LOADED VILDA

År: 2020

Administration: Stall MARLIN – KB

Stam: Sto e: SJ´s CAVIAR – LIBERTE

Exteriörsiffror: 555443

Säljstatus: SELECT – TR. Det är TR tävlingsrätten till 251231 som gäller. Det är TR tävlingsrätten till 251231 som gäller. Det finns för dagen inga andelar till salu.

Skötare: Madde Nordström

Veckokommentarer

Under fyra fredagar i oktober/november testar vi att skicka ut veckorapporten via adminbolaget Asap KB och deras nya tjänst för information till hästägarna.

20/10: Med facit i hand skulle vi nog ha avstått start i Göteborg, eftersom hon var sliten i bakknän och ländrygg efter debuten. Men nu när hon fått lite pust och behandling av veterinären ser hon mycket bättre ut igen. – Vi kommer att rappa upp träningen nu och helt sluta med tung träning på henne ett tag nu för att starta igång. Jag tror att hon redan nästa måndag kommer att vara betydligt rappare och bättre, sa Marcus, som siktar på start på hemmaplan den 30 oktober.

15/10: Hon höll farten i dödens som fyra och får med beröm godkänt för kämpainsatsen. – Men hon saknade flera sekunder i maxfart igår jämfört med debuten, troligen satt det loppet kvar lite i bakknäna, sa Nygren. Vi fixar till det på måndag och siktar på ny start i bättre spänstigt skick hemma den 30 oktober!

11/10: Allt ser bra ut och på lördag startar hon bakom bilen på Åby. Vi har plan att starta i lämpligt lopp hemma den 30 okt så detta breddlopp passade perfekt som mellanspel. – Hoppas det blir vettigt kört så ska hon kunna rekordsänka, sa Marcus.

6/10: Hon tog loppet bra men det roligaste med veckan var att hon var så fin i måndags. Pang till spets och sedan släppte Patrik och fick aldrig se dagens ljus som fyra i snabb avslutning.  – Vi tappade tredjeplatsen på att jag började backa lite in på upploppet innan Johan ryckte. Men sen gick hon bra över upploppet och hann nästan fram till en plats. Det var gott om krafter kvar, sa Nygren som körde. Nu ger vi henne en standardvecka hemma och om allt verkar bra kan det bli start redan i Malmö den 18e men Marcus vill inte bestämma det redan nu.

29/9: Hon anmäldes till debut hemma på måndag och fick perfekt springspår. Hon har varit jättefin i två lugna jobb denna vecka och det ska bli riktigt spännande att se på måndag. – Jag tror väl inte riktigt att hon är redo för stordåd ännu men nu börjar vi starta igång henne och det är ju en häst vi tror en hel del på inför 2024, sa Marcus.

22/9: Hon gick ett trippelheat i sulky igår med ca 1.20/1600 med 1.11 sista 300 som bäst. – Hon uppträdde som en snabbloppare och var väldigt rapp och fin, sa Nygren som körde. Härligt! Detta innebär att vi kan börja lite lopp att debutera i. – Vi kollar ur hon känns på måndag innan vi gör något men detta var riktigt bra, sa en mycket nöjd tränare igår.

15/9: Hon blev omskodd igår och Marcus var nästan lyrisk över hur hon såg ut på rakbanan. – Detta tror jag riktigt mycket på nu och det blir nytt banheat i nästa vecka. Jag vill gärna att vi ska kunna få ut henne och visa upp en häst i bländande skick senare i höst, det finns i henne så att det räcker och blir över; nu lättade vi henne ganska rejält och ändrade lite med fäste mm så det kan göra stora saker på kort tid om det faller rätt ut.

8/9: Vi hade korrigerat i utrustningen till igår och hon var mycket bättre igen. – Vi körde ca 1.18/1600 och hon trummade på bra i spets, sa Marcus. Pulsen var låg och nu ska vi ändra lite till i balansen innan vi är helt nöjda för debut. – Men detta är en fin travare som bara ska förstå vad det går ut på och hitta den perfekta balansen först. Debuten är inte så värst långt borta.

