AILERON THRUST

År: 2020

Administration: Stall MARLIN – KB

Stam: Valack e: NUNCIO – ROSIE HILL DREAM

Exteriörsiffror: 455443

Säljstatus: SELECT – Det finns två stycken 1/20-delar till salu för kunds räkning. Hög prisklass – kontakta oss på info@marlincheval.com vid intresse.

Skötare: Madde Nordström

Veckokommentarer

Under fyra fredagar i oktober/november testar vi att skicka ut veckorapporten via adminbolaget Asap KB och deras nya tjänst för information till hästägarna.

14/10: Allt har varit bra i backen under veckan och vi tragglar på ett tag till.

6/10: En normal vecka i dåligt väder har förlöpt och nu planerar vi att börja träna honom i backen igen i nästa vecka. – Räkna med att han får lite problem ett tag nu när han ska igång och jobba med rätt muskler efter kastrationen, vi får räkna med ett par veckor med en häst som ställer om sig, sa nestor Nygren efter dagens pass. Vi är jättenöjda med Aileron men lägger inga banjobb nu på 2-3 veckor så han får tid att ställa om sig. – Pulsen är väldigt bra redan nu så han har inte tappat någon kondition på uppehållet iallafall och jag tror att prognosen på november håller, sa Marcus.

29/9: Ja, allt går som på räls nu och träningarna har varit jättebra denna vecka. På måndag går han upp på ännu fler intervaller och í slutet av veckan är planen att han ska träna fullt. – Sen får vi se hur många veckor det tar innan han är redo för comeback men vi håller absolut tidsschemat som uppskattades vid kastreringen, sa Marcus.

22/9: Han var jättefin i gårdagens lätta intervaller och nu siktar vi på mer rejäl träning under nästa vecka och som det ser ut nu blir det full träning från och med oktobers inträde. – Vi ligger jättebra på det enligt plan och det är så kul att se hur glad och fin hästen är efter ingreppet, sa Marcus.

15/9: Såren läker fint och peppar, peppar ser det jättebra ut. – Han var spänstigare än nånsin vid veckans jobb, speciellt idag, sa skötaren Madde. Sjukt kul! Kanske kan bli intervaller redan i slutet av nästa vecka som det ser ut nu. – Det är märkbart skönare för honom att springa nu, sa coachen. Detta kommer att bli bra för hästen.

8/9: Han blev kastrerad kl 07 i måndags och allt har gått oförskämt bra så långt. Vi kommer att jogga honom under nästa vecka för att hålla såret i schack och så får vi se hur allt ser ut på fredag.

1/9: Nä, som vi hintat om tidigare under sommaren så har pungkulorna vuxit rejält i sommar och blivit ett problem. Det blev ett stort problem på tävling. – Ja, han stannade redan på ett i volten och sedan sprang han bara och bromsade hela loppet. Hästen hade slagit sig på bakkotorna också och det har han aldrig gjort tidigare. Så hans stora kulsäck som dessutom har en tvist på vänster kula är ett ogenomförbart hinder och han kommer att kastreras akut redan på måndag, sa coach Lindgren idag. Det som är bra med det här felet är att det är snabbt åtgärdat och nästan garanterat kommer att lösa problemen på kort tid. – Ja, han kommer normalt ut till start redan inom två månader efter detta, sa Marcus. Nu gick hästen 17,8 i onsdags men det är inte vad hästen egentligen kan prestera. – Nä, minst två sekunder sparat på det; han var inte det minsta trött och hade träningspuls.

25/8: Han kom inte med i Halmstad pga spårförbehåll men nu blir det spår 7 på Åby på onsdag i debuten. Tränaren gör comeback i sulkyn också efter ett uppehåll sedan i april. – Ja, jag vill ju helst köra unghästarna i början så det blir lite ordning innan jag lämnar över till catchisarna, skrattade Lindgren. Spännande nästa vecka!

18/8: Han gick rejält på banan idag och Marcus lät nöjd. – Nu ska han bara få det fint fram till nästa måndag då vi tänker börja starta med honom, sa Lindgren.

11/8: Nä, det blev det inte. – Det krånglade lite med en pungkula under min semester och hästen fick stå över lite arbete tills det hade löst sig. Idag gick han som vanligt och var nog bättre än jag känt honom någongång. Fulltränad ska han vara inom kort och jag siktar på debut hemma den 28e istället, sa Marcus.

1/8: Allt ser bara bra ut och det kan bli debut redan i Kalmar den 11e augusti!

