Projektbeskrivning

ADIAGO TROT

År: 2014

Administration: Stall MARLIN – KB

Stam: Valack e: ZOLA BOKO – STILL ON BROADWAY

Exteriörsiffror: 445343

Säljstatus: Det finns två 1/20-delar till salu för kunds räkning för 13 000 kr styck.

Skötare: Nathalie Wiberg

Veckokommentarer

20/11: Han blev fixed i hasar och framknän redan i måndags och var fin i lugn träning idag. Hästen är fortsatt glad och go hemma och vi laddar för en veckas full träning och sedan anmälan till start 1-2 dec

12/11: Han var fortsatt formstark och glad men dessvärre inte helt hundra i baktravet idag. – Det kändes redan bakom bilen så jag fick ta upp och backa ner sist, galoppen berodde bara på det. Sen kördes han friskt på bettet hela vägen och hästen var jättenöjd efteråt. Han tappade inga poäng och ska nu fixas i hasarna i början av veckan, sa Marcus. Det finns 3-4 fina sprinterlopp åt hästen i söder under december.

6/11: Han gick väldigt starkt som femma från dubbla tillägg i onsdag, det var nytt personligt rekord. – Inte lätt att ta nåt när ledaren går 1.10 sista varvet, sa Marcus. Hästen verkar bra efteråt och är anmäld till snabbloppet i Kalmar nästa vecka. – Vi måste nöta ihop poäng för silver nu.

30/10: Allt verkar bra efter loppet och det är ny start på Solvalla på onsdag i en specialpropp. Det är några tuffa hästar med i loppet men Adiago kan bli trea, fyra, femma om det bara klaffar lite – och det blir bra pengar och poäng inför vintern.

25/10: Han såg otroligt fin ut och efter snabb start till spets släppte Marcus till guldhästen och blev sedan fast för länge. – Andraplatsen var plusbetonad och synd att Peters var så skrajsen och höll fast oss hela vägen. Adiago är hur som helst, som jag sagt, bättre än nånsin och jag tror på V75 hela vintern, sa Marcus.

21/10: Han jobbar skitfint och drog bra läge på söndag hemma i Halmstad. – Kan bli spets och vi ska köra om det, var Marcus kommentar

16/10: Han verkar ha tagit loppet bra och mest troligt startar han hemma nästa söndag.

10/10: Han hamnade hopplöst till i åttonde ytter så Jonas styrde ner invändigt. Sen lucka men hästen spurtade vasst mellan hästar och visade att han varken är rädd för andra hästar eller osäker (trots sju raka galopper). – Nu letar vi nytt lopp inom ett par veckor och i höst/vinter kommer detta bli riktigt kul även i V75 igen, säger Marcus.

6/10: Han har jobbat jättefint här i veckan och trots spår 12 tror vi på bra chans på fredag. Jonas känner hästen bättre nu och med rätt upplägg bör hästen duga långt. Spännande!

2/10: Han kom inte med som vi tänkt förra helgen men det blir Kalmar nästa fredag, hästen har vässats på banan i måndags och Marcus säger att det känns skitbra. Det ska släppa för hästen i lopp när som helst.

26/9: Inget nytt på fronten och det blir start nästa helg enligt plan.

18/9: Vi är väldigt nöjda med honom i lugna jobb och så fort karenstiden går ut så anmäler vi igen.

11/9: Han har jobbat på fint i sanden i veckan men vi har ändå bestämt att han ska få ombehandlas i korsled och höger framkota på måndag, som veterinären ville. Så vi står över Kalmar på fredag men planen är att starta direkt som karenstiden släpper. – Lika bra att göra som veterinären säger och ge hästen två veckor till, sa Marcus. Vi vill inte få galopp igen…

4/9: Han fixades i korsleden vänster bak och i en framkota hos veterinär Per Spångfors idag och det är det gamla vanliga när det gäller Adiago. – Ja men det var bara måttlig ledgalla i korsleden. Han är ju annars behandlad i den leden flera gånger genom åren så det är säkert problemet, sa veterinären. Det blir bättre med lite hjälp men vi vet om detta sedan tidigare, dock utan att det alltid blivit bättre efter behandling. – Adiago är som han är, jag är dock säker på att hästen är i toppslag nu och galopperna är inte något som kommer att fortsätta eftersom det mest handlad om otur, sa Marcus. Vi tränar upp igen och startar asap (ev redan 18/9) eftersom formen sitter där och vi inte vill ha för lång vila nu.

