ADIAGO TROT

År: 2014

Administration: Stall MARLIN – KB

Stam: Valack e: ZOLA BOKO – STILL ON BROADWAY

Exteriörsiffror: 445343

Säljstatus: Det finns för dagen inga andelar till salu.

Skötare: Nathalie Wiberg

Veckokommentarer

Under fyra fredagar i oktober/november testar vi att skicka ut veckorapporten via adminbolaget Asap KB och deras nya tjänst för information till hästägarna.

20/10: Han gick ett skarpt jobb i sanden i tisdags och skoddes upp därpå. Idag fick han gå lugnt ute på Veka och allt verkar bra så nu laddar vi för Kalmar nästa fredag och Marcus har pratat med Kevin om att köra. – Vi kommer att gasa lite på banan på måndag så vi har honom riktigt laddad på fredag, jag är riktigt intresserad av att se hur mycket bättre han blir nu med lite sandintervaller, sa Marcus.

14/10: Han är verkligen riktigt fin nu i djupsanden och vi letar lopp så fort som möjligt.

6/10: Allt har varit bra med Adiago i veckan men pga regnet har vi bara kunnat köra lugnt i sanden och inga tuffare så han är redo för start. Marcus säger att vi måste träna på en vecka till nu som det blev med vädret och sedan finns ev lopp från den 18e men antingen är det på Solvalla eller i monté så mest troligt får vi nog träna på en vecka till innan det sedan börjar finnas vettigt många lopp i hans klass igen.

29/9: Han tränade på bra sätt på banan igår och Marcus säger att vi nu startar i vanligt lopp med honom inom kort. Det hade varit roligt att se honom nu mot lite bättre hästar med vår nya förstekusk CJ Jepson. – Det är förspänt för en riktigt bra höst och vinter på den gamle, han kommer ju att gynnas enormt av barfotaförbudet, sa Marcus.

22/9: Han blev behandlad i bakknäna igår eftersom han skakade rejält i bakkärran efter loppet i måndags. – Det är ju lite för mycket material i banan där på Mantorp om man inte kör barfota och det blev väl lite för mycket efter flitigt tävlande, sa Marcus. Men hästen är riktigt fint i ordning och nu jobbar vi på att ställa i ordning för en praktfull avslutning på karriären under det kommande barfotaförbudet då jag tror att det ska kunna bli framträdanden i silver igen. Ny start inom kort!

20/9: Tyvärr blev Christian något fintad i taktiken i måndags då Christel Berntsson som spetsade inte ville släppa till vår häst. – Nä, hon var väldigt tydlig med det men sen släppte hon till vår värsta konkurrent ändå så vi fick göra jobbet på utsidan istället under slutvarvet, suckade Cracchiolo. Ja, det blev givetvis loppavgörande för om Adiago fått spets med Marrakesh på utsidan istället blir det ju det omvända resultatet. – Men jag förstår Christian för han trodde sig få andra ytter på värsta konkurrenten istället, eftersom Christel var tydlig med att hon inte ville släppa och det var en giltigt hot eftersom hon sällan har släppt spets med nån häst genom åren, sa coachen. Det slutade ändå i en fullt godkänd fjärdeplats och pulsen var låg. – Adiago har utvecklat sin kondition nu i sommar och höst och ser på det hela taget bättre ut än nånsin under karriären så jag tror på en bra tid nu.

15/9: Han tog loppet bra och är anmäld igen till på måndag. Spår 7 denna gången och vi hoppas komma till spets enklare. – Nu kör Cracchiolo ifrån stallet, han är stabil och bra i de här loppen. Och han kommer att göra som man ska vad gäller taktiken. Det blir spännande och vi tror på snabb revansch, sa Marcus efter gårdagens jobb.

8/9: Han var bländande fin i måndags men 1.09 första 500 från spår 8 till spets kostade lite och sedan fick han en tryckare till på bortre lång. – Så jag förstår att kusken ville ta upp och spara krafter runt sista sväng. Men det var där man förlorade loppet eftersom Adiago fungerar bättre med att gå på i jämnt tempo så nu kunde han inte svara två stycken som kom långt ute i banan i speedkörningen på upploppet, sa Marcus. Men hur som helst ett stort fall framåt och nu ser vi fram emot hösten med tillförsikt. – Han tog loppet bra och vi kommer att köra med helstängt fler gånger.

1/9: Han har jobbat på superbra i veckan och drog 8 i mycket lämpligt gäng på måndag. – Jag kommer att lägga på helstängt och säga åt kusken att köra till spets. Det är dags nu, för Adiago känns sjukt bra för dagen, sa coach Lindgren.

25/8: Han var väldigt fin uppe på Solvalla men löpningsförloppet blev ju helt galet så den starten får vi helt enkelt glömma. – Men bättre spår så han varit med där framme hade hästen garanterat varit långt framme i det loppet men är det inget glid så är det inte. Vi kommer igen, för Adiago är bra i ordning och han vinner snart lopp, sa Marcus med en suck.

18/8: Han var smällfin i dagens jobb och norsken fungerade fint. Dåligt läge på onsdag men det brukar köras lite för fort i långloppen i amatörklassen på Solvalla så det kan bli helrätt ändå med lite klaff. Vi tycker inte att motståndet avskräcker och med rätt resa är han långt framme här i nuvarande form. – Ja, det känns i jobben nu att han inte vunnit sin miljon på lotto, sa Nygren idag.

11/8: Han gick riktigt bra som trea från svårt läge men hade kunnat vinna loppet med lite klaff. – Ja, när kusken kastade loss var det riktigt krut i maskinen men när man fick sent svar och Grasso valde att ta upp så fick han aldrig upp hästen på bettet igen, sa Marcus. Adiago var lika fin i ett jobb på banan idag och vi hoppas han kommer med i ett amatörlopp på Solvalla den 23e aug. – Det blir med norskt huvudlag för första gången, han känns så fin hästen men vi vågar inte ha helstängt redan i starten med tanke på hans enögdhet.

1/8: Han jobbar på fint och startar på lördag med Bernardo Grasso mot Tilda Express etc som värst emot. Dåligt läge men vi tror på framskjuten placering.

21/7: Han har gått två tuffa pass på banan den här veckan med tunga skor runt om och gjort det bra. Som snabbast blev det 1.19/2100 i sulky igår och sedan har han fått lite specialbehandling av bakknäna. Det ska bli start inom kort men blir det för tufft lopp hemma på fredag så väntar vi en vecka och går för vinst på Jägersro; han är så glad och fin för dagen den gamle att det verkligen vore roligt om han fick inleda ”höstsäsongen” med en vinst, sa Marcus.

14/7: Det blev inget på Karlshamn utan vi laddar för hemmastart nästnästa fredag. – Det blir nog en sulkyvässning nästa vecka, sa Marcus. Det har vi inte gjort på år och dar med Adiago.

7/7: Han hamnade illa på det men avslutade riktigt bra som femma från kön. Vi letar nytt lopp, det finns ett bra hemma den 28e men ev blir det en start innan dess också.

30/6: Han har tränat på riktigt fint och startar på tisdag i Malmö i ett lämpligt gäng. Som vi bedömer det ska han kunna vara med långt framme direkt.

22/6: Tyvärr fick han spår 8 på Axevalla på tisdag så Marcus strök bort honom. Men i dagens arbete på banan så var hästen fruktansvärt fin och nu siktar vi närmast på Jägersro den 4e juli som ”comeback”.

16/6: Han tog oss nästan lite på sängen i måndags då han testades rejält i sanden på Veka. – Ja, jösses vad stark och fin han var och pulsen skvallrade om att han är startklar redan, sa Marcus. Det kan bli Axevalla redan den 27e om det vill sig väl.

9/6: Han har jobbat på rejält under veckan och är redo att testas lite mer tävlingsmässigt igen efter halsinfektionen. Ny rapport om tävlingsplan nästa fredag.

2/6: Han är frisk och tränar igen. Nästa vecka hoppas vi på bra besked och nästa fredag kommer vi med rapport om när vi kan ha nästa start

25/5: Tyvärr hade han hög puls i måndags och gårdagens halskoll visade på en lättare halsinfektion och en veckas vila. Vi återkommer nästa fredag, förhoppningsvis med frisk och tränande häst!

18/5: Han kom inte med på Tingsryd men det finns bra lopp i månadsskiftet på Axevalla och Jägersro så vi är snart ute igen.

12/5: Han gick andra ytter men det gick 1.11 på varvet över full väg och givetvis orkade han inte riktigt fullfölja. Vi testar på nytt i något lämpligt lopp inom kort för att använda oss av den här genomköraren. – Tingsryd vore bra nästa helg, sa Marcus.

5/5: Han känns skitfin men blev biten i örat av hagkompisen i torsdags och har bara kunnat ridas de senaste dagarna pga detta. – Men det ska gå att få på ett vanligt huvudlag igen i början av nästa vecka så vi kan vässa till inför starten som blir fredag eller lördag, sa Marcus. Hästen är i form nu och vinner lopp inom kort.

28/4: Han gick rätt bra som fyra igår på en bra tid men det var ändå inte lika bra som på Solvalla. – Nä, han var lite slut i kroppen idag och fick en allmänbehandling av veterinären. Det brukar göra susen och vi siktar på ny start hemma om ett par veckor, sa Marcus.

21/4: Han har tränat på skitbra och drog spår 9 med Uhrberg i snabbloppet på Jägersro på lunchen på torsdags. Det var lämpligt motstånd och vi tror att vår nestor absolut kan vara bland de tre i detta race.