21/7: Han var fin på 1.19/2100 i måndags och får nu anses vara redo för debut. – Vi fixade hans bakknän en gång till nu och räkna med debut senast i mitten av augusti om inget inträffar, sa Marcus. Spännande!

14/7: Han har tränat så pass bra på slutet av Lindgren övervägde att anmäla direkt istället för att köra ett planerat finslipande sulkyjobb. – Men det blir ett nytt sulkytest i nästa vecka så ställer vi i ordning ordentligt för start i början/mitten av augusti, sa Marcus.

7/7: Det har varit en väldigt bra träningsvecka och nästa kalenderperiod säger Lindgren att det troligen blir nytt bantest för vår storvuxne talang. Med bra utfall då så kan det bli debut redan i juli.

30/6: Han har verkligen tagit loppet och behandlingen bra eftersom han har varit riktigt busig och snärtig i träningen den här veckan. – Det är på väg att lossna för den här store grabben på riktigt och fortsätter det så här kan det bli debut redan under juli, sa Lindgren.

22/6: Han blev behandlad i bakknäna här i veckan och har gått lite lugn motion idag. Nästa vecka blir det träning som vanligt och sedan återstår det att se hur bra han har tagit åt sig kvalet mm och vi kan lägga plan för debut. – Går inte att säga redan nu och det är viktigt att hästen får visa själv när han är redo; detta är en så fin och talangfull men också stor och tung häst att det bara är att skjuta sig själv i foten om man startar för tidigt, sa Marcus. Men räkna med augusti för debut.

17/6: Han gick 17,9 i kvalet igår utan att vara speciellt trött men ändå var inte Marcus helt nöjd på alla plan. – Nä, han var lite påverkad i bakknäna och man kan säga att han hade lite träningsvärk. 750 kvar i spets valde hästen att bryta hem vid utgången, han har aldrig gjort så förut men det kan ju alltid bli lite bus med de här nya hästarna innan de lärt sig. Efter den incidenten pressade jag honom inget utan nu fixar vi bakknäna till veckan och ger honom ledigt några dagar efter en lång och hård träningsperiod, sa Marcus om vår guldklimp. Givetvis kan han starta om några veckor med det låter på Lindgren som om han vill trimma på lite till först. – Ja, men en sån här ultratalang med stor och tung kropp kan vi bara sabba genom att starta för tidigt. Jag tycker att han har utvecklats minst enligt förväntan under de senaste månaderna och jag gissar att vi startar nångång under augusti första gången.

13/6: Allt var okej i backen igår och nu laddar vi för kvalet på fredag.

9/6: Han har varit väldigt fin under veckan och nu siktar vi på kval nästa fredag.

2/6: Vi fixade lite småsaker hos veterinären och i veckan har han jobbats lite lugnt och känts riktigt bra. – Jag gör klart för kval den 16 juni hemma nu om inget konstigt inträffar, sa Lindgren. Spännande!

25/5: Han fick ett lättare test efter ca 19,5/2100 med rapp avslutning i måndags. – Jag tycker helt klart att han kändes rappare än förra gången men ett utrustningsproblem gjorde att vi inte kunde köra snabbare, sa Marcus efteråt. Nu fixar vi lite småsaker med benen och siktar på fortsatt träning inför kval kring midsommar.

18/5: Han tog banjobbet på överraskande bra sätt och nu planerar Marcus för nytt sulkytest under elitloppsveckan – spännande!

12/5: Han gick 18,5/2100 i måndags och var fin. Idag joggade han på bra sätt och kom ur banjobbet på bra sätt. Vi tragglar vidare och siktar fortsatt på kval innan midsommar. – Det är sällan vi kör så fort med en häst i det första sulkyjobbet men den här pojken är så pass bra att det inte var några problem och Mirchi Star behövde sparring för att testas för debut, sa Marcus. Den här gillar vi skarpt. Håll ut, det är en Carlsberg som är värd att vänta på.

5/5: Allt verkar peppar, peppar bra och det kan bli sulkyjobb nästa vecka.

28/4: Han visade 1.21/1600 i tredje heatet igår och var riktigt bra på det. – Om han håller den här fina stilen våren ut är han redo för både kval och start innan midsommar, sa en mycket nöjd tränare efter jobbet. Hästen kan enligt min bedömning ca 1.16/1600 i sulky redan nu men det är lite till att trimma innan vi starter en så här fin häst.