29/8: Han såg verkligen lysande ut från start men snubblade sig oturligt i galopp utvändigt om ledaren ut ur första sväng. – Annars hade vi fått spets ut på långsidan och då vinner vi garanterat loppet som han kändes. Nu kändes hästen så grym in i sista sväng att jag inte kunde sitta kvar invändigt. Men när jag vred på i fjärde så tog han i så mycket och rullade över i galopp, sa Jonas som körde. – Det är en väldigt speciell häst som genom hela livet har haft problem i kurvorna, när han gått utanför innerspår. Vi tar nya tag men eftersom det inte finns några vettiga lopp på tre veckor så tar vi också och kollar honom med veterinär i veckan så det inte är nåt litet som stör honom, sa Marcus. Så fin som hästen var i Halmstad innan han blev påkörd så känns det mycket förvånande att det blivit galopp i två starter till efter det.

27/8: Han jobbade bra i onsdags och har ny start på lördag på Åby. Ganska tufft emot men vår häst är bra och nu ska det inte bli ytterligare en otursgalopp…

23/8: Adiago Trot gick med oryckta tussar runt slutsvängen och slutar garanterat tvåa enligt kusken om hästen inte snubblat sig i galopp in på upploppet. Adiago såg skitfin ut men det gick väl långsamt i början och väl snabbt runt hans akilleshäl i sista kurvan. Nya tag nästa helg!

21/8: Han har tränat superbra i veckan och startar igen på söndag om 60 lax på Solvalla i ett lärlingslopp. Det är en två-, tre bra motståndare samt voltstart så vi får se hur långt det räcker. – Men tanke på hur han kändes senast och i veckans jobb tror jag ändå att det är en outsider här, sa Marcus.

15/8: Han kändes enligt Marcus helt grym på sin nya balans men tyvärr blev det en ganska så rejäl störning i sista sväng som än en gång renderade i galopp. – Han var så grymt gående att jag tror att vi haft chans att vinna med spurten han ville sätta in. Men tyvärr körde de ihop invändigt om oss och kom plötsligt ut 15-20 cm och det räckte för att det skulle bli en krock; det är inte så lätt att flytta Adiago i sidled i kurvorna så där hastigt med hans långa ben. Men jag kan lova att hästen vi har är bättre än tidigare och eftersom han fungerar bra med skor räknar jag med att vi får en formidabel höst och vinter när oturen släpper, sa Marcus. Det finns inga tendenser till att hästen skulle vara hästrädd nu när han har ett öga, trots att han blir påkörd mest hela tiden, det gäller bara att ha lite is i magen så blir detta jackpott

10/8: Han har tränat fint efter Gotland och nu blir det ny start hemma på lördag från bakspår för att vässa formen inför ett passande lopp med mycket pengar på Solvalla nästa helg. Det blir helstängt och lättare balans, säger Marcus.

31/7: Han fick starta med öppet huvudlag för första gången i livet, eftersom han blev så skrämd av de galna Årjängs-kuskarna senast. Men han var lite loj pga det och dessutom lite tung i balansen, så sammantaget funkade det inte att gasa från spår ett och bakspår, vilket resulterade i en kortare galopp. Hästen gick fullt godkänt efteråt och det fanns inget annat att göra från jumboplats och inget tempo. – Han startade med järnskor och öppet huvudlag och tappade från start, det viktiga var att han fick ett lopp i kroppen utan att bli påkörd eller skrämd igen. Nu ska han gå framåt mycket i spänst med detta och till nästa start kan vi lätta honom och helst lägga på helstängt igen. Det gäller att ha lite tålamod så han får chansen att komma tillbaka på rätt sätt, sa Marcus.

24/7: Han har tränat på kanonbra och anmäldes med Rikard Skoglund i snabbloppet på Visby på torsdag. Det var en bra häst emot som fick spår 1 och vi drog 9. Det finns ju nästan inga lopp utanför V75 i Adiagos klass för dagen så vi får åka runt lite tills vi får poäng och form för V75 igen. – Jag hade sneglat på att skicka ner honom till Paris den här veckan faktiskt men det kändes ändå sådär att inte ha nåt lopp innanför västen innan vi gör en sån resa, det kommer fler passande lopp där nere hela tiden, sa Marcus.

17/7: Han fick en ganska lugn vecka efter Årjäng men allt verkar väl och nästa vecka blir det full träning igen och ny start inom kort är förhoppningen. – Det gäller ju att få till poängen inför hösten, sa Marcus.