14/4: Marcus var lyrisk efter veckans jobb. – Hästen har i alla fall aldrig travat bättre i hela sitt liv. Dessutom har vi hittat anledningen till galoppen på Jägersro och den är fixad. Hästen sprudlar av liv för dagen, sin ålder till trots, sa Marcus. Nästa start planeras till 26-27 april.

7/4: Han har gått ett lugnt jobb på rakan den här veckan och kommer att testas hårdare under nästa. – Han har vettiga lopp igen i slutet av månaden, sa Marcus.

31/3: Han galopperade dubbelt på Jägersro men var i övrigt fin. – Han kändes dunderfin men galopperade som jag uppfattade det för grusstänk, han kändes verkligen skitfin, sa Christian som körde. Vi slickar såren och siktar på ny start så fort som möjligt efter påsk!

24/3: Han är anmäld igen från toppläge i ett litet fält på Jägersro på tisdag. – Det ska bli riktigt kul att köra honom då, sa Cracchiolo efter att ha slagit på honom skorna efter loppet på Solvalla i onsdag. Christian är en duktig och framåt grabb som vi gärna ser få chansen bakom såna här fina hästar. Allt verkar bra med hästen efter onsdagen också.

22/3: Grymt fin! – Bästa jag har känt honom, sa Lennartsson som ju även vann V75-final med honom på Åby för nåt år sedan. – Vi ryckte bakskorna och knäkapporna och det här var riktigt trevligt att se. Glöm heller inte att det var en riktig pissbana och vida spår, sa chefen.

17/3: Han är frisk och fin och har tränat på riktigt bra sätt bägge travpassen denna vecka. Adiago är anmäld till Solvalla på onsdag och fick 10/1640a i en spårtrappa utanför kupongen. Per Lennartsson hoppar upp i vagnen igen och eventuellt rycker vi bakskorna nu. – Hans bakfötter ser bra ut efter vintern och kan vi köra så på onsdag vore det helt klart en fördel, sa Marcus. Det ska kunna bli fina pengar i ett sånt här lopp i alla fall även om det givetvis blir mycket svårt att vinna från bakspår över kort distans.

10/3: Han har varit riktigt fin under veckan och det behövs ingen veterinär hjälp på honom inför nästa start. Någon given matchning finns inte ännu men första loppet som han kan vara med i är på Solvalla den 22a i denna månad. Vi ser på torsdag när anmälan går ut om det forsatt ser passande ut då…

3/3: Marcus kollade över honom igår och det fanns lite att anmärka på. Men vi fixar med lite ny skoning och småfix så hoppas vi att veterinären inte behöver tillkallas. Det finns inget specifikt lopp planerat och vi avvaktar till i nästa vecka med att lägga planen.

28/2: Han var femma och helt okej igår men kanske inte lika bra som tidigare. – Nä, jag tycker nog att han borde ha varit i striden i detta lopp för att bedömas lika bra som innan. Vi kollar över honom så fort som möjligt för att ge besked, sa Marcus.

22/2: Han känns jättefin för dagen och stallet har hittat en fin uppgift åt honom hemma i Halmstad på måndag.

17/2: Han såg lysande ut men kom ju inte alls till, trots det lilla fältet. – Jag tycker att han gick rejält till slut men 1.14 första varvet och under 1.10 sista 500 är svårt när man sitter sist, tyckte gästkuskande Gustav. Vi tar nya tag inom kort! Det finns ett mycket passande långlopp hemma den 27e…

10/2: Han har tränat på fint och är nu anmäld till Åby på torsdag i ett litet fält. Det ska kunna bli en bra placering som vi ser det!

3/2: Han har tränat jättebra i veckan men loppet 7e feb passade illa när anmälningarna drog ihop sig och vi siktar på ett lopp i Göteborg med bilstart den 16e istället.

27/1: Det blev ingen start på Solvalla nästa onsdag pga ett tekniskt fel som upptäcktes efter anmälan i torsdags. – En kvart efter anmälningstidens utgång var problemet avlöst men reglerna säger ändå att han därmed ska vara struken. Så det blev ingen start på Solvalla på onsdag. Det blev dock ett stenhårt lopp och det hade blivit en dyr resa med endast en häst till Stockholm, så vi gråter inte över detta, sa Marcus. Det finns lopp hela tiden för vår härliga gamling och nu hinner han träna på lite bättre efter behandlingen också. Ny start kan bli den 7e februari och/eller veckan därpå den 16e.

18/1: Han blev behandlad i framkotorna och bakknäna idag men veterinären tyckte inte att det var så farligt. – Nä, han ser mycket bättre ut än tidigare i karriären när jag tittat på honom, sa Djupsjöbacka efter dagens genomgång. Adiago tränade lite på förmiddagen och var fin då så detta var inga stora grejor. – Han hade ju gjort många starter på kort tid utan behandling så detta var mest en rundsmörjning och vi siktar på ny start i början av februari, sa Marcus. Vore bra om vi hann med tre starter under februari eftersom Adiago gynnas av att de andra måste gå med skor…

13/1: Rackarns! Han blev ganska rejält generad av hästen innanför precis före start och att det varit två omstarter gjorde nog inte saken bättre. – Jag tycker att Adiago kändes minst lika bra som senast och det här loppet hade vi nog haft bra chans att vinna utan den här oturliga galoppen; det är ju lite vanskligt för honom att bli attackerad på den sida han är blind, konstaterade Viggo efteråt. Nya tag så fort som möjligt!

6/1: Han såg helt lysande ut i onsdags men hamnade lite på mellanhand in i slutsvängen och fick inrikta sig på tredjeplatsen. – Han var skitbra och de som var före i mål var ju bara för bra, sa Viggo som körde. Vi var supernöjda med hästen och kommer troligen att anmäla ut till ny start i nästa vecka redan.

30/12: Han har fortsatt att träna på jättebra så vi anmälde till V86 på Jägersro nästa onsdag. Det blev bricka 10 i en spårtrappa och om hästen passar på underlaget som bjuds nästa vecka så tycker vi att det ser mycket intressant ut!

23/12: Som han ser ut nu alltså! Rubbet kvar och väldigt nära att bli fyra. – Han bogserade närmast in de framförvarande i mål och hade absolut varit i striden med ett bättre spår. Det här kan bli riktigt spännande inför 2023, det kan bli start redan den 4e i Malmö om allt verkar bra till veckan, sa Marcus.

20/12: V75-comeback på fredag och dagens finslipning var väldigt bra. – Voltstart och möjligen lite seg bana känns som svåra hinder men vi ser fram ellt loppet ändå, kul att vara tillbaka på rikstoton, sa Marcus.

14/12: Ja, det räckte hela vägen det! Som Adiago spurtade sista 300 när han fick full marschorder, det var som i fornstora dagar. – Ja, med lite bättre spår eller tempo på loppet hade Adiago vunnit det där loppet, sa Marcus. Men det viktiga var ju att hästen var så bra som han var, nu har han fått fyra humörhöjande lopp i rad efter uppehållet och ska vara redo för ett intressant 2023. Ev startar Adiago redan nästa fredag hemma i Halmstad i silver men mest troligt som nyvaccinerad är det klokare att vänta till ett fint lopp på Jägersro den 4e januari.

9/12: Han har tränat på mycket fint denna vecka och har nu fått korta brodd i bakskorna för att passa på Axevalla på tisdag. Det ska bli mycket intressant att se hur långt han räcker nu när de andra inte får tävla barfota!

30/11: – Nu är han riktigt bra igång, det känns nästan som att han är bättre än nånsin. Han travar åtminstone bättre än nånsin förr och dessutom känns formen nära topp. Men lite klaff igår hade det faktiskt kunnat bli seger och det var gott om krafter kvar i mål nu när han blev dragen sist in på upploppet av den trötta ledaren, sa Marcus. Det blir nu väldigt intressant framöver då de andra inte heller kan/får tävla barfota. – Ja, den här hästen ska man passa noga nu över vintern så fin som han är, avslutar coachen. Ny start inom kort!

25/11: Marcus var helt lyriskt efter dagens jobb i backen. – Han känns som i fornstora dar, fast att han travar bättre! Nu är det stenhårt emot på tisdag och de andra får gå barfota. Men vi tar säkert bra pengar i alla fall om det blir fast och fin bana. Dock så är det i starten efter nästa som det börjar på riktigt för den här. Mycket spännande vinter, sa Marcus.

18/11: Han var ytterligare lite förbättrad i måndags och efter fin resa spurtade Adiago till en andraplats på bra 1.14-tid över medeldistans och voltstart. – Han tog loppet fint också men kom tyvärr inte med i loppet på Åby nästa torsdag som vi planerat. Nu får vi se lite vad som blir nästa uppgift, men det finns ett jätteintressant lopp hemma i Halmstad den 5e december för hästar som inte vunnit lopp i år med bra pengar, sa Marcus.

11/11: Han har tagit loppet bra och startar igen hemma på måndag. – Med loppet i kroppen kan det va dags för seger nu, sa Marcus som lämnar över tömmarna till ”Viggo”.

2/11: Han startade igår och gick nytt rekord över lång distans, detta med krafter kvar. – Han travade 100 procent och kändes riktigt alert och fin, men givetvis saknades ett lopp. Nu fick han en hel del krafter kvar i mål ändå och 14,9 lång distans voltstart är bra papper i november. Vi siktar på en start till under november så att han ska va riktigt i ordning inför barfotaförbudet i december, sa Marcus.

28/10: Han har känts riktigt, riktigt fin nu och ska ställas i ordning för hans storhetstid under barfotaförbudet som drar igång den 1e december. – Han är anmäld till lopp hemma på tisdag men det är som prepare, han behöver lopp i kroppen inför vintern. Lämpligt att slippa åka nånstans så vi tänkte börja där, sa Marcus.