21/4: Han har haft ytterligare en bra träningsvecka och om väder – läs banorna – håller sig under nästa vecka kan det bli tal om ett riktigt test på stora banan för den storvuxne talangen. – Men det får vi avvakta lite med, vi kör inte om det inte är riktigt bra bana; då är det bättre att vänta lite till, sa Marcus.

14/4: Nu gick han 1.26/1600 i tredje heatet i torsdags och Marcus såg väldigt lättad ut efteråt. – Ja, nu är hästen så där fin som han var innan det började krångla med hårda banor mm igen och det var minst 5 sekunders luft på den tiden. Ibland är det riktigt rätt att bara vänta lite. Blir det inga bakslag är hästen redan nu redo för ett tuffare test inom ett par veckor, avslutade Lindgren. Vad kul!

7/4: Han har gått två fina pass i backen under påskveckan och allt ser bra ut. Vi ökar trycket på banan successivt under april nu när banorna har somrar till sig! – I slutet av nästa vecka lär vi veta om/när det börjar bli dags att sätta på speedmastern på banan för första gången, sa bossen.

31/3: Han är lite rund om magen men träningarna går fint, såväl i backen som på banan. – Vi körde 1.30/1600 på regntung bana i tredje heatet idag och han var mycket fin på det. Nu ska vi aktivt banta ner honom lite och sikta på trippelheat på banan ca var tionde dag framöver, sa Marcus om vår guldgosse.

24/3: Han har fortsatt i finfin stil i backen under den här veckan och när Marcus vågar tro på att våren och de mjuka banorna är här för att stanna kommer han att lägga om träningen och börja trycka lite tempo på banan igen med vår bumling. Det blir en spännande tid nu!

17/3: Han var nog bättre än nånsin i backen idag. – Jag har aldrigt känt honom bättre iallafall, sa skötaren Mange R som körde. Va kul! – Ja, men det beror ju alldeles säkert på att tjälen har släppt och att Halmstads träningsbanor nu är lika spänstiga och fina som vanligt igen och det passar den här bjässen väldigt bra, sa Marcus. Nu ser vi fram emot att få dunka på i backen ett tag på fint underlag och se hur snabbt han utvecklas. – Ja, den här är och förblir en av de mest spännande hästar vi har haft i träning, sa coachen.

10/3: Han har varit fin i backen den här veckan och där fungerar han fint även om det är hårda minusgrader på nätterna och väl hårda banor ännu. Vi tragglar på i backen tills våren kommer på riktigt!

3/3: Han har tränat på som planerat under veckan och är väldigt pigg för dagen. Nästa vecka blir det vanliga backintervaller av full styrka. Vi ska jobba med med styrka några veckor till så att det blir mindre hårt i backen, det är ju minus på nätterna, innan vi börjar trimma på banan igen. Kul att han är tillbaka!

24/2: Han har varit pigg som attan här i veckan och gått sin motion. Nästa vecka återgår han till intervaller enligt planen.

17/2: Han har fått lite problem med ett överben på ett framben efter den här frusna perioden. – Veterinären ville inte frysbränna utan satte i lite kortison i området i början av veckan så nu bör benhinneinflammationen gå över fort, sa Marcus. Vi lägger även tillbaka någon form av sula åt honom och nu är ju banorna fina igen också så vi utgår från att det här problemet är snabbt övergående på en vecka. – Jag tycker att han såg väldigt smidig och snärtig ut i övrigt, sa en imponerad veterinär Djupsjöbacka vid kontrollen.

10/2: Den här veckan har vi haft kanonbanor i Halmstad hela tiden och har inget att gnälla på. De fina unghästarna Aileron Thrust, Loaded Vilda och Heja Ha (som alla blev redo för banjobb under januari) har kunnat träna på i backen två pass men pga att det varit lite för hårt i backen nu ett tag så har Marcus tagit beslutet att låta dem återgå till backen i några veckor innan vi börjar med trippelheat på banan igen. – Ja, det blev lite för bra att inleda snabbare träning med dessa tre talanger när banorna var ovanligt stumma/dåliga för Halmstad och för säkerhets skull låter vi dem nu träna på i backen ett tag igen. Vi vill att de ska va lika fina och träningssugna som efter nyår innan vi gasar på i trippelheat igen, man måste ha lite is i magen med så här fina hästar så att man inte gasar i fel lägen. Med facit i hand skulle vi ha väntat lite till med honom, även om han var helt redo, sa Marcus.

