Marlin Cheval

Marlin Cheval är ett modernt travstall där arbetet leds av huvudtränaren Marcus Lindgren, tillsammans med ett lag bestående av duktiga och erfarna tränare, hästskötare och hovslagare. Vår strategi är ett träningsupplägg som syftar till att generera väldrillade, glada och tidigt utvecklade hästar som får chansen att utveckla sin fulla potential. Numera har vi ca 10-15 unghästar i varje kull som laddas för framgång med fokus på unghäståren som två- till och med femåringssäsongen. Strategin har lett till flera segrar i olika ”Grupp-lopp”, travets storloppscirkus.

Vår ambition är att göra det bästa av din häst, hos Marlin Cheval finns exempelvis stor kompetens kring anatomi, balansering och funktionell träning. Vi sparar inte på krutet utan arbetar bara med de bästa tekniska lösningarna och de näringsmässigt bäst sammansatta foder som marknaden kan uppbringa.

Vi är störst i Sverige på andelshästar och vårt andelskoncept, Stall MARLIN, växer hela tiden understött av framgångarna på travbanorna.

Du som har egna hästar är givetvis också välkommen till oss som kund och/eller samarbetspartner. Vi har som mål att få dig som hästägare att bli en del av ett gäng som har kul och utvecklas ihop inom travet och livet. När Marlin Cheval startades ville vi skapa ett träningsstall som handlade just om detta.

Om att framgångar föds i gemenskap och i långsiktigt arbete och samarbete.

Marcus Lindgren

Marcus Lindgren är, förutom licensierad professionell travtränare hos ST, bl a även licensierad korrektiv & funktionell tränare hos KPI (på humansidan).

Marcus har ett brinnande intresse för talangscouting av ettåringar. Under det senaste decenniet har han köpt in 10-20 ettåringar per år till sig själv och andra tränare. Av dessa är vi extra stolta över TAMLA CELEBER (ett av världens bästa ston), SANITY (flerfaldig elitloppsdeltagare), CENTURION ATM (vinnare av Peter Haughton Memorial och världsrekordinnehavare), CRUZADO DELA NOCHE (världsmästare & trea i Peter Haughton Memorial och SprinterMästaren) samt OPITERGIUM (heroisk trea i Kungapokalen).

Vår huvudtränare har också synat ut och köpt in miljonärerna BRAVO NAVARONE, PROSPEROUS, DESERT RUNNERDUPREEALKALIZER AM (Kriteriefemma & BC-tvåa), MAZE RUNNER (Svampen-vinnare), STOLETHESHOW (Kriterie-vinnare i Norge), INSECT FACE (Kriterietvåa), TRYPTOPHAN ÅS (Kriterietrea), ADIAGO TROT, SCHWERIN BOKO (semifinalvinnare BC), TION MEDON SISU (silvervinnare), TOTEM DUBSTOO MUCH BLUE, TITANE DU DONJON, UN CHER AMI, ASK FOR YOU och ORIONE SPIN (St Leger-vinnare), för att nämna de flesta av de mest kända hästarna.