med henne. – Den här hästen är riktigt intressant och när hon är ikapp i träningen efter sin oturliga trampskada i vintras tror vi att hon kommer att höra till de bästa, sa Marcus. Hon är dock inte helt hundra i fräschören ännu men det blir bättre och bättre och med lite mer tid och träning är vi övertygade om att hon blir perfekt. – Benställningarna är korrekta som få andra och det här är inget som oroar, sa scoutingchefen igår.

23/7: Hon är i full gång och har varit jättefin i backjobben den här veckan. Vi tragglar på så under nästa vecka också när chefen är på semester innan vi testar henne nåt på banan. – Den här är jag spänd att känna på i banjobb snart för hon känns smygbra, sa han igår.

9/7: Nu var det hennes tur. De andra märrarna i hagen har haft halsinfektioner på sistone men Bridezilla har klarat sig. Igår hostade hon efter körning och vi kollade halsen och nu står hon på medicin en vecka. Ingen ko på isen och hon är snart på det igen! Vi skodde till henne rejält för att kapa sekunder sedan när hon får träna igen om en vecka.

2/7: Pga allt för mycket stök inför Sprintermästaren kring banan valde Marcus att låta unghästarna gå uteslutande på rakbanan och i backen denna vecka. Men för Bridezillas del gjorde det nog ingenting och hon blir bara bättre och bättre för varje jobb. Hon gick med de bästa på rakan i tisdags och följer med i deras tider hur lätt som helst. – Nu blir det inget banjobb förrän om två veckor pga Sprintermästaren men då förväntar jag mig att det ska se riktigt bra ut, sa Marcus.

25/6: Nä, banjobbet blev uppskjutet en vecka pga småsaker så hon har jobbat på två jobb i backen istället. – Det har nog bara varit bra att hon fått gå lite mer styrka innan nästa banjobb för hon känns bara bättre och bättre, sa Marcus. Hon ska lätt fixa ett 1.30-varv nästa vecka.

18/6: Två riktigt bra träningspass denna veckan, båda i backen, och vi är jättenöjda. Nästa vecka blir det ett backjobb och hennes första riktiga distansjobb på banan. Spännande!

12/6: Hon har tränat på kanonfint i veckan och har nu börjat i backen med de andra. På banan visade hon 1.32 ett varv när hon fick testa lite teknik igår och vi är bara nöjda med henne för dagen. – Grym utveckling i henne och det driver fantastiskt. Vi kan va tydliga med att hon inte är någon som ska starta som tvååring men detta bör vara en riktigt bra treåring, sa Marcus.

4/6: Hon fortsätter att utvecklas med stormsteg och det är extra kul att se alla treåriga ston efter Uncle Lasse som kommer ut och glänser nu på försommaren. – Vi tror på Uncle Lasse som avelshingst och vi tror på Bridezilla. Hon kommer att erbjudas i som tävlingsrätt nu under juni-juli som en del av vårt erbjudande och det är mycket förmånligt pris, sa Marcus.

28/5: Hon har varit skitfin i jobben den här veckan och från och med måndag tränar hon lika med de andra tvååringarna. – Det har gått väldigt fort att få henne ikapp de andra efter hennes oturliga skada. Så detta är en talang utöver det vanliga och vi gillar henne, sa Marcus.

21/5: Hon går två jobb i veckan nu och som fortast har hon lekt sig ner under 1.30-strecket i speederna nu. – Dags att börja träna intervaller som de andra nu när hon har kommit in i det efter operationen, sa Marcus. Riktigt fin häst.

7/5: Hon jobbar på fint igen och nästa vecka ska hon köras lite snabbare på rundbanan.

30/4: Hon fick lite foder i halsen i måndags och har därför bara skrittats resten av veckan som säkerhetsåtgärd. Men allt verkar bra och hon återupptar träningen igen på måndag.

16/4: Hon gick sitt första banjobb igår och visade då 1.45/1000 med en 1.35-speed som snabbast. – Det var riktigt bra och hon skötte sig väldigt fint, jag är helnöjd, sa Urban.

9/4: Hon känns verkligen skitfin och på torsdag ska hon kolla om av veterinären och vi förväntar oss grönt ljus att börja intervallträna henne. – Den här är verkligen intressant och exteriörsiffrorna har skrivits upp ytterligare nu när hon växt till sig och ryggpartiet som del av bakre motorn mer tydligt visar på högsta klass, sa Marcus.

26/3: Tre månader sedan olyckan är hon så att säga i full gång och inom kort kommer vi att öka dosen med henne i träningen igen. Det är en skitfin häst som därmed inte har tappat mer än ca 2 månader effektiv träning på debaclet.