1/9: Hon gick ett banjobb på en 1.19-tid som i kvalet men hade 30 slag lägre puls än den dagen för en månad sedan. – Nästan sjukt! Hon är så mycket starkare nu efter en behandling och ett par rejäla sulkyjobb. Fortsätter det så här kommer hon att vara riktigt redo inom en månad, sa Marcus.

25/8: Hon har gått framåt mycket efter kvalet och behandlingen hos veterinären och är nu redo för nytt sulkytest redan i nästa vecka. Kul!

11/8: Pga det dåliga vädret har hon bara fått gå motion den här veckan efter behandlingen. På måndag drar vi igång intervaller igen och vi räknar med nytt bantest om ca tre veckor. – Hon kommer att starta till hösten men varje vecka av extra styrkepass hon kan få på gymmet (läs i backen) ju bättre kommer det att gå för henne framåt, sa Marcus.

1/8: Hon kvalade på en 1.19-tid på fint vis i fredags och kom i mål med låg puls och gott om krafter kvar. Idag kollades hon av veterinär och fixades i kotor och bakknän. – Det var inget allvarligt och nu får hon en lugn vecka innan vi inleder marchen mot debut under sensommar/höst, sa Marcus. Vi gillar den här fina lilla hästen skarpt! Hon har framtiden för sig.

21/7: Hon gick 1.19/2100 på bra sätt i måndags mot Aileron Thrust och även om hon var chanslös mot honom så var Lindgren riktigt nöjd. – Ja, hon behöver ju lite mer innan start men allt verkade bra idag så nu siktar vi på kval hemma nästa fredag. När vi kört det så får vi se om det behövs fler jobb eller om hon är redo för start redan i augusti, sa Marcus.

14/7: Hon har gått två lugna pass den här veckan och allt verkar bra. Igår testade hon startbilen ett par vändor och det fungerade fint. I nästa vecka kör vi ett till sulkyjobb innan vi bestämmer kvalmatchningen.

7/7: Hon gick 19,5/1600 i dödens på väldigt bra sätt härom dagen. – Den här tror vi mycket på! Hon gick sulky i måndags och var lika smidig och fin i lätta intervaller igår så nu känns hon redo. Det blir nytt test i slutet av nästa vecka eller veckan efter och som det ser ut nu så anmäler vi till kval hemma i slutet av månaden, sa Marcus.

30/6: Hon har haft en bra vecka och nu har Marcus lagt planen för sulkytest mot Clear Sight i början av nästa vecka om inget inträffar. Spännande!

23/6: Kolla in nya bilden, vilket monster! Hon har varit bra under veckan men behövt lite mer träning efter småkrånglet för att gå sulkyjobb. – Loaded gick 1.25/1600 i långvagn i tredje heatet idag och var fin på det men pulsen visade att vi gjorde rätt som väntade lite till med sulkyjobbet. Som det ser ut nu är hon redo för sitt första sulkyjobb under SM-veckan, sa en nöjd tränare efter torsdagsjobbet.

16/6: Nog är det väl! Jo, det har krånglat lite med hennes balansering under veckan och idag fick vi äntligen löst det så att det går att köra sulkytest med henne i slutet av nästa vecka innan midsommar om det vill sig väl. – Hon är stor i steget och är i en utvecklingsperiod och har behövt komma rätt i balansen nu. Jag ser inga skadetendenser eller något sådant, utan hacket i maskineriet nu på slutet har berott på att hon vuxit rejält och förändrats en del i rörelsemönstret, så vi har varit tvungna att korrigera skoningen undan för undan, sa coachen. Lite is i magen så blir det hur bra som helst.