21/10: Nu är han bra igen och jobbar på varje dag. Nästa vecka ska vi testa honom lite på banan så får vi se vilken plan som Marcus lägger efter det.

14/10: Han blev inte helt bra efter behandlingen så vi har skott om och lagt sula på vänster fram nu för att se om vi löser problemet på det sättet. – Om han inte blir helt bra efter detta när vi tränar på bana igen inom 10-14 dagar så får vi nog fundera på ett endgame för vår gamle trotjänare, konstaterade Marcus. Så antingen löses detta inom kort så vi kan sikta på en vinter på passande tävlingsbanor som sista chans, eller så tar det slut redan innan dess. Vi återkommer asap!

7/10: Han var inte som bäst i måndags och kollades av veterinär igår. – Det var en strålbensbursa som var dålig så det kan förklara varför han har varit lite loj i jobben från och till på sistone, sa Marcus. Vi sätter igång igen på måndag med lite ridning och sen jobb för vagn i slutet av veckan. Start borde vara möjlig vid månadsskiftet!

30/9: Marcus var nöjd med hur hästen kändes och hur pulsen låg i veckans jobb på Veka och Niklas trimmar vidare med ridjobben. Nästa vecka ska hästen köras i två jobb, varav ett på banan. – Vill se om han är redo för start igen, men vi har inget riktigt target ännu under oktober så vi får ta det som det kommer just nu, sa Marcus. Vi tror ju att vintern är Adiagos tid…

23/9: Han gick jobb på Veka igår och var jättefin. Blodproven var negativa och vi trimmar på. I början av nästa vecka ska Marcus köra honom lite rappare och därefter hoppas vi leta lopp igen.

15/9: Han var tyvärr lite loj till slut i dagens jobb men blodprovet visade inget att klaga på. Vi kollar ny status på måndag innan vi kan säga om Adiago bara hade en dålig dag eller om det ändå finns någon sjukdomsbild med i ramen. Han ser annars väldigt fin ut för dagen och Marcus tror att vår gamling kommer riktigt till sin rätt senare i höst, speciellt när det blir barfotaförbud.

9/9: Han tränade lite skapligt på Veka igår och det var allt väl. Vi kollar av lite tuffare på måndag innan vi bestämmer nästa start.

2/9: Tyvärr hamnade Adiago i dödens och där såg han stark ut i två varv med klippande öron, innan motivationen tröt runt slut svägen. – Riktigt oturligt att det blev fel position men annars hade vi fått fina pengar. Jag vet i tusan om jag nånsin sett Adiago se så fin ut? Vi kämpar på och kollar till veckan så allt verkar bra efteråt och startar på, sa Marcus. Vår gamling har hittat tillbaka till riktigt bra slag och vänta bara på hösten och vintern. – Han har alltid gått bra på vintern och nu när han helst går med skor lär han ju bli mycket gynnad när barfotaförbudet kickar in, sa Lindgren

26/8: Han har jobbat på fint och drog äntligen bra spår på Solvalla på onsdag. Spår 5 bakom bilen över 2640 i ett större amatörlopp med Hellman i jollen. – Det blir spännande, äntligen en uppgift som passar vår fina häst. Solvalla brukar ha fast och bra underlag och läget är perfekt, sa Marcus. Jag tror att han kan tjäna fina pengar här, speciellt om Gustav kan sno åt sig ledningen.

19/8: Allt verkar bra och vi har skott om lite inför nästa start. Det finns ett antal lopp att anmäla till men det går ej att planera exakt eftersom han har så lite poäng. Snart måste det sluta strula i loppen helt enkelt! – Ja, han känns riktigt bra nu, sa coachen.

13/8: Nä, det vill sig inte för Adiago. – Han var ännu finare idag och allt blev ju perfekt med stenhård öppning och bra position, sa Marcus. Men tyvärr stänkte det sjukt mycket grus bakom 10an på bortre lång så Adiago fick panik och galopperade. – Inte hästens fel, banmästaren var på semester och på bortre lång var det ren sandstrand i spår 2/3 under de sista loppen. Både jag och Adiago blödde näsblod av det grova materialet efter loppet, suckade Marcus.

9/8: Han har varit fin i jobben efter senast och startar igen på Tingsryd på söndag. Vi gör lite ändringar i balansen och tycker att det ser spännande ut!

30/7: Han galopperade tyvärr i kamp om spets igår. Sedan gick han en fin upphämtning och hade varit rolig och se från rygg ledaren. – Ingves har inte kört honom tidigare och laddade lite för mycket för spets. Normalt är Adiago inte osäker. Vi kommer igen inom kort! Kevin blev sent struken pga personliga skäl.

26/7: Han drog spår 1 på fredag på nattravet och även om det är bra emot tror vi att det kan bli en bra peng från det läget. – Vi lägger aluminium runt om och höjer checken lite så att han kan öppna sitt bästa. Från rygg på ledaren kan han vara med bra här som det känns, härligt att ha honom tillbaka i sin rätt klass, sa Marcus. Nu hoppas vi på lite klaff så det kommer in bra pengar och poäng inför framtiden.

21/7: Han kom inte med på Tingsryd men har jobbat väldigt bra denna veckan och vi siktar på midnattstravet på fredag alternativt Jägersro lördagen efter.

15/7: Allt är bra i jobben och vi siktar på Tingsryd nästa måndag om poängen räcker, annars kan det bli midnattstrav.

7/7: Det var ingen fara med smällen på benet och hästen har fått på sig skor igen och allt verkar bra. Det blir bara lätt träning den här veckan ut och så siktar vi på ny start så fort som möjligt, senast nästa helg.

3/7: Han var riktigt fin idag men blev ju tyvärr bryskt störd. – Jättefin var han men kusken bakom trean gick bara rakt ut på oss och skickade ut oss i fjärdespår in i sista sväng. Sedan blev det trångt och Adiago touchade hans sulky och galopperade. Utan detta missöde är han med i striden, vi satt gott gåendes i rygg på den blivande vinnaren när incidenten hände, sa en uppgiven tränare efter loppet. Ingen flyt direkt för dagen…

30/6: Ja han har jobbat på normalt under veckan och startar på Tingsryd på söndag. Planen är barfota runt om, bike och helstängt trots bakspåret och det ska bli intressant att se honom nu!

24/6: Han var riktigt fin i tisdagsjobbet, idag blev han skodd och herpesvaccinerad. Nu får han ta det lite lugnt till på tisdag då vi ska vässa till honom inför nästa helgs start på Åby eller Tingsryd. – Det lutar åt helstängt och barfota runt om denna gång, sa Marcus. Nu är han i fas att leverera bättre prestationer igen efter två prepplopp.

15/6: Han blev behandlad i vänster framknä och höger bakknä igår och det var han i behov av. – Han var ändå helt okej i jobbet innan men han behövde få lite hjälp nu efter en tuff period för att komma iform efter skadan, sa Marcus. Vi siktar på ett lopp i Tingsryd 3/7 där det är autostart så vi kan köra med helstängt.

8/6: Han värmde kanonbra och Kevin var inne på seger. Men sedan i loppet sprang hästen mest och bromsade. – Han kanske inte gillade att få en ”cant see back” till loppet, för det var inte samma häst i lopp som värmning, sa Oscarsson. Allt var annars normalt med hästen som såg bra ut och hur som helst gjorde ett ganska bra lopp. – Nu ska vi fixa hans korsled, trimma vidare och sedan är det dags för barfota och helstängt i ett autolopp nästa gång. Jag har inte vågat lägga på helstängt i voltstart nu i comebacken. Han har ju inga poäng så det blir troligen Tingsryd 3 juli, sa Marcus.

3/6: Han var på Veka idag och gick lite intervaller med Nugget Zon och Calling Out. – Jättefin, sa Nygren som körde. På måndag är det ny start, nu på Kalmar från tre tillägg. – Jag tycker att det såg mycket lovande ut, sa Kevin. Vår tränare låter också riktigt nöjd med hästen, som nu får cant see back-huvudlag och en checkrem. – Jag tror att det ska räcka för att han ska utmana om segern, sedan får vi se hur länge vi väntar innan det blir barfota runt om och helstängt på; då ska han vara riktigt redo först, sa coachen.

27/5: Han fixades i bakknän och en framkota efter kvalet och gick första lätta jobbet därefter idag. Adiago är riktigt på gång och ska starta igen inom kort. – Det blir ett ”prepp” till med öppet huvudlag så han får komma igång ordentligt först men vi har väldigt god känsla för honom nu inför säsongen, sa Marcus.

20/5: Han gick med järnskor, fast huva, öppet huvudlag och utan checkrem i onsdags. Med sådan utrustning har Adiago tidigare inte ens kommit runt banan men nu var han med dem hela vägen in och Kevin var skitnöjd. Det var även hästen med sig själv efter loppet och detta ser väldigt lovande ut. – Nu fick han en date med veterinären efteråt så hans bakknän fick lite hjälp och så är han igång med träning igen i nästa vecka. Vi ska ha ett lugnt lopp till i alla fall innan vi spänner bågen men detta känns riktigt roligt nu inför framtiden, sa Marcus.

13/5: Han har varit som vanligt i jobben och återkommer nu i ett långlopp på Åby nästa onsdag. – Vi ställer inga krav på honom i första starten men det ska bli väldigt roligt att se honom på banan igen, sa Marcus. Räkna med 2-3 preparé-starter innan han kan vara med i matchen på riktigt. – Då är det också dags att rycka alla skor igen, vilket vi ju bara gjort två gånger hittills, skrattar Marcus. Det kommer att vara stora plus.