10/7: – Alltså det där var bland de sjukaste jag sett! Han som körde fyran borde väl bli avstängd på livstid, alternativt till nya licenslopp?, för livsfarlig nedtagning av galopperande häst. Och vid andra störningen tittade ju inte kusken som galopperade bakåt och styrde rakt på stackars Adiago. Hästen såg annars helt lysande ut och detta hade han knappast förlorat ens med en galopp. Sånt makalöst bakflyt, vi får försöka slicka såren och hitta nytt lopp inom kort, sa Marcus.

6/7: Det blev springspår på tillägg med Magnus Jacobsson på fredag och allt verkar bra. Vi hoppas på en bra insats men vi kräver inte vinst direkt.

3/7: Han anmäldes inte till Vaggeryd den sjunde pga stenhårt motstånd och låga prispengar. I dagens sandintervaller var Marcus mycket nöjd med hästen och tränaren meddelade att det ser ut att bli ett lite mer beskedligt lopp i Årjäng som comeback nästa fredag istället.

26/6: Han har tränat på fint i veckan och nu har Marcus bestämt sig för target på comeback 7 juli.

18/6: Han har känts skitfin på ren svenska efter behandlingarna men Marcus tro på start redan sista juni är kanske lite optimistisk eftersom hästen bara gått ett lugnt jobb i veckan mellan korsbehandlingarna. Det troliga är att hästen efter nästa veckas träningspass är redo för att anmälas igen, max två veckor till. – Han måste träna också, men det är grundat så det räcker. Problemet är väl snarare att han är i silver och det krävs mycket direkt, sa Marcus.

12/6: Han tränade bra i onsdags och ombehandlades sedan i sin korsled igår. Nu sätter vi full fart med träningen igen i nästa vecka och det kan ev bli start redan 30 juni i en lämplig propp.

5/6: Han var till vetr Spångfors i förra veckan och där hittade man lite krångel med en framfot samt ena korsleden. Det var dock inget värre än vanligt, hästen brukar behöva gå till just denna vetr en gång per år åtminstone eftersom det inte är någon annan som fixar korsleder. – Det var inte så farligt men vi tar en ombehandling så att det inte kommer tillbaka nåt mer i år sen. Han tränas lugnt under tiden och håller igång så vi kan sikta på fler lopp så snart som möjligt, sa Marcus.

21/5: Adiago blev överladdad bakom bilen och försökte faktiskt klättra över vingen i starten! -Han överraskade mig rejält. Han fick gå 2000m rejält i upphämtningen innan jag lät honom jogga i mål sista 500. Travet var lite ringrostigt efter sju månader men det fixar vi snart till med diverse hjälp, inget som oroar sa Marcus. Det kan lätt bli lite rampfeber när de varit ifrån länge.

14/5: Han drog 7/2640a i comebacken på Solvalla på onsdag mot skapliga hästar. Det fanns inga bättre lopp att välja bland just nu och vi förväntar oss inga stordåd redan i debuten. Men hästen tränar bättre än tidigare och Lindgren räknar med en skarpt bra säsong för vår miljonär

8/5: Han gick 14,5/1600 på bästa vis igår och nu är han redo för comeback. Poängen är ju lite knapp så vi får se var han kommer med men oavsett tror Marcus att Adiago har en strålande säsong framför sig.

1/5: Han gick ett trippelheat mot Stoletheshow på banan igår morse och var superfin. Det blir sulkyjobb om en vecka och sedan kan det vara dags. – Han känns verkligen fräschare och gladare än någonsin så detta blir spännande, sa Marcus.

23/4: Alltså, frågan är om hästen någonsin sett så bra ut i jobben som han gör nu? Marcus har bestämt att ta honom in till Halmstad för trippelheat på banan redan nästa torsdag om allt går som planerat. – Jag tror att det här halvåret med träning och kortisonbehandling för ögat har gjort honom mycket gott, det känns som en klart förbättrad häst. Blir spännande vi vår och sommar, det känns som att han har karriären framför sig, sa Marcus.

17/4: Han har varit vrålpigg i sin körning denna vecka, Nattis mycket imponerad. Nästa vecka inleder vi intervallträning igen efter operationen eftersom allt ser bra ut. Ge det två veckor så testar vi nog på banan igen och då ska vi kunna ge en matchningsplan.

10/4: Operationen har gått jättebra och hästen är verkligen i sitt livs slag. På måndag börjar vi träna igen och det är en lugn vecka först och sedan ska vi förhoppningsvis träna intervaller igen därefter. Med tanke på hur han har tränat innan tror Marcus att det blir comeback under maj trots allt.