9/6: En riktigt bra träningsvecka igen och händer inget blir det sulkytest efter helgen 🙏🙏

2/6: Det har krånglat lite på slutet med smällar i hagen, sjuka sparringpartners mm och det skaver lite hos oss. Men igår var hon riktigt fin på rakbanan och förhoppningsvis är allt som det ska i nästa vecka och vi kommer att göra klart för banjobb så fort vi kan. Mer info nästa fredag.

25/5: Ingen sparring nu heller och hon har tränat på standardmässigt. – vi hoppas komma i fas med hennes banjobb inom kort, sa Marcus.

18/5: Tyvärr blev hennes sparringpartner sparkad i hagen inför det tänkta sulkyjobbet i lördags och Loaded Vilda har tränat på i standardheat på bra sätt under veckan. – Nästa vecka ska det finnas sparring åt henne igen så vi kan testa henne i sulky, sa Marcus.

12/5: Hon har gått lite lugnt i veckan för att gå sulky i morgon. Dessvärre har hennes sparringpartner fått en lårkaka så det blir bara vanligt heat på banan under uppvisningen och ingen sulkydebut. – Det kan inte hjälpas men jag tror att hon kommer att glänsa ändå imorrn. Inom kort blir det sulky, sa Lindgren.

5/5: Hon har fortsatt att träna på riktigt bra och nu schemaläggs hon för sulkydebut mot Nepenthe Boko på uppvisningsdagen nästa lördag.

28/4: Hon har sett skitfin ut efter det tuffa banjobbet och vi kommer att köra ett till inom kort. Den här tror vi på!

21/4: Hon gick 1.24/1600 i tredje heatet i träningsvagn igår och gjorde det på bra sätt. Hon kan enligt tränaren redan nu under 1.19 men vi ska trimma på i 1,5-2 månader till före det blir dags för kval. – Hon har verkligen rätt kunnande denna, men pga att hon kom sjuk från uppträningen utomlands måste hon rimligen hinna få lika många jobb som de andra innan vi börjar. Men jag tror att det här kan bli en märr att räkna med framöver, sa Marcus.

14/4: Hon gick 1.29/1600 med extremt låg puls igår i tredje heatet. Hon släpper päls som en galning för dagen och äter överlag mycket bättre nu sedan vi fått ordning på magen och mjöltänderna som krånglade för henne i våras. – Jag tror att vi kommer att köra lite rejälare med henne inom kort, hon är verkligen spännande den här! På uppvisningsdagen lördag 13e maj tror jag att man kommer att kunna bli riktigt imponerad, sa Marcus.

7/4: Hon tragglar på i backen och ser fin ut. Nästa vecka blir det trippelheat igen och vi hoppas på riktigt bra besked i nästa rapport!

31/3: Hon har fortsatt i fin stil och knallade 1.30/1600 på regntung bana i tredje heatet med riktigt låg puls idag. – Hon och de andra avmaskades idag och nu ska vi även ta henne till tandläkaren i nästa vecka, som alla treåringar i vårt stall. De tappar mjölktänder nu och vissa äter därför lite dåligt. Vilda har haft lite problem med det men det går ju över inom kort när vi löst problemen åt henne, sa Marcus. Inom några veckor kan hon va redo att testa i ett första snabbare heat i speedmaster!

24/3: Det blev snabbjobb på banan idag och hon knallade sina 1.30 i tredje heatet väldigt bekvämt med låg puls. Hon kommer att smygas på några trippelheat i passande intervall framöver och det blir en spännande vår för att se hur snabbt hon kommer att utvecklas när banorna nu blir fina. – Hon har ju ett magiskt kors den här och när hon visar snabbare farter i distansjobben kommer vi att klassa upp hennes bakdel till den sexa det ser ut att vara, sa Marcus utan att skoja. – Men innan vi sätter ett betyg som betyder bättre än toppklass ska hon få visa det på banan också…

17/3: Vilda har hållit sig frisk och tränat på fint under veckan. Allt ser bra ut och nu kan vi nog snart inte hålla oss länge till innan lite banjobb. – Bara hon håller sig frisk kan det bli redan på fredag, sa Marcus.