6/5: Han har tränat skitbra i veckan och nu har Marcus börjat att leta lopp åt honom. – Det blir ett par lugna lopp invändigt först givetvis men kul som tusan att hästen känns bättre än nånsin, sa Marcus.

29/4: Han blev herpesvaccinerad och avmaskad efter kvalet och har bara tränats lugnt efter kvalet. På måndag blir det full fart på banan igen. – Är han lika fin då så kommer vi att börja leta lopp för comeback, sa Marcus. Spännande!

20/4: Han skötte sig skitbra på ren svenska och ”vann” sitt kval busenkelt på 18,1 med 11,5 sista 300. – Jag har aldrig känt Adiago så fin, varken mentalt eller fysiskt. Vi körde kvalet med fyra järnskor, öppet huvudlag och checklöst. Han ska bli väldigt intressant att börja tävla här i vår och sommar, för om han vill tävla framöver finns mycket kvar i den fina hästen, sa en närmast rörd tränare och kusk efter loppet. Upplägget med att han står på Plönninge ridgård hos SM-vinnaren Niklas Arvidsson och kommer in för 1-2 snabbjobb på banan per vecka verkar passa honom perfekt.

15/4: Han tränade på lika bra som innan här i veckan och är nu anmäld till kval i Malmö på tisdag.

8/4: Han ströks pga transporthinder vid comebacken i Köpenhamn idag. – Nej inga fel på hästen. Men vi hittade ingen transportlösning för under 5000 kr så från spår åtta var det bara att stryka. Nu måste han förvisso kvala innan start men det blir inom kort, sa Marcus.

5/4: Adiago gör comeback på fredag i Köpenhamn. Spår 8 över 2000a i en perfekt propp. – Han är redo för bra prestation direkt, sa coachen.

1/4: Han var fin i gårdagens jobb och nu är det dags att starta inom kort. Givetvis ska han först ha ett lopp i kroppen men detta ska bli spännande. – Bakbenet ser lysande ut och han verkar fortsatt pigg när vi kör tufft på banan, sa en glad tränare efter gårdagens jobb.

25/3: Han har mått bra i veckan och fick en duning i bakknäna av veterinären härom dagen. Nästa torsdag planerar vi för banjobb igen och om hästen är lika fin då som i förra veckan kommer vi att börja leta proppar för comeback.

18/3: Chefen fick feeling, la på ett helstängt och slängde spärrgrimma/checkrem/tungband etc inför sulkytestet igår. – Det blev 1.13-13,5/1600 på bra sätt och nu ska vi ta hand om honom rejält en vecka innan vi gasar på igen mot comeback i april, sa Marcus. Så kul! Den gamle verkar ha nio liv…

11/3: Han har jobbat fint i veckan och sulkyjobbet vi pratade om förra fredagen blir nästa vecka istället. – Allt väl med honom och det blir spännande att känna på Adiago riktigt rejält på banan nu när han får sparring, sa Marcus inför helgen.

4/3: Han var in och gick trippelheat 1600 igår. – Helt perfekt förutom lite väl hög puls, sa Nygren som körde efter sista heatet i långvagn efter 1.21/1600. Nu ska han gå ett sulkyheat nästa torsdag och sedan bestämmer Marcus matchningen. – Det är nära comeback nu, sa chiefen.

25/2: Han var fin i veckans backjobb och vi sneglar på mer banuppträdande i nästa vecka.

18/2: Han gick ca 16,5/1600 på bra vis igår och det var ett riktigt positivt arbete. Räkna med 3-4 veckor till nästa sulkyjobb men detta fortlöper väldigt positivt. I april ska vi kunna göra comeback!

11/2: Det blev ett riktigt tufft backjobb till först och hästen känns skitfin. Det kan bli bantest redan nästa vecka, alternativt veckan efter. – Det beror på om vi hittar lämplig sparring eller inte, för Adiago är ingen man vill köra ensam på banan, sa Marcus.

4/2: Han var riktigt fin i backen igår med bra puls. – Han är redo för ett bantest i nästa vecka, sa Marcus.

28/1: Han gick sitt första trippelheat för säsongen igår och det var riktigt trevligt resultat av det. Pulsen var överraskande bra också och den tuffare träningen på slutet har gjort susen. I slutet av nästa vecka testar Marcus honom lite rappare i backen så får vi se hur mycket han har gått framåt. – Realistisk comeback under mars, sa tränarn.

21/1: Han gick ett långheat på banan som uppvärmning idag och sedan tre rappa intervaller i backen med Taittinger. Det såg väldigt bra ut och nu är det dags för att heata honom två gånger nästa vecka. Om cirka tre veckor kan det vara dags att testa lite tuffare i sulky för att se hur långt det är kvar till comeback, sa Marcus väldigt optimistiskt om vår miljonär.

14/1: Han är igång och jobbas för fullt ute på Plönninge-gården. Nästa vecka kommer han in till veckan igen, ev vid två tillfällen, för att vässa formen inför ev comeback under februari. Spännande! – Vi får se om han hinner ut i februari eller om vi får vänta till mars, sa Marcus.

24/12: Han har gått banheat den här veckan och hästen såg verkligen fin ut. Igår blev han vaccinerad och i nästa vecka tränas han lugnt och avmaskas. Efter nyår är det dags för full dos träning. Spännande! – Adiago trivs med livet och han har kvar att ge, skadan är som bortblåst, sa Marcus.

10/12: Han gick bara fem intervaller den här veckan med eftersom banan var onödigt lös för hans bakben pga snön. Men allt verkar bra och nästa vecka är hästen redo för sju intervaller om banan är bättre!

26/11: Han var helt enkelt grymt fin i sina fem intervaller på rakbanan igår och innan jul kommer han att vara uppe på full träning. Det luktar comeback i början av 2022…

19/11: Han gick på banan igår och var skitfin helt enkelt. Det ser mycket bra ut och vi fortsätter med ridträning 4-5 dagar i veckan med ett snabbjobb inne på travet ett tag till.

12/11: Marcus körde honom på rakbanan fem intervaller igår och det var ett stort leende på tränaren efteråt. – Han är ju helt perfekt, lugn och fin samt fräsch och stark i kroppen. Vi jobbar på så här ett tag till men som det känns lär det vara fulla jobb i god tid innan jul.

5/11: Han var inne och gick några intervaller igår och Jonas som körde var supernöjd. Nästa vecka ska han gå lite på banan igen, det här är så spännande nu!

29/10: Han har tränat på fint på gården i veckan men tyvärr frös transporten igår inne. Men han tränar på och kommer in för nytt banjobb nästa torsdag, det är ju ingen större brådska med hans träningar innan jul. – Han är tjock och fin, ser ut att må prima, sa Marcus i början av veckan.

15/10: Igår var han in till banan för att testa banan för första gången på mycket länge. – Det var som magi och vi körde 1.35/1600 på ett spänstigt och glatt sätt, sa en själaglad tränare efter återföreningen. Nu blir det ett lugnt jobb inne på banan varje vecka och resten ridturer ute på Niklas gård. – Han har aldrig varit så fin i hullet nån gång tidigare heller så lucerndieten verkar funka, sa Marcus.

8/10: Benet är helt läkt och nu ska vi öka intensiteten gradvis under 1,5 månad innan vi gör en slutkoll innan tuffare banjobb!

1/10: Han är fin i motionskörningen och nästa torsdag har han tid för återkoll hos veterinären. – Sen får vi se om det är dags för snabbjobb, vi tror det inom några veckor för benet ser jättebra ut, sa Marcus.

18/9: Han har gått upp i vikt och känns väldigt fin i motionsträningen. Ska skos och kollas åter inom ca 10 dagar!

10/9: Han jobbar på och känns fin. Benet ser bra ut. Vi ökar lite undan för undan.

28/8: Han går nu 15-20 min jogg/skritt sex dagar i veckan. – Det blir ridning varannan dag och körning varannan. Så kör vi på ungefär så här i 4-6 veckor innan vi ska kolla honom igen och få okej av veterinären att börja köra intervaller igen, sa Marcus. Benet ser väldigt bra ut och det här blir bra =)

20/8: Han kollades av veterinär igår och vi har fått det glädjande beskedet att det går utmärkt att börja trava med honom igen! Han har skrittats hela den här veckan och kommer nu att börja jobba i trav på måndag. – Han har en skada på ett bakben och kan då inte träna på djupsand. Han gillar heller inte att stå bo i storstan (läs: banan) och vi ska därför ha honom hos SM-vinnaren Niklas Arvidsson i Plönninge, där vi också har Dats Caballo, där han kommer att köras eller ridas i princip varje dag. Fast inte så hårda pass, sa Marcus. Med ca sex veckors motionskörning ska vi kolla hästen igen för att få okej att börja snabbjobba. – Då kommer han in till banan med Niklas en till två gånger i veckan och går jobb med oss på rakbanan eller rundbanan. Transporterna kostar inget extra, sa chefen. Kul!!! Vi tackar Cecilia som har tagit väl hand om honom under sommaren.

13/8: Imorgon kommer Adiago tillbaka till oss och vi ska så fort som möjligt i nästa vecka komma honom på kliniken. Håll alla tummar att han får OK att börja träna igen =)

5/8: Han springer fint i hagen och allt ser bra ut så i nästa vecka ska vi försöka få till en dag när vi kan åka och ultraljuda hans skadade ben. Håll tummarna! Det borde ta 3-4 månader att läka och nu är vi inne på månad fyra…

25/6: Han mår fint på gräset och nu är det ca en månad kvar innan vi ska kolla hans ben hos veterinären.

28/5: Han var förbi oss idag och blev skodd bak. – Han har ju lite känsliga baktassar och vi fixar till dem inför sommarn, sa Gustav.