27/3: Som vi skriv till alla ägarna i mejlet under veckan visade det mesta på att vi tvingas operera det blinda ögat. Det gjordes av djurskyddsskäl idag, försäkringen täckte kostnaden, och nu blir det 14 dagars vila så att det läker. – Hästen har verkligen utvecklats under den ofrivilliga tävlingsvilan och med lite flyt så är han i startbart skick månadsskiftet april/maj så fin som han är nu, sa Marcus. Att inte ha vänster öga kvar kommer knappast att påverka honom i loppen eftersom han varken haft bra syn på länge eller går med öppet huvudlag.

19/3: Dessvärre har ögat blivit sämre nu sedan kortisondropparna tagits bort. Idag börjar vi med ett karensfritt serum gjort av hans eget blod. Inom en vecka vet vi om det hjälper honom, annars måste vi ta bort ögat. – Det är en lätt operation och man brukar kunna träna igen redan på tredje veckan, sa veterinären Hanna…

13/3: Igår gick han ett trippelheat inne på banan och gjorde det på väldigt bra sätt! Vi har plockat bort hans kortisondroppar igen och nu får det bära eller brista. – Han har stått på dropparna i snart tre månader av och till. Om inte det fungerar nu så får vi ta bort ögat tyvärr. Men han är nästan helt blind på det redan så det lär inte påverka hans prestationer negativt speciellt som han alltid tävlar med helstängt hur som helst. Nu hoppas vi på start i Göteborg den 25:e och att allt slutar krångla. För hästen känns bättre än nånsin, sa Lindgren.

6/3: Han har jobbat på jättefint på nya gården och nu har Marcus schemalagt en transport till Halmstad på torsdag för att hästen ska gå ett första banjobb inför comebacken. Äntligen!

28/2: Nu är han fulltränad och kommer inom 14 dagar att börja vässas för start. Ögat ser okej ut och vi har gott hopp om att kunna starta i månadsskiftet mars/april. Han flyttade till Veka igår och trivs som fisken i vattnet.

21/2: Igår kollades ögat igen och nu kör vi på med kortisondroppar i två veckor till innan vi ska testa och ta bort dem. Så om en månad är han startberättigad efter karenstidens utgång igen och vi lägger upp vässningsschemat efter det. – Så antingen startar vi om ca en månad eller så blir det till att operera bort ögat, sa Marcus. Håll nu alla tummar att det ger med sig…

17/2: Idag gick hästen sitt första heatjobb på banan på väldigt länge och det såg bara bra ut. Det blir återbesök hos veterinären för ögat på torsdag så får vi se vad hon säger.

13/2: Adiago ser kanonfin ut i jobben och det hade varit dags för banjobb nu ifall vi inte körde med kortisonkuren fortfarande. Vi får jobba på en vecka till och hoppas att vi kan avbryta ögonbehandlingen sedan. Han vill ut nu!

7/2: Det ser superbra ut i jobben för Adiago men dessvärre tvingades vi ge honom nya kortisondroppar till vänsterögat igår och det blir fram till nästa helg och sedan får vi se om det blivit tillräckligt bra så att vi kan avbryta behandlingen och sikta mot start, det är ju 14 dagars karens på preparatet. – I värsta fall kan de bli tal om att ta bort ögat säger veterinären, men vi hoppas verkligen att den här nya kuren ska göra honom bra. Hästen är annars i snuskig form och kan i princip starta nästa vecka om det vore så, sa Marcus.

31/1: Han ser så otroligt fin ut i jobben nu i DW-backen så låt oss verkligen hoppas att ingen infektion i ögat kommer tillbaka. Isåfall skulle vi uppskatta det till två veckor kvar innan vi kan avgöra honom anmälningsklar igen eller inte.

24/1: Nu är Adiago igång igen och körs för fullt. Ökad dos nästa vecka!

17/1: Hur kan man ha sån otur? I tisdags var han äntligen tillbaka i full träning och var då grymt fin i DW-backen. På onsdagen var han blockhalt. Det visade sig vara en hovböld på ett bakben så det var ju inget allvarligt men det gjorde så att han missade fredagsjobbet. På tisdag bör han kunna vara tillbaka igen men allt sånt här småstrul gör ju att comebacken dröjer…

11/1: Han tränas igen och ser magiskt fin ut. Nu måste vi bara rida ut karenstiden som går ut i slutet av januari och sedan sikta på snabb comeback. Vintern och våren är ju hans allra bästa tid!