3/2: Även dagens trippelheat fick ställas in pga väder och otjänligc bana men han verkar fin i backen. – Idag var det så dåligt att vi bara kunde köra motion. Av den anledningen får vi hålla öppet om det blir banjobb nästa fredag eller om vi skjuter upp det till tisdagen därefter, vi får helt enkelt se hur alla treåringarna uppträder i början av nästa vecka först, sa Marcus. Just nu är det besvärligt träningsläge även i Halmstad så man måste vara försiktig med hästarna och det är banornas dagsform som avgör. – Men snart är det vår så det är bara att ha is i magen nån vecka till, sa coachen.

27/1: Han har tränat på riktigt fint i backen den här veckan men pga hårda/dåliga banor idag så blev trippelheatet inställt. Man han har tagit åt sig ändringarna i upplägget till nästa fas på bra sätt och siktet är inställt på nytt trippelheat nästa fredag.

20/1: Han tog förra veckans banheat på bra sätt och gick ett nytt trippelheat efter 1.29-1.30 som snabbast i tredje heatet. – Jag tycker att han var klart rappare i steget idag än senast men pulsen var högre eftersom banan var kletig och osnabb idag jämfört med i fredags då den var lite hårdare och mycket snabbare, sa Marcus. Vi skyndar långsamt och gnuggar på i hästens eget tempo här under vintern.

13/1: Han var riktigt fin i dagens inledande trippelheat, där vi körde strax under 1.30 i det snabbaste. – Det är ett fartvidunder som nu ska få trumma igång lugnt och säkert med minst fem stycken såna här lugna trippelheat innan vi trycker på gasen till våren. Räkna med att han går 1-2 backjobb emellan trippelheaten nu ett tag framöver, sa Marcus. – Vi behöver bara göra honom redo för när vi vill så springer han 1.10-fart den här, men det gäller ju att han står upp dagen efter också. Vi skyndar alltså på långsamt och Marcus säger att han siktar på att kvala i april.

6/1: Han trummar på och är nu redo för lite inledande trippelheat igen. – Vi kör nog på fredag som det ser ut. Det ska bli mycket intressant att testa honom på banan igen, sa Marcus om vår stora talang.

30/12: Allt fortsatt bra och om vädret håller sig i skinnet blir det banjobb inom kort.

23/12: Han var riktigt fin i banheatet i onsdags och får ingen mer vila nu utan fortsätter att jobba. – När banorna blir riktigt fina nångång efter nyår är det dags att börja trimma lite rappare på rundbanan med den här bjässen, sa Marcus.

16/12: Vi hade tänkt köra banjobb idag men – 21 grader och hård bana gjorde att bara de som ska starta inom kort fick köras senare på dagen då det blev värmebölja och bara – 14. Men hästen skoddes till fint i framstället under dagen och har tränat på fint under veckan så vi kanske hinner med ett banjobb innan nyårsvilan ändå. – Blir banorna fina till veckan kan det bli ett banjobb då istället, innan vi vaccinerar den 22a, sa Marcus.

9/12: Han manglar på och ser bra ut. Kanske kör vi nåt banheat innan julvilan men det beror på hur banorna blir framöver…

2/12: Hsan lyfter sig undan för undan och idag kunde han sprätta iväg i 1.30-tempo i sista backintervallen trots att vi kört på rätt tufft i 3000m-heatet i värmningen också. – Det är en topphäst i vardande, det ska bara grundas rejäl styrka i den här bjässen under vintern så är vi inte det minsta oroliga inför nästa säsong, sa Marcus lite kaxigt idag. Men det är nog så att detta är en topphäst givet att han får vara frisk…

25/11: Han kör på med sina backjobb fast går nu 3000m värmning istället för 2000m. – Han kommer allt mer i spänst och puls och snart ökar vi tempot ytterligare i värmningsheatet, sa Marcus. Men det blir inga trippelheat på banan förrän efter nyår och vi har bra banor. – Han ska få grundas rejält innan vi lägger på bokpärmarna igen och gasar, springa fort det kan han så det är inget han behöver träna på, skrattade coachen.

18/11: Han är fortsatt mycket fin i jobben och vi tragglar på med styrketräning ett tag till.

11/11: Han har tränat på riktigt fint under veckan och nu gått upp från 2000 m i värmningsheatet till 3000 m. – Det känns otroligt bra på den här hästen nu, det är ju en sjukt fin häst i grunden som tyvärr haft lite tillväxtproblem under sommaren, konstaterade tränaren efter dagens backintervaller.