13/5: Han har acklimatiserat sig väl i sin stora gräshage. Härligt, för där ska han gå på semester några månader nu!

30/4: Imorgon åker Adiago till Cissi i Ljungby på lite semester i tre månader till att börja med. – Dr Gräs får göra sitt och vi låter honom vara till 1 augusti, så får vi se om det är läkt och klart då så att han kan börja träna igen, sa Marcus. Hästen är pigg och glad, helt obekymrad över sina skada så det ska nog bli fint detta.

28/4: Tyvärr var Adiago inte riktigt bra i måndagsjobbet och vi misstänkte hasen höger bak, hans ”dåliga” ben under flera år. På ultraljud igår upptäcktes då en skada på infästningen till gaffelbandet. Så han kommer givetvis inte till start idag. – Inte roligt. Men han har haft återkommande problem med höger bakhas under åren och det har säkert stoppat upp honom en aning. Nu med start på opassande bana i tre varv senast på Jägersro blev antagligen det som tippade över bägaren för honom, sa Marcus. Hästen är i allafall pigg och glad och ställs nu på sommarbete hos Cissi i Ljungby i 3-4 månader. – Det är den tid det brukar ta för detta att läka. Det blir ju sommarkonvalescens för en billig peng. Den som inte har orken att vara kvar i hästen kan kontakta oss om hur man går till väga.

23/4: Han har tränat på riktigt fint här i veckan och ska starta på Solvalla på onsdag med Örjan i vagnen. Det är planerat att bli första starten barfota runt om sedan V75-vinsten på Halmstad 2018. – Det blir intressant att se hur mycket det gör, i grund och botten är han ju som skapt för barfota-körning i sin aktion. Så nu när fötterna tillåter måste vi prova, sa Marcus.

16/4: Han kollades av veterinär i onsdags och det visade sig att speciellt höger has var väldigt sliten och det var med andra ord inte konstigt att han inte var helt på topp i lördags. Att springa med bakskor och en inflammerad has är ingen lek på underlag som det konstiga på Jägersro. Nu är detta åtgärdat och hans hovar har nu blivit så bra att vi faktiskt siktar på att rycka alla skorna nästa start om ett par, tre veckor.

10/4: Nä, idag var det inte vår dag. Adiago fick inte alls tag i den lösa banan och kusken tyckte att hästen mest skyfflade och for loppet igenom. När vi sedan fick en totalt iskall rygg varvet kvar och tappade 30-40 m på det var det givetvis chanslöst att ens få pengar. – Tyvärr så var banan så där dålig som den kan vara på Jägersro ibland, förra veckan var det helt annat för hästen som gick med exakt samma balans idag. Nu lär han tyvärr blivit lite sliten efter tre varv som Bambi på hal is och vi har veterinären på onsdag. Siktar på ny start i slutet av månaden så vi inte tappar formen, sa Marcus.

6/4: Han kom med som sista häst i stayerloppet på Jägersro inom V75 på lördag. – Som tur var från ett bra spår den här gången och istället för 90 procents galopprisk som senast så är det nog 90 procents chans till felfri avgång, sa Marcus. Vi får hoppas att hästen är fortsatt lika fräsch och formstark på lördag som han har varit vid de senaste oflytsstarterna…

2/4: Tyvärr klarade han inte spår 4 efter en omstart. – Inte helt oväntat med den store, bynglige hästen från det spåret. Jag borde ha lagt in om spårförbehåll, sa Marcus. – Jag har aldrig känt hästen bättre men tyvärr blev han för laddad för voltstart efter omstarten, sa Jonas. Vi tragglar på och anmäler till silver i Malmö nästa helg och hoppas att han kommer med. Annars finns det några lopp veckan efter så han kommer strax ut igen. – Har nog aldrig varit med om att en häst har sån missflyt med allt i loppen under så lång tid. Adiago är egentligen hur stabil som helst om man kör honom korrekt så detta vänder snart, avslutade en suckande tränare.

26/3: Han har fortsatt att träna skitbra på ren svenska och på tisdag blir det start över tre varv för första gången i livet. Det blev inget bra spår men motståndet avskräcker inte och vi hoppas och tror på en bra insats och topp tre i resultat.

19/3: Han har tränat på sanden samt på banan denna vecka och vi tror att det är hästens bästa träningsvecka i hela livet. – Alltså han kändes helt jävla grym på banan idag, sa Jonas. Han har känts bra länge men nu är det lite mer än extra bra. Vi har inga poäng på grabben men det blir antingen p21 i Kalmar eller ett lopp över tre varv i Malmö som nästa uppgift. – Men den här får ett kanonår, jag kan faktiskt lova det, sa Marcus.

12/3: Han är kärnfrisk igen och gick ett heat på banan igår. – Mycket, mycket fin, sa Jonas som körde. Nu blir det start inom kort, hästen har inte tappat något som det känns på sin lilla sjukdom.

5/3: Dessvärre upptäcktes slem i halsen dagen efter förra starten och Adiago medicinerades och vilade hela veckan. Nu verkar allt bra igen och det var ju ännu bättre gjort av hästen i loppet med tanke på detta.

28/2: Han såg helt grym ut idag och frågan är om hästen någonsin varit såhär fin? Uhrberg som körde såg imponerad ut och han meddelade att hästen har toppform. – Han ryckte varken norsken eller tussarna och från ett bättre läge hade hästen haft bra chans att vinna, Sa Marcus. Nu startar vi på och får hoppas på lite bättre glid med startspår mm framöver.

26/2: Han tog loppet bra och har tränat lugnt ett par gånger under veckan. Det blir ny start hemma på söndag och då är det bricka nio som gäller. – Vi går tillbaka till den vagnen som vi hade på Mantorp och kortar även tillbaka checkremmen till samma längd som då. Kanske kan han ta rygg på stallkamraten direkt, funderar Marcus.

19/2: Han har ingen riktig tur med banunderlagen den här grabben. I första sväng fick han en stor gruskocka mitt i huvudet och numera är han lite stingslig för det med endast ett öga. Men han tappade inte mycket och Marcus kunde glida fram i fjärde inner efter 500 körda. – När det var 600 kvar kunde jag styra fram i rygg på blivande vinnaren i tredje invändigt eftersom jag såg att fältets sämsta häst låg i dödens. Jag hade ett ton i linorna och väntade bara på fritt för att avgöra loppet. Men helt plötsligt, helt utan förvarning, hoppade han rätt upp med alla fyra samtidigt. Jag har ingen förklaring alls till detta men något måste ha skrämt honom. Luckan hade kommit kort senare och jag kan faktiskt garantera att vi vunnit enkelt annars. Skit också men vi väderprognosen tyder på bra väder och därmed perfekt bana hemma nästa söndag så vi laddar dit, sa Marcus.

12/2: Ah, så synd och snöpligt att han åkte dit i sista steget av en smygkörd. Men hästen travade fint hela vägen och svarade för en rejäl långsida när Rikard svepte fältet med vår gamling. – Ja, skit också att det inte fick bli en etta! Men hästen var fin och fungerade bra med öppet huvudlag och stänkglasögon. Vi startar igen inom kort och nu börjar raden se lite stabil ut iallafall, sa Marcus. Mest troligt blir det Halmstad på fredag som nästa uppgift, dagens kusk rekommenderade att vi matchar lite lätt ett tag till för att bygga upp psyket på hästen igen efter allt strul.

8/2: Han tränade grymt bra mot Taittinger och Stoletheshow i morse och startar nu på Mantorp på fredag i ett lämpligt lopp där han ska ses med vettig chans bara det inte krånglar.

5/2: Han var skitfin i måndags inne på banan och nu siktar vi på start inom kort, eventuellt går vi ut i ett voltlopp i Mantorp redan nästa fredag (anmälan på måndag) eller så väntar vi en vecka tills det finns bra autolopp igen. – Men hästen är riktigt bra för dagen, han måste få visa det i lopp snart, sa Marcus.

29/1: Han jobbade på väldigt fint i sanden idag och på måndag ska han in på banan för ett heatjobb. – Vi återgår nu till samma upplägg som vi körde 2018/2019 när han tjänade en mille lite snabbt, så han får träna lite mer på banan och öva kurvor. Nästa start är inte bestämd eftersom det finns några voltlopp i närtid men om han startar i dem beror på hur det anmäls, det är inga bra autolopp förrän om drygt två veckor, sa Marcus.

22/1: Veterinären behandlade hans framkotor idag för att vara på den säkra sidan innan vi startar igen. Nästa vecka går han jobb på fredagen och därefter ska han vara startklar på en vecka till bara vi hittar lämplig uppgift.

19/1: – Det blev skitig bana och vi la på honom stänkglasögonen. Han har ju bara ett öga och det var strykning eller prova när vi hade så bra läge som gällde. Med facit i hand skulle vi ha strukit för hästen visade än en gång att han bara bromsar och är osäker in i kurvorna med de där kulorna på. – Ja, han ser inget och blir osäker. Skittråkigt men vi kommer igen, hästen har verkligen känts skitfin i jobben tidigare i år. Så vi får nog kolla väderprognoserna väldigt noga framöver, för det är inget alternativ att köra med stänkglasögon, sa Marcus.

15/1: Han drog innersniffen på tisdag, som Hultman skulle säga. Hästen tränar om möjligt ännu bättre nu än inför starterna på slutet och nu har Marcus instruerat unge herr Oscarsson om körningen inför och bakom bilen. – Vi har ett smaskigt läge och om banunderlag och värmning är som det borde så lär det vara vettig spetschans. Jag tycker inte att Jonas ska släppa i första taget i den här omgivningen, sa coachen.

8/1: Han har tränat skitbra den här veckan, på ren svenska, och nu laddar vi för ett passande lopp i Malmö den 19 jan.