12/3: Inga konstigheter, hon tränar på varje dag nu och allt ser bra ut. Detta är en mycket fin häst som troligen blir tidig trots det lilla avbrottet här i vintras.

26/2: Hon vilade förra veckan pga ett frysbränt litet överben på vänster fram men nu har hon gått som vanligt igen och allt ser bra ut. Nästa vecka blir det full motionsdos och det är tanken att vi håller det så mars månad ut innan vi troligen kan börja köra snabbjobb med henne i början av april. – Hon tappade två månader på den eländiga oturen men tur ändå att det inte blev värre, den här har ju allt man behöver så det hade varit typiskt, sa Marcus.

12/2: Hon har börjat trava igen och det var inga problem alls. Vi körde två pass i trav denna vecka, nästa vecka ökar vi till tre och sedan ska det vara fyra travpass per vecka igen därefter. Skönt som tusan att hon är igång på riktigt igen!

5/2: Pga det frusna vädret valde vi att fortsätta med skritt denna och nästa vecka, det är bättre att hon får börja trava igen när banorna blir normala.

22/1: Hon får skritta på ett tag till, månaden ut har vi sagt även om veterinären har godkänt travarbete. Men allt ser bra ut och detta blir bra, tack och lov!

15/1: Det har gått över all förväntan och redan i tisdags fick hon börja skritta igen. Det blir skritt en vecka till innan vi enligt veterinären får börja trava med henne igen. – Skitsnygg läkning, det lovar gott, sa Marcus.

31/12: Det har gått över all förväntan med henne efter olyckan och det ser jättebra ut nu. Men fortsatt boxvila över helgerna innan hon kan få börja röra sig något. Men som sagt, vi avvaktar ett par månader med körning utan tänker oss att hon kommer att få smyga igång i skrittmaskinen under januari. – Hon har varit igång fint innan olyckan och visat väldigt fint steg, hon är lätt och vältravande också så det ska inte förstöra något för hennes karriär att inte få köras på ett tag nu som det känns, sa Marcus.

23/12: Oturen var sannerligen framme igår och hon fick opereras akut pga ett tramp på vänster framben. Marcus fick kasta sig iväg med henne till Slöinge men till slut gick allt bra och nu står hon på sjukhuset över helgerna. Sedan ska hon bli 100 procent återställd men det blir lugnt i box till att börja med några veckor och sedan endast skritt i ett par månader. – Hon behöver inte bli så sen ändå, det hände ju i rätt tid i alla fall, suckade tränarn.

11/12: Jättefin är hon och nästa vecka kommer vi att lägga på boots en dag och köra lite fartlek med henne och några till av de längst komna. Men regelrätta snabbjobb börjar vi inte med förrän i mitten av januari.

4/12: Hon trummar på och Urban blir bara mer och mer nöjd med henne. Det är en riktigt fin travare!

20/11: Hon trummar på riktigt bra och även hon lär hinna vara med och traska lite 1200 m innan jul, trots att hon anlände bland de sista pga Kriterieauktionen.

10/11: Stam: Pappan Uncle Lasse är ny i aveln men behöver ingen närmare presentation. Hans möderne rankas som ett av de bästa i världen, kanske det bästa totalt, och Lasse var själv framgångsrik redan som tvååring i USA med bl a en andraplats i Peter Haughton Memorial. Som fyraåring var han i Sverige och största framgången blev uppvisnings-segern i SprinterMästaren i Halmstad. Hans första kull är två år och en häst har startat, stoet Seventh Heaven som gått 1.15 full väg och vunnit två lopp redan. Mamman Bridal Suite tjänade en halv miljon kr och gick 1.11 i USA. Detta är hennes första avkomma. Hennes pappa Cantab Hall är en av de bästa morfädrarna i USA för dagen. Bridal Suite kommer från Crown Starlets möderne, ett riktigt toppmöderne som har levererat snabba och hållbara travare i alla led under lång tid.

1/11: Bridezilla är ny i vår unghästsatsning SELECT, för unghästar med stam, exteriör och karisma av högsta klass. Marcus kommenterar: – Det är riktigt humör i den här damen och från första stund påminde hon mig om Tamla Celeber (som är efter Bridezillas morfar Cantab Hall) som jag ropade in åt ett par kompisar på Elitauktionen 2007 och sedemera hade i träning som unghäst och avslutningsvis i ett par starter i slutet av hennes strålande karriär. Exteriören är mycket fin och jag gillade verkligen hur hon rörde sig på videon. Hon har redan hunnit visa framfötterna för vagn, det är power i den här damen som har fått byta namn från Petita Wedding Dress till mer passande Bridezilla.