Projektbeskrivning

BRIDEZILLA

År: 2019

Administration: Stall MARLIN – KB

Stam: Sto e: UNCLE LASSE – BRIDAL SUITE

Exteriörsiffror: 455544

Säljstatus: Hon erbjuds nu i 1/10-delar. Hästen är förvisso uppdelad i tjugo andelar men eftersom hon är med i SELECT så är det minsta insläpp på två andelar = dvs 10 procent.

Skötare: Urban Johansson

Veckokommentarer

16/4: Hon gick sitt första banjobb igår och visade då 1.45/1000 med en 1.35-speed som snabbast. – Det var riktigt bra och hon skötte sig väldigt fint, jag är helnöjd, sa Urban.

9/4: Hon känns verkligen skitfin och på torsdag ska hon kolla om av veterinären och vi förväntar oss grönt ljus att börja intervallträna henne. – Den här är verkligen intressant och exteriörsiffrorna har skrivits upp ytterligare nu när hon växt till sig och ryggpartiet som del av bakre motorn mer tydligt visar på högsta klass, sa Marcus.

26/3: Tre månader sedan olyckan är hon så att säga i full gång och inom kort kommer vi att öka dosen med henne i träningen igen. Det är en skitfin häst som därmed inte har tappat mer än ca 2 månader effektiv träning på debaclet.

12/3: Inga konstigheter, hon tränar på varje dag nu och allt ser bra ut. Detta är en mycket fin häst som troligen blir tidig trots det lilla avbrottet här i vintras.

26/2: Hon vilade förra veckan pga ett frysbränt litet överben på vänster fram men nu har hon gått som vanligt igen och allt ser bra ut. Nästa vecka blir det full motionsdos och det är tanken att vi håller det så mars månad ut innan vi troligen kan börja köra snabbjobb med henne i början av april. – Hon tappade två månader på den eländiga oturen men tur ändå att det inte blev värre, den här har ju allt man behöver så det hade varit typiskt, sa Marcus.

12/2: Hon har börjat trava igen och det var inga problem alls. Vi körde två pass i trav denna vecka, nästa vecka ökar vi till tre och sedan ska det vara fyra travpass per vecka igen därefter. Skönt som tusan att hon är igång på riktigt igen!

5/2: Pga det frusna vädret valde vi att fortsätta med skritt denna och nästa vecka, det är bättre att hon får börja trava igen när banorna blir normala.

22/1: Hon får skritta på ett tag till, månaden ut har vi sagt även om veterinären har godkänt travarbete. Men allt ser bra ut och detta blir bra, tack och lov!

15/1: Det har gått över all förväntan och redan i tisdags fick hon börja skritta igen. Det blir skritt en vecka till innan vi enligt veterinären får börja trava med henne igen. – Skitsnygg läkning, det lovar gott, sa Marcus.

31/12: Det har gått över all förväntan med henne efter olyckan och det ser jättebra ut nu. Men fortsatt boxvila över helgerna innan hon kan få börja röra sig något. Men som sagt, vi avvaktar ett par månader med körning utan tänker oss att hon kommer att få smyga igång i skrittmaskinen under januari. – Hon har varit igång fint innan olyckan och visat väldigt fint steg, hon är lätt och vältravande också så det ska inte förstöra något för hennes karriär att inte få köras på ett tag nu som det känns, sa Marcus.

23/12: Oturen var sannerligen framme igår och hon fick opereras akut pga ett tramp på vänster framben. Marcus fick kasta sig iväg med henne till Slöinge men till slut gick allt bra och nu står hon på sjukhuset över helgerna. Sedan ska hon bli 100 procent återställd men det blir lugnt i box till att börja med några veckor och sedan endast skritt i ett par månader. – Hon behöver inte bli så sen ändå, det hände ju i rätt tid i alla fall, suckade tränarn.

11/12: Jättefin är hon och nästa vecka kommer vi att lägga på boots en dag och köra lite fartlek med henne och några till av de längst komna. Men regelrätta snabbjobb börjar vi inte med förrän i mitten av januari.

4/12: Hon trummar på och Urban blir bara mer och mer nöjd med henne. Det är en riktigt fin travare!

20/11: Hon trummar på riktigt bra och även hon lär hinna vara med och traska lite 1200 m innan jul, trots att hon anlände bland de sista pga Kriterieauktionen.

10/11: Stam: Pappan Uncle Lasse är ny i aveln men behöver ingen närmare presentation. Hans möderne rankas som ett av de bästa i världen, kanske det bästa totalt, och Lasse var själv framgångsrik redan som tvååring i USA med bl a en andraplats i Peter Haughton Memorial. Som fyraåring var han i Sverige och största framgången blev uppvisnings-segern i SprinterMästaren i Halmstad. Hans första kull är två år och en häst har startat, stoet Seventh Heaven som gått 1.15 full väg och vunnit två lopp redan. Mamman Bridal Suite tjänade en halv miljon kr och gick 1.11 i USA. Detta är hennes första avkomma. Hennes pappa Cantab Hall är en av de bästa morfädrarna i USA för dagen. Bridal Suite kommer från Crown Starlets möderne, ett riktigt toppmöderne som har levererat snabba och hållbara travare i alla led under lång tid.

1/11: Bridezilla är ny i vår unghästsatsning SELECT, för unghästar med stam, exteriör och karisma av högsta klass. Marcus kommenterar: – Det är riktigt humör i den här damen och från första stund påminde hon mig om Tamla Celeber (som är efter Bridezillas morfar Cantab Hall) som jag ropade in åt ett par kompisar på Elitauktionen 2007 och sedemera hade i träning som unghäst och avslutningsvis i ett par starter i slutet av hennes strålande karriär. Exteriören är mycket fin och jag gillade verkligen hur hon rörde sig på videon. Hon har redan hunnit visa framfötterna för vagn, det är power i den här damen som har fått byta namn från Petita Wedding Dress till mer passande Bridezilla.