31/12: Det blev ju inget kanonår på banan för Adiago Trot men Marcus har sagt länge nu att hästen är tillbaka i toppslag. – Så även nu, han tränade riktigt bra igår och vilar nu över helgen innan han tränar igen på måndag. Det kan bli start hemma i Halmstad redan den 11 januari men därefter finns några vettiga lopp att välja på inom en kort tidsperiod så vi har inte bestämt oss exakt ännu. Men han kommer att få ett riktigt bra 2021 som han känns nu, det kan jag lova, sa Marcus.

23/12: Det blev verkligen ett skitlopp för Adiagos del men hästen var enligt Jonas ännu bättre nu än vid andraplatsen på Jägersro. – Vi blev regelrätt kapade av Jim Oscarsson i sista sväng och jag fick dra tvärtstopp på hästen för att vi inte skulle hamna i backen. När Jim insåg vad han gjort, så gick han tillbaka till sitt spår men då hade Adiago redan tappat rytmnen och galoppen kom som ett brev på posten, sa unge herr Oscarsson. Idag blev han vaccinerad och nu väntar en lugn vecka men Adiago är snart på det igen och vi siktar eventuellt på ett lopp hemma den 11 januari men inget bestämt ännu. – Det blir en bra vinter, jag böjde hästen i måndags och så här fräsch har han aldrig varit i hela sitt liv, sa tränarn.

16/12: Han har tränat skitbra i veckan men spår 7 är ju ingen höjdare. Jämfört med de andra är dock Adiago mycket gynnad av skotvång och med överpace på loppet ska det bli intressant att se hur långt det räcker med en V75-debutant bakom spakarna. Jobba nu, Jonas!

11/12: Han har haft en bra vecka och på söndag kväll vet vi om poängen räckte för Halmstad eller om vi tar V75 på Mantorp den 23/12 istället.

4/12: Marcus var så nöjd med hästen och placeringen som gav poäng för silver framöver att han tog Adiago till en ombehandling av hasarna och vaccinerade direkt. Så nu blev det lugnt resten av veckan och sedan blir det full gas för silver hemma i Halmstad 19/12. – Skulle han inte komma med där finns det även silver på Mantorp 23/12 så nu kör vi, sa Marcus.

1/12: Han fick tredje invändigt och trots högt tempo så låg Adiago på ganska ordentligt in i slutsvängen. Jonas fick nästan inte stopp på hästen när det skulle backas ut men när man väl kom ut så lät unge herr Oscarsson hästen gå med bakvänt spö och oryckta tussar i mål som klar tvåa. – Det gick ju inte att vinna ändå men vi hade rubbet kvar, sa Jonas.

27/11: Han har tränat på fint efter behandlingen och drog bra spår i Malmö på tisdag. Det såg inte ut som spets enligt Lindgren men kusken bör ha chans att nå rygg på ledaren och då kan det ju bli intressant.

20/11: Han blev fixed i hasar och framknän redan i måndags och var fin i lugn träning idag. Hästen är fortsatt glad och go hemma och vi laddar för en veckas full träning och sedan anmälan till start 1-2 dec

12/11: Han var fortsatt formstark och glad men dessvärre inte helt hundra i baktravet idag. – Det kändes redan bakom bilen så jag fick ta upp och backa ner sist, galoppen berodde bara på det. Sen kördes han friskt på bettet hela vägen och hästen var jättenöjd efteråt. Han tappade inga poäng och ska nu fixas i hasarna i början av veckan, sa Marcus. Det finns 3-4 fina sprinterlopp åt hästen i söder under december.

6/11: Han gick väldigt starkt som femma från dubbla tillägg i onsdag, det var nytt personligt rekord. – Inte lätt att ta nåt när ledaren går 1.10 sista varvet, sa Marcus. Hästen verkar bra efteråt och är anmäld till snabbloppet i Kalmar nästa vecka. – Vi måste nöta ihop poäng för silver nu.

30/10: Allt verkar bra efter loppet och det är ny start på Solvalla på onsdag i en specialpropp. Det är några tuffa hästar med i loppet men Adiago kan bli trea, fyra, femma om det bara klaffar lite – och det blir bra pengar och poäng inför vintern.

25/10: Han såg otroligt fin ut och efter snabb start till spets släppte Marcus till guldhästen och blev sedan fast för länge. – Andraplatsen var plusbetonad och synd att Peters var så skrajsen och höll fast oss hela vägen. Adiago är hur som helst, som jag sagt, bättre än nånsin och jag tror på V75 hela vintern, sa Marcus.

21/10: Han jobbar skitfint och drog bra läge på söndag hemma i Halmstad. – Kan bli spets och vi ska köra om det, var Marcus kommentar

16/10: Han verkar ha tagit loppet bra och mest troligt startar han hemma nästa söndag.

10/10: Han hamnade hopplöst till i åttonde ytter så Jonas styrde ner invändigt. Sen lucka men hästen spurtade vasst mellan hästar och visade att han varken är rädd för andra hästar eller osäker (trots sju raka galopper). – Nu letar vi nytt lopp inom ett par veckor och i höst/vinter kommer detta bli riktigt kul även i V75 igen, säger Marcus.

6/10: Han har jobbat jättefint här i veckan och trots spår 12 tror vi på bra chans på fredag. Jonas känner hästen bättre nu och med rätt upplägg bör hästen duga långt. Spännande!

2/10: Han kom inte med som vi tänkt förra helgen men det blir Kalmar nästa fredag, hästen har vässats på banan i måndags och Marcus säger att det känns skitbra. Det ska släppa för hästen i lopp när som helst.

26/9: Inget nytt på fronten och det blir start nästa helg enligt plan.

18/9: Vi är väldigt nöjda med honom i lugna jobb och så fort karenstiden går ut så anmäler vi igen.

11/9: Han har jobbat på fint i sanden i veckan men vi har ändå bestämt att han ska få ombehandlas i korsled och höger framkota på måndag, som veterinären ville. Så vi står över Kalmar på fredag men planen är att starta direkt som karenstiden släpper. – Lika bra att göra som veterinären säger och ge hästen två veckor till, sa Marcus. Vi vill inte få galopp igen…

4/9: Han fixades i korsleden vänster bak och i en framkota hos veterinär Per Spångfors idag och det är det gamla vanliga när det gäller Adiago. – Ja men det var bara måttlig ledgalla i korsleden. Han är ju annars behandlad i den leden flera gånger genom åren så det är säkert problemet, sa veterinären. Det blir bättre med lite hjälp men vi vet om detta sedan tidigare, dock utan att det alltid blivit bättre efter behandling. – Adiago är som han är, jag är dock säker på att hästen är i toppslag nu och galopperna är inte något som kommer att fortsätta eftersom det mest handlad om otur, sa Marcus. Vi tränar upp igen och startar asap (ev redan 18/9) eftersom formen sitter där och vi inte vill ha för lång vila nu.

29/8: Han såg verkligen lysande ut från start men snubblade sig oturligt i galopp utvändigt om ledaren ut ur första sväng. – Annars hade vi fått spets ut på långsidan och då vinner vi garanterat loppet som han kändes. Nu kändes hästen så grym in i sista sväng att jag inte kunde sitta kvar invändigt. Men när jag vred på i fjärde så tog han i så mycket och rullade över i galopp, sa Jonas som körde. – Det är en väldigt speciell häst som genom hela livet har haft problem i kurvorna, när han gått utanför innerspår. Vi tar nya tag men eftersom det inte finns några vettiga lopp på tre veckor så tar vi också och kollar honom med veterinär i veckan så det inte är nåt litet som stör honom, sa Marcus. Så fin som hästen var i Halmstad innan han blev påkörd så känns det mycket förvånande att det blivit galopp i två starter till efter det.

27/8: Han jobbade bra i onsdags och har ny start på lördag på Åby. Ganska tufft emot men vår häst är bra och nu ska det inte bli ytterligare en otursgalopp…

23/8: Adiago Trot gick med oryckta tussar runt slutsvängen och slutar garanterat tvåa enligt kusken om hästen inte snubblat sig i galopp in på upploppet. Adiago såg skitfin ut men det gick väl långsamt i början och väl snabbt runt hans akilleshäl i sista kurvan. Nya tag nästa helg!

21/8: Han har tränat superbra i veckan och startar igen på söndag om 60 lax på Solvalla i ett lärlingslopp. Det är en två-, tre bra motståndare samt voltstart så vi får se hur långt det räcker. – Men tanke på hur han kändes senast och i veckans jobb tror jag ändå att det är en outsider här, sa Marcus.

15/8: Han kändes enligt Marcus helt grym på sin nya balans men tyvärr blev det en ganska så rejäl störning i sista sväng som än en gång renderade i galopp. – Han var så grymt gående att jag tror att vi haft chans att vinna med spurten han ville sätta in. Men tyvärr körde de ihop invändigt om oss och kom plötsligt ut 15-20 cm och det räckte för att det skulle bli en krock; det är inte så lätt att flytta Adiago i sidled i kurvorna så där hastigt med hans långa ben. Men jag kan lova att hästen vi har är bättre än tidigare och eftersom han fungerar bra med skor räknar jag med att vi får en formidabel höst och vinter när oturen släpper, sa Marcus. Det finns inga tendenser till att hästen skulle vara hästrädd nu när han har ett öga, trots att han blir påkörd mest hela tiden, det gäller bara att ha lite is i magen så blir detta jackpott

10/8: Han har tränat fint efter Gotland och nu blir det ny start hemma på lördag från bakspår för att vässa formen inför ett passande lopp med mycket pengar på Solvalla nästa helg. Det blir helstängt och lättare balans, säger Marcus.