4/11: Han trummar på i backen och ser riktigt bra ut. Ett par veckor till i så här fin stil innan det blir nåt trippelheat på banan, säger chefen… Spännande!

28/10: Marcus var överlycklig efter morgonens backjobb. – Nu är han tillbaka där han var innan viruset och allt kludd som det förde med sig i maj/juni, sa Marcus och påminner om att Aileron lekte med våra andra tvååringar i våras…

21/10: Vår grymme bjässe har börjat i backen igen och allt ser bra ut. Inom ett par veckor ska vi vara uppe på full intensitet igen och sedan blir det skoj! – Ruggigt läcker häst, det här ju, sa Marcus efter dagens comeback i backen.

14/10: Han har börjar jogga igen och vi hoppas på intervaller i backen redan nästa vecka.

7/10: Såret är läkt och på måndag kan vi börja träna så smått igen.

30/9: Han har fått vila den här veckan pga en liten smäll i hagen. – Det tog lite illa vid ett griffelben men vi har röntgat och det klarade sig. Puh! Men han måste vila denna och nästa vecka enligt veterinären, så att såret tar ihop, sa Marcus. Det var Dekurion som var dum i hagen och nu har fått flytta ut och bo själv igen den gangstern.

23/9: Två fina pass i backen den här veckan. Det blir två backpass per vecka ett tag till, så att han riktigt får tid att komma ur växtperioden. – Riktigt fin pålle detta, sa Lindgren efter dagens övningar.

17/9: Nu trummar han i backen och spänsten återvänder sakta men säkert.

9/9: Han är tillbaka i backen och ser bra ut. Nästa vecka höjer vi trycket lite och inom en månad tror Marcus att den här fine bjässen är i full trim igen. – Den som väntar på nåt gott, du vet. Den här är bara att vänta ut, han har redan visat i vårträningen att det handlar om något alldeles extra, sa Marcus.

2/9: Han har fortsatt att gå lugnt och planeras fortsätta så till slutet på nästa vecka. – Ja, det känns som att det börjar bli dags att gasa lite igen, sa Marcus. Vi längtar efter att den här fina hästen ska vara tillbaka i rätt slag efter sin växtperiod.

19/8: Han har börjat växa och vi kommer att köra tre motionsturer per vecka nu tills han är spänstig igen. – Det är bara att vänta ut, vi har ju redan känt stjärnfart i grabben, sa Lindgren.

12/8: Han är fortsatt manglades i backen och omställningen i träning gör sig lite påmind i hans stora kropp så Marcus har sagt att det kommer att väntas ett par veckor till innan det blir banheat för grabben igen. – Men han ser skitfin ut i kropp och päls nu, så det ska bli en spännande träningshöst för hans del, sa Lindgren.

29/7: Han kämpar på i backen nu och allt verkar bra. – Han har vuxit ikapp sig nu och ser verkligen skitfin ut i hull och päls. Snart gasar vi igen, sa Marcus.

21/7: Han var fin i backen här i veckan och vi kör på där ett antal jobb nu efter flytten innan det blir dags för banheat igen när vi är säkra på att han stabiliserat sig i växten igen. – Det kan gå fort men vi ska hålla oss till mitten av augusti iaf, sa Marcus.

15/7: Han har bara gått motion den här veckan också och fått lite av en mjukstart efter vilan. Men i slutet av nästa vecka räknar vi med att han är i full träning igen. Igår flyttade han tillbaka till banan för sista steget av vässningen inför tävlingskarriären.

7/7: Han är igång igen och allt ser bra ut. Nästa vecka sätter vi eventuellt full fart med träningen igen och men vi får avvakta lite och se.

24/6: Han hostade lite i måndags så efter det har han fått ta ut sin sommarvila. Dessutom fixade vi med hans opererade haser som hittills inte fått någon extra kärlek av veterinären. – Det är ju ändå brukligt att man hjälper opererade leder med lite rundsmörjning och nu när han ändå vilar till nästa söndag så passade vi på, sa Marcus. Måndag på SM-veckan går han igång igen och sedan får vi se hur många veckor det tar innan vi sätter honom i kortvagn och gasar ordentligt.

17/6: Han skötte veckans styrke- respektive banjobb på bra sätt och vi trummar vidare. – Det är snart dags för hans 10 dagars vila, som alla tvååringarna får nångång under den tuffa våren och sommaren när de sänks ner rejält, sa Marcus. Aileron är ju den som stått över minst antal jobb av alla så han ska absolut ha sin sommarvila. På rätt sätt är vila ett starkt vapen inför säsongen, avslutade coachen.