10/3: Hon har varit fin under veckan och gått sina planerade intervaller i backen och på rakbanan. Vi gnager på och väntar in de fina banorna innan det blir rappare tempo på banan.

3/3: Hon har tränat på som planerat under veckan. Vi ska jobba på i backen i några veckor till så att det blir mindre hårt i marken, det är ju minus på nätterna, innan vi börjar trimma på banan igen. Kul att hon är tillbaka!

24/2: Hon jobbar på fint i backen och det börjar bli dags att snegla på banheat igen inom kort.

17/2: Hon har jobbat på finfint under veckan. Det blir inget banjobb i nästa vecka ändå utan vi dundrar på i backen minst en vecka till innan nästa banjobb, helt oavsett hur spänstig och fin hon känns nu på de mjuka och fina träningsbanorna. – Ja, lite is i magen är alltid bra med unghästarna, sa Lindgren. Vilda är en häst som coachen tror mycket på för senare delen av säsongen!

10/2: Den här veckan har vi haft kanonbanor i Halmstad hela tiden och har inget att gnälla på. De fina unghästarna Aileron Thrust, Loaded Vilda och Heja Ha (som alla blev redo för banjobb under januari) har kunnat träna på i backen två pass men pga att det varit lite för hårt i backen nu ett tag så har Marcus tagit beslutet att låta dem återgå till backen i några veckor innan vi börjar med trippelheat på banan igen. – Ja, det blev lite för bra att inleda snabbare träning med dessa tre talanger när banorna var ovanligt stumma/dåliga för Halmstad och för säkerhets skull låter vi dem nu träna på i backen ett tag igen. Vi vill att de ska va lika fina och träningssugna som efter nyår innan vi gasar på i trippelheat igen, man måste ha lite is i magen med så här fina hästar så att man inte gasar i fel lägen, sa Marcus.

3/2: Även dagens trippelheat fick ställas in pga väder och otjänlig bana men hon verkar fin i backen. – Idag var det så dåligt att vi bara kunde köra motion. Av den anledningen får vi hålla öppet om det blir banjobb nästa fredag eller om vi skjuter upp det till tisdagen därefter, vi får helt enkelt se hur alla treåringarna uppträder i början av nästa vecka först, sa Marcus. Just nu är det besvärligt träningsläge även i Halmstad så man måste vara försiktig med hästarna och det är banornas dagsform som avgör. – Men snart är det vår så det är bara att ha is i magen nån vecka till, sa coachen.

27/1: Hon tog trippelheatet mycket bra och har jobbat på fint i backen den här veckan. Nästa fredag är det dags för nytt heat på banan för den försigkomna damen.

20/1: Hon gick sitt första trippelheat idag och det var med bravur. – Verkligen skitfin och vi körde lite under 1.30 i tredje heatet, sa Marcus. Detta ser väldigt intressant ut framåt men nu räknar vi med ett nytt trippelheat med ca 1-3 backjobb emellan tills vi räknat upp henne i minst fem såna tripplar. Därefter blir det nästa steg i träningstrappan och som det ser ut nu kan det bli kval i april/maj för den här försigkomna damen.

13/1: Hon gick riktigt bra i backen både i tisdags och idag så nu är hon redo för att äntra banan nästa vecka. Så roligt att vår lilla flygmaskin tagit åt sig träningen så bra nu och kommit ikapp så pass att det redan är dags för banjobb!

1/1: Vilda blev svårt sjuk i våras och vi tog bort henne från allt. Men sakta men säkert återhämtade hon sig och redan i somras hann hon visa prov på mycket fint kunnande. Men hästen har inte varit redo för att gå några banjobb ännu, eftersom hon tappade så mycket på sjukdomen. Det har därför manglats i backen under flera månader och nu efter juluppehållet ska det bli riktigt spännande att se hur långt hon har utvecklats.