31/7: Han fick starta med öppet huvudlag för första gången i livet, eftersom han blev så skrämd av de galna Årjängs-kuskarna senast. Men han var lite loj pga det och dessutom lite tung i balansen, så sammantaget funkade det inte att gasa från spår ett och bakspår, vilket resulterade i en kortare galopp. Hästen gick fullt godkänt efteråt och det fanns inget annat att göra från jumboplats och inget tempo. – Han startade med järnskor och öppet huvudlag och tappade från start, det viktiga var att han fick ett lopp i kroppen utan att bli påkörd eller skrämd igen. Nu ska han gå framåt mycket i spänst med detta och till nästa start kan vi lätta honom och helst lägga på helstängt igen. Det gäller att ha lite tålamod så han får chansen att komma tillbaka på rätt sätt, sa Marcus.

24/7: Han har tränat på kanonbra och anmäldes med Rikard Skoglund i snabbloppet på Visby på torsdag. Det var en bra häst emot som fick spår 1 och vi drog 9. Det finns ju nästan inga lopp utanför V75 i Adiagos klass för dagen så vi får åka runt lite tills vi får poäng och form för V75 igen. – Jag hade sneglat på att skicka ner honom till Paris den här veckan faktiskt men det kändes ändå sådär att inte ha nåt lopp innanför västen innan vi gör en sån resa, det kommer fler passande lopp där nere hela tiden, sa Marcus.

17/7: Han fick en ganska lugn vecka efter Årjäng men allt verkar väl och nästa vecka blir det full träning igen och ny start inom kort är förhoppningen. – Det gäller ju att få till poängen inför hösten, sa Marcus.

10/7: – Alltså det där var bland de sjukaste jag sett! Han som körde fyran borde väl bli avstängd på livstid, alternativt till nya licenslopp?, för livsfarlig nedtagning av galopperande häst. Och vid andra störningen tittade ju inte kusken som galopperade bakåt och styrde rakt på stackars Adiago. Hästen såg annars helt lysande ut och detta hade han knappast förlorat ens med en galopp. Sånt makalöst bakflyt, vi får försöka slicka såren och hitta nytt lopp inom kort, sa Marcus.

6/7: Det blev springspår på tillägg med Magnus Jacobsson på fredag och allt verkar bra. Vi hoppas på en bra insats men vi kräver inte vinst direkt.

3/7: Han anmäldes inte till Vaggeryd den sjunde pga stenhårt motstånd och låga prispengar. I dagens sandintervaller var Marcus mycket nöjd med hästen och tränaren meddelade att det ser ut att bli ett lite mer beskedligt lopp i Årjäng som comeback nästa fredag istället.

26/6: Han har tränat på fint i veckan och nu har Marcus bestämt sig för target på comeback 7 juli.

18/6: Han har känts skitfin på ren svenska efter behandlingarna men Marcus tro på start redan sista juni är kanske lite optimistisk eftersom hästen bara gått ett lugnt jobb i veckan mellan korsbehandlingarna. Det troliga är att hästen efter nästa veckas träningspass är redo för att anmälas igen, max två veckor till. – Han måste träna också, men det är grundat så det räcker. Problemet är väl snarare att han är i silver och det krävs mycket direkt, sa Marcus.

12/6: Han tränade bra i onsdags och ombehandlades sedan i sin korsled igår. Nu sätter vi full fart med träningen igen i nästa vecka och det kan ev bli start redan 30 juni i en lämplig propp.

5/6: Han var till vetr Spångfors i förra veckan och där hittade man lite krångel med en framfot samt ena korsleden. Det var dock inget värre än vanligt, hästen brukar behöva gå till just denna vetr en gång per år åtminstone eftersom det inte är någon annan som fixar korsleder. – Det var inte så farligt men vi tar en ombehandling så att det inte kommer tillbaka nåt mer i år sen. Han tränas lugnt under tiden och håller igång så vi kan sikta på fler lopp så snart som möjligt, sa Marcus.

21/5: Adiago blev överladdad bakom bilen och försökte faktiskt klättra över vingen i starten! -Han överraskade mig rejält. Han fick gå 2000m rejält i upphämtningen innan jag lät honom jogga i mål sista 500. Travet var lite ringrostigt efter sju månader men det fixar vi snart till med diverse hjälp, inget som oroar sa Marcus. Det kan lätt bli lite rampfeber när de varit ifrån länge.

14/5: Han drog 7/2640a i comebacken på Solvalla på onsdag mot skapliga hästar. Det fanns inga bättre lopp att välja bland just nu och vi förväntar oss inga stordåd redan i debuten. Men hästen tränar bättre än tidigare och Lindgren räknar med en skarpt bra säsong för vår miljonär

8/5: Han gick 14,5/1600 på bästa vis igår och nu är han redo för comeback. Poängen är ju lite knapp så vi får se var han kommer med men oavsett tror Marcus att Adiago har en strålande säsong framför sig.

1/5: Han gick ett trippelheat mot Stoletheshow på banan igår morse och var superfin. Det blir sulkyjobb om en vecka och sedan kan det vara dags. – Han känns verkligen fräschare och gladare än någonsin så detta blir spännande, sa Marcus.

23/4: Alltså, frågan är om hästen någonsin sett så bra ut i jobben som han gör nu? Marcus har bestämt att ta honom in till Halmstad för trippelheat på banan redan nästa torsdag om allt går som planerat. – Jag tror att det här halvåret med träning och kortisonbehandling för ögat har gjort honom mycket gott, det känns som en klart förbättrad häst. Blir spännande vi vår och sommar, det känns som att han har karriären framför sig, sa Marcus.

17/4: Han har varit vrålpigg i sin körning denna vecka, Nattis mycket imponerad. Nästa vecka inleder vi intervallträning igen efter operationen eftersom allt ser bra ut. Ge det två veckor så testar vi nog på banan igen och då ska vi kunna ge en matchningsplan.

10/4: Operationen har gått jättebra och hästen är verkligen i sitt livs slag. På måndag börjar vi träna igen och det är en lugn vecka först och sedan ska vi förhoppningsvis träna intervaller igen därefter. Med tanke på hur han har tränat innan tror Marcus att det blir comeback under maj trots allt.

27/3: Som vi skriv till alla ägarna i mejlet under veckan visade det mesta på att vi tvingas operera det blinda ögat. Det gjordes av djurskyddsskäl idag, försäkringen täckte kostnaden, och nu blir det 14 dagars vila så att det läker. – Hästen har verkligen utvecklats under den ofrivilliga tävlingsvilan och med lite flyt så är han i startbart skick månadsskiftet april/maj så fin som han är nu, sa Marcus. Att inte ha vänster öga kvar kommer knappast att påverka honom i loppen eftersom han varken haft bra syn på länge eller går med öppet huvudlag.

19/3: Dessvärre har ögat blivit sämre nu sedan kortisondropparna tagits bort. Idag börjar vi med ett karensfritt serum gjort av hans eget blod. Inom en vecka vet vi om det hjälper honom, annars måste vi ta bort ögat. – Det är en lätt operation och man brukar kunna träna igen redan på tredje veckan, sa veterinären Hanna…

13/3: Igår gick han ett trippelheat inne på banan och gjorde det på väldigt bra sätt! Vi har plockat bort hans kortisondroppar igen och nu får det bära eller brista. – Han har stått på dropparna i snart tre månader av och till. Om inte det fungerar nu så får vi ta bort ögat tyvärr. Men han är nästan helt blind på det redan så det lär inte påverka hans prestationer negativt speciellt som han alltid tävlar med helstängt hur som helst. Nu hoppas vi på start i Göteborg den 25:e och att allt slutar krångla. För hästen känns bättre än nånsin, sa Lindgren.

6/3: Han har jobbat på jättefint på nya gården och nu har Marcus schemalagt en transport till Halmstad på torsdag för att hästen ska gå ett första banjobb inför comebacken. Äntligen!

28/2: Nu är han fulltränad och kommer inom 14 dagar att börja vässas för start. Ögat ser okej ut och vi har gott hopp om att kunna starta i månadsskiftet mars/april. Han flyttade till Veka igår och trivs som fisken i vattnet.

21/2: Igår kollades ögat igen och nu kör vi på med kortisondroppar i två veckor till innan vi ska testa och ta bort dem. Så om en månad är han startberättigad efter karenstidens utgång igen och vi lägger upp vässningsschemat efter det. – Så antingen startar vi om ca en månad eller så blir det till att operera bort ögat, sa Marcus. Håll nu alla tummar att det ger med sig…

17/2: Idag gick hästen sitt första heatjobb på banan på väldigt länge och det såg bara bra ut. Det blir återbesök hos veterinären för ögat på torsdag så får vi se vad hon säger.

13/2: Adiago ser kanonfin ut i jobben och det hade varit dags för banjobb nu ifall vi inte körde med kortisonkuren fortfarande. Vi får jobba på en vecka till och hoppas att vi kan avbryta ögonbehandlingen sedan. Han vill ut nu!

7/2: Det ser superbra ut i jobben för Adiago men dessvärre tvingades vi ge honom nya kortisondroppar till vänsterögat igår och det blir fram till nästa helg och sedan får vi se om det blivit tillräckligt bra så att vi kan avbryta behandlingen och sikta mot start, det är ju 14 dagars karens på preparatet. – I värsta fall kan de bli tal om att ta bort ögat säger veterinären, men vi hoppas verkligen att den här nya kuren ska göra honom bra. Hästen är annars i snuskig form och kan i princip starta nästa vecka om det vore så, sa Marcus.