10/6: Han ser redan bättre ut och han fick gå lite lugnt på rakbanan idag och löste det lika fint som vanligt. Nästa vecka utgår vi från att det är full träning som gäller.

3/6: Han har blivit lite öppen i sina tillväxtzoner i knäna och därför bara tränat i 1.50-tempo på styrkebanan den här veckan. Det är inget att oroa sig över men vi kör inga farter när de är i dessa faser. – Det brukar gå över på ett par veckor, sa Marcus om vår fina talang.

27/5: Han har gått på styrkebanan den här veckan och varit fin. Nästa vecka blir det heat på rundbanan igen och snart är det nog dags för ett sulkytest också…

20/5: Ett förstklassigt jobb på jordbanan i tisdags och ett kanonjobb på banan idag. Det blev lite bättre än 1.30/1600 i sista heatet och då gick det under 1.25 sista 500 helt utan ansträngning. – Den här är sannerligen lite extra, sa Hellman som körde. Vi jobbar på och det kan bli tal om banjobb för sulky inne på Halmstadtravet senare under juni.

13/5: I tisdags var vår grabb till osteopat Hagelskytt, som fixade till hans bäcken som hamnat lite på sniskan. Vi vet inte varför men troligen har hästen ju gjort nån vurpa i hagen. I dag fredag gick han sex intervaller på styrkebanan och det gjorde hästen lysande bra. – Hästen var ruskigt fin helt enkelt, sa kuskande Hellman efteråt. Det sänktes från 1.40-tempo till 1.30 som snabbast idag och den här hästen är lite extra.

6/5: Både i lördags och idag gick han ca 1.30/1600 i sista heatet och den här hästen gör verkligen exakt vad som begärs. – Vi kommer att trimma på så här under den närmaste månaden innan vi känner att det är läge för ett första sulkytest, sa Marcus.

28/4: Han har tränat på med två heat istället för tre per tillfälle denna vecka med tanke på lördagens uppvisning på banan. – Han fortsätter i fin stil och är helt enkelt imponerande i träningen, sa Marcus.

22/4: Han fick sänka 5 sekunder per heat på banan idag och det börjar vara riktigt fint nu. De ca 1.35/1600 han knallade i tredje heatet löstes löjligt enkelt och den här ligger helt rätt på det i vårt schema.

15/4: Han dundrar bara på i träningen och de 1.40/1600 som han får göra i tredje heatet är numera en ren gäspning. Han löser de korta intervallerna på vår jordbana på ruskigt imponerande vis också. – Han kan det mesta den här stora hästen och det kommer inte att bli några problem alls att sänka honom ner mot 1.20-farter här under våren, förutsatt att han är frisk förstås, sa Marcus.

6/4: Han gör numera allt rätt i uppträningen efter en lite knackig period i vintras och det finns verkligen inte mycket att klaga på här. – Sedan mitten av mars går han ett jobb på jordbanan varvat med ett trippelheat över 1600 i jämn fart på banan. – Det passar dem väldigt bra att gå två sådana jobb i veckan, varvat med en joggingtur och ett par skrittpass, sa scout Lindgren. Som fortast jobbar han och de andra i vår första grupp som snabbast i 1.40-tempo än så länge. – De kommer att få sänka sig till 1.35 under april och sedan 1.30 så fort de gör det utan minsta problem. Vi känner oss väldigt säkra på kunnandet hos den här kullen så vi kommer inte att börja sänka några tider förrän i juni, det behövs inte utan det är mängden de ska ha för att kunna starta tidigt i höst eller nästa vår, sa Marcus om en häst som vi gillar skarpt.

1/4: Hans pappa Nuncio behöver ingen närmare presentation, eftersom han är en av de bästa tävlingshästarna i modern tid såväl i USA som Sverige. Hans äldsta avkommor är nu tre år och det ser väldigt lovande ut med både söner och döttrar, både hos oss, i Sverige samt ute i världen, så det ser nog ut att bli en flygande start för Nuncio i aveln. Mamman Rose Hill Dream gick 1.11 och tjänade nästan 600 000 SEK, mestadels i Sverige för Stefan Melander. Hon är relativt ny i aveln och de tre avkommorna innan Aileron har alla startat och inlett lovande. Det finns en treårig helbror som börjat bra. Det är en gedigen fransk mödernelinje bakåt och tredje mamman är syster med 80-talets megastjärna Ourasi.