4/1: Oturen har fortsatt att grina oss i ansiktet rörande Adiago. Under julhelgen svällde han upp vid vänster öga och det visade sig att han hade fått skador på hornhinnan av vintergruset som sedemera orsakade en inflammation och infektion. Det är bra igen men han måste gå på medicin och behandling en vecka till och får då bara tränas lätt. Så det blir inget Kalmar men vi jobbar på att få ut honom igen så snart som möjligt eftersom hästen i övrigt är så fin nu.

22/12: Adiago känns fortsatt fin och vi siktar på Kalmar 18/1 om allt funkar.

13/12: Han är fortsatt i full gång och Marcus körde honom själv på rakbanan i morse. – Han känns pigg och glad som en unghäst och jag tror att det kommer att bli en mycket bra vinter- och vårsäsong för Adiago. Comebacken dröjer till mitten av januari som det känns.

6/12: Den här veckan har varit perfekt och nu är han igång igen. Puh!

30/11: Dessvärre fortsätter det att krångla lite. Hans fötter och sprickor är fixade så det kommer att vara en helt fräsch häst inom kort. Men hans kotor sväller upp när fötterna krånglar så vi har bara tränat lugnt den här veckan åxå. Mest troligt kan han gå in i full träning igen i slutet av nästa vecka och sedan ska vi kunna blåsa faran över och börja sikta mot race igen. – Han är i så bra författning i övrigt för dagen att jag är säker på en fin vinter för honom, sa Marcus.

25/11: Idag såg hans problemfötter mycket bättre ut och vi kommer att kunna börja träna honom igen på onsdag!

22/11: Dessvärre har inte hovproblemet velat lägga sig riktigt och Adiago ska i dagarna få en riktigt svetsad avlastningssko så att han kan återgå till träningen. Vi får skjuta upp planerna på start lite granna tyvärr men sånt är dessvärre livet med de fyrbenta.

17/11: Adiago kom inte med på Jägersro men det var säkert likabra eftersom det var lång distans och lite väl tight efter sprickorna. Det finns bra lopp i Karlstad och Halmstad veckan efteråt.

15/11: Han tränade i backen idag och kändes jättefin. Vi testar nog att anmäla till silver på lördag men det är inte säkert att han kommer med. Det viktigaste är dock att han är fräsch i fötterna igen så att vi kan träna och starta igen på den fina formen, blir det på lördag eller lite senare spelar inte så stor roll. Det finns 2-3 bra lopp veckan efter åxå.

12/11: Sprickorna ser mycket bättre ut och förhoppningen är att kunna träna vanligt på fredag.

8/11: Dessvärre har han fått lite ballsprickor på bägge fram och Marcus ville inte anmäla honom idag pga det. Vi jobbar med det å hoppas att det ordnar sig under nästa vecka nu när han hittat toppformen.

1/11: Han gick på sandrakan mot Secret Score idag och var väldigt fin. Hästen håller sin toppform och ska ut i lopp igen inom kort.

27/10: Tyvärr blev det galopp igen in i första sväng, men det var en väldigt snäv och besvärlig situation där Adiago i full fart blev tvungen att korrigeras utåt sedan hästen på insidan trängt sig ut efter 100 meter. Det var inte hästens fel och Christoffer var mycket nöjd med hästen i provstarterna. Vi var väldigt, väldigt nöjda med hästens två sista träningar inför detta och det här var verkligen inte roligt. Adiago är egentligen inte alls osäker, som ett exempel har tränaren själv kört hästen i 10 lopp med exakt noll galopper. Nu har Adiago galopperat fem gånger av 10 för Eriksson, som några av ägarna har påpekat. – Christoffer är en av Sveriges bästa kuskar men kanske är det så att han kör lite för nära gränsen ibland med Adiago, eller så är det ren otur?, sa Marcus. Vi kommer igen!

23/10: Han har känts kanonfin i uppträningen och med lite klaff kan det bära god frukt.

20/10: Adiago kom med som 12:e och sista häst i silver på lördag. Dessutom fick vi 3/1640a så det känns lite spännande. Det är Christoffer som kör.

18/10: Han är friskförklarad och tränade med svansen på ryggen idag så man kan säga att han är riktigt pigg och glad för dagen. Om han kommer med så blir det silver i Malmö nästa lördag.