31/1: Han ser så otroligt fin ut i jobben nu i DW-backen så låt oss verkligen hoppas att ingen infektion i ögat kommer tillbaka. Isåfall skulle vi uppskatta det till två veckor kvar innan vi kan avgöra honom anmälningsklar igen eller inte.

24/1: Nu är Adiago igång igen och körs för fullt. Ökad dos nästa vecka!

17/1: Hur kan man ha sån otur? I tisdags var han äntligen tillbaka i full träning och var då grymt fin i DW-backen. På onsdagen var han blockhalt. Det visade sig vara en hovböld på ett bakben så det var ju inget allvarligt men det gjorde så att han missade fredagsjobbet. På tisdag bör han kunna vara tillbaka igen men allt sånt här småstrul gör ju att comebacken dröjer…

11/1: Han tränas igen och ser magiskt fin ut. Nu måste vi bara rida ut karenstiden som går ut i slutet av januari och sedan sikta på snabb comeback. Vintern och våren är ju hans allra bästa tid!

4/1: Oturen har fortsatt att grina oss i ansiktet rörande Adiago. Under julhelgen svällde han upp vid vänster öga och det visade sig att han hade fått skador på hornhinnan av vintergruset som sedemera orsakade en inflammation och infektion. Det är bra igen men han måste gå på medicin och behandling en vecka till och får då bara tränas lätt. Så det blir inget Kalmar men vi jobbar på att få ut honom igen så snart som möjligt eftersom hästen i övrigt är så fin nu.

22/12: Adiago känns fortsatt fin och vi siktar på Kalmar 18/1 om allt funkar.

13/12: Han är fortsatt i full gång och Marcus körde honom själv på rakbanan i morse. – Han känns pigg och glad som en unghäst och jag tror att det kommer att bli en mycket bra vinter- och vårsäsong för Adiago. Comebacken dröjer till mitten av januari som det känns.

6/12: Den här veckan har varit perfekt och nu är han igång igen. Puh!

30/11: Dessvärre fortsätter det att krångla lite. Hans fötter och sprickor är fixade så det kommer att vara en helt fräsch häst inom kort. Men hans kotor sväller upp när fötterna krånglar så vi har bara tränat lugnt den här veckan åxå. Mest troligt kan han gå in i full träning igen i slutet av nästa vecka och sedan ska vi kunna blåsa faran över och börja sikta mot race igen. – Han är i så bra författning i övrigt för dagen att jag är säker på en fin vinter för honom, sa Marcus.

25/11: Idag såg hans problemfötter mycket bättre ut och vi kommer att kunna börja träna honom igen på onsdag!

22/11: Dessvärre har inte hovproblemet velat lägga sig riktigt och Adiago ska i dagarna få en riktigt svetsad avlastningssko så att han kan återgå till träningen. Vi får skjuta upp planerna på start lite granna tyvärr men sånt är dessvärre livet med de fyrbenta.

17/11: Adiago kom inte med på Jägersro men det var säkert likabra eftersom det var lång distans och lite väl tight efter sprickorna. Det finns bra lopp i Karlstad och Halmstad veckan efteråt.

15/11: Han tränade i backen idag och kändes jättefin. Vi testar nog att anmäla till silver på lördag men det är inte säkert att han kommer med. Det viktigaste är dock att han är fräsch i fötterna igen så att vi kan träna och starta igen på den fina formen, blir det på lördag eller lite senare spelar inte så stor roll. Det finns 2-3 bra lopp veckan efter åxå.

12/11: Sprickorna ser mycket bättre ut och förhoppningen är att kunna träna vanligt på fredag.

8/11: Dessvärre har han fått lite ballsprickor på bägge fram och Marcus ville inte anmäla honom idag pga det. Vi jobbar med det å hoppas att det ordnar sig under nästa vecka nu när han hittat toppformen.

1/11: Han gick på sandrakan mot Secret Score idag och var väldigt fin. Hästen håller sin toppform och ska ut i lopp igen inom kort.

27/10: Tyvärr blev det galopp igen in i första sväng, men det var en väldigt snäv och besvärlig situation där Adiago i full fart blev tvungen att korrigeras utåt sedan hästen på insidan trängt sig ut efter 100 meter. Det var inte hästens fel och Christoffer var mycket nöjd med hästen i provstarterna. Vi var väldigt, väldigt nöjda med hästens två sista träningar inför detta och det här var verkligen inte roligt. Adiago är egentligen inte alls osäker, som ett exempel har tränaren själv kört hästen i 10 lopp med exakt noll galopper. Nu har Adiago galopperat fem gånger av 10 för Eriksson, som några av ägarna har påpekat. – Christoffer är en av Sveriges bästa kuskar men kanske är det så att han kör lite för nära gränsen ibland med Adiago, eller så är det ren otur?, sa Marcus. Vi kommer igen!

23/10: Han har känts kanonfin i uppträningen och med lite klaff kan det bära god frukt.

20/10: Adiago kom med som 12:e och sista häst i silver på lördag. Dessutom fick vi 3/1640a så det känns lite spännande. Det är Christoffer som kör.

18/10: Han är friskförklarad och tränade med svansen på ryggen idag så man kan säga att han är riktigt pigg och glad för dagen. Om han kommer med så blir det silver i Malmö nästa lördag.

10/10: Adiago hängde lite på högertöm i morgonens jobb och med tanke på spår 12 på måndag så valde Marcus att ta hästen direkt till veterinären istället. – Vi behandlade ett framknä och ett bakknä i eftermiddags och eftersom vi tog det på volley kommer han bara att behöva stå över ett jobb och inte tappa den goda formen vi har byggt upp innan nästa start, sa Marcus.

8/10: Ny start i Karlstad på måndag om 50 000 kr och 800 friska startpoäng.

3/10: Det blev rubbet kvar i rygg på ledaren och hästen är tillbaka i toppslag! Tyvärr räckte inte poängen till silver på Åby på onsdag så vi får leta annat lopp.

30/9: Han var kanonfin i lätta heat i morse och spår 1 på onsdag ser intressant ut. Om Per kan svara ut Djuses från start är mycket vunnet.

20/9: Adiago var lite nervös innan loppen idag och Marcus visste inte riktigt var han hade hästen pga detta. – Vi kom inte ner nånstans och det var bara att fortsätta framåt. Öppningen blev dock i tuffaste laget och därefter försökte jag bara köra så långsamt som bara möjligt. Runt slutsvängen gick det i 1.20-fart när jag höll fast Axel och enda motbudet men när den kom loss ändå så var det kört för Adiago att växla tempo. Inget fel på hästen men vi kan kalla det en bortkörning av kusken, sa Marcus. Adiago visade åter att han funkar fint med skor och tränaren tror att hästen kommer att duga väldigt bra i höst och vinter, även i silver. – Han är som bäst när det är kallare ute och de andra inte kan gasa barfota och i full form.

17/9: Han var första reserv i silver på lördag och fick istället starta i breddtrav i Halmstad samma dag. Kanonfin med Nattis i dagens banjobb.

13/9: Veckans Solvalla-start var magisk för Adiago, där han tangerade sitt rekord trots den sämsta resan. Med lite bättre flyt trodde både kusken och tränaren att det hade blivit seger. – Han är i sitt livs form för dagen, sa Marcus. Snöpligt att oturen har varit framme så han nu står utan poäng. Det blir start i silver eller breddlopp nästa helg, beroende vart han kommer med…

6/9: Adiago anmäldes till Solvalla och fick bricka 10. Dagens slipning var fin och nu hoppas vi på det bästa.

30/8: Han skoddes om i tisdags och i dagens jobb var det samma glädje i hästen som det var i våras. Nu vässar vi lite nästa vecka och siktar på Solvalla 10 sep.

22/8: Adiago har tränat på riktigt fint i veckan men behöver en skalle till enligt Marcus. Alla poäng är också längst upp så vi måste ha honom riktigt redo nästa gång. Troligen blir det Solvalla 10 september.

16/8: Här verkar allt kanon och på måndag kommer Marcus att testa på banan för eventuell comeback.

9/8: Nattis som körde idag var ruggigt nöjd med hur han kändes i DW-backen. Nästa vecka blir det fullt blås igen och sedan får vi leta lopp.

2/8: Troligen var han bara väldigt nedsatt av extremhettan för vi kan inte hitta några infektionstecken. Dessutom var hovlederna mycket ömma och behandlades efteråt. Nu blev han friskförklarad av veterinär igår så vi börjar träna igen på måndag/tisdag. Det ska helst inte dröja så länge innan han startar igen.

21/7: Han var inte alls sig själv och var trött och slagen tidigt. Hästen dras givetvis med någonform av infektion och vi kollar upp det asap. Idag mådde han iaf helt bra på gården.

19/7: Veckans jobb var jättebra och normalt sett kommer hästen att vara mycket imorgon, jämfört med starten i Halmstad. – Jag tycker att han är ett tidigt streck, sa Lindgren.

12/7: Adiago kändes grym i veckans jobb och ska starta i silver på Axevalla.

7/7: Han såg väldigt bra ut igår men fick lite för tuff resa med att gå först i tredjespår redan 600 kvar. Han var tvåa till kort före mål men föll tillbaka och var bara sjua. Dock var nästan hela fältet på linje och det var inte alls någon dålig prestation. – Men han är garanterat bättre med lopp i kroppen och vi siktar på ny start inom kort, ev på Axevalla.

2/7: Det blev spår 4/1640a i silver på lördag och i dagens finslipning var det fem plus på Adiago. Vi siktar på barfota bak om banan tillåter på lördag och hoppas kunna upprepa förra årets vinst.

24/6: Imorse gick han 1.14/1600 ensam med fin puls efteråt. – Han är redo för V75 igen, så här bra brukar han inte vara i jobb, sa Lindgren efter morgonens pass.