10/10: Adiago hängde lite på högertöm i morgonens jobb och med tanke på spår 12 på måndag så valde Marcus att ta hästen direkt till veterinären istället. – Vi behandlade ett framknä och ett bakknä i eftermiddags och eftersom vi tog det på volley kommer han bara att behöva stå över ett jobb och inte tappa den goda formen vi har byggt upp innan nästa start, sa Marcus.

8/10: Ny start i Karlstad på måndag om 50 000 kr och 800 friska startpoäng.

3/10: Det blev rubbet kvar i rygg på ledaren och hästen är tillbaka i toppslag! Tyvärr räckte inte poängen till silver på Åby på onsdag så vi får leta annat lopp.

30/9: Han var kanonfin i lätta heat i morse och spår 1 på onsdag ser intressant ut. Om Per kan svara ut Djuses från start är mycket vunnet.

20/9: Adiago var lite nervös innan loppen idag och Marcus visste inte riktigt var han hade hästen pga detta. – Vi kom inte ner nånstans och det var bara att fortsätta framåt. Öppningen blev dock i tuffaste laget och därefter försökte jag bara köra så långsamt som bara möjligt. Runt slutsvängen gick det i 1.20-fart när jag höll fast Axel och enda motbudet men när den kom loss ändå så var det kört för Adiago att växla tempo. Inget fel på hästen men vi kan kalla det en bortkörning av kusken, sa Marcus. Adiago visade åter att han funkar fint med skor och tränaren tror att hästen kommer att duga väldigt bra i höst och vinter, även i silver. – Han är som bäst när det är kallare ute och de andra inte kan gasa barfota och i full form.

17/9: Han var första reserv i silver på lördag och fick istället starta i breddtrav i Halmstad samma dag. Kanonfin med Nattis i dagens banjobb.

13/9: Veckans Solvalla-start var magisk för Adiago, där han tangerade sitt rekord trots den sämsta resan. Med lite bättre flyt trodde både kusken och tränaren att det hade blivit seger. – Han är i sitt livs form för dagen, sa Marcus. Snöpligt att oturen har varit framme så han nu står utan poäng. Det blir start i silver eller breddlopp nästa helg, beroende vart han kommer med…

6/9: Adiago anmäldes till Solvalla och fick bricka 10. Dagens slipning var fin och nu hoppas vi på det bästa.

30/8: Han skoddes om i tisdags och i dagens jobb var det samma glädje i hästen som det var i våras. Nu vässar vi lite nästa vecka och siktar på Solvalla 10 sep.

22/8: Adiago har tränat på riktigt fint i veckan men behöver en skalle till enligt Marcus. Alla poäng är också längst upp så vi måste ha honom riktigt redo nästa gång. Troligen blir det Solvalla 10 september.

16/8: Här verkar allt kanon och på måndag kommer Marcus att testa på banan för eventuell comeback.

9/8: Nattis som körde idag var ruggigt nöjd med hur han kändes i DW-backen. Nästa vecka blir det fullt blås igen och sedan får vi leta lopp.

2/8: Troligen var han bara väldigt nedsatt av extremhettan för vi kan inte hitta några infektionstecken. Dessutom var hovlederna mycket ömma och behandlades efteråt. Nu blev han friskförklarad av veterinär igår så vi börjar träna igen på måndag/tisdag. Det ska helst inte dröja så länge innan han startar igen.

21/7: Han var inte alls sig själv och var trött och slagen tidigt. Hästen dras givetvis med någonform av infektion och vi kollar upp det asap. Idag mådde han iaf helt bra på gården.

19/7: Veckans jobb var jättebra och normalt sett kommer hästen att vara mycket imorgon, jämfört med starten i Halmstad. – Jag tycker att han är ett tidigt streck, sa Lindgren.

12/7: Adiago kändes grym i veckans jobb och ska starta i silver på Axevalla.

7/7: Han såg väldigt bra ut igår men fick lite för tuff resa med att gå först i tredjespår redan 600 kvar. Han var tvåa till kort före mål men föll tillbaka och var bara sjua. Dock var nästan hela fältet på linje och det var inte alls någon dålig prestation. – Men han är garanterat bättre med lopp i kroppen och vi siktar på ny start inom kort, ev på Axevalla.

2/7: Det blev spår 4/1640a i silver på lördag och i dagens finslipning var det fem plus på Adiago. Vi siktar på barfota bak om banan tillåter på lördag och hoppas kunna upprepa förra årets vinst.

24/6: Imorse gick han 1.14/1600 ensam med fin puls efteråt. – Han är redo för V75 igen, så här bra brukar han inte vara i jobb, sa Lindgren efter morgonens pass.